اخباروگزارش های کارگری ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰

اطلاعیه خانواده خانواده‌ی بکتاش آبتین درباره مراسم روز پنجشنبه ۲۸ بهمن ماه به مناسبت چهلمین روز جان باختنش

کانون نویسندگان ایران:

خانواده‌ی بکتاش آبتین با انتشار  اطلاعیه‌ای اعلام کرد که پنجشنبه، ۲۸ بهمن ماه به مناسبت چهلمین روز جان باختن آبتین مراسمی بر مزار او برگزار خواهد کرد. 

کانون نویسندگان ایران نیز در این مراسم در کنار خانواده‌ی بکتاش آبتین حضور خواهد یافت و یاد او را گرامی می‌دارد.

 متن اطلاعیه‌ی خانواده‌ی بکتاش آبتین:

«بدینوسیله به اطلاع می رساند مراسم چهلمین روز درگذشت زنده یاد بکتاش آبتین، روز ۵ شنبه ۲۸ بهمن ماه ساعت ۳ بعدازظهر بر مزار ایشان واقع در امامزاده عبدالله شهرری برگزار می گردد.

حضور اقوام، دوستان و دوستداران ایشان موجب امتنان خانواده داغدار خواهد بود.»

فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران برای برپایی تجمع در روزهای شنبه  ۳۰ بهمن و سه‌شنبه ۳ اسفند

تجمع سراسری معلمان ایران

شنبه ، ۳۰ بهمن و سه‌شنبه، ۳ اسفند

آیا موافقید در روز تجمع شعار وزیربی‌کفایت استعفا استعفا را در سراسر ایران طنین انداز کنیم؟ 

فراخوان تجمع اعتراضی کارنامه سبزهای سال ۹۹ کشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی

زمان:شنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۰

مکان:تهران،مقابل وزارت آموزش و پرورش – ساعت ۸

– دومین روز تجمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران مقابل استانداری خوزستان برای افزایش دستمزد ودفاع ازامنیت شغلی 

– تجمعات اعتراضی کارگران  کارخانجات نورد و لوله اهواز نسبت به اخراج از کار و وعده های توخالی مدیران مقابل شرکت و استانداری خوزستان

– گزارشی دیگر از تجمع کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی مقابل مجلس

– برگزاری مراسم و قرائت قطعنامه علیه قتل‌های ناموسی و قتل مونا حیدری در سنندج

– بیانیه عمومی در رابطه با قتل مونا (غزل) حیدری

– خودکشی یک جوان دراهواز به دليل بيكارى و فشار زندگى 

– بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران،اینبار وانت حامل کارگران فصلی کشاورزی شهرستان شوش ومصدومیت ۱۱ نفر

– جان باختن یک کارگر ۱۷ ساله در حادثه ریزش تونل فاضلاب تهران

– جان باختن یک راننده کامیون در اراضی پشتیبانی مجتمع بندرامام خمینی بر اثر برق گرفتگی

*دومین روز تجمع کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران مقابل استانداری خوزستان برای افزایش دستمزد ودفاع ازامنیت شغلی 

روز دوشنبه ۲۵ بهمن برای دومین روز متوالی، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران برای افزایش دستمزد ودفاع ازامنیت شغلیشان مقابل استانداری خوزستان در کلانشهر اهواز تجمع کردند.

یکی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران به خبرنگار رسانه ای گفت:از سال ۹۵ دچار مشکلات بودیم. حدود دو سال پرسنل این شرکت کف خیابان بودند تا اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند؛ پس از دو سال از بازگشت به شرکت، تنها مقداری از خواسته‌های پرسنل برآورده شد.

وی افزود: مدیرانی که در سه سال گذشته وارد شرکت گروه ملی شدند، به هیچ عنوان نتوانستند عملکرد مثبتی برای احیای شرکت گروه ملی داشته باشند.

این کارگر در خصوص عدم ورود شمش و مواد اولیه به این شرکت، تصریح کرد: خواسته پرسنل این بود که شرکت بتواند مواد اولیه را وارد و تولید کند تا سرمایه لازم ایجاد و مطالبات کارگران پرداخت شود. در سه سال گذشته سه تا چهار تغییر مدیریتی داشتیم و به جای اینکه اوضاع شرکت بهتر شود، بدتر شده است.

وی با گلایه از نداشتن تخصص مدیران شرکت افزود: در این مدت، مدیران پروازی را داشتیم که شاید در ماه یک تا دو بار در شرکت حضور داشتند و اوضاع شرکت بهتر نشد و به هیچ کدام از وعده وعیده‌ها در خصوص افزایش حقوق و سطح معیشت پرسنل، ورود شمش و مواد اولیه به شرکت عملی نشده است.

این کارگر بیان کرد: متاسفانه مطالبه‌گران با واکنش‌های سختی از سوی مدیران شرکت مواجه می‌شدند و کارت‌ها بسته و حقوق‌هایشان کم می‌شد و حتی برای مدت زمانی اخراج می‌شدند.

وی با بیان اینکه حقوق پرسنل این شرکت کم است و قابل مقایسه با دیگر شرکت‌ها به ویژه شرکت‌های فولادی نیست، گفت: چه دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد که اجازه نمی‌دهد مواد اولیه وارد شرکت شود؟ چرا می‌خواهند این شرکت را ورشکسته کنند؟ در حال حاضر خواسته پرسنل ورود مواد اولیه و احیای شرکت و افزایش حقوق پرسنل است.

*تجمعات اعتراضی کارگران  کارخانجات نورد و لوله اهواز نسبت به اخراج از کار و وعده های توخالی مدیران مقابل شرکت و استانداری خوزستان

روز دوشنبه ۲۵ بهمن،جمعی از کارگران کارخانجات نورد و لوله اهواز برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به اخراج از کار و وعده های توخالی مدیران مقابل ورودی شرکت و استانداری خوزستان تجمع کردند وخواستاربازگشت بکار و تبدیل وضعیت شدند.

این کارگران که تعدادشان به بیش از ۳۵  نفر می‌رسد،به خبرنگاررسانه ای گفتند: سابقه این کارگران از ۴ ۴ الی ۵ سال تا ۱۵ سال متفاوت است و حدود یک ماه پیش بدون هیچ دلیلی اقدام به اخراج بیش از ۵۰ نفر ما کردند که تنها چند نفر به کار بازگشتند و مابقی در ایام پایان سال و آستانه عید نوروز بلاتکلیف هستند.

این کارگران افزودند: در طول یک ماه بارها از طرف مدیران شرکت به ما قول‌هایی داده شد و هیچ‌کدام عملی نشد؛ ما کارگران خواهان بازگشت به کار و تبدیل وضعیت خود هستیم.

*گزارشی دیگر از تجمع کارگران بازنشسته ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی مقابل مجلس

۲۴  بهمن ۱۴۰۰  – تظاهرات بازنشستگان کارگری تامین اجتماعی

پلیس های جلیقه زرد اجازه ایستادن در محل تریبونی که مجلسیان برای تظاهر به “دموکراسی” ساخته بودند، نمی دادند. همیشه تنها زمانی که تعداد تظاهر کننده زیاد باشد مجبور به عقب نشینی می شوند. ولی در ابتدا با قاطعیت و پرخاش مانع ایستادن اولین افراد در آن مکان می شوند. در لبه پیاده رو دومتری عده ای ایستاده بودیم و به جر و بحث با افسران پرداختیم.

 – آقای افسر شما می دانید چیزی هم به نام قانون اساسی وجود دارد که تظاهرات، آن هم در کنار این به اصطلاح خانه ملت را آزاد اعلام کرده است؟ و این تریبون را ظاهرا برای همین منظورساخته اند؟

 – با عصبانیت ” نه من نمیدانم ولی تا مجوز نداشته باشید حق ندارید اینجا اجتماع کنید”. دولتی که خودش به دلیل تعدیل ساختاری قانون زدایی می کند و قانون را دور می زند مسلم است که مجوز نمی دهد. از هر سو بازنشستگان با منطق آن ها را به چالش گرفتند ولی آن ها اجازه عبور نمی دادند. جمعیت بازنشستگان به مروراز همه سو به اجتماع پیوستند. تعداد زیاد شد، به گونه ای که دیگر می باید برخی در خیابان به ایستند. آن هم خیابانی که بیشترین رفت وآمد وسایل نقلیه و موتور سیکلت را شبانه روز در خود می بیند. ولی پلیس عقب نشینی نمی کرد تا برخی از بازنشستگان به آن سوی خیابان رفتند و شعارهای بازنشستگان را با فریاد مطرح کردند. 

– تا حق خود نگیریم از پا نمی نشینیم. آن هایی هم که در این سوی خیابان بودند شعار ها را پاسخ می دادند، با این حرکت درست و آماده شدن بازنشستگان برای بردن تظاهرات به خیابان ها، پلیس که می دید دیگر قادر به کنترل حرکت بازنشستگان نیست. افسرارشد با عصبانیت دستور داد بلند گو بیاورند و از همه خواهش کردند به محل تریبون جلوی مجلس بیایند و اجتماع خود را آنجا تشکیل بدهند و در خیابان ادامه ندهند. بدین گونه این حرکت منطقی بازنشستگان که تظاهرات را به خیابان ها شهر کشیدند و شعارهای ضد حاکمیت تعدیل ساختاری را دادند. پلیس را وادار به عقب نشینی کرد. تنها مشت گره کرده ی اتحاد، می تواند مبارزه عدالت خواهی ما را به پیش ببرد. این درسی است که بازنشستگان در خیابان و در مبارزه رو در رو آموخته اند و قربانیانی هم چون اسماعیل گرامی و عالیه اقدام دوست که هم اینک در زندان هستند داده اند. یکی از بازنشستگان با سخنرانی آغاز سخن کردند و دیگربازنشستگان بدون وحشت از لباس شخصی ها و احتمال دستگیری پشت تریبون قرار گرفتند و حاکمیت را نقد کردند و باز نشستگان با شعارهای همیشگی آن ها را همراهی کردند. 

ناصر آقاجری

۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۰

*برگزاری مراسم و قرائت قطعنامه علیه قتل‌های ناموسی و قتل مونا حیدری در سنندج

روز یکشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ به فراخوان فعالین حقوق زنان، تجمعی در اعتراض به قتل‌های ناموسی و قتل فجیح مونا حیدری، دختر ۱۷ ساله اهوازی که وحشیانه توسط همسر و برادر همسرش بقتل رسید برگزار شد. 

تجمع‌کنندگان معترض با در دست‌گرفتن پلاکاردهایی علیه قتل‌های ناموسی و سخنرانی دو نفر از فعالین حقوق زنان اعتراض و نارضایتی خود را اعلام کردند. 

سخنران اول خطاب به همهٔ آزادیخواهان اعلام کرد؛ وظیفهٔ همه ماست تا با ایجاد صفی محکم و گسترده جهت مقابله با این پدیدە شنیع، یعنی قتل زنان تحت هر نام و عنوانی، از جملە قتلهای ناموسی در جامعە مبارزه کنیم. او تأکید کرد که تنها با اعتراض و مبارزه گسترده مردم و بویژه زنان و مردان آزادیخواه و مخالف ستم و خشونت، می‌توان به جنایت قتل زنان بیگناه پایان داد.

همچنین، سخنران دوم به قرائت قطعنامه در جمع معترضین پرداخت که به شرح زیر است. ما شرکت کنندگان در این گردهمایی خواهان:

‏۱-‎ متوقف شدن نقض حقوق و خشونت علیه زنان، و قتل زنان هستیم.

۲- نباید در مقابل ستم و بی‌عدالتی علیە زنان ساکت نشست. 

۳- زن ناموس هیچکس نیست! اعمال خشونت بر زنان در اشکال گوناگون به بهانه‌های واهی محکوم است.

‏۴-‎ لازم است متحد شد و در همبستگی اجتماعی بطور هدفمند به مقابله با ارتجاع ضد زن در هر شکل و لباسی و تحت هر عنوان ” قومی- مذهبی” ایستاد و آنها را وادار به عقب نشينی کرد.

۵- حقوق انسانی و اجتماعی زنان به عنوان انسان‌های برابر در جامعه باید به رسميت شناخته شود و‌ برای پیش برد این امر مهم باید صف متحد و متشكل جنبش آزادی زن را تقویت کرد.

فعالین حقوق زن -سنندج 

۲۴ بهمن ۱۴۰۰

*بیانیه عمومی در رابطه با قتل مونا (غزل) حیدری

 در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ قتلی وحشیانه و البته سیستماتیک، جامعه بشری را به شوکی هولناک فرو برد

 مونای ۱۷ ساله، دختری که در ۱۲ سالگی به ازدواج واداشته شده و در سن کودکی مادر شده بود، به جرم ” نه گفتن ” به قوانین و باورهای ضد زن توسط همسر و همدستی دیگر مردان خانواده با بی رحمی تمام به قتل رسیده و در اقدامی فجیع تر، سر بریده اش را به نمایش درآوردند. قاتلین که مجوز چنین قتل هایی را از قوانین ارتجاعی و مناسبات ضد زن حاکم دریافت می‌کنند. 

حاکمانی که ۴۳ سال است برای بقای این خشونتها و آپارتاید جنسیتی پای می فشارند.

سرچشمه این خشونتها مناسباتی است که از تعصب و ناموس و غیرت خونین علیه زنان و انسان به حساب نیاوردن زنان ابزاری می سازد و

و با نام بردن زنان با عناوین ناموس و حیثیت مردان خانواده، مروج سنت‌های ضد بشری می شود که با این ابزار منافع طبقه حاکم را پیش می برند و برای سود اندوزی بیشتر آن طبقه ، چنین قوانینی را تولید و ترویج می کنند.

 امروز اما برای لغو قوانین ضد انسانی  نیاز به آن داریم که در کنار هم ایستاده و فریاد زنیم

“زن کالا نیست” و “زنان حق زندگی برابر و انسانی دارند” .

 دیگر اجازه نمی‌دهیم با تفکیک جنسیتی و قوانین تفرقه برانگیز صفوف برابری خواهی ما را بر هم زنید.

ما امضا کنندگان این بیانیه خواهان:

۱.ازدواج کودکان جنایت است و باید ممنوع اعلام شود

۲.قتل و تعرض و خشونت  به زنان  از هر شکل و بهانه ای تحت عنوان ناموس و تملک بر زنان ممنوع و جرم تلقی شده و معترضین به زنان به مجازات برسند

۳.لغو فوری تمام قوانین حقوقی و جزایی، سنن و رسوماتی که از زنان بعنوان انسان سلب اختیار کرده و آنان را به اسارت می گیرد و موقعیت جنس دوم و شهروند درجه دو را بر زنان تحمیل می کند

۴. لغو کلیه قوانینی که اختیار ازدواج و طلاق ، حضانت فرزندان ، سفر و شغل و باقی حقوق را از زنان گرفته و تحت تملک افراد ذکور خانواده قرار داده است.

 ۵.تضمین برابری کامل زن و مرد و رفع تبعیض و ستم و خشونت سیستماتیک بر زنان در تمام عرصه های حقوقی، قضایی ، اجتماعی و سیاسی و شغلی و …

 زن ناموس هیچکس نیست.

 زن انسان است و حق زندگی آزاد و برابر دارد.

قاتلین ناموسی، جواز زن کشی را از قوانین رسمی می گیرند.

۱-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

۲-سندیکای نقاشان البرز

۳-ندای زنان ایران

۴-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه

۵-گروهی از فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه

۶-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه

۷-گروهی از جوشکاران شهرک امام کرمانشا

۸-گروهی از مهندسان نرم‌افزار پاساژ میرداماد کرمانشاه

۹-گروهی از کارگران برقکار ساختمانی سقز

۱۰-گروهی از کارگران ساختمانی سقز

۱۱-گروهی از کارگران لوله کشی ساختمانی سقز

۱۲-گروهی از کارگران نقاشی ساختمانی سقز

۱۳-گروهی از  جوانان بیکار محله شافعی سقز

۱۴-گروهی از جوانان بیکار محله تپه مالان سقز

۱۵-گروهی جوانان بیکار محله کریم آباد سقز

۱۶-گروهی از جوانان بیکار محله بردبران سقز

۱۷-گروهی از کارگران کارگاه‌های شهرک صنعتی سقز

۱۸-گروهی از کارگران فنی شرکت‌های پیمانکاری مخابرات سقز

۱۹-گروهی از کادر درمانی سقز

۲۰-گروهی از معلمان سقز

۲۱-گروهی از بازنشستگان و کارمندان  اداره تامین اجتماعی سقز

۲۲-گروهی از کارگران کارخانه شاهو سنندج

۲۳-گروهی از کارگران اخراجی نساجی کردستان

۲۴-گروهی از کارگران پرریس سنندج

انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 

۲۵ بهمن ۱۴۰۰

*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده دندان پزشکی جندی شاپور اهواز نسبت به ناهماهنگی درنحوه برگزاری امتحانات پایان ترم مقابل سازمان مرکزی دانشگاه 

روز دوشنبه ۲۵ بهمن، دانشجویان دانشکده دندان پزشکی جندی شاپور اهوازبرای اعتراض به  ناهماهنگی درنحوه برگزاری امتحانات پایان ترم مقابل سازمان مرکزی دانشگاه تجمع کردند.

– تجمع اعتراضی دانشجویان دانشکده دندان پزشکی جندی شاپور اهواز نسبت به ناهماهنگی درنحوه برگزاری امتحانات پایان ترم مقابل سازمان مرکزی دانشگاه 

*خودکشی یک جوان دراهواز به دليل بيكارى و فشار زندگى 

بنابه گزارش منتشره در شبکه های اجتماعی،روزدوشنبه ۲۵ بهمن،یک جوان بنام خليل فاضلى فرزند قاطع، متاهل و داراى دو فرزند از اهالى منطقه ملاشيه جنوب شهر اهواز به دليل فقر و محروميت و فشار زندگى با دارآويختگي به زند ‌گیش خاتمه داد.

*بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران،اینبار وانت حامل کارگران فصلی کشاورزی شهرستان شوش ومصدومیت ۱۱ نفر

صبح روز دوشنبه ۲۵ بهمن،بر اثر برخورد یک دستگاه وانت حامل کارگران فصلی کشاورزی با یک دستگاه سمند در جاده اندیمشک – شوش ۱۱ نفر مصدوم  و به بیمارستان‌های شوش و اندیمشک منتقل شدند.

*جان باختن یک کارگر ۱۷ ساله در حادثه ریزش تونل فاضلاب تهران

روز دوشنبه ۲۵ بهمن،یک کارگر۱۷ ساله که به اتفاق کارگران دیگر در داخل تونل فاضلاب شهری در محله فلاح  تهرانمشغول حفر بود، براثر ریزش تونل درزیر خروارها خاک مدفون و جان باخت.

*جان باختن یک راننده کامیون در اراضی پشتیبانی مجتمع بندرامام خمینی بر اثر برق گرفتگی

روز دوشنبه ۲۵ بهمن، یک راننده کامیون از اهالی کردستان در اراضی پشتیبانی مجتمع بندرامام خمینیدر صف بارگیری کالای اساسی بوده است که به منظور محیا کردن کامیون ، جک کمپرس را فعال میکند که بدلیل برخورد لبه کمپرس به کابلهای برق فشار قوی دچار برق گرفتگی شد ودردم جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate