اخباروگزارش های کارگری ۱۵ و ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۱۵ و ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۰

راخوان تجمع انجمن صنفی معلمان مریوان برای محکومیت بازداشت شعبان محمدی عضو هیات مدیره انجمن 

یکشنبه  : ۱۴۰۰/۱۱/۱۷- ساعت    :  ۱۱/۳۰ تا ۱۳/۳۰ 

مکان : مقابل فرمانداری مریوان

– فراخوان تجمع انجمن صنفی معلمان مریوان برای محکومیت بازداشت شعبان محمدی عضو هیات مدیره انجمن 

– حمایت معلمان مریوان از شعبان محمدی و  جعفرابراهیمی در دیدار با خانواده شعبان محمدی

– دیدار جمعی از فعالین کارگری و اجتماعی شهر سقز با خانواده معلم دربند شعبان محمدی عضو کانون صنفی معلمان کردستان-مریوان

– ادامه اعتراضات کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی واقع در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دالان نسبت به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکلمیلی و وعده های توخالی مسئولان 

– ادامه اعتراضات کارگران تلمبه خانه خط انتقال نفت گوره جاسک نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق وبازی پینگ پنگ مسئولان وپیمانکاران با آنها مقابل استانداری هرمزگان

– ادامه اعتراضات کارگران حق طلب  اخراجی مخابرات خوزستان مقابل ساختمان شرکت مخابرات استان

– ادامه اعتراضات کارگران آبفای مشگین‌شهرنسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان

– کانون نویسندگان ایران:

شکایت انجمن قلم (پن) آمریکا و «مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ» (RWCHR) از دولت ایران

– جان باختن کارگر مقنی جوان در ساوجبلاغ بر اثر پاره شدن سیم بکسل

– مرگ ومصدومیت ۲ کارگر جوان یکی از حجره‌های بازار آهن ‌مکان تهران براثر گازگرفتگی

– جان باختن پرستار بیمارستان رسول اکرم تامین اجتماعی استان گیلان براثر ابتلا به کووید ۱۹

*فراخوان تجمع انجمن صنفی معلمان مریوان برای محکومیت بازداشت شعبان محمدی عضو هیات مدیره انجمن 

فرهنگیان و همکاران گرامی 

همانگونه که مطلع هستید آقای شعبان محمدی بازنشسته فرهنگی و از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی مریوان، روز یکشنبە ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ در آستانە برگزاری تجمع سراسری فرهنگیان ایران بازداشت و بە مکان نامعلومی منتقل شدە است. این بازداشت با موجی از اعتراض و نارضایتی معلمان مریوان و سروآباد و سراسر کشور مواجه شد.

امروز بعد از گذشت ۶ روز و علیرغم پیگیریهای هر روزه خانوادە و انجمن صنفی معلمان مریوان، متاسفانه و با اظهار نگرانی شدید از بازداشت وی، هنوز از محل بازداشت و مدت زمان آن اطلاع دقیقی حاصل نشده است…

انجمن صنفی معلمان مریوان ضمن محکوم کردن بازداشت شعبان محمدی با حمایت همه جانبه فرهنگیان مریوان سراسر ایران، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط وی می باشد.

ما ضمن پیگیریهای خود و هشدار به مقامات امنیتی و حاکمیتی در عواقب بازداشت طولانی مدت شعبان محمدی، برای حمایت از ازادی این عضو انجمن صنفی و حمایت همه جانبه از خانواده وی، خواستار برگزاری تجمع اعتراضی، مسالمت آمیز و همگانی فرهنگیان مریوان در روز:

یکشنبه  : ۱۴۰۰/۱۱/۱۷

ساعت    :  ۱۱/۳۰ تا ۱۳/۳۰ 

مکان : مقابل فرمانداری مریوان

 تجمع اعتراضی خواهیم نمود .

امید است با همراهی فرهنگیان و معلمان مریوان و سروآباد شاهد آزادی شعبان محمدی و دیگر معلمان زندانی باشیم.

انجمن صنفی معلمان مریوان   ۱۴۰۰/۱۱/۱۵

*حمایت معلمان مریوان از شعبان محمدی و  جعفرابراهیمی در دیدار با خانواده شعبان محمدی

*دیدار جمعی از فعالین کارگری و اجتماعی شهر سقز با خانواده معلم دربند شعبان محمدی عضو کانون صنفی معلمان کردستان-مریوان

*ادامه اعتراضات کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی واقع در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دالان نسبت به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکلمیلی و وعده های توخالی مسئولان 

روز شنبه ۱۶ بهمن، کارگران پیمانی(رانندگان) ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی واقع در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دالان درادامه کنش های دامنه دارشان نسبت به حذفشان از سامانه ساپنا مبنی بر خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکلمیلی ووعده های توخالی مسئولان دست به اعتراض زدند.

این کارگران که عمدتا به صورت حجمی مشغول کارند، نزدیک به ۴۰۰ نفر هستند و از ۲۹ اسفند ۹۹، اسامی آنها از سامانه ساپنا که سامانه اطلاعات پیمانکاران نیروی انسانی در کل صنعت نفت است، به بهانه خویش‌کارفرمایی حذف شده‌ است.

 به دلیل خروج اسامی این کارگران از سامانه ساپنا از سوی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی حق پاداش، تولید و حق جذب، بیمه تکمیلی و اجرای طرح طبقه‌بندی آنها نیز قطع شده و این اتفاق مشکلات معیشتی برای آن‌ها بوجود آورده است.

در پیگیری مطالبات این کارگران، در سفر وزیر نفت در تاریخ ۲۲ مهر ماه به شیراز و منطقه فیروز آباد، او در حضور کارگران واحد ترابری منطقه عملیاتی پارسیان، آغار و دلان وعده حل مشکلات کارگران را داد.

 چند هفته پیشتر نیز فرزین مینو  (معاون نیروی انسانی شرکت ملی نفت) با رد موضوع طرح خویش‌کارفرمایی کارگران واحد ترابری زاگرس جنوبی، وعده اتصال دوباره اسامی کارگران را به سامانه ساپنا داده بود.

در این رابطه کارگران به خبرنگاران گفتند: وعده‌ها عملی نشده است و مسئولان شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی در پاسخ به کارگرانی که برای‌ دریافت معوقات مزدی خود مراجعه کرده‌اند، با امروز و فردا کردن در حال خریدن زمان هستند.

این کارگران افزودند:برخی از همکاران آن‌ها به دلیل فشار‌های روحی و عصبی دچار عارضه قلبی و مغزی شده و در بیمارستان بستری شدند.

گفتنی است حدود ۱۸۰نفر در منطقه عملیاتی پارسیان و حدود ۲۰۰ نفر دیگر در مناطق عملیاتی آغار و دالان با سوابق کاری ۱۰ تا ۲۵  سال کار مشغول جابجایی نیروی کار روی حدود ۲۵۰ حلقه چاه هستند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی نسبت به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکمیلی و وعده های توخالی مسئولان برای دومین روز متوالی

روز یکشنبه ۱۱ مهر برای دومین روزمتوالی، کارگران ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به خارج شدن از شمول طرح طبقه بندی مشاغل وبیمه تکمیلی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل ساختمان اداری مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دلان زدند.

تجمع کنندگان که از مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دلان درحاشیه جنوبی استان فارس هستند، در دومین روزدورجدید اعتراضشان بر اتصال مجدد خود به سامانه ساپنا که سامانه اطلاعات پیمانکاران نیروی انسانی در کل صنعت نفت است و لغو طرح خویش‌فرمایی که با اجرای آن قرارداد همه این کارگران را به حجمی تغییر می‌کند، تاکید کردند.

یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت: از روز گذشته که اعتراض کارگران برای چندمین بار در سال جاری در محدوده ساختمان اداری محل کارمان شکل گرفته، شاهد هیچ اقدامی از سوی مسئولان نبوده‌ایم.

او در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: حدود ۴۰۰ نفر از رانندگان ماشین‌های بخش ترابری شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در مناطق عملیاتی پارسیان، آغار و دلان هستیم که کارمان طی ۱۰تا ۱۸ سال گذشته به صورت مستمر جابجایی نیروی کار روی حدود ۲۵۰ حلقه چاه بوده است. اما از روز ۲۹ اسفند ۹۹ شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با خارج کردن اسامی کارگران از سامانه ساپنا (که سامانه اطلاعات پیمانکاران نیروی انسانی در کل صنعت نفت است) قصد اجرای طرح خویش فرمایی را دارد که براساس آن قرارداد همه این کارگران را به حجمی تغییر می‌کند.

او در ارتباط با مشکلات و محدودیت‌ها سخن گفت که در نتیجه خروج آن‌ها از سامانه ساپنا؛ آن‌ها از بسیاری از مزایای شغلی همانند طرح طبقه‌بندی مشاغل و سایر مزایای قانونی و عرفی که همه پرسنل رسمی، قراردادی و سایر نیروهای پیمانکاری دریافت می‌کنند، محروم شده‌اند.

به گفته وی؛ در تجمع اعتراضی که ماه‌ها پیش انجام دادیم معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت در زمینه بازگشت کارگران به سامانه ساپنا و لغو طرح خویش فرمایی، نامه‌نگاری کرده و وعده داده‌اند اما مشخص نیست چگونه و چه زمانی قرار است به این نامه‌ها و وعده‌ها عمل کنند.

وی با تاکید بر حق قانونی کارگران واحد ترابری گفت: برای دومین روز دست به اعتراض زده‌ایم و از مقامات می‌خواهیم هرچه زودتر وضعیت کارگران واحد ترابری را روشن کنند. داشتن رفاه و امنیت شغلی، حق قانونی ما است و مسئولان مناطق عملیاتی زاگرس جنوبی باید به دستور مسئولان بالادستی شرکت ملی نفت تمکین کند.

*ادامه اعتراضات کارگران تلمبه خانه خط انتقال نفت گوره جاسک نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق وبازی پینگ پنگ مسئولان وپیمانکاران با آنها مقابل استانداری هرمزگان

روز شنبه ۱۶ بهمن، کارگران تلمبه خانه خط انتقال نفت گوره جاسک در بخش قلعه قاضی شهرستان بندرعباس برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق وبازی پینگ پنگ مسئولان وپیمانکاران با آنها مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:بین ۶۰ تا ۷۰ نفرتوسط پیمانکار دوم طرح به کار گرفته شده اند و اکنون برای گرفتن حقوق معوق خود بین وزارت نفت و پیمانکار اول (پایندان) و پیمانکار دوم (اسپادانا) سرگردان هستند و هر یک آنها را به دیگری ارجاع می دهد و این در حالیست که به کار آنها پایان داده شده و دیگر در پروژه مشغول به کار نیستند.

آنها افزودند:اردیبهشت ماه  امسال نیز بدنبال اعتراضاتشان مشکلاتشان رسانه ای شد اما تاکنون مطالباتشان پرداخت نشده است.

*ادامه اعتراضات کارگران حق طلب  اخراجی مخابرات خوزستان مقابل ساختمان شرکت مخابرات استان

روزشنبه ۱۶ بهمن، کارگران حق طلب  اخراجی مخابرات خوزستان درادامه اعتراضات دامنه دارشان دست به تجمع مقابل ساختمان شرکت مخابرات استان در کلانشهراهواززدند وخواهان بازگشت بکارشدند.

قابل یادآوری است که این کارگران روز چهارشنبه ۱۳بهمن هم درهمین مکان تجمع مشابهی برپا کرده بودند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،این دوروزحراست مجموعه درهای مخابرات منطقه خوزستان را بست و از ورود کارمندان مخابرات به اداره نیز جلوگیری کرد.

خاطرنشان می شودکه حدود ۷۰ نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان دو دوره بدون قرارداد زیر نظر شرکت پیمانکار خدمات اول به کار خود ادامه دادند. این کارگران با استناد به تبصره ۲ ماده قانون کار برای تبدیل قرارداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند و به نفع خود رأی گرفتند. مطابق رأیی که توسط هیأت‌های تشخیص و حل اختلاف صادر شده است؛ این کارگران نیروهای دائم مخابرات به حساب می‌آیند و باید به کار خود برگردند. آن‌ها همچنین حکم اجرایی دادگاه را دریافت کرده‌اند که مطابق قانون کارفرما موظف به اجرای این حکم است. اما شرکت پیمانکار خدمات اول ماه‌هاست از اجرای حکم استنکاف می‌کند.

*ادامه اعتراضات کارگران آبفای مشگین‌شهرنسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان

روز شنبه ۱۶ بهمن، کارگران آبفای مشگین‌شهردراستان اردبیل از اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وعدم پاسخگویی مسئولان،خبردادند.

تعدادی از کارگران شرکت آبفای شهرستان مشگین شهربه خبرنگاررسانه ای گفتند: از اول سال‌جاری نه تنها ریالی حقوق از طرف پیمانکار پرداخت نشده، حتی کارگران از این میزان و مبنای حقوقشان چقدر است بی‌اطلاع‌اند.

این کارگران در مشاغلی چون کنتورنویسی و لوله کشی در روستاهای شهرستان با میانگین خدمت ۱۵ سال فعالیت دارند،اضافه کردند:با وجود اعتراض‌ها، پاسخ قانع کننده‌ای از سوی مسؤولان آبفای شهرستان به کارگران داده نشده است.

*کانون نویسندگان ایران:

شکایت انجمن قلم (پن) آمریکا و «مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ» (RWCHR) از دولت ایران

در روزهای گذشته اخباری درباره‌ی شکایت انجمن قلم (پن) آمریکا و «مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ» (RWCHR) از دولت ایران به بخشی از سازمان ملل، که مسئول رسیدگی به بازداشت‌های خودسرانه است، منتشر شد. آنها با اشاره به قتل بکتاش آبتین، خواهان آزادی سه عضو دیگر کانون نویسندگان ایران، رضا خندان (مهابادی)، کیوان باژن و آرش گنجی شده بودند. 

انچه در ادامه می‌آید متن کامل خبر منتشر شده در صفحات انجمن قلم (پن) آمریکا است:

درخواست گروه‌های مدافع حقوق بشر از سازمان ملل برای آزادی بی‌درنگ نویسندگان زندانی ایرانی

انجمن قلم (پن) آمریکا و «مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ» (RWCHR) از دولت ایران به بخشی از سازمان ملل، که مسئول رسیدگی به بازداشت‌های خودسرانه است، شکایت کرده و خواسته‌اند این دولت در مورد آزار و حبس اعضای کانون نویسندگان ایران – نهاد سرشناسی که نویسندگان مدافع آزادی بیان را در ایران نمایندگی می کند – پاسخگو باشد.

این شکایت از سازمان ملل می‌خواهد بازداشت ناعادلانه‌ی اعضای برجسته‌ی کانون نویسندگان ایران، بکتاش آبتین، رضا خندان (مهابادی)، کیوان باژن و آرش گنجی را به دلیل نقض قوانین داخلی ایران و قوانین بین‌المللی محکوم کند و از دولت ایران بخواهد این زندانیان را بی‌درنگ آزاد کند و به آنان غرامت بپردازد. در اوایل این ماه، بکتاش آبتین، شاعر و فیلم‌ساز، که با اتهامات واهی در زندان بود، در حین گذراندن حکم شش سال زندان خود، در نتیجه‌ی بدرفتاری و بی‌توجهی مقامات زندان درگذشت.

انجمن قلم (پن) آمریکا و «مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ» مصرانه از سازمان ملل و جامعه‌ی بین‌المللی می‌خواهند که به داد همکاران آبتین – که در شرایط وخیم بهداشتی به سر می‌برند – برسند تا به سرنوشت آبتین دچار نشوند. این نویسندگان در اوج شیوع ویروس کووید-۱۹ به زندان فراخوانده شدند تا محکومیت خود را در بندهای پرجمعیت و غیربهداشتی سپری کنند، آن‌هم فقط به این دلیل که با سانسور دولتی مخالفت کرده و از میراث کانون نویسندگان ایران دفاع کرده بودند. در دسامبر ۲۰۲۱ آبتین و خندان (مهابادی) به نوع حادی از کووید-۱۹ مبتلا و در بیمارستان بستری شدند و آبتین به گونه‌ای نابهنگام از پا درآمد. اگرچه حال خندان هم اکنون رو به بهبود است اما کووید-۱۹ وضعیت سلامت او را نگران کننده کرده است. در همین حال، گنجی که از عارضه‌ی قلبی رنج می‌برد در صورت ابتلا به کووید-۱۹ در معرض خطر جدی قرار خواهد گرفت.

کارین دویچ کارلکار، مدیر برنامه‌های «آزادی بیان در معرض خطر» در انجمن قلم آمریکا، گفت: «آبتین، باژن، خندان (مهابادی) و گنجی به دلیل استقلال نظر و پافشاری سرسختانه‌شان بر آزادیِ نوشتن به بند کشیده شده‌اند، این نقض فاحش حقوق انسانی آنهاست. جد و جهد رژیم ایران برای خفه کردن صدای بکتاش آبتین و همکارانش، همراه با آزار و اذیت و بی‌توجهی به وضعیت درمانی ایشان در زندان، چند هفته پیش به مرگ دردناک و زودهنگام آبتین انجامید. بنابراین، مبالغه نیست اگر بگوییم همکاران آبتین در شرایطی به سر می‌برند که باید بی هیچ ‌قید و شرطی از حبس مستبدانه آزاد شوند و جامعه بین‌المللی باید قاطعانه از حق و حقوق نویسندگان ایرانی برای آزادی بیان حمایت کند.»

فعالیت کانون نویسندگان ایران اندکی پس از انقلاب ایران ممنوع شد و اعضای آن سال‌ها با آزار و اذیت سیستماتیک، از جمله زندان و حتی ترورهای سازمان‌دهی‌شده‌ی دولتی، موسوم به قتل‌های زنجیره‌ای، رو‌به‌رو بوده‌اند. اما کانون با وجود تداوم این آزار‌ها و زندانی شدن اعضاء و دبیرانش، همچنان به راه خود ادامه داده است. 

یونا دایموند، وکیل بین‌المللی حقوق بشر در «مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ» (RWCHR) گفت: «ما از سازمان ملل انتظار داریم که بی‌درنگ خسارت ناشی از این بازداشت‌های ناعادلانه را که نمونه‌ای از سرکوب فزاینده‌ی فعالان، روشنفکران و نویسندگان ایرانی است، جبران کند. همچنین کشورهای جهان باید تحریم‌هایی هدفمند علیه همه‌ی مقاماتی که در زندانی کردن این مدافعان دلیر آزادی بیان نقش داشته‌اند، اعمال کنند.»

اتحادیه‌ی اروپا و ایالات متحده‌ی آمریکا پیش‌تر قاضی مقیسه، یکی از قضات پرونده‌های اعضای کانون نویسندگان ایران، را به دلیل محاکمات ناعادلانه و صدور احکام سنگین زندان و حتی حکم اعدام برای فعالان و روزنامه‌نگاران ایرانی تحریم کرده‌اند. قاضی دیگر محمدرضا عموزاد است که حکم اعدام معترضان و نویسندگان مسالمت‌جویی چون روح‌الله زم را، که به روزنامه‌نگاری اشتغال داشت، صادر کرده است.

در سپتامبر ۲۰۲۱، گروهی از نویسندگان نامدار بین‌المللی، از جمله برندگان جایزه‌ی نوبل و پولیتزر و جایزه‌ی تونی و نویسندگان کتاب‌های پرفروش، از دولت ایران خواستند نویسندگان و اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران را آزاد کند. انجمن قلم (PEN) آمریکا در ۵ اکتبر ۲۰۲۱ با اهدای «جایزه پن/باربی برای آزادی نوشتن» به سه عضو زندانیِ کانون– بکتاش آبتین، شاعر و فیلم‌ساز فقید، کیوان باژن، داستان نویس و روزنامه‌نگار، و رضا خندان (مهابادی)، منتقد ادبی – از آنان تجلیل کرد. یک ماه بعد آرش گنجی، نویسنده و مترجم، زندانی شد. در سال ۲۰۲۰، انجمن قلم آمریکا آگاهی یافت که کشور ایران از نظر تعداد نویسندگان و روشنفکرانِ زندانی، مقام چهارم را در جهان دارد.

انجمن قلم آمریکا در فصل مشترک ادبیات و حقوق بشر ایستاده است تا از آزادی بیان در ایالات متحده‌ی آمریکا و سراسر جهان دفاع کند. ما از آزادی نوشتن حمایت می‌کنیم، و قدرت کلمه را برای دگرگونی جهان به رسمیت می‌شناسیم. رسالت ما این است که نویسندگان و یارانشان را گرد هم آوریم تا بیان خلاق را گرامی بداریم و از آزادی‌هایی که این امر را ممکن می‌کند دفاع کنیم.  

۲۴ ژانویه ۲۰۲۲

*جان باختن کارگر مقنی جوان در ساوجبلاغ بر اثر پاره شدن سیم بکسل

یک کارگر مقنی ۳۳ ساله حین کار در روستای آران ساوجبلاغ  دراستان البرز بر اثر پاره شدن سیم بکسل وسقوط به ته چاه در دم جان خودرا ازدست داد.

*مرگ ومصدومیت ۲ کارگر جوان یکی از حجره‌های بازار آهن ‌مکان تهران براثر گازگرفتگی

صبح روز شنبه ۱۶ بهمن،۲ کارگرنگهبان جوان تبعه کشور افغانستان یکی از حجره‌های بازار آهن‌مکان تهران واقع در صالح آباد شرقی دچار گازگرفتگی شدند ویک کارگر ۲۱ ساله بر اثر تنفس گاز منواکسید کربن در دم جان باخت ویک کارگر ۱۸ ساله به بیمارستان منتقل شد.

*جان باختن پرستار بیمارستان رسول اکرم تامین اجتماعی استان گیلان براثر ابتلا به کووید ۱۹

جمعه شب(۱۵ بهمن)،یک پرستار بخش جراحی زنان بیمارستان ۲۰۰تختخوابی رسول اکرم تامین اجتماعی استان گیلان براثرابتلا به بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate