اخباروگزارش های کارگری ۷ بهمن ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۷ بهمن ماه ۱۴۰۰

فراخوان تحصن و تجمع گام به گام سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم توجه حاکمیت به مطالبات معلمان، در بهمن ماه جاری

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران فراخوانی در دو مرحله به شرح زیر صادر می نماید :

الف _ روزهای شنبه و یک شنبه ۹ و ۱۰ بهمن ماه تحصن در مدارس و روز دوشنبه ۱۱ بهمن تجمع سراسری

درصورت عدم پاسخگویی به مطالبات

ب_ روز شنبه ۲۳ بهمن تا روز چهارشنبه ۲۷ بهمن تحصن در مدارس و روز پنج شنبه ۲۸ بهمن تجمع سراسری 

مکان تحصن: تمام مدارس ایران

مکان تجمع

استان تهــران : مقابل مجلـس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش

– تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دریازدهمین روزاعتراضشان نسبت به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش

– بیانیه عمومی در رابطه با افزایش حداقل حقوق سال ۱۴۰۱

– مبارزه مستمر سندیکای کارگران شرکت واحد در شانزدهمین سالگرد دومین اعتصاب (هشتم بهمن)، نمایانگر قدرت تشکیلات پایدار می‌باشد

– ادامه اعتراضات سهامداران بورس بابرپایی تجمع مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه

تجمع کنندگان:پنج شنبه ها اینجا هستیم

*تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دریازدهمین روزاعتراضشان نسبت به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش

روز چهارشنبه ۶ بهمن، کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دریازدهمین روزاعتراضشان نسبت به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش دست به تجمع مقابل دفتر امام جمعه شهرستان شوش زدند.

درهمین رابطه:دهمین روزاعتصاب و تجمع کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق

روز سه شنبه ۵ بهمن برای دهمین روزمتوالی، کارگران کشت و صنعت نیشکر میان آب به اعتصاب وتجمعشان دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی ،نداشتن امنیت شغلی،عدم تبدیل وضعیت وسطح پایین حقوق،ادامه دادند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: از کمیسیون ۹۰ می‌خواهیم که به نحوه واگذاری و قیمت‌گذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال ۹۶ ورود کنند.

آن‌ها افزودند: از زمان واگذاری این شرکت مشکلات کارکنان شروع شد، در گذشته این شرکت، نیشکر و گاهی اوقات گندم و کلزا کشت می‌کرد ولی بعد از واگذاری فقط گندم و کلزا با ظرفیت کمی کشت می‌کند و کمتر نیشکر می‌کارند و باعث بیکاری تعدادی از کارگران شده است.

این کارگران ادامه دادند:بعد از واگذاری‌ها قراردادها تغییر و من‌درآوردی شده و قراردادها تأمین نیرو شده و کارکنانی که سال‌ها سابقه فعالیت داشتند مجبور به قبول چنین قراردادهایی شدند که دریافتی آن‌ها کم و امنیت شغلی پایین آمده است.

این کارگران گفتند: مشکلاتی برای بیمه ما به وجود آمده اگر مشکلی در حین کار مانند باران پیش بیاید و مجبور به تعطیلی کار باشیم حقوق آن روز از حقوق ماهیانه کسر می‌شود.

*بیانیه عمومی در رابطه با افزایش حداقل حقوق سال ۱۴۰۱

امسال برخلاف سالهای گذشته که از ابتدا ی نیمه دوم سال بحث و جدلهای درون خانوادگی شورایعالی کار بر سر تعیین حداقل مزد کارگران برای سال آینده با تب و تاب شروع می شد و بویژه گماشتگان خانه کارگر، شورای اسلامی کار و کانون عالی انجمن‌های صنفی در شورای عالی کار با هیاهوی همراه با پز دفاع از حقوق کارگران تلاش می کردند برای خود بازارگرمی و کسب اعتبار کنند، چندان  مشهود نیست.

دلیلش معلوم است! ریاکاری و دروغگوییشان از هر مقیاس و عیاری خارج است. حداقل حقوق ۵ برابر زیر خط فقری که پارسال اعضاء شورایعالی کار پای مصوبه آن را امضاء کرده اند، در نتیجه تورم چند صددرصدی سال جاری، ارزشش به یک سوم و یک چهارم کاهش یافته است. بنابراین شورایعالی کار و عوامل تشکلهای دولتی می دانند در برابر چه میزان از خشم و نفرت و انزجار سراسری ای قرار گرفته اند. 

تکرار دهن کجی با افزایش حداقل حقوقی که میزان آن هنوز چندین برابر زیر خط فقر است تازه بخشی از سناریو تحمیل فقر و فلاکت بر طبقه کارگر و توده کارکن جامعه است که قرار است به سیاق سالیان گذشته اجرا گردد. بخش وحشتناکتر سناریو و طرح به فلاکت مطلق کشاندن اکثریت مردم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ نهفته است! 

لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ یک طرح کاملا ریاضت کشی برای عموم مردم محروم است. 

در حالیکه نرخ تورم تا مهر ۱۴۰۰ را رسما ۴۵.۴ درصد اعلام کرده اند، اما هیئت دولت و مجلس در لایحه بودجه بر سر افزایش حقوق موسوم به “پله ای” از ۶ الی ۲۶ درصدی و به طور میانگین ۱۰درصدی کارمندان و کارگران توافق دارند. 

 حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از دیگر شاخص های طرح ریاضت کشی اقتصادی است که در لایحه بودجه موجود است که می توانند به همراه افزایش حقوق ۲۶درصدی تاثیرات ویرانگری را در زندگی کارگران و اکثریت مردم بگذارند. 

اولا در نتیجه افزایش حداقل حقوق تا سقف ۲۶ درصد در برابر تورم ۴۵.۴ درصدی رسماً اعلام شده تا مهر ۱۴۰۰، مزد سال آینده کارگر نسبت به سال جاری نه تنها افزایش نمی یابد، بلکه حداقل ۱۹.۶درصد کمتر خواهد شد! 

 دوما با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به گفته “کاربخش” نایب رئیس کمیسیون مالیات، کار و تأمین اجتماعی اتاق بازرگانی، دارو حداقل ۵ برابر گران خواهد شد و بدون تردید اقلام مورد نیاز روزمره زندگی بیشتر از ۵ برابر گرانتر خواهند شد.

اگر این طرح ها در لایحه بودجه تصویب شوند شرایطی از نظر اقتصادی پیش خواهد آمد که ادامه بقا برای کل مزدبگیران کم درآمد و بخصوص بیکاران به طور واقعی امکان نخواهد داشت.

طبق آمار رسمی خط فقر ۹ الی ۱۰ میلیون تومان است و بر اساس آن کارگران، معلمان و بازنشستگان طی اعتصابات و اعتراضات سراسری خود مدام تاکید کرده اند که حقوق هیچ کس نباید کمتر از ۱۲ میلیون تومان باشد. اما با شدت فراران بالا رفتن تورم، حالا دیگر درآمد ۱۵ میلیون تومانی هم زیر خط فقر است. در نتیجه حداقل حقوق به ۱۶ میلیون تومان باید افزایش یابد و اگر طرح های ریاضت کشی مذکور مصوب و اجرا شوند، حتی مبلغ ۱۶ میلیون تومان هم چندین برابر زیر خط فقر قرار خواهد گرفت. 

از اینرو امضاء کنندگان این بیانیه در دفاع از حق برخورداری کارگران و کلیه مزدبگیران محروم که در راستای تأمین نیازهای انسانی جامعه از قبیل آموزش، بهداشت، حفظ محیط زیست و غیره فعالیت دارند و همچنین در دفاع از زندگی همه بیکاران، خواهان تحقق فوری خواستهای زیر می باشند. 

۱- افزایش حداقل حقوق به ۱۶ میلیون تومان. 

۲- خارج شدن فوری طرح‌های افزایش حقوق “پله ای” و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از لایحه بودجه ۱۴۰۱. 

۳- تخصیص بودجه کافی جهت تحت پوشش بیمه بیکاری قرار گرفتن کلیه بیکاران و بیکار شدگان در بودجه ۱۴۰۱.

 ۴- تخصیص بودجه کافی جهت زیر پوشش درمان رایگان قرار گرفتن عموم مردم در بودجه ۱۴۰۱. 

۵- تخصیص بودجه کافی برای آموزش و تحصیل رایگان عمومی در بودجه ۱۴۰۱. 

امضاء

۱-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

۲-سندیکای نقاشان البرز

۳-ندای زنان ایران 

۴-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه

۵-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه

۶-گروهی از فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه

۷-گروهی از مهندسان نرم‌افزار پاساژ میرداماد کرمانشاه

۸-گروهی از جوشکاران شهرک امام کرمانشاه. 

۹-گروهی از دستفروشان سنندج

۱۰-گروهی از کارگران ساختمانی سنندج 

۱۱-گروهی از ورزشکاران جودوکار سنندج 

۱۲-گروهی از زنان خانه‌دار سنندج 

۱۳-گروهی از کارگران مرغداری های مریوان 

۱۴-گروهی از جوشکاران لوله کشی گاز خانگی مریوان

۱۵-گروهی از زنان خانه‌دار مریوان

۱۶-گروهی از کارگران ساختمانی مریوان

۱۷-گروهی از کارگران لوله کشی ساختمانی  سقز 

۱۸-گروهی از کارگران نقاشی ساختماني سقز 

۱۹-گروهی از کارگران برق کار ساختمانی  سقز

۲۰-گروهی از جوانان بیکار محله تپه شافعی سقز 

 ۲۱-گروهی از جوانان بیکار محله کریم آباد سقز

۲۲-گروهی از جوانان بیکار محله تپه‌ مالان سقز 

۲۳-گروهی از جوانان بیکار محله سنگ بران  سقز

۲۴-کارگران گروه ملی تولید فولاد اصفهان 

۲۵-کارگران تعمیر نگهداری صنایع فولاد اصفهان 

۲۶-کارگران گروه متریال صنایع فولا اصفهان 

۲۷-مظفر صالح نیا

۲۸-شریف ساعدپناه

۲۹-شیث امانی

۳۰-لطف الله احمدی

۳۱-رفیق کریمی

۳۲-طیب چتانی

۳۳-فرهاد چتانی

۳۴-خبات دهداری

۳۵-جمیله اکبری

۳۶-هوشیار چتانی

۱۴۰۰/۱۱/۰۷

*مبارزه مستمر سندیکای کارگران شرکت واحد در شانزدهمین سالگرد دومین اعتصاب (هشتم بهمن)، نمایانگر قدرت تشکیلات پایدار می‌باشد

شانزده سال از دومین اعتصاب بزرگ رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در هشتم بهمن ۱۳۸۴ که با فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد انجام پذیرفت،  می‌گذرد و همچنان این سندیکا علیرغم تمام فراز و فرودها، با اتکا به بدنه کارگری خود مستقل و متحدانه پیگیر حقوق همکاران و کارگران بوده و به دلیل این پیگیری مورد اعتماد اکثریت قاطع کارگران شرکت واحد می‌باشد. از طرفی در این سالیان وظایف خارج از درون کارگاهی خود در همبستگی با کارگران و مزد بگیران سایر بخش‌ها در دفاع از منافع طبقه کارگر را بخوبی انجام داده است و فعالیت‌های این سندیکا، نشانگر موفقیت تشکلات پایدار کارگری برای دفاع از کارگران و طبقه کارگر می‌باشد.

این ایستادگی در مبارزه نابرابرِ کارگران با صاحبان سرمایه در حالی تداوم و استمرار داشته، که از همان ابتدای تشکیل این سندیکا تا اکنون، فشارها و تهدیدها با تمام امکانات حکومتی و دولتی نه تنها کم نشده، بلکه همیشه وجود داشته و در  سال جاری بشدت افزایش یافته و با اخراج و زندانی شدن اعضای سندیکا توام بوده است.

 در دو ماه اخیر و حتی همین چند روز گذشته اعضای این سندیکا بصورت گروهی برای چندمین بار  به مراکز امنیتی قضایی و پلیسی احضار شده و مورد تهدید و فشار قرار گرفته‌اند تا دست از فعالیت‌های سندیکایی بردارند این سرکوب‌ها نشانگر هراس صاحبان سرمایه از قدرت تشکلات مستقل پایدار کارگری می‌باشد. تجربیات ارزنده و مبارزات رانندگان و کارگران شرکت واحد می‌تواند به آگاهی و استفاده از شرایط، برای ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری در محیط کار را در اختیار کارگران قرار دهد. برای برون رفت از این شرایط اسفبار و سختِ طاقت فرسای معیشتی،  داشتن تشکیلات مستقل کارگری پایدار درمحیط کار یک امر حیاتی است.

از دو هفته قبل از اعتصاب دوم کارگران در هشتم بهمن سال ۸۴، حاکمیت دست به بازداشت‌های گروهی و گسترده رانندگان و اعضای سندیکا زد. تعدادی از اعضای سندیکا در مناطق دهگانه شرکت واحد در گروه‌های چند نفره با زندگی مخفی

 و ایجاد هسته‌های برگزاری اعتصاب در مقابل سرکوبِ اعتصاب ایستادگی می‌کردند.

 این روش درشرایط سرکوب و خفقان شدید درحالی صورت گرفته بود که اکثریت اعضای هیئت مدیره سندیکا در بازداشت بودند و چنین سازماندهی‌ای توسط فعالین سندیکایی انجام شد. حتی بیانیه اعتصاب در اتوبوس‌ِ در حال تردد در خطوط تصویب شد. این نشان می‌دهد که در شرایط تداوم مبارزه، کارگران خودشان روش ایستادگی و مقاومت و مبارزه را پیدا می‌کنند و این تجربیات تنها در عمل قابل دسترسی است نه درتئوری‌هایی که سال‌هاست، بی‌توجه به مبارزه واقعی در جریان،  درقالب شعار و با فرقه‌گرایی مفرط بخورد کارگران می‌دهند. این تجریبات قدرت و اهمیت داشتن تشکیلات مستقل و پایدار را نشان می‌دهد. درست به همین خاطر است که در آخرین احضار گروهی رانندگان و اعضای سندیکا، در روزهای ۵ و ۶ بهمن ۱۴۰۰ به مراکز امنیتی، آنها را تحت فشار گذاشتند تا حتی اگر در اعتراضات مشارکت می‌کنند حتما از سندیکا دوری کنند. هراس آنان نه فقط از اعتراضات کارگری هست بلکه بویژه هراس از حفظ تشکل مستقل پایدار که تضمینی برای ادامه فعالیت و انتقال تجربه در میدان کار و مبارزه است، می‌باشد.

 تغییر توازن قوا در مبارزه نابرابر کارگران درمقابل سرمایه تنها از طریق ایجاد تشکل‌های منسجم و مستقل درمحیط کار ممکن خواهد شد. بر همین اساس از ابتدای ۵۷ حاکمیت با سرکوب تشکل های مستقل کارگری، و در ابتدای دهه هفتاد به تلاش برای تحمیل تشکل‌های دست ساز و فرمایشی خانه کارگر و شوراهای اسلامی کار در محیط کار دست زد. با توحه به چنین شرایط و مسائلی است که اهمیت بازگشایی دو سندیکای کارگران شرکت واحد و نیشکر هفت‌تپه در  ابتدای سال ۸۴ و سندیکای نیشکر هفت تپه در سال ۸۶ در زدن خط بطلان به یکه تازی شوراهای فرمایشی و خانه کارگر و تغییر فضای مبارزاتی در کل جامعه را می‌توان درک کرد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام می‌دارد امروزه که جامعه کارگری دچار بی‌عدالتی‌ها و شرایط سخت و اسفبار معیشتی و آبستن اعتراضات گسترده و روزمره می‌باشد، کارگران باید با ایجاد تشکل‌های مستقل خود در محیط کار اعتراضات‌شان را سازماندهی و مستمر کنند تا بتوانند با سراسری کردن اعتراضات خود به توازن قوا برای جنبش کارگری دست پیداکنند.

 قطعا با اتحاد وهمبستگی سراسری کارگران، پیشروی زحمت‌کشان و رنجبران تحقق خواهد یافت.

۷ بهمن ۱۴۰۰

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*ادامه اعتراضات سهامداران بورس بابرپایی تجمع مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه

تجمع کنندگان:پنج شنبه ها اینجا هستیم

روز پنج شنبه ۷ بهمن، سهامداران بورس براساس قرارقبلی  قصد تجمع در  مقابل مجلس راداشتند که با  ممانعت نیرو‌های انتظامی روبرو شدند وتجمعشان را مقابل سازمان برنامه و بودجه برپاداشتند.

پلاکاردها وشعارهای تجمع کنندگان حاکی از اعتراضشان به دولت ومجلس می باشد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate