اخباروگزارش های کارگری ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۲۰ دی ماه ۱۴۰۰

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

 در اعتراض به :

۱. بی‌توجهی به لایحه همسان‌سازی بازنشستگان

۲.  تصویب ناقص رتبه‌بندی و عدم اجرای آن توسط دولت

۳. فراموش شدن ماده ۶۴ قانون مدیریت خدمات کشوری

۴. فقدان آموزش رایگان و بی‌توجهی به اصل ۳۰ قانون اساسی 

 ۵. عدم پرداخت پاداش پایان خدمت سال ۱۴۰۰

۶. عدم استخدام معلمان خرید خدمات آموزشی

۷. دربند بودن معلمان کنشگر و فعال صنفی

مکان تجمع

استان تهــران : مقابل مجلـس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش

تاریخ تجمع:

پنجشنبه، ۲۳ دیـماه، ساعت ۱۰

– کانون نویسندگان ایران:گزارش مراسم خاک‌سپاری بکتاش آبتین

– اعتصاب  وتجمع کارگران مجتمع پتروشیمی مارون (واقع در سایت ۲منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر) دراعتراض به سطح پایین حقوق

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار

– تجمع اعتراضی رانندگان بخش خصوصی امروز بیستم دی ماه درمقابل ریاست جمهوری در اعتراض به اتوبوس های فرسوده و عدم مطالبات بجا مانده .

– ادامه اعتصاب وتجمع رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد، پرداخت نشدن مطالبات و وعده های توخالی مسئولان

– کارشکنی مدیران مجتمع مس سونگون ورزقان در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و افزایش حقوق کارگران

– ادامه اعتراضات مالباختگان رمز ارز جعلی کینگ مانی نسبت به کلاهبرداری ‌ چندین  میلیاردی  شرکت  بادران با تجمع مقابل مجلس

– تجمع اعتراضی پیمانکاران نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل شهرداری مشهد

– مرگ ومصدومیت ۳ کارگر پتروشیمی شازند اراک در حادثه آتش سوزی

*کانون نویسندگان ایران:گزارش مراسم خاک‌سپاری بکتاش آبتین

با ایست قلبی بکتاش آبتین در پیش از ظهر شنبه ۱۸ دی‌ماه ۱۴۰۰ در بیمارستان ساسان تهران، آخرین مرحله‌ی قتل تبهکارانه‌ی این نویسنده‌ی آزادی‌خواه به دست جمهوری اسلامی رقم خورد. در پی این فاجعه‌ی انسان‌سوز، خانواده‌ی بکتاش در شب همان روز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مراسم خاک‌سپاری در روز دوشنبه ۲۰ دی برگزار خواهد شد. صبح روز یک‌شنبه ۱۹ دی، خانواده‌ی آبتین همراه با دو تن از اعضای هیئت دبیران کانون نویسندگان به بهشت زهرا مراجعه کردند و جواز دفن او را در امام‌زاده عبداله شهر ری گرفتند. پس از مراجعه‌ی خانواده و یاران آبتین به امام‌زاده عبداله برای انجام کارهای اداری خاک‌سپاری، فشار نیروهای امنیتی برای دفن پیکر آبتین در بعد از ظهر همان روز یک شنبه آغاز شد. از یک سو، اعضای خانواده را در محاصره گرفتند و از آنان خواستند که مراسم را هر چه زودتر در ساعت ۳ بعد از ظهر همان روز برگزار کنند و، از سوی دیگر، اعضای کانون را تهدید کردند که مبادا برای مراسم فراخوان صادر کنند. اما از هر دو سو ناکام ماندند؛ هم اعضای حاضر خانواده و هم یاران آبتین در کانون بر برگزاری مراسم در روز دوشنبه پای فشردند. اما قضا کار خویش می‌کرد. فشار بر دیگر اعضای خانواده و بیماری پدر آبتین که با وجود تمام تمهیدات خانواده برای آماده کردن او، در میان تماس‌ها و آمدوشدها از مرگ آبتین مطلع شده بود، مؤثر واقع شد و تصمیم خانواده بر آن شد که مراسم در ۳ بعد از ظهر همان یک شنبه برگزار شود. در این موقعیت، کانون نویسندگان ایران در ساعت یک بعد از ظهر یک شنبه در برابر یک امر انجام شده قرارگرفت و در واقع چاره‌ای نیافت جز این که تغییر زمان مراسم را اعلام کند و در همان حال مردم را به شرکت در مراسم فراخواند. با این همه، با توجه به فرصت بسیار اندک برای فراخواندن مردم به شرکت در مراسم، در ساعت ۳ جمعیت نسبتا قابل توجهی از مردم آزادی‌خواه در گورستان امام‌زاده عبداله گرد آمدند، و مراسم با تولیت خانواده‌ی آبتین اما در حضور محسوس نیروهای امنیتی آغاز شد. با توافق برخی از اعضای خانواده و دبیران کانون، قرار شد پس از پایان مراسم دفن، بیانیه کانون برای حاضران خوانده شود. اما حتی پس از پایان دفن، بلندگو همچنان در دست مداحان و امنیتی‌های پشت سر آنها باقی ماند و فاتحه‌خوانی طولانی و ملال‌آور مداحان ادامه یافت. اینجا دیگر درنگ جایز نبود؛ یکی از اعضای هیئت دبیران با فریاد از مداحان خواست به فاتحه خوانی پایان دهند و اجازه دهند مردم هم سخن بگویند. پس از این نهیب بود که مراسم برای مدتی کوتاه عملا در اختیار کانون و دوستداران بکتاش قرار گرفت: عضو دیگر هیئت دبیران کانون بیانیه کانون را با عنوان «حاکمیت آزادی ستیز بکتاش آبتین را به قتل رساند» قرائت کرد و پس از آن حاضران شعارهای «درود بر آبتین، مرگ بر ظالمین»؛ «آبتین زنده است، راه او پاینده است»؛ «این شاعر آزاده، کابوس این بیداده» را سر دادند و سرودهای انقلابی خواندند. بدین سان، به رغم تمام تقلای آزادی ستیزانه‌ و مذبوحانه‌ی نیروهای امنیتی رژیم جمهوری اسلامی برای جلوگیری از بیان حقیقت قتل جنایتکارانه‌ی بکتاش آبتین از سوی جمهوری اسلامی، کانون نویسندگان ایران با بیان این حقیقت برای مردم حی و حاضر در مراسم مُهر خویش را بر مراسم خاک‌سپاری بکتاش آبتین کوبید. 

ساعتی بعد از پایان یافتن مراسم و ترک محل برگزاری با خبر شدیم نیروهای امنیتی چهار تن از دوستان آبتین را بازداشت کرده‌اند که با پیگیری خانواده‌‌ی آبتین پس از دو ساعت آزاد شده‌اند. این بازداشت با تهدید و ارعاب بازداشت‌شدگان و گرفتن تعهد از آنان همراه بوده است. همچنین دوربین یکی مستندسازان که در حال فیلمبرداری از مراسم آبتین بوده نیز ضبط شده است.

*اعتصاب  وتجمع کارگران مجتمع پتروشیمی مارون (واقع در سایت ۲منطقه ویژه اقتصادی ماهشهر) دراعتراض به سطح پایین حقوق

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

اعتصاب همکاران در پتروشیمی مارون

روز دوشنبه بیستم دیماه همکاران  ما در پتروشیمی مارون در اعتراض به سطح پایین حقوق و مزایای شغلی خود دست به اعتصاب زدند  و در محوطه شرکت تجمع کردند. طبق خبر حراست شرکت کارگران اعتصابی را به اخراج تهدید کرده است و کارگران پیگیر مطالبه خود هستند.

 یک خواست ما کارگران پیمانی در اعتصاب سراسری مان مطالبه افزایش حقوقها مطابق ارقام ارائه شد ه از جانب خودمان در رده های مختلف تخصصی بود و همانوقت تاکید کردیم که مزد هیچ کارگری نباید کمتر از خطر فقر ١٢ میلیونی اعلام شده باشد. در این اعتراضات در جاهایی دستمزدها افزایش داشت. در جاهایی هم وعده دادند و عمل نکردند و همکاران ما پیگیر مطالباتشان شدند. بدین ترتیب از مقطع اعتصابات سراسری ما تا کنونی اعتراض به خلف وعده های داده شد، اعتراض علیه بساط پیمانکاران چپاولگر با خواست دائمی شدن استخدام ها ، اعتراض برای افزایش دستمزدها و پرداخت بموقع آن، و اعتراض علیه عدم ایمنی محیط های کار و سطح پایین استاندارد زیستی و کاری از جمله موضوعات اعتراضات ما در بخش های مختلف بوده است. ما کارگران نفت پیگیر مطالباتمان هستیم.

*تجمع اعتراضی رانندگان بخش خصوصی امروز بیستم دی ماه درمقابل ریاست جمهوری در اعتراض به اتوبوس های فرسوده و عدم مطالبات بجا مانده .

رانندگان بخش خصوصی درسال جاری بارها دست به تجمع های اعتراضی زده اند اما متاسفانه مدیریت شرکت واحد ومسئولان شهرداری تاکنون پاسخگوی هیچکدام از مطالبات این رانندگان زحمت کش نبوده اند  .

رانندگان اعلام کرده اند اگر این بار پاسخ مطالباتشان را نگیرند دست به اعتصاب خواهند زد.

شعارها:

تا حقتو ندادند استارت نزن راننده

شرکت‌های خصوصی منحل باید گردد

سختی کار و بیمه حق مسلم ماست

بازسازی اتوبوس حق مسلم ماست

یارانه کارت بلیط حق مسلم ماست

برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*ادامه اعتصاب وتجمع رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد، پرداخت نشدن مطالبات و وعده های توخالی مسئولان

روز دوشنبه ۲۰ دی، رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه به اعتصاب و تجمعشان دراعتراض به عدم تمدید قرارداد ، پرداخت نشدن مطالبات و وعده های توخالی مسئولان ادامه دادند.

براس گزارش رسانه ای شده،صبح امروز ۲۹۰ راننده بخش خصوصی سازمان اتوبوسرانی ارومیه بدلیل عدم تمدید قرار داد وخلف وعده مسوولین شهرداری وسازمان اتوبوسرانی دست از کار کشیدند و تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: متاسفانه مسوولین شهرداری ارومیه برای رانندگان احترام قائل نیستند و برای حق حقوق شان ارزشی قایل نبوده و به خواسته های منطقی ومصوب شده پایبند نبوده و برای چندمین بار شانه خالی کردند !!؟؟

یکی از رانندگان نیزگفت:هزینه تعمیر ونگهداری اتوبوس ها بسیار بالاست و از وسع ما خارج است و این موضوع را مسوولین شهرداری وسازمان اتوبوسرانی بهتر میدانند .

یکی دیگر از رانندگان گفت: بیش از ۴ ماه هست لاستیک های اتوبوسم صاف شده و یک روز در میان در این هوای سرد زمستانی پنجر میشود و توان خرید لاستیک را ندارم !؟

وی افزود:سازمان اتوبوسرانی با داشتن این همه امکانات ازنگهداری اتوبوس های خود عاجز مانده است.

درهمین رابطه:ازسرگیری اعتصاب رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه دراعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالبات

روز یکشنبه ۱۹ دی برای چندمین بار، رانندگان اتوبوس های شهری ارومیه برای اعتراض به عدم تمدید قرارداد و پرداخت نشدن مطالباتشان دست از کار کشیدند.

آذر ماه سال گذشته بود که رانندگان اتوبوس بخش خصوصی در پی پرداخت نشدن مطالباتشان، دست به تجمع زدند، رئیس شورای شهر ارومیه با حضور در جمع رانندگان و بهره‌برداران بخش خصوصی، قول مساعد داد تا این مطالبات به صورت تقسیطی و ماهانه به حساب بهره‌برداران بخش خصوصی واریز شود.

پس از این دیدار، بخشی از مطالبات در دو مرحله به حساب بهره‌برداران واریز شد ولی این امر تداوم نداشت و با گذشت چند ماه، بار دیگر بهره‌برداران بخش  خصوصی سازمان اتوبوسرانی در اعتراض به این وضعیت، دست به تجمع زده و از کار دست کشیدند.

عدم انتقال سند اتوبوس پس از اتمام تعهد ۱۰ ساله رانندگان و واریز نشدن مابقی یارانه بلیت از سوی شهرداری ارومیه به حساب بهره‌برداران، از جمله دلایل اعتراض بهره‌برداران بخش خصوصی است، به طوری که آنها اعلام می‌کنند شهرداری مبالغ مربوط به مابقی  بلیت را از سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دریافت و در منابعی دیگر هزینه کرده و این مطالبات طی سال‌های متمادی به حساب بهره‌برداران واریز نشده است.

سکی از رانندگان معترض به خبرنگاررسانه ای گفت: کرایه اتوبوس‌ها از طریق مردم، شهرداری و دولت تامین می شود که ما از سال ۸۵ تا کنون فقط سهم مردم را دریافت کرده‌ایم و شهرداری موظف است نسبت به پرداخت بدهی خود به بخش خصوصی اقدام کند که تاکنون پس از گذشت ۱۵ سال هیچگونه اقدامی در این رابطه صورت نگرفته است.

وی افزود: علاوه بر این  قرارداد ۱۰ ساله بخش خصوصی و شهرداری ارومیه در سال ۹۰ تمام شده و در ۱۰ سال گذشته بنا به رعایت حال شهروندان، اعتراضی نسب به آزادسازی سند اتوبوس‌های خود نداشتیم و همه این ۱۰ سال‌ها بدون قرارداد به ادامه فعالیت پرداخته‌ایم.

وی با بیان اینکه شهرداری ارومیه نسبت به تمدید قرارداد در این سال‌ها اقدام نکرده است، تصریح کرد: این در حالی است که طی سال‌های متمادی شهرداری ارومیه یارانه بلیت را به بخش خصوصی پرداخت نکرده در حالی که طی استعلام‌های به عمل آمده و مستنداتی که در دست داریم، شهرداری ارومیه هر ساله این مبالغ را از سازمان شهرداری‌ها و امور دهیاری‌ها دریافت و در منابع دیگری هزینه کرده است.

وی با بیان اینکه شهرداری ارومیه این مبالغ را برای خرید سایبان، خرید اتوبوس بخش ملکی و سایر منابع هزینه‌ای که به عهده شهرداری است، هزینه کرده است، گفت: با توجه به عدم پرداخت مابقی هزینه بلیت، به یک سوم نرخ تعیین شده، بهای بلیت دریافت کرده‌ایم و سهم دولت و شهرداری‌ها پرداخت نشده است.

این راننده حاضردرتجمع با بیان اینکه با وضعیت موجود، نتوانسته‌ایم هزینه نگهداری اتوبوس‌ها را تامین کنیم و در حال حاضر بسیاری از اتوبوس‌های درون شهری به دلیل مشکلات و نقص فنی در پارکینگ و گوشه و کنار شهر رهاسازی شده‌اند، ادامه داد:شهرداری ارومیه پس از گذشت چند سال، از واگذاری سند و  تمدید قرارداد با اتوبوس‌ها سرباز می زند.

او افزود: اگر شهرداری ارومیه با تمام بهره‌برداران بخش خصوصی که سال‌های گذشته حقوق آنها را ضایع کرده است، قرارداد تمدید کند به چرخه حمل و نقل برگشته و طبق مفاد این قرارداد نسبت به نوسازی اتوبوس‌ها اقدام می‌کنیم ولی اینکه اعلام شود فقط با اتوبوس‌هایی که توان چرخش در مسیر را دارند، قرارداد تمدید می‌شود  به چرخه حمل و نقل شهری باز نخواهیم گشت و باید شهرداری به تمام مفاد قراردادهای فی مابین بخش خصوصی و شهرداری عمل کند.

وی تعداد بهره‌برداران بخش خصوصی ارومیه را بیش از ۲۹۰ نفر اعلام کرد و افزود: در این سال‌ها براساس قیمت روز، شهرداری ارومیه به ازای هر بهره‌بردار حدود ۴۰۰ میلیون تومان بدهی دارد.

اوگفت: اسناد اینکه سازمان شهرداری‌ها مبلغ ۴ میلیارد و ۱۳۳ میلیون تومان به شهرداری ارومیه  بابت یارانه بلیت واریز کرده، موجود است  ولی تا کنون شهرداری ارومیه فقط ۸۰۰ میلیون تومان از این مبلغ را به بخش خصوصی تزریق کرده است.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بخش خصوصی با خویشتنداری و برای رعایت حال شهروندان، حمل و نقل مسافر را عهده‌دار بود گفت: هزینه‌ نگهداری روزانه هر اتوبوس شهری مبلغ۶۰۰ هزار تومان است  ولی در آمد روزانه این اتوبوس ها در بهترین شرایط روزانه ۴۰۰ هزار تومان است که  با توجه به تورم موجود و عدم پرداخت یارانه تعیین شده، دیگر توان پرداخت این مبالغ و بازگشت به چرخه حمل و نقل را نداریم.

وی در خاتمه با اشاره به اینکه به دلیل در آمد پایین اتوبوس‌ها و عدم رسیدگی بیشتر اتوبوس‌ها فرسوده شده‌اند، گفت:هزینه بازسازی به ازای هر اتوبوس ۱۷۰ میلیون تومان تخصیص یافته که شهرداری ارومیه این مبالغ را دریافت کرده ولی به رانندگان پرداخت نمی‌کند.

*کارشکنی مدیران مجتمع مس سونگون ورزقان در اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل و افزایش حقوق کارگران

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، مدیران مجتمع مس سونگون حاضر به انجام خواسته‌های کارگران پیمانکاری این مجتمع نیستند.

اصلاح پایه حقوق و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون که چند ماه قبل طی صورتجلسه‌ای بین نمایندگان کارگران و مدیرعامل شرکت ملی مس ایران مصوب شده بود که در مدت یک ماه اجرایی شود، با گذشت بیش از سه ماه و چندین بار کارشکنی و سنگ اندازی مدیران معدن و ادارات کار شهرستان و استان تاکنون صورت نگرفته است.

بنابر مصوبات قانونی برای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل حتماً باید یکی از تشکل‌های کارگری مجاز در قانون کار برای کارگران ایجاد گردد و سپس طرح طبقه‌بندی مشاغل ممکن خواهد شد. 

برای همین قرار بر این شده بود که روز گذشته یکشنبه ۱۹ دیماه انتخابات شورای اسلامی کار برای کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان برگزار شود و پس از آن روال اجرای طرح طبقه‌بندی آغاز گردد که این انتخابات بدون هیچگونه اعلام قبلی لغو شد. 

پس از پیگیری نمایندگان کارگران، معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی و مدیر کل اداره کار استان، مدعی شده‌اند که انتخابات بخاطر مخالفت وزارت کار لغو شده است.

این در حالیست که یک بار در مهرماه پس از اعتصاب پنج روزه کارگران و تعطیلی استخراج در معدن، مدیر عامل شرکت ملی مس وعده انجام خواسته‌های کارگران طی یک ماه را داده و یکبار هم پس از اعتصاب یک هفته‌ای کارگران در ماه گذشته، شخص استاندار و فرمانده انتظامی استان قول و وعده حل مشکلات طی یک ماه را داده بودند اما ظاهراً مدیران شرکت ملی و مجتمع اراده‌ای جدی برای اجرای خواسته‌های کارگران پیمانکاری مجتمع مس سونگون ندارند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۰ دیماه ۱۴۰۰

*ادامه اعتراضات مالباختگان رمز ارز جعلی کینگ مانی نسبت به کلاهبرداری ‌ چندین  میلیاردی  شرکت  بادران با تجمع مقابل مجلس

روز دوشنبه ۲۰ دی، مالباختگان رمز ارز جعلی کینگ مانی درادامه اعتراضاتشان نسبت به کلاهبرداری ‌ چندین  میلیاردی  شرکت  بادران دست به  تجمع مقابل مجلس زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،شهره موسوی نایب رییس بانوان فدراسیون فوتبال که درگیر پرونده رمز ارز کینگ مانی شده، حالا با تجمع مالباختگان و شاکیان بادران روبروست که از شرکت او و همسرش شکایت دارند.

بادران تهران در لیگ دسته یک هم تیم داشت که این تیم از همین فصل با اسم شمس آذر قزوین مشغول فعالیت است.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی مالباختگان رمز ارز جعلی کینگ مانی نسبت به کلاهبرداری‌  چندین میلیاردی شرکت بادران

عصر روز چهارشنبه ۳ آذر،جمعی از مالباختگان رمز ارز جعلی کینگ مانی برای اعتراض به کلاهبرداری‌ چندین میلیاردی شرکت بادران، دست به تجمع مقابل مرکز آموزشی این شرکت واقع در کیلومتر ۲۰ اتوبان فتح تهران زدند وخواستار رسیدگی فوری مقامات عالی رتبه کشور، به ویژه رئیس قوه قضاییه و فرماندهی کل نیروی انتظامی به پرونده کلاهبرداری چندین  میلیاردی  شرکت بادران شدند.

*تجمع اعتراضی پیمانکاران نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل شهرداری مشهد

روزدوشنبه ۲۰ دی،جمعی از پیمانکاران برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل شهرداری مشهد درمیدان شهدا اجتماع کردند.

درهمین رابطه شهردارمشهد به خبرنگاررسانه ای گفت: تعدادی از پیمان‌کارانی که مدعی بودند بیش از یک‌ سال است مطالباتی از شهرداری دارند که پرداخت نشده، امروز در عرصه میدان شهدا جهت اعتراض تجمع کردند. ما آنان را دعوت به مذاکره کردیم و طی گفت‌وگو با ایشان مسائل مختلفی مطرح شد از جمله اینکه ضعف در مطالعات سبب به وجود آمدن معارضاتی در زمان اجرای پروژه‌ها می‌شود. همچنین این موضوع هم مورد بررسی قرار گرفت که عدم تحصیل حریم‌ها باعث می‌شود اجرای پروژه‌های شهری با وقفه مواجه شود.

وی افزود: علاوه بر این پیمان‌کاران مدعی بودند معوقاتی از سال ۹۹ دارند که هنوز پرداخت نشده و به همین دلیل قادر به ادامه کار نیستند.

*مرگ ومصدومیت ۳ کارگر پتروشیمی شازند اراک در حادثه آتش سوزی

عصرروز دوشنبه ۲۰ دی،براثر آتش سوزی در پتروشیمی شازند اراک یک کارگر جان خودرا ازدست داد و۲ کارگر دیگر مصدوم شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate