اخباروگزارش های کارگری  ۳ و ۴ دی ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری  ۳ و ۴ دی ماه ۱۴۰۰

– فراخوان گردهمایی سراسری بازنشستگان،مستمری بگیران صندوق بازنشستگان فولاد

– امروز  جمعه، سوم دی ماه ۱۴۰۰ ، جمعی فرهنگیان شاغل و بازنشسته به همراه ، وکلا ، فعالان کارگری، فعالان حقوق کودکان، زنان، دانشجویان، بازنشستگان تامین اجتماعی، زندانیان سیاسی سابق و … با رسول بداقی و خانواده وی دیدار نمودند 

– گزارش مختصر از دو تجمع اخیر معلمان کردستان و سنندج 

– بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان در حمایت از اعتراض های اخیر معلمان و محکومیت احضار و بازداشت فعالین صنفی 

– اعلام همبستگی ۴ سندیکای عضو کلکتیوسندیکاهای فرانسوی در حمایت از کارگران درایران با اعتراضات معلمان و تاکید بر آزادی معلمان حق طلب زندانی

– تجمع اعتراضی کارگران شهرداری نیشابورنسبت به پرداخت نشدن مطالباتشان قبل از تعویض شرکت پیمانکاری و عدم عقد قرارداد مستقیم

– تجمع اعتراضی کارگران اشباع تراورس شیرگاه نسبت به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و۱۶ ماه حق بیمه درکارخانه

– ادامه اعتراضات کارگران پتروشیمی فن‌آوران نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح پایین دستمزد وتبعیض

– اعتراض کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالباتشان

– آغازکارزار افراد دارای معلولیت برای افزایش مستمری معلولان به سطح حداقل حقوق رسمی کارگران

– چهارم دی ماه شانزدهمین سالگرد اولین اعتصاب سندیکای کارگران شرکت واحد و خون تازه‌ای که در رگ‌های جنبش کارگری جاری کرد

روزنامه‌نگاران مستقل ایران:اعتماد نکنید؛ خبری کنید !

– خانم فاطمه بهمنی آزاد شد

– محرومیت فعالیت مطبوعاتی و جریمه مالی به علت تهیه گزارش از زندان قرچک

– انتقال لیلا حسین‌زاده به زندان عادل‌آباد شیراز 

– انتقال هیراد پیربداقی  به بند قرنطینه زندان اوین

– کانون نویسندگان ایران: رضا خندان (مهابادی) به مرخصی استعلاجی آمد

– تجمع اعتراضی دامداران سنتی استان گلستان نسبت به تبعیض بین دامداران سنتی و صنعتی در تخصیص نهاده ها مقابل استانداری

– کارزارهزاران نفره ساکنان شهر پردیس  برای رایگان شدن عوارض آزادراه تهران – پردیس

– بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران قربانی گرفت،اینبارجان باختن ۱۰ کارگر مناطق عملیاتی غرب کارون

*فراخوان گردهمایی سراسری بازنشستگان،مستمری بگیران صندوق بازنشستگان فولاد

زمان:یکشنبه (۵  دی ماه)  ۱۴۰۰/۱۰/۵ – ساعت ۱۰ صبح 

 محل‌ گردهمایی:

با اولویت دفتر مرکزی صندوق فولاد تهران، خیابان وزرا

– امور بازنشستگی منطقه اصفهان

چهارراه نقاشی – خیابان نشاط – جنب کوی رکنی – ساختمان ۱۱۰

– امور بازنشستگی منطقه البرز مرکزی – استان مازندران

*الف – قائم شهر – خیابان آیت ا… صالحی مازندرانی (تهران)

*ب – سوادکوه – زیراب – خ آزادی – ۲۰۰متر بعداز میدان امام به طرف قائم شهر

 – رودبار : پائین بازار – سه راهی رودبار – داخل پاساژ

– امور بازنشستگی منطقه البرز شرقی 

شاهرود – خیابان امام – بلوار پیشوا – کوچه شهید خسروی – پلاک ۱۷و۱۵

– آزادشهر – خیابان امام – کوچه ولایت سوم روبه روی ثبت احوال ساختمان البرزشرقی – واحد ۲

– دامغان – خیابان دامغان – خیابان شهید مطهری کوچه شهید آل حکمت (قیصریه) 

– امور بازنشستگی منطقه بافق

بافق- خیابان وحشی بافقی- جنب میدان شهدا، طبقه فوقانی بانک ملت

– اموربازنشستگی منطقه خوزستان

اهواز – خیابان کیانپارس – خیابان ۱۲ غربی – شماره ۱/۲۱دفتر نمایندگی صندوق بازنشستگی فولاد

– امور بازنشستگی منطقه کرمان

کرمان – خیابان نامجو – بعداز فروشگاه بسیج

– زرند – شهرک ولایت – بلوار ولایت یک – اداره طب وصنعت

– طبس – بلوار گلستان – گلستان ۶ – شهرک آستان قدس رضوی

انتهای کوچه – پلاک ۱۶ 

– شیراز : چهارراه گمرک – خیابان انقلاب (نادر)

مقابل بانک صادرات – پلاک ۴۰۹

تا زمان احقاق حقوق قانونی بطور پیوسته، پیگیریم:

۱- بازگرداندن متوسط ۲ میلیون تومان کسرشده غیر قانونی در اجرای همسان سازی بازنشستگان فولاد

(اجرای صحیح مصوبه متناسب سازی)

۲- انتقال به جدول ۷ قانون بودجه

۳- درمان طبق آئین نامه فولاد

۴- برقراری خدمات رفاهی مطابق تعهدات آیین نامه استخدامی فولاد.

بارعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با کرونا و ترجیحا” با حضور بازنشستگان واکسینه شده که بیماری زمینه ای ندارند

*امروز  جمعه، سوم دی ماه ۱۴۰۰ ، جمعی فرهنگیان شاغل و بازنشسته به همراه ، وکلا ، فعالان کارگری، فعالان حقوق کودکان، زنان، دانشجویان، بازنشستگان تامین اجتماعی، زندانیان سیاسی سابق و … با رسول بداقی و خانواده وی دیدار نمودند 

در این دیدار نماینده اعضای انجمن صنفی فرهنگیان شاغل و بازنشسته کرمانشاه و اعضای سندیکای رانندگان اتوبوسرانی، کانون صنفی معلمان ، وکلا ، زنان،  بازنشستگان و تعدادی از حضار بر همبستگی اقشار اجتماعی تا تحقق مطالبات تاکید نمودند.

منبع: کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*گزارش مختصر از دو تجمع اخیر معلمان کردستان و سنندج 

با گذشت دو دهه از جنبش صنفی معلمان و در رأس آنها تشکل ها و کانون‌های صنفی که می توان آنرا جنبش دمکراتیک فرهنگیان کشور بر اساس اصول قانون اساسی دانست یکی از چالش های این حرکت مدنی فارغ از مسائل خاص جامعه ایرانی نظیر فرهنگ مذهب اقتصاد سیاست جامعه شناسی و بعضا روانشناسی اجتماعی و… که متغیرهای اثر گذار در آن به شمار می روند عدم اتحاد ، انسجام و همبستگی در بدنه فرهنگیان دست یابی به اهداف صنفی از طریق مجاری قانونی نظیر کنش میدانی، تحصن و قدرت چانه زنی و لابی گری با مسئولان زیربط را تا حد نسبتا قابل تأملی دور از انتظار کرده است. کاستی های حرکت با عدم حضور اکثریتی معلمان در مشارکت مطالبه گری صنفی گاها زحمات معلمان و تشکل ها را در نطفه عقیم می ساخت.  

پرهیز کادر اداری، مدیران مدارس و معلمان محافظه کار  بیشترین نقش را در کمرنگ نشان دادن این اکسیونیسم صنفی داشته است. 

نقطه عطف حرکت های میدانی اخیر معلمان حضور پر رنگ همکاران زن و تا حدودی مدیران مدارس و کادر اداری در میان معلمان بود.

 پر واضح است جایگاه زن در جوامع مدنی امروز بیشتر از آنچه می نمایاند می باشد و این مطالبه گری و تلاش برای برابری اجتماعی تا حد بسیار زیادی به تغییر اندیشه جهان بینی و عملکرد خود زنان به عنوان بخش لاینفک و جدایی ناپذیر و یکی از دو رکن اجتماعی بستگی دارد.

 تجمعات اعتراضی معلمان کردستان بویژه سنندج گواه این مدعا می باشد که زنان جامعه بویژه همکاران فرهنگی پیش قراول رفع تبعیض های جنسیتی و زدودن آخرین پس مانده های نظام اجتماعی مرد سالارانه و در کل کمک به پروسه دمکراسی در جامعه است. در برابر این  عظمت وصف ناپذیر سر تعظیم و ستایش فرو می آوریم.

با سپاس از همراهی پرشور همکاران گرانقدرمان در سنندج و سایر شهرهای کردستان

برگرفته ازکانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

*بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان در حمایت از اعتراض های اخیر معلمان و محکومیت احضار و بازداشت فعالین صنفی 

معلمان فرهیخته و کنشگران صنفی: 

ضمن سپاس از حضور مطالبه گرایانه و معلمانه شما به خویش می بالیم که تجمعات اخیر معلمان سرزمین ما  نمادی از حق خواهی مدنی، به مسالمت آمیزترین و نجیب ترین زبان تبدیل شده و زبان اعتراض را معلمانه به آموزش همگانی پیوند زند  و زین نمط، منشأ حسنات و برکات مبارکی را رقم زند که میوه های شیرین آن طعم همگان را گوارا خواهد نمود.این حضور قانونمند و با شکوه پس از سالها تعطیلی اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی و مخالفت آن از سوی مجریان،ما را امیدوار می کند که با احیای آن بتوانیم گام های بلندتری را  در مسیر عدالت جویی و حق طلبی طی کنیم.با این وصف متاسفانه هنوز پاره ای از تنگ نظری ها،کج سلیقگی ها و قانون شکنی ها در پی آن است با استفاده از سیاست تهدید و سرکوب جلوه های زیبای این توفیق را کمرنگ کند.ما ضمن هوشیاری نسبت به کسانی که به شکل های مختلف می خواهند بر  این شیوه مدنی خدشه وارد کنند،مراتب اعتراض خود را نسبت به برخوردهای صورت گرفته و هتک حرمت معلمان با  احضار و تهدید و توبیخ معلمان اعلام می داریم و ضمن  محکوم کردن این برخوردها، آن را اقدامی غیر قانونی و غیر ملی می انگاریم.متاسفانه در استان گیلان پاره ای از کنشگران صنفی در شهرستان های مختلف گیلان از طریق حراست ها و برخی نیروهای امنیتی تلفنی و حضوری تهدید شده اند.ما به صراحت اعلام می کنیم،این شیوه ها نه تنها مطالبه گری را خاموش نکرده بلکه به آن روندی تصاعدی بخشیده است.چنانچه در تجمعات اخیر این نکته به روشنی آشکار شده که سالها  بازداشت و احضار و تهدید و تبعید فعالان صنفی نه تنها نتوانسته این کنشگری مدنی را به محاق ببرد،بلکه امروز ملت ایران  شاهد و ناظر این مطالبه گری مستمر و مسالمت آمیز است که تحسین همگانی را در پی داشته است.ما ضمن تقبیح  این شیوه های منسوخ شده، دلسوزانه از همه نهادهای حراستی و امنیتی می خواهیم با تجدید نظر در شیوه های پیشین راه دیگری را برای همدلی بیشتر با کنشگران صنفی و مدنی در پیش بگیرند.اگر دغدغه حفظ ایران و امنیت کشور اولویت تصمیم سازان حکومتی است،باید بدانند،تنها راه و درست ترین مسیر، راهی است که امروز معلمان ایران برگزیده اند.معلمان معترض نه دست به خشونت می زنند و نه از مسیر مطالبه گری که حق آنهاست دست می کشند.تهدید و ارعاب پاسخ حق خواهی آنها نیست.کانون صنفی فرهنگیان گیلان ضمن حمایت از همه ی کنشگرانی که متاسفانه تهدید و احضار شده اند،انتظار دارد مسئولین آموزش و پرورش حافظ حقوق خانواده آموزش و پرورش باشند.حراست ها باید حفاظت و صیانت از حقوق معلمان را در دستور کار خود قرار دهند.فراموشی این وظیفه ذاتی و برگزیدن شیوه های منسوخ شده، معلمانی را که در پی حقوق قانونی خود هستند،مرعوب نمی کند.از مدیر کل آموزش و پرورش گیلان و مشاورانش انتظار می رود به جلسه سه ساعته همدلانه ۳۰ آذر ۱۴۰۰ وفادار باشند و مدافع حقوق قانونی و مطالبات به حق معلمان باشند و ضمن دفاع از حقوق ذاتی و قانونی معلمان مانع از تکرار این رویه های نادرست گردند.

کانون صنفی فرهنگیان گیلان ۳ دی ۱۴۰۰

*اعلام همبستگی ۴ سندیکای عضو کلکتیوسندیکاهای فرانسوی در حمایت از کارگران درایران با اعتراضات معلمان و تاکید بر آزادی معلمان حق طلب زندانی

همبستگی با موج اعتصابات معلمان در ایران

در ایران بیماری همه گیر کرونا ویروس کوید۱۹ بیداد می کند. در این شرایط و در مواجهه با سرکوب کماکان شدید رژیم حاکم، زنان و مردان کارگر در ایران به مبارزات خود ادامه می دهند.

اعتصاب ها چند برابر شده اند. آخرین نمونه اعتصاب معلمان که از ۱۱ دسامبر به مدت سه روز در سراسر کشور ادامه داشت. این اعتصاب به لحاظ گستردگی و مدت در چهل سال گذشت بی سابقه بوده است.

این اعتصاب توسط  شورای هماهنگی تشکل های صنفی معلمان ایران فراخوانده شده بود و بطور وسیعی از آن استقبال شد. ده ها هزار معلم  در بیش از صد شهر در آن شرکت داشتند.

در تهران، پایتخت کشور، چندین هزار معلم در برابر مجلس تجمع کردند. در این گردهمایی پلیس ضد شورش تلاش به حمله به معلمان کرد که توسط معلمان به عقب رانده شدند. رسول بداقی، معلمی که به خاطر فعالیت های سندیکایی ۷ سال در زندان به سر برده بود، دستگیر می شود.

افزایش حقوق و حقوق بازنشستگی، آموزش رایگان و همگانی برای همه، از جمله خواست های معلمان بودند. آن ها همچنین خواهان آزادی همکاران زندانی از جمله اسماعیل عبدی، مهدی فتحی، محمد رضا رمضانزاده و رسول بداقی شدند.

ما سازمان های عضو کلکتیو سندیکایی فرانسوی برای حمایت از دستمزدبگیران در ایران، بار دیگر بر حمایت و همبستگی خود با معلمان ایران تأکید داشته و: 

– خواهان آزادی بدون قید و شرط و فوری اسماعیل عبدی، رسول بداقی، مهدی فتحی، محمد رضا رمضانزاده، هاشم خواستار، ناهید فتحعلیان، زینب همرنگ، معصومه عسگری و لیلا حسین زاده هستیم؛

–  خواهان لغو همه محکومیت های غیرعادلانه و خلاف آزادی های و حقوق بنیادی هستیم؛ 

– خواهان آزادی بدون قید و شرط و فوری همه مبارزین زندانی شده به خاطر فعالیت های سندیکایی اشان هستیم؛

– هم چنین از رژیم ایران می خواهیم که به پیمان های بین المللی که دولت ایران امضا کرده، از جمله حق ایجاد تشکل های مستقل، حق برگزاری تجمعات، حق اعتصاب، و حق قراردادهای جمعی، احترام بگذارد.

همبستگی بین المللی امری اساسی است، این مبارزات را به گوش همه مردم جهان برسانیم!

پاریس، ۲۳ دسامبر ۲۰۲۱ 

ث.ژ.ت

اف.اس.یو

همبستگی 

یو ان اس آ

*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری نیشابورنسبت به پرداخت نشدن مطالباتشان قبل از تعویض شرکت پیمانکاری و عدم عقد قرارداد مستقیم

روز دوشنبه ۲۹ آذر،جمعی از کارگران شهرداری نیشابوربرای انعکاس صدای اعتراضشاننسبت به پرداخت نشدن مطالباتشان قبل از تعویض شرکت پیمانکاری و عدم عقد قرارداد مستقیم دست به تجمع در محوطه این شهرداری این شهرستان دراستان خراسان رضوی زدند.

روزشنبه ۴ دی،کارگران معترض شهرداری نیشابوربه خبرنگار رسانه ای گفتند: حدود ۳۷۰ کارگر از ابتدای سال ۹۸ تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکار بخش خدمات شهرداری نیشابور مشغول به کار هستیم.

آنها گفتند: مهمترین نگرانی حال حاضر کارگران پیمانکار‌ی شهرداری نیشابور، این است که مطالبات معوقه خود را قبل از خروج پیمانکار فعلی دریافت کنند.

یکی از کارگران گفت:در پیگیری این موضوع روز ۲۹  آذر ماه در محدوده داخلی شهرداری، کارگران خدماتی تجمعی برگزار کردند اما پاسخی از مسئولان شهری دریافت نکردیم.

او گفت: قرارداد همه کارگران خدماتی شهرداری نیشابور تا قبل از سال ۹۸، به صورت مستقیم با شهرداری بود که به اجبار شهردار وقت و با حمایت برخی اعضای شورای شهر همه کارگران به پیمانکاری تبدیل وضعیت شدند.

وی افزود: قرارداد  همه کارگران با پیمانکار فعلی تا پایان آذر ماه سال جاری بود که شهردار بار دیگر قرارداد همه آنها را برای دوماه دیگر و تا مشخص شدن پیمانکار جدید تمدید کرد.

این کارگر با بیان اینکه به زودی شهرداری نیشابور برای تعیین پیمانکار جدید؛ مزایده برگزار می‌کند،اضافه کرد: مطالبات ما حدود سه سال حق سنوات و ذخیر مرخصی است در عین حال وضعیت پرداخت ۴ درصد هزینه بازنشستگی کارگرانی که شرایط بازنشستگی دارند نیز باید معلوم نیست.

وی با اشاره به اینکه عقد قرارداد دائم با کارگران و حذف شرکت‌های پیمانکاری باعث بهبود وضعیت کارگران می‌شود، گفت: با توجه به اینکه ما کارگران تا قبل از سال ۹۸، سال‌ها به صورت قرارداد مستقیم با شهرداری کار کرده‌ایم، انتظار داشتیم مسئولان تصمیم جدی برای حذف پیمانکار و نوع قرارداد کارگران بگیرند نه اینکه دوباره پیمانکار جدید مشخص کنند.

به گفته کارگران، وقتی شهرداری نیشابور در مقام کارفرمای اصلی می‌تواند به صورت مستقیم با همه کارگران قرارداد منعقد و مطالبات آن‌ها را به صورت کامل پرداخت کند، دیگر چه نیازی است تا با واسطه قرار دادن پیمانکار، امکان نادیده گرفته شدن بخشی از مطالبات مزدی آن‌ها را رقم بزند.

*تجمع اعتراضی کارگران اشباع تراورس شیرگاه نسبت به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و۱۶ ماه حق بیمه درکارخانه

روز شنبه ۴ دی،کارگران قراردادی طرح جنگل کارخانه اشباع تراورس شیرگاه برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق و۱۶ ماه حق بیمه درمحوطه محل کارشان واقع درمرکز شهرستان سوادکوه استان مازندران تجمع کردند.

خاطرنشان می شودکه کارخانه اشباع تراورس حدود ۱۷۰۰۰ متر مربع سوله مسقف دارد که بر روی حدود ۱۰هکتار زمین بنا شده است و تا دهه ۷۰ تنها کارخانه اشباع تراورس در کشور بود که با ورود تراورس‌های بتنی وعدم استفاده ازالوار چوبی تراورس رفته رفته از رونق افتاد. 

*ادامه اعتراضات کارگران پتروشیمی فن‌آوران نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح پایین دستمزد وتبعیض

اعتراضات کارگران پتروشیمی فن‌آوران واقع درمنطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر ویکی از شرکت‌های زیرمجموعه شستا نسبت به عدم تبدیل وضعیت،سطح پایین دستمزد وتبعیض کماکان ادامه دارد.

روزشنبه ۴ دی این کارگران به خبرنگاررسانه ای گفتند: زمزمه‌های تبدیل وضعیت برای تعداد محدودی از نیروهای شاغل در این پتروشیمی به گوش می‌رسد؛ ما از مدیران این واحد انتظار داریم اگر قرار است تبدیل وضعیت صورت بگیرد، همه مشمولان را در دایره‌ی آن قرار دهند و اگر ظرفیت محدود است، براساس رتبه‌بندی و یک نظام ارزشیابیِ قابل استناد، این کار صورت بگیرد.

کارگران پیمانکاری پتروشیمی فن‌آوران با اشاره به تبعیض مزدی و تفاوت در شرایط مزد و حقوق،گفتند: کارهای سخت را انجام می‌دهیم اما دستمزدی که پایان ماه می‌گیریم، تناسبی با حجم کاری که انجام می‌دهیم، ندارد.

*اعتراض کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالباتشان

روز شنبه ۴ دی، کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی واقع در شهرستان مانه و سملقان استان خراسان شمالی اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت بموقع مطالباتشان مبنی بر۷۰ میلیون تومان معوقه هر کارگر شاغل ابرازکردند وخواهان پاسخگویی مسئولان ذیربط شدند.

*آغازکارزار افراد دارای معلولیت برای افزایش مستمری معلولان به سطح حداقل حقوق رسمی کارگران

افراد دارای معلولیت در چند روز گذشته با راه‌اندازی کارزار مجازی خواستار افزایش مستمری معلولان شدند.

برپایه این گزارش هم‌اکنون مستمری افراد دارای معلولیت ۳۵۰ هزار تومان است و حامیان این کارزار خواستار افزایش مستمری معلولان مطابق حداقل دستمزد سالانه وزارت کار بر اساس ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان هستند.

در متن این کارزار خطاب به رئیس جمهور،رئیس مجلس و رئیس سازمان بهزیستی کشورچنین آمده؛این‌جانبان، امضاکنندگان این کارزار، پیشنهاد می‌کنیم مشابه ماده ۲۷ فصل نهم قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، مصوب سال ۱۳۹۷، کمک‌هزینه معیشت مددجویان فاقد شغل و درآمد، از ۳۵۰ هزار تومن به ۲٫۲۴۶٫۸۰۰ تومان (حداقل دستمزد سالیانه) افزایش یابد. این تصمیم کمک بزرگی به افزایش رفاه این قشر خواهد بود.

تاکنون نزدیک به ۲۲ هزار نفر با امضاء مجازی از این کارزار حمایت نموده‌اند و حامیان کارزار در شبکه‌های مجازی از همگان می‌خواهند تا با پیوستن به این کارزار،آنان را در رسیدن به حق قانونی خود یاری کنند.

منبع:کانال کمپین پیگیری حقوق افراد دارای معلولیت

*چهارم دی ماه شانزدهمین سالگرد اولین اعتصاب سندیکای کارگران شرکت واحد و خون تازه‌ای که در رگ‌های جنبش کارگری جاری کرد

چهارم دی ماه ۱۳۸۴ اولین اعتصاب سازماندهی شده سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از کشتار دهه شصت و فضای سرکوب، خفقان و بیش از دو دهه سکوت جامعه کارگری بود. این اعتصاب روحی تازه درکالبد جنبش کارگری دمید‌.

رانندگان و کارگران شرکت واحد با ایستادگی و مقاومت بسیار بعد از گذشت ۷ ماه از تشکیل سندیکای مستقل کارگری و بی‌توجهی کارفرما و فشارهای امنیتی با تصمیم جمعی رانندگان و کارگران برای رسیدن به مطالبات معوقه و به رسمیت شناختن حق اعتصاب و اعتراض اقدام به فراخوان اعتصاب در سطح مناطق دهگانه اتوبوسرانی کردند. این اعتصاب با موفقیت برگزار شد و پیامی بود به سایر کارگرانی که سال‌ها دست از حق‌خواهی و مطالبه‌گری برداشته بودند و امیدی به پیگیری خواسته‌ها و حقوق از دست رفته خود نداشتند. 

 پیام اعتصاب چهارم دی برای جامعه کارگری هم روشن بود؛ این که کارگران می‌توانند بدون اجازه حاکمیت، دولت و کارفرما، سندیکای مستقل و تشکل‌ مستقل کارگری تشکیل دهند و از حق اعتراض و اعتصاب برای رسیدن به خواسته‌هایشان بهره ببرند. 

اگر چه رانندگان وفعالین سندیکایی در مسیر ایجاد تشکیلات سندیکایی و مستقل متحمل هزینه‌های زیادی شدند اما دست آوردهای ناشی از این هزینه‌ها و استقامت و پیگیری در حق‌خواهی ارزنده و تاکنون ماندگار بوده است؛ بطوریکه نه تنها رانندگان و کارگران شرکت واحد بسیاری از حق و حقوق خود را دریافت کردند بلکه بر بستر تجربیات این سندیکا در کمتر از یک سال سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه شکل گرفت؛  کمیته‌های کارگری هم فعال شدند و فعالان شناخته شده ای از دل همین اعتراضات و اعتصاب سندیکای کارگران شرکت واحد بیرون آمدند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام می‌دارد شرایط اسفبار امروز کارگران و جامعه بر ضرورت، اهمیت و فوریت اتحاد و همگرایی، بیش از هر زمان افزوده است. اتحاد در بین کارگران و در شکل ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری از الزامات حیاتی جنبش کارگری و از اولویت‌های مهم این جنبش است. در عین حال سندیکای ‌کارگران شرکت واحد بهترین راه برون رفت از این وضعیت نابسامان کنونی و بی تدبیری اداره کنندگان دولتی و حکومتی را فقط در اتحاد کارگران  معلمان، بازنشستگان، دانشجویان و دیگر اقشار جامعه می‌داند و باور دارد، که شکل‌گیری این اتحاد و همبستگی در اقشار زحمت کش جامعه می‌تواند پایان درد و رنج و فساد و رانت و اختلاس باشد و به شکل گیری جامعه بی‌طبقه بیانجامد.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*روزنامه‌نگاران مستقل ایران:اعتماد نکنید؛ خبری کنید !

طی ماه‌های اخیر تعدادی از روزنامه‌نگاران مستقل صرفا به علت انتشار اخبار و گزارشهایی مربوط به مشکلات جامعه، از سوی نهادهای امنیتی بازداشت و محکوم شده‌اند. برخی از این روزنامه‌نگاران با تماس‌های متعدد و فشارهای روانی و احضار به دفتر پیگیری از سوی نهادهای امنیتی به ویژه اطلاعات سپاه مواجه بودند. در برخورد با فشارهای امنیتی عمدتاً بازجوها این تصویر را به متهم القا می‌کنند که هر گونه انتشار خبری مبنی بر فشار امنیتی به ضرر پرونده روزنامه‌نگاران بوده و منجر به سنگین‌تر شدن احکام آنها خواهد بود. 

آنها به سادگی بدون طی روال قانونی و ارائه حکم، روزنامه‌نگاران را به جلسات بازجویی فرا می‌خوانند و فرد تصور می‌کند با حضور در این جلسات میتواند از فشار امنیتی بکاهد. درحالیکه تجربه اغلب این روزنامه‌نگاران نشان می‌دهد که این دست مسامحه‌ها تنها دست نهاد امنیتی را برای فشار بیشتر بر فرد باز می‌گذارد. اغلب به روزنامه‌نگاران گفته می شود، در صورتی که تماس و فشار امنیتی خبری نشود، احکام سبکی دریافت می‌کنند. درحالیکه فرد به زودی متوجه می‌شود که این حرف بی‌پایه و اساس بوده است. در برخی موارد تماس‌های آزاردهنده و مکرر نهادهای امنیتی عملاً منجر به ایجاد شکنجه سفید بر فرد بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای از سوی نهاد امنیتی خواهد شد. 

بنابراین طبق تجربه توصیه می‌کنیم، خبر بازداشت یا هرگونه فشار امنیتی و تهدید را به سرعت خبری کنید و سعی کنید از طریق دوستان و همکاران آن را عمومی‌تر کرده و از طریق اقدامات جمعی به آن اعتراض کنید. ضمنا شما این حق را دارید که به احضارهایی که روال قانونی آن طی نشده نروید.  

*خانم فاطمه بهمنی آزاد شد

خانم بهمنی که امروز صبح توسط اطلاعات سپاه بدون ارایه حکم، بازداشت شده‌بودند. بعد از بازجویی آزاد شدند. گوشی همراه وی ضبط شده و در اختیار این فعال صنفی نیست.

درهمین رابطه:امروز جمعه ، سوم دی ماه ، خانم فاطمه بهمنی از فعالان صنفی استان مرکزی در منزل خود در شازند اراک بازداشت شد.

ماموران اطلاعات سپاه بدون نشان دادن حکم بازداشت با بی‌توجهی به درخواست خانواده پس از بازداشت ، گوشی همراه وی را ضبط کردند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران این تعرض را هجمه به زنان معلم کنشگر می‌داند و بازداشت خانم بهمنی را به شدت محکوم می‌کند خواستار آزادی بدون قید و شرط وی است. 

احضار ، بازداشت و زندانی کردن فعالان در مسیر مطالبه‌گری معلمان تاثیر ندارد و ما را در پیگیری مطالبات متحد و همبسته می‌کند.

*محرومیت فعالیت مطبوعاتی و جریمه مالی به علت تهیه گزارش از زندان قرچک

الهه محمدی، روزنامه‌نگار از صدور حکم و محرومیت یکساله از فعالیت مطبوعاتی‌اش خبر داد.

او نوشت: «فروردین سال ۹۹ گزارشی درباره وضعیت زندان قرچک در روزهای شیوع کرونا در خبرگزاری خبرآنلاین نوشتم. بعد از انتشار، سازمان اطلاعات سپاه از من شکایت کرد و پرونده با اتهامات تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی تشکیل شد. بعد از چندین جلسه بازجویی از سوی سپاه درباره گزارش، ساقط کردن هواپیمای اوکراینی، آبان ۹۸، فعالیت در گروه دیدبان آزار و پرداختن به مسائل مربوط به زنان، تفهیم اتهام و برایم کفالت ۱۵۰ میلیون تومانی صادر شد. بازپرس شعبه چهارم دادسرای فرهنگ و رسانه از اتهام تبلیغ علیه نظام تبرئه‌ام کرد. از فروردین سال پیش تا فروردین امسال از نوشتن در رسانه‌‌ای که در آن کار می‌کنم، منع شدم و امروز قاضی دادگاه کیفری۲ برای نشر اکاذیب جریمه مالی در نظر گرفت و تمام.»

برگرفته از کانال روزنامه‌نگاران مستقل ایران

*انتقال لیلا حسین‌زاده به زندان عادل‌آباد شیراز 

لیلا حسین‌زاده، فعال صنفی و دانشجوی انسان‌شناسی دانشگاه تهران که حدود ۲۰ روز قبل در شیراز توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده بود، به بند قرنطینه زنان زندان عادل‌آباد منتقل شده است. 

وی طی تماس تلفنی که ابتدای هفته جاری با خانواده خود داشت، اعلام کرد؛ چهارشنبه هفته گذشته به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده و حین بازجویی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. این درحالی است که وی مبتلا به بیماری صعب‌العلاج است و بنا به گواهی پزشکی قانونی، زندان بیماری خطرناک وی را تشدید می‌کند.

منبع:کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*انتقال هیراد پیربداقی  به بند قرنطینه زندان اوین

امروز(جمعه ۳ دی) ستاره جلالی،مادر هیراد پیربداقی  اعلام کرد این فعال کارگری و زندانی سیاسی  که در روز ۱۵ آبان‌ماه پس  از ضرب و شتم توسط نیروهای امنیتی در بند ۲۰۹ زندان اوین بازداشت شده بود، امروز به بند قرنطینه زندان اوین منتقل شده است.

برگرفته از کانال کمپین دفاع از هفت تپه و اعتراضات کارگری

*کانون نویسندگان ایران: رضا خندان (مهابادی) به مرخصی استعلاجی آمد

امروز، ۴ دی ماه، خانواده و وکیل رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران موفق شدند برای او از زندان مرخصی استعلاجی بگیرند‌. عصر امروز خندان از بیمارستان طالقانی به بیمارستان دیگری منتقل شد تا خانواده‌اش بتوانند بر روند درمان او نظارت داشته باشند.

رضا خندان (مهابادی) از ۳۰ آذر ماه در پی ابتلا به کرونا از زندان به بیمارستان طالقانی منتقل شد و خانواده‌ی او تلاش خود را برای گرفتن مرخصی استعلاجی آغاز کردند. امروز خانواده و وکیل خندان توانستند برای ادامه‌ی درمان او یک مرخصی استعلاجی پنج روزه بگیرند. این مرخصی اگرچه برای طی روند درمان ناکافی است، اما به خانواده‌ی خندان این امکان را می‌دهد که با انتقال او به بیمارستان جدید و دسترسی به پرونده‌ی پزشکی‌اش، روند بهبود را سرعت بخشند. خندان به بیماری قلبی مبتلاست و تا این لحظه نیز تأخیرهای عامدانه در اعزام او به بیمارستان و آغاز دیرهنگام درمان و طولانی شدن فرایند گرفتن مرخصی استعلاجی، جان او را در معرض خطر جدی قرار داده است.

ازهمین منبع: رضا خندان (مهابادی) همچنان در انتظار مرخصی استعلاجی است.

با گذشت سه روز از انتقال رضا خندان (مهابادی)، نویسنده، پژوهشگر و عضو کانون نویسندگان ایران از زندان به بیمارستان طالقانی و تایید ابتلای او به کرونا، هنوز مرخصی استعلاجی او به جریان نیفتاده است.

خندان ۳۰ آذر با علائم کرونا به بیمارستان طالقانی منتقل شد. روند درمان او روز گذشته در حالی که دو روز از بستری‌اش در این بیمارستان می‌گذشت آغاز شد. با وجود تایید ابتلای او به کرونا و وخامت حال‌اش، همچنان پاهایش با پابند به تخت بیمارستان بسته شده و تحت حفاظت نیروهای امنیتی است. 

خانواده و وکیل خندان روز چهارشنبه اول دی‌ماه، برای درخواست مرخصی استعلاجی به زندان اوین مراجعه کردند، اما تنها توانستند برای رساندن مواد غذایی به خندان مجوزی از زندان بگیرند. با این همه خانواده‌ی خندان امیدوارند روز شنبه روند دریافت مرخصی استعلاجی خندان به جریان بیفتد و آن‌ها بتوانند او را به بیمارستان دیگری منتقل کنند؛ جایی که خندان بدون پابند و فشار روانی حاصل از حضور نیروهای امنیتی بتواند روند درمان را طی کند.

دو هفته پیش از انتقال خندان به بیمارستان طالقانی، عضو دیگر کانون نویسندگان ایران، بکتاش آبتین نیز با شرایطی مشابه به این بیمارستان منتقل شده بود. عدم رسیدگی به وضعیت آبتین در زندان و صدور دیرهنگام مرخصی‌اش باعث شد که او در وضعیتی وخیم به بیمارستان دیگر منتقل شود و با وجود گذشت ۲۱ روز بهبودی در وضعیت‌اش حاصل نشود. چنانچه روندی که آبتین برای گرفتن مرخصی استعلاجی طی کرد برای خندان نیز تکرار شود، نگرانی‌ها برای جان و سلامت خندان افزایش می‌یابد‌. خندان با ۶۱ سال سن، دارای مشکل قلبی است و این می‌تواند جان او را در معرض خطر جدی قرار دهد. 

عدم رسیدگی و تاخیر در دادن مرخصی استعلاجی به رضا خندان (مهابادی) چیزی نیست جز تکرار عامدانه و آگاهانه‌ی روندی که جان او را به خطر می‌اندازد. کانون نویسندگان ایران همانطور که بارها در بیانیه‌های خود گفته است مسئولیت هر گزندی به سلامت و جان اعضای خود را متوجه حکومت و به ویژه قوه‌ی قضاییه‌ی آن می‌داند.

*تجمع اعتراضی دامداران سنتی استان گلستان نسبت به تبعیض بین دامداران سنتی و صنعتی در تخصیص نهاده ها مقابل استانداری

روز شنبه ۴ دی،جمعی از دامداران سنتی استان گلستان با برپایی تجمع مقابل استانداری در گرگان اعتراضشان را نسبت به تبعیض بین دامداران سنتی و صنعتی در تخصیص نهاده ها منجمله توزیع کنسانتره اجباری (بی کیفیت و گران تولیدی کارخانجات خوراک دام) و دریافت نکردن نهاده های خام (جو، سبوس و ذرت) به اندازه کافی بنمایش گذاشتند وخواهان تحقیق و تفحص از سازمان جهاد کشاورزی در خصوص شفاف سازی میزان نهاده های تخصیصی به کارخانجات خوراک دام و تولید و تحویل واقعی کنسانتره شدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،یک منبع آگاه علت حضور معترضان و صحبت اصلی دامداران را نه به کنسانتره اجباری (بی کیفیت و گران تولیدی کارخانجات خوراک دام) و دریافت نهاده های خام (جو، سبوس و ذرت) به اندازه کافی، رفع تبعیض بین دامداران سنتی و صنعتی در تخصیص نهاده ها، تحقیق و تفحص از سازمان جهاد کشاورزی در خصوص شفاف سازی میزان نهاده های تخصیصی به کارخانجات خوراک دام و تولید و تحویل واقعی کنسانتره و استعفا یا برکناری مدیران امور دام استان که مسببین وضع موجود و فعلی دامداران سنتی استان هستند، عنوان کرد.

وی همچنین افزود: کشف و محاسبه قیمت تمام شده شیر و گوشت با عنایت به قیمت خوراک و علوفه، با در نظر گرفتن حاشیه سود حداقل ده درصدی برای دامداران و افزایش قیمت فرآورده های دامی (گوشت ،شیر،دام زنده) به نسبت افزایش قیمت نهاده نیز از دیگر دلایل تجمع اعتراضی دامداران گرگانی است.

*کارزارهزاران نفره ساکنان شهر پردیس  برای رایگان شدن عوارض آزادراه تهران – پردیس

هزاران نفر از ساکنان شهر جدید پردیس به دلیل خطرناک بودن تردد در جاده قدیم این شهر و هزینه بالای عوارض آزادراه پردیس به تهران خواستار رایگان شدن عوارضی این آزادراه شدند.

متن این کارزار که بیش از ۱۱ هزار نفر آن را امضا کرده‌اند و روزشنبه ۴ دی رسانه ای شده بقرارزیر است:

با توجه به اینکه جاده قدیم پردیس به تهران و بالعکس بسیار خطرآفرین و تردد در آن همیشه همراه با حوادث جاده‌ای و تصادف و ترمز بریدن کامیون‌ها بوده و این مسیر دارای پیچ‌های تند و خطرناک است و جاده‌ای ناایمن محسوب می‌شود، به علت هزینه بالای عوارض آزادراه پردیس به تهران و برعکس، ساکنان شهر جدید پردیس بالاخص ساکنان مسکن‌های مهر که اکثراً در تهران شاغل هستند هر روز از این جاده رفت و آمد می‌کنند.

عبور از این جاده خطرناک به دلیل مبلغ عوارضی سنگین آزادراه برای عبور و مرور هر روزه ساکنان صورت می‌گیرد. مبلغی که از توان مالی ساکنین خارج است. لذا خواهشمند است تدبیری اتخاذ گردد تا هزینه عوارضی آزادراه تهران – پردیس برای ساکنان شهر پردیس رایگان گردد.

*بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران قربانی گرفت،اینبارجان باختن ۱۰ کارگر مناطق عملیاتی غرب کارون

صبح روز شنبه ۴ دی، مینی بوس حامل کارگران مناطق عملیاتی غرب کارون(میدان نفتی یادآوران ) در حال حرکت  در محور اهواز به خرمشهر حدوداً ۱۵ کیلومتری سه راه حسینیه براثر تصادف با یک دستگاه کامیون حامل احشام ۱۰ نفر از کارگران بنام های مالک بالدی، عمار بالدی، جنگی بالدی، محمد بالدی، سعید بالدی، فاخر بالدی، حلیم بالدی، عبدالرضا بالدی، نزار بالدی و حاتم بغلانی

 دردم جان باختند وکارگران منصور پور بالدی، سید اقبال حسینی، مصطفی حسینی، صالح بالدی، سیدحیدر حسینی، سیدمحمدحسینی، حامدروهامی، سجاد البوبالدی، غلامحسین فرصتی، نظار بالدی، ناصر شریفی، حبیب شریفی، امید جلالی و عبدالامیر بالدی مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate