اخباروگزارش های کارگری ۱۸ آذرماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۱۸ آذرماه ۱۴۰۰

فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ، اعتصاب و تجمع سراسری

اعتصاب(تحصن در مدارس و تعطیلی شاد) :

زمان: شنبه و یکشنبه ، ۲۰ و ۲۱ آذرماه

********

تجمع فرهنگیان بازنشسته و شاغل :

زمان:دوشنبه،۲۲ آذرماه – ساعت ۱۰

اماکن:

تهران و البرز : مقابل مجلس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش

شهرستان‌ها : اداره آموزش و پرورش

– تجمع اعتراضی خانوادگی فرهنگیان قم نسبت به عدم اجرای رتبه بندی شاغلین وهمسان سازی نشدن حقوق بازنشستگان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان

– تجمع اعتراضی صدها  معلم خرید خدمات استان اصفهان نسبت به سطح نازل حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل اداره کل  آموزش و پرورش استان

– آزادی محبوبه جاوید پس از هفت روز از زندان وکیل آباد مشهد  با قرار کفالت

– درادامه اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی،رئیس ویکی از کارمندانش اخراج شدند

– کارخانه نخ شمال نوشهر تعطیل و۳۵ کارگرش به خیل بیشمار بیکاران پیوستند

– اعتراض های آبی به جنوب کرمان رسید

– جان باختن یک‌ کارگر در کارگاه تولید تیر برق لارستان براثر غرق شدن در استخر

– جان باختن کارگر فضای سبز شهرداری قم حین کار براثرتصادف

– مرگ ومصدومیت ۲ کارگر در حادثه ریزش آواریک کارخانه شهر صنعتی کاوه ساوه

*تجمع اعتراضی خانوادگی فرهنگیان قم نسبت به عدم اجرای رتبه بندی شاغلین وهمسان سازی نشدن حقوق بازنشستگان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان

روز پنج شنبه ۱۸ آذر، فرهنگیان قم درادامه اعتراضاتشان نسبت به عدم اجرای رتبه بندی شاغلین وهمسان سازی نشدن حقوق بازنشستگان برای انعکاس هرچه بیشتر صدایشان برای باری دیگردست به تجمع خانوادگی مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان زدند.

*تجمع اعتراضی صدها  معلم خرید خدمات استان اصفهان نسبت به سطح نازل حقوق وعدم تبدیل وضعیت مقابل اداره کل  آموزش و پرورش استان

روز پنج شنبه ۱۸ آذر، صدها  معلم خرید خدمات اصفهان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق وعدم تبدیل وضعیت  دست به تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان درکلانشهر اصفهان زدند.

یکی ازمعلمان حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت:ما نیروهای خرید خدمات هستیم که در اصفهان حدود ۳ هزار نیرو مشغول به فعالیت هستیم.

وی گفت: براساس بخشنامه ارسال شده برای ما حقوق یک میلیون تومان با  ۱۵ روز بیمه در نظر گرفته اند و این میزان دریافتی کفاف گذران زندگی را نمی دهد.

*آزادی محبوبه جاوید پس از هفت روز از زندان وکیل آباد مشهد  با قرار کفالت

محبوبه جاوید معلم مدارس مشهد که در روز ۱۱ آذر ماه ۱۴۰۰ در بی خبری کامل در تجمع فرهنگیان مشهد دستگیر و در زندان وکیل آباد  این شهرستان بازداشت شده بود٬ پس از ۷ روز بازداشت روز سه شنبه  ۱۷ آذر با قرار کفالت آزاد شد.

یک دستگاه موبایل شخصی وی در دست نیروهای امنیتی است.

برگرفته ازکانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران 

درهمین رابطه:بازداشت خانم جاوید در مشهد

بنابر اخبار ارسالی ، فرهنگی با سابقه خانم جاوید روز ۱۱ آذر در تجمع مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بازداشت شده و تاکنون خبری از وی در دست نیست.

بنا بر گفته شاهدان این خانم پس از اینکه توسط حراست به اداره کل هدایت شده توسط ماموران بازداشت شده‌است از محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست.

شورای هماهنگی حامی تمام معلمان و فعالان صنفی است و بازداشت و احضار و اخراج فرهنگیان را محکوم می‌کند و خواهان آزادی بی‌قید و شرط خانم جاوید است.

از همکاران مشهدی و خانواده خانم جاوید درخواست می‌شود آخرین وضعیت وی را به شورای هماهنگی اطلاع دهند.

*درادامه اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی،رئیس ویکی از کارمندانش اخراج شدند

به دنبال اعتصاب چند روزه کارگران پتروشیمی مکران چابهار، رئیس پتروشیمی به همراه یکی از کارمندانش اخراج شد. 

به گزارش ۱۸ آذریک منبع خبری محلی،مهندس صمد نهاوندی رئیس پتروشیمی مکران چابهار ویکی از کارمندان بنام کامران برم‌چیازکاراخراج شدند. 

به گزارش همین منبع،اخراج این دو مسئول به دنبال اعتراضات چند روزه کارگران پتروشیمی مکران صورت گرفته است. 

درهمین رابطه:اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی

کارگران شرکت اوره آمونیاک پتروشیمی مکران چابهاردراستان سیستان وبلوچستان برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی دست به اعتصاب زدند وازرفتن سرکاراجتناب نمودند وبا برپایی تجمع خواهان پاسخگویی پیمانکارشدند.

روزجمعه ۱۲ آذر،یکی از کارگران پتروشیمی مکران به خبرنگاریک منبع خبری محلی گفت: پیمانکار پتروشیمی مکران چابهار(شرکت اوره آمونیاک سینا) در جواب کارگران معترض به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی، عدم صدور چک توسط مدیرعامل و مشکلات ارزی بانک مرکزی را بهانه کرده و پاسخ قانع کننده ای به کارگران نداده است.

وی افزود:بسیاری از کارگران به علت وجود مشکلات معیشتی فراوان و عدم پرداخت بموقع حقوق، هیچگونه منبع درآمدی برای ادامه زندگی ندارند و پیمانکار و مدیرعامل شرکت جز دادن وعده به کارگران، هیچ اقدامی در دستور کار ندارند.

*کارخانه نخ شمال نوشهر تعطیل و۳۵ کارگرش به خیل بیشمار بیکاران پیوستند

حدود یک ماه پیش، کارخانه نخ شمال واقع در منطقه توسکاتک  در فاصله حدود ۲۵ کیلومتری شهر نوشهردر استان مازندران تعطیل و۳۵ کارگرش به خیل بیشمار بیکاران پیوستند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۸ آذر،تعطیلی کارخانه تولیدی نخ شمال به عنوان یکی از کارخانه‌های قدیمی نوشهر پس از ۴۰ سال فعالیت و بیکار شدن کارگران آن طی یک ماه اخیر به سوژه داغ کاربران شبکه‌های اجتماعی و نقل محافل عمومی در این شهرستان تبدیل شده و این نگرانی را دامن زده که زمین کارخانه تبدیل به شهرک‌سازی شود.

این کارخانه که فعالیتش را سال ۱۳۶۰ در  زمینی به ستره حدود ۲ هکتار در منطقه “توسکاتک ” در فاصله حدود ۲۵ کیلومتری شهر نوشهر آغاز کرده بود ، یک ماه پیش به طور کامل تعطیل و کارگرانش بیکار شدند.

کارخانه نخ شمال که در زمینه تولید انواع نخ های استرچ برای تولید پارچه های پلی استر و روکش های صندلی فعالیت داشت ، روزانه به طور متوسط ۶ تن انواع نخ های استرچ تولید می کرد و ۳۵ کارگر هم در آن مشغول کار بودند.

اگر چه این کارخانه یک ماه پیش تعطیل شد ، ولی بتازگی یکی از کارگران بیکار شده با انتشار کلیپی در فضای مجازی تعطیلی رسمی آن را رسانه ای کرد. پس از انتشار این فیلم نیز ادعاهایی در باره علت تعطیلی کارخانه از سوی برخی کارگران و کاربران شبکه های اجتماعی مطرح شد که مهم ترین آن متهم کردن مالک کارخانه به خلاص شدن از دردسرهای تولید به امید فروش زمین ارزشمند کارخانه برای شهرک سازی بوده است.

این افراد مدعی شدند که مالک کارخانه در پی افزایش چشمگیر قیمت زمین چرخ تولید را پنچر کرد و با تعطیلی کارخانه قصد تفکیک زمین و تغییر کاربری آن برای ساخت و ساز را دارد ؛ ادعایی که مالک آن را تکذیب می کند و مسئولان شهرستان نوشهر هم معتقدند که کارخانه به خاطر مشکلات عدیده از جمله بدهی های کلان بانکی ، فرسودگی ماشین آلات و نداشتن نقدینگی قادر به ادامه فعالیت نبود و حتی در مرحله ای طلبکاران مانع فعالیت این واحد تولیدی شده بودند.

*اعتراض های آبی به جنوب کرمان رسید

مسئله آب بعد از چهارمحال‌و‌بختیاری، اصفهان، یزد و خوزستان، در روز‌های اخیر محور اعتراضات مردم جنوب کرمان شده است. اعتراض به مسئله‌ای که قدمتی چند ساله دارد.

در جنوب کرمان هم مثل کوهرنگ و اصفهان و خوزستان که زخم آب کهنه است و گویا خشکسالی باعث سرباز کردن آن و تشدید اعتراضات نسبت به شیوه مدیریت منابع آب شده است. جنوب کرمان در چند روز اخیر شاهد اعتراضات مردمی در مقابل پروژه‌های انتقال آب صفارود است.

مجریان پروژه مدعی شده‌اند که مجوز‌های لازم را از سازمان محیط زیست اخذ کرده‌اند، اما مسئولان این سازمان از این موضوع اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند. انتقال آب از سرچشمه‌های هلیل‌رود به مرکز استان سال‌هاست که با مخالفت مردم جنوب کرمان روبه‌رو است، مخالفت‌هایی که توانست چند سالی این پروژه را متوقف کند، اما گویا با سیاست‌هایی که دولت سیزدهم در زمینه انتقال آب در پیش گرفته، مجریان این پروژه هم فرصت را مغتنم دانسته و باز اجرای آن را از سر گرفته‌اند.

«بر اساس نظر کارشناسان هرگز آب صفارود منتقل نمی‌شود، چون در پایین‌دست، یعنی محل اجرای پروژه اصلا آبی وجود ندارد» این اظهارات دادخدا سالاری، دادستان کرمان است که تابستان دو سال پیش در خصوص اجرای پروژه انتقال آب از صفارود به شهر کرمان با قاطعیت گفته بود این اتفاق نخواهد افتاد. دادستان کرمان همان روز‌ها که هنوز پیامد‌های خشکسالی در کشور تا این اندازه نمایان نشده بود گفته بود: «جایی که باید آب منتقل شود شهرستان رابر است که در حال حاضر ۵۵ روستای این شهرستان آب آشامیدنی ندارند و آب آن‌ها با تانکر تامین می‌شود، رودخانه خشک است و آبی برای انتقال وجود ندارد، وقتی آبی نباشد هزینه‌ای که از جیب بیت‌المال خرج می‌شود، هدر می‌رود».

اما در روز‌های اخیر مجریان پروژه مجددا آن را به جریان انداخته و موجب شکل‌گیری اعتراضاتی در جنوب کرمان شده‌اند. 

روز دوشنبه(۱۵ آذر)+معترضان به اجرای این پروژه در ورودی تونل انتقال آب از سمت گلزار بردسیر تجمع کرده و قصد تحصن و برپایی چادر داشتند تا انجام عملیات حفاری تونل را متوقف کنند، اما مجری پروژه اعلام کرد همه مجوز‌های لازم برای حفاری این تونل را در دست دارد و حفاری را ادامه خواهد‌داد.

در همین رابطه، معترضان به اجرای پروژه روزچهارشنبه ۱۷ آذر در نامه‌ای از دادستان کرمان خواستند تا ادعا‌های مجریان پروژه در خصوص کسب مجوز از سازمان محیط زیست را پیگیری کند. ایلنا روز سه شنبه ۱۶ آذر در خصوص این موضوع نوشت: «مجری تونل انتقال آب می‌گوید همه مجوز‌های لازم برای حفاری این تونل را در دست دارد و حفاری را ادامه خواهد داد.»، اما فعالان محیط زیست کرمان معتقدند سازمان محیط زیست چنین مجوزی صادر نکرده است. از جمله فرود رفعتی که به ایلنا گفته است: «بر اساس اطلاعات بدست آمده، پروژه انتقال آب هیچگونه مجوزی از کمیته ارزیابی سازمان محیط زیست کشور ندارد»

دیروز حمید جلالوندی؛ مدیر دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست نظر فعالان محیط زیست را تایید و به سایت زیست‌آنلاین گفت: «اگر مدیر اداره کل محیط زیست کرمان مجوزی صادر کرده باشد خلاف مقررات عمل کرده است و دستگاه‌های نظارتی کشور حتما به این موضوع رسیدگی می‌کنند.»

او همچنین در خصوص ابطال مجوز‌هایی که بر خلاف مقررات صادر شده اعلام کرده است: «اگر سازمان محیط زیست بخواهد مجوز پروژه‌هایی که بر خلاف مقررات مجوزی صادر شده را باطل کند و مانع اجرای پروژه شود باید خسارت کارفرما و مجری را بپردازد» البته جلالوندی در خصوص این ادعاکه اداره کل محیط زیست کرمان سال‌ها پیش برای سامانه انتقال مجوز صادر کرده است اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته است: «اصول کار این است که در ابتدا باید سد ارزیابی و فرایند صدور مجوز طی شود پس از آن سامانه انتقال در دستور کار قرار گیرد»

انتقال آب از سرشاخه‌های هلیل‌رود سال‌هاست که یکی از نگرانی‌های کشاورزان در جنوب کرمان است. آن‌ها بهار امسال و با کاهش بارش‌ها و قوت گرفتن احتمال از سرگیری پروژه نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده بودند. تبعات اجرای این پروژه نه تنها از حیث اقتصادی که از منظر اجتماعی هم موجب بروز مشکلاتی در جنوب کرمان می‌شود. چرا که انتقال آب از این منطقه که خود با مشکلات عدیده‌ای روبرو است، می‌تواند باعث کاهش شدید منابع آب زیرزمینی و سطحی در این منطقه شود که مثل بسیاری از مناطقی که مبدا اجرای پروژه‌های انتقال آب هستند، پیامد‌هایی مثل بیکاری، فقر و مهاجرت به مناطق دیگر را خواهد داشت.

چندی پیش فرود رفعتی در خصوص اجرای این پروژه اعلام کرده بود: «سد صفارود برخلاف سد‌هایی که برای تخصیص حقابه محیط زیست در پایین دست تمهیداتی در نظر می‌گیرند، حتی یک خروجی هم ندارد. قرار است تمام آب سد انباشته و از طریق پمپاژ وارد تونلی با طول ۳۸ کیلومتر برای انتقال به شمال استان کرمان هدایت شود» به گفته رفعتی این پروژه در سال‌های اخیر در پی مخالفت مردم و آسیب‌هایی که به شبکه‌های آب زیرزمینی وارد کرده و موجب خشک شدن چاه‌ها و قنوات منطقه می‌شد، متوقف شد، اما با این حال بخشی از پروژه انجام شده و آماده بهره‌برداری است.

بسیاری از فعالان محیط زیست و مردمی که نسبت به اجرای این پروژه معترضند، عنوان می‌کنند که این آب از طریق تونل به شهر کرمان برای مصرف شرب منتقل نمی‌شود، بلکه با هدف مصارف صنعتی در معادن استان انتقال پیدا می‌کند. مجریان پروژه در مورد این اظهارات پاسخی نمی‌دهند، اما فعالان محیط زیست منطقه از جمله رفعتی بر این اعتقادند که: «دولت می‌تواند به راحتی مانع اجرای پروژه‌های انتقال آب بین حوضه‌ای شود. چرا که این روش‌ها در دنیا منسوخ شده است. همیشه این پروژه‌ها به بهانه آب شرب اجرا می‌شوند. پروژه‌هایی که تنها برای مافیای آب سود دارد و پیامد‌های اشتباه آن تنها متوجه مردم است»

دو سال پیش دادستان کرمان از صدور کیفرخواست پرونده انتقال آب از صفارود خبر داده و اعلام کرده بود: «ورود دادسرای کرمان به بحث انتقال آب سد صفارود، به عنوان مدعی‌العموم بوده و جهت رعایت حقوق مردم و بیت‌المال و مبحث مهم و حیاتی محیط زیست و جلوگیری از تضییع و حیف ومیل بیت‌المال صورت گرفته است» سالاری به نکته دیگری در مورد اجرای این پروژه اشاره کرد که با واکنش‌هایی روبرو شد، او مرداد ماه ۹۸ در مورد اجرای پروژه انتقال آب از جنوب کرمان گفته بود: «مجری و مشاور طرح صفارود کسی است که مشاوره اجرای سد گُتوند بوده، سدی که چهار هزار میلیارد تومان برای آن هزینه شد و به گفته رئیس سازمان محیط زیست کشور بزرگ‌ترین خیانت به کشور بوده و اکنون معضلی برای خوزستان شده است. سوال این است که با توجه به تجربه گتوند که به یک فاجعه ملی تبدیل شده چرا باید همان مشاور را برای این کار انتخاب کنید» سالاری به حقابه جازموریان از هلیل‌رود هم اشاره کرده و گفته بود: «تالاب جازموریان باید سهمی از آورده هلیل‌رود داشته باشد. آب پشت این شد انباشته شده و تبخیر می‌شود، اما وزارت نیرو سهمی برای تالاب جازموریان لحاظ نکرده است»

در دو سال اخیر این پروژه به دلیل مخالفت‌های مردمی و ورود دادستانی استان به موضوع متوقف شده بود. اما حالا با رویکردی که دولت سیزدهم در خصوص مدیریت منابع آب به ویژه تکمیل پروژه‌های ناتمام انتقال آب در سطح کشور دارد، مجریان پروژه به دنبال از سرگیری اجرای آن هستند. همین مسئله واکنش‌های مردم را در پی داشته است. در سال جاری کرمان پنجمین استانی است که اعتراضات آبی در آن شکل می‌گیرد. مردمی که سالی کم‌بارش و خشک هزینه‌ها و آسیب‌های زیادی را به آن‌ها تحمیل کرده است، جان به لب رسیده و خسته در مقابل تصمیمات اشتباه مدیران در مدیریت منابع آب خشمگین می‌شوند.

اما تلخی این ماجرا جایی بیشتر می‌شود که این مردم در سال‌های گذشته هم نسبت به این تصمیمات معترض بودند و مدیران بی‌توجه به تمام اعتراضات آنها، سیاست‌های خود را دنبال کردند، تا کار به جایی برسد که منازعات بین استانی و داخلی شکل گیرد.

گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۸ آذر۱۴۰۰

+ اخباروگزارشات کارگری: اعتراض اهالی جنوب کرمان نسبت به انتقال آب به مرکز استان بابرپایی چادر مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب از سمت گلزار بردسیروجلوگیری از حفاری

روز دوشنبه ۱۵ آذر،جمعی از اهالی کرمان بابرپایی چادر از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب از سمت گلزار بردسیر،مانع انجام عملیات حفاری تونل شدند.

*جان باختن یک‌ کارگر در کارگاه تولید تیر برق لارستان براثر غرق شدن در استخر

یک‌ کارگرمیهمان تبعه افغانستان حین کار در کارگاه تولید تیر برق لارستان واقع در شهرک‌ صنعتی ‌لوری براثر غرق شدن در استخرجان خودرا ازدست داد.

*جان باختن کارگر فضای سبز شهرداری قم حین کار براثرتصادف

روز پنج شنبه ۱۸ آذر،یک کارگر۵۵ ساله فضای سبز شهرداری قم حین کار در بلوار دانش قم براثر برخوردیک خودرو با وی در دم جان باخت.

*مرگ ومصدومیت ۲ کارگر در حادثه ریزش آواریک کارخانه شهر صنعتی کاوه ساوه

روز پنج شنبه ۱۸ آذر،براثر ریزش دیوار بتونی در یک کارخانه شهر صنعتی کاوه ساوه یک کارگر در دم جانش را ازدست داد ویک کارگردیگگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate