اخباروگزارش های کارگری ۱۶ آذرماه ۱۴۰۰
اتحاد مبارزه پیروزی
گرامی باد ۱۶آذر روز دانشجو
کارگر معلم پرستار کشاورز دانشجو اتحاد اتحاد
– ادامه اعتراضات کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران با تجمع مقابل ساختمان وزارت نیرو
– ازسرگیری اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق،عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان
– فریاد اعتراض کارگران شهرداری سیسخت نسبت عدم پرداخت بیش از یک سال حقوق وبی خیالی مسئولان
– کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بابرپایی تجمع دیگر مقابل فرمانداری شوش خواهان بازگشت بهکار و عقد قرارداد شدند
– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت: تجمع اعتراضی رانندگان جرثقیل شاغل در پتروشیمی دماوند
– اعتصاب وتجمع آمارگیران سازمان برنامه و بودجه استان اصفهان دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی
– سهشنبه ۱۶ آذر تعدادی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد جهت پیگیری طومار اعتراضی کارگران، به اداره مرکزی مراجعه کردند
– اعتراض اهالی جنوب کرمان نسبت به انتقال آب به مرکز استان بابرپایی چادر مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب از سمت گلزار بردسیروجلوگیری از حفاری
– تجمع اعتراضی شبانه روستائیان کهریزک نسبت به بوی نامطبوع پالایشگاه ضایعات دامی روستای دوتویه
– تجمع اعتراضی جمعی از مالباختگان مسکن مهر بنیان سازان شهرستان میناب نسبت به بلاتکلیفی چند ساله مقابل استانداری هرمزگان
– تجمع اعتراضی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرنسبت به تبعیض پرداخت حق کرونا و کارانه مقابل ساختمان معاونت آموزش
– فراخوان تحصن و تجمع سراسری فرهنگیان ایران
– احضار پروین محمدی برای اجرای حکم یک سال زندان (
– سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن حمایت از بیانیه چندین تشکل بازنشستگان درخصوص آزادی اسماعیل گرامی ، خواستار آزادی بی قید وشرط این کارگر بازنشسته ۶۶ساله زندانی است
– ستار رضایی آزاد شد
– قطعنامه و کارزار جدید آموزش بین الملل برای آزادی اسماعیل عبدی و دیگر معلمان و فعالان اتحادیه ای در ایران
– جان باختن ۲ کارگر مقنی جوان درشیرازبراثر گازکرفتگی
*ادامه اعتراضات کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران با تجمع مقابل ساختمان وزارت نیرو
روز سه شنبه ۱۶ آذر، کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران درادامه اعتراضات دامنه دارشان+ نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران دست به تجمع مقابل ساختمان وزارت نیروزدند.
تعدادی از حاضران درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفتند: صبح امروز سهشنبه (۱۶ آذر ماه) جمعی از کارگران شرکتی صنعت برق کشور که به صورت پیمانکاری مشغول کارند، با تجمع مقابل ساختمان وزارت نیرو خواستار پیگیری وضعیت شغلی و استخدامی خود شدند.
یکی از کارگران حاضر در این اجتماع اعتراضی گفت: اعتراض امروز کارگران شرکتی صنعت برق کشور که از نقاط مختلف به تهران و در مقابل ساختمان وزارت نیرو حاضر شدهاند برای مشخص شدن وضعیت شغلی آنها برپا شده است. این کارگران خواستار حذف پیمانکاران در مجموعه وزارت نیرو هستند.
او با اشاره به اینکه به صورت قرارداد شرکت و حجمی در شرکتهای مختلف پیمانکاری به کار مشغول هستیم، گفتند: میخواهیم وضعیت استخدامی ما به قرارداد مستقیم تبدیل شود.
یکی دیگر از معترضان با انتقاد از ابلاغیه سازمان اداری و استخدامی کشور که امکان تبدیل وضعیت همکاران ایثار گر را فراهم کرده است گفت: ما از تامین شدن امنیت شغلی همکاران ایثار گر خود بسیار خرسند هستیم اما معتقدیم دولت باید امکان تبدیل وضعیت همه کارگران را که امنیت شغلی و معیشتی خوبی ندارند را فراهم کند.
+تجمعات اعتراضی همزمان کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران برای چهارمین روز متوالی
روزسه شنبه ۹ آذربرای چهارمین روز متوالی، کارگران شرکتی توزیع برق استان تهران(شاغل در مناطق رباط کریم، ملارد، کهریزک، شهریار، اندیشه و ورامین) برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض مبنی براستخدام فقط ایثارگران ، همزمان در مناطق مختلف دست به اعتراض صنفی زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:صنعت برق جزو تعهدات حاکمیتی است و باید وضعیت شغلی و قراردادهای همه کارگران بدون تبعیض به قرارداد مستقیم با دولت تبدیل شود تا امنیت شغلی داشته باشند.
یکی ازاین کارگران معترض گفت:دولت و مجلس باید بحث تبدیل وضعیت استخدامی کارگران و کارکنان شرکتی را برای همه زحمتکشان کشور که امنیت شغلی ندارند، به سرانجام برساند و نباید با اجرای طرحهایی همانند طرح تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران که آنهم به درستی هنوز اجرا نشده، بین آنها تبعیض قائل شد و وضعیت استخدامی و معیشتی سایر کارگران و کارکنان را نادیده گرفت.
او گفت: با گذشت بیش از ۲۰سال از سابقه فعالیت کارگران شرکت توزیع برق، هنوز اقدامی در جهت تبدیل وضعیت شغلی آنها صورت نگرفته است. در سال جاری نیز کارگران امیدوار بودند مصوبه تبدیل وضعیت شغلی کارگران در مجلس و دولت به تصویب برسد که هنوز خبری نیست.
وی افزود:چون به مشکلات ما از جانب مدیران شرکت توزیع برق و در راس آن وزارت نیرو اهمیتی داده نمیشود، تصمیم به برگزاری اعتراض گرفتیم تا مطالباتمان به صورت جدی پیگیری شود.
یکی دیگر از کارگران در ادامه گفت: کارگران شرکت توزیع برق نگرانند که با ادامه این روند، امینت شغلی و معیشتی آنها در معرض خطر قرار بگیرد.
او افزود: سالهاست با حقوق نابرابر در سختترین شرایط و استرسزا به کار مشغول بودهایم و در این راه شماری از همکاران خود را بر اثر حوادث برق گرفتگی از دست دادهایم با این حال علارغم پیگیریهای زیاد در بهبود وضعیت شغلیمان، هنوز نتیجهای نگرفتهایم.
اوادامه داد:چرا در یک مجموعه بزرگ همانند شرکت توزیع برق، باید بین کارگران تبعیض قائل شوند و تعدادی با مصوبات خاص ایثارگری رسمی شوند و یکباره دستمزدهای بالاتر بگیرند و عدهای نیز مثل ما همچنان به صورت قرارداد حجمی باشیم و طرف حساب شرکتهای پیمانکاری که اهمیتی به پرداخت مطالبات ما کارگران آنهم به صورت قانونی نمیدهند. ما نه امنیت شغلی داریم و نه دستمزدمان به اندازه رسمیها و قراردادیهاست.
وی اضافه کرد:سامان دادن به فعالیتهای کارگران شرکت توزیع برق که تعدادشان هم کم نیست، یکی از اقدامات مهمی است که نهادهای مرتبط به ویژه مجلس و دولت باید آن را در اولویت کاری خود قرار دهند.
*ازسرگیری اعتصاب کارگران شهرداری کوت عبدالله دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق،عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان
کارگران شهرداری کوت عبدالله برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق،عدم تبدیل وضعیت و وعده های توخالی مسئولان با خودداری از جمع آوری زباله ها از سطح شهر اعتصابشان راازسرگرفتند.
روز سه شنبه ۱۶ آذر،این کارگران حقوق سه ماه شهریور، مهر و آبان خود را دریافت نکردهاند و همچنین سه ماه خرداد، تیر و مرداد به صورت علیالحساب حقوق دریافت کردهاند به خبرنگار یک رسانه محلی گفتند: هم شورای جدید آمده و هم شهردار تغییر کرده اما متاسفانه هیچ کدام از مطالبات ما پیگیری نشده است و ما همان مشکلاتی که در دورهی قبل داشتیم را در حال حاضر نیز داریم.
آنها افزودند:شورای شهر قبل از روی کار آمدن به آنها قولِ پرداخت حقوق و تبدیل وضعیت داده است.
آنهاادامه دادند: در حال حاضر شورای شهر به اعتراضات ما توجهی نمیکند و شهردار نیز اجازهی ورود ما به محدودهی شهرداری را نمیدهد.
آنها اضافه کردند:پیشتر قرار شد ما مطالبات خود را از طریق معاون شهردار به گوش شهردار برسانیم و شهردار نیز به گوش پیمانکار برساند اما بعد از گذشت مدتها هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است.
این کارگران گفتند: قرار است چند ماه دیگر مناقصهی جدید برگزار شود و پیمانکار جدید بیاید اما هنوز پیمانکار قبلی تسویه حساب نکرده است.
*فریاد اعتراض کارگران شهرداری سیسخت نسبت عدم پرداخت بیش از یک سال حقوق وبی خیالی مسئولان
روز سه شنبه ۱۶ آذر برای یکباردیگر، کارگران شهرداری سیسخت دراستان کهکیلویه و بویراحمد اعتراضشان را نسبت عدم پرداخت بیش از یک سال حقوق وبی خیالی مسئولان،فریادزدند.
آنها به خبرنگار رسانه ای گفتند: دستکم یکسال است پرداخت دستمزد ما کارگران دچار تاخیرهای طولانی مدت شده است و برای همین ناچاریم برای تامین هزینه زندگی خانوادههایمان اقدام به دستفروشی و مسافر کشی کنیم.
آنها افزودند:از اینکه بخواهند هر روز در محل کار خود منتظر پرداخت شدن بخشی از معوقات مزدی خود بمانند خسته شدهاند و ترجیح میدهند در خارج از ساعات کاری راه دیگری را برای تامین معاش خود پیدا کنند.
در این رابطه یکی از کارگران شهرداری سی سخت گفت: بدون پول روی رفتن به خانه را نداریم به همین دلیل ناچاریم تا به نحوی مخارجمان را تامین کنیم.
وی اضافه کرد:انجام کارهای ساختمانی، انجام کارهای خدماتی در آپارتمانها، باربری و میوه چینی در فصل تابستان از دیگر راههای امرار معاشی است که طی این مدت کارگران شهرداری سی سخت برای گذراندن مخارج زندگی خود مشغول انجام آن هستند.
یکی دیگر از کارگران با انتقاد از اینکه در یک سال گذشته مسئولان استانی نتوانستهاند مشکل معوقات مزدی او و سایر همکارانشان را مرتفع کنند، افزود: بیتوجهی شهردار و اعضای شورای شهر به مشکلاتی که در نتیجه بیپولی برای کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری سی سخت بوجود آمده است، هر روز لطمات زیادی را به آنان وارد میکند.
اوادامه داد:ادامه بلاتکلیفی در وضعیت کارگران شهرداری و اینکه حدود یکسال دستمزدشان به تاخیر افتاده باعث شده زندگی خانوادهگی برخی از آنها متلاشی شود و آنان امروز از زن و فرزندان خود دور شوند.
او گفت: وضعیت کارگران شهرداری سی سخت بعد از وقوع زلزله اسفند ۹۹ هر روز به نسبت روز قبل بدتر شده اما هنوز برخی مسئولان، این وضعیت را پیگیری نمیکنند.
او گفت:وضعیت کارگران شهرداری سی سخت برای مسئولان استان کهکیلویه و بویراحمد بیاهمیت شده بطوریکه با مراجعه کارگران به دفاتر مسئولان و تشریح وضعیت معیشتیشان مسئولان هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند.
این کارگر شهرداری سی سخت در ادامه گفت: چند وقت پیش حتی کمکهای مالی که از سمت برخی ارگانهای دولتی برای پرداخت بخشی از معوقات مزدی کارگران زلزله زده شهرداری سی سخت به حساب شهرداری واریز شده بود، کارگران سهمی نبردند، و این کمکها متاسفانه بخشی صرف هزینههای شهر و بخشی دیگر به حساب کارکنان اداری و رسمی شهرداری واریز شد.
وی افزود:جدا از بدهی یکساله شهرداری به کارگران خدماتی و فضای سبز، شهرداری بدهیهای مالی زیادی به ارگانهای دولتی و خصوصی دیگر دارد. بخشی از این بدهی مربوط به تامین اجتماعی است که در حال حاضر حساب مالی شهرداری را مسدود کردهاند.
این کارگردرخاتمه گفت: مسئلهی اصلی این است که مسولان تکلیف مطالبات مزدی کارگران شهرداری سی سخت که سابقه کار بعضی از آنها تا ۲۵ سال است، را مشخص نمیکنند. اگر کارگری هم شخصا پیگیر مطالبات خود و همکاران شود، بعضا برخورد قهری با او صورت میگیرد.
*کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بابرپایی تجمع دیگر مقابل فرمانداری شوش خواهان بازگشت بهکار و عقد قرارداد شدند
روز سه شنبه ۱۶ آذربرای چندمین بار، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بابرپایی تجمع دیگر مقابل فرمانداری شوش خواهان بازگشت بهکار و عقد قرارداد شدند.
*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت: تجمع اعتراضی رانندگان جرثقیل شاغل در پتروشیمی دماوند
یک خبر دریافتی:
امروز ۱۶ آذر رانندگان جرثقیل های شاغل در پتروشیمی دماورند در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان تجمع کردند. در این حرکت اعتراضی کارگران برای جلوگیری از تردد چند راننده جرثقیل را جلو ی در اداری پتروشیمی دماوند گذاشتند. این رانندگان بصورت پیمانیکار میکنند و قطع دست پیمانکاران یک خواست سراسری در نفت است.
با تشکر از ارسال کنندگان این خبر
*اعتصاب وتجمع آمارگیران سازمان برنامه و بودجه استان اصفهان دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی
روز سه شنبه ۱۶ آذر،حدود ۴۰ نفر از آمارگیران سازمان برنامه و بودجه استان اصفهان برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی با دست ازکارکشیدند وبرپایی تجمع خواستار تعیین تکلیف خود شدند.
تعدادی از این آمارگیران که سابقه بیش از ۱۰ سال کاردر سازمان برنامه و بودجه را دارند، به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند: بیش از یک دهه است که با سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان همکاری میکنیم و تمامی طرحهای آماری ابلاغی از سوی سازمان برنامه و بودجه کل کشور را انجام میدهیم اما ما هیچگونه قرارداد مشخص، بیمه، بیمه مسئولیت، کارانه، بن کارمندی، حق اولاد و … نیستیم و تاکنون هم هیج نهاد یا مسئولی به مشکلات ما رسیدگی نکرده است.
یکی از این معترضین نیزگفت: هیچ امنیت شغلی نداریم، نه قرارداد و نه بیمه و این چالش بزرگی برای ما است.
وی افزود: متأسفانه مدیران سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان هیچ ارزشی برای شغل آمارگیری قائل نیستند و به گونهای که حتی در روز آمار یک تبریک هم نمیگویند.
این کارشناس آمارگیری سازمان برنامه و بودجه استان اصفهان ادامه داد: با وجود اینکه بارها طی جلسات مختلف دغدغهها و مشکلات خود را به گوش مسئولان در استانداری اصفهان و سازمان مدیریت رساند هایم اما تاکنون اقدامی برای رفع مشکلات ما انجام ندادهاند.
یکی دیگر از آمارگیران حاضر درتجمع گفت: بیش از ۱۵ سال است که با سازمان برنامه و بودجه کار میکنم، هنوز بیمه و قرارداد ندارم، ازدواج نکرده ام؛ ۴۰ سال سن دارم و مسلماً کسی من را دیگر استخدام نخواهد کرد.
یکی دیگر ازآنها گفت: مسئولان تنها وعده میدهند و عملیاتی نمیشود، در استخدام و عقد قراراداد نیز نورچشمیها در اولویت هستند و تخصص و سابقه اهمیت کمتری دارد.
وی تاکید کرد: شغل آمارگیری باید به خاطر حضور فیزیکی و استرس جز مشاغل سخت و زیان آور محسوب شود و ما انتظار داریم حداقل به صورت قرارداد مستقیم باشیم و نه اینکه ما را به بخش خصوصی واگذار کنند.
اواضافه کرد:هر بار که من و همکارانم در زمان اجرای طرحها دچار حادثه شدیم هیچ نهادی از ما حمایت نکرد.
وی گفت: تا مشخص نشدن وضعیت امنیت شغلی ما از ادامه همکاری با سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان خودداری خواهیم کرد.
*سهشنبه ۱۶ آذر تعدادی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد جهت پیگیری طومار اعتراضی کارگران، به اداره مرکزی مراجعه کردند
سه شنبه ۱۶ آذر تعدادی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد جهت پیگیری طومار اعتراضی کارگران در خصوص مطالبات معوق کارگران شرکت واحد به اداره مرکزی مراجعه کردند و با توجه به عدم حضور مدیر عامل همچنین معاونت توسعه منابع انسانی با آقای اکبری مدیر منابع انسانی در مورد اجرای بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل، ۴ درصد حق بیمه کارگرانی که شرایط بازنشستگیشان احراز شده است، عدم شارژ کارت اعتباری کارگران، پاداش فرزندان شاگرد ممتاز کارگران، پک بهداشتی کرونا، سهمیه لوازم تحریر فرزندان کارگران و غیره گفتگو شد. ایشان گفتند جواب نامه (طومار اعتراضی کارگران) آماده شده است ولی از آنجا که نیاز به تایید نهایی دارد، فردا به محض امضا به شورای شهر و دبیرخانه شرکت واحد ارجاع میگردد و در مورد مطالبات مورد گفتگو اعلام کردند، شرکت واحد راجع به تکتک خواستههای شما مکاتباتی با شهرداری انجام داده است و منتظر هستیم ردیف بودجه به شرکت واحد اختصاص بدهند. در مورد طرح طبقه بندی مشاغل گفتند که ۹۹ درصد کار کارشناسی و فنی اجرای بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل انجام شده است و منتظر تعیین نرخ ضریب از طرف پیمانکار هستیم.
همکاران گرامی
آنچه مسلم است کارگران برای رسیدن به حق خود باید همبستگی حداکثری داشته باشند و تمام شیوههای اعتراضی را برای رسیدن به خواستههای خود در دستور کارشان قرار دهند. سندیکای کارگران شرکت واحد جمع آوری طومار اعتراضی کارگران را از ابتدا بعنوان یکی از شیوههای اعتراضی در دستور کار قرار داد و البته همیشه اعلام کرده توهمی نسبت به صرف جمع آوری طومار برای رسیدن به خواستههای کارگران ندارد و تاکید میکند کارگران برای رسیدن به حق خود باید با همبستگی حداکثری تجمع و اعتراض خیابانی و اعتصاب در دستور کارشان باشد. امروز معلوم شد که مدیریت شرکت واحد اقدام مثبتی برای برآورده کردن حق کارگران نکرده است و یا به قول مدیریت تا بودجهای نیاید اقدامی نمیتوانند بکنند. لذا با توجه به تجربیات گذشته، کارگران باید با همبستگی و حضور همگانی پیگیر مطالبات خودشان باشند، در غیراینصورت به خواستههایشان نمیرسند و آنچه را هم که دارند از دست خواهند داد.
سندیکا به دقت همبستگی کارگران و آمادگیشان برای مشارکت در اعتراضات را به صورتی میدانی و همچنین در گروههای همکاران در تلگرام و … را پایش میکند و متناسب با آن برنامههای اعتراضی کارگران برای رسیدن به حقوقشان را تدارک میبیند.
در مراجعه به اداره مرکزی، آقایان شهابی، اصلاغی، کمساری، باباخانی، کریمی و پورعلیمردانی به نمایندگی از سندیکا حضور داشتند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*اعتراض اهالی جنوب کرمان نسبت به انتقال آب به مرکز استان بابرپایی چادر مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب از سمت گلزار بردسیروجلوگیری از حفاری
روز دوشنبه ۱۵ آذر،جمعی از اهالی کرمان بابرپایی چادر از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر مقابل ورودی کارگاه تونل انتقال آب از سمت گلزار بردسیر،مانع انجام عملیات حفاری تونل شدند.
*تجمع اعتراضی شبانه روستائیان کهریزک نسبت به بوی نامطبوع پالایشگاه ضایعات دامی روستای دوتویه
سه شنبه شب(۱۶ آذر)، روستائیان کهریزک برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بوی نامطبوع پالایشگاه ضایعات دامی روستای دوتویه بخش کهریزک دست به تجمع زدند.
تجمع کنندگان ازجمله شعار میادند:«آزفنداک» حیا کن دوتویه را رها کن!
*تجمع اعتراضی جمعی از مالباختگان مسکن مهر بنیان سازان شهرستان میناب نسبت به بلاتکلیفی چند ساله مقابل استانداری هرمزگان
روز سه شنبه ۱۶ آذر، جمعی از مالباختگان مسکن مهر بنیان سازان شهرستان میناب برای اعتراض به بلاتکلیفی چند ساله دست به تجمع مقابل استانداری هرمزگان زدند.
دراین باره یک منبع خبری محلی نوشت: ظهر امروز تعداد زیادی از متقاضیان مسکن مهر بنیان سازان شهرستان میناب به مرکز استان هرمزگان آمده و مقابل درب استانداری تجمع کردند.
به گفته برخی از افراد حاضر در این تجمع چند ساعته، سرگردانی متقاضیان توسط مدیر عامل شرکت بنیان سازان متقاضیان را به استانداری کشانده است.
به گفته این افراد مینابی، متقاضیان مسکن که از نحوه پیگیری دستگاه های مربوطه در شهرستان میناب نا امید شدند، امروز مقابل استانداری هرمزگان تجمع کردند، و از مسئولان مربوطه درخواست احقاق حق نمودند .
این تجمع مسالمت آمیز برای رفع دغدغه ها و انتظارهای چندساله متقاضیان مسکن مهر میناب با حضورمعاون امور شهری استانداری هرمزگان، سلحشور فرماندار میناب و همچنین رضایی مدیرکل راه و شهرسازی استان هرمزگان پایان یافت.
در پی این اقدام حق طلبانه، مقرر گردید تا روز شنبه ۲۰۰ آذرماه رأس ساعت ۱۱ جلسه ای با حضور فرماندارمیناب ، ۵ نماینده از متقاضیان ومال باختگان ، ارشدترین مقام دستگاه قضایی استان ، نماینده اداره راه وشهر سازی استان ، مدیر عامل شرکت بنیان سازان و مدیرکل های مربوطه در ساختمان استانداری برگزار گردد .
*تجمع اعتراضی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرنسبت به تبعیض پرداخت حق کرونا و کارانه مقابل ساختمان معاونت آموزش
روز سه شنبه ۱۶ آذر همزمان با روز دانشجو، جمعی از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهرکربرایبنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به تبعیض پرداخت حق کرونا و کارانه دست به تجمع مقابل ساختمان معاونت آموزش این واحد آموزش عالی در استان چهارمحل وبختیاری زدند.
منبع:کانال رسانی شورای صنفی دانشجویان وزارت بهداشت
*فراخوان تحصن و تجمع سراسری فرهنگیان ایران
روز سه شنبه ۱۶ آذر، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران فراخوانی برای تحصن و تجمع سراسری فرهنگیان ایران بشرح زیرصادرکرد:
فرهنگیان شریف !
دولت و مجلس از یکسو اجرای کامل طرح همسان سازی بازنشستگان مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری را به محاق بردهاند از سوی دیگر می خواهند با اختصاص تنها ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان طرح رتبهبندی را در روز یکشنبه ۲۱ آذر سرهمبندی کنند. در حالی که امروز همه ی معلمان نیک می دانند اجرای کامل رتبهبندی بر اساس همترازی با حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه نیازمند حداقل ۷۶ هزار میلیارد تومان است و اگر قرار باشد ، در شش ماه دوم اجرا گردد به ۳۸ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است.
به زبان ساده و قابل فهم باید به دولت و مجلس گفت ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان تنها باعث افزایش حقوق بین یک تا سه میلیون تومان برای هر فرهنگی خواهد شد و این در تضاد آشکار با طرح رتبه بندی بر اساس همترازی و برنامه ششم توسعه و سند تحول بنیادین است.
در همین راستا و برای اعتراض به این همه تبعیض و بی عدالتی شورای هماهنگی به اعتصاب (تحصن در مدارس و تعطیلی تدریس در شاد) و تجمع به تمام فرهنگیان فراخوان می دهد.
شورای هماهنگی از تمام فرهنگیان درخواست می کند در روزهای شنبه و یکشنبه ، ۲۰ و ۲۱ آذر ماه در سراسر ایران اعتصاب نمایند.
همکارانی که تدریس حضوری دارند در این روزها ضمن حضور در مدرسه از رفتن به کلاس خودداری نموده و در دفتر تحصن نمایند و همکارانی که تدریس مجازی در شاد دارند ضمن اطلاع رسانی و توجیه دانش آموزان، در این دو روز تدریسی در فضای مجازی نداشته باشند و برنامه ی شاد را تعطیل کنند.
بدیهی است اگر نمایندگان مجلس در روز یکشنبه، ۲۱ آذر، بر تصویب رتبه بندی به صورت ناقص تاکید نمایند وخروجی مجلس حقوق معلمان را تامین ننماید و بر خلاف منافع عالی فرهنگیان باشد یا دوباره آن را به تعویق بیاندازند ، ما در روز دوشنبه ۲۲ آذر ماه ۱۴۰۰ تجمع اعتراضی سراسری برگزار خواهیم نمود و اگر این بی توجهی ها ادامه پیدا نماید اعتراضات را در هفته های بعد به صورت گسترده تر و طولانی تر ادامه خواهیم داد.
پیروزی و تحقق مطالبات در گرو همبستگی و اتحاد سراسری ماست
*احضار پروین محمدی برای اجرای حکم یک سال زندان (
بر اساس ابلاغیه ای که از سوی شعبه یک اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه سی و سه تهران صادر شده است، پروین محمدی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران می باید ظرف مدت پنج روز جهت اجرای حکم یکسال زندان، خود را به این شعبه معرفی کند.
این احضاریه در حالی به پروین محمدی ابلاغ شده است که سال گذشته نیز احضاریه مشابهی به ایشان ابلاغ و سپس حکم جلب و ممنوع الخروجی او صادر گردید.
صدور و حکم اجرای یکسال زندان علیه پروین محمدی و احضار او به زندان چه در سال گذشته و چه اینک یک اقدام کاملا غیر قانونی و دستوری از سوی نهادهای امنیتی به قوه قضائیه میباشد چرا که ایشان در رابطه با این حکم، نه بازداشتی داشته و نه تشکیل پرونده ای و نه بازجویی و بازپرسی و یا دادگاهی با احضار او برگزار شده است. بطوریکه حتی روند قضایی این پرونده و چرائی و چگونگی صدور این حکم که قانونا می باید در سامانه ثنای او ثبت می شد، ثبت نشده است. به همین دلیل پروین محمدی تاکنون از معرفی خود به شعبه یک اجرای احکام خودداری کرده است.
اتحادیه آزاد کارگران ایران تلاش برای به بند کشیدن پروین محمدی را بدون طی حتی یک مرحله از فرایند صدور حکم علیه او، قویا محکوم میکند و ابلاغ چنین حکم موهومی را تلاشی از سوی نهادهای امنیتی برای تحمیل سکوت و به تمکین کشاندن اعضای تاثیر گذار خود ارزیابی و بدینوسیله اعلام میدارد زندان و سرکوب، لحظه ای ما کارگران ایران را از مبارزه برای دستیابی به حقوق انسانی مان باز نخواهد داشت.
اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۰
*سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن حمایت از بیانیه چندین تشکل بازنشستگان درخصوص آزادی اسماعیل گرامی ، خواستار آزادی بی قید وشرط این کارگر بازنشسته ۶۶ساله زندانی است
متن بیانیه بازنشستگان به شرح زیر میباشد.
چرا اسماعیل گرامی بازنشسته فعال باید نزدیک به ۹ ماه را درزندان و در بدترین شرایط درکنار زندانیان و مجرمان خطرناک نگهداری شود؟
مطالباتی که اسماعیل فریاد میزد خواست و مطالبه همه بازنشستگان بود، که با کمک بخشی از حق خواهان و معترضان برای تمامی بازنشستگان اعمال گردید و بخشی از این مطالبات در سال ۹۹ و بخشی هم درابتدای سال ۱۴۰۰ اجرا شد.
با توجه به اینکه مطالبات بازنشستگان به حق بوده و معترضین هم وضعیت سخت معیشت شان را فریاد زده اند، چرا اسماعیل گرامی که یکی از پیشروان این حق خواهی بوده، باید به اتهام واهی تجمع و تبانی علیه امنیت ملی حداقل به۴ سال زندان محکوم و با توجه به نبود هیچگونه ادله محکمه پسندی حکم ایشان از سوی دادگاه تجدیدنظر هم تایید شود و همچنان نزدیک به یک سال را در زندان سپری کند !
واقعا تبانی با چه کسانی؟ حتما منظور بازنشستگانی است که با عصا و واکر و ویلچر به تجمعات می آمدند؟
امروز ۲۴۶ روز از زندانی شدن اسماعیل گرامی ۶۶ ساله که متاسفانه دارای بیماری های زمینه ای وبیماری های خاص میباشد، می گذرد، شرایط زندان با توجه به عدم برخورداری از آب آشامیدنی بهداشتی و عدم امکانات بهداشتی و پزشکی مناسب و در دسترس ، قطعا شرایط جسمی این فعال بازنشسته را وخیم تر خواهد کرد.
با وجود اینکه شرایط سخت معیشت بازنشستگان و پائین بودن دستمزد و شرایط درمان و هزینه های سرسام آورآن غیر قابل کتمان است و فاصله دستمزد با هزینه های زندگی بسیار زیاد شده است از نظر ما بازنشستگان اسماعیل فقط فریاد صدای ما بی صدایان بوده است . مابازنشستگان خواهان آزادی بی قید وشرط ایشان هستیم.
۱۴۰۰/۹/۱۴
بازنشستگان تامین اجتماعی البرز (بتا)
بازنشستگان تامین اجتماعی استان قزوین
گروه بازنشستگان روشنفکر
بخشی ازبازنشستگان استان گیلان
کانون گفتگوی بازنشستگان تامین اجتماعی
کارگران وبازنشستگان تهران
بازنشستگان استان البرز
پیشکسوتان پیشرو آذربایجان شرقی
پیشکسوتان پیشرو بوشهر .
پیشکسوتان پیشرو هرمزگان.
پیشکسوتان و حامیان بازنشستگان.
شورای سفیران دفاع از قانون مدیریت خدمات کشوری.
*ستار رضایی آزاد شد
روز گذشته دوشنبه ۱۵ آذرماه ستار رضایی به قید وثیقه ۳۰۰ میلیونی موقتاً آزاد شد.
ستار رضایی شب دهم آذرماه توسط نیروهای امنیتی در منزل پدریاش در نجفآباد اصفهان بازداشت شده بود.
ستار رضایی شاعر ، فعال کارگری و کارگر گچکار ساکن نجفآباد اصفهان است.
برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران
*قطعنامه و کارزار جدید آموزش بین الملل برای آزادی اسماعیل عبدی و دیگر معلمان و فعالان اتحادیه ای در ایران
آموزش بین الملل، فدراسیون جهانی تشکلات معلمان و سایر کارکنان آموزش و پرورش در ۱۷۸ کشور و منطقه، از جمله ایران، کارزار جدیدی در حمایت از معلمان ایران و برای آزادی معلمان زندانی و بطور مشخص اسماعیل عبدی که با حبس طولانی مدت روبروست، اعلام نموده است. ترجمه بیانیه و قطعنامه آموزش بین الملل را در زیر می خوانید.
ایران: اتحادیه های بخش آموزش در جهان، نگران دستگیری فعالین اتحادیه ای در این کشور و خواهان آزادی آنان هستند.
آموزش بین الملل EI ) (به عنوان یک نهاد متعهد به حقوق اتحادیه ای و انسانی، خواهان آزادی اسماعیل عبدی و دیگر فعالین اتحادیه ای در ایران است. ما بویژه نگران وضع سلامتی اسماعیل عبدی در نتیجه تحمل حبس طولانی و در شرایط وخیم هستیم .
هیات اجرایی آموزش بین الملل طی جلسه خود در دوم دسامبر امسال قطعنامه ای را به تصویب رساند که خواهان احترام به ” حقوق معلمان و کارگران عرصه آموزش برای سازماندهی و آزادی تشکل و آزادی بیان، شامل حق تجمع مسالمت آمیز بدون ترس از دخالت نهادی های حکومتی” است.
هیات اجرایی، همچنین از تشکل های عضو این نهاد در خواست کرد که هم صدا با آموزش بین الملل، آزادی فوری اسماعیل عبدی و دیگر رهبران زندانی را درخواست نمایند و همراه با این نهاد برای تضمین سلامتی و بهبود وضعیت اعضای خانواده این زندانیان تلاش کنند.
سالهاست که آموزش بین الملل، پیگیر وضعیت دشوار فعالین اتحادیه ای و معلمان در ایران بوده و نقش برجسته ای در کمپین ها برای آزادی معلمان زندانی و دیگرانی که بطور مسلمت آمیز بر حق خود پای فشرده اند، ایفا کرده است.
متن قطعنامه هیات اجرایی آموزش بین الملل
قطعنامه هیات اجرایی خواهان آزادی اسماعیل عبدی و دیگر رهبران بازداشت شده در ایران است.
هیات اجرایی آموزش بین الملل در نشست خود در تاریخ اول دسامبر ۲۰۲۱
ا- با نگرانی شدید به موارد زیر توجه نمود:
الف. اسماعیل عبدی دبیر سابق کانون صنفی معلمان تهران از سال ۲۰۰۶ تا کنون بارها با اتهامات واهی مانند ” تبلیغ علیه نظام ” و ” جاسوسی” به زندان افتاده است.
ب. او در سال ۲۰۱۶ با اتهام واهی ” تبلیع علیه نظام” و ” اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی ” به ۵ سال زندان محکوم شد.
پ. مقامات ایران به قصد جلوگیری از آزادی اسماعیل عبدی، حکم تعلیقی ۱۰ سال حبس علیه وی را که مربوط به پرونده ای در سال ۲۰۱۱ بود، در پایان دوران محکومیت او در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱، به اجرا در آورند و به این ترتیب او را تا سال ۲۰۳۱ به تحمل زندان محکوم کرده اند.
ت. دوران طولانی زندان و بدرفتاری با اودر زندان، وضع سلامت او را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
ث. خانواده عبدی ( همسر، دو دختر و یک پسر-مترجم) توسط نیروهای امنیتی مورد اذیت و آزار قرار گرفته اند و در معرض خطر جدی قرار دارند.
۲- با در نظر گرفتن و تایید اینکه:
الف- اسماعیل عبدی تنها به دلیل فعالیت های مسالمت آمیز اتحادیه ای از جمله به دلیل ارتباط با آموزش بین الملل، سازمان دهی تظاهرات مسالمت آمیز در مقابل مجلس در سال ۲۰۱۵ در اعتراض به دستمزد های پایین و بودجه نامکفی آموزش و پروش و مخالفت با زندانی کردن فعالین معلمان، زندانی شده است.
ب. بازداشت او و دیگر فعالین اتحادیه ای و مدافعان حقوق بشر، مصداق نقض آزادی تشکل یابی، سازماندهی و آزادی بیان است.
۳ – از حکومت ایران می خواهد که:
الف. همه اتهامات را بدون قید و شرط کنار بگذارد و اسماعیل عبدی و دیگر فعالین اتحادیه ای و مدافعان حقوق بشر را آزاد کند.
ب. به حق معلمان و دیگر کارگران عرصه آموزش برای سازمان یابی، آزادی در ایجاد تشکل و آزادی بیان از جمله حق تجمع مسالمت آمیز و بدون ترس از دخالت نهاد های حکومتی، احترام بگذارد.
پ. گفتگو با تشکل های نمایندگی معلمان و کارکنان عرصه آموزش در ارتباط با مسایل مربوط به سیاست آموزشی و معلمان را نهادینه کند.
ت. به حقوق و حریم خصوصی اعضای خانواده اسماعیل عبدی و دیگر رهبران زندانی احترام بگذارد و امنیت و رفاه آنان را تضمین نماید.
۴- از تشکل های عضو می خواهد که:
الف. به فراخوان آموزش بین الملل برای آزادی اسماعیل عبدی و دیگر رهبران بپیوندند.
ب. به تلاش های آموزش بین الملل برای تضمین امنیت و رفاه اعضای خانواده اسماعیل عبدی بپیوندند.
ترجمه و تکثیر: اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
۷ دسامبر ۲۰۲۱
*جان باختن ۲ کارگر مقنی جوان درشیرازبراثر گازکرفتگی
روز سه شنبه ۱۶ آذر،۲ کارگر۲۵ ساله افغانستانی حین کارحفرچاه در یک منزل مسکونی واقع در شهرک گلستان شیراز به علت وجود گازهای سمی دچار مسمومیت شدید شده و جان خود را از دست دادند.
تایید شد و آتش نشانان پس از تحویل محل حادثه به عوامل انتظامی به ماموریت خود پایان دادند.
akhbarkargari2468@gmail.com