اخباروگزارش های کارگری ۱۲ آذرماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۱۲ آذرماه ۱۴۰۰

– بیانیه کانون نویسندگان ایران:سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور گرامی باد

– لیست بروز شده استان ها وشهرستان هایی که فرهنگیان شاغل وبازنشسته روز پنج شنبه ۱۱ آذرتجمع کردند(۷۵ شهر در۲۹ استان) همراه با ۲ تصویر جدید حمایت معلمان از کشاورزان حق طلب اصفهان:

– اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی

– کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حق طلبیشان مبنی بربازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی را به نماز جمعه شوش کشاندند

– ستار رضایی بازداشت شد

*بیانیه کانون نویسندگان ایران:سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور گرامی باد

 کانون نویسندگان ایران در پاییز ۱۳۸۷، روز سیزده آذر را به یاد محمد مختاری و محمد جعفر پوینده، روز مبارزه با سانسور نامگذاری کرد. آمران و عاملان سرکوب و سانسور ده سال پیش از آن، دو نویسنده‌ی سانسورستیز را کشتند و امروز، رضا خندان (مهابادی)، نویسنده‌ای را که پیشنهاد نامگذاری این روز را داده بود، به زندان افکنده‌اند. در سایه‌ی حکومتِ سانسور، سهم نویسندگان مستقل و آزادیخواه همواره تهدید، تبعید، زندان و قتل بوده است. اما سانسور تنها به حرفه و زندگی نویسنده و هنرمند محدود نیست، بلکه بر فرهنگ جامعه و جوانب مختلف زندگی مردم تاثیر مستقیم دارد. فساد و جنایت سیستماتیک در حضور رسانه‌های آزاد به راحتی انجام نمی‌گیرد، به همین دلیل دزدان و جنایتکاران از جمله حامیان سانسور هستند، چرا که با وجود آزادی بیان، کمتر امکان دست درازی به جان و مال مردم را دارند. 

 سرکوبگران به روش‌های مختلف سانسور را تحکیم و از گردش آزاد اخبار و اطلاعات جلوگیری می‌کنند: برخورد شدید با کسانی که از اعتراض‌های مردمی عکس و فیلم می‌گیرند، ارسال امواج پارازیت و توقیف دستگاه‌های ماهواره‌ای در خانه‌ها، محدودسازی شدید دسترسی مردم به اینترنت، همین‌طور تلاش حکومت برای ربایش خبرنگاران ایرانی مقیم خارج و صدور حکم‌های زندان و اعدام برای آنها و خبرنگاران داخل کشور، از جمله سرکوب‌هایی است که همگی در راستای حفظ سانسور و تخریب آزادی بیان صورت گرفته است.

امروزه خواست حذف سانسور، از حوزه‌ی ادبیات و هنر فراتر رفته و به خواستی عمومی تبدیل شده است. چنان‌که دیده‌ایم در تظاهرات گوناگون، گاه شعارهای معترضان، صدا و سیمای حکومتی را به عنوان دستگاه دروغ‌سازی و اعتراف گیری نشانه گرفته است؛ یا در مورد شلیک موشک به هواپیمای مسافربری اوکراینی در دی ۹۸، اتفاقی که البته مردم را از بابت آن جنایت خشمگین کرد، اما پنهان کردن واقعیت و دروغ‌پراکنی مقاماتِ رسمی، موجب خشمی مضاعف شد. اعتراض وسیع به طرح مجلس اسلامی با عنوان «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» از دیگر موارد مبارزه‌ی مردم با سانسور سیستماتیک است؛ مردمی که بیش از پیش به این نتیجه رسیده‌اند که سانسور، اثر مستقیم بر نان و جان آنها دارد.

اما هر قدر آگاهی عمومی از اهمیت آزادی بیان افزایش می‌یابد، سانسور هم اشکال پیچیده‌تری به خود می‌گیرد. در این اوضاعِ پیچیده، کارمندان مزد بگیرِ دستگاه سرکوب و نویسندگان و هنرمندانی که نقش همکاران بی‌جیره و مواجب دستگاه سانسور را بازی می‌کنند، هوا را خاکستری و آب را گل‌آلود می‌کنند و گاه از خود چهره‌ای دوگانه به نمایش می‌گذارند: نیم رخی مدافع آزادی بیان و نیم رخی مدافع بخشی از سانسور یا سانسوری حداقلی. آنان می‌کوشند تا حقیقت گم شود و در این فضا، کلماتی چون آزادی‌خواهی و آزادی‌کُشی، وابسته و مستقل، از معنا تهی شوند. در چنین شرایطی همراهی و همکاری نویسندگان و هنرمندان مستقل در راه دفاع از آزادی اندیشه و بیان و مبارزه با سانسور ضرورتی غیر قابل انکار است. کانون نویسندگان ایران بر اساس این ضرورت شکل گرفته و به حیات خود ادامه داده است. امروز نیز چون گذشته کانون نویسندگان ایران تاکید می‌کند که تا برچیده شدن کاملِ همه‌ی اشکال سانسور از پای نخواهد نشست، در این راه دست تمام نویسندگان، هنرمندان و روزنامه نگاران مستقل و آزادیخواه را در هر جای جهان که باشند به گرمی می‌فشارد و روز مبارزه با سانسور را گرامی می‌دارد.

کانون نویسندگان ایران

 ۱۲ آذر ۱۴۰۰

*لیست بروز شده استان ها وشهرستان هایی که فرهنگیان شاغل وبازنشسته روز پنج شنبه ۱۱ آذرتجمع کردند(۷۵ شهر در۲۹ استان) همراه با ۲ تصویر جدید حمایت معلمان از کشاورزان حق طلب اصفهان:

۱-آذربایجان شرقی(تبریز،جلفا)

۲-آذربایجان غربی(ارومیه،بوکان،شاهین دژ؛میاندوآب)

۳-اردبیل(اردبیل)

۴-اصفهان(اصفهان،خمینی شهر، سمیرم ، شهرضا )

۵-البرز(مقابل مجلس)

۶-ایلام(ایلام)

۷-بوشهر(بوشهر)

۸-تهران(مقابل مجلس)

۹-چهارمحال و بختیاری(شهرکرد)

۱۰-خراسان رضوی(تربت حیدریه، مشهد)

۱۱-خراسان شمالی(بجنورد،شیروان)

۱۲-خوزستان(الیگودرز،اندیمشک،اهواز،ایذه ، باغ ملک،بخش جایزان،بهبهان، گتوند)

۱۳-زنجان(،زنجان)

۱۴سمنان(شاهرود،مهدیشهر)

۱۵-سیستان وبلوچستان(زاهدان)

۱۶-فارس(استهبان ،خرم بید،داراب،سرچهان،شیراز، فراشبند،فیروز‌آباد، قیروکارزین، کازرون، لامرد،مهر،نورآباد ممسنی،نی ریز)

۱۷-قزوین(قزوین)

۱۸-قم(قم)

۱۹-کردستان(بیجار،دیواندره،سقز،سنندج، مریوان)

۲۰-کرمان(سیرجان،شهربابک،کرمان)

۲۱-کرمانشاه(کرمانشاه)

۲۲-کهگیلویه و بویراحمد(دهدشت، گچساران،یاسوج)

۲۳-گرگان(گرگان)

۲۴-گیلان(رشت)

۲۵-لرستان(بروجرد،پلدختر،خرم آباد،دلفان،دورود،معمولان- ۲نفره-نورآباد،ویسیان)

۲۶-مازندران(آمل-تک نفره-،ساری)

۲۷-مرکزی(اراک)

۲۸-همدان(همدان،ملایر)

۲۹-یزد(یزد)

*اعتصاب کارگران پتروشیمی مکران چابهار دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی

کارگران شرکت اوره آمونیاک پتروشیمی مکران چابهاردراستان سیستان وبلوچستان برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق و وعده های توخالی دست به اعتصاب زدند وازرفتن سرکاراجتناب نمودند وبا برپایی تجمع خواهان پاسخگویی پیمانکارشدند.

روزجمعه ۱۲ آذر،یکی از کارگران پتروشیمی مکران به خبرنگاریک منبع خبری محلی گفت: پیمانکار پتروشیمی مکران چابهار(شرکت اوره آمونیاک سینا) در جواب کارگران معترض به دلیل پرداخت نشدن معوقات مزدی، عدم صدور چک توسط مدیرعامل و مشکلات ارزی بانک مرکزی را بهانه کرده و پاسخ قانع کننده ای به کارگران نداده است.

وی افزود:بسیاری از کارگران به علت وجود مشکلات معیشتی فراوان و عدم پرداخت بموقع حقوق، هیچگونه منبع درآمدی برای ادامه زندگی ندارند و پیمانکار و مدیرعامل شرکت جز دادن وعده به کارگران، هیچ اقدامی در دستور کار ندارند.

*کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه حق طلبیشان مبنی بربازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی را به نماز جمعه شوش کشاندند

روز جمعه ۱۲ آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش های دامنه دارشن برای بربازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی وعدم پاسخگویی مسئولان شرکت،شهرستان واستان در مصلای نمازجمعه اجتماع کردند تا به گمانشان شاید از اینطریق صدایشان شنیده شود وفرجی شود.

*ستار رضایی بازداشت شد

ستار رضایی شاعر، کارگر گچ‌کار و فعال کارگری ساکن نجف‌آباد اصفهان چهارشنبه شب دهم آذرماه با هجوم نیروهای امنیتی به خانه پدری‌اش بازداشت شد. هنوز از اتهامات احتمالی و ماهیت ارگان بازداشت کننده خبری در دست نیست.

بنابر گزارش‌های منتشرشده از نحوه‌ی بازداشت، تعداد حدود ۱۲،۱۰ نفر از نیروهای امنیتی با لباس شخصی در‌ ساعات پایانی چهارشنبه اقدام به ورود به منزل و بازداشت ستار رضایی کرده‌اند.

از محل نگهداری، علت بازداشت و ارگان بازداشت کننده اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

پس از سرکوب اعتراضات کشاورزان و مردم اصفهان موجی از بازداشت فعالین کارگری، مدنی و سیاسی در اصفهان ‌‌شهرهای اطراف آغاز شده است.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate