اخباروگزارش های کارگری ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰

– تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشور نسبت به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی  و همسان‌سازی نشدن حقوق ‌بازنشستگان

/اعلام حمایت فرهنگیان  تجمع کننده استان گلستان از اعتراضات کشاورزان اصفهان  و مجروحان  حق طلب

/شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:گزارش نهایی تجمع سراسری معلمان ایران

/سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

تجمعات سراسری اعتراضی معلمان شاغل و فرهنگیان بازنشسته امروز ۱۱ آذر ماه در اعتراض به عدم اجرای  رتبه بندی و عدم اجرای همسانسازی در تهران و همزمان در بیش از ۲۴استان و پنجاه شهر کشور

– سومین روز از اعتصاب ۲۰۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان

 کارفرمایان آب شُرب و غذا را به روی کارگران اعتصابی قطع کرده‌اند

– کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به تجمعشان مقابل دفتر بهارستان نشین شوش برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی ادامه دادند

– حذف حداقل دستمزد و جایگزینی آن مزد منطقه‌ای، مزد توافقی و مزد براساس بهره‌وری، یورش فزاینده‌ی کارفرمایان و دولت به سطح معیشت کارگران!

– تجمع اعتراضی کشاورزان قم نسبت به  عدم تخصیص حق آبه کشاورزی و جریمه های سنگین برداشت آب از چاه های کشاورزی در شرکت تعاونی تولیدی روستای رحمت آباد

– جان باختن کارگرزن  یک کارگاه تولید مواد غذایی قم  براثر سقوط بالابر

*تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشور نسبت به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی  و همسان‌سازی نشدن حقوق ‌بازنشستگان 

روز پنج شنبه ۱۱ آذر،چهارمین فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران وبرای اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه‌بندی به میزان ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی دانشگاه ها و همسان‌سازی نشدن حقوق ‌بازنشستگان براساس قانون مدیریت خدمات کشوری در۲۹استان مورد استقبال فرهنگیان شاغل وبازنشسته کشور قرارگرفت  وتجمعاتی  دستکم در۶۶ شهرمقابل اداره آموزش وپروش منجمله درتهران مقابل مجلس برپاشد .

تجمع کنندگان با برافراشتن پلاکاردها و دست نوشته ها،،خواندن سرودها،سردادن شعارها ،ایراد سخنرانی وقرائت قطعنامه عزم راسخشان را برای احقاق حقوق برحقشان بنمایش گذاشتند.

خبرهای منتشره درشبکه های اجتماعی حاکی از احضارفرهنگیان کنشگربه اداره اطلاعات سپاه وتهدیدشان برای جلوگیری از برپایی تجمع وهمچنین جلوگیری از ادامه تجمع در مشهد و همچنین بی احترامی به تجمع کنندگان وهمچنین بازداشت تعدادی از آنها می باشد.

*اعلام حمایت فرهنگیان  تجمع کننده استان گلستان از اعتراضات کشاورزان اصفهان  و مجروحان  حق طلب

در تجمع اعتراضی روز پنجشنبه ۱۱ آذر ماه، معلمان تجمع کننده استان گلستان مقابل اداره کل آموزش و پرورش در شهر گرگان صمن حق خواهی همچون دیگر همکاران شاغل وبازنشسته شان در سراسرکشوربا حرکتی نمادین بستن یکی از چشم‌های خود با دست، حمایتشان را از اعتراضات کشاورزان و مجروحان  حق طلب بنمایش گذاشتند.

+شعارها:

– معلم بپاخیز برای رفع تبعیض

– فرهنگی بیداراست  از تبعیض بیزاراست

– اجرای رتبه بندی   بدون قید وبندی

– اجرای رتبه بندی   بدون حقه بازی

خواسته ما یک کلام اجرای رتبه بندی والسلام

– اجرای رتبه بندی خواسته دیگر ماست

– آموزش رایگان خواسته دیگر ماست

– از اختلاس کم بشه مشکل ما حل میشه

– معیشت ومنزلت حق مسلم ماست

– مجلس خیانت نکن  دولت حمایت نکن

– مسئولان عدالت  صداقت

– وعده ها ی توخالی  ۸۰ درصد پوشالی

– صدا وسیما کجاست  حقوق ما زیر پاست

– معلم زندانی آزاد باید گردد

سرودها:

– یاردبستانی و یار فرهنگی

– همراه شو

– مرغ سحر

– اتحاد اتحاد رمز پیروزی است

– وسرودهایی بزبان کردی

چند تصویر:

الیگودرز:

رشت:

جلفا:

شیراز:

تهران:

شهربابک:

گچساران:

همدان:

+استان ها وشهرستان هایی که فرهنگیان شاغل وبازنشسته تجمع اعتراضی برپا کردند بقرارزیراست:

۱-آذربایجان شرقی(تبریز،جلفا)

۲-آذربایجان غربی(ارومیه،بوکان،شاهین دژ؛میاندوآب)

۳-اردبیل(اردبیل)

۴-اصفهان(اصفهان،خمینی شهر، سمیرم ، شهرضا )

۵-البرز(مقابل مجلس)

۶-ایلام(ایلام)

۷-بوشهر(بوشهر)

۸-تهران(مقابل مجلس)

۹-چهارمحال و بختیاری(شهرکرد)

۱۰-خراسان رضوی(تربت حیدریه، مشهد)

۱۱-خراسان شمالی(بجنورد،شیروان)

۱۲-خوزستان(الیگودرز،اندیمشک،اهواز،ایذه ، بخش جایزان، گتوند)

۱۳-زنجان(،زنجان)

۱۴سمنان(شاهرود،مهدیشهر)

۱۵-سیستان وبلوچستان(زاهدان)

۱۶-فارس(استهبان ،خرم بید،شیرا ز، فیروز‌آباد، قیروکارزین،کازرون،نورآباد ممسنی)

۱۷-قزوین(قزوین)

۱۸-قم(قم)

۱۹-کردستان(بیجار،دیواندره،سقز،سنندج، مریوان)

۲۰-کرمان(سیرجان،شهربابک،کرمان)

۲۱-کرمانشاه(کرمانشاه)

۲۲-کهگیلویه و بویراحمد(دهدشت، گچساران،یاسوج)

۲۳-گرگان(گرگان)

۲۴-گیلان(رشت)

۲۵-لرستان(بروجرد،پلدختر،خرم آباد،دلفان،دورود،نورآباد،ویسیان)

۲۶-مازندران(آمل-تک نفره-،ساری)

۲۷-مرکزی(اراک)

۲۸-همدان(همدان،ملایر)

۲۹-یزد(یزد)

*شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران:گزارش نهایی تجمع سراسری معلمان ایران

امروز پنجشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۰ ، فرهنگیان شاغل و بازنشسته در سراسر کشور و در بیش از ۸۰ شهر برگزار شد در استان فارس حدود ۱۵ هزار معلم دست به تجمع زدند و در برخی استان‌ها مانند خوزستان، لرستان ، کردستان و … هزاران معلم از فراخوان تجمع شورای هماهنگی استقبال کردند. 

تجمع امروز در حالی برگزار شد که طی روزهای گذشته حراست‌ها و نهادهای امنیتی اقدام به تهدید و احضار فعالان صنفی در سراسر کشور نمودند تا بر تجمع تاثیر بگذارند اما اراده کانون‌ها و انجمن‌های صنفی بر این قرار گرفته بود که از این تهدیدات نهراسند و معلمان شجاع به این مقاومت پاسخ مثبت دادند. 

محور اصلی تجمع و مطالبات همسان‌سازی‌بازنشستگان مبتنی‌ برقانون مدیریت خدمات کشوری و رتبه‌بندی‌شاغلان حداقل هشتاددرصد حقوق‌هیات‌علمی بود اما فرهنگیان بر آزادی معلمان دربند و آموزش با کیفیت و رایگان برای همه دانش‌آموزان تاکید داشتند.

در برخی از شهرها باد و باران و برف مانع تجمع نشد و معلمان در سرما برخاستند و فریاد سر دادند معلم می‌میرد ذلت نمی‌پذیرد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن تشکر و قدردانی معلمان فداکار و شجاع بر عهد خود با معلمان ثابت قدم است و تا تحقق مطالبات به اعتراضات مدنی خود ادامه خواهد داد و از معلمانی که به هر دلیل تاکنون به تجمع نپیوسته‌اند می‌خواهد متحدانه به اعتراضات بپیوندند و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران را یاری نمایند. 

شورای هماهنگی همانطور که در قطعنامه پایانی امروز اعلام نمود اگر مطالبات محقق نشود به اعتراضات در اشکال جدید ادامه خواهد داد. 

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

۱۱ آذر ۱۴۰۰

*سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

تجمعات سراسری اعتراضی معلمان شاغل و فرهنگیان بازنشسته امروز ۱۱ آذر ماه در اعتراض به عدم اجرای  رتبه بندی و عدم اجرای همسانسازی در تهران و همزمان در بیش از ۲۴استان و پنجاه شهر کشور

امروز یازدهم آذر ماه براساس فراخوان شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران در اعتراض به عدم اجرای طرح رتبه بندی و عدم اجرای همسانسازی تجمعات اعتراضی در تهران و همزمان در بیش از ۲۴ استان و ۵۰ شهر از جمله در شهرهای  ، شیراز ، شهرکرد ، مشهد، نورآباد لرستان ، دهدشت استان کهگیلویه وبویراحمد، ویسان، شاهیندژ، تبریز ، قم، اهواز، شاهرود، ممسنی، الیگودرز ، یاسوج، دیواندره، بوکان، سنندج، شیروان، خرم آباد، یزد ، جایزان استان خوزستان، ایذه ، سقز ، اردبیل، شاهرود، خرامه، کرمان، پلدختر، قزوین، زاهدان، رشت، اصفهان، اندیمشک، گتوند استان خوزستان، کرمانشاه، بجنورد، یاسوج، میاندوآب ، همدان و گرگان، بوشهر،خمینی شهر، سمیرم، دلفان، اراک،ساری، خرم بید، بیجار ، استهبان برگزار گردید.

معلمان و فرهنگیان بازنشسته معترض در قطعنامه پایانی اعلام کردند خواستار رسیدگی به اجرای کامل رتبه بندی (حداقل هشتاد درصد حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه) و همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین هستند و درصورت بی توجهی دولت و مجلس نسبت به مطالبات،  تجمعات اعتراضی ادامه خواهد داشت.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران وحومه ضمن حمایت از اعتراضات و مطالبات معلمان شاغل و فرهنگیان  بازنشسته ،  خواستار آزادی تمامی  معلمان و بازنشسته های زندانی می باشد.

*سومین روز از اعتصاب ۲۰۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان

 کارفرمایان آب شُرب و غذا را به روی کارگران اعتصابی قطع کرده‌اند

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز پنجشنبه یازدهم آذرماه، کارگران شرکت‌های پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سونگون در سومین روز اعتصاب کاری خود به سر میبرند.

از روز گذشته کارفرمایان و مسئولین دولتی به جای پاسخگویی به مطالبات کارگران، اقدام به قطع دستوری آنتن موبایل و اینترنت، کنسل شدن سرویس تردد و ایاب و ذهاب کرده‌اند و شرکت آهن‌آجین آب شُرب را به روی کارگران‌اش قطع کرده و همچنین آشپزخانه شرکت را نیز بسته است.

سومین دور این اعتصابات دو هزار نفری در حالی صورت میگیرد که سه ماه پس از تصویب اصلاح حقوق و مزایای کارگران توسط شرکت ملی مس، هیچ اقدامی از طرف شرکت‌های پیمانکاری صورت نگرفته و علاوه بر آن قرارداد کار هم به پرسنل ارائه نشده است.

لازم به ذکر است که منطقه سونگون هوا به شدت سرد و برفی است و کارگران بدون آب و غذا و در سرمای شدید در خوابگاه‌ها مانده‌اند.

سونگون بیست درصد مس کشور را تامین میکند و یک درصد ذخیره مس جهان در این معدن قرار دارد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۱ آذرماه ۱۴۰۰

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران اعتصابی مجتمع مس سونگون ورزقان

بنابر گزارش‌های رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی شرکت‌های پیمانکاری شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان از ساعت ۱۴ تا ساعت ۱۵ در محوطه معدن دست به تجمع زدند و با سردادن شعار نسبت به عدم پاسخگویی مسئولین اعتراض کردند.

کارگران تجمع‌کننده که از شرکت‌های مبین، آهن‌آجین و ندای رهاوی بودند امروز در سومین روز از اعتصاب خود به سر میبرند و خواهان عقد قراردادها و انجام دیگر خواست و مطالبات‌شان هستند.

لازم به ذکر است که از سه روز گذشته که حدود ۲۰۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های پیمانکاری مجتمع در اعتصاب به سر میبرند، برخلاف ادعاهای رسانه‌ای رضوی مدیر مجتمع مس سونگون، استخراج در این معدن به طور کامل متوقف شده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- یازدهم آذرماه ۱۴۰۰

*کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه به تجمعشان مقابل دفتر بهارستان نشین شوش برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی ادامه دادند

روز پنج شنبه ۱۱ آذر برای چندمین بار، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی مقابل دفتر بهارستان نشین شوش تجمع کردند.

*حذف حداقل دستمزد و جایگزینی آن مزد منطقه‌ای، مزد توافقی و مزد براساس بهره‌وری، یورش فزاینده‌ی کارفرمایان و دولت به سطح معیشت کارگران!

دولت سرمایه‌داری و کارفرمایان با طرح مزد منطقه‌ای و اصلاحیه مجدد بر قانون کار در جهت حذف قانون تعیین دستمزد، تلاش دارند که حلقه‌ی فشار بر گلوی کارگران را تنگ‌تر کنند و سطح معیشت و زندگی ما را بیشتر از این تنزل دهند. اخیرا نیز حدود ۴۰ تن از نمایندگان مجلس اسلامی طرحی ارائه داده‌اند که طبق آن کارگاه‌های روستائی از پرداخت حداقل دستمزد معاف می‌شوند و مزد بر اساس توافق بین کارفرما و کارگر در این کارگاه‌ها که شامل چند میلیون کارگر هستند تعیین می‌شود. این به اصطلاح «توافق»، از نوع توافقی که بین راهزن مسلحی که لولۀ سلاحش را بر شقیقه‌ی قربانی گذاشته است، می‌باشد!

طرح مزد منطقه‌ای نیز تلاشی برای پایین آوردن سطح عمومی مزدها و ایجاد تفرقه در میان کارگران است. ترفند دیگر کارفرمایان و دولت مطرح ساختن مزد بر اساس بهره‌وری است. تا آنجا که به کارگران مربوط است شدت کار دائما افزایش می‌یابد و کاهش یا رکود بارآوری تولید ربطی به کارگران ندارد. فرسودگی ماشین آلات و تجهیزات، کاهش سرمایه‌گذاری در آنها و کارآیی و مدرن‌سازی وسایل و زیرساخت‌ها، اتلاف‌های مختلف، پرهزینه و کند بودن اقدامات لجستیکی و غیره همه محصول سیاست‌های کارفرمایان و دولت هستند و نه کارگران. از این رو مربوط کردن مزد به بهره‌وری یا بارآوری کار، حیله‌ای پلید است و هدفی جز قانون‌زدایی از شرایط کار و سلب مسئولیت از کارفرما و دولت و افزایش فشار بر کارگران ندارد.

اجرای چنین تصمیماتی نتیجه‌ای جز تحمیل فقر و فلاکت بر جمعیت عظیم کارگران و زحمت‌کشان ندارند و وابستگی و انقیاد کارگر به کارفرما را بیشتر و بیشتر می‌کند. محروم نمودن طبقه کارگر از همین قانون نیم بند زیر عنوان «مزدهای منطقه ای یا توافقی» یعنی سپردن اختیار به سرمایه‌داران و کارفرمایان برای تعیین مزدهایی که به یقین از مزدهای حداقل فعلی نیز پایین‌تر خواهد بود. کاهش شدید مزدها و بازگذاشتن دست کارفرمایان در مناطق و واحد‌های اقتصادی مختلف با توجه به اینکه طبقه‌ی کارگر از هیچ اهرمی برای بیان و پیشبرد خواسته‌های خود برخوردار نیست و از ایجاد هر تشکلی از سوی دولت منع می‌گردد، بردگی مزدی را در میان کارکران افزایش می‌دهد و دست سرمایه‌داران و کارفرمایان برای تهاجم بیشتر و تحمیل ستم طبقاتی بی‌چون و چرا را افزایش می‌دهد.

دشمنان طبقه‌ی کارگر در شرایطی از تقلیل دادن مزدها، مقررات زدائی و دادن اختیار به کارفرما‌ها برای تعیین مزد کارگران در دولت و مجلس خود، لایحه، طرح و مصوبه صادر می‌نمایند که تورم افسار گسیخته و گرانی‌های سرسام‌آور مجال نفس کشیدن به کارگران را نمی‌دهد. هزینه‌های سنگین زندگی، کارگران را به تحمل ساعات طولانی کار تا ۱۴ و حتی ۱۶ ساعت کار در روز و اضافه کاری و غیره مجبور می‌سازند. تحمیل ساعات طولانی کار و مزدهای اندک و چندین مرتبه زیر خط فقر، زندگی را بر کارگران و خانواده‌های آنها مشقت‌بار کرده و حیات اکثریت عظیم توده‌های زحمتکش را به چالش مرگ یا زندگی کشانده است.

 طبقه‌ی کارگر برای رهایی از این فلاکت و نجات از بردگی و فقر و حقارت‌، راهی جز اتحاد و همبستگی و مقاومت در مقابل تباهی روز افزون ندارد. سرمایه‌داران و صاحبان قدرت با گسترش فساد و غارت منابع عمومی برای بقا و تداوم قدرت و سلطه‌ی خود تلاش می‌کنند. ارائه لایحه و تلاش برای تصویب قوانین ضدکارگری و حذف الزام پرداخت حداقل دستمزد سراسری که از دستاورد مبارزاتی کارگران است و استقرار به اصطلاح مزد توافقی و منوط کردن مزد به بهره وری یا برقراری مزد منطقه‌ای نمونه‌هایی از سیاست‌های مخرب سرمایه‌داران، نمایندگان آنها و دولت سرمایه‌داری‌اند که کارگران باید نسبت به آنها هوشیار باشند.

چرا ما کارگران باید تاوان فساد، دزدی و حرص و ولع غارت‌گران را بپردازیم؟ رفاه و آسایش و آزادی کارگران و زحمتکشان در گرو لغو قوانین ضدکارگری و دخالت مستقیم طبقۀ کارگر در تعیین سرنوشت خود است که این مهم از طریق ایجاد تشکل طبقاتی و تقویت همبستگی امکان‌پذیر است و کارگران نباید کوچکترین امیدی به بالایی‌ها داشته باشند. تلاش و مبارزه برای لغو قوانین اسارت‌بار کارگری، کاهش ساعات کار و افزایش دستمزد‌ها دست کم متناسب با سطح متوسط هزینه‌ی زندگی در جامعه و ترمیم چنین مزدی براساس نرخ تورم و افزایش بارآوری کار جزء حقوق حقِه‌ی کارگران است. کارگران و تشکل‌های مستقل کارگری باید از حق تشکیل نهادهای مستقل کارگری متشکل از نمایندگان منتخب و مستقل خود برای تعیین دستمزد و تصویب قانون کار و مشارکت در سرنوشت خود برخوردار باشند و هرگونه تصمیمی در امور کارگری باید با مشارکت و قراردادهای جمعی کارگران تصویب شود.

آگاه باشیم، تلاش‌ها برای تدوین قوانین ضدکارگری را بشناسیم و مانع تصویب و اجرای آنها شویم.

                          زنده باد همبستگی طبقاتی کارگران!

۱۱ آذر ۱۴۰۰

– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

– سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

– گروه اتحاد بازنشستگان

– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

– اتحاد بازنشستگان

برگرفته از کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*تجمع اعتراضی کشاورزان قم نسبت به  عدم تخصیص حق آبه کشاورزی و جریمه های سنگین برداشت آب از چاه های کشاورزی در شرکت تعاونی تولیدی روستای رحمت آباد

روز پنج شنبه ۱۱ آذر، کشاورزان قم برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به  عدم تخصیص حق آبه کشاورزی و جریمه های سنگین برداشت آب از چاه های کشاورزی دست به تجمع 

در شرکت تعاونی تولیدی روستای رحمت آباد زدند.

کشاورزان در این تجمع حقابه استان قم از سرشاخه های قمرود را در سال های خشک ۵۰ و سالهای پربارش ۸۰ میلیون مترمکعب اعلام کردند که به دلیل تخصیص نیافتن این حقابه مجبور به برداشت اضافه آب از چاه های کشاورزی شدند که این برداشت اضافه از منظر شرکت آب منطقه ای قم غیرقانونی و مستوجب جریمه است. 

کشاورزان معترض درگفتگوباخبرنگاررسانه ای افزودند: شرکت آب منطقه ای قم جریمه های چند میلیاردی بابت اضافه برداشت از چاه های کشاورزی اعمال کرده که در صورت پرداخت نکردن با مصادره و توقیف اموال و زمین کشاورزی و احیانا زندان مواجه خواهند شد. 

*جان باختن کارگرزن  یک کارگاه تولید مواد غذایی قم  براثر سقوط بالابر

روزپنج شنبه ۱۱ آذر، کارگرزن  یک کارگاه تولید مواد غذایی قم  براثر سقوط بالابر جان خودرا ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate