اخباروگزارش های کارگری ۱۰ آذرماه ۱۴۰۰
فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
تاریخ تجمع :
پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ساعت ۱۰ صبح
مکان تجمع :
تهران و البرز : جلوی مجلس
مراکز استانها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان
شهرستانها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان
– قطعنامه پایانی تجمع سراسری فرهنگیان ایران ۱۱ آذر ۱۴۰۰
– ادامه تجمع،اعتصاب وتحصن معلمان دراعتراض به عدم اجرای کامل رتبه بندی وهمسان سازی برای دومین روز متوالی:
۱- اعتصاب معلمان مدرسه خاکره. ناحیه یک شیراز
۲- تحصن معلمان دبیرستان خدیجه شهرستان خرامه دراستان فارس
۳- دومین روز تجمع فرهنگیان قم مقابل ساختمان اداره ی کل آموزش و پرورش استان برای اعتراض به اجرا نشدن رتبه بندی و همسان سازی و پایمال شدن حقوق فرهنگیان
– شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران:
امروز چهارشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۳ زهرا فدایی فرد دبیر آموزش و پرورش بیرجند بوسیله ی اداره ی اطلاعات این شهرستان احضار شد
– دومین روز از اعتصاب کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان
– اعتراض کارگران شرکتی شهرداری رشت نسبت به تبعیض وتبدیل وضعیت فقط ایثارگران
– ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز کیش دراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش، قراردادهای کاری ناروشن،حقوق نجومی مدیران شهرداری کیش و وعده های توخالی مسئولان مقابل سازمان منطقه آزاد کیش
– صدور رای بازگشت به کار کارگران حق طلب مخابرات ماهشهر و گتوند بدنبال کنش های دامنه دارشان
– تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت مقابل درب ورودی مجتمع
مدیرحراست شرکت مانع ورود بازنشستگان حق طلب به مجتمع شد
– ادامه کنش های کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی مقابل بابرپایی تجمعی دیگر مقابل دفتر بهارستان نشین شوش
– ادامه تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران SMA نسبت به نبود دارو مقابل مجلس برای چهارمین روز متوالی
– جان باختن یک کارگر جوان کوره ذغال پزی نور بر اثر انفجار
*قطعنامه پایانی تجمع سراسری فرهنگیان ایران ۱۱ آذر ۱۴۰۰
مردم آگاه ٬ فرهنگیان شریف ایران
امروز کشور ما ٬ به خاطر مدیریت ناکارآمد و غیرپاسخگو در شرایطی گرفتار آمده که تحت تاثیر بحران های مختلف طبیعی، زیست محیطی، روحی و روانی ، اخلاقی ، اقتصادی ، اجتماعی، سیاسی، آموزشی ، بهداشتی عرصه ی زندگی هر روز بر مردم تنگتر می شود .
برکسی پوشیده نیست ، که پیامد ابر بحرانهای موجود را تودهی مردمی بر دوش میکشند ، که دستشان از منابع قدرت و ثروت کوتاه است.
بی گمان ابر بحرانهای یاد شده نتیجه ی عملکرد حاکمیتی است که جان و مال و زندگی مردم و نسلهای آینده را ابزار آزمون و خطای سیاستبازیهای خود قرار دادهاست.
بحران آب و تخریب محیط زیست و تحمیل فقر و فلاکت بر اقشار گوناکون و سرکوب مطالبات مردم ٬ نمونهای از عملکرد مدیریت چپاولگرانه ایست که امروز دامن کشور را گرفته است.
نیک می دانیم ، که قربانی این شرایط دهشتناک، همه ی اقشار مردم از جمله، کودکان، جوانان ، زنان، کارگران ، فرهنگیان ، دانشجویان ٬ هنرمندان ، کشاورزان ، نویسندگان و سایر اقشار مولد جامعه ، حتی نسلهای آینده است.
در چنین شرایط بحرانی، بیش از ۱۴ سال است که بخشهای گوناگون فرهنگیان بویژه بازنشستگان ، چشم امیدشان برای یک زندگی نسبی به دست دولت و مجلسی است که به نام نمایندهی مردم سوگند وفاداری و خدمت به ملت یاد کرده ، اما بیشترین خیانتها را در حق مردم روا میدارند.
با افسوس بسیار باید گفت : مردم ایران امروز به بهای لقمهای نان گروگان حاکمان بیتدبیرند.
بیش از ۱۴ سال است که فرهنگیان شاغل و بازنشسته ، به امید اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و گشایشی در زندگی خود روزگار می گذرانند ٬ اما هرروز بیش از پیش امیدشان به ناامیدی می گراید و اینک بعد از ماهها تبلیغات دروغین در مورد بهبود معیشت معلمان ، شاهد آن هستیم که طرح رتبهبندیشاغلان(هشتاد درصدحقوق هیاتعلمی) و همسانسازیبازنشستگان (مبتنی بر قانون مدیریت خدمات کشوری ) توسط دولت و مجلس سلاخی میشود.
فرهنگیان ایران در قالب شورای هماهنگی و نیروهای خود جوش با حضور گسترده ، و مسالمت آمیز در صدها شهر کشور از دولت ومجلس خواستار رسیدگی به اوضاع معیشت خود و بهبودکیفیت آموزش و پرورش شده اند.
با افسوس فراوان باید گفت آنان که قوانین را وضع کردهاند امروز بزرگترین قانون شکنان هستند.
در تازه ترین واکنش به این قانون شکنیها و ابر بحرانهایی که کشور را به سمت ویرانی می کشد، روز نهم آذر ماه جمعی کثیری از فرهنگیان کشور در استانهای مختلف از جمله قم ، خوزستان ، فارس ، کهگیلویه و بویراحمد٬ قزوین و دیگر شهرها به طور خودجوش پا به میدان نهادند و کلاسها ی درس را تعطیل کردند و نشان دادند که در برابر این همه ستم سکوت نخواهند کرد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن حمایت از اعتراضات صنفی بدنه ی معلمان، به دولت و مجلس هشدار می دهد، تا زمانی که قانون مدیریت خدمات کشوری ، بویژه نظام همسان سازی حقوق بازنشستگان و طرح رتبه بندی شاغلین٬ همانطور که در مُرّ قانون آمده است٬ به اجرا درنیاید.در روزهای آینده همچنان اعتراضات را به اشکال گوناگون از جمله تحصن ٬ تجمع ٬ راهپیمایی٬ تعطیلی کلاسها و سایر اشکال قانونی اعتراض٬ در سراسر کشور تا رسیدن به خواسته های قانونی٬ در فراخوانهای پی در پی ادامه خواهد داد.
یادآوری می شود عواقب هرگونه پیشامد ٬ برعهده ی کسانی خواهد بود٬ که فرهنگ و فرهنگیان را در طول دهههای گذشته به بازی گرفته اند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
۹ آذر ۱۴۰۰
*ادامه تجمع،اعتصاب وتحصن معلمان دراعتراض به عدم اجرای کامل رتبه بندی وهمسان سازی برای دومین روز متوالی:
۱- اعتصاب معلمان مدرسه خاکره. ناحیه یک شیراز
چهارشنبه ۱۰آذر ۱۴۰۰
۲- تحصن معلمان دبیرستان خدیجه شهرستان خرامه دراستان فارس
چهارشنبه ۱۰آذر ۱۴۰۰
۳- دومین روز تجمع فرهنگیان قم مقابل ساختمان اداره ی کل آموزش و پرورش استان برای اعتراض به اجرا نشدن رتبه بندی و همسان سازی و پایمال شدن حقوق فرهنگیان
روز چهارشنبه ۱۰ آذر برای دومین روز متوالی، فرهنگیان قم برای اعتراض به اجرا نشدن رتبه بندی و همسان سازی و پایمال شدن حقوق فرهنگیان دست به تجمع مقابل ساختمان اداره ی کل آموزش و پرورش استان زدند.
منبع اصلی سه گزارش وتصاویربالا: کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران:
امروز چهارشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۳ زهرا فدایی فرد دبیر آموزش و پرورش بیرجند بوسیله ی اداره ی اطلاعات این شهرستان احضار شد.
کارکنان اداره ی اطلاعات این استان برای جلو گیری از دادخواهی معلمان از راههای غیر قانونی و فرا قانون استفاده می کنند.
تهدید ، ارعاب و خشونت کلامی ، جلب فرهنگیان بدون حکم مقامات قضایی از ویژگی های غیرقانونی نیروهای خود سر اداره ی اطلاعات بیرجند می باشد.
کارکنان این اداره برخلاف قانون پای خانواده های فعالان صنفی فرهنگی را به میان می کشند و با تماس با همسر و فرزندان آنان تلاش می کنند که معلمان را به سکوت وادار کنند.
شورای هماهنگی ضمن محکوم کردن اینگونه برخوردهای شخصی و سلیقه ای از هرگونه دفاع قانونی از معلمان کشور پرهیز نخواهد کرد.
*دومین روز از اعتصاب کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع مس سونگون ورزقان
بنابر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارکران ایران امروز چهارشنبه دهم آذرماه کارگران شرکتهای آهنآجین، مبین، زحل و نوآوران شاغل در مجتمع مس سونگون ورزقان به اعتصاب خود ادامه داده و در محل خوابگاهها ماندند.
لازم به ذکر است که با توجه به اینکه شرکتها از روز گذشته سرویسهای حمل و نقل کارگران را کنسل کرده بودند، کارگران امروز صبح با وسیلههای نقلیه شخصی در محل معدن حضور یافتند.
امروز تاکنون هیچ یک از مدیران مجتمع برای پیگیری مطالبات کارگران اقدامی صورت ندادهاند.
شب گذشته مدیر مجتمع و مدیر حراست با نمایندگان کارگران جلسهای برگزار کردند و به کارگران گفتند که به سر کار برگردند و مطالبات کارگران متعاقباً انجام خواهد شد اما کارگران اعلام کردند که تا زمانیکه قراردادهای کارگران بر اساس وعدههای قبلی امضا نگردند و دیگر مطالباتشان محقق نگردد به اعتصاب ادامه خواهند داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۰ آذرماه ۱۴۰۰
گزارش رسانه ای شده: اعتراض صنفی جمعی از کارگران شرکتهای مجتمع مس ورزقان
عدهای از کارگران شرکتهای آهنجین، زحل، نوآوران و مبین در مجتمع مس سونگون ورزقان دست از کار کشیدند.
اعتراض صنفی جمعی از کارگران شرکتهای مجتمع مس ورزقانبه گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، کارگران این شرکتها با شعار و بنرهای “اخراج مسئولان بیکفایت” مطالبات خود را خواستار شدند.
مسئولان شرکتهای نامبرده وسایل تردد کارگران را لغو کرده اند و به همین دلیل کارگران معترض با وسیله نقلیه شخصی در محل مجتمع مس سونگون ورزقان حاضر شدند.
نمایندگان کارگران معترض، شرط بازگشت به کار را امضای قرارداد و پرداخت مطالبات اعلام کرده اند.
در این شرکتها حدود ۲ هزار نفر مشغول به کار هستند و بیش از ۹۰ درصد مشکلات به وجود آمده در حوزه شرکتهای خاکبرداری موادخام معدن است.
در مجتمع مس سونگون نزدیک به ۵ هزار نفر به صورت شیفتی کار میکنند و بیش از ۶۰ درصد آنها با پیمانکاران شرکتهای خصوصی قرار داد دارند.
*اعتراض کارگران شرکتی شهرداری رشت نسبت به تبعیض وتبدیل وضعیت فقط ایثارگران
روز چهارشنبه ۱۰آذر، کارگران شرکتی شهرداری رشت اعتراضشان را نسبت به تبعیض وتبدیل وضعیت فقط ایثارگران(طرح تبدیل وضعیت استخدامی کارگران ایثارگر)ابرازکردند.
کارگران مجموعه شهرداری رشت که خواستار تبدیل وضعیت استخدامی خود بر اساس تصریحات قانون هستند، به خبرنگاررسانه ای گفتند: اخیرا تبدیل وضعیت استخدامی حدود ۱۵۵ کارگران شرکتی ایثارگر در مجموعه شهرداری رشت در حال اجراست که نارضایتیهایی بین بقیه نیروهای شرکتی (غیرایثارگر) ایجاد کرده است.
این کارگران افزودند: در مجموعه شهرداری رشت حدود ۳ هزار نفر کارگر (غیرایثارگر) به صورت قرارداد شرکتی با عناوین شغلی مختلف مشغول کارند که به این روند اعتراض دارند.
یکی از کارگران معترض گفت:مسئولان باید بحث تبدیل وضعیت استخدامی کارگران را برای همه کارگران پیمانکاری انجام دهند و نباید بین ایثارگر و غیرایثارگر که در یک جبهه خدمت کردهاند، تبعیض قائل شوند.
او با بیان اینکه همه ما کارگر و ایثارگر هستیم و نباید بین ما کارگران تفاوتی قائل شوند، گفت: چندی پیش شهردار رشت در یک سخنرانی از عدم تبعیض بین نیروی کار و حقوق قانونی آنها صحبت کرد که باعث خشنودی کارگران و انگیزه کاری آنها شد اما به یکباره شهردار با رد همه این ادعاها در حال اجرای مصوبه تبدیل وضعیت استخدامی ۱۵۵ نفر از همکاران ایثارگر است.
وی اضافه کرد:همه ما کارگران از سامان گرفتن همکاران ایثارگر و خانوادههایشان خرسند هستیم اما مسئولان باید به وضعیت همه کارگران شرکتی که تعدادشان هم کم نیست، رسیدگی کنند.
او در ادامه از وخامت معیشت کارگران شرکتی شهرداری رشت انتقاد کرد و گفت: در کشور میلیونها کارگر با حداقل حقوق مشغول کار و تلاش هستند ولی در کرسیهای تصمیمگیری و قدرت جایگاهی ندارند بنابراین ما کارگران باید همصدا باشیم تا برخی مسئولان که کانونهای قدرت هستند، نتوانند طرحهایی که باعث ایجا شکاف میشود را ارائه دهند.
این کارگر شهرداری رشت در خاتمه تصریح کرد: کارگران با شنیدن اخبار تبعیضآمیز انرژی حداقلی خود برای کار و تولید را از دست میدهند. این درد مشترک همه کارگران شرکتی و پیمانکاری در همه نقاط کشور است که امیدواریم نمایندگان مجلس و دولت جدید به آن توجه ویژه داشته باشند.
*ازسرگیری اعتصاب وتجمع کارگران فضای سبز کیش دراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش، قراردادهای کاری ناروشن،حقوق نجومی مدیران شهرداری کیش و وعده های توخالی مسئولان مقابل سازمان منطقه آزاد کیش
روز چهارشنبه ۱۰ آذر، کارگران فضای سبز کیش (شرکت عمران و خدمات کیش) برای اعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش، قراردادهای کاری ناروشن،حقوق نجومی مدیران شهرداری کیش و وعده های توخالی مسئولان دوباره دست از کارکشیدند و مقابل سازمان منطقه آزاد کیش تجمع کردند.
براساس گزارشات رسانه ای شده، حقوق برخی مدیران شهرداری کیش بیش از ۳۳ میلیون تومان درماه است.
بیمه کردن روزهای مرخصی و اعطای هزینه بلیط مرخصی، اخذ نشدن مالیات بر حقوق، اعطای سنوات خدمتی به کارگران بر اساس سابقه کار، بازنگری در حق تغذیه، افزایش حقوق، اعطای حق مسکن مبتی بر وضعیت کیش از جمله
درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران خدمات شهری کیش نسبت به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش
روز چهارشنبه ۱۴ مهر، کارگران خدمات شهری کیش برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق ونداشتن امنیت شغلی دست به تجمع مقابل ساختمان سازمان منطقه آزاد کیش زدند.
کارگران تجمع کننده نسبت به کم بودن دستمزد و مزایای خود برای زندگی در کیش اعتراض داشتند و موارد اعتراضی خود را در چند بند اعلام کردند.
از جمله نکات قابل توجه این موارد، گلایه از نبود نگهبان کافی در پارکها و اماکن عمومی و “کسر خسارت وارده به این اماکن از حقوق کارگران خدمات شهری” بود.
تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:نسبت به کسر مالیات از حقوق زیر۵ میلیونی(با اضافه کاری و..) خود و بیتأثیر بودن سابقه کار در حقوق و… اعتراض دارند.
آنها نداشتن امنیت شغلی را از دیگر موارد اعتراض خود عنوان کردند وافزودند: میزان ساعت اضافهکاری در ماه کمتر از میزان واقعی پرداخت میشود، پول بیمه در دوران مرخصی برای ما واریز نمیشود و بعد از بازگشت از مرخصی باید یک ماه منتظر بمانیم تا دوباره شروع بهکار کنیم.
*صدور رای بازگشت به کار کارگران حق طلب مخابرات ماهشهر و گتوند بدنبال کنش های دامنه دارشان
بدنبال کنش های دامنه دار کارگران حق طلب مخابرات ماهشهر و گتوند هیأت حل اختلاف رای بازگشت به کارشان راصادرکرد.
براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۰ آذر،رای هیأت حل اختلاف به نفع نیروهای مخابرات شهرستان ماهشهر و گتوند استان خوزستان صادر شد. با این رای، کارگران علاوه بر اینکه به کار خود بازمیگردند، قراردادشان از موقت به دائم تبدیل میشود و کارفرما ملزم به پرداخت حق السعی خواهد شد.
پیشتر نیز رای هیأت حل اختلاف به نفع نیروهای مخابرات باغملک و رامشیر صادر شده است. کارگران رامشیر با وجود آنکه حکم اجرای احکام را نیز گرفتهاند اما کارفرما راضی به اجرای حکم نمیشود.
این کارگران میگویند: حراست مجموعه از این حکم پیروی نمیکند و حتی اجازه ورود ما را به داخل شرکت مخابرات نمیدهد.
آنها میگویند: حراستی که باید مجری قانون باشد، چرا از قانون تبعیت نمیکند؟ شرکت خدمات اول چه پشتوانهای دارد که از اجرای حکم قانونی و صریح دادگستری به راحتی طفره میرود؟
جلسهی حل اختلاف ۴۲ نفر از نیروهای مخابرات اهواز نیز شنبه برگزار خواهد شد که باتوجه به رأیی که قبلا به نفع نیروهای رامشیر، باغملک، ماهشهر و گتوند صادر شده، احتمال اینکه رای به نفع کارگران صادر شود بسیار زیاد است.
گفتنی است؛ حدود ۷۰نفر از نیروهای مخابرات استان خوزستان که دو ماه بدون قرارداد به کار خود ادامه داده بودند، با استناد به تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار برای تبدیل قرارداد خود از موقت به دائم، شکایت تنظیم کردند. رای هیأت تشخیص به نفع این نیروها صادر شد و رأی هیأت حل اختلاف نیز برای تعدادی از مناطق صادر شده است.
طبق تبصره ۲ ماده ۷ قانون کار «در کارهایی که طبع آنها جنبه مستمر دارد در صورتی که مدتی در قرارداد ذکر نشود، قرارداد دائمی تلقی میشود.»
*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت مقابل درب ورودی مجتمع
مدیرحراست شرکت مانع ورود بازنشستگان حق طلب به مجتمع شد
روز چهارشنبه ۱۰ آذر برای باری دیگر، کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه برای اعتراض به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمتدست به تجمع مقابل درب ورودی مجتمع زدند.
این بازنشستگان حق طلب قصد ورود به مجتمع برای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان را داشتند که با ممانعت مدیرحراست شرکت روبروشدند.
درهمین رابطه:ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت با تجمع مقابل درب ورودی مجتمع
صبح روز یکشنبه ۷ آذر،جمعی از کارگران بازنشسته کشت وصنعت نیشکرهفت تپه درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به نحوه محاسبه سنوات پایان خدمت بعد از گذشت ۹ ماه از بازنشستگی، مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: صبح امروزیکشنبه (هفتم آذر ماه) حدودا ۳۰ نفر به نمایندگی از دست کم ۱۰۰کارگر بازنشسته مجتمع کشت وصنعت هفت تپه که از ۹ ماه پیش از این واحد بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند سنوات پایان خدمت خود را به صورت قانونی از کارفرما دریافت کنند.
اوبا بیان اینکه ما کارگران خواهان اصلاح محاسبه پرداخت سنوات و مرخصی ذخیره خود توسط مدیریت شرکت نیشکر هفت تپه هستیم افزود: علارغم پی گیری چندین ماهه کارگران بازنشسته تا امروزکارفرمای جدید این واحد تولیدی حاضر به اصلاح پرداخت مطالبات بازنشستگی ما نشده است.
وی افزود: اختلاف نظر ماکارگران بازنشسته سال۹۹ و۱۴۰۰ این مجتمع با کارفرما بر سر محاسبه سنوات و مرخصی ذخیره است که هنوز محاسبه نشده وبه حساب ما کارگران واریز نشده است.
این کارگربازنشسته ادامه داد: در تجمع امروز که در مقابل درب ورودی مجتمع برگزار شد،واحد حراست کارخانه مانع دیدار ما کارگران بازنشسته با مدیریت مجتمع شد به همین دلیل در ابتدا اجازه ورود به داخل مجتمع را پیدا نکردیم.
وی افزود:در حالی تجمع کنندگان اجازه ورود به دفتر مدیریت مجتمع را پیدا نکردند که همزمان مدیریت قصد ورود به محل کار خودرا داشت که کارگران بازنشسته فرصت گفتگو وفرصت ورود به محل کار سابق خودرا پیدا کردند.
وی درخاتمه گفت: دو نفر از کارگران بازنشسته به نیابت از سایرین مشکلات ومطالبات بازنشستگی خودرا با ارائه اسناد قانونی به مدیریت انتقال دادند که در نهایت مدیریت وعده داد طبق رای اخیر دیوان وطبق عرف جاری پرداختی سنوات شرکتهای طرح توسعه، سنوات پایان خدمت ومرخصی ذخیره با مزایا بازنشستگان سال۹۹ و ۱۴۰۰ را پرداخت کند.
*ادامه کنش های کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی مقابل بابرپایی تجمعی دیگر مقابل دفتر بهارستان نشین شوش
روزچهارشنبه ۱۰ آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش های دامنه دارشان برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل دفتر بهارستان نشین شوش زدند.
*ادامه تجمع اعتراضی خانوادگی بیماران SMA نسبت به نبود دارو مقابل مجلس برای چهارمین روز متوالی
روزچهار شنبه ۱۰ آذربرای چهارمین روز متوالی، بیماران SMA به تجمع خانوادگیشان دراعتراض به نبود دارومقابل مجلس ادامه دادند.
براساس آخرین گزارشات رسانه ای شده معترضین بدنبال حضور رئیس الوعده(ابراهیم رئیسی) دربینشان پس از نشست مشترکش با مجلس وقول دیداربا نمایندگانشان ساعت ۹ صبح دردفترش تصمیم به پایان دادن به تجمعشان مقابل مجلس گرفتند.
*جان باختن یک کارگر جوان کوره ذغال پزی نور بر اثر انفجار
ظهر روز سه شنبه ۹ آذر،یک کارگر ۲۶ ساله کوره ذغال پزی نور بر اثر انفجاردردم جان باخت.
بازهم واژگونی سرویس سرویس رفت وآمد کارگران اینبار مصدومیت ۲۷ کارگر کشتارگاه دام سیرجان
بامداد روز چهارشنبه ۱۰ آذر،مینی بوس حامل کارگران کشتارگاه دام سیرجان در محور بافت به سیرجان واژگون و ۲۷ نفر مصدوم شدند.