اخباروگزارش های کارگری ۸ آذرماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۸ آذرماه ۱۴۰۰

فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

تاریخ تجمع :

پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ساعت ۱۰ صبح

مکان تجمع :

تهران و البرز : جلوی مجلس

مراکز استان‌ها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان

شهرستان‌ها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان

– اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک دنا برای اعتراض به عدم  افزایش حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه‌بندی بندی مشاغل وعملکرد شورای اسلامی کار

– پشتک وارو زدن مدیرعامل ایران خودروی تبریزبرای مقابله با حق خواهی کارگران

– شماره ای دیگر از سریال  اعتراضات بازنشستگان هما نسبت به انتقال صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگان کشوری وعدم پرداخت بموقع حقوق بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان هما

– کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش هایشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی دست به تجمع مقابل مجتمع زدند

– تجمع اعتراضی کارگران شهرداری قروه  نسبت به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق از طرف پیمانکاروحدود ۲ماه از طرف شهرداری مقابل فرمانداری

– اعتراض کارگران کارخانه ارژن چوب نسبت به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما از جمله نداشتن قراردادکاری ،اخذ سفته ۲۰تا۳۰ میلیون تومانی و دستمزد زیرحداقل حقوق رسمی

– بیانیه جمعی از تشکل‌های مستقل کارگری و معلمان در مورد سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان: 

سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان،  تعرض به آزادی و حقوق همه مردم است!

– جان باختن یک کارگر جوان در مهاباد براثر سقوط از ارتفاع

*اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک دنا برای اعتراض به عدم  افزایش حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه‌بندی بندی مشاغل وعملکرد شورای اسلامی کار

روز یکشنبه ۷ آذر، کارگران کارخانه لاستیک دنا واقع دربلوارمدرس شیراز برای اعتراض به عدم  افزایش حقوق منجمله اجرانشدن طرح طبقه‌بندی بندی مشاغل وعملکرد شورای اسلامی کاردست از کارکشدند.

تعدادی از کارگران لاستیک دنا از نارضایتیِ کارگران این کارخانه نسبت به تصمیم شورای اسلامی کار خبر دادند وبه خبرنگاررسانه ای گفتند: کارگران صبح دیروز (۷ آذر ماه) دست از کار کشیدند. 

آنها درباره مطالبات کارگران  به درخواست برای افزایش دستمزد، افزایش مزایای تولیدی کارخانه و پیاده شدن طرح طبقه‌بندی مشاغل اشاره کرد.ند 

آنها افزودند:در جهت پیگیریِ این مطالبات شنبه شب (ششم آذر ماه) جلسه‌ای با حضور مدیرعامل مجموعه و اعضای شورای اسلامی کار برگزار شد. براساس اطلاعیه‌ای که شورای اسلامی کار این کارخانه منتشر کرده، افزایش ۳۰۰ هزارتومانیِ حقوق پایه پرسنل از آذرماه تصمیمی بود که در این جلسه گرفته شده است. 

کارگران نسبت به تصمیمات این جلسه و افزایش ۳۰۰هزار تومانی حقوق ناراضی هستند و به همین دلیل صبح دیروز دست از کار کشیدند.

براساس گزارشات رسانه ای شده،بدنبال اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک دنا مذاکرات همچنان در جریان است.

*پشتک وارو زدن مدیرعامل ایران خودروی تبریزبرای مقابله با حق خواهی کارگران

روزدوشنبه ۸ آذر، کارگران ایران خودروی تبریزاز ارسال پیامک تعطیلی کارخانه از طرف مدیریت خبردادند.

درحالیکه روز یکشنبه ۷ آذر،مدیرکل تعاون، کارو رفاه اجتماعی آذربایجان‌شرقی از بازگشت بکارکارگران ایران خودروی تبریز بدنبال وعده پاسخگویی به مطالباتشان ازطرف مدیرعامل کارخانه خبرداده بود.

درهمین رابطه:ادامه اعتصاب وتجمع کارگران ایران خودروی تبریز برای اعتراض به عدم افزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن و وعده های توخالی مسئولان

روز شنبه ۶ آذر، کارگران ایران خودروی برای اعتراض به عدم افزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن و وعده های توخالی مسئولان به اعتصاب وتجمعشان ادامه دادند.

آخرین اخباررسانه ای شده حاکی از حضورمدیرعامل درجمع کارگران معترض ووعده رسیدگی به خواسته هایشان می باشد.

*شماره ای دیگر از سریال  اعتراضات بازنشستگان هما نسبت به انتقال صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگان کشوری وعدم پرداخت بموقع حقوق بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان هما

روز دوشنبه ۸ آذر،جمعی از بازنشستگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان هما شماره ای دیگر از سریال  اعتراضاتشان نسبت به انتقال صندوق بازنشستگان هما به صندوق بازنشستگان کشوری وعدم پرداخت بموقع حقوقشان را بنمایش گذاشتند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:مسئولان درنظر دارند تا صندوق بازنشستگان هما را به صندوق بازنشستگی کشور منتقل کنند.

آنها افزودند: مخالفت خود را با این موضوع اعلام کرده‌ایم و همچنان بر این موضوع پافشاری می‌کنیم. معتقد هستیم، این تصمیم منجر به بروز مشکلات بیشتر خواهد شد.

آنها ادامه دادند: تنها بخشی از حقوق آبان ماه یعنی مبلغ ۲ میلیون تومان را دریافت کرده‌ایم. متاسفانه راه و شهرسازی نسبت به بازنشستگان بی‌تفاوت و نسبت به آن سکوت کرده است. تمامی بازنشستگان خواهان شنیده شدن صدای خود و برطرف شدن مشکلات هستند.

همچنین انحلال مؤسسه صندوق بازنشستگی و وظیفه کارکنان هما و رسیدگی به صورت حساب‌های این موسسه از دیگر خواسته بازنشستگان است.

*کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش هایشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی دست به تجمع مقابل مجتمع زدند

روز دوشنبه ۸ آذر، کارگران فصلی مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بابرپایی تجمع مقابل مجتمع  به کنش هایشان برای بازگشت به‌کار و عقد قرارداد دائمی ادامه دادند وخواهان پاسخگویی مسئولان شرکت وشهرستان شدند.

*تجمع اعتراضی کارگران شهرداری قروه  نسبت به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق از طرف پیمانکاروحدود ۲ماه از طرف شهرداری مقابل فرمانداری

عصر روز یکشنبه ۷ آذر، کارگران شهرداری قروه  برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق از طرف پیمانکاروحدود ۲ماه از طرف شهرداری دست به تجمع  مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان کردستان زدند.

روز دوشنبه ۸ آذر،یکی از کارگران شهرداری قروه با اشاره به عدم پرداخت پنج ماه حقوق معوق کارگران این شهرداری به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: کارگران این شهرداری در تنگنا و مشقت به سر می برند و بعد از گذشت پنج ماه کسی به فکر پرداخت حقوق آنها نیست.

وی افزود: پیمانکاری که مسئول پرداخت حقوق معوقه کارگران شهرداری قروه است پاسخگوی آنها نیست و به مطالباتشان توجهی نمی کند.

این کارگر شهرداری ادامه داد: علاوه بر این پنج ماه حقوق معوقه، از طرف دیگر حدود ۸۰ روز است که خود شهرداری قروه مسئولیت پرداخت حقوق کارگرانش را بر عهده گرفته که تاکنون فقط حقوق ۳۰ روز را پرداخت کرده و پنجاه روز آن بلاتکلیف است.

اواضافه کرد: در این خصوص نیز شب گذشته مقابل فرمانداری قروه تجمعاتی داشته اند.

وی افزود: گویا شهرداری قروه در صدد بکارگیری دوباره یکی از پیمانکاران سابق خود است که در زمان شهردار حاشیه ساز سابق قروه  از کار برکنار شده بود.

*اعتراض کارگران کارخانه ارژن چوب نسبت به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما از جمله نداشتن قراردادکاری ،اخذ سفته ۲۰تا۳۰ میلیون تومانی و دستمزد زیرحداقل حقوق رسمی

روز دوشنبه ۸ آذر، کارگران کارخانه ارژن چوب  واقع درسبزوار،استان خراسان رضوی اعتراضشان را نسبت به پایمالی حقوقشان توسط کارفرما از جمله نداشتن قراردادکاری ،اخذ سفته ۲۰تا۳۰ میلیون تومانی و دستمزد زیرحداقل حقوق رسمی ابرازکردند.

تعدادی از کارگران شرکت ارژن چوب به خبرنگاررسانه ای گفتند: به دلیل آنچه تخلف کارفرما در عقد قرارداد با کارگران می‌نامند، با مشکلاتی روبرو هستند.

 آنها افزودند:دریافت سفته توسط کارفرما در هنگام شروع به کار، نیروی کار شرکت را با مشکلات زیادی روبرو کرده است.

یکی از کارگران این شرکت گفت: اغلب کارگران هنگام عقد قرارداد باید یک فقره سفته به مبلغ ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان به کارفرما تحویل دهند. هنگامی که برای شروع به کار با شرکت وارد مرحله عقد قرارداد می‌شویم، قرارداد توسط مدیرعامل امضا نمی‌شود و طبعا نسخه‌ای هم در اختیار نیروی کار قرار نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: اگر کارگری بنا به هر دلیلی توان همکاری نداشته باشد و خواهان پیگیری مطالبات خود به وسیله مراجع ذی‌صلاح باشد، کارفرما می‌تواند سفته را به اجرا گذاشته و کارگر را از پیگیری روند شکایت خود منصرف کند. حتی پس از خاتمه دوران همکاری هم سفته به نیروی کار بازگشت داده نمی‌شود.

دستمزد دریافتی کارگران کمتر از حداقل مزد قانونی است، تنها برخی از کارگران که چند سال سابقه دارند، مبلغ ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند. اداره کار سبزوار هم بیان می‌کند به دلیل اینکه قرارداد کاری نداریم، نمی‌توانیم بیشتر از حداقل حقوق قانون کار دریافت کنیم.

*بیانیه جمعی از تشکل‌های مستقل کارگری و معلمان در مورد سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان: 

سرکوب کشاورزان و مردم اصفهان،  تعرض به آزادی و حقوق همه مردم است!

دستاورد چهار دهه پیشبرد سیاست‌ها و مدیریت آبی نادرست چیزی جز اختصاص غیر اصولی و کارشناسی آب زاینده رود به مصارف صنعتی و مناطق دیگر و در نتیجه خشک شدن این رود، نادیده گرفتن منافع کشاورزان و دیگر ساکنان منطقه، عدم اختصاص حق آبه و تخریب محیط زیست نبوده است. کشاورزان و مردمان آسیب دیده و معترض به این وضعیت، پس از نتیجه نگرفتن از پیگیری‌های طولانی از کانال‌های حقوقی و قانونی و اعتراض‌های مکرر خیابانی، ناگزیر در بستر خشک شده‌ی زاینده رود گردهم آمده و چادر زدند. این گردهمائی به صورت شبانه‌روزی همراه با شعارهای اعتراضی و بیان محکم و قاطع خواسته‌های تظاهر کنندگان ادامه یافت. نیروهای انتظامی و امنیتی این تجمع اعتراضی و بحق مردم را تحمل نکردند و از ساعت سه بامداد روز پنج‌شنبه تا نیمه‌های شب جمعه پنجم آذر با گسیل نیروهای بسیج و پلیس مردم را با سلاح گرم و گاز اشک آور سرکوب، زخمی و دستگیر کردند و پس از به آتش کشیدن چادرهای معترضین به ضرب و شتم و متفرق کردن آنان پرداختند. مردم معترض با صفوف متحد و جسارت تمام، مقاومت و ایستادگی کردند و نشان دادند که خشونت و بازداشت نمی‌تواند پاسخگوی خواسته‌های به حق مردم زحمتکش باشد.

مسئولان فریبکار طبق معمول، بی‌لیاقتی و ناکاِرآمدی خود را به قهر طبیعت و عذاب الهی نسبت دادند و فساد خود را با توسل به موهومات، لاپوشانی کردند. مسئولان تلاش می‌کنند با اعمال خشونت و سرکوب سازمان یافته و استفاده از زور سلاح، مردمانی را که از این سیاست‌های مخرب و ضدمردمی رویگردان شده‌اند به تبعیت و اطاعت از خود وادار کنند. 

تخریب محیط زیست، اقتصاد ورشکسته و سیاست‌های نادرست آینۀ تمام نمای ساختار ِبیمار و چاره ناپذیر کنونی است. شرایط مساعد برای کار و زندگی کشاورزان، کارگران و دیگر بخش‌های مردم زحمتکش تنها با تغییرات بنیادی جامعه امکان پذیر است.

 طی دهه‌های گذشته شاهد تخریب مستمر منابع طبیعی و آب، خاک و محیط زیست، تخصیص نادرست منابع و تشدید ناهماهنگی مناطق مختلف کشور به بهانه‌ی صنعتی کردن استان‌های اصفهان، خوزستان، چهار محال بختیاری و غیره بوده‌ایم. آثار مخرب این سیاست سال‌هاست در آلودگی بیشتر هوا، خاک، کمبود آب در مناطق مختلف این سرزمین، تخریب جنگل‌ها و تاثیر شدید آن بر نابودی کشاورزی و خانه خرابی‌کشاورزان و زندگی میلیون‌ها نفر مشاهده شده و تا سال‌های طولانی نیز ادامه خواهد داشت. این اعتراض‌ها بیان رسا و قاطع مطالبه‌هائی است که سال‌هاست از سوی حاکمیت نادیده گرفته شده و پاسخ حکومت به آنها سکوت و خشونت و سرکوب بوده است. اما خشونت و سرکوب و بازداشت در مقابل طلب حق طبیعی مردم زحمتکشی که سال‌ها محرومیت و نابرابری را با گوشت و پوست خود لمس کرده‌اند، پاسخی کار ساز نخواهد بود. اکنون کارگران، معلمان، بازنشستگان، زنان و جوانان این سرزمین با کشاورزان زحمتکش استان اصفهان همدل و همگام شده‌اند. جنبش کارگری و دیگر جنبش‌های اجتماعی پیشرو ضمن مخالفت با اقدامات مخرب زیست محیطی، پشتیبان کشاورزان زحمتکش هستند و از خواسته‌های آنان دفاع می کنند. ما سرکوب کشاورزان و مردم معترض اصفهان را محکوم می‌کنیم و خواهان مجازات سرکوب گران و آزادی بی قید و شرط همۀ دستگیر شدگان هستیم.

۸ آذر ۱۴۰۰

– سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

– سندیکای کارگران نیشکر هفت‌تپه

– کانون صنفی فرهنگیان اسلامشهر

– گروه اتحاد بازنشستگان

– انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران

– کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

– اتحاد بازنشستگان

– کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران

*جان باختن یک کارگر جوان در مهاباد براثر سقوط از ارتفاع

صبح روز دوشنبه ۸ آذر،یک کارگر ۳۱ ساله آرماتوربند حین قالب بندی ستون در پروژه صنعت ‌کاران واقع در محله جانبازان مهاباد از طبقه سوم ساختمان نیمه‌کاره سقوط کرد و در دمجان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate