اخباروگزارش های کارگری ۴ آذرماه ۱۴۰۰
فراخوان تجمع سراسری شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
تاریخ تجمع :
پنجشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۰ساعت ۱۰ صبح
مکان تجمع :
تهران و البرز : جلوی مجلس
مراکز استانها : مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان
شهرستانها : مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان
– یورش ددمنشانه نیروهای امنیتی،بسیجی،یگان ویژه وانتظامی به تجمع حق طلبانه کشاورزان وبه آتش کشیدن چادرهایشان
– کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
ساعت سه بامداد امروز پنجشنبه ۴آذر ماه نیروهای لباس شخصی با همراهی نیروهای انتظامی به محل تجمع کشاورزان اصفهانی در زاینده رود حمله کردند و چادرهای آنها را به آتش کشاندند
– بیانیه عمومی در حمایت از کشاورزان و مردم معترض اصفهان، شهرکرد در اعتراض به بی آبی و فراخوان اعتراضی مردم در اهواز
– دورجدید اعتراضات کارگران معدن آسمینون منوجان نسبت به سطح نازل حقوق،نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان چهارمین روز را پشت سرگذاشت
– دومین روز اعتصاب وتجمع شبانه روزی کارگران ایران خودروی تبریزبدنبال توخالی درآمدن وعده های مسئولان مبنی برافزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن
عدم توزیع وعده های غذایی بین کارگران اعتصابی بدستورکارفرما
– ادامه تجمع جمعی از کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی مقابل دفتر بهارستان نشین شهرستان شوش
– تجمع اعتراضی جمعی از پزشکان و فارغ التحصیلان پزشکی بخش دولتی یزد نسبت به مالیات سنگین وکاهش دریافتی هایشان مقابل ساختمان علوم پزشکی
– بجای نجومی بگیران حقوق و مزایای کارکنان عملیاتی قراردادی مدت موقت نفت کم شد
– جان باختن ۲ کارگر مقنی در حادثه ریزش قنات یکی از روستاهای خوشاب ومصدومیت یک کارگر دیگر
*یورش ددمنشانه نیروهای امنیتی،بسیجی،یگان ویژه وانتظامی به تجمع حق طلبانه کشاورزان وبه آتش کشیدن چادرهایشان
بامداد روز پنج شنبه ۴ آذربرای دومین بار+ به تجمع کشاورزان حق طلب بربستر خشک زاینده رود حمله شد و نیروهای امنیتی،بسیجی،یگان ویژه وانتظامی با یورش به تجمع حق طلبانه کشاورزان وبه آتش کشیدن چادرهایشان برای باری دیکرماهیت سرکوبگر و دد منشانه دولت ، وعده های توخالیش وریاکارانه بودن سفرهای نمایشی وگول زننده رئیسی و وزاریش را بنمایش گذاشتند.
تصاویر:
+علیرغم یورش وحشیانه عوامل شهرداری اصفهان با حمایت استانداری ونیروهای امنیتی ومصدومیت چند نفر ازمعترضین چادرهای کشاورزان حق طلب همچنان در بستر خشک زاینده رود برپاست
کشاورزان حق طلب اصفهان:
تنها آب است که چادرهای ما را میبرد
برنمی گردیم به خونه تا آب نیاد تو رودخونه
روز چهارشنبه ۳ آذر،بدنبال یورش وحشیانه عوامل شهرداری اصفهان با حمایت استانداری ونیروهای امنیتی به تجمع کشاورزان اصفهان وچادرهایشان ومصدومیت چند نفر ازحاضرین، کشاورزان حق طلب اصفهان اعلام کردند:تا جاری شدن آب در رودخانه زاینده رود همچنان به زندگی با تجمع شبانه روزی وخانوادگی ی در بستر خشک زاینده رود ادامه خواهند داد.
*کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
ساعت سه بامداد امروز پنجشنبه ۴آذر ماه نیروهای لباس شخصی با همراهی نیروهای انتظامی به محل تجمع کشاورزان اصفهانی در زاینده رود حمله کردند و چادرهای آنها را به آتش کشاندند
با وجود دو هفته اعتراضات مسالمت آمیز کشاورزان که هزاران تن در این اعتراضات بصورت مسالمت آمیز شرکت داشتند بامداد پنجشنبه بین ساعت های سه وچهار صبح گروهی از لباس شخصی ها و نیروهای انتظامی به محل معترضین در زاینده رود حمله کردند و چادرهای معترضین را به آتش کشاند وکشاورزان را با قصد متفرق کردن مورد ضرب وشتم قراردادند.
در همین خصوص خبرگزاری فارس اعلام کرده که کشاورزان به تجمعات خود پایان دادند.
این رفتار خشونت بار با کشاورزان حاکی از آن است که دولت وحاکمیت هیچ برنامه مشخصی برای حل بحران آب در این استان و استان های همجوار ندارند.
*بیانیه عمومی در حمایت از کشاورزان و مردم معترض اصفهان، شهرکرد در اعتراض به بی آبی و فراخوان اعتراضی مردم در اهواز
کشاورزان معترض به قطع حق آبه کشاورزی خود توسط دولت و نهادهای حکومتی از هفدهم آبانماه تا کنون متحد و منسجم بر بستر خشک زایندهرود در اعتراض هستند. جمعیت کشاورزان در تجمعات روزها و شبهای گذشته به حدی زیاد و چشمگیر بود که تمام توجهات را بویژه توجه مردم حق طلب اصفهان را به خود جلب کرد و از آنرو اقشار مختلف و مخصوصا زنان اصفهان را به صف اعتراض در تجمعات کشاورزان کشاند.
شرکت گسترده بخشهای مردم اصفهان در تجمع روز جمعه ۲۹آبان کشاورزان که هزاران نفر در آن شرکت داشتند، بزرگترین تظاهرات علیه بی آبی در سطح جهانی را رقم زد.
این اعتراض و خیزش عظیم توده ای علیه یکی از معضلات معیشتی و زیست محیطی که مسبب و بانی آن سیستم حکومتی است، در حال سرایت به شهرها و مناطق دیگر می باشد. از آنجمله مردم شهر کرد است که از روز ۳۰ آبان در اعتراض به بی آبی به خیابان آمده اند.
در خوزستان نیز که مردم در مرداد ماه علیه بی آبی دست به اعتراضات وسیع زدند، اعتراضات دارد از سر گرفته میشود. مردم اهواز در اعتراض به همین موضوع و جاری شدن فاضلاب در شهر و قاطی شدن آب فاضلاب با آب شرب برای روز پنجم آذر ماه فراخوان به تجمع داده اند.
معضل بی آبی نه فقط به کشت کشاورزان و دام دامداران صدمه میزند بلکه باعث فرونشست زمین و آسیب رساندن به منازل مسکونی مردم شده است. بعلاوه اینکه بر روی محیط زیست و آب و هوا را آلوده کرده و سلامت مردم را به مخاطره انداخته است.
تخریب محیط زیست و به تبع آن معضل بی آبی برای شرب و مصارف کشاورزی تنها به اصفهان، خوزستان و چهارمحال و بختیاری مربوط نیست. سالیان سال است که دستگاههای حکومتی و مافیای آب در هر گوشه از ایران با اهداف حصول سودهای نجومی اقدام به سدسازیها و انحراف آب از بسترهای طبیعی به سوی مناطقی که صنایع آب بری چون فولاد در آنها احداث گردیده و حتی بسوی ناکجا آباد ها ( به گفته “طغیانی” نماینده اصفهان در مجلس ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب گم می شود) هدایت می کنند. این اقدام نه تنها باعث نابودی کشاورزی که تنها امکان امرار معاش کشاورزان و ساکنین روستاهاست گردیده، بلکه تامین آب شرب ساکنین شهرها را هم دچار مخاطره جدی کرده است و علاوه بر آن با تخریب محیط زیست و ایجاد تغییرات اقلیمی، سلامت و جان مردم نیز در معرض خطر قرار داده است.
تخریب محیط زیست که از پیامدهای بی آبی و از بلایای بیشمار ناشی از عملکردهای سودجویانه حاکمیت بدون توجه به نیازهای واقعی مردم و بدون در نظر گرفتن خطرات زیستی مردم حاصل گردیده، امروز کل جمعیت جامعه را مورد تهدید قرار داده و باید مورد اعتراض سراسری قرار گیرد.
ما امضا کنندگان این بیانیه ضمن حمایت قاطعانه خود از اعتراض به حق کشاورزان اصفهان و مردم شهرکرد و مردم در خوزستان و مطالبات آنها، خواهان اقدامات فوری زیر می باشیم.
۱- تحقق فوری مطالبات کشاورزان و مردم معترض در اصفهان و شهرکرد و خوزستان
۲- جاری شدن فوری آب در زاینده رود و کارون و برگرداندن آب همه رودخانه ها به بسترهای طبیعی خود و تأمین بودجه های کافی برای احیای دریاچه ها و تالابهایی که بر اثر دستکاری های نهادها و وزراتخانه ها دچار خشکی و آلودگی شده اند.
۳- قطع انتقال بی رویه و غیراستاندارد آب از حوزه های کارون و زایندهرود و دیگر رودخانه ها به مناطقی که در راستای اهداف بی ربط به زندگی مردم، از آب بهره برداری می گردد.
۴- پرداخت فوری خساراتی که بر اثر بی آبی به کشاورزان وارد گردیده است. از جمله پرداخت مقرری ماهانه به همه کشاورزان تا زمان رفع مشکلات کشت جهت تامین مخارج زندگی و معاش خود.
امضاء
۱-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه
۲-سندیکای نقاشان البرز
۳-ندای زنان ایران
۴-گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه
۵-گروهی از فارغالتحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه
۶-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه
۷-گروه کثیری از فعالین اجتماعی سقز
۸-گروهی از نقاشان ساختمانی سقز
۹-گروهی از کارگران برقکار ساختمانی سقز
۱۰-گروهی از کارگران لولە کش ساختمانی سقز
۱۱-گروهی از کارگران بیکار محله شافعی سقز
۱۲-گروهی از کارگران بیکار کریم آباد سقز
۱۳-گروهی از کارگران بیکار محله تپەمالان سقز
۱۴-گروهی از کارگران بیکار محله سنگبران سقز
۱۵-گروهی کارگران بیکار محله نشمیلان سقز
۱۶-گروهی از کادر درمانی سقز
۱۷-گروهی از معلمین و کادر آموزشی سقز
۱۸-گروهی از معلمین و کادر آموزشی شهر صاحب
۱۹-گروهی از فعالین سیاسی و اجتماعی مریوان
۲۰-گروهی از زنان خانهدار مریوان
۲۱-گروهی از کارگران تعمیرکار شهر صنعتی مریوان
۲۲-گروهی از زنان خیاط مریوان
۲۳-گروهی از جوشکاران لوله گاز خانگی مریوان
۲۴-گروهی از محیط بانان مریوان
۱۴۰۰/۰۹/۰۴
*دورجدید اعتراضات کارگران معدن آسمینون منوجان نسبت به سطح نازل حقوق،نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان چهارمین روز را پشت سرگذاشت
دومین اعتصاب رسمی کارگران معدن کرومیت آسمینون در سال جاری در محل تونل فاریاب از روز نخست آذرماه سال جاری آغاز شده و تا کنون هیچ مسئولی از استان های کرمان و هرمزگان برای پیگیری مشکلات کارگران این معدن کرومیت در محل اعتصاب حاضر نشده اند.
برپایه گزارش ۴ آذریک منبع خبری محلی،کارگران معدن آسمینون بخش فاریاب شهرستان منوجان به دنبال احقاق حقوقشان و اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل بیش از سه روز است که دست به اعتراض زده اند.
در پی گسترش دامنه اعتراض های کارگری فعالین حوزه معدن بخش آسمینون شهرستان منوجان، بسیاری از کارگران این معدن بزرگ کرومیت دست به اعتصاب زده و با مسدود سازی محور مواصلاتی رودان به منوجان به دنبال شنیده شدن صدایشان توسط مسئولین هستند.
به گفته تعدادی از کارگران، حق و حقوقی که به صورت ماهیانه به آنها تعلق می گیرد با میزان تلاش و سختی کاری که دارند همسان نمی باشد.
اکثر کارگران این معدن در بهترین حالت ممکن حداکثر دریافتی شان بین ۳ میلیون الی ۵ میلیون در ماه می باشد که با توجه به شرایط کاری سخت در معدن، هیچ گونه افزایش حقوق، اضافه کار، حق خانواده و مزایای دیگری را دریافت نمی کنند.
به گفته یکی از کارگران این معدن، امنیت شغلی آنها با توجه به قرارداد های تمدیدی یک ماهه به کلی زیر سوال رفته و هر آن ممکن است با پایان یافتن یک ماه کاری، دیگر نتوانند فرصت فعالیت در این رسته شغلی را داشته باشند.
علاوه بر اجرای قراردهای یک ماهه و مشکلات امنیت شغلی، حتی با فصلی بودن نوع قرارداد این کارگران می توان گفت علاوه بر پایان زودهنگام از شغل فعلی شان، حتی از بیمه بیکاری نیز نمی توانند به درستی بهره مند شوند.
به گفته یکی از کارگران، معدن کرومیت بخش آسمینون فاریاب شهرستان منوجان جزو بزرگترین معادن خاورمیانه به شمار می رود اما در پرداخت مطالبات به حق کارگرانش اجحاف زیادی شده است، یکی از این معضلات نیز عدم پرداخت متناسب با شرایط سختی کار آنها می باشد.
حجم اعتراضات و ابراز گلایه از نحوه پرداخت میزان مطالبات این دسته از کارگران به مدیران ارشد این معدن بزرگ کرومیت راه به جایی نبرده است، تا جایی که در ۲۷ اردیبهشت ماه سال جاری برای نخستین بار مسیر مواصلاتی شهرستان رودان به منوجان در محدوده تونل مابین این دو شهرستان را به مدت ۴ روز مسدود کردند که در پی این اعتصاب مسئولان شهرستان منوجان و استان کرمان برای حل مساله در بین کارگران حاضر و قول پیگیری داده اند.
اکنون نیز کارگران معدن کرومیت آسمینون در اعتراض به اجرایی نشدن کامل وعده های مسئولان دست به اعتراض زده اند و برای دومین بار در سال جاری محور مواصلاتی استان هرمزگان به کرمان در محدوده شهرستان های رودان و منوجان را در همان نقطه ای که نخستین بار در ابتدای سال جاری مسدود کرده بودند، علی رغم میل باطنی مسدود ساخته اند.
به گفته تعدادی از کارگران، با این حقوق دریافتی، نمی توانیم جوابگوی خرج و مخارج فعلی زندگی مان شویم، بسیاری از کارگران زحمتکش این معدن، متاهل و دارای فرزند هستند که میزان حقوق پرداختی و عدم دریافت مزایا نحوه اداره زندگی شان را مختل کرده است.
ابتدایی ترین انتظار این دسته از کارگران حوزه معدن که نیمی از آنها نیز از اهالی شهرستان رودان استان هرمزگان هستند، برقراری حقوق و مزایا مطابق با سختی کارشان است .
گفتنی است دومین اعتصاب رسمی کارگران معدن کرومیت آسمینون در سال جاری در محل تونل فاریاب از روز نخست آذرماه سال جاری آغاز شده که تا کنون هیچ مسئولی از استان های کرمان و هرمزگان برای پیگیری مشکلات کارگران این معدن کرومیت در محل اعتصاب حاضر نشده اند.
یادآوری:پایان موفقیت آمیز اعتراض ۴ روزه کارگران معدن آسمینون منوجان براساس توافقنامه
پنج شنبه شب( ۳۰ اردیبهشت)، کارگران خشمگین معدن آسمینون منوجان پس از ۴ روزبنمایش گذاشتن عزم راسخشان برای احقاق حقوق برحقشان با همراهی خانواده های واهالی منطقه براساس یک توافقنامه ۱۸ ماده ای با کارفرما به اعتراضاتشان خاتمه دادند و تونل منوجان در مسیر جاده اصلی بندرعباس- جنوب کرمان – سیستان بلوچستان بازگشایی شد.
براساس گزارشات منتشره،شب گذشته در جلسه ای با حضور کارفرما ونمایندگان کارگران و تعدادی از مسئولین دولتی از جمله فرماندارو رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان خواسته های کارگران بقرارزیرمورد پذیرش رییس شرکت بهره بردارمعدن گرفت:
– مقرر گردید قراردادهای کارگران بصورت یکساله منعقد شود
– قرارداد طبق روال گذشته فقط با شرکت معادن فاریاب صورت پذیرد
– طرح طبقه بندی مشاغل باید اجرا شود و کمیته طرح طبقه بندی ظرف یک هفته آینده انجام گیرد
– طرح محدودیت حق اولاد برداشته شود
– مدیران معدن از میان نیروهای بومی و متخصص منطقه که داری مقبولیت نزد کارگران هستند تعیین گردد
– سرویس ایاب و ذهاب باید فراهم و از ظرفیت حمل و نقل برابر قانون حق تردد داده شود
– وضعیت بیمه بیکاری کارگران حل و فصل گردد
– قرارداد کارگران در اسرع وقت منعقد گردد
– ایمنی در محل کار به صورت کامل رعایت گردد
– مقرر گردید سفته بعنوان تضمین برای استفاده ماشین الات با تایید چک لیست کارشناسی اخذ و کمیته فنی ارزیابی ماشین الات تشکیل شود
– مقرر گردید در اسرع وقت نسبت به انتصاب مدیر واحد نیروی انسانی معدن اقدام شود
– حضور حیدری بیزنو در معدن ممنوع می باشد
– مقرر گردید از بعضی از کارگران که قطع عضو و مصدوم شده اند توسط کارفرما ملاقات و دلجویی شود
*دومین روز اعتصاب وتجمع شبانه روزی کارگران ایران خودروی تبریزبدنبال توخالی درآمدن وعده های مسئولان مبنی برافزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کارگری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن
عدم توزیع وعده های غذایی بین کارگران اعتصابی بدستورکارفرما
روز پنج شنبه ۴ آذر برای دومین روز، کارگران ایران خودروی تبریزبدنبال توخالی درآمدن وعده های مسئولان مبنی برافزایش حقوق ورفع تبعیض پرداختی با دیگرمراکز تولیدی مشابه،بالا بردن زمان قراردادهای کاری،مشمول قانون مشاغل سخت وزیان آور شدن،به اعتصاب وتجمع شبانه روزیشان دراین واحد تولیدی دراستان آذربایجان شرقی ادامه دادند.
کارگران ایران خودرو تبریز چهارشنبه شب(۳ آذر)را درکارخانه به سحر رساندند واعلام کردند:تا وصول مطالبات کارخانه را ترک نخواهند کرد. همسازی حقوق با تهران یکی از شعارهای کلیدی این کارگران معترض است.
روزپنج شنبه ۴ آذر،یکی از کارگران ایران خودرو تبریزبه خبرنگاررسانه ای گفت: دوماه قبل در یک گروه کارکنان ایران خودرو در فضای مجازی بودیم که متوجه شدیم که در تهران، مشهد، کرمانشاه کارکنان ایران خودرو حواله خودرو گرفته اند در صورتی که به ما هیچ حواله خودرویی ای اختصاص داده نشد. همچنین پاداش هایی که به کارگران پرداخت می شود نیز با یکدیگر فرق دارند برای مثال کارگر ایران خودرو در تهران یک میلیون و پانصد پاداش می گیرد در صورتی که این مبلغ برای ما ۱۰۰ تا ۵۰ هزار تومان بود.
او ادامه داد: وقتی ما اعتراض کردیم چند نفر از کارگران را اخراج کردند تا حساب کار دست بقیه بیاید البته با ریش سفیدی در نهایت آن به کار برگشتند.
این کارگر ایران خودرو با بیان اینکه ۲۰ روز قبل مسئولین استانی به کارخانه آمدند و صورتجلسه ای امضا کردند اما هیچ کدام آنها اجرایی نشد و فقط ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان به حقوق ما اضافه شد تاکید کرد: خواسته های ما ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان نبود. اکثر بچه های کارخانه جلوی زن و فرزندانشان شرمنده هستند. امروز کارگران در اجاره خانه ها به یکدیگر کمک می کنند چون شرایط اقتصادی اصلا مطلوب نیست.
او با بیان اینکه اگر مفاد قرار داد ما با مسئولین استانی اجرایی شود دیگر دلیلی برای تحصن نداریم اظهار کرد: امروز صبح به بچه های ایران خودرو تبریز صبحانه ندادند و اجازه ورود خوراکی را نیز به ما ندادند. ما حقوق خود را می گیریم اما این حقوق متناسب با دریافتی حقوق در استان های دیگر نیست.
این کارگر در ادامه تاکید کرد: کارگران متحصن گرسنه هستند زیرا از دیشب تحصن کرده اند، صبحانه ای که هرروز به آنها می دادند را نداده اند و اجازه ورود غذا را نیز ندادند و تشنه و گرسنه مانده اند.
درهمین رابطه:
+اعتصاب کارگران ایران خودروی تبریزدراعتراض به سطح پایین حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،قراردادهای ۳ ماهه و شرایط سخت کاری
کارگران ایران خودروی تبریزبرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به سطح پایین حقوق از جمله عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل ،قراردادهای ۳ ماهه و شرایط سخت کاری دست به اعتصاب زدند.
روزیکشنبه ۱۶ آبان،مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان درباره علت اعتصاب کارگران شرکت ایران خودرو تبریز به خبرنگاررسانه ای گفت:اعتراض صنفی کارگران شرکت ایران خودرو تبریز به عنوان عدالت در دستمزد و نه معوقات در پرداخت حقوق مطرح شده بود.
وی افزود: تخصص، تحصیلات و تجربه کافی کارگران به نحوی باید در حقوق و دستمزد آنها نیز تاثیر بگذارد. متاسفانه به دلیل تاخیر در تهیه طرح طبقه بندی مشاغل مصوب، در این عدالت مزدی احساس تبعیض می شد.
وی با تاکید بر لزوم تسریع در تصویب طرح طبقه بندی مشاغل گفت: یک ماه قبل در این خصوص تدابیری انجام شد تا طرح طبقه بندی مشاغل صورت بگیرد که به تاخیر افتاده بود.
وی به جلسه بامداد یکشنبه با حضور مسئولین اشاره کرده و افزود: در این جلسه دیروز قرار شد طرح طبقه بندی حداکثر تا بیست روز تهیه شده و در اختیار شرکت قرار گیرد.
او به دیگر جزئیات جلسه اشاره کرده و بیان کرد: در این جلسه همچنین قرار شد مدت قراردادها در شرکت ارزیابی شده و مدت قرارداد کارگران که به صورت موقت سه ماهه بود، بر اساس شایستگی و عملکرد آنها، با هدف ایجاد انگیزه و بهره وری افزایش یابد.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: دیگر تصمیمی که در جلسه گرفته شد تعیین مشاغل سخت و زیان آور بود که مقرر شد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، آلاینده سنجی به قید فوریت تهیه و اعلام شود.
وی تصریح کرد: همچنین در برخی از شرایط کار مانند مدت ساعت کاری و شرایط اضافه کار ابهام وجود داشت که موکول شد در کمیته تخصصی کار مطرح شده و اگر چنانچه در حقوق کارگران تضییعی صورت گرفته، مورد رسیدگی قرار بگیرد.
++اعتصاب کارگران ایران خودروی تبریزبرای اعتراض به عدم افزایش حقوق، تبعیض وعدم پرداخت بموقعش
از صبح روزشنبه ۱۵ آبان،حدود ۵۰۰کارگر ایران خودروی تبریز واقع در کیلومتر ۳۰ جاده تبریز -آذرشهربرای اعتراض به عدم افزایش حقوق، تبعیض وعدم پرداخت بموقعش دست از کارکشیدند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،کارگران علت این اعتصاب را تعویق در پرداخت ماهانه، خود اعلام کرده و یادآور شده اند در حالی که قیمت گذاری خودرو سراسری است و در دو سال گذشته شاهد افزایش ۵ برابری قیمت خودروهای تولیدی این کارخانه هستیم، متاسفانه دریافتیها تغییری نداشته است.
یکی دیگر از علل اعتصاب گسترده کارگران این کارخانه اختلاف قیمت دریافتی بین مراکز تولیدی ایرانخودرو اعلام شده است تا جایی که چندین بار به این اختلاف حقوق اعتراض کرده اند، ولی تاکنون این موضوع از سوی مدیریت ایرانخودرو ترتیب اثر داده نشده است.
این منبع افزود:همچنین طبق اطلاعات موجود برای جلوگیری از تجمع سایرکارکنان شیفت بعد از ظهر این کارخانه نیز تعطیل شده است.
*ادامه تجمع جمعی از کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی مقابل دفتر بهارستان نشین شهرستان شوش
روزپنج شنبه ۴ آذر، جمعی از کارگران فصلی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی به تجمعشان مقابل دفتر بهارستان نشین شهرستان شوش ادامه دادند.
درهمین رابطه:ادامه کنش های کارگران فصلی لیلیکو کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی بابرپایی تجمع دیگرمقابل دفتر بهارستان نشین شهرستان شوش
روز چهارشنبه ۳ آذر، کارگران فصلی لیلیکو کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه کنش هایشان برای بازگشت بهکار و عقد قرارداد دائمی برای باری دیگر دست به تجمع مقابل دفتر بهارستان نشین شهرستان شوش زدند.
*تجمع اعتراضی جمعی از پزشکان و فارغ التحصیلان پزشکی بخش دولتی یزد نسبت به مالیات سنگین وکاهش دریافتی هایشان مقابل ساختمان علوم پزشکی
روزپنج شنبه ۴ آذر،جمعی از پزشکان و فارغ التحصیلان پزشکی بخش دولتی که در حال گذراندن طرح خود هستند،برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به مالیات سنگین وکاهش دریافتی هایشان دست به تجمع مقابل ساختمان علوم پزشکی یزد زدند.
یکی از پزشکان حاضردرتجمع با بیان اینکه طرح پلکانی و مالیاتهای سنگین سبب شده تا بخش زیادی از حقوق آنان پرداخت نشود،به خبرنگاررسانه ای گفت: سقف حقوق برای آنان قرار داده شده و اگر حقوقشان به ۶۰ میلیون تومان برسد، ادامه کارکرد آنان رایگان خواهد بود.
یکی دیگر از پزشکان معتقد است این ۶۰ میلیون تومان نیز به صورت پلکانی محاسبه میشود، یعنی از ۱۰ میلیون اول ۳۰ درصد، ۱۰میلیون دوم ۴۰ درصد، ۱۰ میلیون سوم ۵۰ درصد و به همین شکل درصدی از حقوق کسر میشود تا هزینه سایر کادر درمان از حقوق ما جمع شود.
به گفته او، حقوق ۶۰ میلیونی آنان با وجود کسری و مالیات و … زیر ۲۰میلیون تومان میرسد که هشت میلیون تومان آن به صورت حقوق ماهانه واریز و مابقی به عنوان کارکرد پس از چند ماه تاخیر واریز میشود.
یکی دیگراز این پزشکان گفت: نمایندگان مجلس پس از مشاهده فیش حقوق ما مدعی میشوند که فیش فوتوشاپ است و باور نمیکنند که ما انقدر دریافتی داریم.
به گفتهی این پزشک جوان، نمایندگان کمیسیون بهداشت میگویند صدای ما در مجلس به جایی نمیرسد چرا که جو مناسبی نسبت به پزشکان در مجلس وجود ندارد. چنان جوسازی علیه پزشکان راه افتاده که انگار پزشکان مرفهان بی درد هستند در حالی که پزشکان و متخصصان جوان دریافتی بسیار کمی دارند.
یکی دیگر از پزشکان معترض گفت: این مشکل فقط به فعالان بخش دولتی اختصاص دارد و کسانی که در بخش خصوصی فعالیت میکنند با این مشکلات دست و پنجه نرم نمیکنند.
او افزود:برای هر عمل سزارین ۱۵۰هزار تومان به ما پرداخت میشود که این مبلغ نیز پس از چند ماه به ما پرداخت میشود در حالی که کار ما استرس و سختی فراوانی دارد و اگر مشکلی برای بیمار به وجود آید باید دیهای پرداخت کنیم.
*بجای نجومی بگیران حقوق و مزایای کارکنان عملیاتی قراردادی مدت موقت نفت کم شد
کارکنان عملیاتی قراردادی مدت موقت نفت با ارسال صدها پیام به رسانه ها از تغییر در بعضی از کدها حقوق و مزایای در آخرین فیش حقوقیشان وکاهش ۱ تا ۳ میلیون تومان از دریافتیشان خبردادند.
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۴ آذر،ماه گذشته نیز پس از اعمال کدهای جدید در فیش این دسته کارکنان حقوق آنها کاهش پیدا کرده بود که منابع انسانی وزارت نفت قول داد موضوع را اصلاح کند، اما متاسفانه در ماه جدید مجددا همان مشکلات ماه قبلی پیش آمد.
نکته عجیب آنکه با این موضوع میزان حقوق و مزایای پرسنل عملیاتی قراردادی مدت موقت با ستادی ها تقریبا یکی شد!!!!
*جان باختن ۲ کارگر مقنی در حادثه ریزش قنات یکی از روستاهای خوشاب ومصدومیت یک کارگر دیگر
صبح روز پنج شنبه ۴ آذر،۲ کارگر ۵۰ و ۵۱ ساله براثر ریزش قنات در روستای داراب در بخش مشکان شهرستان خوشاب خراسان رضوی جانشان را ازدست دادند ویک کارگر ۴۵ ساله هم مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.