اخباروگزارش های کارگری ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۳۰ آبان ماه ۱۴۰۰

– زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه ۱۳۹۸

بازپخش:روزپنج شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸:

+گزارشی ازاعتراضات بهبهان به بهانه افزایش قیمت بنزین

+در حاشیه اعتراضات هفته آخر آبان ماه ۱۳۹۸: آشنایی با ترکیب طبقاتی ساکنان شهرستان های شهریار،قدس(قلعه حسن خان) وملارد

– تجمعات وراهپیمایی کشاورزان واهالی شهرکرد برای اعتراض به بی آبی وانتقالش

– دورجدید اعتراضات کشاورزان اصفهان نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان دومین هفته را پشت سرگذاشت

– تجمع اعتراضی خانواده های جان باختگان قتل موشکی همزمان بابرگزاری دادگاه مقصران شلیک به هواپیمای مسافربری پرواز ۷۵۲ اوکراین مقابل دادگاه نظامی استان تهران

– یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت فولاد نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش  بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهواز

– ادامه تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به عدم افزایش حقوق برای چهارمین بار

– طومار اعتراضی کارگران شرکت واحد با حضور تعدادی از کارگران در دبیرخانه شهرداری و شورای شهر تهران ثبت شد

– اخراج حداقل ۱۰۰ کارگرمعدن طلای آق دره 

۱۵۰ تا ۱۷۰ کارگردیگر هم درلیست اخراج آخرآذرماه

– محرومیت از آب آشامیدنی سالم همکاران در پارس

– تجمع اعتراضی جمعی از خریداران زمین های متعلق به سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نسبت به بلاتکلیفی مقابل جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی

– آخرین خبر درباره عسل محمدی  بنقل از مادرش

– جان باختن یک کارگرجوان شهرک صنعتی چواربراثر خودکشی

زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه ۱۳۹۸

بازپخش:روزپنج شنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۸:

+گزارشی ازاعتراضات بهبهان به بهانه افزایش قیمت بنزین

اعتراضات به افزایش سه برابری نرخ بنزین همانند دیگر شهرهای کشور در بهبهان از روز جمعه ۲۴ آبان‌ماه آغاز شد و در روزهای بعد شدت گرفت.

گفته می‌شود طی اعتراضات این شهر ۱۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند و ده‌ها نفر زخمی و شمار زیادی بازداشت شده‌اند.

یکی از شهروندان بهبهان به کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی می‌گوید: «خاک‌سپاری ۱۲ نفر از کشته‌شده‌ها روز سه‌شنبه ۲۸ آبان برگزار شده‌است و خانواده‌های آن‌ها در سوگ از دست دادن عزیزان خود هستند.»

در بهبهان ابتدا ورودی‌های شهر توسط شهروندان مسدود شد و در شهر نیز به گونه‌ای مسالمت‌آمیز مردم خیابان اصلی را با نشستن در مسیر بستند.

این شهروند اهل بهبهان که مایل نیست نام او افشا شود،می‌گوید: «در این منطقه اولین اعتراض‌ها با مسدود کردن جاده اهواز-امیدیه اتفاق افتاد، اما در خصوص بهبهان، این شهر یک خیابان اصلی دارد که از میدان بانک ملی شروع می‌شود تا میدان جوانمردی که منطقه اصلی این شهر است ادامه دارد. مردم روز جمعه ۲۴ آبان‌ماه به صورت مسالمت‌آمیز روی زمین در این مسیر نشسته بودند و اعتراض خود را نشان می‌دادند که نیروهای امنیتی و انتظامی با خشونت با آن‌ها برخورد کرده و به این تجمع مسالمت‌آمیز حمله می‌کند.»

این منبع اضافه می‌کند: «برخی از مردم فقط نشسته یا ایستاده شعار می‌دادند شعارهایی از قبیل “نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران”. اما موضوع مهم این است که شروع کننده خشونت در بهبهان نیروهای امنیتی بوده‌اند. مردم بهبهان مردمی بسیار آرام، محترم و محتاط هستند. اما از همان لحظه که پلیس به مردم یورش برد، اوضاع تغییر کرد و فضا متشنج شد.»

“وقتی وضعیت به این شکل شد، شدت اعتراض‌ها اطراف میدان‌های بانک ملی، جوانمردی و عدالت افزایش یافت.”

نیروهای امنیتی چند روز اول عملا امکان مقابله و سرکوب نداشتند، به همین دلیل از روز دوشنبه ۲۷ آبان نیروهای کمکی زیادی از خرم‌آباد وارد شهر شد.

بنا به گفته وی؛ “در بهبهان بیشتر دو قشر از مردم زندگی می‌کنند. یک عده از آن‌ها فارس و عده‌ای لرهای کهگیلویه و بویراحمد هستند. در همان شب اول یعنی در جمعه شب (روز اول اعتراضات) احسان عبدالله‌نژاد با شلیک مستقیم به ناحیه گردن کشته می‌شود و سه نفر از شهروندان از طایفه لرها کشته شدند و در روزهای بعد هم شماری کشته و عده‌ زیادی زخمی شدند.”

این منبع می‌گوید که نسبت به کشته شدن ۱۲ نفر از همشهریان خود اطمینان دارد، اما اضافه می‌کند که تعداد کشته شده‌ها ۱۵ نفر یا حتی بیشتر هستند.

در روز سه‌شنبه ۲۸ آبان خاکسپاری ۱۲ نفر از کشته شده‌ها در بهبهان برگزار شد. از خانواده‌ها تعهد و ضمانت گرفته‌اند که مراسم سوگواری را در سکوت برگزار کنند و با رسانه‌ها مصاحبه نکنند.

در میان کشته‌شده‌ها نوجوان ۱۲ ساله هم دیده می‌شود و بیشتر آن‌ها جوان هستند.

این شهروند در خصوص اینکه چه کسانی به مردم شلیک کرده‌است گفت:‌ «تک‌تیر انداز‌ها از ساختمان چند طبقه مقابل میدان بانک ملی که اداره دارایی سابق است به مردم شلیک می‌کردند و این موضوع را ده‌ها شاهد گزارش کرده‌اند، اما بیشتر کسانی که کشته‌شده‌اند گلوله به گردن یا سر آن‌ها اصابت کرده‌ و به نظر می‌رسد که دستوری برای کشتار داشته‌باشند، وگرنه کجای دنیا اینطور به شهروندان خودشان شلیک می‌کنند.»

بنا به گفته این شهروند اهل بهبهان: «یکی ازاین همین تک‌تیراندازها فردی به نام احمدی‌فر است که از نیروهای بسیج بود. توسط مردم شناسایی شد و بلافاصله بعد از شناسایی با چند محافظ به همراه خانواده‌اش از شهر متواری شد. من دقیق نمی‌دانم که جزو تک‌تیراندازها بود یا نه اما از اینکه از شهر خارج شده و فرار کرده‌است، را مطمئن هستم.»

در بهبهان بانک‌های زیادی در سراسر خیابان اصلی شهر آتش گرفت.

شاهدان عینی گزارش داده‌اند؛ در کل شهر همه پمپ بنزین‌ها و بیشتر بانک‌ها به آتش کشیده شده، اما در میان شهروندان در اینکه چه کسانی مسبب این موضوع هستند، اختلاف نظر و شبهه وجود دارد که به عنوان نمونه بانکی که وسعت زیادی دارد و ۵ طبقه است چطور آتش از پشت پنجره و داخل بانک به کل ساختمان سرایت می‌کند خوب کمی شبهه برانگیز است و چون حکومت ایران سابقه خوبی در خصوص تخریب اموال مردم ندارد بیشتر مردم حدس می‌زنند که این کار توسط خود نیروهای امنیتی یا لباس شخصی باشد.»

او افزود: «اکنون موضوع این است که جان برخی از زخمی‌ها در خطر است چرا که پس از اصابت گلوله از ترس بازداشت به بیمارستان نرفتند. اما این را هم بگویم که پرسنل بیمارستان بعد از مداوای زخمی‌ها با آن‌ها همکاری می‌کردند. آن‌ها را فراری می‌دادند یا کمک می کردند که شناسایی نشوند و به همین دلیل یکی از مسئولان بیمارستان بازداشت شد.»

شهر اکنون به دلیل حجم بالای نیروهای یگان ویژه در فضای رعب و وحشت قرار گرفته و عملا امکان اعتراض نیست و نیروهای یگان ویژه و ضدشورش همه جای شهر مستقر شده‌اند و شمار بازداشت‌شده‌ها طی چند روز اعتراض به قدری زیاد است که عملا امکان ارائه آمار وجود ندارد.

اسامی برخی از کشته‌شده‌های بهبهان عبارتند از: (هویت برخی از این افراد که از سوی کمپین تایید نشده، کماکان در دست بررسی است)

محمدحسین قنواتی

مهرداد دشتی‌زاده

احسان عبدالله‌نژاد

محمود دشتی‌زاده

محمد حشم‌دار

شبنم دیانی

تدین (نام کوچک نامشخص)

فرزاد انصاری

علی (نام خانوادگی نامشخص)

+در حاشیه اعتراضات هفته آخر آبان ماه ۱۳۹۸: آشنایی با ترکیب طبقاتی ساکنان شهرستان های شهریار،قدس(قلعه حسن خان) وملارد

در شهریار بخشی از جمعیت کارگران کشاورزی هستند و ۵۰ درصد جمعیت هم کارگر خدماتی و صنعتی هستند که محل کار اکثر آنها، جاده قدیم کرج، جاده مخصوص و جاده ساوه است.

در قلعه حسن‌خان، ۶۵ درصد کارگر هستند؛

در ملارد ۳۰ درصد کارگر و باقی کشاورز هستند.

در سرآسیاب و مارلیک، ۶۰ درصد جمعیت، کارگر اعم از کارگر صنعتی و خدماتی و ساختمانی و بازنشستگان هستند.

در صبادشت ملارد باز بیش از ۶۰ درصد کارگر هستند.

*تجمعات وراهپیمایی کشاورزان واهالی شهرکرد برای اعتراض به بی آبی وانتقالش

روز یکشنبه ۳۰ آبان،جمعی از کشاورزان واهالی شهرکرد برای اعتراض به بی آبی وانتقالش ابتدا درمیدان انقلاب این شهر دست به تجمع زدند وسپس  درخیابان حافظ شمالی بطرف  چهارراه دولت راهپیمایی کردند وبه تجمعشان مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری ادامه دادند وبا ایراد سخنرانی وسردادن شعارها خواسته هایشان را فریاد زدند وخواهان پاسخگویی مسئولان شدند.

معترضین با اعلام ادامه کنش هایشان در روزهای آینده به تجمعشان مقابل استانداری خاتمه دادند.

+شعارها:

لرستان،خوزستان حمایت حمایت

ننگ ما، صدا وسیمای ما

لرستان،خوزستان حمایت حمایت

بختیاری می میرد ذلت نمی پذیرد

اینجا چهار محاله بردن آب محاله

+تصاویر:

*دورجدید اعتراضات کشاورزان اصفهان نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان دومین هفته را پشت سرگذاشت

روز یکشنبه ۳۰ آبان، کشاورزان اصفهان به تجمعات اعتراضیشان نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان برای دومین هفته  ادامه دادندوخواهان پاسخگویی مسئولان استانی وکشوری شدند.

*تجمع اعتراضی خانواده های جان باختگان قتل موشکی همزمان بابرگزاری دادگاه مقصران شلیک به هواپیمای مسافربری پرواز ۷۵۲ اوکراین مقابل دادگاه نظامی استان تهران

روز یکشنبه ۳۰ آبان همزمان بابرگزاری دادگاه مقصران شلیک به هواپیمای مسافربری پرواز ۷۵۲  اوکراین در دادگاه نظامی استان تهران،جمعی از خانواده های جان باختگان این قتل موشکی دست به تجمع اعتراضی درمحل زدند.

براساس گزارشات رسانه ای شده،خانواده قربانیان درخواست داشتند که این دادگاه به صورت علنی برگزار شود اما به خاطر اطلاعات پرونده، اجازه این کار داده نشد و همین موضوع باعث واکنش آنها شد.

برخی از خانواده قربانیان با اشاره به غیرعلنی بودن دادگاه ابراز نگرانی کردند که با توجه به اینکه کسی از محتویات پرونده خبر ندارد، امکان دارد فقط افسران رده پایین محکوم شوند و این اتفاق خوبی نیست.

خانواده قربانیان این حادثه انجمنی به نام «انجمن خانواده قربانیان حمله موشکی به هواپیمای اوکراینی» تشکیل داده‌اند و حامد اسماعیلیون نویسنده ایرانی که فرزند و دخترش را از دست داده به عنوان سخنگوی خود انتخاب کرده‌اند. اسماعیلیون خبر داده که این انجمن از برخی فرماندهان سپاه و علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی شکایت کرده است.

خانواده معترضان در این تجمع اعتراضی خواسته‌هایی از قوه قضاییه داشتند؛ از جمله اینکه از رسیدگی به پرونده بدون ابلاغ نظریه کارشناسان خودداری شود. این خواسته‌ها روی پلاکاردهایی که در دست معترضان بود، نوشته شده بود.

*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته صنعت فولاد نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش  بابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهواز

روز یکشنبه ۳۰ آبان همچئن یکشنبه های گذشته، کارگران بازنشسته صنعت فولاد به اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح پایین حقوق و عدم همسان سازیش دست به تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان  واهواز زدند.

مطالبات:

۱- بازنگری در اجرای همسان سازی مطابق مصوبه دولت

۲- افزایش متوسط دو میلیون تومان به احکام حقوقی

گزارشات رسانه ای شده:

+تجمع بازنشستگان فولاد در اصفهان/ خواستار بهبود وضعیت معیشتی خود هستیم

امروز (۳۰ آبان ماه) بار دیگر جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در شهر اصفهان با حضور مقابل ساختمان کانون، خواستار توجه به مطالبات و خواسته‌های خود شدند.

این بازنشستگان، مهم‌ترین خواسته‌های خود را برخورداری از مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان و اصلاح احکام همسان‌سازی حقوق و انتقال از ردیف ۹ بودجه به ردیف ۷ عنوان کردند و گفتند: دولت مکلف به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین‌نامه معتبر فولاد است.

بازنشستگان فولاد همچنین خواستار پرداخت به موقع هزینه‌های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه‌های سنواتی، قرارداد درمان برابر آئین‌نامه استخدامی و دستورالعمل‌های فولاد، بیمه عمر و حوادث برابر دیگر واحدهای فولادی و بکارگیری فرزند بازنشستگان در ذوب آهن و شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد هستند.

++تجمع تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی خوزستان/ اعتراض به عدم همسان‌سازی و میزان عیدی

امروز یکشنبه ۳۰ آبان‌ماه تعدادی از بازنشستگان تامین اجتماعی استان در اعتراض به عدم همسان‌سازی دائمی حقوق‌ها و میزان پرداختی هرساله عیدی خود مقابل این سازمان در اهواز تجمع نمودند.

این بازنشستگان خواستار دائمی کردن همسان‌سازی حقوق‌های خود هستند؛ چرا که به گفته آن‌ها منبع این همسان‌سازی از طلب سازمان تامین اجتماعی از دولت بوده و تورم‌زا نیست.

آن‌ها همچنین خواستار رفع تبعیض بین همکار و غیر همکار بوده و نسبت به میزان پرداخت عیدی ناچیز هر ساله خود در پایان سال معترض هستند.

*ادامه تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به عدم افزایش حقوق برای چهارمین بار

روز یکشنبه ۳۰ آبان برای چهارمین بار، کارگران پتروشیمی آبادان با برپایی تجمع  درمحل کارشان مقابل کارگاه مرکزی اعتراضشان را نسبت به عدم افزایش حقوق بنمایش گذاشتند.

یادآوری:سومین تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی آبادان نسبت به عدم افزایش حقوق

روزهای چهارشنبه،پنج شنبه و شنبه(۲۶ ، ۲۷ و۲۹ آبان)، کارگران پتروشیمی آبادان برای اعتراض به عدم افزایش حقوق دست به تجمع درمحل کارشان مقابل کارگاه مرکزی  زدند.

درهمین رابطه:شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

تجمع اعتراضی همکاران ما در پتروشیمی آبادان برای دومین روز

امروز یکشنبه سی ام  آبان‌ماه همکاران ما در مجموعه پتروشیمی آبادان در اعتراض به خلف وعده ها و با مطالباتی چون افزایش حقوق و مزایا، پرداخت حق جذب و حق کارگاهی برای دومین روز متوالی دست به تجمع زدند.

 *طومار اعتراضی کارگران شرکت واحد با حضور تعدادی از کارگران در دبیرخانه شهرداری و شورای شهر تهران ثبت شد

امروز یکشنبه سی‌ام آبان طومار اعتراضی کارگران شرکت واحد با خواست اجرای بازنگری طرح طبقه‌بندی مشاغل، شارژ کارت اعتباری و … شامل ده بند در دبیرخانه شهرداری تهران و شورای شهر تهران ثبت شد.

متن کامل طومار اعتراضی رانندگان شرکت واحد که امروز ۳۰ آبان توسط چندتن از رانندگان شاغل و تعدادی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد در دبیرخانه شورای شهر وشهرداری به ثبت رسید

مدیر عامل محترم شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه 

با سلام و احترام

 طومار اعتراضی کارگران شرکت واحد به شرح ذیل، در۷۲ صفحه با تعداد ۷۰۰ امضاء ارسال می‌گردد. یادآور می‌گردد در سال‌های گذشته در چندین نوبت در خصوص موارد خواسته شده ذیل اقدام به تهیه طومار با امضاء‌های فراوان کرده‌ایم (که آخرین مکاتبه به شماره۳۲۹۵۱/۱۶۰و ۱۶۰/۲۱۱۹۵مورخ ۹۸/۱۱/۲۰ و  ۹۹/۹/۲۴  می‌باشد) اما متاسفانه مسئولین مربوطه به درخواست کارگران بی‌توجهی کرده‌اند. لذا با ارسال این طومار درخواست پرداخت مطالبات معوق کارگران به شرح ذیل را داریم.

درخواست رانندگان و کارگران شرکت واحد از مدیریت برای پرداخت فوری مطالبات معوق

ما رانندگان خطوط بی‌آرتی و کارگران تعمیرگاهی و اداری امضا کنندگان‌ این درخواست اعلام می‌کنیم.

با توجه به شرایط موجود و تورم بیش از ۱۰۰ درصدی و افزایش قیمت مایحتاج زندگی و مسکن و هزینه‌های سرسام آور زندگی، ازجمله؛ بهداشت و درمان، خوراک، پوشاک، تحصیل، اجاره بهای مسکن و حامل‌های انرژی نظیر برق، آب، گاز و غیره و از سوی دیگر، با وجود فشار کاری در خطوط به دلیل کمبود راننده و خدمت‌رسانی در شرایط سخت کرونایی، ما کارگران و خانواده‌هایمان از حداقل‌های زندگی محروم هستیم.

  رانندگان و کارگران به مدیریت شرکت واحد در مورد معوقات زیر هشدار می‌دهند.

۱- پیرو پیگیری‌ها و نامه نگاری‌های سه سال گذشته خواهان اجرای فوری بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل هستیم.

۲- پرداخت معوقات شارژ کارت‌های اعتباری

۳- پرداخت بدون وقفه چهار درصد حق بیمه کارگرانی که شرایط بازنشستگی‌شان احراز شده است.

۴- تعیین تکلیف کارگرانی که از تسهیلات مسکن برخوردار نشدند. همچنین تعیین تکلیف پروژه‌های مسکن تعاونی مسکن شرکت واحد از جمله سپیدار دو و سه، سهیل که بیش از ده سال است بلاتکلیف می‌باشند.

۵- تبعیض بسیاری در پرداختی کارمندان شهرداری و کارگران شرکت واحد وجود دارد. خواهان رفع هرگونه تبعیض در پرداختی کارمندان شهرداری و کارگران شرکت واحد هستیم.

۶- بازگشت به کار پنج راننده اخراجی حق طلب که به دلیل پیگیری مطالبات رانندگان سال‌هاست اخراج از کار می‌باشند.

۷- شروع دوباره سفرهای زیارتی و تفریحی یا پرداخت هزینه‌های این سفرها.

۸- عدم پرداخت پک بهداشتی کرونا

۹- عدم پرداخت سود سهام بانک شهر 

۱۰- سنوات خدمت بازنشستگان در چند قسط پرداخت می‌گردد. خواهان پرداخت یکجا و بدون تاخیر سنوات خدمت بازنشستگان هستیم.

در صورت بی‌توجهی مدیریت شرکت واحد و مسئولان شهرداری، اعتراضات پیوسته جمعی نظیر روشن کردن چراغ اتوبوس در روز، تجمع در محل کار و مقابل سازمان‌های مربوطه، عدم کارکرد در روزهای تعطیل و اعتصاب  را در دستور کار خود قرار میدهیم.

سندیکای کارگران شرکت واحد اعلام میکند درصورت عدم رسیدگی به مطالبات به حق رانندگان و کارگران شرکت واحد، عواقب ناشی از اعتراضات  بعهده  شورای شهر و شهرداری ومدیریت شرکت واحد خواهد بود.

 لذا اعتراض و حق خواهی را حق مسلم خود میدانیم .

رونوشت به رئیس محترم شورای شهر و شهردار محترم تهران

برگرفته ازکانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*اخراج حداقل ۱۰۰ کارگرمعدن طلای آق دره 

۱۵۰ تا ۱۷۰ کارگردیگر هم درلیست اخراج آخرآذرماه 

حداقل ۱۰۰ کارگرمعدن طلای آق دره از کاراخراج شدند واز روزدوشنبه اول آذرماه اجازه ورود به محل کارشان را ندارند. ۱۵۰ تا ۱۷۰ کارگردیگرهم آخرآذرماه اخراج می شوند.

روزیکشنبه ۳۰ آبان این کارگران به خبرنگاررسانه ای گفتند:در بهار هر سال فعالیت خود را در معدن آق‌دره شروع کرده و تا شروع سرمای فصل زمستان به همکاری خود با این واحد معدنی ادامه می‌دهند.

آن‌ها با یادآوری اینکه اخراج ‌شدگان تا ۱۵ سال سابقه کار دارند، افزودند: استدلال کارفرما این است که سرمای فصل زمستان مانع فعالیت استخراج و کار کارگران فصلی می‌شود به همین دلیل به قرارداد کاری آن‌ها خاتمه می‌دهد و این در حالی است که معادن دیگری در نزدیکی معدن زرکان تکاب (آق دره) وجود دارند که کارگرانشان فصلی نیستند و به صورت چهار فصل کار می‌کنند.

آنهاادامه دادند: جدا از این ۱۰۰کارگر، شمار دیگری از کارگران که تعدادشان بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ نفر می‌رسد پایان آذر ماه اخراج می‌شوند و زمان بازگشت به کار این تعداد کارگر فصلی بهار سال بعد است اما هیچ تضمینی برای بازگشت به کار این کارگران از سوی پیمانکار بعد از ایام بیکاری وجود ندارد.

آنها گفتند:معدن طلای آق دره جزو چند معدن مهم استخراج طلا در کشور است به همین علت انتظار داریم مسئولان پیگیر مشکلاتمان باشند تا هیچ یک از کارگران این معدن اخراج یا بیکار نشوند.

این کارگران اضافه کردند: حدود ۵۰۰ کارگر شاغل در این معدن با شروع فصل سرما هر ماه منتظرند که اسامی‌شان در لیست اخراجی ها باشد بنابراین همواره حس اضطراب دائمی و ترس از بیکاری همیشه با این کارگران همراه بوده و باعث کاهش بهره‌وریشان شده است.

آنها با بیان اینکه در جلسه امروز که در شرکت برگزار می‌شود اسامی کارگران اخراجی مشخص می‌شود،ادامه دادند: هر سال در فصل زمستان حدودا ۶۰ درصد از کارگران اخراج می‌شوند و کارگرانی که باقی می‌مانند بین ۲۰۰تا۲۲۰ نفر هستند که به کار نگهبانی، تجهیز و نگهداری ماشین آلات، راهداری و برخی در واحد اداری شرکت پویا زرکان تکاب در مقام کارفرمای معدن طلای آق‌دره مشغول به کار می‌شوند.

آنها درخاتمه افزودند: معدن طلای آق دره در ۲۵ کیلومتری شهرستان تکاب در منطقه سردسیر آذربایجان غربی قرار دارد اما هنوز سرمای هوای امسال آنقدر شدید نیست که امکان فعالیت کارگران متوقف شود.

*محرومیت از آب آشامیدنی سالم همکاران در پارس

عدم برخورداری از آب آشامیدنی سالم همواره یکی از مشکلاتی است که در پارس جنوبی شاهدش بوده ایم و محروم بودن کارگران از این نیاز اولیه به سلامتی آنها آسیب میرساند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

گزارش زیر از سوی یک همکار ما در نفت ارسال شده است که خواندنی و قابل توجه است. با سپاس از دوست گرامی مصطفی برای ارسال گزارش زیر:

محرومیت از آب آشامیدنی سالم همکاران در پارس

عدم برخورداری از آب آشامیدنی سالم همواره یکی از مشکلاتی است که در پارس جنوبی شاهدش بوده ایم. و محروم بودن کارگران از این نیاز اولیه به سلامتی آنها آسیب میرساند.

بنا بر تعریف آب آشامیدنی آبی است که ویژگی های فیزیکی ، شیمیایی ، بیولوژیکی و رادیو اکتیو آن در حدی باشد که آشامیدن آن عارضه سوئی در کوتاه یا بلند مدت برای انسان ایجاد نکند. اما امروزه در محیط های کارگاهی مشاهده میشود که با دستکاری شرکت های تامین آب آشامیدنی و هماهنگی با مدیران کارگاهها و عوامل و مسئولین مربوطه در آزمایشات آب آشامیدنی کارگران جهت سود بیشتر یا اهمیت ندادن به سلامت کارگران به صورت عمدی خطراتی را برای کارگران رقم میزنند. گفتنی است که این آبهای ارزان فقط برای کارگران است و مدیران شرکتها از آن استفاده نمیکنند.  

مسمویت ، پوسیدگی دندان ها ، تب روده ای یا حصبه و تب مالت از مهمترین بیماریهای ناشی از آب آلوده به میکروب ها است که در جریان آن مغز ، سیستم عصبی و چشم از مهمترین بافت هایی هستند که در جریان این بیماری ها آسیب میبینند.

بر اساس مقررات آزمایشات هفته ای و ماهانه  و این که باید هر هفته و ماهیانه چک لیست آزمایشات میکروبی و بیولوژیکی و کلر سنجی و سختی آب به کارفرما ارسال بشود . اما با هماهنگی خود کارفرما و هزینه ای که این آزمایشات برای شرکت ها دارند با دستکاری این برگه ها  چک لیست سوری ارسال میکنند .این چنین است که بخاطر سودجویی ها حتی آب سالم را از کارگر گرفته اند.

مصطفی از نفت

*تجمع اعتراضی جمعی از خریداران زمین های متعلق به سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نسبت به بلاتکلیفی مقابل جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی

روز یکشنبه ۳۰ آبان، جمعی از خریداران زمین های متعلق به سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی درادامه اعتراضاتشان نسبت به بلاتکلیفی دست به تجمع مقابل جهاد کشاورزی این استان درکلانشهرتبریززدند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند: سالها پیش زمینهای مجاور شهرک صنعتی سلیمی را با عنوان ویلایی خریداری کرده اند اما به علت ابطال سندشان امکان خرید و فروش ندارند.

آنها افزودند: برای حل مشکلشان بارها پیگیر موضوع از مسئولان قضایی و جهاد کشاورزی استان شده اند اما این درخواستها نتیجه ای نداشته است.

گفته می شود بیش از ۲۰ سال پیش این زمینها را تعاونی مسکن سازمان جهاد کشاورزی استان تفکیک کرده و به کارکنان خود فروخته و اسناد آنها دست به دست شده است اما فردی با شکایت به تشکیلات قضایی و ارائه سند مالکیت این اراضی، سندهای در دست خریداران را باطل کرده است.

شنیده شده است تعداد کل زمین های واگذار شده به کارکنان جهاد کشاورزی ۳۰۳ فقره بوده که بعدها خریداران آنها را تفکیک کرده و هم اکنون نزدیک دو هزار نفر اسناد این زمینها را دارند.

*آخرین خبر درباره عسل محمدی  بنقل از مادرش

مادرعسل محمدی  با انتشار پیامی اعلام کرد دخترش طی تماسی گفته که قرار کفالت برایش صادر شده و با ارائه فیش حقوقی امکان آزادی موقتش وجود دارد.

منبع اصلی خبر:کمپین دفاع از هفت تپه و اعتراضات کارگری

*جان باختن یک کارگرجوان شهرک صنعتی چواربراثر خودکشی

شنبه شب(۲۹ آبان)،یک کارگر ۲۵ ساله یک واحد صنعتی شهرک صنعتی چوارایلام با خودکشی به زندگی خود پایان داد.

یادآوری: جان باختن یک معلم بازنشسته درایلام بدنبال خودکشی

عصر روز شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۰ ،یک معلم تازه بازنشست شده با حلق آویز کردن خود در یکی از کوه‌های اطراف ایلام ( شلم) به زندگی خود پایان داد.

در خصوص دلیل و انگیزه این خودکشی اطلاعاتی در دست نیست.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate