اخباروگزارش های کارگری ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۰

– خودکشی درصدر اخبارکارگری امروز:

۱- خودسوزی یک کارگرمقابل اداره کار اراک بدلیل رای صادره هیئت‌ حل اختلاف اداره کاردرباره اختلافش با کارفرما

۲- جان باختن یک معلم بازنشسته درایلام بدنبال خودکشی

۳- اقدام به خودسوزی یک کارگر ساختمانی در اهواز

– یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

کارگران بازنشسته صنعت فولادبابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهوازبه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق  ادامه دادند 

– تجمعات اعتراضی سراسراستانی کارکنان علوم پزشکی فارس نسبت به‌ عدم اجرای برقراری فوق العاده خاص و وعده های توخالی مسئولان 

– تجمع اعتراضی معلمان خرید خدمات استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی استخدامی،سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش مقابل استانداری

– تجمع اعتراضی کارگران شرکتی، قراردادی و حجمی شهردار اهوازنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری خوزستان

– تجمع کارگران نی‌بر اخراج شده در هفت تپه

– تجمع و راهپیمایی اعتراضی رانندگان بخش خصوصی امروز ۲۳آبان دراعتراض به عدم تعهدات شرکت واحد در واگذاری اتوبوس ها به رانندگان بعد از ده سال 

– دورجدید اعتراضات کشاورزان اصفهان  نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان یک هفته را پشت سرگذاشت

– ادامه واژگونی سرویس رفت وآمد کارگران ولال مونی مسئولان ذیربط اینبار جان باختن راننده مینی بوس ومصدومیت ۸ کارگر پالایشگاه هشتم عسلویه(شرکت اویکو) 

– جان باختن یک کارگر ۲۹ ساله در شهرک بنفشه کرج براثر سقوط از ارتفاع

*خودکشی درصدر اخبارکارگری امروز:

۱- خودسوزی یک کارگرمقابل اداره کار اراک بدلیل رای صادره هیئت‌ حل اختلاف اداره کاردرباره اختلافش با کارفرما

روزیکشنبه ۲۳ آبان، یک کارگر بدلیل رای صادره هیئت‌ حل اختلاف اداره کاراراک درباره اختلافش با کارفرمادست به خودسوزی مقابل این اداره درمرکز استان مرکزی زد.

براساس گزارش رسانه ای شده این کارگردر بیمارستان جان خود را از دست داده است. 

۲- جان باختن یک معلم بازنشسته درایلام بدنبال خودکشی

عصر روز شنبه ۲۲ آبان،یک معلم تازه بازنشست شده با حلق آویز کردن خود در یکی از کوه‌های اطراف ایلام ( شلم)  به زندگی خود پایان داد.

در خصوص دلیل و انگیزه این خودکشی اطلاعاتی در دست نیست.

۳- اقدام به خودسوزی یک کارگر ساختمانی در اهواز

ظهر روز یکشنبه ۲۳ آبان، یک کارگر ساختمانی۳۵ ساله از بالای ساختمانی نیمه کاره در منطقه امانیه کلانشهر اهواز مقابل پست مرکز قصد خودکشی داشت با مشاوره آتش نشانان منصرف شد.

*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

کارگران بازنشسته صنعت فولادبابرپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان واهوازبه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق  ادامه دادند 

روز یکشنبه ۲۳ آبان، کارگران بازنشسته صنعت فولاد به اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق  با برپایی تجمع مقابل ساختمان صندوق بازنشستگان فولاد اصفهان  واهواز ادامه دادند.

مطالبات:

۱- بازنگری در اجرای همسان سازی مطابق مصوبه دولت

۲- افزایش متوسط دو میلیون تومان به احکام حقوقی

*تجمعات اعتراضی سراسراستانی کارکنان علوم پزشکی فارس نسبت به‌ عدم اجرای برقراری فوق العاده خاص و وعده های توخالی مسئولان 

روزیکشنبه ۲۳ آبان، کارکنان علوم پزشکی استان فارس(مرکز بهداشت شهرستان شیراز ، بیمارستان فقیهی، شبکه بهداشت درمان شهرستان لامرد، شبکه بهداشت درمان شهرستان بختگان، شبکه بهداشت درمان و مرکز بهداشت جهانی شهرستان فیروزآباد، شبکه بهداشت درمان شهرستان مهر، بیمارستان حاج محمود حاج حیدر شهرستان لامرد، کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی و مرکز پیام شهرستان نیریز)برای اعتراض به‌ عدم اجرای برقراری فوق العاده خاص برای کارکنان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تاکید بر رفع تبعیض و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع درمحل کارشان زدند.

تصاویری ازتجمعات:

 یکی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره به خبرنگاررسانه ای گفت: نزدیک به ۲ سال از شروع همه‌گیری ویروس کرونا می‌گذرد و طی این دوران حضور ایثارگرانه و تمام قد پرسنل بهداشت و درمان در خط اول مبارزه با این ویروس منحوس و نثار شهیدانی در این راه بر هیچ وجدان آگاهی پنهان نیست. مکاتبات، نامه‌ها، یادداشت‌ها و درخواست‌های متعدد و مکرر طی این مدت در خصوص توجه به دغدغه‌های معیشتی آنان ازجمله برقراری فوق العاده خاص با ضریب حداقل ۳ با استناد به بندهای ۱۵ و ۱۶ ماده ۵۴ آئین‌نامه اداری استخدامی اعضای غیرهیات‌ علمی و ماده ۶۳ آئین نامه اداری استخدامی اعضای هیات علمی موسسات تابعه به صورت رسانه‌ای نیز منعکس شده است. 

وی افزود: اعتراض کارکنان این مجموعه جز با موضعگیری و حمایت لفظی مسئولان امر همراه نبوده است و در مقام عمل اقدام شایان توجهی به انجام نرسیده است.

اودرادامه گفت:برقراری فوق‌العاده خاص جهت پرسنل قوه قضائیه، امور زندان‌ها و جهاد کشاورزی برقرار گردیده است. 

وی افزود: از این رو در یک اقدام خودجوش کارکنان دانشگاه علوم پزشکی در اقصی نقاطِ استان پهناور فارس، همچون مرکز بهداشت شهرستان شیراز ، بیمارستان فقیهی، شبکه بهداشت درمان شهرستان لامرد، شبکه بهداشت درمان شهرستان بختگان، شبکه بهداشت درمان و مرکز بهداشت جهانی شهرستان فیروزآباد، شبکه بهداشت درمان شهرستان مهر، بیمارستان حاج محمود حاج حیدر شهرستان لامرد، کارکنان اورژانس پیش بیمارستانی و مرکز پیام شهرستان نیریز، اقدام به تجمع اعتراض‌آمیز در محوطه محل خدمت خود نمودند. 

*تجمع اعتراضی معلمان خرید خدمات استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی استخدامی،سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش مقابل استانداری

روز یکشنبه ۲۳ آبان،جمعی از معلمان خرید خدمات قزوین برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی ،سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش مقابل استانداری تجمع کردند.

این معلمان که از سال ۹۳ وارد این طرح شدند، نسبت به برخوردهای سلیقه‌ای در نحوه اجرای طرح و میزان حقوق‌ها گلایه دارند چراکه به گفته خودشان، با کمترین حقوق ماهانه یعنی یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان مشغول به کار هستند.

یکی از معلمان حاضر در تجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: حقوق‌ ما را سر وقت پرداخت نمی‌کنند، برای مثال حقوقی که مربوط به مطالبات سال ۹۲ را دوماه پیش دریافت کردیم.

وی افزود: به تازگی حقوق‌ها را تا ۴ میلیون تومان افزایش داده بودند که طبق تصمیمات جدید نیز اعلام شده اعتباری که به طرح معلمان خرید خدمات اختصاص یافته پایین است، از این رو مقرر شده تا این معلمان ۱۲ روزه باشند و ۱۲ روزه هم بیمه شوند.

او ادامه داد: طرح کمیسیون اجتماعی مجلس سعی دارد که ما را جذب آموزش و پرورش کند اما به این شرط که ۲۴ ساعت باشیم در حالی که اگر قانون ۱۲ ساعته اجرا شود، نمی‌توانیم شامل استخدام شویم که در هر صورت متضرر خواهیم شد.

وی اضافه کرد: مسئولین در پاسخ به مطالبات ما می‌گویند که قرار داد را ۱۲ ساعته منعقد کردیم و اگر با این قرارداد تمایل به کار دارید ادامه دهید در غیر این صورت کار را ترک کنید.

این معلم جوان در پایان گفت: ما به امید استخدام وارد این طرح شدیم و ۱۰سال با کمترین حقوق کار کردیم اما اکنون با این تصمیمات عجیب، بسیار متضرر خواهیم شد؛ از عمر و وقت خود مایه گذاشتیم.

یکی دیگر از معلمان خرید خدمات استان قزوین گفت: نیروهای خرید خدمات ۸ سال است که با بیمه و حقوق ناقص (۲۴ساعت حقوق و ۲۲ روز بیمه، بیمه و بدون حقوق تعطیلات نوروز و تابستان) در سخت‌ترین شرایط مشغول به کار هستند، ضمن اینکه این حقوق را هم ۵ یا ۶ ماه یکبار دریافت می‌کنند.

وی افزود: در این چندسال با  انواع مشکلات، اجبار به امضای قراردادهای ننگین و توهین‌آمیز با واسطه‌هایی به عنوان موسس،  تهدید به تعدیل و … دست و پنجه نرم کردیم به امید روزی که روزنه‌ای برای جذب و استخدام ما در سازمان آموزش و پرورش فراهم شود.

او ادامه داد: امسال در نهایت ناباوری در نزدیک تعیین و تکلیف طرح کمیسیون اجتماعی مبنی بر جذب و به کارگیری نیروهای خرید خدماتی که سابقه کاری دارند ، متاسفانه باخبر شدیم اداره آموزش و پرورش استان قزوین ساعت کاری ما کارکنان را از ۲۴ ساعت به ۱۲ ساعت تقلیل داده است.

وی اضافه کرد: این تغییرات صرفا به این دلیل است که از تعدیل نیروی‌های تازه به کار گرفته شده با استفاده از طرح خرید خدمات، جلوگیری کنند.

این معلم افزود: معلمان خرید خدمات همپای کارکنان رسمی و حتی بیشتر زحمت می‌کشند اما نصف حقوق آنها را دریافت می‌کنند؛ با امضای این قرارداد باید با جذب از طریق طرح کمیسون اجتماعی خداحافظی کنیم!

*تجمع اعتراضی کارگران شرکتی، قراردادی و حجمی شهردار اهوازنسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل استانداری خوزستان

روزیکشنبه ۲۳ آبان،جمعی از کارگران شرکتی، قراردادی و حجمی شهردار اهوازبرای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت دست به تجمع مقابل استانداری خوزستان زدند.

به گزارش یک منبع خبری محلی،سال گذشته معاون امور سازمان همیاری شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور از اخذ مجوز استخدام و تبدیل وضعیت ۱۲ هزار و ۶۰۰ نیرو در شهرداری‌ها خبر داد تا به این ترتیب مشکل نیروهای انسانی موردنیاز این سازمان‌های خدماتی در سال جاری مرتفع شود.

اما این فرآیند با تغییر شورای شهر اهواز دچار مشکلاتی شد و به اعتراضات مقابل درب استانداری تبدیل شده است.

*تجمع کارگران نی‌بر اخراج شده در هفت تپه

امروز یکشنبه ۲۳ آبان جمعی از کارگران نی‌بر شرکت هفت‌تپه در محوطه شرکت تجمع کردند.

کارگران نی‌بر که تعدادشان به ۱۵۰ نفر می‌رسید پس از پایان کشت متاسفانه همگی اخراج شده اند.

  کارگران خواستار هستند که در سایر بخش‌های شرکت جذب و استخدام  شوند.

برگرفته از کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

*تجمع و راهپیمایی اعتراضی رانندگان بخش خصوصی امروز ۲۳آبان دراعتراض به عدم تعهدات شرکت واحد در واگذاری اتوبوس ها به رانندگان بعد از ده سال 

امروز ۲۳ آبانماه برای دومین بار در این ماه تعدادی از رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد تهران در مقابل دادسرای کارکنان دولت واقع در میدان منیریه تهران دست به تجمع اعتراضی زدند و از آنجا با تظاهرات و راه پیمایی به سمت دفتر قوه قضاییه رفتند.

 رانندگان معترض ضمن درخواست رسیدگی به فساد ورانتی که از سوی مدیران شرکت واحد وشرکت های پیمانکاری صورت گرفته، خواستار سند مالکیت اتوبوس هایشان هم شدند .

این تجمع تا مخابره این خبر همچنان ادامه دارد وخبرهای تکمیلی متعاقبا به اطلاع خواهد رسید.

گزارش رسانه ای شده:

اعتراض رانندگان بخش خصوصی شرکت واحدتهران  به شرایط شغلی‌

رانندگان بخش خصوصی به وضعیت پیمانکاری بودن مشاغل خود اعتراض کردند.

رانندگان بخش خصوصی شرکت واحد تهران درگفتگوبا خبرنگاررسانه ای ، از اعتراض خود به شرایط شغلی و پیمانکاری بودن خود خبر داده و یادآور شدند که تجمعی صبح امروز (۲۳ آبان) مقابل دفتر کارکنان دولت برگزار کرده‌اند.

یکی از این رانندگان علت اعتراض همکاران خود را نامناسب بودن شرایط شغلی دانسته و گفت: دو دانگ از اتوبوس‌ها به نام پیمانکاران زده شده است؛ درحالیکه آن‌ها نباید صاحب اتوبوس‌ها باشند. در عین حال، دستمزدهای ما معمولاً با تاخیر پرداخت می‌شود و از حداقل امکانات مانند لباس کار محرومیم اما شرکت‌های پیمانکاری هیچ مسئولیتی در قبال رانندگان برعهده نمی‌گیرند.

این رانندگان در عین حال، از نحوه‌ی جریمه‌های خود انتقاد داشته و اظهار داشتند: ما به دلایلی مانند اینکه چرا درب اتوبوس در غیر ایستگاه باز شده یا فلان جا مسافر پیاده شده، جریمه می‌شویم.

رانندگان که در بخش خصوصی فعال هستند، گفتند: در شرایط پیمانکاری، همه چیز به سود پیمانکار است و رانندگان منافع محدودی دارند که گاه رعایت نمی‌شود

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*دورجدید اعتراضات کشاورزان اصفهان  نسبت به عدم تخصیص سهم آب و وعده های توخالی مسئولان یک هفته را پشت سرگذاشت

روزیکشنبه ۲۳ آبان،اعتراضات گسترده و ادامه دار مردم بویژه کشاورزان اصفهانی به دلیل عدم اختصاص حق آبه این شهر به روز هفتم خود رسید.معترضان در تجمعات خود به نحوه تخصیص و انتقال آب در شرایط خشکی این استان و همچنین عدم اجرای تعهدات دولت در دوره های مختلف برای تامین آب اشاره داشته و از دولت خواستند برای برطرف سازی مشکلات چاره اندیشی کند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،اعتراضات کشاورزان در استان اصفهان و به طور کلی در شرق این استان و در شهرستان ورزنه از سال ۹۶ شکل گرفت؛ این اعتراضات به حق آبه و شیوه توزیع منابع آبی در مرکز ایران به صورت خرده اعتراضات آغاز شد ولی با عدم توجه دولت به مطالبات مردم، شکل گستره تری به خود گرفت و باعث شد تا این اعتراضات هر ساله بزرگتر شود. در حال حاضر شهرستان‌های لنجان، مبارکه، فلاورجان، نجف‌آباد و اصفهان همگی درگیر حق آبه زاینده رود هستند و هر برنامه انتقالی که دولت برای آب زاینده رود ترتیب می دهد خشم مردم را بیشتر دامن می زند. البته پیشتر هم در سال ۱۳۹۱ گروهی از کشاورزان شرق اصفهان اقدام به شکستن لوله‌های انتقال آب به استان یزد کردند که منجر به درگیری آنها با نیروی انتظامی و مجروح شدن تعدادی از آنها شد.

اعتراضات جدید کشاورزان اصفهانی از روز دوشنبه ۱۷ آبان ماه آغاز شد و در جریان این اعتراضات گروهی از کشاورزان قهدریجانی هم به جمع معترضان اضافه شدند؛ سال ها بی توجهی به احیای زاینده رود و خشک شدن بیشتر شهر اصفهان، نگرانی ها از وخیم تر شدن وضعیت و همچنین عدم تحقق وعده دولت ها باعث شد تا صبر مردم منطقه لبریز شود و برای بیان خواسته هایشان به خیابان ها بیایند.

وزارت نیرو در همه این سال هایی که کشاورزان اصفهانی از وضعیت موجود ابراز ناراحتی کردند هیچ اقدام قابل تاملی نداشته و همین موضوع سبب وخیم تر شدن اوضاع در سال های بعد شده است. ضمن اینکه با توجه به ادامه روند خشکسالی ها، بهره برداری مدیریت نشده از منابع و سفره های آب زیرزمینی به وخیم تر شدن اوضاع آبی کشور بویژه در مناطق خشک و کم آب دامن می زند.

از سوی دیگر حضور صنایع آب بر مانند فولاد در شهری مانند اصفهان که برای تامین آب آشامیدنی هم مشکل دارد خود دلیلی دیگر برای بحرانی شدن وضعیت آبی این شهر است و همه این عوامل دست به هم داده و باعث وخیم تر شدن وضعیت و افزایش نگرانی مردم از تامین منابع آبی شده است.

 وعده های بی سرانجام!

در شرایطی که نگرانی مردم و کشاورزان از خشک شدن زاینده رود و از دست رفتن حق آبه در حال افزایش و تبدیل شدن به خشم است، محرابیان، وزیر نیروی دولت رئیسی از مردم خواست که به آنها اعتماد کنند و از حل شدن مشکل طی دو سال آینده خبر داد. رییس جمهور هم مرکز مطالعات راهبردی را مامور مطالعه و تحقیق درباره وضعیت زاینده رود کرده است! این واکنش ها از سوی وزارت نیرو و رئیس جمهوری نه تنها به آرام شدن مردم کمکی نکرده که بیشتر باعث ناراحتی و تقویت انگیزه آنها برای ادامه اعتراضات بوده است! برخی از معترضان در واکنش به این اقدامات گفته اند که اگر قرار بود با وعده مشکلات برطرف شود تا الان ما به حق آبه خود رسیده بودیم.

ادامه اعتراضات در قلب زاینده رود

سال های زیادی از زمانیکه زاینده رود آب داشت می گذرد. سال ها مدیریت غیرمسئولانه و عدم توجه به اقلیم و تخصیص بخش زیادی از آب به صنایع آب بر و همچنین عدم اجرای طرح های آبیاری هوشمند و … این رود پر آب را به خشکی بزرگی بدل کرد که امروز معضلی برای محیط زیست و اقتصاد کشاورزی و توریستی اصفهان به شمار می رود و حتی آثار تاریخی همچون سی و سه پل را هم تهدید می کند! اگر به جای ساخت صنایعی که نیاز بسیار زیادی به آب دارند در استان اصفهان و استانهای اطراف، از جادبه های گردشگری این استان برای جذب توریست استفاده می شد، هم اشتغالزایی بیشتری داشت، هم اقتصاد منطقه رونق بیشتری می گرفت و هم آسیب هایی که امروز شاهدیم رخ نمی داد. زاینده رود هم که شریان حیاتی اصفهان و مهمترین جاذبه گردشگری این شهر است خشک نمی شد.

یکی از مشکلات اساسی در کشور ما این است که مسئولان بعد از رخداد واقعه بیدار می شوند و تصمیم به حل مشکلات می گیرند که در این شرایط هم با صدها تصمیم اشتباه به عمق بحران اضافه می کنند! این روش کار مسئولان بحران آبی را تشدید کرده و امروز اعترض و نگرانی مردم اصفهان افزایش یافته و دیگر به وعده ها هم دل خوش نمی کنند. بستر خشک زاینده رود هم محل تجمع و بست نشینی مردم معترض اصفهان شده است. قطعا عدم توجه مسئولان برای مدیریت منابع آبی در آینده نه چندان دور بحران های بسیار بزرگتری را رقم خواهد زد که هزینه های بیشتری برای کشور دارد.

*ادامه واژگونی سرویس رفت وآمد کارگران ولال مونی مسئولان ذیربط اینبار جان باختن راننده مینی بوس ومصدومیت ۸ کارگر پالایشگاه هشتم عسلویه(شرکت اویکو) 

صبح روز یکشنبه ۲۳ آبان،مینی بوس حامل کارگران پالایشگاه هشتم عسلویه(شرکت اویکو)بدنبال برخورد با گاردریل واژگون و راننده مینی بوس جان باخت و۸ کارگر دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.

کارگران به خبرنگاررسانه ای گفتند: فرسودگی سیستم حمل و نقل نیروهای پیمانکاری از دلایل این حادثه است.

*جان باختن یک کارگر ۲۹ ساله در شهرک بنفشه کرج براثر سقوط از ارتفاع

یک کارگر ۲۹ ساله حین کار در طبقه ششم یک ساختمان نیمه کاره در شهرک بنفشه کرج به پایین سقوط کرد ودردم جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate