اخباروگزارش های کارگری ۳ آبان ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۳ آبان ماه ۱۴۰۰

– تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشورنسبت به عدم همسان سازی حقوق  مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد درپایتخت

– سومین روز اعتصاب مینی بوس دارهای شاغل در تمامی شرکت های پارس جنوبی در اعتراض به پایین بودن دستمزد

– ادامه اعتراضات کارگران حجمی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان بابرپایی تجمع مقابل ساختمان اداره مرکزی

– تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب وفاضلاب استان کرمان نسبت به انتقال به بخش خصوصی وپیمانی شدن مقابل استانداری

– ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته بیمارستان خمینی کرج نسبت به عدم پاسخگویی به مطالباتشان با تجمع مقابل این واحد درمانی

– اعتصاب وتجمع کارگران قرارداد طرح اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای یزد برای اعتراض به سطح پایین حقوق وتبعیض در پرداخت

– ادامه اعتراضات دامنه دار کارگران شهرداری زنجان نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم  اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل ، وعده های توخالی وسکوت مصلحتی مسئولان

– ادامه اعتراضات معلمان قرآنی رفسنجان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی وعدم پاسخگویی مسئولان با تجمع مقابل اداره آموزش وپرورش

– پایان موقتی اعتصاب وتجمعات اعتراضی کارگران معدن میدوک شهر بابک

– تجمعات اعتراضی جوانان جویای کار شوشتر نسبت به بیکاری و وعده های پوچ مسئولان مقابل مجتمع کشت و صنعت کارون

– تجمعات اعتراضی جمعی از اعضای تعاونی مسکن خزر سبز گیلان نسبت به بلاتکلیفی ۱۸ ساله مقابل فرمانداری و اداره  کارشهرستان رشت و سازمان بازرسی استان گیلان

– تجمع اعتراضی نانوایان کرمانشاه نسبت به افزایش هزینه ها وپایین بودن قیمت نان مقابل اتحادیه خبازان

– بتعلق درآمدن فعالیت معدن طلای قروه بدنبال اعتراضات اهالی منطقه

– اعتراض جمعی از اهالی روستای آب قنات اندیکا نسبت به عدم وجود فضای آموزشی در روستاونداشتن راه ارتباطی مناسب و بی توجهی مسئولین مربوطه

– تجمع اعتراضی ورزشکاران معلول دامغان نسبت به عملکرد اداره ورزش و جوانان مقابل فرمانداری

– گزارش یک دیدار به مناسبت بزرگداشت روزجهانی معلم (قسمت دوم):

دیدار اعضای کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با مدیر و موسس مدرسه کودکان کار جلال آل احمد

– کانون نویسندگان ایران:

بیانیه‌ی مشترک انجمن‌های قلم (پن) سیدنی و ملبورن در اعتراض به اجرای حکم زندان آرش گنجی

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

فردین دانش  هفشجانی یکی از همکاران ما درگذشت

یادش گرامی باد

– جان باختن یک کارگرجوان درحادثه ریزش آوارمشهد

*تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشورنسبت به عدم همسان سازی حقوق  مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد درپایتخت

روز دوشنبه ۳ آبان، کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشوربرای پاسخ مثبت دادن به فراخوان تجمع اعتراضی سراسری نسبت به عدم همسان سازی حقوق از شهرهای اصفهان،اهواز، زیرآب، سمنان،سنگرود،شاهرود،طبس، کرمان، مبارکه،مشهد راهی پایتخت شدند ومقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد تجمع کردند.

گزارش رسانه ای شده:اعتراض بازنشستگان‌صنعت فولاد با پهن کردن سفره خالی

صبح امروز (سوم آبان ماه) گروهی بازنشستگان صنعت فولاد کشور که از نقاط مختلف کشور خود را به پایتخت رسانده‌اند، در ادامه پیگیرهای مطالبات بازنشستگی خود به صورت نمادین با پهن کردن سفره خالی مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشور در تهران درخواست وصول مطالبات خود را داشتند.

تجمع‌کنندگان، مهم‌ترین خواسته‌های خود را برخورداری از مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان و اصلاح احکام همسان‌سازی حقوق و انتقال از ردیف ۹ بودجه به ردیف ۷ عنوان کردند و گفتند: دولت مکلف به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین‌نامه معتبر فولاد است.

طبق اظهارات آن‌ها؛ از سال ۹۱ به بعد که صندوق فولاد به وزارت کار واگذار شد صندوق بطور غیر قانونی دست در جیب بازنشسته‌ها خود کرده و علی رغم اعتراض بازنشستگان باز هم به تخلفات خود ادامه می‌دهد. کسر پول بیمه‌ی عمر و حوادث از بازنشستگان ستادی و معدنی نمونه کوچکی از این تخلفات است که ما در نظر داریم این تخلف را به مقامات بالا دستی انتقال دهیم.

بازنشستگان همچنین خواستار پرداخت به موقع هزینه‌های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه‌های سنواتی، قرارداد درمان برابر آئین‌نامه استخدامی و دستورالعمل‌های فولاد، بیمه عمر و حوادث برابر دیگر واحدهای فولادی و بکارگیری فرزند بازنشستگان در ذوب آهن و شرکت‌های زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد هستند.

تجمع‌کنندگان که از مناطقی همچون کرمان، اصفهان، مشهد، مبارکه، زیرآب، طبس، سمنان، شاهرود، سنگرود گردهم آمده‌اند، می‌گویند اگر به مطالباتمان پاسخ داده نشود به اعتراضات صنفی خود ادامه می‌دهیم.

*سومین روز اعتصاب مینی بوس دارهای شاغل در تمامی شرکت های پارس جنوبی در اعتراض به پایین بودن دستمزد

از روز اول آبان ماه  مینی بوس دارهای شاغل در تمامی شرکت های پارس جنوبی در اعتراض به پایین بودن دستمزد و سایر مطالبات اقدام به اعتصاب و مسدود نمودن تعدادی از مسیرهای بین پالایشگاهی کردند.

  افزایش دستمزدها مطالبه همه بخش های کارگری در نفت است. شورای سازماندهی اعلام کرده است که علاوه بر افزایش سطح دستمزدهای در سطوح مختلف تخصصی متناسب با درخواست خود کارگران دستمزد هیچ کارگری نباید از خط فقر١٢میلیونی کمتر باشد و بیست روز کار و ده روز مرخصی  خواست فوری همه  ما کارگران در نفت است.

برگرفته از کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

گزارش رسانه ای شده درهمین رابطه:ادامه اعتراضات رانندگان عسلویه و کنگان نسبت به دستمزد بسیار ناچیزمقابل پالایشگاه ها

رانندگان اتوبوس و مینی‌بوسِ عسلویه و کنگان در پارس جنوبی، در اعتراض به شرایط شغلی خود تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این رانندگان که طرف قرارداد پیمانکاران هستند، می‌گویند: دستمزدمان به نسبت هزینه‌های استهلاک خودرو بسیار پایین است و همین دستمزد ناچیز نیز با ماه‌ها تاخیر پرداخت می‌شود.

یک راننده در این رابطه می‌گوید: ما رانندگان پیمانکاری وظیفه‌ی حمل و نقل کارگران پالایشگاه‌ها را برعهده داریم ولی خودمان از کمترین سطح دستمزد و امنیت شغلی برخورداریم؛ مشکل اصلی نیز از پیمانکاران است؛ پیمانکاران عموماً به تعهدات خود در قبال رانندگان عمل نمی‌کنند.

این رانندگان روز گذشته نیز تجمع اعتراضی برگزار کردند؛ خواسته‌ی اصلی آن‌ها افزایش دستمزد و نظارت بر عملکرد پیمانکاران است.

*ادامه اعتراضات کارگران حجمی شرکت بهره برداری نفت و گاز گچساران نسبت به نداشتن امنیت شغلی و وعده های توخالی مسئولان بابرپایی تجمع مقابل ساختمان اداره مرکزی

روزدوشنبه ۳ آبان،بیش از ۱۰۰ نفراز کارگران حجمی نفت و گاز گچساران برای انعکاس هرچه بیشترصدای اعتراضشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی وقراردادهای کاری مبهم و نامشخص و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع مقابل ساختمان اداره مرکزی شرکت بهره برداری (دفتر مدیر عامل )زدند.

یکی ازکارگران حاضردرتجمع به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: موضوع اصلی تجمع امروز ما کارگران مربوط به سفر اخیر وزیر نفت(جواد اوجی) به گچساران است که ایشان در این سفر دستور دادند که مشکل نیروهای حجمی شرکت نفت ظرف مدت ۴۸ساعت مرتفع شود،که چقدر این موضوع هم درفضای مجازی و رسانه ها مانور داده شد و هرمسئولی هم سعی می کرد این موضوع را به عملکردش گره بزند، اما به نظر می رسد وعده ای سرخرمن و تبلیغاتی بیش هم نبوده است.

کارگر معترض دیگری گفت:نزدیک به ۳۸۰نیروی حجمی در شرکت نفت وگاز گچساران مشغول به فعالیت هستندکه متاسفانه با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم می کنند،حقیقتا هم نمی دانیم این همه تبعیض در شرکت نفت وگاز گچساران برای چیست؟چطور است که دیگر نیروهای این شرکت به طور مرتب و سالانه پاداش دریافت می کنند اما ما همچنان از این مسئله به دور بوده ایم و تنها نامش را شنیده ایم.

یکی دیگر از کارگران تجمع کننده گفت: ما کارگران حجمی با تمامی جان و دل در این شرکت مشغول کار هستیم، اما همچنان بعد ازچندین سال کار و تلاش همچنان وضعیت قراردادهایمان مبهم و نامشخص است،با این وجود بیشتر کارگران حجمی دارای تحصیلات عالیه و در کار خود صاحب تخصص و حرفه هستند و بیشترین فشار کاری این شرکت به نوعی بر گردن همین کارگران است.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکت آب وفاضلاب استان کرمان نسبت به انتقال به بخش خصوصی وپیمانی شدن مقابل استانداری

روز دوشنبه ۳ آبان،جمعی از کارگران شرکت آب وفاضلاب استان کرمان نسبت به انتقال به بخش خصوصی وپیمانی شدن مقابل استانداری تجمع کردند.

تجمع کنندگان که خود را کارگران قراردادی بخش آبفاروستایی سابق خواندندبه خبرنگاررسانه ای گفتند:پس از ادغام با آبفا شهری دچار مشکلاتی شده اند و شرکت آب و فاضلاب استان قصد دارد ادامه وضعیت استخدامی و کاری آنان را از طریق برون سپاری به بخش های خصوصی پیمانکاری تغییر وضعیت دهد.

برخی از تجمع کنندگان با اشاره به اینکه در آستانه بازنشستگی قرار دارند، اصلی ترین مطالبه خود را جلوگیری از انتقالشان به شرکت های پیمانکاری و ادامه فعالیت تا زمان بازنشستگی در زیرمجموعه شرکت آب و فاضلاب استان کرمان خواندند.

یکی از تجمع کنندگان گفت: ما جزو نیروهایی هستیم که بعد از ادغام جهاد سازندگی و از ابتدای تشکیل شرکت آب و فاضلاب روستایی در مجموعه فعالیت داشته ایم اما سال گذشته آب و فاضلاب روستایی و آب و فاضلاب شهری ادغام شدند و اکنون مسئولان می خواهند ما را از بدنه آب و فاضلاب جدا و کارها را برون سپاری کنند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که در سراسر کشور همکاران در حال تغییر وضعیت و ارتقای شغلی هستند اما مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان در حال حاضر تصمیم دارد نیروهایی از قبیل ما را به بخش خصوصی منتقل کند.

یکی دیگر از تجمع کنندگان نیزگفت:برخی از نیروها ۲۰ سال به بالا سابقه فعالیت دارند و درصورت جدا شدن از بدنه شرکت آبفا دچار مشکلات دیگری از جمله کاهش مزایا و حقوق خواهیم شد.

یکی دیگر از معترضین گفت:۲۸سال سابقه فعالیت در آب و فاضلاب روستایی کرمان دارد واز نظر ما اینکه فعالیت ما به شرکت خصوصی برون سپاری شود بی عدالتی است.

*ادامه اعتراضات کارگران بازنشسته بیمارستان خمینی کرج نسبت به عدم پاسخگویی به مطالباتشان با تجمع مقابل این واحد درمانی

روزدوشنبه ۳ آبان، کارگران بازنشسته بیمارستان خمینی کرج درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم پاسخگویی به مطالباتشان برای باری دیگر مقابل این واحد درمانی دراستان البرز تجمع کردند.

یکی از بازنشستگان حاضر درتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: از سال ۹۶ و به مدت ۴ سال حقوق و سنوات عقب افتاده خود را دریافت نکرده ایم.

او ادامه داد: طی این مدت بارها مطالبات خود را اعلام کردیم اما هیچ مسئولی پاسخگوی نیروهای بازنشسته بیمارستان خمینی کرج نیست.

براساس گزارش رسانه ای شده،تجمع امروز با حضور حدود ۱۰۰نفر از کارگران بازنشسته پشت درهای بسته مدیران و معاونان بیمارستان کشیده شد که بدون پاسخگویی پایان یافت.

کارگران شاغل و بازنشسته بیمارستان خمینی کرج بارها و بارها نسبت به عدم پرداخت حقوق خود اعتراض و تجمع داشتند.

*اعتصاب وتجمع کارگران قرارداد طرح اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای یزد برای اعتراض به سطح پایین حقوق وتبعیض در پرداخت

روز دوشنبه ۳ آبان، کارگران قرارداد طرح اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای یزد برای اعتراض به سطح پایین حقوق وتبعیض در پرداخت دست از کارکشیدند وبا برپایی تجمع خواستارتغییر قراردادهای کاریشان شدند.

*ادامه اعتراضات دامنه دار کارگران شهرداری زنجان نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم  اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل ، وعده های توخالی وسکوت مصلحتی مسئولان

روزدوشنبه ۳ آبان، کارگران شهرداری زنجان ازادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح نازل حقوق منجمله عدم  اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، وعده های توخالی وسکوت مصلحتی مسئولان،خبردادند

کارگران شهرداری زنجان به خبرنگاررسانه ای گفتند:عدم پرداخت دستمزد کافی و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در مجموعه شهرداری زنجان، مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای کارگران به وجود آورده است.

یکی از کارگران شهرداری زنجان نیزگفت: میزان دریافتی حدود هزار نفر از کارگران فضای سبز و خدماتی شهرداری زنجان به دلیل‌ عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل کفاف مخارج زندگی آن‌ها را نمی‌دهد.

او درباره اختلاف دریافتی حقوق کارگران فضای سبز گفت: مقایسه فیش‌های حقوقی نشان دهنده افزایش این فاصله زیاد است به گونه‌ای که بین دو کارگر تا دو میلیون تومان فاصله دریافتی وجود دارد.

این کارگر شهرداری زنجان گفت: به عنوان نمونه در شهرداری زنجان چهار مدل پایه حقوق، ۳میلیون و ۳۰۰، سه میلیون و  ۸۰۰،چهار میلیون و ۴ میلیون و ۲۰۰ وجود دارد که دریافتی کارگران با مزایای پراضافه کار به چهار ونیم تا ۷ میلیون تومان می رسد.

وی افزود: سال گذشته به دنبال درخواست کارگران فضای سبز و خدماتی شهرداری زنجان مبنی بر لزوم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای افزایش دستمزدهایشان، مدیرکل کار استان زنجان با ارسال چندین نامه از شهردار زنجان خواست طبق قانون کار برای افزایش دستمزد کارگران شهرداری، طرح طبقه‌بندی مشاغل را در این واحد خدمات شهری اجرا کند ولی شهرداری به هیچ‌کدام از این نامه‌ها عمل نکرده است.

طبق اظهارات این کارگر؛ طبق دستور مدیرکل کار، شهرداری زنجان موطف شده بود از فروردین ماه طرح طبقه‌بندی مشاغل را برای همه کارگران خدماتی و فضای سبز اجرا کند. در حال حاضر بیش از ده ماه از نامه‌ی مدیرکل کار می‌گذرد اما شهرداری هنوز هیچ اقدامی برای انجام آن نمی‌کند.

این کارگر همچنین از عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل براساس الزامات قانونی انتقاد کرده و گفت: خواستار اجرای دقیق و عادلانه طرح طبقه‌بندی هستیم؛ طرحی که هم اکنون سالهاست در انتظار اجرای آن هستیم.

او در پایان با انتقاد از سکوت مسئولان استانی در برابر مطالبه‌گری کارگران شهرداری زنجان گفت: حالا کارگران شهرداری زنجان که علیرغم تاکید قانون، از حق و حقوق اولیه و بدیهی خود به خصوص از قانونِ «کار یکسان- مزد یکسان» محروم مانده‌اند، نه تنها پیگیر حقوق خود هستند بلکه واهمه بدتر شدن اوضاع را نیز دارند؛ هفت ماه از زمانی که قرار بوده طرح طبقه‌بندی اجرایی شود، گذشته اما مسئولان هنوز به صرافت اجرای این طرح نیفتاده‌اند.

در عین حال  این کارگر شهرداری زنجان گفت: تبعیض را که از میان برنداشته‌اند هیچ، بلکه مدیران شهرداری اهمیتی به نامه‌های نهاد‌های بالادستی نمی‌دهند. توجه به مطالبه و رفع تبعیض در اصلاح فیش‌های حقوقی مطالبه کارگران شهردرای زنجان است و امیدواریم با اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل از میزان اختلاف موجود کاسته شود.

*ادامه اعتراضات معلمان قرآنی رفسنجان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی وعدم پاسخگویی مسئولان با تجمع مقابل اداره آموزش وپرورش

روز دوشنبه ۳ آبان، معلمان قرآنی رفسنجان درادامه اعتراضاتشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی وعدم پاسخگویی مسئولان برای باری دیگر مقابل اداره آموزش وپرورش این شهردراستان کرمان تجمع کردند.

یکی ازمعلمان حاضردرتجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: ما ۶۲ نفر هستیم که همه در آزمون استخدام آموزش و پرورش قبول شدیم، اما علی‌رغم این قبولی، در آموزش و پرورش پذیرفته نشدیم.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه آموزش و پرورش رفسنجان بیش از ۲۰۰ نیرو کمبود دارد.

یکی دیگر از معلمان معترض گفت: ۳۰۰نفر در کل استان در این آزمون شرکت کردند و همه قبول شدند؛ اما از رفسنجان فقط یک نفر اعلام شد که برای استخدام پذیرفته شده است، ما با توجه به اینکه قبول شدیم خواستار توضیح و پرونده‌هایمان هستیم، که در این زمینه توضیحی به ما نمی‌دهند.

وی از مراجعه به وزارتخانه آموزش و پرورش، دفتر رئیس جمهور، اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان، دفتر نماینده رفسنجان، دفتر امام جمعه و…برای رساندن اعتراض‌شان خبر داد و گفت: اما متأسفانه تاکنون هیچ‌کس برای ما کاری انجام نداده است.

*پایان موقتی اعتصاب وتجمعات اعتراضی کارگران معدن میدوک شهر بابک

روز دوشنبه ۳ آبان، کارگران معدن میدوک شهر بابک از پایان موقتی اعتصاب وتجمعات اعتراضیشان از۲۷ آبان ماه خبردادند.

روز دوشنبه ۳ آبان این کارگران  به خبرنگاررسانه ای گفتند: حدود ۷ روز است که به کارگاه محل اشتغال خود بازگشته‌ایم. تصمیم بر این بود تا جلسه‌ای برای رسیدگی به خواسته‌های کارگران برگزار شود اما به دلیل ایام میلاد پیامبر این جلسه به روز سه‌شنبه (چهارم آبان) موکول شد.

آنها افزودند: در این جلسه درباره دستمزد و طرح طبقه‌بندی مشاغل تصمیم‌گیری خواهد شد و نمایندگان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان، شرکت پیمانکاری شرکت راه‌سازی و معدنی مبین، شورای تامین شهر بابک، شرکت ملی صنایع مس ایران و کارگران در این جلسه حضور خواهند داشت.

درهمین رابطه:

۱- ادامه اعتصاب وتجمعات کارگران معدن میدوک شهر بابک برای اعتراض به بازداشت ۴ همکار واخراج ۷ کارگرحق طلب دیگر وعدم پاسخگویی مسئولان

اعتصاب وتجمعات کارگران معدن میدوک شهر بابک (شرکت پیمانکاری شرکت راه‌سازی و معدنی مبین) برای اعتراض نسبت به بازداشت ۴ همکار واخراج ۷ کارگرحق طلب دیگر که ازاوایل ماه جاری شروع شده است کماکان ادامه دارد.

روزچهارشنبه ۲۱ مهر،کارگران معترض به خبرنگاررسانه ای گفتند: ۲۱روز است که دست از کار کشیده‌ایم و خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. هیچ یک از مسئولان شرکت حاضر به مذاکره و شنیدن خواسته‌ها نیستند. آن‌ها یکبار به شهر بابک آمدند اما حاضر نشدند تا با نماینده کارگران گفتگو کنند. ترجیح می‌دادیم تا مدیرعامل شرکت مبین در جمع کارگران حاضر شود و خواسته‌ها را بشنود. مسئولان شهر و شورای تامین از رسیدگی به خواسته‌هایمان وعده می‌دهند اما مدیران شرکت مبین هیچ تمایلی به حل مشکلات ما ندارند.

آن‌ها درباره پیگیری موضع از سوی سازمان مس گفتند: بازرس سازمان صنایع مس در کارگاه حاضر شد و تمامی موارد را بررسی و گزارشی مکتوب تهیه کرد. اگرچه این بازرسی بیشتر برای رسیدگی به تجهیزات و ایمنی بود اما به صورت شفاهی اعلام کرد که امکانات رفاهی موجود در کارگاه منسوخ شده است.

بنابه گفته کارگران، دونماینده کارگری از معدن شهر بابک به کارگاه دیگری منقل شده‌اند که هیچ ارتباطی با وضعیت آن‌ها ندارد.

کارگران درخاتمه گفتند: به نظر می‌رسد که این معدن ولو با داشتن درآمدی هنگفت برای این شرکت پیمانکاری اهمیتی چندانی ندارند. مدیران شرکت تلاش می‌کنند تا از این شرایط و اعتراض کارگران استفاده کنند و آن‌ها را عامل تعطیلی همیشگی کارگاه معرفی کنند.

۲- گسترده تر ومستحکمتربادهمبستگی کارگران: تجمعات اعتراضی کارگران معدن میدوک شهر بابک نسبت به بازداشت ۴ همکار واخراج ۷ کارگرحق طلب دیگر مقابل اداره کار و اداره اماکن شهر بابک

روزیکشنبه ۴ مهر، کارگران معدن میدوک شهر بابک دراستان کرمان (شرکت پیمانکاری شرکت راه‌سازی و معدنی مبین) برای اعتراض به بازداشت ۴ همکار واخراج ۷ کارگرحق طلب دیگرتجمعاتی را مقابل اداره کار و اداره اماکن شهر بابک برپاکردند.

کارگران تجمع کننده به خبرنگاررسانه ای گفتند:شرکت پیمانکاری شرکت راه‌سازی و معدنی مبین، مسئولیت معدن «میدوک» شهر بابک استان کرمان را برعهده دارد. اختلاف میان کارفرمای مادر(شرکت ملی صنایع مس ایران) و شرکت پیمانکاری سبب بروز مشکلاتی برای کارگران شده است.

آنها ادامه دادند: پیش از این، کارگران نسبت به وضعیت خود معترض بودند و پیمانکار تصمیم به اخراج آن‌ها داشت اما در نهایت تصمیم بر این شد تا کارگران با همان شرایط به کار خود ادامه دهند و کارفرما هیچ کارگری را اخراج نکند. اگرچه تصمیم بر عدم اخراج کارگران بود اما شرکت پیمانکاری ۷ نفر از کارگران را روز اول مهرماه اخراج می‌کند.

بنابه گفته کارگران،اخراج ۷ کارگر معدن میدوک سبب درگیری میان مدیران  شرکت  پیمانکاری و دیگر کارگران  شد وپس از این درگیری، ۴ کارگر بازداشت  شدند.

کارگران تجمع کننده افزودند:بازداشت‌شدگان در درگیری حضور نداشته‌اند اما به دلیل پیگیری مطالبات از سوی شرکت پیمانکاری متهم به ضرب و جرح شده‌اند. آنها همچنین خواهان آزادی همکاران بازداشت شده خود و رسیدگی به مطالباتشان هستند.

*تجمعات اعتراضی جوانان جویای کار شوشتر نسبت به بیکاری و وعده های پوچ مسئولان مقابل مجتمع کشت و صنعت کارون

روزدوشنبه ۳ آبان برای چندمین روز، جوانان جویای کار شوشتر بابرپایی تجمع مقابل مجتمع کشت و صنعت کارون ضمن بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بیکاری و وعده های پوچ مسئولان ،خواستار استخدام خود شدند.

این جوانان تجمع کننده وحق طلب خواستار اشتغال بومی‌ها در این مجتمع کشاورزی و صنعتی هستند.

یکی از این جوانان جویای کاربه خبرنگاررسانه ای گفت: مسئولان بارها به ما وعده استخدام داده‌اند ولی متاسفانه مدیریت شرکت معتقد است شرکت کشت و صنعت کارون ظرفیت محدودی برای استخدام نیروی کار دارد.

به گفته‌ی او، مسئولانِ مربوطه وعده داده‌اند که به زودی مشکل را حل می‌کنند ولی با گذشت زمان هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده‌است.

بیکاران شهرستان شوشترگفتند: زمانی که مجتمع کشت و صنعت کارون در سال ۵۲ شروع به کار کرد حدود ۱۷ هزار کارگر مشغول به کار شده بودند اما امروز تعداد شاغلین به کمتر از هزار نفر رسیده است.

معترضان درخاتمه گفتند:این عادلانه نیست که تعدادی معدود در این شرکت بزرگ مشغول به کار باشند اما شمار زیادی جوانان جویای کار ماهر و تحصیل‌کرده‌ی این شهر سال‌ها در انتظار شغل بمانند و بیکار باشند.

*تجمعات اعتراضی جمعی از اعضای تعاونی مسکن خزر سبز گیلان نسبت به بلاتکلیفی ۱۸ ساله مقابل فرمانداری و اداره  کارشهرستان رشت و سازمان بازرسی استان گیلان

روز دوشنبه ۳ آبان، جمعی از اعضای تعاونی مسکن خزر سبز گیلان برای اعتراض به بلاتکلیفی ۱۸ ساله تجمعاتی را مقابل فرمانداری و اداره  کارشهرستان رشت و سازمان بازرسی استان گیلان برپاکردند.

بنببه گزارش یک منبع خبری محلی،شماری از اعضای «تعاونی مسکن خزر سبز گیلان» که همگی از کارکنان شاغل بازنشسته نیروهای مسلح هستند، مقابل فرمانداری رشت، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان رشت و سازمان بازرسی استان گیلان تجمع کردند.

معترضان می‌گویند که هیجده سال از خرید ۵۴ هکتار زمین در منطقه روستایی «کیژده، برمچه، خاجان و اسماعیل آباد» واقع در ۹ کیلومتری مرکز شهر رشت می‌گذرد؛ اما همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

بنابهمین گزارش،شمار افرادی که از طریق این تعاونی اقدام به خرید زمین کرده‌اند، حدود چهارهزار نفر است. به گفته آن‌ها؛ نه تنها برایمان آپارتمان نساختند بلکه ۱۸ هکتار از زمین‌ها‌ی مسکونی تعاونی با تغییر کاربری فروخته شده است.

گفتنی است، اعضای تعاونی مسکن خزر سبز گیلان در سال‌های گذشته نیز تجمعات متعددی مقابل برخی نهادهای دولتی و قضایی برگزار کرده‌اند.

*تجمع اعتراضی نانوایان کرمانشاه نسبت به افزایش هزینه ها وپایین بودن قیمت نان مقابل اتحادیه خبازان

روزدوشنبه ۳ آبان،برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به افزایش هزینه ها وپایین بودن قیمت نان مقابل اتحادیه خبازان تجمع کردند.

*بتعلق درآمدن فعالیت معدن طلای قروه بدنبال اعتراضات اهالی منطقه

فعالیت معدن طلای ساریگونی قروه با اعتراض شوراهای روستاهای حوالی معدن و شورای شهرستان به دلیل نبود شفافیت و عمل نکردن به وعده ها متوقف و به حالت تعلیق درآمد.

صبح روز دوشنبه ۳ آبان، اعضای شورای روستاهای «نی بند، داشکسن و بهارلو» و با ورود شورای شهرستان قروه فعالیت معدن طلای ساریگونی قروه متوقف و معدن به حالت تعطیلی درآمد.

در همین زمینه رئیس شورای شهرستان قروه به خبرنگاران گفت:باتوجه به نبود شفافیت در معدن طلا و عمل نکردن مسئولان به وعده هایی که داده اند تصمیم بر تعطیلی معدن گرفته شد.

وی ضمن اعتراض به اینکه حقوق دولتی معدن در شهرستان هزینه نمی شود و به جاهای دیگر برده می شود، افزود: مسئولان باید پاسخ گو باشند که چرا حقوق دولتی به خارج از شهرستان برده می شود آن هم زمانی که هنوز روستاهای قروه مشکلات بسیاری را دارند.

به گفته او مسئولان معدن و دولت باید چند مورد درباره معدن طلا را مشخص نمایند:

۱- درباره مسایل زیست محیطی و مالی و میزان برداشت کان سنگ باتوجه به برداشت های بی رویه که می شود، شفاف سازی کنند.

۲- مشخص نماینده ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن چگونه هزینه شده و به کجا می رود؟

۳- درباره یک درصد از فروش طلا یعنی اجرای بند ۵ ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه توضیح دهند؟

۴- علت جایجایی نیروهای بومی با نیروهای غیریومی متخصص را شفاف اعلام نمایند؟

*اعتراض جمعی از اهالی روستای آب قنات اندیکا نسبت به عدم وجود فضای آموزشی در روستاونداشتن راه ارتباطی مناسب و بی توجهی مسئولین مربوطه

جمعی از اهالی آب قنات شهرستان اندیکا ضمن تشریح مشکلات و معضلات روستای خود،  نسبت به بی توجهی مسئولین و عدم وجود فضای آموزشی در روستا ونداشتن راه ارتباطی مناسب اعتراض نمودند.

روزدوشنبه ۳ آبان یکی ازاهالی روستای آب‌ قنات ضمن ابراز گلایه از وضعیت نامناسب تحصیل کودکان در روستا،به خبرنگاریک رسانه محلی گفت: روستای ما ۱۲ دانش آموز در مقطع ابتدایی دارد، که برای ادامه تحصیل باید با طی کردن مسافتی طولانی به روستاهای همجوار بروند،با توجه به اینکه چندین سال پیگیر احداث مدرسه در روستا بودیم اما متاسفانه تاکنون آموزش و پرورش با ما همکاری لازم جهت احداث مدرسه را نداشته است.

وی افزود : طبق پیگیری‌های مستمر و عدم دریافت نتیجه مناسب گویا هرگز احداث مدرسه در روستای آب‌قنات از اولویت‌های کاری آموزش و پرورش شهرستان اندیکا نبوده و اکنون فرزندان ما با این بی‌توجهی و قصور آموزش و پرورش به شکلی ملموس مواجه هستند‌.

وی ادامه داد: این روزها هوا رو به سردی نهاده است و از آنجائیکه در روستای ما راه ارتباطی مناسب وجود ندارد در فصل بارندگی ارتباط با روستا کاملا قطع می‌شود و امکان تردد سرویس مدارس وجود ندارد، لکن دانش آموزان باید مسیری تقریبا ۴ کیلومتر را با پای پیاده پیموده تا در کلاس درس خود حاضر شوند.

*تجمع اعتراضی ورزشکاران معلول دامغان نسبت به عملکرد اداره ورزش و جوانان مقابل فرمانداری

روز دوشنبه ۳ ابان،جمعی ازورزشکاران معلول و مدال آوران پاراالمپیک دامغان برای اعتراض به 

عملکرد اداره ورزش و جوانان دامغان دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان سمنان زدند.

ورزشکاران منتقد که عموما از معلولان جسمی حرکتی و کم توان ذهنی تحت پوشش اداره بهزیستی دامغان هستند نسبت به کمبود امکانات ورزشی و سوء مدیریت رئیس اداره ورزش و جوانان دامغان گلایه مند بودند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:تنها سالن مسقف جانبازان و معلولان دامغان در اکثر اوقات تعطیل است و با هر بار مراجعه حدود ۳ ساعت بلاتکلیف هستیم.

یکی دیگر از معلولان جسمی حرکتی گفت: هر بار که مراجعه می کنیم یا نگهبان نیست یا چند ساعتی طول می کشد که نگهبان برسد.

این ورزشکار افزود: بلاتکیفی چند ساعته و نشستن روی ویلچر و صندلی خودرو برای تمرین در سالن جانبازان و معلولان دامغان ما را دچار عارضه می کند که زخم بستر شایع ترین این عوارض است.

یکی دیگر از ورزشکار منتقد و حاضر در تجمع افزود: سالن جانبازان و معلولان دامغان فاقد امکانات لازم و مناسب سازی شده همچون سرویس بهداشتی و سیستم گرمایش و سرمایش استاندارد است.

وی ادامه داد: رئیس اداره ورزش و جوانان دامغان سالن را تحویل هیئت مربوطه نمی دهد و عموم مشکلات ناشی از این قضیه است.

آنها با در دست داشتن پلاکاردهایی با عنوان«حقوق از دست رفته معلولان را به خودشان برگردانید»، «اداره ورزش و جوانان دامغان سالن جانبازان و معلولین متعلق به خودشان است و نه هیچ کس دیگر»، «سهم ورزشکاران از امکانات جانبازان و معلولان چیست؟» و «بی توجهی اداره ورزش و جوانان دامغان به معلولان» مراتب اعتراض خودشان را به گوش مسئولان رساندند.

*گزارش یک دیدار به مناسبت بزرگداشت روزجهانی معلم (قسمت دوم):

دیدار اعضای کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با مدیر و موسس مدرسه کودکان کار جلال آل احمد

ساختمان مدرسه 

۱۵ سال هست مستاجر هستیم، مدرسه تابلو ندارد چون صاحب ملک مُصِر است که اگر شما تابلو بزنید مالیات من زیاد میشه. ولی چون آموزش و پرورش مدرسه رو معرفی می کنند، با تابلو نداشتن مشکلی نداریم و به این دلیل که مالک ساختمان رو با قیمت مناسب به ما رهن و اجاره داده، نمی‌تونیم خیلی برخلاف نظر صاحب ملک عمل کنیم.

اینکه مراکز آموزشی از مالیات معاف هستند رو  هرساله به آقای اسماعیلی میگیم، ولی نظرشون این هست که: شما با مراکز دیگه فرق می‌کنید چون اتباع دارید هر وقت تخلیه کنید، گیر مالیاتی ایجاد می‌شود.

صاحبخانه قول داده که تا زنده‌ام این ملک در اختیار این مدرسه هست. بعدا وارث هر کاری کرد تصمیم با خودش هست. 

هر سه سال یکبار تمدید قرار داد می کنه و دست ما برای ایجاد تغییرات و تعمیرات باز هست و کاری به این قبیل امور ندارد. 

مشکلات نوسازی و غیره هم داریم. به دلیل قدیمی بودن ساختمان  مدرسه هر سال  هزینه‌های زیادی دارد. مثلا پارسال نوسازی اومد مدرسه رو پلمپ کرد و گفت تا پله‌ها تعمیر نشه اجازه‌ی باز کردن ندارید. 

پارسال هم بخاطر پله‌ها و هم بخاطر اینکه از ستاد کرونا اومدن دیدن که بخاری گازی داریم، گفتند که باید تمام بخاری‌های گازی برداشته شود تا برای مهر ماه اجازه ثبت نام داشته باشید. 

دو سال پیش مجبور شدیم تمام پنجره‌های چوبی رو عوض کنیم و فلزی بزنیم، البته دست دوم. نقاشی های اینجا رو خودم و همسرم و دوستش با هم انجام دادیم. خودمون رفتیم بالای داربست …

عملا مدرسه خود گردان است و از طرف دولت و آموزش و پرورش کار خاصی انجام نمی‌گیرد.

در چارت، ما برای نوسازی مجوزی نداریم و اولویت برای مدارس دولتی و دانش آموزان ایرانی است.

مزیت های مدرسه برای دانش آموزان 

اتفاق خوبی که در این مدرسه برای بچه‌ها می افته اینه که، بچه‌ای که اینجا درس می‌خونه مدرک تحصیلی مدرسه ما زیر نظر امور بین الملل تایید میشه. چون اونجا کارنامه تایید میشه، با کارنامه‌ی تایید شده‌ی اینجا یکراست  میتونند  به سفارت مراجعه کنند. 

 یک اتفاق خوب دیگه هم این هست که: خانواده‌ای که هیچ نوع اقامتی نداشته وقتی کارنامه  این مدرسه رو بگیره (اسم این نه تا مدرسه تو دفتر کفالت هست) اگر باکارنامه این مدرسه‌ها به دفتر کفالت مراجعه کند، مراحل انجام کار قانونی مهاجرتش را برای دانش آموز و خانواده‌اش انجام می‌دهند.

اما چرا خانواده ها دوست ندارند مستقیم به مدرسه ما مراجعه کنند:  بخاطر اینکه هیچ نوع حمایت دولتی‌ای ندارم، خانواده ترجیح می‌دهد دانش آموز از روز اول بتواند در  مدرسه صد در صد دولتی باشد اما بخاطر اینکه مدرسه دولتی چنین چارتی را ندارند به مدرسه ما مراجعه می کند. 

در مدرسه همه نوع حمایتی در حد امکان انجام می‌شود، جمع آوری لباس دست دوم و نو  برای فرم مدرسه  و …

جمع آوری کتاب دست دوم برای بچه،  بخاطر اینکه تهیه ی کتاب درسی نو به راحتی امکان پذیر نیست. تهیه لوازم التحریر و …. تحت پوشش قرار دادن بچه برای حمایت درسی یا هر نوع حمایت دیگری در صورتی‌ که در مدارس دولتی این اتفاق ها برای بچه ها نمی‌افتد.

 محدودیتی برای یکدست بودن فرم مدرسه نداریم . 

کارها و فعالیت مختلفی برای تأمین بچه ها انجام می‌دهیم ولی اولویت دانش بچه‌ها و آموزش آن‌هاست.

 ادامه دارد

برگرفته ازکانال کانون صنفی معلمان ایران ( تهران)

*کانون نویسندگان ایران:

بیانیه‌ی مشترک انجمن‌های قلم (پن) سیدنی و ملبورن در اعتراض به اجرای حکم زندان آرش گنجی

۳۰ مهرماه انجمن‌های قلم سیدنی و ملبورن در بیانیه‌ای مشترک احضار آرش گنجی، مترجم و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران را برای اجرای حکم زندان محکوم کردند.

این بیانیه با اشاره به جزئیات پرونده‌ی گنجی و دغدغه‌های او درباره‌ی آزادی بیان در خاورمیانه، بخشی از پیام او خطاب به انجمن قلم سیدنی را نیز در متن بازنشر کرده است.

در بخشی از این بیانیه آمده است: «آرش به سه نویسنده‌ی ایرانی دیگر – رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین، و کیوان باژن– می‌پیوندد که هم اکنون به دلیل آثار انتقادی‌شان در زندان اوین به بند کشیده شده‌اند. این نویسندگان هر سه عضو کانون نویسندگان ایران هستند، که به‌تازگی انجمن قلم آمریکا جایزه‌ی «آزادی برای نوشتن» را به آنان اهدا کرد. در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، رژیم ایران چندین عضو کانون نویسندگان ایران را ترور کرد، به قتل رساند و قصد داشت که جان برخی اعضای دیگر را هم بگیرد.»

انجمن‌های قلم سیدنی و ملبورن در انتهای بیانیه خواهان آزادی بی‌درنگ اعضای کانون نویسندگان ایران و تمام زندانیان سیاسی ایران شده‌اند. 

ترجمه‌ی فارسی بیانیه در ادامه آمده است:

یازده سال زندان آرش گنجی و سرکوب آزادی بیان در ایران

 رژیم ایران بار دیگر نشان داد که دشمن قسم‌خورده‌ی آزادی است. روز شنبه ۱۶ اکتبر ۱۴۰۰، آرش گنجی، نویسنده، که پیش‌تر با تقاضایش برای تجدیدنظر در حکم یازده ساله‌ی زندانش مخالفت شده بود، برای اجرای این حکم به زندان مخوف اوین فراخوانده شد. قاضی‌ای که این حکم را صادر کرده همان مقیسه است که او را به نام ناصریان نیز می‌شناسند و در محاکمه‌ای که هم اکنون در دادگاهی در استکهلمِ سوئد درباره‌ی  قتل عام هزاران زندانی سیاسیِ ایرانی در سال  ۱۹۸۸ [۱۳۶۷] در جریان است، بارها از او نام برده شده است.

آرش گنجی، نویسنده و مترجم سرشناس و عضو هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران است که خواهان آزادی بیان و پایان دادن به سانسور در ایران است. گنجی در دسامبر ۲۰۱۹ دستگیر و به خاطر ترجمه‌ی کتابی درباره‌ی جنبش کردهای شمالِ سوریه به مدت ۲۹ روز در زندان اوین به بند کشیده شد. سال بعد، او پس از محاکمه به چند اتهام از جمله اقدام علیه امنیت کشور به یازده سال زندان محکوم شد.

گنجی، در ژوئن ۲۰۲۱، در پیامی ویدئویی به انجمن قلم سیدنی [در استرالیا]، از آزادی بیان در سراسر  خاورمیانه دفاع کرد و چنین گفت: «من نیز به خوبی می‌دانم که آزادی بیان روی کاغذ هیچ‌گاه حق واقعی آزادی بیان را تضمین نمی‌کند و نباید به آن به عنوان راه حل نهایی نگریسته شود. اما نبود آن هم دست بسیاری از دولت‌ها را باز می‌گذارد تا لگام گسیخته آن را لگدمال کنند. در عین حال این را نیز می‌دانم که حاکمیت‌ها به سادگی تن به حق آزدی بیان نداده و نمی‌دهند. اما مبارزه برای آوردن حق آزادی بیان در قوانین اساسی رژیم‌های خاورمیانه، صرف نظر از این که به نتیجه می‌رسد یا خیر، مبارز‌ه‌ی دمکراتیک عظیمی است که پیش از هر چیز زمینه‌ساز وحدت‌ها و همبستگی‌های بین‌المللی با سایر جنبش‌های دمکراتیک اعم از جنبش طبقه‌ی کارگر، جنبش زنان، جنبش محیط زیست، جنبش مهاجران و غیره می‌شود و خود مدرسه‌ای برای تمرین مبارزه و انترناسیونالیسم است.»

آرش به سه نویسنده‌ی ایرانی دیگر – رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین، و کیوان باژن– می‌پیوندد که هم اکنون به دلیل آثار انتقادی‌شان در زندان اوین به بند کشیده شده‌اند. این نویسندگان هر سه عضو کانون نویسندگان ایران هستند، که به‌تازگی انجمن قلم آمریکا جایزه‌ی «آزادی برای نوشتن» را به آنان اهدا کرد. در دهه‌های ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، رژیم ایران چندین عضو کانون نویسندگان ایران را ترور کرد، به قتل رساند و قصد داشت که جان برخی اعضای دیگر را هم بگیرد.

رژیم ایران به‌عبث می‌کوشد اندیشه و خلاقیت آرش گنجی را به بند کشد. تاریخ نشان داده است که اندیشه‌ها عمل می‌شوند، صداها فریاد می‌شوند، و کلمه‌ها دیوارهای زندان را در می‌نوردند و به بیرون نفوذ می‌کنند. دستان همبستگی بین‌المللی به فراسوی دیوارهای اوین خواهند رسید، از این چهار عضو کانون نویسندگان ایران حمایت خواهند کرد، به استبداد پایان خواهند داد و همه‌ی آنان را آزاد خواهند ساخت.

انجمن‌های قلم سیدنی و ملبورن خواهان آزادی بی‌درنگ اعضای کانون نویسندگان ایران و تمام زندانیان سیاسی ایران هستند. ما التزام به منشور سازمان ملل متحد درباره‌ی حقوق بشر را به دولت ایران یادآوری می‌کنیم، و از او می‌خواهیم به تمام آزادی‌ها احترام گذارد و به هر گونه اعدام و شکنجه و اذیت و آزار جسمی و روحی پایان دهد.

انجمن‌های قلم (پن) سیدنی و ملبورن

۲۲ اکتبر ۲۰۲۱

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

فردین دانش  هفشجانی یکی از همکاران ما درگذشت

یادش گرامی باد

روز ٢ آبان بنا فردین دانش هفشجانی یکی از همکاران که سالها در پروژه ای نفتی به کار اشتغال داشته  در اثر ریزش تونل جان خود را از دست داد و قربانی عدم ایمنی محیط کار شد. جانباختن فردین دانش را به خانواده  و به وابستگان و به همه همکاران گرامی تسلیت میگوییم. دوستان یک درد ما کارگران عدم ایمنی محیط کار است. ریزش تونل، سقوط از ارتفاع، حریق و آتش سوزی و انفجارهای مهیب نمونه هایی از سوانح مرگ آفرین در نفت هستند که تا همین امروز قربانیان بسیاری داشته است. مسببین اصلی آن نیز مشتی سرمایه دار مفتخور هستند  که حاضر به صرف کمترین بودجه برای ایمنی محیط کار و جلوگیری از  مرگ و میر بیشتر در محیط های کار نیستند. عدم وجود تجهیزات ایمنی لازم  و سطح پایین کیفیت آنها از جمله فقدان استانداردهای بین المللی ایمنی محیط کار در پالایشگاهها همواره خطر آفرین بوده است. درگذشت همکار عزیز فردین دانش هشدار دیگری به همه ماست . یک خواست فوری ما رفع تمامی موارد نقض ایمنی محیط کار است و باید این مطالبه در لیست اول ما کارگران نفت در سطح سراسری قرار گیرد

*جان باختن یک کارگرجوان درحادثه ریزش آوارمشهد

یک کارگرجوان حین کار درساختمان دردست تخریب واقع در خیابان دانش غربی براثر ریزش ساختمان وگرفتارشدن زیر تلی از آوار دردم جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate