ایران: تداوم سرکوب فعالین و تشکل های معلمان 

ایران: تداوم سرکوب فعالین و تشکل های معلمان

مبارزه معلمان ایران برای افزایش حقوق ها، برای همسان سازی حقوق بازنشستگی و نیز مخالفت با خصوصی سازی آموزش  =و در خواست آموزش رایگان  و پایان دادن به زندانی و محکوم کردن معلمان، در ماه های اخیر شدت گرفته است. در چهاردهم اکتبر امسال معلمان در حدود ۵۰ شهر و مراکز استان دست به تجمع اعتراضی زدند.

افزون بر تاکید بر مطالبات اقتصادی ما شاهد افزایش خشم معلمان نسبت  به تداوم صدور احکام زندان و زندانی کردن فعالین معلمان با اتهامات ساختگی توسط نیروهای امنیتی و دستگاه قضایی ایران بوده ایم. بنا به اطلاعات ما در حال حاضر معلمان زیر به دلیل فعالیت های اتحادیه ای در زندان به سر می برند: اسماعیل عبدی، محمد حسین سپهری، زینب همرنگ، هاشم خواستار، محمد رضا رمضان زاده، حسین حسن خانی، یغوب یزدانی، غلامرضا کندازی، ناهید فتحعلیان، نصرت بهشتی، مهدی فتحی، معصومه عسگر ، حجت الله  رفیعی و محمد ارکیان.

عزیز قاسم زاده، سخنگوی کانون صنفی معلمان گیلان، و هنرمند محبوب  در ۲۶ سپتامبر ۲۰۲۱  دستگیر شد و سپس در ۱۱ اکتبر ۲ با قرار وثیقه ۰۲۱ آزاد گردید.

این معلمان هیچ جرمی مرتکب نشده اند و هدف از تدوامبازداشت و حبس انها علاوه بر ایجاد فضای ترس، جلوگیری و منصرف کردن معلمان از رسیدن به خواست مشروع خود برای آزادی بیان و عقیده است که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می شود.

اخراج از کار محمد حبیبی

محمد حبیبی، عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران است. در اوایل این ماه   “هیات تجدید نطربررسی تخلفات وزارت آموزش و پرورش”  نظر نهایی خود را در مورد وضعیت شغلی محمد حبیبی اعلام کرد. این هیات حکم اخراج محمد حبیبی از کار را با پرداخت  مبلغی به عنوان خسارت صادر نمود . طبق این حکم، محمد حبیبی برای همیشه از تدریس در بخش اموزش عمومی در ایران محروم شده است  .

محمد حبیبی در جریان یک تجمع اعتراضی معلمان در ماه مه ۲۰۱۸ همراه با تعداد دیگری از فعالین معلمان، بطور خشونت آمیز از سوی نیروهای امنیتی مورد حمله قرار گرفت و دست گیر شد.  او سپس در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی احمد زاده به اتهام ”  اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی” به هفت سال نیم زندان و به اتهام ” اخلال در نظم عمومی”  به ۱۸ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و ۲ سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب گروه ها و دسته های سیاسی و اجتماعی و ممنوعیت خروج از کشور به عنوان مجازات تکمیلی محکوم شد.  این حکم در نهایت در  دسامبر ۲۰۱۸ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران به ریاست قاضی احمد زرگر موردتایید قرار گرفت .  آقای حبیبی  در ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ بعد از تحمل حدود سه سال حبس از زندان آزاد شد.

اخراج از کار محمد حبیبی ، یکی از چهره های برجسته تشکلات معلمان، بخشی از روند  سرکوب جنبش معلمان است؛ جنبشی که در پشتیبانی و حفاظت از آموزش رایگان و با خواست حق ایجاد تشکل، همچنان در جریان است. زمانی که محمد حبیبی در زندان بود، آموزش بین الملل EI  و تشکلاتمعلمان در کشور های مختلف، ، کمپین هایی را برای آزادی او سازمان دهی کردند. این کمپین ها کمک کرد که محمد حبیبی پیش از انکه هفت سال و نیم حکم زندان او به پایان برسد ، از زندان  آزاد شود

اتحاد بین المللی IASWI از تشکلات کارگری در بخش آموزش، آموزش بین الملل EI  و دیگر تشکلات کارگری و نیز از همه تشکلات مترقی و سازماهای مدافع حقوق بشر تقاضا می کند که تداوم سرکوب فعالین معلمان و فعالین اتحادیه ای در ایران را محکوم نمایند و خواستار آزادی فوری و بدون قید شرط همه معلمان زندانی شوند، و همچنین بخواهند که حکم اخراج محمد  حبیبی از کار لغو شود.

با همبستگی

International Alliance in Support of Workers in Iran (IASWI)

October 18, 2021

info@workers-iran.org;

www.workers-iran.org;

For regular updates, please refer to the IASWI’s Twitter and Facebook accounts and our main website in Farsi: https://etehadbinalmelali.com/

https://twitter.com/IASWIinfo

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate