اخباروگزارش های کارگری ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۰

– اعتصاب کارگران پالایشگاه فجر جم و تجمع مقابل درب پالایشگاه

گزارش تکمیلی از اعتصاب کارگران پالایشگاه فجر جم

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

اعتصاب همکاران ارکان ثالث در پالایشگاه فجر

– اعتصاب کارگران پروژه‌ای پتروشیمی بوشهر

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

اعتصاب همکاران پروژه ای ما در شرکت استیم در سایت یک پتروشیمی بوشهر

– تجمع اعتراضی شبانه روزی قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)نسبت به بلاتکلیفی استخدامی وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل وزارت آموزش وپرورش ادامه دارد

– تجمع اعتراضی همزمان معلمان تهران،خوزستان ولرستان نسبت به عدم اجرای رتبه‌بندی کامل مطابق با ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی

– تجمع اعتراضی معلمان بازنشسته سال۹۹ نسبت به عدم پرداخت پاداش مقابل مجلس

– تجمع اعتراضی آموزگاران نهضت سوادآموزی نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس

– بیانیه عمومی پیرامون آغاز سال جدید تحصیلی

اجازه نمی دهیم مدرسه ها و دانشگاه ها را به قتلگاهی دیگر برای فرزندانمان تبدیل کنید.

– دوست ورفیقمان پور فرهاد از میان ما رفت. 

– تجمع اعتراضی اعضای مسکن مهر ۲۹ پروژه پارس سرزمین ماهان شهرک ابریشم استان البرز  نسبت به ادامه بی خانمانی مقابل وزارت کشور

– مرگ ومصدومیت ۲ کارگر درحادثه ریزش معدن زغال سنگ معدن جوطبس 

– جان باختن یک کارگر ۶۳ ساله درتبریزبراثرسقوطازارتفاع

*اعتصاب کارگران پالایشگاه فجر جم و تجمع مقابل درب پالایشگاه

امروز سه‌شنبه ۲۳ شهریورماه کارگران ارکان ثالث شیفت صبح پالایشگاه فجر جم از رفتن به سر کار خودداری کرده و مقابل درب پالایشگاه دست به تجمع زدند.

عدم پرداخت مطالبات بک‌پی یکسان با دیگر شرکت‌های گازی و نفتی همجوار و حذف اضافه کاری غیر مؤظفی از جمله موارد اعتراضی این کارگران است.

اعتصاب این کارگران منجر شد تا واحد حمل و نقل به صورت نیمه تعطیل و رستوران پالایشگاه نیز تعطیل گردد. همچنین حاضر نشدن این نیروهای شیفتی باعث شد تا نیروهای شیفت شب‌کار در سر شیفت بمانند.

گزارش تکمیلی از اعتصاب کارگران پالایشگاه فجر جم

امروز سه‌شنبه ۲۳ شهریورماه کارگران ارکان ثالث شیفت صبح پالایشگاه فجر جم از رفتن به سر کار خودداری کرده و مقابل درب پالایشگاه دست به تجمع زدند.

این کارگران از ساعت ۶:۴۵ صبح که دست به تجمع زده بودند تا ساعت ۱۰:۳۰ مقابل درب پالایشگاه به تجمع خود ادامه دادند اما هیچیک از مسئولین پاسخی به خواست کارگران نداده و از اینرو کارگران با ترک پالایشگاه به خانه‌های‌شان برگشتند.

عدم پرداخت مطالبات بک‌پی یکسان با دیگر شرکت‌های گازی و نفتی همجوار و حذف اضافه کاری غیر مؤظفی از جمله موارد اعتراضی این کارگران است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۲۳ شهریور ۱۴۰۰

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

اعتصاب همکاران ارکان ثالث در پالایشگاه فجر

روز سه‌شنبه ۲۳ شهریورماه همکاران ارکان ثالث ما در شیفت صبح پالایشگاه فجر جم در اعتراض به تعرضات هر روزه به زندگی و معیشتشان از جمله عدم پرداخت مطالبات بک پی یکسان با دیگر شرکت های گازی و نفتی همجوار و حذف اضافه کاری غیر موظفی دست از کار کشیده  و مقابل درب پالایشگاه تجمع کردند. این تجمع  از ساعت ۶:۴۵ صبح آغاز و تا ساعت ۱۰:۳۰ ادامه داشت و از آنجا که  هیچیک از مسئولین حاضر به پاسخگویی نشدند، کارگران پالایشگاه را ترک و به خانه هایشان رفتند و بر ادامه اعتراض تاکید نمودند. در نتیجه اعتصاب این کارگران  واحد حمل و نقل نیز به صورت نیمه تعطیل و همچنین رستوران پالایشگاه تعطیل شد. همچنین حاضر نشدن نیروهای شیفتی صبح باعث شد تا نیروهای شیفت شب‌کار در سر شیفت بمانند. هم اکنون اعتراضات در میان بخش های مختلف همکاران ما در نفت گسترده است. چپاولگری های پیمانکاران و کارفرمایان و باز گذاشته شدن دست آنها به هر گونه زورگویی در پناه قوانین مناطق ویژه اقتصادی و تعرضات هر روزه به زندگی و معیشت ما در فضایی امنیتی موضوعات اصلی اعتراضات ما در بخش های مختلف نفتی است.

*اعتصاب کارگران پروژه‌ای پتروشیمی بوشهر

روز دوشنبه ۲۲ شهریور کارگران پروژه‌ای شرکت استیم شاغل در سایت یک پتروشیمی بوشهر دست از کار کشیده و دست به اعتصاب زدند.

این کارگران که حدود ۸۰ نفر از مشاغل جوشکار، فیتر، سیویل، داربست‌بند، نصاب، قالب‌بند و بتون‌ریز هستند در اعتراض به عدم تحقق وعده‌های پیمانکار دست به اعتصاب زدند و خواستار افزایش دستمزد و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت بر اساس خواست کارگران و وعده‌ی پیمانکار هستند.

برگرفته ازکانال اتحادیه آزادکارگران ایران

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

اعتصاب همکاران پروژه ای ما در شرکت استیم در سایت یک پتروشیمی بوشهر

روز ۲۲ شهریور ۸۰  همکار پروژه‌ای ما از مشاغل جوشکار، فیتر، سیویل، داربست‌بند، نصاب، قالب‌بند و بتون‌ریز در شرکت استیم شاغل در سایت یک پتروشیمی بوشهر در اعتراض به عدم تحقق وعده‌های پیمانکار دست به اعتصاب زدند . همکاران ما خواهان  افزایش دستمزد و تغییر نوبت کاری به ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت و اجرای وعده های پیمانکار هستند.   همانطور که قبلا گزارش کرده ایم بخشی از همکاران اعتصابی ما با تحمیل عقب نشینی هایی به پیمانکاران سر کار باز گشته  اند و وقتی با خلف وعده ها روبرو میشوند دوباره به اعتصاب بر میگردند. به این ترتیب ما کارگران اعتصابی نفت از مطالبات خود کوتاه نمی آییم. و بالاترین سطح توافقات با پیمانکاران مبنای مطالبه گری ما برای بازگشت به کار است.

٢٣ شهریور ١٤٠٠

*تجمع اعتراضی شبانه روزی قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون)نسبت به بلاتکلیفی استخدامی وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل وزارت آموزش وپرورش ادامه دارد

دوشنبه شب وروز سه شنبه ۲۳ شهریور، قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون) به تجمع اعتراضیشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی وعدم پاسخگویی مسئولان مقابل وزارت آموزش وپرورش ادامه دادند.

این معلمان حق طلب اعلام کردند تجمعشان سه شنبه شب و روزچهارشنبه ۲۴ شهریورادامه خواهد داشت.

+شعارهایی که معلمان معترض وخشمگین اینروزها مقابل وزارت آموزش وپرورش سرمیدهند:

– ریاست جمهوری تاکی باید صبوری

– یامرگ یا استخدام

– این ماه، ماه خون   مافیا سرنگون 

سکوت فایده نداره  کارنامه سبز بیکاره

– این همه بی عدالتی    هرگزندیده ملتی

– نه مجلس نه دولت   نیستند به فکر ملت

– مسئول بی‌کفایت نماد ضعف و خفت

– مسئول بی‌کفایت  عامل خواروخفت

– مسئول بی لیاقت  عامل فقروخفت

– تاحقمو نگیرم  ازاینجا نمیرم

– کارنامه سبز مییمرد   ذلت نمی پذیرد

– سکوت فایده نداره کارنامه سبز بیداره 

– کارنامه سبز داد بزن  حقتو فریاد بزن

*تجمع اعتراضی همزمان معلمان تهران،خوزستان ولرستان نسبت به عدم اجرای رتبه‌بندی کامل مطابق با ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی

روز سه شنبه ۲۳ شهریو،برای به عدم اجرای رتبه‌بندی کامل مطابق با ۸۰ درصد حقوق هیأت علمی همزمان معلمان تهران مقابل مجلس ومعلمان خوزستان ولرستان مقابل اداره کل آموزش وپرورش این دواستان تجمع کردند.

+تصاویر:

تهران مقابل مجلس:

لرستان:

+گزارش رسانه ای شده:اعتراض معلمان در چند شهر به اجرا نشدن رتبه‌‌‌بندی

معلمان آموزش و پرورش برای پیگیری اجرای رتبه‌‌بندی و افزایش حقوق امروز (سه‌شنبه/۲۳ شهریور) در چند شهر (تهران و لرستان) تجمع کردند.

این معلمان خواهان اجرای کامل رتبه‌بندی بر اساس نظام رتبه‌بندی هستند که افزایش حقوق‌ها را تا ۸۰ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها تضمین می‌کند. 

آنها بر این اساس خواهان تعیین تکلیف وضعیت رتبه‌بندی خود شده‌اند که لایحه‌ی آن با مخالفت دولت و سازمان برنامه و بودجه مواجه شده است. 

مجلس مقرر کرده است که این لایحه با توجه به بودجه ۱۴۰۰ مجدد مورد بررسی قرار گیرد و نهایت تا ابتدای مهر ماه در حقوق معلمان قرار گیرد. 

در تجمع امروز، گروهی از معلمان در تهران و گروهی دیگر در لرستان جمع شدند تا اجرای رتبه‌بندی را با انگیزه‌های اولیه قانون‌گذار در دهه ۸۰ پیگیری کنند.

*تجمع اعتراضی معلمان بازنشسته سال۹۹ نسبت به عدم پرداخت پاداش مقابل مجلس

روزسه شنبه ۲۳ شهریور، معلمان بازنشسته سال ۹۹  برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت پاداش دست به تجمع مقابل مجلس زدند.تجمع کنندگان ازجمله شعارمی دادند:«پاداش حقمونه، یک جا و بی بهونه»

*تجمع اعتراضی آموزگاران نهضت سوادآموزی نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس

روزسه شنبه ۲۳ شهریور،جمعی از آموزگاران نهضت سوادآموزی برای باری دیگر برای اعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس اجتماع کردند.

*بیانیه عمومی پیرامون آغاز سال جدید تحصیلی

اجازه نمی دهیم مدرسه ها و دانشگاه ها را به قتلگاهی دیگر برای فرزندانمان تبدیل کنید.

هشت روز به آغاز سال جدید تحصیلی مانده است و این در حالی است که کرونا با مجوز مقامات حکومتی روزانه به طور میانگین طبق آمار رسمی ۵۵۰ نفر را که شاید یک سوم آمار واقعی باشد، قتل عام می کند و هنوز به قله پیک پنجم نرسیده است.

در خیلی از کشورها که دولت هایشان به موقع اقدامات مقابله با کرونا و از جمله اقدام به واکسیناسیون با واکسن‌های معتبر و کارآمد انجام داده اند، در حال آماده شدن برای بازگشایی حضوری مدرسه ها و دانشگاه ها هستند تا دانش آموزان و دانشجویان و کادر آموزشی با اطمینان و آسودگی خاطر از نبودِ مخاطرات کرونایی سر کلاس ها حاضر شوند.

در ایران نیز مقامات و مسئولینی که جان مردم برایشان کمترین اهمیتی ندارد و تا امروز با طفره رفتن از مسولیت پذیری در قبال محافظت از جان مردم هیچ هزینه ای نکرده و بویژه با منع کردن ورود واکسن های معتبر و بازگرداندن واکسن های اهدایی پزشکان بدون مرز و حتی ممانعت از ورود واکسن سینوفارم چینی که تقریبا مجانی بوده است، آمار رسمی کشتار مردم را به عدد ۱۲۰ هزار نفر رسانده اند که بنا به آمارهایی که از سوی پزشکان به بیرون درز یافته، بیش از ۵۰۰ هزار نفر است، با بی شرمی و بی مسئولیتیِ آشکار، بازگشایی حضوری مدارس را از مهرماه زمزمه می کنند تا بار دیگر اقبال خود را در مقابل مردم بسنجند و در صورت سکوت عمومی، طرح شوم خود را اجرایی کنند.

ما مردم خوب می دانیم که مقامات حکومتی نگران جا ماندن فرزندان ما از تحصیل نیستند و مانند همیشه سعی دارند تا اوضاع کشتار گسترده ناشی از کرونا را در انظار جهانی پنهان کنند و به دروغ بگویند در ایران هم مانند خیلی از کشورهای دیگر شرایط عادی است.

ما به چشم خود می بینیم که عاملان قتل عام مردم به جای محاکمه و مجازات، ترفیع مقام می گیرند و دستشان برای معامله بر سرِجان مردم بازتر شده است.

از اینرو به مقامات و مسؤلین هشدار می دهیم که در مقابل هر طرح و برنامه ای برای بازگشایی حضوری مدارس و مراکز آموزشی تا انجام واکسیناسیون کل مردم و مهار کامل کرونا قاطعانه خواهیم ایستاد و خواهان اقدامات فوری زیر هستیم:

۱- تعطیلی کلیه مراکز تجمع شامل: مدرسه ها، دانشگاه ها، کارخانه ها و مراکز کارگری، اداری، مساجد و تجمعات مذهبی و غیره. 

۲- تامین هزینه زندگی عموم مردم در دوران تعطیلی. 

۳- تهیه واکسن های معتبر و مورد تایید سازمان بهداشت جهانی و واکسینه کردن فوری و همگانی.

۴- فراهم نمودن شرایط و امکانات تحصیل غیرحضوری از قبیل گوشی و تبلت و اینترنت رایگان برای کلیه دانش آموزان و معلمان و دانشجویان تا زمانی که کرونا کاملا مهار و امکان بازگشایی حضوری مدارس و مراکز آموزشی فراهم شود.

امضاء

۱-انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه 

۲-انجمن صنف تاکسیرانان زرین شهر اصفهان

۳-سندیکای نقاشان البرز 

۴-ندای زنان ایران 

۵-کارگران گروه صنعت کاران شرکت نیوپایپ اصفهان

۶-‍ گروه پیمانی صنعتی فولادصبا

۷- گروه تعمیرات واحد ها صنعتی شهرک اشتراجان

 ۸-کارگران بخش راه اندازی واحد بلوم صنایع فولاد

۹-کارگران گروه تاسیسات صنعتی جنوب

۱۰-کارگران گروه واحدهای صنفی محمود آباد اصفهان

۱۲-گروهی از ورزشکاران رزمی کار کرمانشاه

-(۱۲تکراری) گروهی از رانندگان تاکسی شهرک ظفر کرمانشاه

۱۳-گروهی از فارغ‌التحصیلان بیکار دانشگاه رازی کرمانشاه

۱۴-گروهی از کارگران جوشکار شهرک دولت آباد کرمانشاه 

۱۵-هنرمندان مستقل کرمانشاه 

۱۶-گروهی از ورزشکاران جودوکار شهر سنندج 

۱۷-گروهی از کارگران خیابان فراح سنندج

۱۸-گروهی از کارگران خیابان ۱۷ شهریور سنندج 

۱۹-گروهی از کارگران دست فروش خیابان ۱۷ شهریور سنندج 

۲۰-گروهی از زنان کوهنورد شهر سنندج

۲۱-گروهی از زنان خانه‌دار شهر سنندج

۲۲-گروهی از کارگران مرغداری های مریوان

۲۳-گروهی از جوشکاران لوله کشی گاز خانگی مریوان

۲۴-گروهی از معلمان بازنشسته مریوان

۲۵-گروهی از صنعت کاران شهرک صنعتی مریوان

۲۶-گروهی از کارگران نانوایی های مریوان

۲۷-گروهی از آرایشگران مردانه مریوان

۲۸-گروهی از رانندگان تاکسی مریوان

۲۹-گروهی از زنان خانه دار مریوان

۳۰- فعالین لغو کار کودکان تهران

۳۱-روح اله مهدی پور عمرانی عضو کانون نویسندگان ایران

۳۲-هوشیار انصاری فر عضو کانون نویسندگان ایران

۳۳-ایرج ضیایی عضو کانون نویسندگان ایران

۳۴-رضا چایچی عضو کانون نویسندگان ایران

۳۵-نرگس الیکایی عضو کانون نویسندگان ایران 

۳۶-پوران کاوه عضو کانون نویسندگان ایران 

۳۷-مظاهر شهامت عضو کانون نویسندگان ایران 

۳۸-فانوس بهادروند عضو کانون نویسندگان ایران 

۳۹-مانی پارسا عضو کانون نویسندگان ایران 

۴۰-علی رضا بهنام عضو کانون نویسندگان ایران 

۴۱-گروهی از زنان مهاجر افغانستانی مقیم تهران

۴۲-استاد رحیم کارگر افغانستانی ساکن تهران

۴۳-استاد نادر کارگر افغانستانی ساکن تهران

۴۴-استاد عبدلقیوم کارگر افغانستانی ساکن تهران 

۴۵-داوود کارگر افغانستانی ساکن تهران

۴۶-استاد کیوان کارگر افغانستانی ساکن تهران

۴۷-خسرو احمدی بازنشسته فرهنگی ساکن تهران

۴۸-بختیار رضایی فعال کارگری کامیاران

۴۹-فرمیسک عزیزی معترض اجتماعی مریوان

۵۰-فرهاد عربزاده فعال کارگری مریوان

۵۱-هیری عربزاده معترض اجتماعی مریوان

۵۲-فرشاد حسینی معترض اجتماعی مریوان

۵۳مهنوش حبیبی معترض اجتماعی مریوان

۵۴-مهرداد حبیبی معترض اجتماعی مریوان

۵۵-سردار نزری معترض اجتماعی مریوان 

۵۶-فریبا نامی معترض اجتماعی مریوان 

۵۷-حسن نامی معترض اجتماعی مريوان

۵۸-گروهی از اعضای کانون نویسندگان ایران

۱۴۰۰/۰۶/۲۳

*دوست ورفیقمان پور فرهاد از میان ما رفت. 

بدین‌وسیله به اطلاع جنبش کارگری و دوستان و اعضای کمیته پیگیری می‌رسانیم که دوست گرامی و عزیزمان اسدالله پور فرهاد جان باخته است. وی در دوران حکومت پهلوی از دانشجویان چپ و آزادیخواه بود؛ هم زمان با  تحصیل در دانشگاه با حضور در مراکز صنعتی و کارگری به روشنگری در میان کارگران می‌پرداخت . پور فرهاد در آن زمان مجبور به ترک کشور شد  ، و در کشور هندوستان در رشته تأسیسات مکانیک به تحصیل پرداخت و در سال ۵۷ به ایران برگشت  . 

با توجه به رشته تحصیلش فعالیت خودرا در مراکز کارگری ادامه داد و در پروژه‌های صنعتی و عمرانی مشغول به کار شد  . بااینکه در پست‌های مدیریتی (مدیر پروژه و رئیس کارگاه و سرپرستی واحدهای اجرایی) مشغول بود ،  ولی ضمن روشنگری در میان همکارانش تلاش می‌کرد که شرایط مناسبی برای کارگران فراهم کند. او   عضو کمیته‌ پیگیری ایجادتشکلهای کارگری ایران بود .   وی در روز ۱۱ اردیبهشت سال ۱۳۸۸ با جمع ۱۷۵ نفری از کارگران و فعالین کارگری در پارک لاله دستگیر شد.

 پور فرهاد ازنظر اراده‌ی همکاری و پشتیبانی امکانات، برای دوستانش در درون جنبش کارگری سخاوت ویژه‌ی داشت ، وی همیشه در شادی و سر خوشی زیست .

 پور فرهاد متأسفانه در چند سال اخیر به بیماری سرطان گرفتار شد ، و متحمل رنج‌های جسمی طاقت فرسایی گردیده  ، و زمین‌گیر شد  . سرانجام  در شهریور ۱۴۰۰ در زادگاهش شهر اراک از میان ما رفت  .

وی در اندیشه رهایی و رفاه و یک دنیای بهتر برای انسان‌ها  بود و برای این تفکر و اندیشه والا می‌زیست. 

 یاد و خاطرش بی‌هیچ پیرایه وبی هیچ واسطه‌ای در یاد واذهان ما باقی خواهد ماند  . 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد

کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران ۱۴۰۰/۶/۲۲

*تجمع اعتراضی اعضای مسکن مهر ۲۹ پروژه پارس سرزمین ماهان شهرک ابریشم استان البرز  نسبت به ادامه بی خانمانی مقابل وزارت کشور

روزدوشنبه ۲۲ شهریور،جمعی از اعضای مسکن مهر ۲۹ پروژه پارس سرزمین ماهان شهرک ابریشم استان البرز برای اعتراض به ادامه بی خانمانی مقابل وزارت کشورتجمع کردند.

معترضان بنرهایی با مضمون “مسکن راه و شهرسازی کرج لانه فساد است”، “رنج و مال ۴۰۰ خانوار بی سرپناه را بعد از ۱۲ سال به باد داده” ،  “عدالت ، عدالت” در دست داشتند.

معترضان علت تجمع خود را ضعف مدیریت و بی عدالتی اداره کل راه و شهرسازی استان البرز دانستند وخبرنگاررسانه ای گفتند: با اینکه حکم قضایی برای تحویل مسکن داشتیم نتوانستیم به حق خود برسیم.

یکی از معترضان دلایل اصلی تجمع را خودداری از اجرای حکم و درخواست مبالغ اضافی توسط اداره کل راه و شهرسازی استان البرز اعلام کرد و گفت: ما معترضان مستاجر هستیم و قادر به افزایش پول پیش نیستیم چرا بعد از ۱۲ سال نام نویسی در مسکن مهر باید مبالغ اضافی پرداخت کنیم.

او افزود:اکثر معترضان یا کارگر هستند یا بیکار  و امیدشان همین مسکن مهری بود که در آن نام نویسی کردند.

وی گفت: تا زمانی که مشکلمان رفع نشود به تجمع در مقابل نهاد ریاست جمهوری، وزارت کشور و اداره کل راه و شهرسازی استان البرز ادامه خواهیم داد.

*مرگ ومصدومیت ۲ کارگر درحادثه ریزش معدن زغال سنگ معدن جوطبس 

بر اثر ریزش معدن زغال سنگ معدن جوطبس در استان خراسان جنوبی یک کارگربنام مرادی جان باخت ورمضانی کارگردیگراین معدن مصدوم شد.

*جان باختن یک کارگر ۶۳ ساله درتبریزبراثرسقوطازارتفاع

عصرروزسه شنبه ۲۳ شهریور،یک کارگر ۶۳ ساله براثرسقوط از طبقه پنجم ساختمان به عمق چاهک آسانسور دردم جان خودراازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate