اخباروگزارش های کارگری ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۱۴ شهریورماه ۱۴۰۰

– تجمع اعتراضی شبانه روزی قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون ) نسبت به بلاتکلیفی استخدامی و وعده های توخالی مسئولان  با برپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش

– تجمع اعتراضی شبانه روزی پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس

– تجمع اعتراضی معلم‌های قرآنی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس 

– تجمع اعتراضی فرهنگیان نسبت به عدم اجرای رتبه‌بندی، تاخیر در اعمال فوق‌العاده ویژه، فاصله بسیار زياد حقوق فرهنگیان از خط فقر مقابل مجلس و سازمان برنامه‌وبودجه

– تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی ایذه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های پوچ مقابل استانداری خوزستان

– اعتصاب دامنه دار کارگران شرکت بلند طبقه  شهرستان نیکشهر دراعراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق

– تجمع اعتراضی رانندگان فرودگاه امام نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل دادسرای این فرودگاه 

– ادامه اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری میاندوآب دراعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان

– ادامه تجمعات اعتراضی کارگران سد شفارود رضوانشهر نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و وعده های توخالی مسئولان در کارگاه ومقابل فرمانداری

روزنامه‌نگاران مستقل ایران:به سرکوب روزنامه‌نگاران پایان دهید

– تجمعات اعتراضی دامنه دار اهالی روستای بنک ازتوابع شهرستان منوجان نسبت به تخریب منازل و آلودگی آب توسط معدن آهک بنیاد مستضعفان

بازداشت چند نفر ازاهالی حق طلب روستا

– تجمع اعتراضی  اهالی مسکن مهر دررود نسبت به تغییر کاربری فضای سبزبرای چندمین باردرسال جاری

– مرگ ومصدومیت ۱۳ کارگر شهرک صنعتی عطاردرحادثه واژگونی سرویس رفت وآمد

– جان باختن کارگراداره برق فردیس بر اثر سقوط از پایه

– جان باختن کارگر شهرداری پارس آباد حین سرویس ماشین جاروکشی

*تجمع اعتراضی شبانه روزی قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون ) نسبت به بلاتکلیفی استخدامی و وعده های توخالی مسئولان  با برپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش

قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون )شنبه شب رادرخیابان قره نی تهران به سحر رساندند تاروزیکشنبه ۱۴ شهریوربرای دومین روزمتوالی با برپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش اعتراضشان را نسبت به بلاتکلیفی استخدامی و وعده های توخالی مسئولان    بنمایش بگذارند.

.یکی ازتجمع‌کنندگان در ارتباط با تجمع روز و شب گذشته در تهران،به خبرنگارسانه ای گفت: قبل از انتخابات، یک تجمع نُه روزه در تهران داشتیم اما در پایان به ما وعده دادند که مطالبات‌مان را پیگیری می‌کنند،متاسفانه بعد از چهارماه، هیچ اقدامی برای روشن شدن تکلیف استخدامی ما صورت نگرفت و مجبور شدیم دوباره به تهران بیاییم و تجمع برگزار کنیم.

به گفته وی، معترضان از تمام استان‌های کشور به تهران آمده‌اند؛ از سیستان و بلوچستان و کردستان و خوزستان آمده‌اند تا حقوق خود را پیگیری کنند.

او افزود: آنقدر خلف وعده کردند و آنچنان ما را معطل گذاشتند تا در این بحران کرونا، مجبور شدیم به خیابان بیاییم؛ همه خطرات را به جان خریدیم تا بتوانیم اعتراض کنیم؛ در این بحران شدید، ممکن است در رفت و آمد یا در حین تجمع آلوده شویم اما چاره دیگری نداریم؛ هرچه نامه نگاری کردیم و هرچقدر منتظر ماندیم، هیج اتفاق مثبتی نیفتاد!

درهمین رابطه:شماره ای دیگر از سریال اعتراضات قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون ) نسبت به بلاتکلیفی استخدامی  با برپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش

قبول شدگان آزمون سال ۹۹ آموزش و پرورش کشور(صاحبان کارنامه سبز آزمون )درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی  برای باری دیگر به تهران آمدند تابابرپایی تجمع مقابل وزارت آموزش وپرورش تا عزم راسخشان را برای احقاق حقوقشان بنمایش بگذارند.

*تجمع اعتراضی شبانه روزی پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس

پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشورنسبت هم شنبه شب را در خیابان و پارک حوالی ساختمان مجلس به صبح رساندند تا روزیکشنبه ۱۴ شهریوربرای دومین روزمتوالی به تجمع اعتراضیشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس ادامه دهند.

یکی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی به خبرنگار رسانه ای گفت: در ادامه تجمع دیروز، تعدادی از آموزشیاران و آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی شب گذشته را در خیابان و پارک حوالی ساختمان مجلس سپری کردند و صبح امروز با طلوع آفتاب به تجمع اعتراضی‌شان ادامه دادند.

وی ادامه داد: آموزشیاران نهضت سوادآموزی را افرادی تشکیل می‌دهند که با سوابق ۱۰تا۱۵ ساله در مناطق محروم کشور خدمت کرده‌اند.

اودرخاتمه گفت:تجمعات اعتراضی این گروه از پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی تا مشخص شدن وضعیت شغلی آن‌ها ادامه پیدا خواهد کرد.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی پذیرفته‌نشدگان آزمون استخدامی آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشورنسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس 

روز شنبه ۱۳ هریور،جمعی از آموزشیاران نهضت سوادآموزی کشور که در آزمون ۲۱ مرداد ماه سال جاری  پذیرفته نشده‌اند برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی خودرا به پایتخت رساندند ودست به تجمع مقابل مجلس زدند.

*تجمع اعتراضی معلم‌های قرآنی کشور نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس 

روزیکشنبه ۱۴ شهریور، معلم‌های قرآنی کشورهم دست به تجمع مقابل مجلس تا صدای اعتراضشان را نسبت به بلاتکلیفی استخدامی بیشتر منعکس کنند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع‌کنندگان  از آزمون استخدامی اخیر آموزش و پرورش جامانده ودلیل این اتفاق را معلق نگه داشتن پرونده‌ها در ادارات کل استان‌ها، عدم ارسال به موقع به وزارت خانه و اعمال سلیقه در ارسال اسامی عنوان کرده‌اند. در واقع اداره کل استان‌ها موظف بودند اسامی معلمان قرآنی واجد شرایط  شرکت در آزمون استخدامی را به وزارت‌خانه ارسال کنند اما در عمل به وظیفه کوتاهی کرده‌اند.

معلم‌ها می‌گویند که آن‌ها سال‌ها سابقه فعالیت و تدریس در آموزش و پرورش را دارند و  نباید تاوان  سهل‌انگاری مدیران را بدهند. در این تجمعات نماینده معلم‌ها اعلام کرد که آموزش و پرورش باید با معلمان قرآنی مانند معلمان پیش دبستانی رفتار کرده و نسبت به استخدام آن‌ها اقدام کند.

آن‌ها می‌گویند که ما درمدارس دولتی ودارالقرآن‌های زیرنظر آموزش وپرورش سال‌ها تدریس کرده و حقوق بسیار ناچیزی دریافت کرده‌ایم، برخی از ما حتی بیش از ۱۵ سال سابقه کار داریم و استخدام حق ما است. 

*تجمع اعتراضی فرهنگیان نسبت به عدم اجرای رتبه‌بندی، تاخیر در اعمال فوق‌العاده ویژه، فاصله بسیار زياد حقوق فرهنگیان از خط فقر مقابل مجلس و سازمان برنامه‌وبودجه

روزیکشنبه ۱۴ شهریور،جمعی از فرهنگیان برای اعتراض به عدم اجرای رتبه‌بندی، تاخیر در اعمال فوق‌العاده ویژه، فاصله بسیار زياد حقوق فرهنگیان از خط فقر دست به تجمع مقابل مجلس و سازمان برنامه‌وبودجه زدند.

تجمع کنندگان با برافراشتن بنرها وسردادن شعارها خواسته خودرابقراریراعلام کردند: 

– رتبه‌بندی معلمان مطابق مصوبه قبلی کمیسیون آموزش مجلس یازدهم ( همسان‌سازی و همترازی کامل با هیأت علمی)

– رسیدن حقوق به خط فقر و رفع تبعیض با کارمندان دیگر مطابق وعده‌های مجلس و رییس دولت سیزدهم

اعتراض به معلق ماندن فوق‌العاده ویژه و دستور به تغییر و کاهش احکام صادره قبلی

تجمع رسانه ای شده:

تجمع اعتراضی معلمان مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه

پس از متوقف شدن مصوبات دولت سابق درباره افزایش حقوق معلمان، گروهی از آنان در اعتراض به حقوق پایین خود و رسیدگی نشدن به مشکلاتشان در مقابل مجلس و سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.

«معلم داد بزن، حقت را فریاد بزن» ، «حقوق ما سه میلیون، خط فقر ۱۰ میلیون» ،«با ارشد و دکترا ،حقوق ما سه میلیون» ،«صدا و سیما کجاست، حقوق ما رو هواست» و «با ارشد و دکترا ،حقوق ما سه میلیون» از جمله شعارهای معلمان بود.

موافقت نکردن دولت ابراهیم رئیسی با افزایش حقوق معلمان در قالب فوق العاده و نیز رتبه بندی از جمله دلایل تجمع اعتراضی معلمان است.

مسعود میرکاظمی، رییس سازمان برنامه و بودجه در دولت رئیسی، مصوبات دولت روحانی درباره همسان سازی حقوق معلمان را متوقف کرد.

او گفته بود: «بعضی از اتفاقات در روزهای آخر دولت قبلی اتفاق افتاده که خیلی اخلاق مدارانه نبوده و امروز ما را در تنگنا قرار داده است».

میرکاظمی اعلام کرده که افزایش حقوق معلمان باید در دولت تصویب شود و اجرای آن نیز به دلیل کسری بودجه «خیلی سخت» است.

*تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی ایذه نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های پوچ مقابل استانداری خوزستان

روزیکشنبه ۱۴ شهریور، مربیان پیش دبستانی شهرستان ایذه برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های پوچ مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:سال ۹۷ از طریق اداره کل آموزش و پرورش و طی ابلاغیه‌ای در مدارس دولتی مشغول بکار شدیم و ماهیانه ۷۰۰هزار تومان از جیب خودمان بابت بیمه پرداخت می‌کردیم.

آنهاافزودند:در سال ۹۹ و با روی کار آمدن رئیس جدید اداره آموزش و پرورش ایذه تمامی مربیان بیکار شده و بعد از گذشت یکسال و طی کردن مراحل قانونی و تجمعات پی در پی و حتی حضور در وزارت آموزش و پرورش منبع مشکل در شهرستان ایذه عنوان شد.

این مربیان که از بی توجهی و وعده های مسئولین بسیار گله‌مند هستند،اضافه کردند: با روی کار آمدن استاندار جدید (قاسم سلیمانی دشتکی) دوباره شروع به تجمع کردیم و استاندار جدید طی نامه‌ای به رئیس جمهور و وزارت آموزش و پرورش نسبت به پیگیری مشکل مربیان اقدام کرد و نامه اجرایی نیز به اداره کل آموزش و پرورش استان ارسال کردند ولی با نزدیک شدن به آغاز سال تحصیلی هنوز هیچگونه اقدامی از سوی اداره‌کل صوت نگرفته و می‌گویند اداره شهرستان ایذه کوتاهی می‌کند.

آنها درخاتمه گفتند:۳۰ نفر از مربیان سال ۹۷ توسط اداره آموزش و پرورش ایذه با مربیان سال ۹۶ادغام شد ولی باقی مربیان همچنان سرگردان هستند.

*اعتصاب دامنه دار کارگران شرکت بلند طبقه  شهرستان نیکشهر دراعراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق

تهدید کارگران حق طلب به اخراج از کار کارگران شرکت بلند طبقه  شهرستان نیکشهردراستان سیستان وبلوچستان برای اعتراض به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق دراعتصاب بسر می برند.

بنابه گزارش یک منبع خبری محلی بتاریخ ۱۴ شهریور،کارگران شرکت بلند طبقه هنگام درخواست حقوق تهدید به اخراج می‌شوند. 

*تجمع اعتراضی رانندگان فرودگاه امام نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل دادسرای این فرودگاه 

روز یکشنبه ۱۴ شهریور، رانندگان فرودگاه امام برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ورفع ممنوع الکاری با به صف کردن خودروهایشان مقابل دادسرای این فرودگاه اجتماع کردند.

یکی از رانندگان فرودگاه  در باره این تجمع به خبرنگاررسانه ای گفت: رانندگان جهت تنظیم شکوایه برای مرتفع شدن مشکلات خود تجمع کردند.

وی افزود: رفع ممنوعیت فعالیت رانندگانی که ممنوع الکار شده اند، حذف تعهدهای یک طرفه از سمت مدیریت و شرکت های هوشمند، ایجاد سایبان در پارکینگ موقت رانندگان، رسیدگی به وضعیت نامناسب سرویس های بهداشتی و برطرف شدن مشکل عدم همکاری پلیس فرودگاه برای جلوگیری از فعالیت مسافربرهای غیر مجاز داخل سالن مسافری و … از جمله درخواست های این رانندگان است.

خاطرنشان می شودکه چند روز پیش ۴۰۰ راننده فرودگاه امام ممنوع الکار شدند و اگرچه از سوی برخی مسئولان عنوان گردیده که این ممنوعیت برطرف شده اما  تعدادی از رانندگان امروز عنوان کردند که فقط ممنوعیت فعالیت آن دسته از رانندگانی که تعهدنامه یک طرفه مسئولان مربوطه را امضا کرده اند مشکل برطرف شده است.

به گفته این رانندگان با وجود این که فعالیت رانندگان فرودگاه امام بین شهری و جاده ای بوده و زیرنظر وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، اما هیچ نماینده ای از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای برای دفاع از حق و حقوق آنان در شهر فرودگاهی امام حضور ندارد و همین امر موجب اجحاف در حق رانندگان این فرودگاه شده است.

*ادامه اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری میاندوآب دراعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان

روز یکشنبه ۱۴ شهریور، کارگران شهرداری میاندوآب به اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان با اعتصاب وبرپایی تجمع مقابل شهرداری ادامه دادند.

سرپرست شهرداری میاندوآب‌ با اشاره به اتمام مدت قرارداد شرکت پیمانکاری با این شهرداری به خبرنگاررسانه ای گفت: پس از رایزنی های انجام شده با ادارات مختلف حقوق کارگران شرکتی که با این پیمانکار کار می کردند طی روزهای آینده پرداخت می‌شود.

وی روز یکشنبه در حاشیه حضور خود در جمع کارگران معترض به عدم پرداخت حقوق‌شان افزود: قرارداد همکاری این شرکت پیمانکاری (نگین‌فام چهاربرج) در سال گذشته به پایان رسیده ولی با مصوبه شورای شهر قرارداد آن ۲ مرحله تمدید شده‌است.

وی با بیان اینکه این درحالیست که شهرداری قرارداد مالی با آن شرکت نداشت، افزود: طی صورتجلسه ای با موافقت استانداری و فرمانداری میاندوآب‌ از طریق ترک تشریفات، ۶۰ میلیارد ریال از سوی شهرداری به این شرکت بابت حقوق و حق بیمه کارگران در سال گذشته پرداخت شد.

وی با بیان اینکه در مجموع ۱۳۱ نفر در این شرکت کار می‌کنند، اضافه کرد: ۹۰ نفر از قبل با این شرکت همکاری داشتند و ۳۱نفر نیز طی ۲ مرحله به منظور فعالیت در جایگاه‌های سی‌ان‌جی شهرداری و خدمات شهری جذب شدند و براساس مصوبه شورای شهر، تا زمان روی کار آمدن پیمانکار جدید، شهرداری به واسطه پیمانکار فعلی باید با این کارگران فعالیت می‌کرد.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران شهرداری میاندوآب نسبت به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان مقابل ساختمان شهرداری

روزیکشنبه ۷ شهریور، کارگران شهرداری میاندوآب برای اعتراض به عدم پرداخت ۵ ماه حقوق وحق بیمه و وعده های توخالی مسئولان مقابل ساختمان این شهرداری در استان آذربایجان غربی اجتماع کردند.

روزچهارشنبه ۱۰ شهریور کارگران شهرداری میاندوآب به خبرنگار رسانه ای گفتند: این کارگران در واحد خدماتی شهرداری میاندوآب به‌صورت قراردادی مشغول کارند. آن‌ها صبح روز یکشنبه با مراجعه به ساختمان شهرداری به معوقات مزدی خود اعتراض کردند.

این کارگران که در پنج ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آن‌ها پرداخت نشده است، گفتند: در شرایط فعلی اقتصاد کشور که هر روز شاهد افزایش قیمت اجناس مصرفی و غیرمصرفی هستیم، نگران تامین هزینه‌های زندگی خود شده‌ایم.

به گفته کارگران شهرداری میاندوآب، شهرداری و شورای شهر هیچ برنامه‌ای برای پرداخت مطالبات آن‌ها ندارد.

یکی از کارگران در ارتباط با پیگیری مطالبات خود و همکارانش گفت: تاکنون چندین بار برای احقاق حقوق خود مقابل نهادهای مختلف دولتی تجمع کرده‌ایم. در جریان همین تجمعات، مدیران شهری به جای چاره‌اندیشی برای پرداخت حقوق، از کارگران خواستند به اعتراض خود خاتمه دهند.

یکی دیگر از کارگران با بیان اینکه مشکلات مالی و نبود درآمد پایدار ازجمله مشکلات شهرداری‌هاست، افزود: سرپرست شهرداری و رییس شورای شهر با حضور در بین کارگران تجمع‌کننده وعده پرداخت حقوق دادند و ما همچنان منتظر پرداخت حقوق کامل هستیم.

*ادامه تجمعات اعتراضی کارگران سد شفارود رضوانشهر نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و وعده های توخالی مسئولان در کارگاه ومقابل فرمانداری

تجمعات اعتراضی کارگران سد شفارود رضوانشهر نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و وعده های توخالی مسئولان در کارگاه ومقابل فرمانداری این شهرستان دراستان گیلان ادامه دارد.

درهمین رابطه:

+ادامه اعتراض کارگران سد شفارود رضوانشهر نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق با برپایی تجمع مقابل فرمانداری و وعده پرداخت بخشی از مطالبات

روزیکشنبه ۷ شهریور، کارگران سد شفارود رضوانشهردرادامه اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان گیلان زدند.

برپایه گزارش یک منبع خبری محلی، دادستان رضوانشهر با حضور در محل تجمع کارگران وعده پرداخت ۳ ماه حقوق معوقه آنهاراطی ده روز آینده داد.

+تجمع اعتراضی کارگران سد شفارود رضوانشهر نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق درجاده

روزیکشنبه ۷ شهریور، کارگران سد شفارود رضوانشهردراستان گیلان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ۶ ماه حقوق دست به تجمع درجاده زدند.

*روزنامه‌نگاران مستقل ایران:به سرکوب روزنامه‌نگاران پایان دهید

امیرعباس آذرم‌وند، روزنامه‌نگار اقتصادی و از حامیان کارگران، روز دهم شهریور با هجوم نیروهای امنیتی به خانه‌اش و ضبط وسائل شخصی از جمله موبایل، لپتاپ و کتاب‌هایش دستگیر و روانه بند اطلاعات زندان اوین موسوم به ٢٠٩ اوین شد تا داستان نخ‌نمای پرونده‌سازی برای فعالین رسانه‌ای و روزنامه‌نگاران مستقل با اتهام‌های واهی از جمله تبلیغ علیه نظام بار دیگر تکرار شود. 

گویی که تاوان روزنامه‌نگاران مستقلی که زبان به بیان رنج‌های جامعه می‌گشایند و سیاهی‌ تبعیض و استثمار عریان سیستم را به همگان نشان می‌دهند، چنین است. بازداشت این روزنامه‌نگار از سوی وزارت اطلاعات دولت سیزدهم در ادامه تهدیدها و بازداشت‌ها در دولت‌های پیشین قرار می‌گیرد که خود اثبات این حقیقت است که تنها رویه‌ای که در طی سر کار آمدن انواع و اقسام دولت‌ها با هر رنگ و شعاری ثابت می‌ماند، همین برخورد امنیتی و پلیسی و پرونده‌سازی‌های واهی برای روزنامه‌نگاران مستقل و فعالین کارگری است اما بی‌شک در جامعه‌ای که احقاق ابتدایی‌ترین حقوق پایمال شده بدون همبستگی و اتحاد ممکن و شدنی نیست، مقاومت‌ها و مبارزات اجتماعی ادامه یافته و با سرکوب، تهدید و ارعاب خاموش نخواهد شد. 

روزنامه‌نگاری باید با پیشروی جنبش‌های اعتراضی اجتماعی و کارگری خود را همگام سازد و این همراهی باید مقابل چشمان جامعه بروز و ظهور داشته باشد. از این رو امید است کنشگران فعال بخصوص در حوزه رسانه و مطبوعات فارغ از هر گرایش سیاسی نسبت به چنین سرکوب‌هایی عکس‌العمل نشان داده و نگذارند در سایه‌ی فرافکنی‌ها و دروغ پراکنی‌های تریبون‌ها و رسانه‌های حکومتی وابسته، صدای آزادی خواهی و حق‌طلبی فعالین این حوزه خاموش شود.

*تجمعات اعتراضی دامنه دار اهالی روستای بنک ازتوابع شهرستان منوجان نسبت به تخریب منازل و آلودگی آب توسط معدن آهک بنیاد مستضعفان

بازداشت چند نفر ازاهالی حق طلب روستا

تجمعات اعتراضی اهالی روستای بنک ازتوابع شهرستان منوجان دراستان کرمان نسبت به تخریب منازل و آلودگی آب توسط معدن آهک بنیاد مستضعفان کماکان ادامه دارد اما بجای پاسخگویی به خواسته های آنها چند نفر از اهالی حق طلب روستا پس از تجمع اخیر درمعدن به اتهام امنیتی بازداشت شدند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۴ شهریور،معدن آهک منوجان یکی از شرکت‌های وابسته به شرکت کاوه از زیرمجموعه‌های بنیاد مستضعفان در یک کیلومتری و بالادست این روستاها قرار دارد. آن طور که از مصاحبه های محلی و اعتراضات مردم مشخص است بهره وری از این معدن علاوه بر اینکه توجیه اقتصادی برای بنیاد مستضعفان دارد عواید و آلودگی های حاصل از استفاده از این معدن آب خوراکی و کشاورزی روستا را نیز آلوده و سلامت ساکنین را به مخاطره انداخته است.

بنابه اذعان اهالی منطقه بنیاد مجوزهای لازم زیست محیطی را برای ادامه کار این معدن در اختیار ندارد که البته اخیرا این مشکل را به نحوی حل کرده است.

اهالی معتقدند اهداف بنیاد در منطقه کاملا در تضاد با خواست ساکنین است. بر طبق شواهد،  ابتدای فعالیت این معدن همزمان با موج اولیه اعتراض‌ها نسبت به لرزش و تخریب بخشی از منازل روستاییان به واسطه انفجارهای ناشی از حفاری معدن در این منطقه مواجه شد که موقتا بنیاد علوی از ادامه کار و معدن دست کشید.

 فاصله دو روستای سرگرو و بنک با این معدن طبق نقشه‌های رسمی که محدوده طرح هادی روستاییان را نشان می‌دهد ۵ کیلومتر است. در حالی که بسیاری از ساکنین این دو روستا که به گفته خودشان نزدیک به یک قرن در منطقه خود زندگی می‌کنند با این معادن یک کیلومتر است. اما این فاصله در نظر گرفته نمی‌شود، زیرا این خانه‌ها در طرح هادی نیستند.

نکته قابل توجه در اولین اعتراض مردم منطقه به تخریب منازل و آلودگی آب روستاها که از سرچشمه کوهی که در آن حفاری انجام می‌شود تغذیه می‌شود؛ به واسطه اقدامات شرکت وابسته به بنیاد مستضعفان در معدن آهک این بود که اهالی با موج مطالبه گری که ایجاد کردند باعث شدند تا فعالیت‌های این شرکت متوقف شود تا تغییرات اساسی اعمال شود. همچنین مردم روستا به دیوان عدالت اداری نیز برای فعالیت‌های مخرب این شرکت‌های حفاری، شکایت کردند.

 حالا پس از اینکه مجدداً معدن شروع به فعالیت و بهره‌وری می‌کند اهالی محروم منطقه که با ادامه کار معدن حیات کشاورزی و دامداری و رسوب خانه های قدیمی شان هراس دارند، مجددا دست به اعتراض در محل معدن زدند.

تفاوت این اعتراضات با گذشته این است که با آن‌ها برخورد امنیتی نیز می‌شود. امنیتی شدن فضا در این شرایط طبق معمول منجر به بازداشت چند نفر از ریش سفیدان و بزرگان روستاهای اطراف می شود البته افراد بازداشت شده آزاد و موقتاً فعالیت معدن هم متوقف شد.

به گفته منابع محلی در استان کرمان، دفتر بنیاد علوی که مسئول مستقیم فعالیت این معدن است اعتقادی به توقف کار ندارد و روش‌های مختلف این موضوع را به گوش اهالی محل رسانده است. حتی برخی از پیمان‌کاران با لحنی طعنه آمیز به اهالی این روستا گفته اند که خیلی زود برمی‌گردیم.

*تجمع اعتراضی  اهالی مسکن مهر دررود نسبت به تغییر کاربری فضای سبزبرای چندمین باردرسال جاری

روزیکشنبه ۱۴ شهریور برای چندمین باردرسال جاری،جمعی از اهالی مسکن مهر دررود در استان خراسان رضوی،برای اعتراض به تغییر کاربری فضای سبز این منطقه و تبدیل آن به محلی برای احداث مسکن ملی تجمع کردند.

یکی از تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفت: عملیات ساخت مسکن مهرتجمع اهالی مسکن مهر دررود در اعتراض به تغییر کاربری فضای سبز در سال ۹۱ برای ساخت ۲۷۰ واحد مسکونی آغاز شد.

وی افزود: در آن زمان برای هشت لاین ساخته شده در مسکن مهر، فضای سبز مستقل پیش‌بینی شده و در نقشه‌هایی که به تایید بنیاد مسکن رسیده و هم اکنون موجود است این فضا‌ها مشخص شده بود، اما هنگام ساخت واحد‌های مسکونی بنا به پیشنهاد شرکت تعاونی مسکن مهر مبنی بر تجمیع فضای سبز در یک منطقه، فضای سبز بین لاین‌ها حذف و در نقطه‌ای که طرح مسکن ملی قرار است انجام شود که این مسئله مورد اعتراض مردم است.

*مرگ ومصدومیت ۱۳ کارگر شهرک صنعتی عطاردرحادثه واژگونی سرویس رفت وآمد

صبح روز یکشنبه ۱۴ شهریور، مینی‌بوس حامل کارگران شهرک صنعتی عطار در کیلومتر۵ محور نیشابور – سبزوار واژگوان ویکی از کارگران دردم جانش را ازدست داد و۱۲ کارگر دیگر این شهرک صنعتی دراستان خراسان رضوی مصدوم شدند.

*جان باختن کارگراداره برق فردیس بر اثر سقوط از پایه

یک کارگر ۴۰ ساله اداره برق فردیس در استان البرز بنام امیر قدیمی حین کار بر اثر و به دلیل شدت جراحات وارده جان باخت.

*جان باختن کارگر شهرداری پارس آباد حین سرویس ماشین جاروکشی

روزیکشنبه ۱۴ شهریور، کارگر شهرداری پارس آباد دراستان اردبیل حین کار سرویس ماشین جاروکشی وگیرافتادن درآن به طرز دلخراشی جان خود را از دست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate