اخباروگزارش های کارگری ۲۶ و ۲۷ مرداد ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۲۶ و ۲۷ مرداد ماه ۱۴۰۰

– اعتصاب کارگران ۲۲ شرکت نفتی در عسلویه با خواست واکسیناسیون برای دومین روز متوالی

– مرتضی کارگر اعتصابی پروژه ای نفت: ما خواستار تغییر کیفی وضع کمپ ها و غذا هستیم

– ادامه اعتراضات کارگران شهرداری بندرعباس نسبت به عدم تبدیل وضعیت

– بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون ضرورت گسترش جنبش‌های اعتراضی علیه طالبان 

– جان باختن یک کودک کار در خرم آباد براثر ریزش دیوار

– مرگ یک کارگر شهرداری کرج بر اثرتصادف

– جان باختن کارگر شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان بر اثر کرونا

*اعتصاب کارگران ۲۲ شرکت نفتی در عسلویه با خواست واکسیناسیون برای دومین روز متوالی

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:اعتصاب کارگران ٢٢ شرکت در عسلویه با خواست واکسیناسیون

بنا بر خبرهای دریافتی امروز ٢٧ مرداد کارگران پروژه ای ٢٢ شرکت نفتی در عسلویه برای دومین روز با خواست واکسیناسیون رایگان دست به اعتصاب زدند. این کارگران در روز گذشته مقابل کانکس مدیریت تجمع داشتند. در برابر این اعتصاب مستقیما مدیریت پتروشیمی ها وارد مذاکره با کارگران شدند و امروز واکسیناسیون در ده تا از این شرکت ها شروع شده است و وعده داده شده که فردا ٢٨ مرداد کارگران ده شرکت دیگر نیز واکسیناسیون شوند. بنا بر خبر این واکسیناسیون با تقسیم بندی اولویت های سنی صورت میگیرد.در حالیکه کارفرما اعلام کرده بود که در وهله اول تا سن ٦٠ سال واکسن میگیرند. کارگران با اعتراض خود آنرا به سن ٤٠ سال رساندند.  این اعتراضات مقدمه ایست برای واکسیناسیون کارگران در تمام شرکت های موجود در عسلویه.

  گفتنی است که شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی هفته گذشته طی بیانیه ای بر خواست واکسیناسیون فوری کارگران تاکید کرد و بلافاصله و با بلند شدن صدای اعتراضات برای این مطالبه کارگران در تعدادی از پتروشیمی ها واکسیناسیون شدند. اینها همه آن بخش از کارگرانی هستند که در اعتصاب سراسری شرکت داشتند و با تحمیل مطالبات خود از جمله افزایش دو برابری مزد و بیست روز کار و ده روز مرخصی و برخی بهبود ها در کمپ ها به سرکار بازگشته اند. این کارگران بعد از بازگشت به کار نیز پیگیر دیگر مطالبات خود از جمله بالا بردن استاندار کمپها و وضعیت غذا هستند. تا همین جا اعتصاب دهها هزار کارگر نفت دستاوردهای مهمی برای این کارگران داشته است و فشار سنگین آن باعث شده که پیمانکاران در برابر اعتراضات آنان سریعتر عقب بنشینند. از جمله در همین مدت حقوقهای معوقه کارگران نیز در خیلی جاها تسویه شده است. هم اکنون اعتصاب کارگران پروژه ای نفت با قدرت ادامه دارد و کارگران اعلام کرده اند که تا رسیدن  به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

خبر تکمیلی از واکسیناسیون کارگران پیمانی نفت در عسلویه: 

بنا بر خبر دریافتی دیگری امروز ٢٧ مرداد  واکسیناسیون کارگران پروژه ای در شرکت یوتولیتی، مپکو و پتروشیمی هنگام آغاز شده است. و طبق همین گزارش فردا نیز در پیمان رودک و پتروکیان آغاز خواهد شد. اعتراض برای واکسیناسیون همه کارگران ادامه دارد. خبرگزاری شانا نیز از شروع واکسیناسیون کارگران در مراکز نفتی خبر داده است. این گزارشات نشانگر قدرت اعتصاب و اعتراض متحدانه ما کارگران است. اعتصاب تا رسیدن به خواستها ادامه دارد. کارگرانی هم که موفق به قبولاندن مطالباتشان شده و برگشته اند پیگیر دیگر مطالبات خود هستند.

*مرتضی کارگر اعتصابی پروژه ای نفت: ما خواستار تغییر کیفی وضع کمپ ها و غذا هستیم

یک معضل ما کارگران اعتصابی پروژه ای پیمانی نفت محرومیت از اولیه ترین امکانات زیستی است. کمپهایی که اصلا شبیه به محل زندگی نیست. کمپهای کثیف، غیر بهداشتی، بدون کمترین امکانات زیستی و سراپا و تحثیر و توهین به حرمت انسان. از همین روز یک مطالبه ما در اعتصابمان بهبود فوری و کیفی وضع کمپ ها ست. در کنار آن میخواهیم کیفیت غذا بهبود یابد. حجم کم غذا و کیفیت بد آن بسیاری از ما را بیمار کرده است و من جوانی ٣٨ سال دچار ناراحتی معده شده ام. بعلاوه برای لقمه ای نان باید در گرمای تابستان و بعد از خستگی بسیار کاری در صفی طویل بایستیم تا در پلاستیکی به ما غذا دهند. باور کردنی نیست که در دنیایی با پیشرفت و تکنولوژی امروز یک کمپ کارگری حتی غذاخوری نداشته باشد. ما خواستار بهبود فوری وضع غذا و صرف آن در غذاخوری های دارای استاندارد هستیم.

ما میخواهیم که در هر اطاق بیش از ٤ نفر اسکان نداشته باشد. اطاق ها بهداشتی و دارای نور کافی و تمیز باشند. برای هر کس کمد با رخت آویز و جایی برای گذاشتن وسایلش باشد. موکت های کف اطاق تعویض و به جای موکت های کثیف نمدی موکت های مناسب و جدید پهن شود. وسایل شوینده و تمیز کننده به حد کافی در اختیار هر اطاق گذشته شود. دیگر مجبور نشویم برای رفتن به دستشویی در صف بایستیم و به اندازه کافی دستشویی و حمام داشته باشیم و مواد شوینده استاندارد و مناسب در اختیارمان قرار گیرد. اطاقها به یخچال و کولر و تهویه هوا مجهز باشند. و…

٨ ساعت کار حق مسلم ماست و میخواهیم ساعت کافی برای استراحت و محلی برای استراحت داشته باشیم.

سرویس های ایاب و ذهاب ما داغان است. اخبار تصادفات آنها را حتما شنیده اید. سرویس هایی که حتی یک کولر ندارد و در گرمای ٥٠ درجه انسان رابه مرز بیهوشی میرساند. ما میخواهیم از سرویس های مناسب برای رفت و آمد به کار برخوردار باشیم.

نگاهی به این خواستها بکنید. و ببیند که ما در چه جهنمی زندگی میکنیم. این بلایی است که بر سر کارگر نفت آورده شده است. ما میخواهیم به این وضعیت تحقیر آمیز و بردگی کار خاتمه داده شود.

طی این مدت اعتصاب برخی بهبود های قطره چکانی در کمپهایمان صورت گرفته است. گفتمان اینکه اطاق ها دیگر نباید ده نفره و بالای ظرفیت کارگر در آن اسکان یابد به گوشش رفته است. در جاهایی یخچال و جارو تهیه کرده و کمی نظافت کرده اند. ولی اینها به هیچوجه کافی نیست. محل زندگی ما باید محلی شایسته برای زندگی انسان باشد و کمتر از این را قبول نداریم.

منبع: کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری بندرعباس نسبت به عدم تبدیل وضعیت

روزسه شنبه ۲۵ مرداد،کارگران قرارداد حجمی شهرداری بندرعباس ازادامه اعتراضشان نسبت به عدم تبدیل وضعیت خبردادند و خواستار تبدیل وضعیت خود از قرارداد حجمی به قرارداد مستقیم شدند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،شماری از کارگران قرارداد حجمی شهرداری بندرعباس که در بخش خدمات و فضای سبز مشغول کارند، خواستار تبدیل وضعیت قراردادهای خود از حجمی به قرارداد مستقیم هستند.

این کارگران می‌گویند: چرا در یک مجموعه بزرگ شهری، باید بین کارگران تبعیض وجود داشته باشد. تعدادی رسمی و قراردادی باشند و دستمزدهای بالاتر بگیرند و عده‌ای نیز مثل ما به صورت قرارداد حجمی باشند و طرف حساب شرکت‌های پیمانکاری که اهمیتی به پرداخت مطالباتمان کارگران آن‌هم به صورت قانونی نمی‌دهند. ما نه امنیت شغلی داریم و نه دستمزدمان به اندازه رسمی‌ها و قراردادی‌هاست.

کارگران قرارداد حجمی شهرداری بندرعباس که تحت مسئولیت پیمانکار فعالند، خواستار تبدیل وضعیت خود از قرارداد حجمی به قرارداد مستقیم با مجموعه شهرداری هستند. این کارگران می‌گویند: رفع تبعیض، یک خواسته قانونی و حق مسلم ما کارگران است؛ وقتی ما برای شهرداری در سطح شهر کار می‌کنیم، چرا قرارداد مستقیم نداشته باشیم؟

این کارگران همچنین اظهار داشتند: چندین سال است پیگیر تبدیل وضعیت و دریافت مطالبات قانونی از شهرداری هستیم که انجام نمی‌شود. اخیرا شهرداری اسامی ۱۳۰ نفر از کارگران بالای دیپلم تا دکتری را برای تبدیل وضعیت شغلی به وزارت کشور برای برگزاری آزمون معرفی کرده است.

کارگران با بیان اینکه غالب کارگران خدماتی و فضای سبز مدارکی پایین‌تر از دیپلم دارند و کم سواد وبی‌سواد هستند، افزودند؛ به نظر می‌رسد بازهم حق کارگران خدماتی و فضای سبز با اجرای این طرح تبدیل وضعیت ضایع شده است.

*بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون ضرورت گسترش جنبش‌های اعتراضی علیه طالبان 

در چند روز گذشته جریان ضدانسانی طالبان با چراغ سبز کشورهای منطقه و قدرتهای بزرگ جهانی، حکومت کشور افغانستان را در دست گرفت.

نام مردم افغانستان با واژه‌ی آوارگی قرین است. این آوارگیِ میلیونها مردم افغان در ایران و در سایر نقاط جهان از تبعات دوران حکومت همین طالبان تا بیست سال پیش و پس از آن نیز تحت تأثیر کُشتار گسترده مردم توسط جانیان باقیمانده از حکومت طالبان بوده است.

در چند سال اخیر که دولت‌های منطقه و قدرتهای بزرگ وارد روابط دیپلماتیک و مذاکره با طالبان شدند و دوباره آن را به رسمیت شناختند، کاملاً هویدا بود که قصد دارند تا دوباره سایه‌ی جهل و تباهی، کشتار و جنایت و تعرض به زنان و دختران را به جامعه تحمیل کنند و نمایی از خشن‌ترین نوع بربریت را در منطقه خاورمیانه بازسازی نمایند.

قدرت گیری طالبان در افغانستان برای ارتجاع این کشور و دیگر دول ضد انسانی منطقه، به مانند نعمتی آسمانی است و برای دولت‌های جنایتکار غربی بمثابه ابزاری برای به‌ مُحاق بردن نقش و اراده مردم در مسیر تلاش برای تغییر مناسبات سیاسی و اجتماعی در این جوامع است، تا در خلأ اراده‌ی آزادیخواهانه مردم به راحتی بتوانند حکومت‌های منطقه را همانگونه که میخواهند کنترل کرده یا جابجا کنند.

اکنون و با استیلای طالبان بر افغانستان، فارغ از اینکه شکل دولت آتی آن کشور چه باشد، دورِ تازه‌ای از جنایات و به بردگی کشاندنِ مردم افغانستان و خون پاشیدن به هرگونه آزادیخواهی و سرکوب جنبش‌های نوپای اجتماعی شکل خواهد گرفت.

اکنون که دولت‌های غربی به زعم خودشان خطر صدور تروریسم طالبانی و شبه‌طالبانی به کشورهای غربی را از بین برده یا کاهش داده‌اند، ترویج و گسترش تروریسمِ ایدئولوژیک از سوی حکومت‌های مستقر در منطقه‌ی خاورمیانه علیه اهالی این جوامع یا علیه یکدیگر نه تنها دغدغه‌ی آنها نیست بلکه می‌تواند تأمین کننده‌ی سیاست‌های هژمونی‌طلبانه‌ی آنها نیز باشد.

این تصویرِ روندی است که از فردا روز بیشتر شاهد آن خواهیم بود.

اما آنچه که از زاویه کارگران، زنان، جوانان و کُلِ مردم کشورهای افغانستان، ایران، عراق، سوریه، عربستان، ترکیه، لبنان و دیگر کشورهای منطقه‌ی خاورمیانه می‌توان دید، تلاش برای ایجاد جامعه‌ای متناسب با استانداردهای زندگی در جوامع پیشرفته‌ی غربی است و معیشت‌طلبی، آزادیخواهی، برابری‌طلبی و استبدادستیزی چهره‌ی واقعی جنبش‌های اجتماعی در این کشورها است.

با توجه به‌ ماهیت ضد انسانی دول منطقه و گرایش قدرت‌های بزرگ جهانی برای حفظ و تقویت جریانات ارتجاعی همچون طالبان، آنچه ضرورت می‌یابد تقویت جنبش‌های آزادیخواهانه، برابری‌طلبانه، استثمارستیز و استبدادستیز در هر یک از این جوامع، بخصوص در افغانستان و گسترش اتحاد و همبستگی مبارزات مردم این کشورها علیه هم حکومت‌های ضدانسانی و قرون وسطایی مستقر در منطقه و هم قدرت‌های جنایتکار جهانی است.

از اینرو و در وحله‌ی اول جنبش‌های کارگری در کشورهای منطقه باید سازوکاری تدارک ببینند که مبارزات مطالبه‌گرانه‌ی خود را بطور همبسته و متحدانه به پیش ببرند و همچنین با اتحاد گسترده با سایر جنبش‌های اعتراضی و اجتماعی در کل کشورهای منطقه، جامعه را علیه بختک استثمار و استبداد سازمان دهند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ۲۶ مردادماه ۱۴۰۰

*جان باختن یک کودک کار در خرم آباد براثر ریزش دیوار

روزسه شنبه ۲۶ مرداد،یک کود کار(بروایتی ۱۵ ساله وبروایتی دیگر۱۷ ساله) ساله براثر ریزش دیوار در روستای پاپی خالدارجان خودرا ازدست داد ویک کارگر دیگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد.

*مرگ یک کارگر شهرداری کرج بر اثرتصادف

دوشنبه شب(۲۵ مرداد)،یک کارگر شهرداری کرج بنام  اکبر شاه‌مرادی و متاهل حین کارنظافت در منطقه دوبراثربرخورد یک خودروی سواری جان باخت.

*جان باختن کارگر شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان بر اثر کرونا

یکی از کارگران خدمات مشترکین شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان در شهر «جالق» سراوان به دلیل ابتلا به کرونا جان باخت.

روز سه شنبه ۲۵ مرداد،یک کارگرشرکت توزیع برق سیستان بلوچستان به نام حبیب الله محتاج زهی در شهر جالق شهرستان سراوان در سیستان و بلوچستان ، پس از چندروز تحمل درد و رنج ناشی از کرونا در نهایت با پیشرفت بیماری جان باخت.

او از کارگران باسابقه شرکت توزیع نیروی برق سیستان و بلوچستان بودکه تحت مسئولیت یک شرکت پیمانکاری در آژانس خدمات مشترکین سراوان مشغول کار قرائت کنتور برق بوده است.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate