اخباروگزارش های کارگری ۱۶ تیرماه ۱۴۰۰

– تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پارس جنوبی در میدان کاکتوس عسلویه

– تجمع اعتراضی کارگران شرکتی برق منطقه‌ای تهران نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در پرداخت مقابل درب شرکت

– اعتصاب کارگران نگهداری از خطوط راه آهن آذربایجان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق،نداشتن امنیت شغلی وعدم پاسخگوی مسئولان

– یازدهمین روز تجمع اعتراضی کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان 

– ادامه اعتراضات کارگران شهرداری زنجان نسبت به سطح نازل حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل

– تجمع اعتراضی کارشناسان بهداشت حرفه‌ای نسبت به تصمیمات دوگانه مدیران عالی مرکز سلامت و محیط کار و وزارت بهداشت مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

– اسنپ‌فود: از استثمار خلاقانه تا اعتصاب متحدانه

– کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه اول تیرماه ۱۴۰۰

– یورش مأموران وزارت اطلاعات به منزل زرتشت احمدی راغب و ضبط وسایل شخصی وی

– تجمع اعتراضی کشاورزان خشمگین شرق اصفهان نسبت به بی‌آبی مقابل استانداری و سلاخی کردن گاوها

– دومین روز اعتراض گاوداران دامغان نسبت به قطعی‌های مکرر برق، قیمت دستوری شیر و گوشت قرمز و بی تفاوتی مسئولان بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری ودفتر بهارستان نشین

– جان باختن یک کارگرساختمانی در قم براثرسقوط  درچاه بدنبال برق گرفتگی

– کارگر سیمبان اداره برق لاهیجان هم براثر برق گرفتگی به کما رفت

*تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث پارس جنوبی در میدان کاکتوس عسلویه

روز چهارشنبه ۱۶ تیرماه بخش‌هایی از کارگران و کارکنان ارکان ثالث و پیمانکاری شاغل در مراکز مختلف کاری در پارس جنوبی بنابر هماهنگی و فراخوان از پیش اعلام شده قبل از حضور در محل کار، ساعت ۷ صبح در میدان کاکتوس عسلویه تجمعی یکساعته برپا کردند.

این کارگران که از بخش‌های بهره‌برداری و تعمیر و نگهداری هستند خواهان افزایش حداقل دستمزد به بالای ۱۲ میلیون تومان، اجرای طرح اقماری ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت، حذف شرکت‌های پیمانکاری و عقد قرارداد مستقیم با کارفرما و نیز برچیده شدن تبعیض کاری و حقوقی خود با نیروهای رسمی صنعت نفت، حق ایجاد تشکل مستقل و همچنین تحقق دیگر مطالبات خود هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۶ تیرماه ۱۴۰۰

تصاویر:

گزارشات رسانه ای شده:

۱- تجمع کارگران پیمانکاری نفت در پارس جنوبی

کارگران پیمانکاری نفت در منطقه پارس جنوبی در اعتراض به محقق نشدن مطالبات خود تجمع کردند.

کارگران ارکان ثالث شاغل در منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی در اعتراض به سخنان وزیر نفت در کمیسیون انرژی مجلس و نادیده گرفتن مطالبات قانونی خود بار دیگر امروز (شانزده تیر) در میدان کاکتوس تجمع کردند. 

این تجمع در ادامه اعتراضات کارگران پیمانکاری نفت است که از مدتی پیش آغاز شده است.

۲- پایانِ تجمع کارگران عسلویه/ تاکید کارگران: دو هفته بیکاری حق مسلم ماست!

تجمع یکساعته کارگران پیمانکاری پارس جنوبی خاتمه یافت.

کارگران پیمانکاری پارس جنوبی از خاتمه تجمع صنفی خود در میدان کاکتوس عسلویه خبر دادند. این کارگران با بیان اینکه تجمع یکساعته ما در اعتراض به عدم شنیده شدن صدایمان بود، خواستار برقراری عدالت مزدی و تامین حق مرخصی دو هفته‌ای برای کارگران ارکان ثالث شدند.

این کارگران با بیان اینکه نه از وزارت کار و نه از نمایندگان مجلس، آبی برای ما گرم نمی‌شود، توجه به مطالبات رسمی‌ها و افزایش سقف حقوق آن‌ها تا ۲۱ برابر کف حقوق را نشانه‌ی دیگری از بی‌عدالتی می‌دانند و می‌گویند: زحمات ما به نفع رسمی‌ها تمام شد؛ حالا انتظار دارند اعتراض نکنیم و به دریافت حقوق بسیار حداقلی که یک‌پنجم رسمی‌هاست قانع باشیم؛ این به معنای عدالت نیست!

آن‌ها تجمع یکساعته امروز را نشانه‌ای از نارضایتی خود می‌دانند و می‌گویند: اگر فکر کرده‌اند ما به اصلاحات ناچیز و عدم تغییر ساختاری وضعیت، رضایت می دهیم اشتباه کرده‌اند؛ ما می‌خواهیم پیمانکاران حذف شوند؛ حداقل حقوق‌مان به ۱۲ میلیون تومان برسد و حق ایجاد تشکل‌های آزاد را داشته باشیم.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکتی برق منطقه‌ای تهران نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در پرداخت مقابل درب شرکت

روز سه شنبه ۱۵ تیر، کارگران شرکتی برق منطقه‌ای تهران برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق وتبعیض در پرداخت مقابل درب  این شرکت تجمع کردند.

*اعتصاب کارگران نگهداری از خطوط راه آهن آذربایجان دراعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق،نداشتن امنیت شغلی وعدم پاسخگوی مسئولان

روز چهارشنبه ۱۶ تیر، کارگران نگهداری از خطوط راه آهن آذربایجان(شاغلین در محور ریلی هشترود تا سلماس) برای اعتراض به عدم پرداخت بموقع حقوق،نداشتن امنیت شغلی وعدم پاسخگوی مسئولان حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه کار در ایستگاه‌های مختلف را متوقف کردند.

کارگران معترض با اشاره به بی‌توجهی کارفرما در پرداخت مطالبات خود به خبرنگاررسانه ای گفتند: بعد از گذشت ۱۰۷ روز از آغاز سال جدید کارگران نگهداری خطوط ریلی ناحیه آذربایجان فقط حقوق فروردین ماه خود را دریافت کرده‌اند.

کارگران امور نگهداری خطوط ابنیه فنی آذربایجان افزودند: درحالی دو ماه حقوق طلبکاریم که با پذیرش پیشنهاد کارفرما مبنی بر پرداخت حقوق در پانزدهم هر ماه با دو ما تاخیر کنار آمده بودیم. بنابراین کارفرما می‌بایست هر ماه پانزدهم، حقوق کامل دو ماه پیش کارگران را پرداخت کند. یعنی درحال حاضر حقوق اردیبهشت کارگران پرداخت نشده و ما در آستانه سومین ماه قرار داریم.

آنها ادامه دادند:براساس برنامه زمان‌بندی شده، نمایندگان کارگران با کارفرما، قرار بود حقوق و دستمزد اردیبهشت ماه کارگران تا پانزدهم تیر ماه به حساب کارگران واریز شود اما هنوز محقق نشده است.

کارگران نگهداری آذربایجان همچنین گفتند: در حال حاضر شمار زیادی از کارگران به دلیل دریافت نکردن به موقع حقوق در وضعیت معیشتی خوبی به سر نمی‌برند.

کارگران معترض اضافه کردند: در حال حاضر کسی در راه آهن آذربایجان پاسخگو نیست تا به مشکلاتمان رسیدگی کند.

به گفته کارگران ابنیه فنی ناحیه آذربایجان درکنار عدم تحقق برخی مطالبات کارگران در این واحد ریلی، کارگران با قراردادهای موقت کار، امنیت شغلی خود را در خطر می‌بینند.

*یازدهمین روز تجمع اعتراضی کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم تمدید قراردادهای کاریشان 

روز چهارشنبه ۱۶ تیر برای یازدهمین روز متوالی، کارگران بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه برای اعتراض به عدم تمدید قراردادهای کاریشان دست به تجمع دراین مجتمع زدند.

قابل یادآوری است که ۱۶۰کارگر بخش دفع آفات کشت وصنعت نیشکر هفت تپه بدلیل تمدید نشدن قرادادهای کاریشان از کاربیکارشدند.

گزارش رسانه ای شده:

کارگران فصلی دفع آفات هفت تپه تجمع کردند

گروهی از کارگران فصلی شاغل در واحد دفع آفات مجتمع کشت و صنعت هفت تپه برای پیگیری وضعیت شغلی خود تجمع کردند.

منابع کارگری در مجتمع نیشکر هفت‌تپه گفتند: صبح امروز شنبه (۱۶ تیر ماه) شماری از جمعیت حدود ۱۷۰ نفری کارگران دفع آفات مجتمع نیشکر هفت تپه که به صورت فصلی در مزارع نیشکر مشغول کارند، با تجمع مقابل ساختمان مدیریت مجتمع خواستار پیگیری وضعیت شغلی خود با کارفرما شدند.

یکی از کارگران حاضر در این اجتماع گفت: اعتراض امروز کارگران فصلی واحد دفع آفات برای مشخص شدن وضعیت شغلی آن‌ها برپا شده است. این کارگران به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود از فصلی به قراردادی هستند.

به گفته وی، باتوجه به اینکه حِرفِه یک کارگر فصلی دفع فات همانند کارگران فصلی نی‌بر مجتمع موقتی است، کارگرانی که این حرفه را انجام می‌دهند تنها در طول فصل بهره‌برداری به صورت موقت به کار سم‌پاشی مزارع و کندن علفهای هرز گرفته می‌شوند و مابقی فصول سال بیکار هستند بنابراین درخواست این گروه از کارگران از مدیریت مجموعه عقد قرارداد چندین ماهه است تا امنیت شغلی داشته باشند.

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری زنجان نسبت به سطح نازل حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل

روز چهارشنبه ۱۶ تیر، کارگران شهرداری زنجان از ادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به سطح نازل حقوق و عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل خبردادند.

کارگران شهرداری زنجان به خبرنگاررسانه ای گفتند: علارغم دستور کتبی مدیر کل کار استان زنجان هنوز شهرداری از اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل بیش از هزار کارگرفضای سبز وخدماتی خوداری می‌کند.

آنهاافزودند: سال گذشته به دنبال درخواست کارگران فضای سبز و خدماتی شهرداری زنجان مبنی بر لزوم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای افزایش دستمزدهایشان، محمدرضا یوسفی (مدیرکل کار استان زنجان) با ارسال نامه‌ای از شهردار زنجان خواست طبق قانون کار برای افزایش دستمزد کارگران شهرداری، طرح طبقه‌بندی مشاغل را در این واحد خدمات شهری اجرا کند.

او با بیان اینکه طبق دستور مدیرکل کار، شهرداری زنجان موطف شده بود از فروردین ماه طرح طبقه‌بندی مشاغل را برای همه کارگران خدماتی و فضای سبز اجرا کند، افزود: در حال حاضر بیش از سه ماه از نامه‌ی مدیرکل کار می‌گذرد اما شهرداری هنوز هیچ اقدامی برای انجام آن نمی‌کند.

کارگران شهرداری زنجان با بیان اینکه چرا اجرای چنین طرح‌هایی دلبخواهی است و ما باید از مزایای چنین طرحی که در قانون هم به اجرای آن تاکید شده است محروم باشیم، افزودند: وقتی دستمزدها آن‌چنان پایین است که با حداقل دستمزد به اضافه‌ی مزایای مزدی نمی‌توان حتی یک سوم هزینه‌های ماهانه‌ی زندگی را تامین کرد، تنها امید  ما کارگران؛ شمول قانون کار به اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل است. بنابراین یگانه راهکاری قانونی که می‌تواند برای ما کارگران امکان تحرک طبقاتی و پیشرفت جایگاه شغلی را  فراهم کند، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل است.

آنهااضافه کردند:بر اساس ماده ۵۰ قانون کار اگر کارفرما اقدام به اجرای این طرح نکند، اداره کار می‌تواند طرح را تهیه و اجرا کند ضمن اینکه کارفرما مکلف به پرداخت جریمه و مابه‌التفاوت مزد ناشی از اجرای طرح، به همه کارگران است.

کارگران شهرداری زنجان با بیان اینکه اجرای طرح طبقه‌بندی، یک حق مسلم قانونی است، در پایان گفتند: ما کارگران، صرفاً به دنبال حقوق قانونی‌خود هستیم و چیزی فراتر از حقوق قانونی نمی‌خواهیم لذا درخواست می‌کنیم هم اداره کل کار و هم شهرداری زنجان هرچه سریع‌تر این موضوع را پیگیری کنند تا مشکلات معیشتی این قشر زحمتکش حل شود.

*تجمع اعتراضی کارشناسان بهداشت حرفه‌ای نسبت به تصمیمات دوگانه مدیران عالی مرکز سلامت و محیط کار و وزارت بهداشت مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

روز چهارشنبه ۱۶ تیر، کارشناسان بهداشت حرفه‌ای برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به تصمیمات دوگانه مدیران عالی مرکز سلامت و محیط کار و وزارت بهداشت مقابل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تجمع کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده،تجمع کنندگان خواهان تفکیک مرکز سلامت محیط و کار، ابطال و توقف دستورالعمل ممیزی بهداشت کار، توجه به مواد ۱۰۶ و ۱۰۹ قانون کار، ابلاغ دستورالعمل تعیین صلاحیت مسئولن بهداشت حرفه‌ای، عدم تشکیل کمیته‌های حفاظت و بهداشت کار مراکز بهداشتی درمانی و واگذاری اندازه‌گیری بهداشت حرفه‌ای که سال‌هاست به بخش خصوصی واگذار شده است، هستند.

*اسنپ‌فود: از استثمار خلاقانه تا اعتصاب متحدانه

در آغاز تابستان داغ ۱۴۰۰، خاطرۀ پاییز سرد سال پیشِ دوباره زنده شد: اعتصاب سراسری پیک‌های اسنپ‌فود در تهران، اختلال در جابجایی کالاها، داغ شدن خطوط پشتیبانی اسنپ‌فود و پیام‌های خطایی که پشت سر هم بر صفحۀ این اپلیکیشن نقش می‌بستند!

داستان، همان داستان است: طمع اسنپ‌فود و انواع حسابگری‌های «مبتکرانه» برای مکیدن شیرۀ جان بایکرها.

اواخر ماه پیش بود که پیک‌های اسنپ فود در بخش‌هایی از تهران (هفت تیر، یوسف‌آباد و عباس‌آباد) ساعاتی دست به اعتصاب پراکنده زدند که در یک مورد به خط و نشان کشیدن لباس‌شخصی‌ها برایشان ختم شد. چند روز بعد در اول تیرماه بایکرها قصدِ اعتصاب هماهنگ و سراسری داشتند، اما تا بوی اعتصاب جدید به مشام اسنپ‌فود رسید، با دستپاچگی در دقیقۀ نود و شب قبل از اعتصاب خبر از افزایش ناقابل هزار تومانی کرایۀ پایه داد. با این حال عزم و اتحاد بایکرها برای اعتصاب سست نشد و دو هفته بعد از آن ماجرا جان تازه‌ای گرفت. چرا؟ چون خواسته‌های اصلی‌شان همچنان پابرجا مانده بود: کرایۀ پایه همچنان شکاف زیادی با تورم افسارگسیخته دارد؛ این در حالی است که تورم کالاهای سوپرمارکتی و غذای رستوران‌ها، به همان نسبت درآمد اسنپ‌فود از جابجایی سفارش‌ها را افزایش داده‌. با این وجود شرکت بنا ندارد که سهم بایکرها را از این افزایش درآمدهای میلیاردی خود بپردازد. اینجاست که خواست افزایش کرایۀ پایه متناسب با تورم (به حداقل ۱۲ هزار تومان) در دستور اعتصاب قرار گرفته.

کار تمام‌وقت، مُزد آزادکار:

از توطئۀ «شیفت‌بندی» و «گارانتی» تا «کاهش سقف کنسلی»

علاوه بر پایین‌بودن مُزد، خردادماه امسال شرکت یک قدم جدید برای افزایش شدت کار بایکرها و محدودتر کردن کنترل زمان کارشان برداشت و بعد از زدوبند با برخی نمایندگان، سقف مجاز کنسلی روزانه و هفتگیِ سفارش‌ها را برای پیک‌های موتوری کاهش داد و به ترتیب به ۲۵ و ۲۰ درصد رساند. این در حالی است که بنا به اظهار خود بایکرها امسال متوسط ساعت کاری هر فرد روی موتور به ۱۰ الی ۱۴ ساعت هم رسیده و با این تصمیمِ شرکت، وقت نفس کشیدن هم نخواهند داشت. نگاهی به آمار تصادفاتی که در همین هفته‌های گذشته به خاطر خستگی و فشار کاری منجر به جان باختن یا نقص عضو شده‌، گویای تبعات مهلک این دست اقدامات برای افزایش شدت کار است.

این اولین بار نیست که مدیریت شرکت، کنترل بایکرها بر زمان و انتخاب سرویس‌هایشان را محدودتر می‌کند. مثلاً با اعتراض پارسالِ بایکرها جلوی توطئۀ طرح «شیفت‌بندی» گرفته شد، اما شرکت مفاد مشابه آن طرح را این‌بار در بستۀ جدیدی با عنوان «طرح گارانتی» اجرا کرد؛ طرحی که رانندگان را – در ازای مبلغ معینی- ملزم به کار بی‌وقفۀ روزانه بین ۸ الی ۱۲ ساعت (بدون حق کنسلی سفارش) می‌کند. گرچه عضویت در این طرح در این مرحله فعلاً داوطلبانه است، اما به محض آنکه آمار بایکرهای فعال در آن زیاد شود، احتمال حذف یا محدودتر کردن فعالیت آزادکاری از طریق کاهش توزیع سفارش‌ها بین بایکرهای خارج از این طرح بیشتر می‌شود.

با چنین طرح‌هایی عملاً پیک‌های موتوری از یک «آزادکار» به «کارگر تمام‌وقت» اسنپ‌فود تبدیل می‌شوند، منتها بدون آنکه از حقوق و مزایای یک «کارگر» -مثل حداقل دستمزد و بیمۀ تأمین اجتماعی- بهره‌مند شوند!

با تمام این ملاحظات، خواست دیگر اعتصاب آنست که سقف مجاز برای کنسل کردن سفارش‌ها، اگر نه بیشتر، اما حداقل به شیوۀ قبل محاسبه شود (یعنی احتساب «هفتگی» به‌جای «روزانه» و تا سقف ۳۰ درصد).

مشکل خطای نقشه نیز به قوت خود باقی‌ است و تا زمانی که خطای لوکیشن نقشه حل نشود، افزایش کرایه‌ها صرفاً روی کاغذ می‌مانند و شرکت از این به اصطلاح «خطای فنی» (که غیرعمد بودن آن محل تردید است) برای دزدی از مُزد پیک‌ها استفاده می‌کند.

درس‌های تکرارپذیر

اعتصاب سال پیش با درس‌هایی خاتمه یافت که جا دارد در آستانۀ اعتصاب جدید یادآوری شوند:

۱- نمایندگی: امسال هم مجدداً نماینده‌هایی خودسرانه (و بدون موافقت عموم بایکرها) با مسئولان شرکت به توافقاتی رسیده ‌بودند که مورد اعتراض رانندگان موتوری قرار گرفت (مثل ماجرای کاهش سقف کنسلی سفارش‌ها که تا چند روز بعد از اجرا خیلی‌ها روح‌شان هم خبر نداشت). در صورتی که نماینده نه حق دارد نظری به جز نظر اکثریت جمع را در جلسات مذاکره انعکاس دهد و نه حق دارد پیشنهاد مدیریتِ شرکت را بدون مشورت با بدنۀ بایکرها پشت درهای بسته تصویب کند. نمایندگی یک سِمَت اختیاری است و به معنای دادنِ چک سفیدامضا به فرد نیست. اگر نماینده‌هایی به هر دلیل (امتیاز یا تهدید) به «سخنگوی شرکت» بدل شده‌اند، باید در هر زمان قابل عزل باشند. به همین خاطر ضروری است که نمایندگی، چرخشی باشد تا هم باعث محافظه‌کاری و منافع خاص نماینده نشود و هم دیگران فرصت این تجربه را داشته باشند.

۲- بیمه و حقوق کارگری: پیک‌های موتوری اسنپ‌فود، اسماً «آزادکار» ولی عملاً به اندازۀ یک «کارگر» و بیشتر برای شرکت کار می‌کنند و به همین خاطر می‌بایست از حقوق کارگری -حداقل دستمزد، بیمه، تعطیلات و غیره- برخوردار شوند. این دستاوردی است که اخیراً ۷۰ هزار رانندۀ شرکت اوبر در بریتانیا پس از یک جدال به آن دست یافتند؛ پس نه فقط شدنی است، بلکه هر روز تعداد بیشتری از بایکرهای اسنپ‌فود نسبت به ضرورت و اهمیت مبارزه برای آن هوشیار می‌شوند.

۳- اتحاد با رانندگان اسنپ باکس: یکی از دلایل اعتصاب پارسال اسنپ‌فود، اعتراض به انتقال برخی سفارش‌هایشان به موتوری‌های اسنپ‌باکس بود. شرکت هنوز از حربۀ رقابت و اختلاف‌اندازی بین این دو دسته برای کاهش مُزد هر دو استفاده می‌کند و سال قبل حتی از رانندگان باکس برای اعتصاب‌شکنی علیه رانندگان فود استفاده کرده بود. تنها راه مقابله با این معضل، هماهنگی با موتوری‌های اسنپ‌باکسی برای اعتراضات مشترک و افزایش کرایۀ سالانه متناسب با تورم است. به جای تقویت این شکاف و اختلاف مصنوعی، باید نوک حمله را به سمت مدیریت شرکت به‌عنوان مسبب اصلی اوضاع نابسامان بایکرها گرفت. بدیهی است کسب دستاوردهای بزرگ مثل بیمه یا حداقل دستمزد، بدون متحد کردن سایر کارکنان اسنپ و غلبه بر شکاف‌های مصنوعی قومیتی (بین ترکمن و غیرترکمن) ممکن نیست.

۴- مقابله با اعتصاب‌شکنی: همانطور که بارها خود پیک‌ها گفته‌اند، به آن دسته از همکارانی که به خاطر مشکلات مالی از شرکت در اعتصاب طفره می‌روند، می‌توان با زبان دوستانه توضیح داد که موقتاً در زمان اعتصاب برای سایر شرکت‌های دلیوری یا رستوران‌ها کار کنند؛ برخورد با همکاران اعتصاب‌شکن در قدم اول با زبان اقناعی باشد و روش‌های قهری مثل پنچر کردن لاستیک موتور را تا حد امکان به آخرین مرحله و از سر اجبار موکول کرد.

کمیته عمل سازمانده کارگری –  ۱۵ تیر ۱۴۰۰

*کنش های کارگران شهرداری های کشور در نیمه اول تیرماه ۱۴۰۰

توضیحات رخداد تحت نظر بخش محل خدمت شهرداری شهر تاریخ شماره
سندیکاری رانندگان اتوبوسرانی تهران و حومه اعلام حمایت خود را نسبت به اعتصابات کارگران نفت اعلام کردند حمایت دولتی اتوبوسرانی تهران ۰۱/۰۴/۱۴۰۰ ۱
در حمایت از کارگر زندانی اسماعیل گرامی امضا جمع کردند جمع اوری امضا دولتی اتوبوسرانی تهران  ۰۴/۰۴/۱۴۰۰ ۲
نسبت به ۶ ماه عدم پرداخت حقوق و ۱۰ ماه بیمه مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند تجمع دولتی کل بخش ها خرمشهر ۱۲/۰۴/۱۴۰۰ ۳
نسبت به ۶ ماه عدم پرداخت حقوق و ۱۰ ماه بیمه مقابل فرمانداری دست به تجمع زدند راهپیمایی دولتی کل بخش ها خرمشهر ۱۳/۰۴/۱۴۰۰ ۴
با تجمع مقابل سازمان اتوبوسرانی نسبت به عدم پرداخت ۱۲۰ تن از پرسنل سازمان دست به تجمع زدند تجمع دولتی اتوبوسرانی آبادان ۱۴/۰۴/۱۴۰۰ ۵
تجمع مقابل  ایستگاه هشتگرد به دلیل عدم واریز حقوق و حق بیمه برای چندمین بار در سال جاری دست به تجمع زدند تجمع خصوصی مترو تهران ۱۵/۰۴/۱۴۰۰ ۶
نسبت به تغییر وضعیت تبعیض آمیز دست به اعتراض جمعی و صدور بیانیه زدند بیانیه دولتی کل بخش ها اراک ۱۵/۰۴/۱۴۰۰ ۷

*یورش مأموران وزارت اطلاعات به منزل زرتشت احمدی راغب و ضبط وسایل شخصی وی

امروز چهارشنبه ۱۶ تیرماه ساعت ۱۱ صبح مأموران وزارت اطلاعات به منزل زرتشت احمدی راغب مراجعه کرده و با اعلام اینکه مأمور آب هستند به داخل منزل رفته و اقدام به بازرسی کل منزل وی نمودند.

این مأموران وسایل الکترونیکی از جمله گوشی‌های موبایل زرتشت و دیگر اعضای خانواده، کاپشن آتش‌نشانی او، تلویزیون و دستگاه گیرنده ماهواره و تابلویی را که بر دیوار منزل بود را ضبط کرده و با خود برده‌اند.

درنهایت هم احضاریه‌ای به زرتشت احمدی تحویل داده که طبق آن باید روز شنبه به بازپرسی دادگاه انقلاب شهریار مراجعه نماید.

زرتشت احمدی راغب کارگر اخراجی آتش‌نشانی شهریار است که مدتهاست به اخراج خود از کار اعتراض دارد ‌و تاکنون چندین بار بخاطر این اعتراضاتش و دیگر فعالیتهای حقوق بشری توسط وزارت اطلاعات دستگیر و زندانی شده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران این اقدام مأمورین اطلاعاتی و احضار این کارگر اخراجی را قویاً محکوم می‌نماید و خواستار پایان دادن به احضار و اذیت و آزار فعالین کارگری و مدنی است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۱۶ تیرماه ۱۴۰۰

*تجمع اعتراضی کشاورزان خشمگین شرق اصفهان نسبت به بی‌آبی مقابل استانداری و سلاخی کردن گاوها

روز چهارشنبه ۱۶ تیر، کشاورزان خشمگین شرق اصفهان برای اعتراض به بی‌آبی مقابل استانداری تجمع کردند و گاوهایی را که توان تامین آب وعلوفه برایشان را ندارند سلاخی کردند.

اصفهان تجمع کردند و گاوهایی را که دیگر توان تامین آب و علوفه آن را ندارند، سلاخی کردند!

*دومین روز اعتراض گاوداران دامغان نسبت به قطعی‌های مکرر برق، قیمت دستوری شیر و گوشت قرمز و بی تفاوتی مسئولان بابرپایی تجمع مقابل فرمانداری ودفتر بهارستان نشین

روز چهارشنبه ۱۶ تیر، گاوداران دامغان دردومین روز اعتراضشان نسبت به قطعی‌های مکرر برق، قیمت دستوری شیر و گوشت قرمز و بی تفاوتی مسئولان دست به تجمع مقابل فرمانداری ودفتر بهارستان نشین این شهرستان زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،گاوداران پس از مدتی تجمع مقابل فرمانداری دامغان به منظور رسیدن به نتیجه، به سمت دفتر بهارستان نشین رفتند.

آنها با حمل پلاکاردهای حاوی شعارهایی همچون «کاش گاوهای‌مان به جای شیر نوشابه تولید می کردند»، «آب معدنی ۶۰۰۰ تومان و شیر ۴۵۰۰ تومان»، و «گاودارم بدهکارم گناهم تولید است» مراتب اعتراض خود را به گوش مسئولان رساندند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی گاوداران دامغان نسبت به قطعی‌های مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان  مقابل اداره برق – دامداران معترض شیرها را داخل جوی آب ریختند

روز سه شنبه ۱۵ تیر،جمعی از گاوداران دامغان برای اعتراض به قطعی‌های مکرر برق و بی تفاوتی مسئولان  مقابل اداره برق  تجمع کردند و شیرها را داخل جوی آب ریختند.

 برپایه گزارش رسانه ای مهم‌ترین دلیل اعتراض تجمع کنندگان کاهش شیر، بیماری ورم پستان و مشکلات ناشی از تغییر ساعات دوشش شیر به دلیل قطعی های برق بود.

یکی از گاوداران شهرستان دامغان گفت: طی چند روزی که شاهد قطعی های مکرر برق هستیم هر راس از گاوهایم حدود ۱۰ کیلو شیر کم کردند.

وی افزود: علاوه بر مشکلاتی که در تامین نهاده های دامی داشتیم مشکل قطعی برق و بلاتکلیفی گاوها نیز بر آن افزوده شد.

این گاودار معترض ادامه داد: اگر قرار باشد این رویه ادامه داشته باشد ناچاریم همه گاوهایمان را به کشتارگاه بفرستیم.

قابل یادآوری است که روزدوشنبه ۱۴ تیر در بسیاری از روستاهای بخش مرکزی و امیرآباد دامغان در دو نوبت صبح، عصر و شب برق قطع شد.

همچنین قیمت هر کیلو شیر حدود ۵۳۰۰ تومان است که با کاهش ۱۰ کیلویی شیر از هر راس گاو، روزانه حدود ۵۳۰ هزار تومان ضرر عاید یک گاوداری ۱۰ راسی می شود.

*جان باختن یک کارگرساختمانی در قم براثرسقوط  درچاه بدنبال برق گرفتگی

صبح روز چهارشنبه۱۶ تیر، یک کارگرساختمانی میهمان تبعه افغانستان براثرسقوط  درچاه بدنبال برق گرفتگی جان خودراازدست داد.

*کارگر سیمبان اداره برق لاهیجان هم براثر برق گرفتگی به کما رفت

ابتدای هفته جاری، یک کارگرسیمبان خط گرم اداره برق لاهیجان بنام اسماعیل زارع برای کنترل برق  بالای تیرک؛ برق رفته بود که بر اثر برق گرفتگی به شدت به زمین پرت شد و به بیمارستان منتقل شد.

بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۶ تیر،این سیمبان بر اثر برق گرفتگی سیم برق kv 20 دچار حادثه شده است.

این کارگر همچنان در بیمارستان بستری است و در حال حاضر چهار روز است در کما به سر می‌برد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate