جمشید کارگر

“سهراب ن” و روایت کار یدی و فکری

“سهراب ن” و روایت کار یدی و فکری اخیراً مطلبی از “سهراب ن” تحت عنوان نقدی بر “کار یدی و فکری” از ناصر پایدار در سایت کارگری افق روشن منشر شده است.  مبنای به اصطلاح  نقد ایشان شش پارگراف  از  کتاب “سوسیالیسم، اقتصاد و سیاست”، نوشتۀ رفیق “ناصر پایدار” می باشد. طی این نوشتۀ نسبتاً کوتاه تلاش خواهم کرد به …

Read More »

موج بحران حوزۀ یورو در قبرس

با اوج گیری بحران سرمایه داری در قبرس و اقدام دولت این کشور به طرح قوانین جدید مالیاتی، کمسیون اروپا اعلام داشت که ” ایجاد ثبات در بازار های اقتصادی و سیستم بانکی بر منافع عمومی اولویت دارد” دیگر از این عریان تر و روشن تر اقتدار خدا گونۀ سرمایه بر کل هستی و سرنوشت بشریت کارگر بیان نمی شود. …

Read More »

انقلاب ۵۷، طبقه کارگر و جنبش شورایی

با اجرای اصلاحات ارضی رژیم شاه طی دهه ۴۰، روند سرمایه داری شدن جامعه ایران به سرانجام رسید و باین ترتیب با غالب شدن شیوه تولید سرمایه داری در جامعه، طبقه کارگر ایران بدنبال شصت سال مبارزات متناوب طبقاتی، بعنوان یکی از دو طبقه اصلی جامعه سزمایه داری ایران، در عرصه جاری مبارزه طبقاتی ظاهر شد.

Read More »

نگاهی به « قانون کار آلترناتیو» صدیق اسماعیلی

مطلب کوتاهی با امضای صدیق اسماعیلی  تحت عنوان “ضرورت ارائۀ یک قانون کار آلترناتیو از جانب طبقۀ کار” در چند سایت کارگری منتشر شده است.  دیدگاه  محوری این نوشته در مورد قانون کار همان دیدگاه رفرمیسیم چپ  می باشد که رضا مقدم در مجموعۀ نوشته هایی از سال ۱۳۶۲ تا ۱۳۸۵ تحت عنوان “علیۀ کار ارزان، مبارزۀ کارگران علیۀ قانون …

Read More »

« کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری» و توصیه شرمگینانه قانون مداری به کارگران ایران خودرو

سازمانیابی مبارزات کارگران علیه سرمایه داران، دولت سرمایه داری و بطور کلی  سرمایه، همیشه و از دیرباز تا امروز موضوع  مبارزه و پیکار توده های کارگر در همه جا و از جمله در کارخانه ایران خود رو بوده است.

Read More »

نیروی کار صادراتی نام دیگر تجارت برده در قرن بیست و یکم

تجارت برده  در قرون اولیۀ انکشاف سرمایه در اروپا و آمریکا در کنار سایر مولفه های اساسی به عنوان یک نیروی محرکه دوران انباشت بدوی عمل می کرد. طی سه قرن که اوج آن پایان قرن هجدهم بود  حدود ۱۵ میلیون مرد، زن و کودک  ساکن آفریقا   سوای مناطق دیگر چهان به بردگی گرفته شدند که ۳ میلیون نفر آنان …

Read More »

نگاهی به نوشتۀ علیرضا خباز « کارگران کجای این جنبش ایستاده اند »

علیرضا خباز یکی از اعضای کمیتۀ هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگر طی نوشته ایی تحت عنوان “کارگران، کحای این جنبش ایستاده اند “، نظرش را البته نه چندان صریح و شفاف درمورد جایگاه کارگران در جنبش اعتراضی جاری بیان کرده است.

Read More »

خروج گسترده کارگران سوئد از عضویت در اتحادیه سراسری LO

طی سال های اخیر هزاران کارگر عضو اتحادیه های کارگری سوئد  متشکله در اتحادیه سراسری کارگران سوئد LO  از عضویت این اتحادیه ها خارج گشتند. بدیهی است که علت این گونه فروریزی گستردۀ اعضای اتحادیه های وابسته به اتحادیۀ سراسری LO به علت فروریزی توهم توده های کارگر نسبت به ماهیت سرمایه دارانه و ضد کارگری اتحادیۀ مزبور بوده است. …

Read More »

فراخوان اعتصاب عمومی در تظاهرات ٢٠٠٠٠٠ نفری کارگران در مادرید

روز شنبه ۱۲ دسامبر ۲۰۰۰۰۰ کارگر در تظاهراتی گسترده در شهر مادرید پایتخت اسپانیا شرکت کردند. این تجمع عظیم نمایش بسیار پرشکوهی از جلوه های اعمال قدرت کارگران در مقابل سرمایه و سرمایه داران بود. هر دو سازمان مرکزی بزرگترین اتحادیه های کارگری اسپانیا UGT و CCOO جهت کنترل این حرکت اعتراضی و نمایش قدرت کارگری دست به سازمان دهی …

Read More »