اخباروگزارشات کارگری ١٢ شهریورماه ١٣٩٩

اخبار کارگرى
September 02, 2020

اخباروگزارشات کارگری ١٢ شهریورماه ١٣٩٩

- گزارش سی و سومین روز اعتراضات کارگران صنایع نفت وپتروشیمی ونیروگاه های برق

- ادامه اعتراضات کارگران شهرداری ها نسبت به بیگاری:

1- اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری آغاجاری دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق

2- اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری حمیدیه درمیدان ورودی شهردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه

- شماره ای دیگر از سریال اعتراضات کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق،حق بیمه ومطالبات دیگر بابرپایی تجمع مقابل شرکت واستانداری

- ادامه تجمعات کارگران غیرنیشکری مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی وبرای بازگشت بکار

- فراخوان کارگران راه آهن به تجمع درتهران

- هجدهمین روز اعتصاب غذای جعفر عظیم زاده

- علی مبارکی:ناصر هم ازمیان ما رفت

- کار ارزان در تونل‌های مرگ

- وعده احداث مخزن جدید آب شرب درپی تجمع اعتراضی اهالی روستای فشک نسبت به کمبود آب شرب مقابل فرمانداری شهرستان فراهان

- تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به برگزاری آزمون علوم پایه

- جان باختن یک کارگر در مراغه براثر سقوط از ارتفاع

*گزارش سی و سومین روز اعتراضات کارگران صنایع نفت وپتروشیمی ونیروگاه های برق

روز چهارشنبه 12 شهریور،کانال رسمی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران طی گزارشی ضمن یادآوری ادامه اعتراض سراسری برای افزایش دستمزدهابرای سی وسومین روز،از افزایش حقوق در پتروشیمی سبلان خبر داد وبه کارگران پالایشگاه آبادان که تا همین امروز اعتصابشان ادامه دارد هشدار داد که بعضی از شرکت ها طبق دستمزدهای اعلامی کمپین با نیروها قرارداد می بندند ولی یکی دوتا از پیمانکارها میخواهند با گول زدن کارگران یک میلیون تا دومیلیون زیر حقوق کمپین و حقوقی که بقیه شرکت ها قرارداد بسته اند با عیدی و مزایا کارگر را وادار به امضای قرارداد کنند.

*ادامه اعتراضات کارگران شهرداری ها نسبت به بیگاری:

1- اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری آغاجاری دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق

روز سه شنبه 11 شهریوربرای دومین روز متوالی، کارگران شهرداری آغاجاری دراعتراض به عدم پرداخت حقوق ماه های تیر و مرداد سال جاری وچند ماه حقوق سال 97 دست از کارکشییده ومقابل ساختمان این شهرداری در استان خوزستان زدند.

به گزارش 11 شهریور یک منبع خبری محلی،سطل های مکانیزه که جهت جمع آوری زباله های خانگی در محلات مورد استفاده قرار میگیرد دیگر ظرفیت نداشته و گاها زباله در خیابان و کوچه رها شده است.

2- اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری حمیدیه درمیدان ورودی شهردراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه

صبح روز چهارشنبه 12 شهریور، کارگران شهرداری حمیدیه برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه دست از کارکشیده ودرمیدان ورودی این شهرستان دراستان خوزستان تجمع کردند.

یکی از کارگران حاضردرتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: حدود 150 کارگر هستیم که مطالبات حقوق و بیمه دریافت نکرده‌ایم.

وی افزود: در این شرایط سخت اقتصادی و کرونایی، با حقوق اندکی که می‌گیریم، 15 ماه طلبکار هستیم و حق بیمه هم تنها از فروردین تا خرداد پرداخت شده و ماه‌ های قبل از آن بلاتکلیف مانده است و هیچ‌کسی پیگیر حق‌وحقوق قانونی ما نیست.

این کارگر معترض درادامه گفت: عیدی و سنوات سال 97 و 98 هم به ما ندادند و بعضی از کارگران بعد از ساعت کاری، برای گذران زندگی و درآمد بیشتر، ضایعات جمع می‌کنند و آن‌ها را می‌فروشند.

*شماره ای دیگر از سریال اعتراضات کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق،حق بیمه ومطالبات دیگر بابرپایی تجمع مقابل شرکت واستانداری

روز چهارشنبه 12 شهریور، کارگران آب و فاضلاب روستایی خوزستان بابرپایی تجمع مقابل شرکت واستانداری شماره ای دیگر از سریال اعتراضاتشان را نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق،حق بیمه ومطالبات دیگربنمایش گذاشتند.

یکی ازکارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: ما نیروهای پیمانکار و طرحی هفت ماه حقوق شرکت آب و فاضلاب روستایی طلبکار هستیم ضمن آنکه حق بیمه تامین اجتماعی ما از اردیبهشت سال 97 تاکنون پرداخت نشده است.

وی افزود: پوشش بیمه تکمیلی نیز از سال گذشته قطع شده و با وجود عدم پرداخت حقوق، عملاً برای درمان بیماری نیز باید مبالغ را به صورت آزاد پرداخت کنیم.

وی همچنین گفت: تفاوت فاحش نوع پرداخت حقوق نیروهای رسمی، کار معین و پیمانکاری توسط مسئولان شرکت آب و فاضلاب روستایی سبب نوعی چنددستگی بین کارکنان شده است زیرا با وجود عدم پرداخت هفت ماهه حقوق به ما،کارگران رسمی و کارمعین هر ماه به صورت منظم حقوق خود را دریافت می کنند.

اوادامه داد: قرارداد نیروهای طرحی از نوع کارگری است به همین دلیل باید در زمان پرداخت عیدی سال 99 معادل دو پایه حقوق به آنها پرداخت می‌کردند اما مسئولان در زمان پرداخت عیدی ما را کارمند حساب میکنند و در زمان پرداخت حقوق به ما عنوان کارگری میدهند.

وی افزود: مطابق نامه صادر شده از سوی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور نیروهای موقت کارگری باید تحت عنوان تامین نیرو جذب شوند اما تمام این کارکنان تحت عنوان نیروهای حجمی پیمانکار به کار گرفته شده اند که در واقع پایین ترین نوع قرارداد به لحاظ پرداخت مزایا است.

این کارگر معترض درخاتمه گفت:شرکت آبفا روستایی خوزستان یکهزارو 800 نفر نیرو را با قراردادهای مختلف تحت پوشش دارد که به تناسب نوع قرارداد حقوق و مزایای خود را دریافت می کنند، از این تعداد 632 نفر قرارداد طرحی، 350 نفر نیروی قرارداد معین، پیمانی و رسمی در این شرکت هستند همچنین 800 نفر نیروی آبدار زیر نظر پیمانکاران قرار دارند و شرکت باید چک صورت وضعیت پیمانکاران را صادر کند تا آنها حقوق و بیمه آبداران را پرداخت کنند.

*ادامه تجمعات کارگران غیرنیشکری مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی وبرای بازگشت بکار

روز چهارشنبه 12 شهریور،جمعی از کارگران غیرنیشکری مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه در ادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی با برپایی تجمعاتی مقابل فرمانداری ،اداره کار ودردفتر بهارستان نشین شوش خواستار بازگشت به کارشدند.

*فراخوان کارگران راه آهن به تجمع درتهران

 فراخوان تجمع همه پرسنل نواحی نگهداری خط و ابنیه فنی و کارخانجات تراورس بتونی در تهران جلوی مجلس و قوه قضاییه

و منطقه خراسان  شاهرود تهران زاگرس لرستان اصفهان شمال شرق آذربایجان کاشان سرخس کارخانجات کرج کارخانجات تراورس بتونی اندیمشک

علت حقوق و لیست بیمه ها و لباس کار که وارد چهارمین سال شده نداشتن

 بیمه مکمل پرداخت نکردن سبد بن رمضان بی توجهی مسئولین و  وعده های دروغین

*هجدهمین روز اعتصاب غذای جعفر عظیم زاده

جان جعفر عظیم زاده در خطر جدی قرار دارد

اتحادیه آزاد کارگران ایران آدم ربایی نهادهای امنیتی برای انتقال جعفر عظیم زاده به زندان رجایی شهر را قویاً محکوم مینماید و به جامعه اعلام میکند که نهادهای امنیتی قطعاً قصد قتل او را دارند و چنانچه هر اتفاقی برای سلامت جعفر روی دهد یا مستقیماً توسط نهادهای امنیتی صورت گرفته است و یا تحت شرایطی روی داده است که نیروهای امنیتی از قبل برای آن سازماندهی کرده‌اند.

*علی مبارکی:ناصر هم ازمیان ما رفت

چه باید گفت جز تاسف کاری نمیتوانیم کنیم.

ناصر خاکسار مانند هزاران فعال کارگری جهان  با تجارب گرانبار خود چشم بر ما فرو بست.استونی ستودنی برای جنبش کارگری ایران بود.استوار انسانی که هیچگاه قدمی جز منافع  جنبش کارگری قدمی برنداشت !آموخت و آموزگار بزرگی بود.قامتی برافراشته در مقابل ارتجاج و حکومت اسلامی حاکم داشت. ناصر درد ورنج واسثتمار را بخوبی دیده ولمس کرده بود .او لایق رهبری اعتراضات و اعتصابات متعدد کارگری  بود .جنبش کارگری ایران در این چند سال اخیر رهبرانی بزرگی  (مانند یدالله خسرو شاهی ،شاهرخ زمانی ،جلال ترکی،و.....)رااز دست داده اما این هیچگاه تاخیری در ادامه مبارزاتش بوجود نیامده است.امروز ما شاهد رهبران جوان وبانشاط جنبش کارگری در ایران هستیم.این نشانه زندگی و ادامه مبارزات جنبش کارگری در ایران است.

جنبش کارگری به شخص متکی نیست بلکه همه افراد مبارز و فعال میتوانند نقش رهبر و فعال را با خود داشته باشند.من به شرف ناصر که شرف جنبش کارگری است سوکند یاد میکنم که جنبش کارگری به هیچ تشکلی بجز جنبش کارگری وابسته نیست.

لطفا ناصر را از جنبش کارگری جدا نکنید.

*کار ارزان در تونل‌های مرگ

دغدغه‌های مالی و جانی، کارگران معدن در ایران را تهدید می‌کنند.

دیگر بلایی نبوده که بر سرشان‌آوار نشود؛ از ریزش معدن و گازگرفتگی در معدن گرفته تا شیفت‌های طولانی بدون درآمد بالا. بیمه‌هایی که یکی در میان رد می‌شوند، قراردادهایی بدون پشتوانه و امنیت، حقوق‌های چند‌ماه دریافت نکرده و بسیاری دغدغه‌های دیگر کارگران معادن را به یکی از معترض‌ترین اقشار در ماه‌های اخیر تبدیل کرده است، چرا که حالا کرونا نیز با شدت به آنها ضربه می‌زند. معادن در دوران شیوع کرونا به شکل ویژه‌ای دچار مشکلات شده‌اند. محیط خاص و آسیب‌پذیر معدن شرایطی را فراهم کرده که معادن، محل مناسبی برای پخش و انتقال ویروس شوند. نبود تهویه مناسب در تونل‌ها و وسایل ایمنی نیز خطرات کار در معدن را برای کارگران بیشتر کرده است. مشکلات و دغدغه‌های آنها در روزهایی که گذشت بیشتر خود را نشان داده، چرا که حوادث نیز دست از سر کارگران برنداشته‌اند. علت این مرگ‌های پی‌‌در‌پی، ایمن نبودن محل کار یا فرسودگی ماشین‌آلات و دستگاه‌هاست. دردناک‌تر اینکه هیچ اقدامی برای بالا‌بردن ایمنی انجام نمی‌شود و دولت آمار مشخصی از تعداد کارگران جان باخته در سوانح معدن ارائه نمی‌کند.

 اما بررسی‌های غیررسمی نشان می‌دهد که فقط در سال گذشته دست‌کم 45 کارگر معدن جان خود را بر اثر حوادث از دست داده‌اند.

چند‌ماه اعتراض در کرمان

اول اردیبهشت بود که کارگران معادن زغال سنگ کرمان به واگذاری شرکت به بخش خصوصی معترض شدند و دست از کار کشیدند و در 3شهر کوهبنان، راور و رزن تجمع کردند.

 3هزار کارگر این استان به‌خصوصی‌سازی‌ معترض بودند، چراکه نگران از دست رفتن امنیت شغلی‌شان شدند اما با پاسخ به بخشی از مطالبات، دست از اعتراض‌کردن برداشتند. ولی به فاصله کوتاهی، آنها از 15اردیبهشت برای دومین‌بار دست از کار کشیدند و اعتراض کردند. گروهی به نمایندگی از کارگران با مدیران شرکت و مقام‌های دولتی در یک جلسه مشترک حاضر شدند و گفتند نگرانی اصلی‌شان واگذاری سهام شرکت در بورس و قراردادهای موقت است؛ کارگرانی که با 20سال سابقه کار، حقوقشان حدود 3میلیون تومان است و حالا با قراردادهای موقت هر لحظه در خطر بیکار‌شدن قرار دارند. آنها چند خواسته مشخص داشتند؛ اول تضمین امنیت شغلی با تبدیل قراردادها، دوم افزایش حقوق‌ها براساس ضریب شغلی که با توافق کارگران تعیین می‌شود و سوم هم جلوگیری از فروش سهام شرکت در بورس.

 مدیرعامل پیشنهاد افزایش یک‌میلیون تومانی حقوق کارگران را نپذیرفت، اما با افزایش 500هزار تومانی آن در قالب پرداخت کارانه موافقت کرد. اما بعد از آن هیچ اقدامی برای تبدیل قراردادها انجام نشد. تیر‌ماه و مرداد‌ماه هم از راه رسیدند و سپری شدند و هنوز برخی از مفاد درخواست‌های کارگران اجرایی نشده است.

اعتراضات کارگران معدن در کرمان به همین‌جا ختم نمی‌شود. کارگران معدن امین‌یار فاریاب در جنوب کرمان نیز چندین ‌ماه حقوق خود را دریافت نکردند و همین بهانه‌ای شد برای اعتراضات آنها. شرکت خصوصی معدنکاری امین‌یار از بهترین معادن کرومیت از نظر جنس سنگ معیار است که مدتی با پرداخت‌نکردن حقوق کارگران روی زبان‌ها افتاد؛ کارگرانی که با چند فرزند فقط با تکیه بر یارانه ایام می‌گذراندند.

 قبل از نوروز 99، کارگران معدن کرومیت امین‌یار برای دریافت حقوق و مزایای عقب‌افتاده 6‌ماه از سال 98 تحصن کردند. فرماندار فاریاب از پرداخت مطالبات سال 98 کارگران خبر داد، اما بعد از گذشت 3‌ماه از آغاز سال نو، خبری از دریافت حق‌الزحمه‌شان نشد و مطالبات سال98 را نگرفتند. ابتدای خرداد اعلام شد که 3‌ماه از حقوق این کارگران پرداخت شده است، اما از اواسط خرداد کارگران متوجه شدند که شرکت، به ازای یک ‌ماه کاری فروردین برای هرکدام از کارگران تنها یک روز بیمه رد کرده است و این زمینه‌ساز تحصنی دیگر شد.

100نفر کارگر معدن مس چهارگنبد سیرجان نیز به‌خاطر پرداخت نشدن 2‌ماه حقوق و مطالبات دیگر و اجرای ناقص طرح طبقه‌بندی مشاغل با تجمع مقابل اداره کار سیرجان دست به اعتراض زدند.

اخراج و بازهم اعتراض

کارگران معدن ساریگونی در قروه، دیگر معدنکارانی بودند که در چند‌ماه گذشته اعتراض کردند. آنها اردیبهشت‌ماه برای چندمین بار در اعتراض به بی‌توجهی به خواسته‌های کارگران اعتصاب کردند.

به گفته کارگران معترض، کارفرما، باوجود استخراج عظیم و به‌دست آوردن سرمایه فراوان، زیان‌های فراوانی همچون خسارت جسمی کارگران، نابودی طبیعت منطقه، آلوده‌شدن منابع آب‌های زیرزمینی و ریختن سم سیانور از حوضچه‌های این معدن به منابع آبی و طبیعت را به مردم و طبیعت منطقه وارد کرده است. آنها می‌گفتند طی روزهای اخیر نیز شماری از کارگران بومی این معدن به بهانه‌های مختلف از کار اخراج شده‌اند.

دیرکرد در پرداخت حقوق کارگران معدن زغال سنگ استان گلستان هم باعث اعتراض آنها شد.

مرگ خاموش معدنچیان

پرداخت نشدن حقوق‌شان و نداشتن امنیت شغلی یک طرف ماجراست. همه اینها وقتی دلخراش‌ تر می‌شود که بدانیم خیلی از آنها برای گرفتن 3 یا 4میلیون تومان در ‌ماه باید هر روز با کابوس مرگ وارد تونل‌های معدن شوند؛ آمار کشته‌شده‌های معادن در ماه‌های اخیر گویای این موضوع است. استانداردسازی تونل‌ها و سایت‌های معدن، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های کارگران است.

خرداد 99 در شازند مردی سی‌ودوساله هنگام کار در معدن استخراج مواداولیه سیلیس، بر اثر سقوط ناگهانی نوار نقاله دستگاه سنگ‌شکن در دم فوت کرد.

حادثه گازگرفتگی در یک معدن در گیلانغرب و ریزش معدن، یکی دیگر از حوادثی بود که همین تیرماه اتفاق افتاد. نقص فنی جت‌فن، اهمال معدنکار، قصور مسئول فنی سازمان نظام مهندسی معدن و عدم ‌اعطای تسهیلات به معادن از مقصران در حادثه معدن گیلانغرب شناخته شدند. معادن قیر طبیعی از وزارتخانه درخواست تسهیلات برای استانداردسازی کرده بودند و با وجود موافقت و دستور 3وزیر صنعت در زمینه پرداخت این تسهیلات و جلوگیری از تونلی‌شدن معادن، معاون معدنی وزارتخانه به‌شدت با پرداخت این تسهیلات مخالفت کرد.

رئیس خانه معدن استان کرمانشاه در این‌باره گفت: مدارکی در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد این فرد در قبال همه معادنی که دچار مشکل می‌شوند، ازجمله معدن حادثه‌دیده گیلانغرب به‌طور قطع مسئول است.

قطعا اهمال مسئولان در ایمن‌سازی‌ و تامین استانداردهای معادن، دلیل اصلی مرگ کارگران دراین تونل‌هاست. حوادث معدن امسال، به گیلانغرب ختم نشد.

 در تیرماه، کارگری که در حال سوار شدن به اسکی تونلی در کرمان بود، دچار حادثه شد و در اثر جراحات جان خود را از دست داد.

 سوم تیرماه کارگر دیگری در معدن سنگ گرانیت شهرستان درمیان در اثر پرتاب سنگ حین عبور از محل برش سنگ‌ها جان خود را از دست داد.

 مرداد 99 ریزش سنگ از دیواره‌های معدن خاک نسوز باجگیران در چهارمحال و بختیاری باعث محبوس شدن معدنچیان و فوت یکی از کارگران شد.

دوباره در کرمان و در روزهای آخر مرداد ماه، در معدن کرومیت منوجان یکی از کارگرها داخل تونل بر اثر ریزش دیواره، جان خود را از دست داد.

و اینها فقط حوادثی هستند که خبرساز شدند و قطعا تعداد بیشتری از معدنچیان جان خود را در معادن کوچک‌تر از دست می‌دهند و خبری از آنها به گوش هیچ‌کس نمی‌رسد.

بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 12 شهریور99

*وعده احداث مخزن جدید آب شرب درپی تجمع اعتراضی اهالی روستای فشک نسبت به کمبود آب شرب مقابل فرمانداری شهرستان فراهان

دوشنبه هفته گذشته،برای اعتراض به کمبود آب شرب  وقطعی 7 روزه دست به تجمع مقابل شهرستان فراهان دراستان مرکزی زدند.

در پی این تجمع اعتراضی،صبح روزچهارشنبه 12 شهریور، فرماندار فراهان حین بازدید بهمراه جمعی از مسئولان وعده داد مخزن جدید آب شرب با همکاری بسیج سازندگی، اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای، دهیاری روستاهای فشک و چاقر و شرکت آبفا حداکثر ظرف مدت یک ماه احداث شود.

*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نسبت به برگزاری آزمون علوم پایه

روز چهارشنبه 12 شهریور، دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به برگزاری آزمون علوم پایه دست به تجمع زدندو خواستار لغو آزمون علوم پایه شدند.

 

برپایه گزارشات رسانه ای شده، دانشجویان معترض پلاکاردهایی با عناوین «نه به برگزاری آزمون»، «نه به تحمیل سفر غیرضرور» و «نه به قربانی کردن مدافعان سلامت» و ... دردست داشتند.

*جان باختن یک کارگر در مراغه براثر سقوط از ارتفاع

صبح روز چهارشنبه 12 شهریور،یک کار 40 ساله حین کاردر یک بیمارستان خصوصی در حال ساخت واقع در خیابان خرمشهر شهر مراغه در استان آذربایجان شرقی بدنبال سقوط از ارتفاع در دم جانش را ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com