ادامه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در روز ٦٩ + نفتگران به اعتصاب ادامه میدهند: روز ۲۲

حزب كمونيست كارگرى ايران
August 22, 2020

هفت تپه: شماره ٧١

ادامه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در روز ٦٩

امروز اول شهریور اعتصاب تاریخی کارگران نیشکر هفت تپه وارد شصت و نهمین روز خود شد و کارگران به تجمع خود مقابل فرمانداری ادامه دادند. پایداری کارگران در برابر دسیسه های حکومت و مدیریت ستودنی است و تا همینجا توانسته است آنها را به دست و پا بیندازد و پشت سر هم قول و وعده بدهند به این امید که کارگران را به تفرقه و تردید بکشانند. اما کارگران علیرغم فشارها متحدانه ایستاده اند و همین وعده ها را نیز بدرست نشانه قدرت خود میدانند. در تجمع امروز اول شهریور یوسف بهمنی و چشمه خاور سخنرانی کردند. چشمه خاور در سخنانش از اینکه قرار است موسوی نماینده مجلس اسلامی فردا تلفنی با استاندار خوزستان در مورد بازگشت به کار ٤ کارگر اخراجی اسماعیل بخشی، محمد خنیفر، ایمان اخضری وسالاربیژنی گفتگو داشته باشد، خبر داد و همانجا تاکید کرد که بازگشت به کار آنها خواست و شرط مهم همه ما کارگران است و کارگران با کف زدن گفته او را تایید کردند. او همچنین گفت که در نشست روز ٢٩ مرداد با مجلسیان در مورد بازگشت به کار کارگران غیر نیشکری از جمله چغندر کاران صحبت کرده اند و تاکید کارگران اینست که همه این کارگران چه کشت نیشکری باشد و چه غیر نیشکری باید قراردادشان تمدید شود و  اگر کشت غیر نیشکری نیست در بخش دیگری از کارخانه اشتغال به کار پیدا کنند و باید همه کارگران در برابر کار برابر حقوق برابر داشته باشند. این گفته ها نیز با تایید تجمع کنندگان در مقابل فرمانداری روبرو شد. سپس یوسف بهمنی طی سخنرانی ای از اینکه قرار است فردا دوم شهریور هیاتی از تهران و استان برای بازدید شرکت به هفت تپه بیایند خبر داد و تاکید کرد که فردا باید با حضور حداکثری در مقابل فرمانداری و با قدرت ظاهر شویم. او گفت که فردا استثنائا کارگران آبیاری و کشت نیز در تجمع شرکت میکنند. بدین ترتیب کارگران نیشکر هفت تپه قدرتمند ایستاده و پیگیر خواسته هایشان هستند.

از سوی دیگر تلاش ها برای تفرقه افکنی و تضعیف اعتصاب کارگران شدت یافته است. بویژه بدنبال پرداخت دو ماه حقوق و برخی وعده و وعید ها این تلاش ها بیشتر شده است. در همین راستا امروز رسانه حکومتی ایلنا   مینویسد:" کارگران و اینکه پایان دادن به اعتراضات صنفی خود را به انتقال مجدد مدیریت خصوصی مجتمع به دولت منوط کرده‌اند" و بعد موذیانه با گفتن اینکه هزار و چهارصد نفر از کارگران بخش کشاورزی، حراست و شماری از کارگران واحد پشتیبانی و سوخت‌رسان بر سر کار خود حاضرند از "تجمع حدود ۲۰۰ کارگری که همچنان مقابل ساختمان فرمانداری جمع هستند" خبر میدهد تا تصویری از عادی تر شدن وضع  شرکت بدهد.  اما همگان میدانند که در نیشکر هفت تپه طی برنامه ای هوشیارانه و با توافق اعتصابیون، بخش کشاورزی و آبیاری در این مدت به کار مشغول بودند تا جلوی دزدیها و اجاره دادن زمین های هفت تپه را بگیرند و شرکت را حفظ کنند. کارگران نیشکر هفت تپه در پاسخ به خبردهی موذیانه ایلنا  در مدیای اجتماعی خود اعلام کردند و گفتند که متحدانه می ایستیم و به اعتصابمان ادامه میدهیم تا تو دهنی ای به ایلنا و تفرقه اندازان باشد.

 از سوی دیگر اشخاصی مثل صادق بهروی مدیر بازنشسته که عامل اصلی تفرقه افکنی ها از سوی مقامات دست اندر کار است و چند نفر دیگر مشغول زنگ زدن به کارگران و دعوت آنها به بازگشت به کار هستند و کارگران نیشکر هفت تپه هوشیارانه در مقابل این تشبثات و تقلاها ایستاده اند و بر پیگیری خواستهایشان تاکید دارند. 

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

۱ شهریور ۱۳۹۹،  ۲۲ اوت ۲۰۲۰
--

+++


اعتصابات کارگری، اطلاعیه شماره ٢١

نفتگران به اعتصاب ادامه میدهند: روز ۲۲

به کارزار دفاع_ از_ حقوق بپیوندید!

روز اول شهریور اعتصاب همزمان و گسترده کارگران در ۱۲ استان و در دهها مرکز نفت و گاز و پتروشیمی وارد بیست و دومین روز خود شد. کارگران پیمانی چندین پالایشگاه نیز جزو اعتصابیون هستند. شرکتهای پتروشیمی آپادانا و پایپینگ و بسیاری از شرکت ها در پارس جنوبی که هزاران کارگر را در بر میگیرد تماما تعطیل هستند. این اعتصابات بتدریج به حوزه های تازه ای گسترش می یابد و حکومت و پیمانکاران را در برابر کارگران به دست و پا انداخته است. از یکسو کارگران اعتصابی را به اخراج و دستگیری تهدید میکنند و از سوی دیگر شاهد عقب نشینی ها و وعده و وعیدها هستیم.  بطور مثال علیرغم اینکه در برخی شرکت ها پیمانکاران زیر فشار اعتصاب کارگران ناگزیر به پرداخت حقوقهای معوقه آنها شده اند، اما کارگران اعتصابی پرداخت حقوق معوقه را حق بلامنازع خود دانسته و بر روی خواستهای اساسی ای که در کارزار دفاع_ از_ حقوق خود اعلام کرده اند به اعتصابشان ادامه میدهند. در جاهایی چون پتروشیمی مرجان و سبلان کارفرمایان شروع به استخدام کارگران قراردادی کرده اند. شرکت دی پلیمر آرین در این هفته با حقوق ٩ میلیون تومان کارگر فیتر جدید استخدام کرد. همینطور خبرها از افزایش حقوق جوشکاران شرکت جهان پارس مهران در میدان نفتی آذر حکایت دارد.  از سوی دیگر در این هفته کارفرمایان  با ورود به صفحات مجازی برخی از کارگران که همکاران خود را به اتحاد و ادامه اعتصاب تشویق کرده اند،  آنها را مورد تهدید و توهین قرار داده اند. کارگران اعتصابی اعلام کرده اند که بزودی اسامی و عکس این کارفرمایان و افرادی از این دست را علنی خواهند کرد و اگر عذرخواهی نکنند از آنها شکایت خواهند کرد. این تلاشها نتوانسته است مانع ادامه و گسترش اعتصاب هزاران کارگر پیمانی نفت شود.

کارگران نفت با یک مجموعه خواست با هشتگ # دفاع_ از_ حقوق وارد این اعتصابات شده اند و علاوه بر خواست لغو قراردادهای موقت برده وار، بر خواستهایی چون پرداخت بموقع حقوق ها و تسویه حساب تمامی طلبهای کارگران و حق بیمه آنان، افزایش دستمزد ها و از جمله افزایش آن به دوازده میلیون،  استاندارد بودن خوابگاهها و بهبود فوری وضعیت آنها، کاهش ساعت کار و پایان دادن به امنیتی کردن محیط های کارشان تاکید دارند. در همین راستا کارگران پالایشگاه ها، پتروشیمی ها و نیروگاه‌های سراسر ایران طی نامه ای سرگشاده به مقامات حکومتی بار دیگر بر مطالبات خود تاکید کردند.

در برابر این اعتصابات درماندگی حکومتیان هرروز بیشتر عیان و آشکار میشود. برای نمونه بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت که خود از مجریان پروژه  استخدام کارگران بصورت موقت بوده است،  در مورد این اعتصابات ناتوانی خود را اعلام کرده و به کل حاکمیت هشدار داده و میگوید: "من کاری نمی توانم بکنم" و "همه باید وضع کشور را در نظر بگیریم".

هم اکنون اخبار اعتصابات کارگران نفت عمدتا از سوی نیروهای مدافع کارگران پخش میشود و این خود یک نقطه اتکای مهم برای شکل دادن به شبکه های همبستگی کارگری در سطح جامعه در دفاع از کارگران نفت بوده است. اما اطلاع رسانی مستقیم و فعالتر از سوی خود این کارگران  به جامعه و سطح جهانی بسیار ضروری است. مدیای اجتماعی ابزار کارآیی در خدمت این کار است و تجربه اعتصاب درخشان نیشکر هفت تپه درسهای خوبی در این راستا برای همه کارگران و از جمله کارگران نفت دارد. کارگران نفت به کانال مستقل مبارزاتی خود در مدیای اجتماعی و اطلاع رسانی هر روزه از اعتراضات و خواستهایشان نیاز دارند. ایجاد شوراهای هماهنگی اعتصابات و نیز تجمع و سخنرانی و بیانیه دادن و جامعه را از نقطه نظرات خود آگاه کردن به اعتصاب قدرت بیشتری میدهد و در حفظ اتحاد کارگران بسیار حیاتی است. برداشتن این گامها در جلب همبستگی وسیع کارگری در سطح جامعه کلیدی است.  همانطور که کارگران قراردادی در ایذه تجمع اعتراضی شبانه ای را بر پا کردند.  این تجمعات را میشود در تمام پالایشگاه ها  و پتروشیمی ها و نیروگاههای در اعتصاب برپا کرد.

اعتصات کارگران نفت، و اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه که بیش از دوماه است ادامه دارد، فضای مناسبی را برای گسترش اعتصابات در سطح جامعه و دست زدن به اعتصابات فراگیر سراسری فراهم نموده است.

 

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

١ شهریور ۱۳۹۹،  ٢٢ اوت ۲۰۲۰


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com