اخبار و گزارشات کارگری ٢١ فروردین ماه ١٣٩٩
اخبار کارگرى
April 10, 2020اخبار و گزارشات کارگری ٢١ فروردین ماه ١٣٩٩
بازی با جان کارگران وخانواده هایشان را خاتمه دهید
ارزش جان آنها بیشتر از سود اندوزی کارفرمایان است
- پایان نمایش شورای عالی کار با تعیین حداقل دستمزد1835426تومانی سال 99 کارگران
- سناریوی تکراری و از پیش تعیین شده تعیین نرخ حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۹ با در نظر گرفتن منافع دولت و کارفرما بپایان رسید
- فراخوان کمپین اعتراضی انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی شهرستان کامیاران
- حمایت محمود صالحی فعال کارگری اهل سقز، از کمپین اعتراضی کارگران ساختمانی:
- عفو بين الملل:کشتار زندانیان به دست نیروهای امنیتی در جریان اعتراض به شیوع ویروس کرونا
- محمود صالحی:سکوت در مقابل ظلم جرم است
- مدیریت ناکارآمد شرکت واحد برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بجای دستکش یکبار مصرف دستکش ایمنی کار به رانندگان داده است!
- خطر ابتلای 100 هزار کارگرحداقل حقوق بگیر پمپ بنزین ها با کارکردن بدون تجهیزات بهداشتی لازم
- شعارها و وعده های توخالی مسئولان طراز اول کشور و وضعیت دردناک کارگران روز مزد
- بیمارستان کوثر کرج کوویدی 19 بهبود یافته را برای دریافت هزینه چهار میلیون و صد هزارتومانی گروگان گرفت
*پایان نمایش شورای عالی کار با تعیین حداقل دستمزد1835426تومانی سال 99 کارگران
شورای عالی کار با برگزاری دویست و نود و یکمین جلسه اش بتاریخ 20 فروردی 99 به نمایش تعیین حداقل دستمزد سال 99 کارگران با افزایش 21 درصدی بقرار 1835426 تومان خاتمه داد.
بدین ترتیب شورای عالی کار حداقل دستمزد را معادل 50 در صد نرخ تورم رسمی 41 درصدی اعلام شده از طرف بانک مرکزی افزایش داد وبعبارتی دیگرمزد واقعی وقدرت خرید کارگران مطابق ارقام رسمی هم در حد سال گذشته باقی نماند وبازهم کاهش یافت.
خریدن آبرو برای نمایندگان قلابی کارگران با نمایش پشت صنحه:
1- خاتمه جلسه بدون حصول اجماع:
ایلنا،خبرگزاری وابسته به خانه کار: «این جلسه بدون حصول اجماع خاتمه یافته و ظاهراً نمایندگان کارگری حاضر به امضای صورتجلسه نشده اند.»
2- بهم ریختن مرز حداقل دستمزد وحقوق ماهیانه:
همزمان با اعلام رقم شرم آور حداقل دستمزد سال 99 ارقام حق خواروبار،حق اولاد وحق مسکن را هم بمیان کشیده اند تا با بهم ریختن مرز حداقل دستمزد وحقوق ماهیانه واعلام رقم های بالای 2500000هزار تومان به چشم کارگران خاک بپاشند وفریبکاریشان را تکملی کنند.
*سناریوی تکراری و از پیش تعیین شده تعیین نرخ حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۹ با در نظر گرفتن منافع دولت و کارفرما بپایان رسید
در آخرین ساعات شب بیستم فروردین ماه در ساختمان وزارتکار، نمایش تعیین حداقل دستمزد کارگران توسط نمایندگان دولت و کارفرما با نام سه جانبهگرایی درجهت رعایت تمام و کمال منافع کارفرما و دولت، با وجود تورم چهل درصدی با افزایش ۲۱درصدی دستمزد پرونده اش بسته شد. هرچند که کارگران بواسطه نبود تشکل های مستقل کارگری و سندیکاها درطی چند دهه اخیر فاصله دستمزدشان با حداقلترین هزینههای زندگی، سر به فلک کشیده و هرگز با اضافه کردن چند برابری مزد هم نمیتوان این فاصله را ترمیم کرد اما با نمایش مضحک سه جانبه گرائی که نه نمایندگان کارگریش منتخب جامعه کارگری است و نه تعداد رایشان در مقابل صاحبان قدرت وسرمایه تاثیرگذار است و با این نمایش میخواهند به جامعه القا کنند که مرجع تصمیمگیری در جامعه خرد جمعی است. به باور ما انتخاب این نمایندگان کارگری و اجازه شرکت در تعیین جلسات نرخ دستمزد سالیانه کارگران فقط نمایش و پوششی برای رسانهها است تا بتوانند افکار عمومی جامعه را از حقایق اسفبار معیشت کارگران دور کنند. زیرا در طی تمام سالهای گذشته وضعیت مشقت بار زندگی کارگران نشانگر این واقعیت تلخ است.
اگر نگاهی به همین سه سال گذشته بیاندازیم ازبین رفتن ارزش ریال و افزایش سه برابری نرخ بنزین یکشبه، گرانی سرسام آور املاک و زمین و اقلام مورد مصرف تهیدستان و مزدبگیران، باعث اعتراضات دی ماه ۹۶ و ۹۸ و اعتراض تهیدستان در خیابانها و صدها شهر درکشور شد که با سرکوب نیرویهای امنیتی و ضدشورش منجر به جانباختن تعداد زیادی از معترضین و بازداشت هزاران تن دیگر که اکثر از طبقه فرودستان و کارگران و بیکاران بوده است شده و براساس شرایط بوجود آمده کارگران تا هفتاد درصد قدرت خریدشان را از دست داده اند. جای تعجب و تامل دارد که نمایندگان دستساز و فرمایشی کارگری در سالهای گذشته با افزایش ۱۲درصدی هم موافقت کرده اند. هرچند که نمایندگان منتخب دولتی امسال جلسه را ترک کردند و توافق مزد ۹۹ را امضا نکردهاند و درحال حاضر با شکایت به قوه قضائیه و دیوان عدالت اداری کنار کشیده و کوتاه آمدهاند که البته قطعا چون شکایات قبلی نتیجه و دستاوردی برای کارگران نخواهد داشت.
اما این ایفای نقش نمایندگان به ظاهر دلسوز سناریوی خوبی برای انحراف افکار عمومی است و در واقع افکار عمومی را از وضعیت اسفبار معیشتی کارگران دور میکنند و حق اعتراض که تنها ابزار قدرت و صدای کارگران در تعیین نرخ واقعی دستمزد میتواند باشد را کمرنگ خواهد کرد و باز هم با خواندن نوای منتظر نتیجه باشیم.... تا مدتی صدای اعتراض کارگران را خاموش میکند.
واقعیت امر اینکه این نمایندگان به اصطلاح کارگری حتی در اعتراض به تعیین نرخ دستمزد هم منافع صاحبان قدرت و سرمایه را به جلو میبرند، چرا که درطی تمام سالهای گذشته ما نه تنها هیچ فراخوان اعتراضی و حمایتی از اعتراضات کارگران از اینها ندیدهایم. بلکه در کل به چند نوشته اعتراضی و شعارهای تو خالی از تریبونهای دولتی حکومتی رضایت داده و کارگران را با مشکلاتشان برای سالی دیگر رها کردهاند.
ما کارگران تنها با اعتراضات مستمر و ایجاد تشکلهای مستقل واقعی کارگری و سندیکاها میتوانیم از این شرایط اسفبار رهائی پیدا کنیم و هرگز با کوچکتر کردن سفرههایمان و اضافه کردن ساعات کاری شرایط معیشت زندگیمان تغییری نخواهند کرد و تحمل شرایط موجود فقط جیب کارفرماها و سرمایهداران را پر خواهد کرد.
داوود رضوی
*فراخوان کمپین اعتراضی انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی شهرستان کامیاران
بدین وسیله به اطلاع کارگران و استادکاران ساختمانی میرسانیم،با شیوع ویروس کرونا و شرایط نامناسب معیشتی کارگران،در اعتراض به این شرایط اسفناک،کارگران را به حمایت از این کمپین فرا میخوانیم.کارگران میتوانند هشتگ #قرنطینه_بدون_تامین_معیشت_یعنی_گرسنگی را روی کاغذ نوشته و با اعضا خانواده خود عکس بگیرند و تصاویر را برای آیدی زیر بفرستند.
@anjoman15
هیات مدیره انجمن صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی کامیاران
*حمایت محمود صالحی فعال کارگری اهل سقز، از کمپین اعتراضی کارگران ساختمانی:
*عفو بين الملل:کشتار زندانیان به دست نیروهای امنیتی در جریان اعتراض به شیوع ویروس کرونا
بنا به اطلاعاتی که عفو بینالملل دریافت کرده، بیم آن میرود که حدود ۳۶ زندانی بر اثر اقدامات مهلک نیروهای امنیتی برای سرکوب اعتراضات زندانیان کشته شده باشند؛ این اعتراضات به منظور ابراز نگرانی در مورد شیوع ویروس کرونا در زندانها بر پا شده بود.
در روزهای اخیر، هزاران زندانی دست کم در هشت زندان در نقاط مختلف کشور به برپایی اعتراضاتی برای ابراز نگرانی از آلودگی زندانها به ویروس کرونا اقدام کردهاند؛ این اعتراضات با واکنش مرگبار مأموران زندان و نیروهای امنیتی مواجه شده است.
بنا به گزارشهایی که از چندین منبع موثق رسیده، بهکارگیری مهمات مرگبار و گاز اشکآور برای سرکوب اعتراضات در چندین زندان به جان باختن 35 زندانی منجر شده است. دست کم در یک زندان، نیروهای امنیتی به ضربوشتم شرکتکنندگان در اعتراضات پرداختهاند و احتمال میرود که یکی از زندانیان بر اثر این اقدامات جان باخته باشد.
دایانا الطحاوی، معاون مدیریت منطقهی خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بینالملل، میگوید: «مشمئزکننده است که مقامها و مسئولان ایران، به جای پاسخ دادن به مطالبات مشروع زندانیان در مورد محافظت شدن در برابر ویروس کرونا، بار دیگر برای خاموش کردن صدای اعتراض افراد به کشتار آنان اقدام کردهاند.»
به گفته او «ضرورت دارد که بلافاصله تحقیقات مستقلی در مورد شکنجه و جان باختن افراد زندانی انجام شود، تا مسئولان و مسببان مورد محاکمه قرار گیرند. به نیروهای امنیتی باید اعلام شود که استفاده از قوه قهریه مرگبار و غیرقانونی را بلافاصله متوقف کنند و از مجازات کردن زندانیانی که خواهان برخورداری از حق سلامت خود شدهاند خودداری کنند.»
عفو بینالملل به علاوه از مقامها و مسئولان ایران خواسته است تا همه کسانی را که صرفاً به دلیل بهرهبرداری مسالمتآمیز از حقوقشان به زندان افتادهاند بیدرنگ و بدون قیدوشرط آزاد کنند. با وجود آزاد کردن تعدادی از زندانیان در مراحل اولیه، مقامها و مسئولان ایرانی از آزاد کردن اکثریت وسیع زندانیان عقیدتی خودداری کردهاند و صدها نفر از آنان همچنان در زندان ماندهاند. مقامها و مسئولان ایران به علاوه باید آزاد کردن زندانیان منتظر محاکمه و زندانیان آسیبپذیرتر در برابر ویروس کرونا را مد نظر قرار دهند.
*محمود صالحی:سکوت در مقابل ظلم جرم است
این روزها با آمدن کووید 19 ، این غول بی دست و پا تمام جامعه جهانی به تکاپو افتاده اند تا چند صباحی بیشتر زنده بمانند و خود را از دست این غول بی دست و پا پنهان کنند. اما در این میان تنها زندانیان سیاسی هستند که هیچ امیدی به زنده ماندن ندارد و نمی توانند جای امن و بدور از استرس از دست این غول بی دست و پا را برای خود بیابند. یک ماه است که مسئولان ریز و درشت قوه قضائیه در رسانه ها اعلام می کنند که تعداد 100 هزار نفر زندانی آزاد شده است. اما ما که در ایران زندگی می کنیم هنوز مشاهده نکردیم که زندانیان سیاسی آزاد شده باشند. نکته بسیار مهم این است که سازمان ملل و کمیته حقوق بشر این سازمان به خوبی می دانند که زندانیان سیاسی در تمام کشورها هیچ گونه جرمی مرتکب نشده اند که هر کدام از آنها باید سالها پشت میله های زندان سپری کنند و کانون خانواده آنها از هم بپاشد. سازمان ملل و کمیته حقوق بشر این سازمان چرا در مقابل این ظلم آشکار در حق زندانیان سیاسی سکوت کرده اند؟ سازمان ملل و کمیته حقوق بشر آن سازمان مایه ننگ جامعه بشری هستند. سکوت سازمان ملل و کمیته حقوق بشر این سازمان، در این شرایط، نشان از آن دارد که آن سازمانها هیچ ربطی به حقوق بشر ندارند. بلکه ابزار دست نظام های ضد بشری هستند که برای بقای آن نظام ها انسانها را قربانی می کنند. ننگ بر شما باد که بنام حقوق بشر فعالیت می کنید.
21/1/99
*مدیریت ناکارآمد شرکت واحد برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا بجای دستکش یکبار مصرف دستکش ایمنی کار به رانندگان داده است!
از زمان شیوع ویروس کرونا مدیریت شرکت واحد یا در مورد پیشگیری از ابتلا رانندگان و کارگران به کرونا بیعمل بوده است و یا اینکه اقداماتی بسیار تعجب برانگیز در رابطه با پیشگیری رانندگان از ابتلا به ویروس کرونا انجام داده است. در تازهترین مورد، مدیریت اقدام به توزیع دستکش ایمنی کار بجای دستکش یکبار مصرف کرده است. این دستکشها با مقاومت بالا برای حفظ پوست دست هنگام کار، بکار برده میشود. در صورتیکه برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا باید از دستکش یکبار مصرف در تعداد مورد نیاز استفاده کرد و برابر پروتکلهای بهداشتی بعد از انجام کار با وسایل آلوده دستکش از دست خارج و دستکش دیگری در دست کرد.
پیش از این نیز مدیریت ناکارآمد شرکت واحد با قرار دادن نایلونی کوچک مابین کابین راننده و جایگاه مسافرین اقدامی نمایشی در این رابطه انجام داده بود درحالیکه برای محفوظ کردن کاببن رانتده از ویروس کرونا میبایست کابین راننده از سقف تا کف و از طرفین تا شیشهها بطور کامل پوشانده شود.
برگرفته از کانال تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
*خطر ابتلای 100 هزار کارگرحداقل حقوق بگیر پمپ بنزین ها با کارکردن بدون تجهیزات بهداشتی لازم
کارگر پمپ بنزین: «ما در شرایط خطیری کار میکنیم. کارفرمایان، ما را با کارگران بخش درمان، اصحاب رسانه و نیروی انتظامی مقایسه میکنند اما به هر حال نباید فراموش کرد که تمام سال حداقلبگیر بودهایم. چطور روی جانفشانی و شغلمان حساب جداگانه باز میکنند اما همچنان حداقلبگیر هستیم؟ نمیشود که کارفرمایان انتظار داشته باشند با وجود بیماری مثل قبل در محیط کار حاضر شویم اما همچنان از وضعیت حداقلی معیشتی برخوردار باشیم.»
مراجعه به پمپ بنزینها اگرچه در پی شیوع کرونا کاهش پیدا کرده است اما جزو پرترددترین مکانها هستند که در کنار میادین ترهبار و مراکز خرید مایحتاج روزانه همچون سوپرمارکتها همچنان احتمال ابتلا به کرونا در بین کارگران آنها زیاد است.
کار کارگران تا پاسی از شب در پمپ بنزینها، جایی که جزو پرترددترین مراکز پخش ویروس کرونا است، در این روزها ادامه دارد. کارگران روزانه در جایگاههای سوخت حاضر میشوند و گاهی تا ۱۲ ساعت در روز نیز کار میکنند.
مراجعه به پمپ بنزینها اگرچه در پی شیوع کرونا کاهش پیدا کرده است اما همچنان جزو پرتردد ترین مکانها است که در کنار میادین ترهبار و مراکز خرید مایحتاج روزانه همچون سوپرمارکتها احتمال ابتلا به کرونا را در بین کارگران افزایش میدهد.
در سراسر کشور حدود ۱۰۰ هزار کارگر در جایگاههای سوخت اشتغال دارند و تعداد ۳ هزار و ۸۰۰ جایگاه سوخت بنزین و گازوئیل و همچنین تعداد ۳ هزار و ۳۰۰ مرکز عرضه سی ان جی در کل کشور در حال حاضر مشغول فعالیت هستند. با اینحال برخی از پمپبنزینها نیاز مبرم به ماسک و لوزام بهداشتی دارند.
یکی از کارگران شاغل در یکی از پمپبنزینهای سنندج میگوید: خیلی از ما اغلب از جیب خودمان ماسک و وسایل ضدعفونیکننده تهیه کردیم. البته به صورت پراکنده ماسک در اختیار کارگران قرار گرفت. طی روزهای گذشته شاید ۲۰ روز یکبار ماسک در اختیار ما قرار دادند. اغلب جایگاههای سوخت خصوصی هستند. البته جایگاه سوخت دولتی هم در سنندج وجود دارد اما وضعیت این جایگاهها به علت حمایتهای شرکت نفت خیلی به لحاظ بهداشتی بهتر است.
او میافزاید: جایگاه خصوصی دولتی که زیر نظر شرکت نفت است، اغلب مزایای خیلی بهتری دارند. ساعات کاری ما به دو صورت است. برخی کارگران میتوانند با افزایش ساعات کاری شیفت، یک روز را بهطور کامل در خانه بمانند.
این کارگر شاغل در یکی از پمپبنزینهای خصوصی سنندج میگوید: من سه فرزند دارم؛ کمترین میزان حقوق را میگیریم و در این شرایط هر روز فرزندانم را با نگرانی ترک میکنم. اگر خانوادهای بازوی معیشت خود را از دست بدهد، چه باید کرد؟
از روزهای ابتدایی شیوع کرونا سوختگیری توسط کارکنان جایگاههای سوخت در کل کشور الزامی شد. پیرو اطلاعیه وزارت بهداشت و درمان درباره همکاری در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، از همان زمان مقرر شد تا فرآیند سوختگیری و پرداخت هزینه سوخت در تمامی جایگاههای عرضه سوخت، توسط کارکنان جایگاهها انجام و دستکش یکبار مصرف برای استفاده عموم در دسترس قرار گرفته شود و تاکید میشود فرآیند سوختگیری و پرداخت هزینه بدون دستکش یکبار مصرف انجام نشود.
به گفته این کارگر؛ دستکش برای سوختگیری در محل پمپ بنزینها وجود دارد اما کارگران به علت کمبود لوازم بهداشتی از اینکه خودشان سوختگیری را انجام میدهند، احساس رضایت ندارند.
البته قرنطینه همگانی موجب شده است تا مراجعه به جایگاههای سوخت کاهش یابد. به گونهای که به گفته رئیس هیات امنای اتحادیه جایگاهداران سوخت کشور؛ مصرف بنزین حدود ۳۰ درصد کاهش یافته است.
این کارگر شاغل در یکی از پمپبنزینهای خصوصی در سنندج میگویند: مراجعات به پمپ بنزینها همچنان زیاد است. به ویژه با اتمام عید و حاضر شدن کارگران و کارمندان در محل کار، مراجعه برای سوختگیری نیز بیشتر شده است. همین امر احتمال تماس این کارگران با مردم بیشتری را به وجود میآورد. در برخی از کشورها حتی گان و لباس محافظتی به کارگران پمپبنزینها که در معرض خطر هستند، اختصاص داده شده است.
این کارگر اهل سنندج تصریح میکند: ما در شرایط خطیری کار میکنیم. کارفرمایان، ما را با کارگران بخش درمان، اصحاب رسانه و نیروی انتظامی مقایسه میکنند اما به هر حال نباید فراموش کرد که تمام سال حداقلبگیر بودهایم. چطور روی جانفشانی و شغلمان حساب جداگانه باز میکنند اما همچنان حداقلبگیر هستیم؟ نمیشود که کارفرمایان انتظار داشته باشند با وجود بیماری مثل قبل در محیط کار حاضر شویم اما همچنان از وضعیت حداقلی معیشتی برخوردار باشیم.
بخشی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 21 فروردین
*شعارها و وعده های توخالی مسئولان طراز اول کشور و وضعیت دردناک کارگران روز مزد
کارگر روزمزد:« تا زمانی که معاش فرزندانم به سختی میگذرد، نگرانی بابت سلامتی خودم برایم معنایی ندارد، مسئولان مدام به ما میگویند برای حفظ جانتان در خانه بمانید، اما کسی از خود نمیپرسد یک کارگر با چند فرزند و هزینههای سرسامآور این روزها، چگونه با جیب خالی در خانه بماند؟»
زیاب محمدزاده یکی ازکارگران روزمزد حاضر در میدان کارگران فصلی ارومیه با بیان اینکه بسیاری از کارگران قرارداد ثابت و حقوق مشخصی ندارند می گوید: شرایط زندگی این افراد بسیار حادتر بوده و مشکلات خانوادگی در میان آنان بیشتر از سایر اقشار نمایان است.
وی با ذکر اینکه مشاغلی همچون پادویی، دستفروشی، نظافتچی، پیک موتوری، کارگر ساختمانی، مسافرکش و کارگران شاغل در کارگاههای کوچک و رستورانها به صورت قراردادی کار میکنند،می افزاید: متأسفانه این افراد به خاطر نداشتن قراردادهای طولانی مدت و رسمی نمیتوانند از مزیت ثبتنام برای دریافت بیمه بیکاری استفاده کنند و به همینخاطر شرایطشان بغرنجتر از بقیه است.
توحید عمرزاده کارگر دیگری با بیان اینکه کرونا مصیبتی است که گریبانگیر تمام دنیا شده است،اما قشر ضعیف و کمدرآمد در این مصیبت استخوانهایشان خرد میشود می گوید:قرار بود دولت بستههای حمایتی ویژهای را در اختیار اقشار کارگری قرار دهد اما متأسفانه در این رابطه کار خاصی صورت نگرفته و بسیاری از کارگران شرایط سختی را تحمل میکنند.
بهمن رحیمی صحبت های همراهش را از سر می گیرد و می گوید: اگر دولت چارهای برای وضعیت این خانوادهها نداشته باشد، امکان بروز مشکلاتی همچون خودکشی، افزایش تکدیگری، فروش وسایل خانه و یا هر اقدامی که به حفظ خانواده کمک کند بیشتر شده و این آسیبها چه بسا آسیبهای جدیتری از کرونا داشته و قربانی بیشتری میگیرد.
محمد دودکانلو که کارش نقاشی ساختمان است می گوید: با شیوع بیماری کرونا درست در زمانی که اوج کار این شغل بود، متأسفانه به دلیل اینکه افراد احساس خطر کردند سفارشات و کارهای پایان سال تعطیل شد و این اتفاق، باعث شد که درآمد نقاشان نیز به مانند دیگر کارگران فصلی نابود شود.
وی می افزاید: با شیوع کرونا و تعطیل شدن کار مجبور شدیم از صاحب خانه بخواهیم تا نسبت به پرداخت مبلغ اجارهبهاء مراعات حالمان را بکند، صاحبخانه نیز انسان شریفی بود و اجاره یک ماه اول را از ما طلب نکرد، اما با ادامه این روند و نداشتن کار و درآمد مجبور شدیم خانه را تخلیه کنیم و به منزل پدر همسرم برویم.
حسین رحیمی کارگرد سالخورده ای که از نبود کار بسیار غمگین شده در پاسخ به سوال خبرنگاررسانه ای که چرا در خانه نمانده اید می گوید: تا زمانی که معاش فرزندانم به سختی میگذرد، نگرانی بابت سلامتی خودم برایم معنایی ندارد، مسئولان مدام به ما میگویند برای حفظ جانتان در خانه بمانید، اما کسی از خود نمیپرسد یک کارگر با چند فرزند و هزینههای سرسامآور این روزها، چگونه با جیب خالی در خانه بماند؟
در دوره پرداخت بسته های معیشتی نیز بخش زیادی از این کارگران بسته دریافت نکرده اند و گزارش میدانی هم حاکی از این است که این کارگران علاوه بر دریافت نکردن بسته های معیشتی که چندماهی است دولت بعد از گرانی بنزین پرداخت می کند، مشمول دریافت بیمه بیکاری در آسیب ویروس کرونا و باز هم بسته حمایتی دولت در هنگام شیوع این ویروس نشده اند.
*بیمارستان کوثر کرج کوویدی 19 بهبود یافته را برای دریافت هزینه چهار میلیون و صد هزارتومانی گروگان گرفت
بر خلاف ادعای اولیه رئیس بیمارستان کوثر برای بیمار کرونایی فاکتور چهار میلیون و صد هزارتومانی صادر شده و بخشی از این مبلغ توسط خیرین و بخشی هم توسط بیمار پرداخت شده است.
انتشار فیلمی از یک بیمار کرونایی در بیمارستان کوثر کرج حاشیه های زیادی در فضای رسانه ای کشور ایجاد کرد.
کلیپی که در آن فرد بیمار مدعی شده بود بعد از طی کردن روند درمان و بهبودی کامل به دلیل عدم توانایی در پرداخت هزینه های بیمارستان بیش از یک هفته است که اجازه خروج از بیمارستان را ندارد و حتی در روزهای اخیر وعده عذایی هم به وی داده نمی شود.
این در حالی است که سخنگوی ستاد ملی مبارزه با کرونا و مسؤولان وزارت بهداشت بارها و بارها در رسانه ها اعلام کرده اند تمام خدمات درمانی مربوط به ویروس کرونا رایگان است و تمام مراکز درمانی اختصاص داده شده به کرونا موظف به رعایت این دستورالعمل هستند.
احمد مهدوی، رئیس بیمارستان کوثر کرج در گفتوگو با خبرنگار رسانه ای، در رابطه با این کلیپ اظهار داشت: ادعای این بیمار کذب است و هیچ مبلغی تحت هیچ عنوانی از بیماران کرونایی در این بیمارستان دریافت نمیشود.
مهدوی با بیان اینکه فرد مذکور تحت حمایت و حضور مددکار بهزیستی در این بیمارستان بستری بوده است، گفت: در طول مراحل درمان هم مددکار بهزیستی در جریان روند درمانی این فرد بوده و ادعاهای مطرح شده در فیلم به هیچ عنوان صحت ندارد.
فشار افکار عمومی و مطالبه رسانه ها از دانشگاه علوم پزشکی البرز موجب شد بیمارستان کوثر در قالب جوابیه ای نسبت به این کلیپ واکنش نشان دهد اما محتوای منتشر شده در این جوابیه با ادعای اولیه ریاست این بیمارستان بسیار متفاوت است و نشان می دهد بر خلاف ادعای اولیه رئیس بیمارستان کوثر برای بیمار کرونایی فاکتور چهار میلیون و صد هزار تومانی صادر شده و بخشی از این مبلغ توسط خیرین و بخشی هم توسط بیمار پرداخت شده و بخشی از مبلغ هم با پادرمیانی خیرین بخشوده شده است.
حسن اینانلو معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیان داشت: گزارشی که تیم تحقیقاتی ما و همچنین قاضی پرونده تهیه کرده است موید تخلف بیمارستان است و از 13 تا 18 فروردین بیمار را به خاطر پرداخت نکردن هزینه در بیمارستان نگه داشته اند و ما مجموعه مدیریت بیمارستان را روز چهارشنبه به دادگاه معرفی کردیم.
وی افزود: این بیمارستان دولتی است اما در قالب فرایندی در دوره مدیریت قبلی علوم پزشکی البرز به یک شرکت خصوصی واگذار شده است و رئیس بیمارستان و کادر درمانی و کارمندان بیمارستان را همان شرکت خصوصی تعیین می کند و علوم پزشکی البرز عزل و نصبی در آنجا ندارد. بیمارستان طبق قرارداد کار میکنند و ما هزینه ای را به آن ها پرداخت میکنیم.
وی افزود: نظارت ما بر این بیمارستان مانند بیمارستانهای خصوصی و کلینیک های درمانی است و اینطور نیست که به مجرد وقوع تخلف ما بتوانیم عزل و نصبی در آنجا داشته باشیم.
اینانلو اظهار داشت: این قراردادها از جمله قراردادهای بسیار مساله دار است و مفاد مساله داری در قرارداد گنجانده شده و متاسفانه تحت نظارت نهادهای نظارتی همین استان هم منعقد شده است و گریبان همه مان را گرفته و موجب شده آبروی استان برود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان البرز ادامه داد: ما طبق قراردادمان زمانی می توانیم با این شرکت در رابطه با مدیریت بیمارستان فسخ قرارداد بکنیم که سه بار اخطار کتبی دریافت کرده باشند. تا الان یک مورد بابت دریافت های غیرقانونی قبل از ورود ویروس کرونا به کشور به این بیمارستان اخطار کتبی داده شده است و این دومین اخطار است.
اینانلو افزود: کمیته چهار نفرهای با حضور دادستان و استاندار البرز برای رسیدگی به تخلفات تشکیل میشود و این هیات میتواند در رابطه با فسخ قرارداد با این شرکت اقدام کند.
گزارش رسانه ای شده بتاریخ 21 فروردین
akhbarkargari2468@gmail.com