اخبار و گزارشات کارگری ٢۵ و٢٦ بهمن ماه ١٣٩٨
اخبار کارگرى
February 15, 2020اخبار و گزارشات کارگری 25 و26 بهمن ماه 1398
«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»
- ادامه تجمعات کارگران اخراجی شرکت پخش فرآوردههای نفتی ماهشهربرای بازگشت بکار
- اعتراضات کارگران اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل وزارت راه وشهرسازی ادامه دارد
- کنش های دامنه دار هزاران دستفروش پارکینگ پاساژ پروانه برای حفظ محل ممر در آمدشان
- تجمع کارگران راه آهن در ایستگاه کشور لرستان برای اعتراض به بی آبی
- احضارسهیل آقازاده از دانشجویان بازداشتی دی ماه 96 به دادسرای اوین برای تحمل 6 ماه حبس
- ارسال پروندهی سه عضو کانون نویسندگان ایران به دایره اجرای احکام
- تجمع اعتراضی خانواده بیماران اس.ام.اِ نسبت به عدم تأمین داروی اسپینرازا مقابل وزارت بهداشت
- جان باختن 2کارگر شهرداری مریانج حین کاردر جاده همدان تهران براثر تصادف
- مرگ ومصدومیت 2 کارگر جوان شرکت پیمانکاری طرح تسطیح اراضی در حادثه آتش سوزی آستانه اشرفیه
*ادامه تجمعات کارگران اخراجی شرکت پخش فرآوردههای نفتی ماهشهربرای بازگشت بکار
روز شنبه 26 بهمن،کارگران اخراجی شرکت پخش فرآوردههای نفتی ماهشهر در ادامه کنش هایشان +برای بازگشت بکار دست به تجمع دوباره مقابل شرکت زدند.
تجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:آنها به صورت گروهی اخراج شده اند تا نیروهای سفارشی جای آنها استخدام شوند.
+تجمع اعتراضی کارگران پخش فرآورده های نفتی ماهشهر نسبت به عدم جذب مقابل فرمانداری
روز دوشنبه 7مرداد،جمعی از کارگران پخش فرآورده های نفتی ماهشهر دراعتراض به عدم جذب دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان زدند.
بنا به گزارش رسانه ای شده،این کارگران که تعدادشان به حدود 30نفر میرسید نسبت به بکار نگرفتن نیروی بومی دارای بیش از چهار سال سابقه در انبار پخش فرآورده های نفتی بندر ماهشهر، معترض شدند.
این کارگران گفتند: ما سالهاست در این انبار مشغول به کار هستیم اما در کمال تعجب مدیران شرکت اقدام به جذب نیروی غیر بومی کردند.
آنها اظهار داشتند: اولویت برای جذب نیرو باید به کارگران بومی منطقه داده شود ولی مدیران شرکت نوربخش این اصل را نادیده گرفتند.
انبار نوربخش ماهشهر سوخت مورد نیاز نیروگاههای سنندج، کرمانشاه،BOT شیراز، حافظ شیراز، سیکل ترکیبی کازرون، افق ماهشهر، گناوه و عسلویه را تامین می کند.
* اعتراضات کارگران اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل وزارت راه وشهرسازی ادامه دارد
روز شنبه 26 بهمن، کارگران اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین درادامه اعتراضاتشان+ نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی پس از الکترونیکی کردن عوارضی آزادراه راهی پایتخت شدند ودست به تجمع مقابل وزارت راه وشهرسازی زدند.
یکی ازتجمع کنندگان به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:از تاریخ دوم خرداد سال ۹۷ که شرکت ملی آزادراه منفک شد، کارگران عوارضیها و طرح الکترونیکی شدن نیز تحت نظر وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت که تا31خرداد ماه 98ما تحت وزارت راه و شهرسازی و در سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در باجههای عوارضی کار کردیم.
این کارگر سازمان راهداری ادامه داد: از یکم تیر ماه 98 سازمان حمل و نقل جادهای بنا بر توافقی که با پیمانکار طرح، یعنی شرکت “سپندار” داشت نیز تعدادی از نیروها را به این شرکت واگذار کرد و تعدادی از نیروها هم به سازمان راهداری منتقل شدند.
وی یادآور شد: اکنون ما دو مشکل اصلی در این زمینه داریم که یک مورد مربوط به نحوه تقسیم بندی پرسنل و مورد بعدی هم مربوط به عدم امنیت شغلی ما است به طوری که در به کارگیری نیروها بسیار سلیقهای عمل شده است.
این کارگر سازمان راهداری عنوان کرد: برای مثال فردی تنها با 3 یا 4 ماه سابقه و فقط به خاطر روابطی که دارد در سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای جذب شد اما برخی دیگر از نیروها با وجود سابقه 20ساله در شرکت “سپندار” جذب شدند و ما به نحوه تقسیم بندی که کاملا سلیقهای است، اعتراض داریم.
وی بیان کرد: دومین اعتراض ما مربوط به شرکت “سپندار” یعنی شرکت مجری طرح است به طوری که وقتی میخواست مدیریت پرسنل را بر عهده بگیرد، وعده و وعیدهای زیادی از قبیل افزایش حقوق و کار به صورت شیفتی را به ما داد درحالی که متاسفانه این شرکت تاکنون هیچگونه اقدامی برای انعقاد قرارداد با ما نکرده و هیچ قرارداد مستقیمی با ما نبسته است.
این کارگر اضافه کرد: شرکت “سپندار” نیز یکی از پیمانکاران خود به نام “شرکت توسن سها” را به عنوان واسطه قرار داده که با ما مشغول به کار شود که متاسفانه این شرکت هم تاکنون با ما فقط یک مورد قرارداد بسته و بعد از آن قراردادی صورت نگرفته است و اکنون هم 14 نفر از پرسنل را به مدت 3 ماه است که اجازه ورود به محل کار را نمیدهد.
کارگر سازمان راهداری افزود: متاسفانه حقوق این ماه یعنی 45 روز است که واریز نشده و عملا به ما گفتند که تا 29 اسفند ماه بیشتر با شما کار نمیکنیم و بعد از آن تکلیف ما مشخص نیست؛ به گفته خودشان عمر شرکت “سپندار” تنها 5 سال است و اگر ما را تا 5 سال هم به کارگیری کند نیز باز هم بعد از این 5سال بلاتکلیف خواهیم بود و امنیت شغلی نداریم.
وی تصریح کرد: حدود 9 ماه است که به تمام نهادها در استان قزوین نامه نگاری میکنیم و حتی به رئیس کل دادگستری زنجان هم مراجعه کردیم و که متاسفانه هیچکس پاسخگوی ما نبوده و مجبور شدیم که در مقابل وزراتخانه تجمع کنیم.
وی تاکید کرد: تمام راههایی که لازم بود را انجام دادیم حتی کمیسیون کارگری استانداری قزوین هم جلسه تشکل دادند اما باز هم حرف خودشان را زدند و چون ما کارگر هستیم دستمان به جایی بند نیست.
این کارگر بیان کرد: کل نیروها حدود 59 نفر بودیم که تعدادی با تهدید بازخرید شدند و اکنون 53نفر هستیم که 13نفر را طی برگزاری یک آزمون برای کار در دفتر پاسخگویی نیز تعدیل کردند و اعلام کردند که مجدد با برگزاری آزمونهای بعدی نیز تعدادی دیگر از نیروها را تعدیل خواهند کرد.
وی در پایان با بیان اینکه تا کنون بیمهها واریز شده و مشکلی از این جهت ندارند، گفت: این پرسنل به طور میانگین 10 تا 15 سال سابقه کاردارند و اکنون بلاتکلیف هستند و هنوز پاسخ قاطعی از مسئولان نگرفتیم و اکنون هم در وزارتخانه پیگیر مشکل هستیم تا به نتیجه برسیم.
+ ادامه اعتراضات کارگران اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی مقابل ساختمان سازمان حمل و نقل جادهای در تهران
روز سه شنبه اول مرداد ماه 98، کارگران اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین در ادامه اعتراضاتشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی راهی تهران شدند ودست به تجمع مقابل ساختمان سازمان حمل و نقل جادهای زدند.
قابل یادآوری است که روز شنبه 29 تیر98،جمعی از اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی پس از الکترونیکی کردن عوارض آزادراه،دست به تجمع مقابل استانداری زده بودند.
یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: مشکلات کارگران گیتهای اخذ عوارض آزادراه قزوین در ماههای پایانی سال گذشته از زمانی آغاز شد که با اجرای طرح الکترونیکی شدن اخذ عوارض آزادراهی، آنها کنار گذاشته شدند.
این کارگر با بیان اینکه بدون شک همه کارگران گیتهای اخذ عوارض که از صبح امروز در تهران حضور دارند، منتظر پاسخ موافق مسئولان هستند، گفت: کارگران گیتهای اخذ عوارض آزادراه قزوین پیش از سفر به تهران پیگیریهای زیادی ازسوی نهادهای مرتبط با مطالباتشان انجام دادهاند اما در نتیجه بیتفاوتی مسئولان استانی ناچار شدیم اعتراض خود را به تهران انتقال دهیم.
او گفت: سالها تحت مسئولیت اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان مشغول کار بودهایم اما اخیرا که طرح الکترونیکی شدن اخذ عوارض آزادراهی در حال اجراست، بدون مشخص شدن وضعیت شغلی و دریافت همه مطالباتمان کنار گذاشته شدهایم.
*کنش های دامنه دار هزاران دستفروش پارکینگ پاساژ پروانه برای حفظ محل ممر در آمدشان
شهرداری تهران قصد دارد پارکینگ پاساژ پروانه ،محل کسب درآمد 4 هزاردستفروش را تعطیل کند ودرهمین رابطه به آنها اعلام کرد که ظرف چند هفته پارکینگ راتخلیه کنند اما وقتی با مقاومت واعراضات دستفروشان روبرو شدند عقب نشینی کرده واعلام کردند که تا نوروز 99 میتوانند به عنوان مستاجر در این مکان به کارشان ادامه دهند.
بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 26بهمن، در روزهای گذشته در پی انتشار اخباری دربارهی تعطیلی پارکینگ پاساژ پروانه برای مقاومسازی آن، دستفروشان و کسبه این مکان، نسبت به از بین رفتن اسباب امرار معاش خود اظهارنگرانی کردند؛ اما تکذیب این ماجرا نتوانست موجب ایجاد آرامش خاطر برای حدود 4 هزار نفری شود که از این مکان نان به خانه میبرند چراکه به فاصله چند ساعت، خبری منتشر شد مبنی بر اینکه پارکینگ پاساژ پروانه به مالک ساختمان پلاسکو فروخته شده است.
دستفروشان پاساژ پروانه ضمن گلایه از رفتار شهرداری تهران، تاکید کردند: در این مکان «جمعه بازار» برگزار میشود و صدها زن و مرد سرپرست خانوار از این محل هزینههای زندگی خود را تامین میکنند.
آنها افزودند: ابتدا شهرداری عنوان کرد که ظرف هفتههای آینده باید این محل را تخلیه کنیم؛ اما در پی اعترضاتی که صورت گرفت، اعلام کردند که تا عید نوروز 99 میتوانیم به عنوان مستاجر در این مکان بمانیم. متاسفانه شهرداری تهران کار خود را انجام داد و مکان امرار معاش 4 هزار دستفروش پاساژ پروانه را به بهانه مقاومسازی فروخت؛ این در حالی است که پیمانکار مکان از فروش آن ناراضیست و مدعی است که به وی خسارت وارد شده است.
بنابهمین گزارش،روز جمعه 25 بهمن جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران و مدیران شهرداری در این محل حاضر شدند و با دستفروشان و کسبه مذاکره کردند اما آنگونه که معترضان به میگویند، این امر هم مانع از رفع نگرانیهای آنها نشده است.
دستفروشان پاساژ پروانه افزودند: اگر میخواهند نگرانی ما را مرتفع کنند باید شفافسازی کنند و این محل را برای اشتغال ما بازبگذارند. تعطیلی آن، نه تنها به اعتبار شهرداری تهران ضربه میزند؛ بلکه خریدار پارکینگ را هم به بیتفاوتی در قبال اوضاع دستفروشان متهم میکند. امیداوریم مالک پلاسکو و شهرداری تهران حول رسیدگی به معیشت ما به تفاهم برسند و امنیت شغلی ما را وجهالمصالحه قرار ندهند.
آنها تاکید کردند: درخواست ما از وزارت تعاون این است که زمینه تشکیل تعاونی دستفروشان پارکینگ پاساژ پروانه را فراهم کند تا به این اعتبار بتوانیم با قدرت در این مکان به کار خود ادامه دهیم.
*تجمع کارگران راه آهن در ایستگاه کشور لرستان برای اعتراض به بی آبی
روز شنبه 26 بهمن، کارگران راه آهن لرستان برای اعتراض به 10روزبی آبی وعدم پیگیری مسئولین،دست به تجمع درایستگاه کشور روستایی از توابع بخش پاپی شهرستان خرمآباد در استان لرستان زدند.
*احضارسهیل آقازاده از دانشجویان بازداشتی دی ماه 96 به دادسرای اوین برای تحمل 6 ماه حبس
سهیل آقازاده، دانشجوی کارشناسی ارشد رشتهی سینما دانشگاه تهران برای تحمل حبس به دادسرای اوین احضار شد
سهیل آقازاده، در دیماه ۹۶، همراه با بازداشت گستردهی دانشجویان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به شش ماه حبس تعزیری و دو سال ممنوعالخروجی محکوم شده بود که بر اساس رأی تجدید نظر، بدون برگزاری دادگاه و بدون اطلاع وکیل، این حکم عیناً تایید شد.
بنا بر توییتی که توسط پدر او منتشر شد، سهیل آقازاده روز ۲۳ بهمن ماه جهت تحمل حبس احضار شدهاست که بر اساس آن ظرف مدت پنج روز میبایست خود را به مراجع ذیربط معرفی کند.
این در حالیاست که مسئولان دانشگاه و وزارت علوم این بازداشتها را پیشگیرانه خوانده بودند و در مصاحبههای اخیرشان اعلام کرده بودند پروندههای دانشجویان، مربوط به دیماه ۹۶، مختومه شدهاست.
منبع کانال تلگرام شوراهای نفی دانشجویان کشور
*ارسال پروندهی سه عضو کانون نویسندگان ایران به دایره اجرای احکام
اطلاع یافتیم که پروندهی سه نویسنده عضو کانون، رضا خندان (مهابادی)، بکتاش آبتین و کیوان باژن به دایره اجرای احکام فرستاده شده است. این سه نویسنده در دادگاه بدوی که اردیبهشت امسال برگزار شد هر یک به شش سال زندان محکوم شدند. چندی بعد احکام صادره در دادگاه تجدید نظر با اندکی کاهش در محکومیت کیوان باژن تایید و در اوایل دی ماه سال جاری به وکلای آنها ابلاغ شد. به این ترتیب حکم شش سال زندان رضا خندان و بکتاش آبتین تایید شد و حکم کیوان باژن به دلیل نداشتن سابقهی کیفری به سه سال و شش ماه زندان کاهش یافت.
وزارت اطلاعات در سال ۱۳۹۴ برای این سه نویسنده به دلیل عضویت و فعالیت در کانون نویسندگان ایران که نهادی ضد سانسور و حامی آزادی بیان و حقوق نویسندگان است، پرونده گشود. این پرونده پس از طی کردن مراحل بازپرسی با دو اتهام "تبلیغ علیه نظام" و "تجمع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور" به دادگاه فرستاده شد و در روزهای اخیر با حکم مجموعا ۱۵ سال و شش ماه زندان برای سه نویسنده به دایره اجرای احکام ارسال شده است.
مشارکت در تدوین کتاب تاریخچهی کانون، انتشار نشریه داخلی کانون و حضور در مراسم بزرگداشت احمد شاملو و جعفر پوینده و محمد مختاری از "مصادیق" و "مستندات" پروندهی این سه نویسنده است. سه نویسندهای که «جرم» واقعیشان سانسورستیزی و دفاع از آزادی بیان بیهیچ حصر و استثناست.
برگرفته از کانال تلگرام کانون نویسندگان ایران
*تجمع اعتراضی خانواده بیماران اس.ام.اِ نسبت به عدم تأمین داروی اسپینرازا مقابل وزارت بهداشت
صبح روز شنبه 26 بهمن،جمعی از خانواده بیماران اس.ام.اِی(SMA) برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تأمین داروی اسپینرازا دست به تجمع مقابل ساختمان وزارت بهداشت زدند.
*جان باختن 2کارگر شهرداری مریانج حین کاردر جاده همدان تهران براثر تصادف
عصر روز شنبه 26 بهمن،2 کارگر40 و 45 ساله شهرداری مریانج از شهرهای تابع شهرستان همدان حین کار تمیزی جداول در جاده همدان تهران براثر برخورد یک دستگاه وانت نیسان با آنها دردم جان باختند.
*مرگ ومصدومیت 2 کارگر جوان شرکت پیمانکاری طرح تسطیح اراضی در حادثه آتش سوزی آستانه اشرفیه
چهارشنبه شب(23بهمن)،درحادثه آتش سوزی یک کانکس کارگری در روستای کینچاه بخش مرکزی آستانه اشرفیه استان گیلان یک کارگر نگهبان 21 ساله شرکت پیمانکاری طرح تسطیح اراضی جانش را ازدست داد وبرادرش کارگر دیگر این شرکت مصدوم شد.
akhbarkargari2468@gmail.com