جهل و خرافات دینی و بیتوجهی حکومت جامعه ایران را در معرض خطر بزرگی قرار داده است!
بهرام رحمانی
April 23, 2020bahram.rehmani@gmail.com
ﻫﺮ ﻭﻋﺪﻩ ﮐﻪ ﺩﺍﺩﻧﺪ ﺑﻪ ﻣﺎ ﺑﺎﺩ ﻫﻮﺍ ﺑﻮﺩ
ﻫﺮ ﻧﮑﺘﻪ ﮐﻪ ﮔﻔﺘﻨﺪ، ﻏﻠﻂ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺭﯾﺎ ﺑﻮﺩ
ﭼﻮﭘﺎﻧﯽ ﺍﯾﻦ ﮔﻠﻪ ﺑﻪ ﮔﺮﮔﺎﻥ ﺑﺴﭙﺮﺩﻧﺪ
ﺍﯾﻦ ﺷﯿﻮﻩ ﻭ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻋﺪﻩ ﻫﺎ ﺭﺳﻢ ﮐﺠﺎ ﺑﻮﺩ؟
ﺭﻧﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﭼﭙﺎﻭﻝ ﺳﺮ ﺍﯾﻦ ﺳﻔﺮﻩ ﻧﺸﺴﺘﻨﺪ
ﺍﯾﻨﻬﺎ ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﻏﻔﻠﺖ ﻭ ﺑﯿﺤﺎﻟﯽ ﻣﺎ ﺑﻮﺩ
ﺧﻮﺭﺩﻧﺪ ﻭ ﺷﮑﺴﺘﻨﺪ ﺩﺭﯾﺪﻧﺪ ﻭ ﺗﮑﺎﻧﺪﻧﺪ
ﻫﺮ ﭼﯿﺰ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺧﺎﻧﻪ ﺑﯽﺑﺮﮒ ﻭ ﻧﻮﺍ ﺑﻮﺩ
ﮔﻔﺘﻨﺪ ﭼﻨﯿﻨﯿﻢ ﻭ ﭼﻨﺎﻧﯿم ﺩﺭﯾﻐﺎ
ﺍﯾﻨﻬﺎ ﻫﻤﻪ ﻻﻻﯾﯽ ﺧﻮﺍﺑﺎﻧﺪﻥ ﻣﺎ ﺑﻮﺩ
ﺍﯾﮑﺎﺵ ﺩﺭ ﺩﯾﺰﯼ ﻣﺎ ﺑﺎﺯ ﻧﻤﯽﻣﺎﻧﺪ
ﯾﺎ ﮐﺎﺵ ﮐﻪ ﺩﺭ ﮔﺮﺑﻪ ﮐﻤﯽ ﺷﺮﻡ ﻭ حیا بود!
ﺍﯾﺮﺝ ﻣﯿﺮﺯﺍ
این شعر ایرج میرزا، دقیقا با وضعیت امروز ایران تطابق دارد از اینرو، میتوان گفت ایرج میرزا شاعر آیندهنگری بود. در جامعه ما دین و دربار سدهها همدیگر را تقویت کردند تا این که سرانجام حکومت جهل و جنایت اسلامی در جامعه ما به قدرت رسید. حکومتی که از همان آغاز پایههایش با جهل و خرافات، سرکوب و اختناق، تروریسم و اعدام، کشتار و جنگ، دروغ و ریا و چپاول بنا شده است.
فاصلهگذاری «هوشمند» و یا «ناهوشند و ابلهانه»!
در حالی که سازمان جهانی بهداشت پیشبینی کرد که وضعیت جهانی در رابطه با کروناویروس وخیمتر خواهد شد. از اینرو نباید قرنطینه برداشته شود.
ریاست سازمان جهانی بهداشت در این خصوص گفت: «باور کنید که اوضاع بدتری در انتظار ماست. بیایید با کمک یکدیگر مانع از بروز این تراژدی بشویم.»
ریاست سازمان جهانی بهداشت خاطرنشان نمود که بشریت هنوز میتواند از بروز بحرانی جدیتر جلوگیری کند که این بیماری همهگیر ببار خواهد آورد. اما عدم اطلاعات کافی در باره این ویروس وضع را بدتر میکند.
مقامات حکومت اسلامی ایران تا چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹، مرگ ۵ هزار و ۳۹۱ نفر را بهطور رسمی اعلام کردند و تعداد کل مبتلایان هم به ۸۵ هزار و ۹۹۶ نفر رسید. این آمار در حالی است که یک مقام سازمان بهداشت جهانی گفته است آمار اعلام شده مقامات ایران درباره مبتلایان به ویروس کرونا تنها یک پنجم مبتلایان واقعی است.
تا روز چهارشنبه ۳ اردیبهشت در آمریکا بیش از ۸۲۶ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۴۵ هزار نفر جان باختهاند. آمریکا بیشترین تعداد بیمار مبتلا به کرونا را در جهان دارد.
تا بامداد چهارشنبه ٢٢ آوریل - ٣ اردیبهشت، تعداد کل تلفات جهانی به علت ابتلا به ویروس کرونا ١٧۴هزار نفر اعلام شد. این رقم همه قربانیان را از آغاز اپیدمی تا امروز در بر میگیرد. همچنین در ١٩٣ کشور، مجموعا ٢ میلیون و ۵٢۵هزار مورد ابتلا ثبت شده است.
در چنین شرایطی، از رهبر و دولت گرفته تا مجلس خبرگان، مجلس شورای اسلامی، امام جمعهها و سایر نهادهای حکومتی نه تنها به ابتداییترین وظایف خود در قبال زیست و زندگی و بهداشت عمومی و سلامتی شهروندان اهمیتی نمیدهند، بلکه یک مشت آخوند و پاسدار راه افتادهاند و هر روز یک مشت دروغ و خرافات تحویل جامعه میدهند و هر منتقد و مخالف را دستگیر و زندانی و اعدام میکنند.
این وضعیت جامعه ایران را در معرض خطرات فاجعه بار انسانی قرار داده است و میتوان پیشبینی کرد که در هفتههای آینده متاسفانه شاهد افزایش ابتلای عر چه بشتر شهروندان به کرونا و قربانیان آن خواهیم بود.
با شیوع کرونا در جهان بسیاری کشورها تمام توان علمی خود را برای یافتن دارو یا واکسنی بر ضد کوید۱۹ به کار گرفتهاند و همزمان تلاشهای دیگر کشورها در این زمینه را نیز بهدقت زیر نظر دارند. کمتر روزی سپری میشود که در آن خبری در این رابطه منتشر نشود. ایران هم در این عرصه بیکار ننشسته است و گاه و بیگاه گزارشهایی در رابطه با «آمدن دارویی خاص تا ۳ ماه دیگر» یا «تست موفق» این ماده یا آن ماده اثرگذار بر روی این بیماری منتشر میشود.
هنوز زمان زیادی از تجویز استعمال «روغن بنفشه» از سوی عباس تبریزیان که با عنوان «پدر طب اسلامی» شناخته میشود و جنجال شاگرد او، شیخ «مرتضی کهنسال» که برای شفای بیماران کرونایی، با انگشت به دهان و دماغ مبتلایان کرونا «عطر پیامبر» میمالید نگذشته بود که «حکیم مهدی سبیلی»، یکی دیگر از متخصصین «طب اسلامی» و مدیر «انجمن علمی و آموزشی طب الصادق»، یافتهاش در مقابله با کرونا را به نمایش گذاشت: «نوشیدن ادرار شتر»؟!
انتشار کلیپی از این «حکیم» در شبکههای اجتماعی سر و صدای زیادی به راه انداخته است. کار به جایی رسیده که وزارت بهداشت هم به آن واکنش نشان داده.
کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت، در واکنش به خوردن ادرار شتر برای درمان کرونا گفته، اینکه هر فردی برود ادرار شتر را مصرف کند ربطی با این وزارتخانه نداشته و وزارت بهداشت ناظر بر حریم خصوصی افراد نیست. رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت گفت، «شاید این موارد برای انبساط خاطر افراد باشد و بیش از آن قابل ارزش نیست.»
معلوم نیست از کی قرار شده حکومت اسلامی در امر خصوصی شهروندان دخالت نمیکند.
در چنین موقعیت خطیری، از روغن بنفشه تا ادرار شتر؛ نسخه «طب اسلامی» برای مبارزه تا کشف سپاه با کرونا در ایران فاجعهبار هستند.
با شیوع کرونا در ایران، مروجان «طب اسلامی» گهگاه با کشفی تازه برای مبارزه با کرونا خبرساز میشوند. پس از تبلیغ روغن بنفشه، حکیمی اینبار از «ادرار شتر» رونمایی کرد. واکنشها به این خبر از تمسخر تا تایید در نوسان است.
طی روزهای گذشته فردی با انتشار ویدئویی ادعا کرد نوشیدن ادرار شتر بیماری کرونا را درمان میکند. این فرد که «مهدی سبیلی» نام دارد مدعی است داروی کرونا را کشف کرده و در این ویدئو آن را هم میل کرد؛ ادرار شتر! لینک فیلم این فرد در زیر همین مطلب آمده است.
در این ویدئوی یکی از مدعیان طب اسلامی که شبیه آقازادههاست با سر کشیدن ادرار شتر در برابر دوربین، دیگران را ترغیب به این کار جهت جلوگیری از ابتلا و درمان کرونا کرده است.
«مهدی سبیلی»، مدیر انجمن علمی آموزشی «طبالصادق»، برای اثبات نظریه خود مقابل دوربین لیوانی از ادرار شتر مینوشد و ادعا میکند که این نوشیدنی از او برابر آلودگی هوای تهران نیز محافظت خواهد کرد.
پیش از این نیز برخی دیگر از مدعیان طب اسلامی برای تجویز درمان کرونا در بیمارستانها دیده شده بودند.
واکنشها در شبکههای اجتماعی به ویدیوی تبلیغ ادرار شتر زیاد است؛ از تمسخر و تقبیح گرفته تا دفاع از آن و استناد به روایات.
در ماههای گذشته «طب اسلامی» بهشدت خبرساز شده است، واکنشهای شدید متخصصان و جوامع علمی ایران را در پی داشته و به معضلی برای مسئولان حوزه بهداشت و درمان تبدیل شده است.
در دیماه سال گذشته، عباس تبریزیان، پیش از تبلیغ روغن بنفشه برای درمان کرونا، در جمع هوادارانش، کتاب «اصول طب داخلی هاریسون»، یکی از کتابهای درسی شناختهشده آموزش پزشکی را به آتش کشید. عمل او بازتاب زیادی در محافل پزشکی و فضای رسانهای پیدا کرد. در آن زمان هم کیانوش جهانپور، مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت، با ابراز نگرانی از «دخالتهای مکرر این مدعی طلب اسلامی»، از رییس قوه قضاییه خواست هم در مقام ریاست این قوه و هم بهعنوان رییس دادگاه ویژه روحانیت، با این فرد و جریان حامی او، برخورد کند.
بعد از این ماجرا خبرهایی در مورد بازداشت این روحانی منتشر شد که خبرگزاری میزان، خبرگزاری وابسته به قوه قضاییه، به نقل از دادستانی ویژه روحانیت این موضوع را تکذیب کرد. در عوض سه پزشک ایرانی به حکم یک دادگاه کیفری در مشهد، به جرم اعتراض به اقدام عباس تبریزیان در سوزاندن این مرجع معتبر پزشکی، هر کدام به تحمل ۶۰ ضربه شلاق محکوم شدند. سخنگوی وزارت بهداشت در آن روزها در پی انتشار این خبر، از «رفتار علیه سلامت عمومی جامعه» توسط این روحانی و جریان «طب اسلامی» در کشور و «دخالت غیرمجاز» آنها در درمان بیماران انتقاد کرد و حکم صادره علیه سه پزشک را قطعی و نهایی ندانست.
البته خود مقامات وزارت بهداشت و درمان حکومت اسلامی، به همین تفکرهایی خرافی و ریاکاری و پنهان کاری آلودهاند.
چندی بعد و در پی مرگ یکی از بیمارانی که «مرتضی کهنسال» از او عیادت کرده و «عطر پیامبر» به دهانش مالیده بود، سازمان نظام پزشکی کشور به این جریان و به حضور این مدعی طب اسلامی بر بالین بیماران مبتلا به کرونا اعتراض کرد و آن را «مصداق بارز تشویش اذهان عمومی» دانست و خواستار برخورد مقامهای قضایی با این مسئله شد. دادستان بندر انزلی، روز چهارم فروردین خبر داد که دستور بازداشت این فرد با هماهنگی دادستان ویژه روحانیت صادر شده است.
مرتضی کهنسال، روحانی اهل لنگرود و یکی از شاگردان مکتب طب اسلامی، کلیپی جنجالی از حضور بر بالین بیماران مبتلا به کرونا در شبکههای اجتماعی منتشر کرده است. او با عبا و عمامه، بدون ماسک و دستکش، بالای سر مبتلایان میرود و با انگشت و قطره چکان، مایعی را به پشت لب و دور دهان بیماران میمالد. او محلول را «عطر پیامبر» معرفی میکند.
ظاهرا اقدام این شیخ جوان، به چالش کشیدن رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که درباره عیادت و ملاقات بدون تجهیزات با بیماران کرونا هشدار داده بود. دکتر طاهره چنگیز گفته بود اگر در این صورت کسی مبتلا نشد در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را میبندد و استعفا میدهد.
کهنسال در فیلمی که پخش کرده، با لبخند میگوید: «در یکی از بیمارستانهای مرجع هستیم... این را بفرستید برای همون خانم دکتر که گفت هم استعفا میدم و هم در دانشگاهها را میبندم. کلیپهای بعدی هم میاد...» و سپس بر بالین بیماری میرود که کرونا دارد و مایع مربوطه را به دور دهان و دماغ بیماران میمالد.
او در پیامی دیگر ریشخندکنان میگوید: «... ویروس کرونا از شهر ووهان به شهر سوهان آمد و آن وقت پشت ماسک تو گیر کرد... ۳۶ هزار میلیارد بودجه بهداشت... ماسک هست، نیست؛ احتکار شد. ۵۳۰ میلیارد ستاد بحران ...»
سازمان نظام پزشکی این اقدام را محکوم کرده و البته نه در بیانیهای رسمی بلکه در کانال تلگرامی خود نوشته: «این شخص به اعتبار لباسش به بیمارستان و بر بالین بیماران رفته و کسی هم جلوی او را نگرفته؛ بدون حفاظت شخصی بوده و بخت گرفتاریاش بالا و چه بسا الان ناقل است و در جامعه رفت و آمد دارد...»
نظام پزشکی میپرسد پخش فیلم، تبلیغ برای طب اسلامی و تظاهر به این که همه اشتباه میکنند «مصداق بارز تشویش اذهان عمومی» نیست؟
فیلم و سلفیهای مرتضی کهنسال با بیماران کرونایی در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود. وبسایت «فرارو» مینویسد: «مرتضی کهنسال، اهل لنگرود از شاگردان عباس تبریزیان، چهره جنجالی طب اسلامی، ۲۷ اسفند به یکی از بیمارستانهای گیلان رفت و سپس با پرواز به اصفهان و به یکی از بیمارستانهای این شهر رفته است.»
روحانی جنجالی مسئول «ستاد احیای طب اسلامی در گیلان» و نماینده آیتالله تبریزیان است. او پیشتر در کلیپی کوتاه گفته بود: «... در حالی که دانش آموختگان مکتب هاریسون به جای درمان مردم، آنها را ترساندهاند، قرنطینه کرده و از اجتماع دور کردهاند، ما دانشآموختگان طب اسلامی حاضریم در قرنطینه وارد شویم و راه و روش درمان و قدرت اهل بیت را به همه مردم نشان دهیم.»
عباس تبریزیان، استاد مرتضی کهنسال که عنوان «پدر طب اسلامی» را یدک میکشد، داروی «امام کاظم» و استعمال «روغن بنفشه» را برای درمان کرونا تجویز کرده است.
بهنظر نمیرسد در مورد این ویدیو، مانند دو موردی که در بالا اشاره کردیم، «خلافی» صورت گرفته باشد که برای نمایش هم شده حکم جلبی صادر شود. رییس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت در واکنش به ادرارنوشی شتر در این کلیپ میگوید، «این افراد ممکن است مشکلات شخصیتی و اجتماعی داشته باشند.» اگر چنین مسایلی گفته میشود ظاهری و برای کلاه گذاشتن سر افکار عمومی است.
هنوز خبری از سلامت یا ایمنی نوشنده ادرار شتر در این کلیپ، در برابر کرونا، منتشر نشده است.
پیش از آنکه نام کهنسال بهخاطر اقدامش در بیمارستان برسر زبانها بیفتد، فایل صوتی و تصاویری از او بههمراه سه آخوند دیگر منتشر شد که نشان میداد در جلسه ستاد بحران قم نیز حضور دارد. مرتضی کهنسال بههمراه فردی بهنام تقیزاده در این جلسه حضور دارد و میگوید: «آمده صدایش را به گوش رهبری برساند.»
تقینیا در همان جلسه گفته ۱۲ سال در حوزه طب اسلامی زحمت کشیده است اما بین او و یکی از حاضران در جلسه بر سر مدرک تحصیلیاش جدال لفظی رخ میدهد و فرد مذکور به وی میگوید: «از کجا در زمینه طب اسلامی مدرک گرفتهاید» و تقی نیا پاسخ میدهد: «از حوزه.» پزشک در جواب میگوید: «حوزه علمیه صلاحیت دادن مدرک پزشکی را ندارد.» تقینیا هم پاسخ میدهد: «آیا امام صادق هم صلاحیت ندارد و …»
در ادامه تقینیا به انتقاد از اقدامات بهداشتی انجام شده میپردازد و میگوید: تا کی و کجا میخواهید همه جا را با الکل ضد عفونی کنید و ماسک بزنید. وی همچنین مدعی میشود که در تاریخ اسلام سابقه نداشته ۱۲۰ جنازه را بدون غسل و کفن و در گور دستهجمعی دفن کنند. مگر حرم اهل بیت ریسکپذیر است. مگر شفاخانه حضرت رضا پنجره فولاد نیست. به چه مجوزی آنجا را با الکل و مواد دیگر، ضد عفونی کردید؟
این روزها که بحران شیوع ویروس کرونا به اوج خود رسیده، افرادی که با ندیده گرفتن مسائل بهداشتی جان مردم را به خطر میاندازند نیز در حال افزایش هستند؛ آنها که در حرم معصومه را میشکنند؛ آنها که ضریح را لیس میزنند؛ آنها که مالیدن روغن بنفشه بر مقعد تجویز میکنند، نمونهای از همین افراد هستند که اوج مشکلات همچنان بر بحرانها میافزایند.
این حاشیهها در حالی است که با وجود مخالفت وزارت بهداشت با طب اسلامی در سالهای گذشته، حامیان طب سنتی و اسلامی در سایه حمایت نزدیکان علی خامنهای، رهبر حکومت اسلامی، فعالیت خود را گسترش دادهاند.
بیجهت نیست که کیانوش جهانپور، رییس روابط عمومی وزارت بهداشت، روز دوشنبه اول اردیبهشتماه در واکنش به انتشار ویدیوی توصیه به نوشیدن ادرار شتر برای تقویت ایمنی علیه کرونا گفت: «هر فردی میتواند به اصطبل برود و هرچیزی را مصرف کند، اما هیچکدام از این موارد مورد تایید وزارت بهداشت نیست.»
او با اشاره به این که «وزارت بهداشت ناظر بر حریم خصوصی مردم نیست»، از عدم ورود به این مسئله خبر داد. با اینحال، تلاش جهانپور برای گذر از این مسئله روز سهشنبه با واکنش کامبیز نوروزی، حقوقدان و وکیل دادگستری، مواجه شد.
او انتشار فیلم و توصیه به مردم به نوشیدن ادرار شتر به صورت عمومی را به حریم خصوصی «مطلقا بیربط» دانست و در حوزه مسائل عمومی عنوان کرد.
نوروزی همچنین از «ناتوانی و بیبضاعتی» وزارت بهداشت در مقابله با این اقدام انتقاد کرد.
از سوی دیگر مصطفی معین، رییس شورای عالی سازمان نظام پزشکی، روز دوشنبه با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام ضمن «خرافی و موهوم» خواندن طب سنتی و اسلامی به این موضوع واکنش نشان داد. او نوشت: «درمان بیماریها با خوردن خون جوجه تیغی، دود کردن «عنبر نسا» یا پشکل الاغ ماده، به کارگیری شیاف روغن بنفشه، نوش جان کردن ادرار شتر، تاکید بر عدم رعایت توصیههای بهداشتی پزشکان برای پیشگیری از کرونا و عدم درمان دارویی آن از جمله خرافهپراکنیها است.»
چند روز پیش نیز شبکه افق صداوسیمای جمهوری اسلامی در برنامهای طی گفتوگو با یک فرد بهعنوان کارشناس توصیه به «بوییدن چندباره نارنج تازه» برای تقویت ایمنی برابر این بیماری کرده بود.
تبلیغ گسترده توصیههای حامیان طب اسلامی برای درمان بیماری همهگیر کرونا در حالی هنوز آزادانه صورت میگیرد که دستگاه قضایی و نیروی انتظامی بارها نسبت به انتشار اخبار مرتبط به کرونا به روزنامهنگاران و رسانهها هشدار داده و همچنین دهها فعال مجازی را به دلیل انتشار گزارشهایی بازداشت کردهاند.
حامیان طب اسلامی بر پایه توصیههای رهبران مذهبی و در راس همه روحالله خمینی و علی خامنهای، مبنی بر مقابله با آنچه که «علوم غربی» مینامند طی دهههای اخیر با حمایت از «اسلامیسازی علوم» فعالیت خود را گسترش دادهاند.
علیاکبر ولایتی، پزشک و از نزدیکان رهبر حکومت اسلامی، در آذرماه سال گذشته گفته بود که وزارت بهداشت باید به فعالان تجربی طب سنتی مجوز دهد.
او که اکنون رییس بیمارستان «مسیح دانشوری»، از جمله مراکز اصلی نگهداری بیماران کرونا، است در آن زمان حتی خواهان ارائه مجوز قانونی برای افرادی در حوزه طب سنتی شده بود که مدرک دانشگاهی ندارند.
از سوی دیگر علیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشکی و رییس تیم پزشکی خامنهای، در این زمینه گفته است: «امیدوارم بهسمتی برویم که آموزش پزشکی و ارائه خدمات سلامت بعد اسلامی داشته باشد.»
او همچنین از تربیت «پزشک حکیم و قرآنی» در این زمینه دفاع کرده است. با این حال، روی خوش نشان ندادن وزارت بهداشت به طب سنتی و اسلامی، نه تنها جدی نیست، بلکه بسیار هم ریاکارانه است!
دهها پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی و مرکز آموزشی آزاد و دولتی با عنوان طب اسلامی و یا سنتی در شهرهای مختلف کشور مشغول به فعالیت هستند و برای درمان بیماریهای مختلف اقدام به ارائه راهحل میکنند.
یکی از این پایگاههای تبلیغی وبسایت موسوم به «حوزه»، متعلق به مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، است. این وبسایت در مطلبی درباره ضرورت گسترش علوم اسلامی و مقابله با علوم غربی نوشته است: «از مطالبات غرب و دشمنان اسلام، وابستگی تمام عیار مسلمین به آنان، مخصوصا کمپانیهای داروسازی یهودیان میباشد؛ اما در سبک زندگی اسلامی، بنا بر اصل استقلال مسلمین، بهترین راه، درمان با داروهای غیر شیمیایی است.»
آموزش طب اسلامی و سنتی، همچنین در مراکزی در برخی دانشگاهها از جمله علوم پزشکی «شهید بهشتی» در تهران و «فردوسی» در مشهد نیز صورت میگیرد.
اکنون مشخص نیست در سایه اختلافنظر دستگاههای حاکمیتی و بیاعتنایی مراجع قضایی و انتظامی درباره فعالیت و توصیههای غیرعلمی این مراکز و افراد مسئولیت جان بیماران و شهروندانی که با خطر سلامت جسمانی مواجه میشوند با چه نهادی خواهد بود.
باید ۳۰ بهمن ۹۸ را در تقویم رسمی ایران به ثبت رساند تا همه به یاد داشته باشند در این روز با قرنطینه شهر قم، بهعنوان کانون سرایت و انتقال ویروس کرونا مخالفت شد.
بنا به گفته نماینده شیراز «در همان روزها به وزارت کشور پیشنهاد شد انتخابات را کلا به عقب بیندازد و اصرار شد اگر این کار را انجام نمیدهند حداقل انتخابات قم به تعویق بیفتد که هیچکدام از این کارها صورت نگرفت.»
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور یک روز پس از انتخابات در جلسهای به این واقعیت اقرار کرده و گفته است: «از ما خواستند انتخابات را بهخاطر کرونا عقب بیندازیم و یا حداقل در قم به تعویق بیفتد که ما بهعنوان مجری انتخابات مقاومت کردیم و از این صحبتها تمکین نکردیم و پیشنهادات را نپذیرفتیم.»
با وجود تمام تلاشها برای به پای صندوق آوردن مردم حتی با وجود خطر شیوع بیشتر کرونا، انتخابات اسفندماه مجلس رکورد کمترین میزان مشارکت مردم در ۴۱ سال گذشته را به نام خود ثبت کرد.
پیشتر وزیر پیشین بهداشت ایران هم در یادداشتی که دوم فروردین در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد نوشت که حدود یک ماه پیش از اعلام رسمی شیوع کرونا در قم، نگرانی خود در مورد این مسئله را به مسئولان منتقل کرده است.
حسن قاضیزاده هاشمی نوشته که او «از اوایل دی و بلکه اواخر آذر ماه» نگرانیها، نظرات و پیشنهادهایش درباره شیوع ویروس کرونا را «به سمع و نظر» مسئولان ارشد، از جمله رییسجمهوری حسن روحانی و پیش از همه به اطلاع برخی مدیران وزارت بهداشت رسانده است.
حسن روحانی و اعضای دولتش حتی مدعیاند که وضع در ایران از سایر کشورهای جهان بهتر است، «تختهای بیمارستان ها خالی است» و ایران حاضر است به آمریکا کمک رسانی کند.
خامنهای نیز در سخنرانیهای خود ابتدا کرونا را بیاهمیت خواند، سپس آن را توطئه بیولوژیک آمریکا و حتی از آن هم فراتر کار «اجنه» دانست.
وزیر بهداشت ایران در پاسخ به انتقادهای مسعود نیلی، مشاور سابق اقتصادی رییسجمهور در مورد عملکرد وزارت بهداشت در مقابله با کرونا گفت، الگوی مدیریت بیماری کووید۱۹ در کشور یک «مدل ملی موفق» و «مبتنی بر روش علمی و منطبق با اصول منطقی مبارزه با بیماریهای واگیر» بوده است.
به گزارش روزنامه «جهان اقتصاد» سعید نمکی افزوده است که این مدل آن چنان موفق بوده که «امروز با کمال افتخار در مقایسه با آنچه در اثر بیماری بر جهان مسلح به پول، تکنولوژی، ابزار و امکانات میگذرد میتوان بیان کرد که در اکثر استانها به آستانه مهار و کنترل نزدیک شدیم.»
او خاطرنشان ساخت که در اواخر دیماه با شروع واگیری کرونا در چین برای جلوگیری از ورود این بیماری به کشور «جلسه اورژانسی با حضور معاون اول رئیس جمهور» برای «لغو پروازهای رفت و برگشت به چین» را تقاضا کرده است.
مسعود نیلی، مشاور اقتصادی پیشین حسن روحانی، اخیرا در مطلبی در روزنامه جهان اقتصاد، در نقد عملکرد وزارت بهداشت در زمینه مقابله با کرونا نوشت: «وقتی به تعطیلات نوروزی رسیدیم، با کمال تعجب مشاهده کردیم که فقط به توصیههای اخلاقی و تبسنجی در بدو ورود به مقاصد مسافران بسنده شد.»
به گزارش خبرگزاری مهر محسن هاشمی آمار رسمی وزارت بهداشت درباره شیوع کرونا در ایران را غیرواقعی خواند و گفت اعضای شورای شهر نگرانند که این آمار تصور عادی شدن شرایط را ایجاد کنند و بستر اتخاذ تصمیماتی در مورد رفع محدودیتها شوند.
او افزود: «همانگونه که برآوردهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، نظرات متخصصان و سایر بررسیها نشان میدهد، آمار ابتلا و قربانیان کرونا در کشور بسیار بیشتر از عدد اعلام شده رسمی است.»
مرکز پژوهشهای مجلس روز ۲۶ فروردین بر اساس برخی برآوردها اعلام کرده بود که آمار واقعی قربانیان بیماری کووید۱۹ دو برابر و شمار واقعی مبتلایان به ویروس جدید کرونا بین هشت تا ده برابر آماری است که وزارت بهداشت ایران منتشر میکند.
این ارزیابی که بسیاری از کارشناسان داخلی و بینالمللی آن را با اختلاف اندکی تایید میکنند بازتاب گستردهای در رسانههای ایران و فضای مجازی داشت.
محمد قاسمی، سرپرست مرکز پژوهشهای مجلس دو روز بعد رسانهها را به تحریف آمار تخمینی این نهاد متهم کرد و بدون مشخص کردن موارد تحریف شده گفت: «دادههای مرکز پژوهشهای مجلس به هیچ وجه متعرض آمار مسئولان ستاد ملی کرونا نشده است.»
کمبود تعداد آزمایش کرونا، در کنار نادقیق بودن برخی تجهیزات مورد استفاده، میتواند به ارائه تصویری نادرست از روند شیوع ویروس کرونا و تاثیر راهکارهای مقابله با آن منجر شود و همان گونه که اعضای شورای شهر نیز ابراز نگرانی کردهاند مبنای تصمیمهای شتابزده در مورد کاهش محدودیتها شود.
با تصمیم ستاد ملی مقابله با شیوع کرونا در مورد از سرگیری فعالیت ادارههای دولتی و برخی از واحدهای صنفی بزرگراهها و خیابانهای پایتخت به شدت شلوغ شده و ازدحام جمعیت در وسائل نقلیه عمومی امکان فاصلهگذاری فیزیکی را نمیدهد.
محسن هاشمی رفسنجانی در حاشیه نشست روز یکشنبه ۲۴ فروردین شورای شهر تهران با اشاره به تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر حضور دو سوم کارمندان و کارگران در محل کار، نسبت به «شیوع دوباره پاندمی کرونا» ابراز نگرانی کرد.
تصمیمهای جدید ستاد ملی مقابله با کرونا در مورد ادارههای دولتی از روز شنبه گذشته به اجرا درآمده و مطابق آن قرار بوده است بسیاری از اصناف نیز از شنبه آینده فعالیت خود را از سر گیرند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، رئیس شورای شهر تهران میگوید به این ترتیب وسائل حمل و نقل عمومی «قطعا» با ازدحام جمعیت روبرو میشوند و این در حالی است که «وزارت بهداشت و سازمانهای بهداشتی، حمل و نقل عمومی را آلودهتر از فضاهای دیگر همچون مدارس، دانشگاهها و غیره میدانند.»
او میگوید از آنجا که سیستم تهویه واگنهای مترو کار هوادهی را هم انجام میدهند و مقداری از هوای داخل واگنها را دوباره به جریان میاندازند، بنابر این «باید فکری به حال تهویه داخل واگنها شود و اگر نتوانند باید مترو متوقف شود.»
همزمان، حسن خلیلآبادی، رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران شنیدن برخی خبرها در مورد دفن قربانیان بیماری کووید۱۹ در گورستانهای قدیمی شهر ری را نگرانکننده خواند و گفت با این کار بهداشت عمومی شهروندانی که نزدیک این گورستانها زندگی میکنند به خطر میافتد.
برخی آخوندها اصرار دارند که در مقابل اپیدمی باید روزی پنج بار تربت کربلای «سیدالشهداء» را در دهان گذاشت و تبلیغ میکنند امام باقر و امام صادق براین امر تاکید کردهاند. همه آخوندها مردم را فرامیخوانند تا از ائمه معصومین طلب شفا نمایند. مسئولان گفتند «به لطف خدواند و عنایت امام رضا» باید امیدوار بود. روسای حوزه گفتند مواد شمیایی نباید به حرم داخل شود زیرا ضریحهای نقرهای دارای خاصیت «باکتریال» هستند و به همین خاطر با قرنطینه نمودن قم طی یک ماه مخالفت و مقاومت کردند.
آیتالله العظمی صانعی میگوید سرایت بیماری برای فرد و جامعه، «غسل یا تیمم و تکفین و غیر آنها از امور واجب است.» آیتالله خامنهای نیز میگوید «باید حداقل واجب در مورد غسل، حنوط، کفن، نماز میت و دفن انجام گیرد.»
حال همین علی خامنهای، در سخنرانی برای طلاب، در روز یکشنبه ۴ اسفندماه سال گذشته، اعلام داشت که دشمنان اسلام از کرونا برای «کاهش مشارکت مردم» در انتخابات مجلس استفاده کردند و آن را «توطٸه دشمن» خواند.
در چنین روندی بازار دعانویسها باز گرم است و مشتریان عوام و سادهلوح از غنی و فقیر با تمام احترام و اشتیاق و امیدواری گرد دعانویسها و «فالبین»ها و «کفبین»ها، جمع میشوند و هرچه در بساط دارند، دو دوستی تقدیم آن حقه بازهای مکار میکنند.
تاسف بارتر اینکه گاهی در برخی روستاها و شهرها، با وجود پزشک، دارو، درمان، بیمارستان و درمانگاه، مردم عوام خرافهپرست، خیلی از بیماران جسمی را نزد دعانویسها میبرند! و هر چه هم به آنها گفته شود که آخر ناراحتی معده، رماتیسم مفاصل، ذاتالریه، لوزه گلو، کم خونی، اسهال خونی، سردرد و.. چه ربطی به دعانویسی و رمالی آخوندها دارد؟ تاثیری ندارد. این از بدبختیهای بسیاری از مردم عوام و بیخبری از علم است که در اثر دوری از دانش و بهخاطر ندیدن حقیقت و در اثر ایدئولوژی اسلامی و تبلیغات گسترده حکومت اسلامی، اسیر خیالات خرافی و موهومات دینی شدهاند.
در کانال شیخ عباس تبریزیان آمده است: «واقعا جای تاسف دارد که حرمهای امن الهی که بهعنوان دارالشفای مومنین و گرهگشای مشکلات در روزهای عادی معرفی میشدند، و بیماران زیادی جهت شفا به این حرمها توسل میجستند توسط عوامل وزارت بهداشت با وقاحت تمام، یکی از اماکنی معرفی میگردد که به علت تجمع سبب انتشار بیماری میشود، ما در قبال این هتک حرمت نمیتوانیم ساکت بنشینیم، در واکنش به این اقدام به زودی برنامه زیارت همگانی در یک روز مشخص را در حرم رضوی اعلام خواهیم کرد. اهل بیت ع. را تنها نخواهیم گذاشت.»
همچنین تاکید کرده که برخی فعالان علوم پزشکی نیز از مدتها قبل خواستار حضور میدانی نامبرده برای اثبات ادعای درمان بیماریها از جمله در مورد کرونا شده بودند.
او حتی در صحبتهای خود به تقلید از رهبرشان، گریزی به شیوع ویروس کرونا در چین نیز زده است و آن را توطئهای برای سلطه بر کشورهای جهان و یافتن بازار برای فروش داروهای شیمیایی شرکتهای دارویی دانست.
بنا به گزارشها، در ایران ۱۵ هزار عطاری یا داروخانه اسلامی دارد که محصولاتشان نسبت به داروهای گران و کمیاب بسیار مقرون به صرفهتر است از اینرو، مردم فقیر را بیشتر جلب میکنند.
این رسانه همچنین به سخنرانی رهبر ایران به مناسبت سال نو نیز اشاره کرده و گفته رهبر ایران آمریکا را عامل سازنده ویروس میداند و در این سخنرانی به دشمنان انسانی و جنی اشاره کرده است.
حاکمیت و دستگاههای تبلیغی آن دهههاست که به این افراد اجازه مانور و امکان دادهاند تا مناسک خود را بهجا آورند؛ برای این جریان تفاوتی نمیکند که در پس و مقام رسمی حضور داشته باشند چرا که آن ها به گفت رهبر این افراد «آتش به اختیار هستند.»
علی خامنهای، در خرداد ماه ۱۳۹۶، در دیدار با شماری از دانشجویان که از آنها بهعنوان افسران جنگ نرم نام برد، به آنها توصیه کرد که مستقل و «آتش به اختیار» باشند.
او در ادامه صحبتهایش در آن نشست، تاکید کرد که نه تنها افسران جنگ نرم بلکه عموم فعالان عرصه فرهنگی باید «خود تصمیم بگیرند که چه بکنند.» خامنهای میگوید هنگامی که دستگاه فرهنگی مختل میشود افسران جنگ نرم باید با «شناخت وظیفه خود» به صورت آتش به اختیار تصمیمگیری و اقدام کنند.
کسانی که سردسته آتش به اختیار هستند افرادی اند که به شیوه خاصی آموزش میبینند و به افزاد و یا جاهایی که خودشان تشخیص میدهند شلیک میکنند. به این ترتیب آنها، موظف نیستند حتی قوانین حکومت اسلامی و یا نهادهای دولتی را رعایت کنند. هیچ کس هم نمیتواند آنها را پیگرد قانونی قرار دهد.
با این حال واضح است که ویروس کرونا، تا اینجا توانسته بسیاری از باورهای خرافی را به چالش بکشد.
یکی ماجرا اصلی در ایران، بحث اطاعت و فرمانبرداری است. پژوهشهای بنیادین روانشناسی اجتماعی نشان داده است که افراد بهواسطه اطاعت و فرمانبرداری از مراجع قدرت و حاکمیت، حتی دست بهقتل هم میزنند؛ تا چه برسد کارهایی که رد حال حاضر با کرونا نشان میدهند. همینها چهل و یک سال است در کنار حاکمیت کشتار و سرکوب و خرافهپراکنی میکنند.
حدود دویست و ده هزار نفر روحانی در سطح کشور به مفتخوری و خرافهپراکنی مشغولند. اکنون کرونا فعالیت تمامی آنها را در چیزی حدود بیست و پنج هزار مسجد ایران به تعطیلی کشانده است. جدای از این، نماز جمعهها نیز که در چهل و یک سال گذشته حتی یک بار نیز تعظیل نشده بودند اکنون همه تعطیل شدهاند. در دو هزار و صد نقطه از شهرهای کشور نماز جمعه برگزار میشد که امامان جمعه همگی تشخیص دادند تا بهمنظور گریز از مرگ به تعطیلی کسب و کار خود رضایت بدهند.
آنها این روزها اصطلاح دورکاری را برای فعالیتهای خود اختراع کردهاند. راهکاری که بر طبق آن کارمندان مراکز مذهبی میتوانند در خانهها باقی بمانند و کار اداری خود را از راه فضای مجازی به پیش ببرند. اما امامان جمعه و جماعت چندان هم لازم نیست کار خود را از راه دورکاری دنبال کنند. همه آنها به ویلاهای امن خود در مناطق خوش و آب و هوای کشور خزیدهاند.
جدای از این، بههمراه تعطیلی آستانهای به اصلاح «مقدس» کوچک و بزرگ نیز در سرتاسر کشور بستهاند. بنابراین حاجتجویی و حاجت گرفتن و شفابخش را نیز تا اطلاع بعدی به تعطیلی کشانده شدهاند تا شاید همگی از آسیبهای ویروس کرونا در امان بمانند. جمکران را هم تعطیل کردهاند و همراه با چنین تصمیمی ارتباط با «امام زمان» هم قطع شده است.
هرگز کسی در حکومت اسلامی باور نمیکرد که روزی در ایرانِ، مساجد و نماز جمعه و اماکن مقدس پولساز حتی یک روز هم تعطیل شوند.
آیتاللهها، امامان جمعه و جماعت، مداحان، متولیان حرم و خادمان اماکن «مقدس» همگی وظایف «الهی» خود رها کردهاند تا از دست تهاجم مرگبار کرونا بگریزند. معجره امامان و و پیامبران و خاصیت سورهها و آیهها و قرآن و غیر بهشدت زیر سئوال رفته است. شاید خدا هم کسب و کارش در آسمانها تعطیل کرده و به جای امنی گریخته است.
در شرایط کرونایی شدن کشور مزاحمت اسلام و اسلامیون کمتر شده است. آنها از ترس کرونا به پستوهای قرنطینه فردی خود خزیدهاند. اما ان ها کارگران و مردم فقیر را تشویق می کنند سر کار بروند. این مردم هم به دلیل فقر و گرسنگی ناچارند. چرا که دولت و نهادهای رنگارنگ مذهبی و سپاه و رهیری آن تمام سرمایههای جامعه را که باید امروز مردم در خانهها بمانند و زندگیشان تامین گردد در گاو صندوقهای داخل و خارج خود انبار کردهاند.
دستگاه ویروسیاب «مستعان ۱۱۰»، اختراع مورد ادعای سپاه پاسداران، دستگاهی از سرهمبندی آنتن رادیویی و دیش کوچک که به ادعای حکومت اسلامی ایران، تا شعاع ۱۰۰ متری و در مدت ۵ ثانیه قادر به شناسایی و کشف ویروس کروناست.
عکسی از مراسم رونمایی اسباب بازی یا دستگاه «کرونایاب» سپاه پاسداران با نام «مستعان ۱۱۰»
فرماندهان سپاه پاسداران اعلام کردهاند این دستگاه ۱۰ روز در حداقل ۱۰ بیمارستان و مرکز درمانی درگیر بیماران کرونایی در کشور، تست و آزمایش شده و سطح و میزان دقت آن در تشخیص و کشف کرونا بین ۷۰ تا ۸۰ درصد است. ادعایی که سند و مدرکی جز خود گوینده ندارد و صد در صد چنین دستگاهی وجود خارجی ندارد.
تعابیری چون کشف ویروس دوقطبی با کمک امواج الکترومغناطیس، به قدری دور از منطق و واقعیت علمی بود که بسیاری از جمله انجمن فیزیک ایران را وادار به واکنش کرد و این انجمن، ادعای چنین اختراعی را در رده ادعاهای شبهعلمی دستهبندی کرد.
البته ادعاهای بزرگ و عجیب و خارقالعاده شبهعلمی کم نیستند و مدعیان آن نیز بسیارند. ما حاضریم در مبارزه با کرونا غرب را کمک کنیمِ، ما بهتر از غرب بحران کرونا را مدیریت کردهایم، ادعای اختراع خودرویی که بدون سوخت و با آب کار میکند، ادعای ساخت ماشین حرکت دائمی و بدون نیاز به انرژی، ادعای کشف انرژی هستهای در آشپزخانه و داستانهای علمی و تخیلی نظیر آنها اگرچه برای دستگاه تبلیغاتی حکومتی، کاملاً عادی به نظر میرسد، در نظر متخصصان و جامعه علمی، یک اختلال شناختی یا تلاش سازمانیافته تبلیغاتی برای فریب عمومی است.
حدود دو سال پیش حسن فیروزآبادی، در مصاحبهای، از استفاده غربیها از سوسمار، مارمولک و آفتابپرست برای جذب امواج اتمی و شناسایی تاسیسات اتمی حکومت اسلامی ایران سخن به میان آورده بود. در این رابزه بود که دکتر کاووسی استاد دانشگاه و فعال محیط زیست را در زندان کشتند و همکاران او را در زندان سپاه نگه میدارند.
مردم دارند این واقعیتها را با گوشت و پوست خود لمس می کنند. از زمین تا آسمان بیاعتماد شدهاند.
در چنین فضایی عدهای از عناصر آنها تلاش میکنند راهکارهای زمینی و تجربی برای دفع آسیبهای بهداشتی یا اجتماعی را از آنها دور کنند و همچنان در بازار دروغ و خرافه اسلامی خود نگه دارند. اکنون قرآن و نماز و روزه و امامزاده و دعا و غیره نمیتوانند کارکرد ماسک، دستکش، الکل، کلر و انواع ترکیبات ضد عفونیکننده شیمیایی را نفی کنند. مردم هم به جای طبالرضا، طبالصادق و مفاتیحالجنان در پی تهیه الکل و مواد ضد عفونیکننده و دستکش و ماسک میگردند. دیگر واژه «مقدس» کاربردی ندارد.
خود آیتاللهها و خانوادههایشان نیز نیاز خود را در این بستههای بهداشتی میبینند. با این همه، به این راحتی و به این زودیها دست از حمایت آسمان و نعامت ابا و عما و مسجد و منبر برنمیدارند. چون گذران اشرافی و مخفت خوری خود را تنها از این راه شدنی میدانند.
در شرایطی که اکثر کشورهای دنیا با درجات مختلفی مشغول درمان بیمارانند و کمابیش زندگی مردم را تامین میکنند در ایران، دولت حضور چندانی ندارد و تنها فعالیتهای سرگوبگرایانه سپاه و سربازان گمنام امام و دستگاه قضایی که بهشدت خودنمایی میکنند و دست به ماجراهای نمایشی میزنند. در چنین روندی شوک بزرگتری در پیش داریم. شوکی که در همه زمینههای انسانی، اقتصادی، سیاسی و دیپلماسی به جامعه وارد خواهد شد.
دیگر ادعاهای حسن چاخان و وزاریش کاربردی ندارد. روحانی پس از ادعای ظریف و سخنگوی دولتش، اکنون خودش هم وارد صحنه شده و گفته است: «همین الان می توانیم صادرکننده کیت تشخیص کرونا باشیم.»!
شیخ حسن روحانی در جلسه هیات دولتش، گفته است که ایران در زمینه مهار ویروس کرونا موفق عمل کرده است. او گفته «در زمینه کیتهای تشخیص ویروس کرونا همین الان هم میتوانیم صادر کننده باشیم.»
در حالی که نامه مهم مدیران پیشین وزارت بهداشت درباره ابعاد فساد و رانتهای واردات و تولید دارو به قیمت رنج و بیماری مردم به تازگی منتشر شده است. شماری از مقامهای پیشین وزارت بهداشت شامل وزیر، معاونان و مدیران وزارت بهداشت و روسا و معاونان دانشگاههای علوم پزشکی در نامهای به سعید نمکی با تاکید بر وجود «فساد ساختاری» در وزارت بهداشت، تاکید کردند که بخشی از این فساد ناشی از «تعارض منافع، رانتها و مجوزهایی» است که برای افراد و نهادهای خاص به قیمت در خطر قرار دادن جان و سلامت مردم، ثروتهای کلان تولید میکند.
نویسندگان این نامه، همچنین با اشاره به آنچه بخشی از «مهمترین بلیههای آسیبرسان در ساختار بهداشت و درمان کشور» عنوان کردهاند، نوشتند: «مهمترین عواملی که فساد ساختاری در اجزایی از وزارت بهداشت را شکل دادهاند؛ نظام تعیین تعرفههای درمانی، نظامت تعیین قیمت دارو، نظام تخصیص ارز، مناسبات موجود هیات امناء ارزی و برخی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی و تدارکاتی هستند.»
محمدحسین طریقت منفرد وزیر اسبق بهداشت، فرامرز اختراعی دبیر سندیکای تولید مواد اولیه دارویی کشور، رحمتالله حافظی معاون اسبق توسعه مدیریت، منابع و بودجه وزارت بهداشت، فرشته بقایی نائینی رییس اسبق دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، محمد جعفر قائمپناه معاون اسبق توسعه مدیریت منابع و بودجه وزارت بهداشت، محمدرضا واعظ مهدوی معاون اسبق وزارت بهداشت، کاظم آشفته مشاور اسبق وزیر بهداشت از جمله امضاکنندگان این نامه هستند.
آنها از اینکه «مناسبات فساد ساختاری» در وزارت بهداشت «به گونهای شکل میگیرد که حتی شرافت حرفهای پایمال منفعت طلبی رانتخواران میشود» ابراز تاسف کردند.
نویسندگان این نامه تاکید کردند که «از مهمترین مصادیق فساد» در وزارت بهداشت كه «منبعث از در هم تنیدگی حوزههای آموزش و پژوهش و دارو و تجهیزات پزشکی در کشور ایجاد شده» است، «مجوزهایی است که عمدتا در گذشته برای تولید دارو و تجهیزات پزشکی به نام برخی مدیران سابق و لاحق وزارت بهداشت صادر شده و پروانه تولید به نام خود و یا همسر و فرزندان آنان اخذ شده است.»
نویسندگان این نامه تاکید کردهاند که «فاجعهآمیزتر اینکه برخی از این رانتجویان عنوان مقدس استادی دانشگاه را هم به یدک میکشند و رانتهای غیرقانونی و ناعادلانه خود را با نام شرکت دانش بنیان هم مزین کردهاند.»
اینها سخنان اپوزیسیون نیست مسئولان سابق حکومتیست که شاید الان هم حامی سرسخت بقای حکومت هستند.
روحانی امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت، در واکنش به افشای دروغپردازیهای دولتی در باره بحران کرونا در ایران، گفت: اینها بلندگویی هستند که حرف بیگانگان را پخش میکنند. هر چه آنها میگویند را تکرار میکنند و بلندگوی آنها میشوند و در مورد آمار، درمان و پیشرفت کشور و کارآمدی نظام تردید ایجاد میکنند.
روحانی گفت: کشور چند پاره نمیتواند کاری از پیش ببرد. اگر کشور ما چند پاره شود و هر کس هر گوشه ای بخواهد کار خودش را بکند وضعیت بحرانی میشود.
روحانی افزود: اینها در رسانهها دنبال این هستند که مردم را به تردید بیندازند و به شک دعوت کنند. وقتی یک جامعه دچار بیاعتمادی و شک و احساس ناامنی میشود، شرایط بههم میریزد.
روحانی، همچنین درباره پیامدهای کاهش جهانی قیمت نفت گفت: در وضعیت کنونی قیمت و عرضه نفت، ما داریم ضربه میخوریم.
این در حالیست که روزنامه جهان صنعت در تهران امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت به نقل از یک جامعه شناس، نوشت: در سایه کرونا قیمت کالاهای اساسی مردم رو به افزایش است و همین مساله در کنار سایر تبعات اقتصادی کرونا مقاومت و تابآوری مردم کشور را کاهش داده است. اکنون تبعات اقتصادی کرونا و در پس آن، تبعات اجتماعی بیماری در کشور نمایان شده و فروپاشی اقتصادی و سپس فروپاشی اجتماعی در آینده نزدیک غیرقابل اجتناب خواهد بود.
این منبع افزود: این مسئله در کنار مطالعه منحنی روند اعتراضات مردمی در کشور در سالهای ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸ بروز مجدد نارضایتیهای اقتصادی و اجتماعی در جامعه و کشیده شدن آن به سطح خیابانها را طی ماههای آینده در پی خواهد داشت. البته این بار اعتراضات شدیدتر و همراه با خشونت خواهد بود و میتوان از آن بهعنوان یک ابرجنبش اعتراضی در کشور یاد کرد که بیشتر اقشار فرودست و متوسط جامعه در آن حضور خواهند داشت.
نماینده رشت هم در مجلس شورای اسلامی، درباره خطر فروپاشی اقتصاد کشور هشدار داده و دوران پساکرونا در ایران را نیز به دلیل افزایش شدید بیکاری و تورم، وحشتناک توصیف کرده است.
ایمنآبادی با بیان این که مطابق برآوردها یکی از پیامدهای شیوع کرونا افزایش یک میلیون نفر به شمار بیکاران است، به خبرگزاری ایلنا گفت: ما در حال حاضر بین ۳ تا ۵ میلیون بیکار داریم، در نظر بگیرید اگر یک میلیون بیکار، آن هم از جمعیت فعال کشور به آن اضافه شود، چه شرایطی به وجود میآید.
او افزود علاوه بر میزان بالای بیکاری و تعدیل نیروی کار در بنگاههای کوچک و بزرگ، با گران شدن کالاها و رشد شدید تورم پسا کرونای وحشتناکی خواهیم داشت. تب اقتصاد بیمار ما بالا خواهد رفت و با یک تب شدید اقتصادی روبهرو خواهیم شد.
رئیس فراکسیون ولایی مجلس برخی سیاستهای اقتصادی دولت نظیر افزایش حقوق کارگران را احساسی خواند و خاطر نشان کرد از آنجا که تعداد شاغلان در اغلب بنگاههای اقتصادی کمتر از چهار نفر باشد افزایش دستمزدها باعث ورشکستگی این بنگاهها و افزایش بیکاری خواهد شد.
ایمنابادی سیاستهای اقتصادی دولت برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را مطالعه نشده خواند و تاکید کرد که باید بررسی شود که این بحران بیشتر به صنعت آسیب وارد کرده یا به بخشهای دیگر نظیر کشاورزی یا گردشگری.
روزنامه آرمان نوشته: فقرا و اقشار آسیب پذیر جامعه که در مناطق حاشیه نشین و سکونت گاههای غیررسمی بسر می برند، اولین قربانیان کروناویروس هستند. برآوردهای رسمی نشان میدهد، حدود ۱۱میلیون نفر در مناطق حاشیهنشین کشور و در ۱۲۰۰محله زندگی میکنند. علاوه بر این، ۳۰درصد جمعیت شهری این کشور یعنی نزدیک به ۱۹میلیون از ۵۶میلیون جمعیت شهری در مناطق فرسوده، حاشیهای و سکونتگاههای غیررسمی زندگی میکنند.
مصطفی معین، وزیر سابق علوم گفته: این وضعیت می تواند به بروز گسترده بیکاری و تبعات اجتماعی و اقتصادی آن منجر شود. با توجه به تشدید فشارهای اقتصادی بر دهکهای پایین جامعه، افزایش بیکاری جوانان و نارضایتیهای مزمن، احتمال تکرار تنش های اجتماعی یا سیاسی مانند دو سه ساله اخیر فارغ از جناحبندیهای سیاسی وجود دارد.
غلامرضا انصاری، فعال اصلاح طلب هم گفته: بحران کرونا در کنار آسیبهایی که به سلامت جامعه وارد میکند تبعات گسترده اجتماعی و اقتصادی نیز در پی دارد که میتوانند به مراتب از خود بیماری نیز خطرناکتر باشند. این پیامدها نخست در عرصه اقتصاد ظهور خواهد کرد و بهدنبال آن گریبان جامعه را خواهد گرفت تا جایی که اگر اقدام جدی صورت نگیرد بحران کرونا جای خود را در زمان کوتاهی به بحران های اجتماعی جدی میدهد بهخصوص در زمانی که سال گذشته درگیر این بحران ها بودهایم.
مرتضی مبلغ معاون سیاسی و امنیتی سابق وزارت کشور نیز گفت: آنقدر شرایط موجود سخت است که مشکلات اجتماعی و امنیتی نه تنها برای شرایط پساکرونایی احتمال دارد بلکه در همین شرایط نیز امکان وقوع دارد...بهخاطر فشارهای شدیدی که بر اقتصاد و روح و روان جامعه وارد میشود ممکن است که در جامعه با مشکلات حاد اجتماعی مواجه شویم.
روزنامه آرمان نیز نوشت: با توجه به اینکه مسئولان شهرداری و وزارت بهداشت از کاهش آمار کودکان کار و زبالهگرد در شهرها در پی شیوع کرونا خبر میدهند، اما تردد آنها در شهرهای بزرگی همچون تهران، خبر از کاهش آنها نمیدهد. آنها میگویند: نمیتوانیم در خانه بمانیم، زیرا گرسنگی کشندهتر از کروناست و با شکم گرسنه نمیتوان در قرنطینه ماند.
این منبع افزود: باید بپذیریم که جامعه فرودست، طبقات کارگری، کارمندان و حتی ردههای طبقه متوسط بالا در جامعه ملی اکنون تحت فشارهای فزاینده اقتصادی بهسر میبرند. اگر جامعه فرودست ما اعتباری برای نهادهای بالادستی در عرصه عمل سیاسی قائل نباشد واگراییها در فشارهای ناشی از بحران موجود کرونا و تبعات اقتصادی ناشی از آن میتواند مخاطره برانگیز باشد.
روزنامه شرق به نقل از معاون مرکز آمار ایران نوشته: روند تحولات آتی نرخ تورم بهعلت بیثباتی حاکم بر شرایط و اوضاع و احوال، پیشبینیناپذیر و با ادامه روند کنونی تا حد زیادی غیرقابل مدیریت است.
روزنامه جهان صنعت امروز چهارشنبه ۳ اردیبهشت در خصوص تبعات اقتصادی و اجتماعی کرونا در جامعه ایران از قول یک جامعهشناس نوشت: «در سایه کرونا قیمت کالاهای اساسی مردم رو به افزایش است و روزانه یا هفتگی چیزی حدود ۱۰-۵ درصد بر قیمت کالاها افزوده میشود و همین مساله در کنار سایر تبعات اقتصادی کرونا مقاومت و تابآوری مردم کشور را کاهش داده است. اکنون تبعات اقتصادی کرونا و در پس آن، تبعات اجتماعی بیماری در کشور نمایان شده و فروپاشی اقتصادی و سپس فروپاشی اجتماعی در آینده نزدیک غیرقابل اجتناب خواهد بود و این مساله در کنار مطالعه منحنی روند اعتراضات مردمی در کشور در سالهای ۷۸، ۸۸، ۹۶ و ۹۸ بروز مجدد نارضایتیهای اقتصادی و اجتماعی در جامعه و کشیده شدن آن به سطح خیابانها را طی ماههای آینده در پی خواهد داشت. البته این بار اعتراضات شدیدتر و همراه با خشونت خواهد بود و میتوان از آن به عنوان یک ابرجنبش اعتراضی در کشور یاد کرد که بیشتر اقشار فرودست و متوسط جامعه در آن حضور خواهند داشت.
البته این بار اعتراضات شدیدتر و همراه با خشونت خواهد بود و میتوان از آن بهعنوان یک ابر جنبش اعتراضی در کشور یاد کرد که بیشتر اقشار فرودست و متوسط جامعه در آن حضور خواهند داشت.»
با آغاز فروپاشی سیستم ارباب رعیتی و فئودالی در اروپا، بشر به سوی دانش نوین گرایش پیدا کرد و با گسترش عرصه علوم طبیعی، اقتدار کلیسا رو به افول گذاشت و میراث بزرگ یونان با ظهور دوره رنسانس و پیدایش هنرهای زیبا بار دیگر احیا شد و بشر به عصر دانش و تجربه پا گذاشت.
علوم طبیعی که انقلابی را در برابر خرافات و باورهای نادرست به پا کرد با نظریههای فلسفی همراه بود و بر واقعیتهای علمی تاکید داشت، همین امر باعث شد تا آغاز دوره رنسانس با مخالفتهای کلیساها و بسیاری از خرافهپرستان روبهرو شود و شمار زیادی از دانشمندان علوم تجربی و طبیعی مورد آزار و اذیت قرار گیرند. حتی برخی از آنها از سوی کلیساها محکوم به مرگ شدد.
جوردانو برونو، فیلسوف و کیهانشناس ایتالیایی که باورهای وی مخالف تعلیمات کلیسای کاتولیک بود به حکم دادگاه تفتیش عقاید و با موافقت پاپ کلمنت هشتم در شهر رم زنده سوزانده شد و بههمین دلیل، وی بهنام «جانباخته علم« شناخته می شود.
نیکلاس کوپرنیک، ستارهشناس، ریاضیدان و اقتصاددان لهستانی در قرن شانزدهم با ارائه نظریه انقلابی خورشید مرکزی، افسانههای کلیسا را که ادعا میکردند زمین مرکز جهان است به چالش کشید، سپس گالیلئو گالیله، دانشمند و مخترع سرشناس ایتالیایی با نشر کتابی، نظریه علمی نیکلاس کوپرنیک را تایید کرد. این امر منجر به محکوم شدن گالیله در دادگاه تفتیش عقاید شد؛ و اگر وی به موقع توبه نمیکرد، مانند کوپرنیک زنده سوزانده میشد.
بنابر این، میتوان گفت که بشر برای بیرون رفت از جهل و خرافات دینی و رسیدن به دوران علوم طبیعی، با مخالفتها و دشواریهای بسیاری روبهرو شده است. بشر بایستی همواره مدیون خدمات و قربانی های عظیم دانشمندان و فیلسوفان بزرگ جهان که زمینه رشد انقلاب علمی و نهضت نوین را فراهم کردند، باشد، زیرا اگر تلاش و فداکاریهای آنها و همچنین انقلابهای اجتماعی نمیبود، شاید انسان تا به امروز در گرو خرافات و باورهای نادرست باقی میماند و به هیچ پیشرفت علمی و تجربی دست نمییافت.
اکنون باید شیوع پرشتاب ویروس کرونا جدی گرفت و تمام امکانات بهداشتی که از سوی پزشکان و متخصصان طلب میشود را رعایت کرد. تنها با این شیوه میتوان خود و جامعه را از فجایع این بیماری مهلک نجات داد. از سوی دیگر و با آن که کرونا بیماری ویروسی خطرناکی است که بهسرعت همه مرزها در مینورد و پیش میرود، تنها به حقایق و علم بسنده کرد که مجامع علمی آن را نشر میکنند تا مردم تمام واقعیتهای لازم را در مورد این ویروس مرگبار بدانند و تا آنجا که ممکن است از قرار گرفتن در معرض تهدید این ویروس دوری کنند.
در نتیجه میتوان گفت که شیوع این ویروس مرگبار با آن که زندگی شهروندان بهویژه مزدبگیران و فقرا و تهیدستان را با خطر روبهرو کرده است، اما از سوی دیگر، فرصتی را فراهم کرده است تا جایگاه برجسته و و مهم و اهمیت علوم طبیعی و دانش تجربی بیشتر از پیش آشکار گردد تا بشر از این بیش بهدنبال خرافات و باورهای نادرست نرود.
طبق روزنامه لوموند ۴ مارس ۲۰۲۰ سیاست حکومت ایران جلوگیری از انتشار خبر در باره ویرس بود و این امر به شیوع وسیع بیماری در ایران انجامید. بهعلاوه طبق همین منبع خبری یک مسافر ایرانی ویروس کرونا را به آمریکا انتقال داده است و نیز پخش بیماری از طریق مسافران ایرانی به افغانستان و پاکستان و کویت و بحرین و عراق و قطر و عمان و کانادا و لبنان انجام پذیرفته است. برخی روزنامههای غربی مانند فیگارو از «چرنوبیل کرونا» در ایران صحبت میکنند و احتمال میدهند که بهدلیل مخفیکاری و فقدان بودجه برای پژوهش و اقدام پزشکی فاجعه بزرگ در راه است. در چنین شرایطی است که برخی محافل مذهبی عقبنشینی کرده و عمل ضدعفونی مراکز مذهبی آغاز میشود.
این رشد اپیدمی در شرایطی اتفاق میافتد که بیمارستانها پیوسته از امکانات پزشکی و درمانی لازم برخوردار نیستند. بهعنوان نمونه در ایران در مقایسه با استاندارد جهانی باید از کمبود ۱۵۰ هزار پرستار صحبت نمود. کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستانها، نبودِ وسایل اولیه پیشگیری در مقابله با این ویروس، نبود کیت نمونهگیری در بیمارستانهای بسیاری از شهرها و شهرستانها، مقابله با ویروس را بسیار دشوار نموده است. ایران جامعهای که ثروت آن برای جنگ در سوریه و رشد تروریسم و طرح اتمی و ضریح طلایی امامان شیعه به هدر میرود، قادر نیست نیروی انسانی و وسایل اولیه و تکنولوژی مدرن برای مقابله با اپیدمی مهلک کرونا تهیه کند.
خرافه، امریست كه در برابر علم قرار دارد، چون علم متكی بر شواهد و دلایل است و یكی از ویژگیهای خرافه این است كه شواهد و دلایل و مستندی ندارد، یعنی باوری است بدون بنیاد. و علم است كه تفسیرهای خرافی از معنای جهان را كنار میزند. خرافه یعنی جهل.
خرافه همیشه در طول تاریخ بشر، هدف اصلی آماج دانشمندان و روشنفكران بوده است. طبیعی است كه روشن اندیشان جامعه كه همان فیلسوفان هستند پیش از دیگران و بیش از دیگران بهخطر خرافه و به مبارزه با خرافه پرداختند. در تاریخ یونان هم همینطور بوده است.
سعدی میگوید که همه ما در حالتهای عادی، آدمهای خوبی هستیم، اما وقتی با مشکل روبهرو میشویم، بدیهایمان را به نمایش میگذاریم. یا اگر خصلت انسانی قویای در ما وجود داشته باشد، آن را بروز میدهیم.
چهارشنبه سوم اردیبهشت ۱۳۹۹ - بیست و دم آوریل ۲۰۲۰
ضمیمه:
ویدئویی که ادعا میکند نوشیدن ادرار شتر بیماری کرونا را درمان میکند:
https://youtu.be/zW_xRIJxEkQ