حضور هر دو دولت جنایتکار ایران و امریکا باید ازعراق پایان یابد!

زاگرس ابراهیمی
April 04, 2020

حضور هر دو دولت جنایتکار ایران و امریکا باید ازعراق پایان یابد!

 در روزهاي اخير خبر تخليه برخي از پايگاه هاي نظامي نيروهاي آمريكا در خاك عراق و تمركز و سازماندهي اين نيروها در بخش ها و پايگاه هاي امن تر و احتمال شروع يك درگيري نظامي و بحران جديد در داخل عراق توجه تمام كشورهاي منطقه را بِه سوي خود جلب كرده است. با ادامه تحریکات نیروهای تروریست اسلامی وابسته به جمهوری اسلامی و همچنین "‌هشدار" حکوت ایران به تحرکات  نظامی اخیر امریکا در عراق بیش از پیش نگرانی از احتمال شروع جنگ دیگری را در عراق افزایش داده، و برای همه روشن است، مانند همه موارد پیشین، اینبار نیز بجز مردم بیدفاع عراق کسی در شروع چنین جنگ جنایتکارانه ای آسیب نمی بیند. با افزايش تنش مابين آمريكا و ايران و زورآزمايي اين دو كشور در داخل عراق و منطقه ، روز از روز شرايط موجود داخل عراق را بسيار پيچيده تر از قبل كرده است، بِه گونه اي كه برخي از صاحب نظران درگيري نظامي مابين نيروهاي آمريكايي و نيروهاي وابسته بِه ايران را دور نمي بينند .

 

اما در اينجا پرسش مهمي بِه وجود مي آيد و آن اين است كه آيا آمريكا با خروج نيروهاي خود از برخي از پايگاه ها و دور نگهداشتن آنان از بيم حمله متقابل نيروهاي حشد شعبي و سپس بمب باران بخشي از مقرات نيروهاي حشد شعبي ميتواند اوضاع بِه جود آمده را بِه سود خود بِه خاتمه دهد يا اينكه با بمب باران مقرات نيروهاي حشد شعبي اوضاع را از آنچه كه هست آشفته تر ميسازد ؟ در نقطه مقابل نیز آیا سیاست فشار و تحریک مستقیم و غیر مستقیم جمهوری اسلامی و اقدامات نظامی نیروهای اسلامی مانند حشد میتواند به ارامش عراق و منطقه و یا خروج نیروهای امریکا منجر گردد، قطعا پاسخ به هر دو سناریو منفی است! در چنین جنگ تروریستی چه یکی با قدرت کشتار جنگنده های هوای و یا یکی دیگر با ترور و خمپاره پراکنی علیه طرف مقابل نمیتوان حتی پیروزی نظامی  قطعی هم بدست بیاورند، آنچه میتواند به پیروزی قطعی منجر گردد به میدان آمدن همه شهروندان عراقی برای بیرون راند همه نیروهای امریکایی و ایرانی و انحلال وخلع صلاح تروریستهای مانند حشد شعبی است.

 

از همين روي آمريكا اگر برنامه نظامی در دستور داشته باشد ممکن است با  برخی حملات هوايي  به مقررات حشد شعبي اکتفا کند و نيروي زميني خود را از ترس تلافي  و ضربه خوردن بِه دور از دسترس قرار دهد. در هر صورت اين حملات جز وخيم تر كردن اوضاع فعلي عراق نميتواند نتيجه ديگري داشته باشد .بنابراين بِه نظر من دولت ترامپ ممكن است براي حفظ اقتدار خود در منطقه تنها با هدف قرار دادن برخي از مقرات حشد شعبي از طريق هوايي بسنده كند و بيشتر از آن بِه اوضاع وخيم خود در عراق دامن نزند. از بعد ديگري اگر بِه اين قضيه نيز نگاهي بيندازيم ايران و نيروهاي نيابتي آن در عراق از جمله حشد شعبي با تعقيب تحركات نيروهاي آمريكايي و پيش بيني هاي مختلف از سناريوهاي احتمالي دست به اقدامات پيشگيرانه اي زده اند . اما اگر بِه تنش ها و اتفاقات چند ماه اخير در عراق نگاهي بيندازيم امريكا اقدام بِه هدف قرار دادن چند انبار تسليحاتي ، مقرات و رهبران حشد شعبي كرد و حشد شعبي در مقابله با اين حملات پايگاه هاي امريكا را چندين بار مورد هدف موشك هاي كاتيوشا قرار داد كه در درجه اول امنيت سربازان اين كشور را بِه خطر انداخت و دو سرباز امريكايي و يك بريتانيايي در نتيجه اين حملات موشكي كشته شدند.

 

پس اگر از نگاه خوشبينانه اي نيز بِه اين تحركات امريكا نگاه كنيم آمريكا بايد براي حفظ جان سربازان خود آنها را بِه مناطقي دور از دسترس نيروهاي حشد شعبي منتقل كند و نبايد انتظار سناريوي جنگ و حملات گسترده اي از طرف نيروهاي امريكا بِه حشد شعبي بود. در نهايت بِه نظر من شروع و گسترش هر سطح از یک جنگ ديگر، چه بِه سود امريكا يا ايران و نيروهاي اسلامی تروریست تحت فرمان او تمام شود، این  مردم عراق است بازنده و دوباره آسیب پذیر میشوند و روي آرامش بخود نخواهند ديد.

 

به هر شکلی شده باید راه فضا سازی نظامی و وقوع جنگ دیگر این دولتهای فاشیست و نیروهای نیابتی آنها در عراق گرفته شود. مهمترین اقدام در این راه  به میدان آمدن مردم عراق حول یک هدف و سیاست مشترک است: حضور مستقیم و غیر مستقیم  هر دو دولت جنایتکار ایران و امریکا باید ازعراق پایان یابد!

 

منبع: شماره ١٢٢ نشریه سوسیالیسم امروز

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com