تاکید جدی بر اقدامات مهم همیاری، منطبق با رعایت استانداردهای سلامتی!

رحمان حسین زاده
March 27, 2020

تاکید جدی بر اقدامات مهم همیاری، منطبق با رعایت استانداردهای سلامتی!  

سخنی با نهادهای همیاری مردمی

 

در سطح محلات و شهرهای ایران، نهادهای همیاری و مردمی با نامهای مختلف وسیعا شکل گرفته است. هدف انسانی آنها مقابله کردن با خطرات  ویروس کرونا و کمک رسانی به مردم است. طبیعی است که در دوران سخت انسانها به همدیگر احتیاج دارند. قابل پیش بینی بود، زنان و مردان انساندوست و دختران و پسران جوان و فداکار بیکار نخواهند نشست و علیرغم پیچیدگی و سختی کار در فاجعه کرونا مبتکرانه اقدامات انسانی و کمک رسانی را در سطح محله و شهر سازمان خواهند داد. در دوره ای که مخاطرات جدی ویروس کرونا بشریت را در سراسر دنیا تهدید میکند. در شرایطی که حکومتهای سرمایه به دلیل محاسبات سودپرستانه و اساسا سودورزی ذاتی نظم کاپیتالیستی، ناکارایی و ناتوانی خود را برای مقابله موثر با پیامدهای این ویروس و تبعات مخرب آن بر زندگی مردم، به نمایش گذاشته اند.در شرایطی که جمهوری اسلامی نه تنها ناتوان و ناکارا، و اشاعه دهنده ویروس کووید ١٩، بلکه مسبب بزرگترین مرگ و میر و صدمه دیدگی در حال وقوع شهروندان در کل کشور است، در این شرایط قدر ذره ذره فعالیتهای نهادهای همیاری و کمک رسانی به مردم را باید دانست و به دست اندرکاران و فعالین آن باید درود فرستاد.

 

 اما در جریان این فعالیتها یک مساله نگران کننده،  سلامتی و ادامه کاری بخشی از این نهادها و کمیته ها و انجمنهای همیاری انسانی را به طور جدی تهدید میکند. آن هم رعایت نکردن استانداردهای ابتدایی حفظ سلامت فردی و جمعی فعالین این نهادها و طبعا از این طریق سرایت دادن خطر واگیری ویروس کرونا به جامعه و انسانهایی است که قصد کمک به آنها را دارند. این دیگر تناقض در خود است. برای رفع این تناقض دلسوزانه به این نهادها و فعالین آن باید یادآور شد، انجام وظایف انسانی مهم و فوری یاری رسانی به مردم، اکیدا لازمست با رعایت استاندارهای اولیه حفظ سلامت خود و نهاد های کمک رسان توام گردد. هر نهاد همیاری و کمک رسانی لازمست به طور جدی رهنمودهای ارائه شده توسط سازمان پزشکی جهانی و موسسات پزشکی معتبر و پزشکان مسئول و دلسوز در ایران را رعایت کنند. اینجا بار دیگر برچند محور اساسی استاندارهای حفظ سلامتی و تواما اقدامات فوری کمک رسانی تاکید میکنیم.

 

۱- بیش از۳ نفر تجمع نکنید! برای ایجاد نهاد همیاری و شروع کار احتیاجی به جلسه و تجمع متعدد و آسیب پذیر نیست. بیش از سه نفر نباید تجمع کرد. بلکه با اتکا به شبکه مدیای اجتماعی موجود، تلفن و اینستاگرام و تلگرام و غیره میشود، همفکری و تبادل نظر و تصمیم گیری مشترک کرد. واحدهای همیاری حداکثر سه نفره از فعالین و جوانان داوطلب و دارای جسم سالم را تحت عنوان مناسب (کمیته، واحد، تیم و ...) لازمست سازمان داد.

 

۲- وسایل و امکانات ضروری حفظ سلامت نهاد خود را تامین کنید! برای تضمین سلامت جسمی همین تیم یا واحدها، و در جهت ادامه کاریشان وسایل اولیه و ضروری مثل ماسک بهداشتی و استاندارد و دستکش و مواد ضد عفونی و در صورت امکان لباس مناسب مقابله با ویروس کرونا را باید تامین کرد. این نهادها خود باید الگوی مناسب حفظ سلامت در جامعه را از خود نشان دهند.

 

۳- شبکه اجتماعی، نتی اطلاع رسانی و دسترسی به واحدهای همیاری را سازمان دهید! برای اطلاع رسانی و حتی کمک رسانی، ارتباط فیزیکی با مردم و میان مردم را باید به حداقل رساند. نهاد همیاری ایجاد شده را با اسم و رسم واقعی مورد اعتماد و آشنای مردم محله و شهر، از طریق تلفن و شبکه های اجتماعی و یادداشت و تراکت کوتاه و هر ابتکار دیگری به مردم معرفی کنید. شماره تلفن و کانالهای ارتباطی واحدهای همیاری را در اختیار خانواده ها و مردم محله و شهر باید گذاشت. تا بتوانند ارتباط بگیرند، مسائل و مشکلات و کمبودها و نیازهای خود را طرح کنند. متقابلا واحدها از این طرق و ابتکارات دیگر اطلاع رسانی کنند، توصیه ها و رهنمودها و اقدامات لازم برای پیشگیری را با مردم در میان بگذارند. متوجه هستیم که از کانال رادیو و تلویزیون و دیگر امکانات مدیایی اطلاع رسانی میشود، اما کم نیستند خانواده های فقیر و بی بضاعتی که فاقد وسایل ارتباط جمعی حداقلی اند، لازمست از این طریق تحت پوشش اطلاع رسانی و مهمتر آموزش رعایت استانداردهای سلامتی قرار بگیرند. مهمتر خانواده های محتاج و بی بضاعت نیازهای خود را اطلاع دهند تا برای کمک به آنها اقدام مناسب صورت بگیرد.

 

۴- مبتکرانه وسایل حفاظتی اولیه مردم را تهیه کنید: یک وظیفه مهم این واحدها تامین ماسک، دستکش، مواد ضد عفونی و دیگر وسایل ضروری حفاظتی برای خانواده ها، به ویژه خانواده های محروم است. برای تهیه این امکانات، ابتکارات مختلف را باید بکار گرفت. از جمله مراجعه به موسسات دولتی و غیر دولتی ذیربط، به فروشگاهها و صاحبان دارنده و تولید کننده این امکانات، یا با اقدام به جمع آوری کمک مالی در محله و خریدن آنها و روشهای دیگر لازمست اقدام کرد. واحدهای همیاری میتوانند، این وسایل و امکانات را به جلو درب هر خانواده منتقل کنند و بدون ارتباط مستقیم به آنها اطلاع دهند، تا از آن استفاده کنند.

 

۵- معیشت خانوادهای بی بضاعت را تامین کنید! واحدهای همیاری لازمست، لیست خانواده های فقیری که به لحاظ معیشتی همیشه تحت فشار بوده و به ویژه در این دوره با خطر گرسنگی روبرویند، تهیه کنند و معیشت آنها را با اتکا به کمک و تعاون خود مردم محله تامین کنند. به آن بخش از مردم محله که دستشان به دهنشان میرسد و امکاناتی دارند و بگوییم این تعداد خانواده محتاج و گرسنه را داریم، تردیدی نیست، آنقدر انسانیت دارند، که با مواد خوراکی تا پول کمک کنند و نگذارند کسی از گرسنگی بمیرد. برای تامین معیشت آنها به صاحبان ثروت و سرمایه در شهر میشود مراجعه کرد و آنها را در موقعیتی قرار داد به این خانواده های بی بضاعت کمک کنند. باید تلاش کنیم در محله و شهر ما کسی از گرسنگی و بی امکاناتی از بین نرود.

 

۶- با امکانات و شیوه استاندارد ضد عفونی کردن و سمپاشی محله را تضمین کنیم! اگر محلات شهر  سمپاشی و ضد عفونی نشده، این واحدها با ارتباط با دستگاههای دولتی مربوطه و یا موسسات غیر دولتی خیرخواه و متخصص در اینکار برای ضد عفونی کردن عمومی کل محله با تکیه ابزار و آلات  استاندارد اینکار لازمست اقدام کنند.

 

۷- مداوما به مردم بگوییم، تجمع نکنید و در خانه ها بمانید! نهادهای همیاری با بازوبند "واحد همیاری محله ... " که جای اتکا و اعتماد مردمند، در سطح محله لازمست کشیک داشته باشند و در گروه حداکثر دو نفره بچرخند. با راهنمایی و توصیه های خود مانع تجمع و گردهمایی بیش از سه نفر بشوند و مدواما مردم را تشویق کنند در خانه هایشان بمانند. بنا به ضرورت، تردد به محله و امورات دیگر را زیر نظر داشته باشند. از ورود و خروج نامطمئن و غیر بهداشتی به محله جلوگیری کنند.

 

۸- به طور ویژه به سالمندان باید کمک رساند! واحدهای همیاری به طور جدی لازمست به فکر کمک رسانی به بخشهای آسیب پذیرتر مثل سالمندان مرد و زن، به  انسانهای مبتلا به بیماریهای دیگر و معتادان و کودکان کار و بخشا بی سرپرست بود و با اتکا به کمک مردم به یاریشان رفت!   

 

۹- صندوق کمک مالی را درمحله میشود سازمان داد! تشکیل صندوق کمک مالی در محله از جمله اقدامات قابل فکر و اجرایی کردن است. اما موضوعی حساس و زیر نظر کسان و یا واحدهای تماما مطمئن و مورد اعتماد مردم لازمست تشکیل شود. خیلی ها در محله دستشان به دهنشان میرسد و میتوانند به چنین صندوقی کمک کنند. دراین مورد میشود به افراد صاحب امکان مالی و سرمایه دار در محله و شهر مراجعه کرد و آنها را قانع کرد و در موقعیتی قرار داد که به چنین صندوقی کمک کنند. امکانات مالی جمع شده را برای مقابله با اثرات نگران کننده ویروس کرونا و دیگر نیازمندیها درمحله هزینه کرد.

 

۱۰- از پرستاران و پزشکان و کارکنان بیمارستانها و مراکز خدماتی اورژانسی باید عمیقا قدردانی کرد! نهادهای همیاری لازمست به شیوه مناسب جایگاه زحمات و فداکاری بی نظیر پرستاران و پزشکان و کارکنان بیمارستانها، بخشهای خدماتی اورژانسی را که در این شرایط سخت کار میکنند، به جامعه یادآوری و با ابتکارات مختلف از زحماتشان قدردانی کنند.  

 

اینها استاندادرها و اقداماتی است که در دستور کار نهادهای همیاری محله و شهر میتواند قراربگیرد. تردیدی نیست، فعالین و جوانان دست اندرکار با توانایی و دقت بالا میتوانند دستور کار روشن و دقیقتری را پیگیری کنند. در جریان فعالیت، تجارب غنی را کسب کنند. مهم اینست از محله ای شروع کنیم و الگوی موفق بدست دهیم. چنین تجربه انسانی بسرعت در دیگر محلات تکثیر میشود. واحدهای همیاری محلات مختلف بدون ارتباط گیری فیزیکی باهم، طبعا با اتکا به تلفن و شبکه های ارتباطی موجود لازمست و میتوانند در ارتباط باهم قرار بگیرند و شبکه به هم متصل واحدهای همیاری شهری را رسمیت دهند. میتوان تصور کرد حرکت همیاری انسانی بزرگ در سطح هر شهر شکل بگیرد و تجاربش به دیگر شهرها منتقل شود.

 

***


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com