مرگ قاسم سلیمانی نیز مرگ آفرین شد!
بهرام رحمانی
January 10, 2020bahram.rehmani@gmail.com
متاسفانه صبح چهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ٨ ژانویه ٢٠٢٠، یک فروند بوئینگ ۷۳۷ متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین دقایقی پس از برخاستن از فرودگاه امام بین پرند و شهریار سقوط کرد و همه ۱۷۶ مسافر و خدمه این پرواز جان باختند. یاد همه این جان باختگان گرامی باد!
حکومت اسلامی ایران، تاکنون به هیچ هیات تحقیقی اجازه بررسی حتی یکی از این فجایع متعدد را نداده است. اما این بار وضع متفاوت است. قربانیان تنها محدود به شهروندان بی پناه ایرانی نیستند. این بار پای چندین کشور در میان است و این بحران ابعاد بین المللی یافته و حکومت جهل و جنایت و ترور اسلامی، هرگز از آن خلاصی ندارد.
کسب و کار اصلی قاسم سلیمانی به عنوان مغز متفکر نظامی حکومت اسلامی، سرکوب، ترور، جنگ و کشتار در داخل ایران و در کشورهای منطقه بود. حتی مرگ و نمایش خاکسپاری او نیز مرگ آفرین شد و انتقام گیری حکومت اسلامی از آمریکا نیز، با سقوط هواپیمای اوکراینی و جان باختن همه مسافران آن گرفته شد.
مصلحت و منفعت حکومت اسلامی، در این بود که عملیات «انتقام سخت» حکومت اسلامی ایران علیه آمریکا «به شکلی انجام گیرد که کشته و زخمی نداشته باشد.» اما این انتقام در داخل ایران متفاوت بود.
منابع دولتی آمریکا و اروپا اعلام کردند پرتاب موشک به پایگاه های محل استقرار سربازان آمریکائی در عراق از سوی ایران «عامدانه به شکلی انجام گرفته است که منجر به زخمی و یا کشته شدن آنان نگردد.» دونالد ترامپ که سه شنبه شب هم زمان با انجام این عملیات اطمینان داده بود «همه چیز خوب است»، روز چهارشنبه هم تایید کرد که حملات موشکی ایران تلفات و خسارات جانی به بار نیاورده است. به گفته منابع دیپلماتیک عراقی «عملیات ایران در هماهنگی با آمریکا» اجرا شده است.
منابع سرویس های اطلاعاتی اروپائی و آمریکایی، به گزارش خبرگزاری رویترز، فاش کرده اند که مقامات حکومت اسلامی ایران با انجام عملیات پرتاب موشک به سوی پایگاه های عراقیِ محل استقرار سربازان آمریکا در بامداد چهارشنبه قصد زورآزمایی نظامی نداشته و با این اقدام تنها خواستار «به نمایش گذاشتن واکنشی» در این زمینه بوده اند.
سه منبع مختلف دولتی که برخی از آن ها به اطلاعاتی از درون ایران دسترسی داشته اند، به این خبرگزاری اطمینان داده اند که «نیروهای ایرانی در پرتاب موشک ها، به منظور خودداری از ایجاد تلفات در میان نظامیان آمریکایی، نقاط دقیقی را هدف گرفته اند.»
منابع دیپلماتیک عراقی نیز به رسانه ها اطمینان دادهاند که این اقدام نیروهای ایرانی «در هماهنگی با آمریکا» صورت گرفته و یکی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در این زمینه نقش میانجی را ایفا کرده است.
تصاویر ماهواره ای که توسط شرکت تجاری «پلانت» انتشار یافته یک انبار تخریب شده در پایگاه عینالأسد را نشان می دهد. در همین حال، تصاویر دو موشک «قیام» که در ٣٠ کیلومتری پایگاه مزبور به زمین بایری اصابت کرده نیز در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.
تام کراکو، پژوهش گرارشد در«مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی» آمریکا در گفتگو با رادیو ملی این کشور پاسخ ایران را «ناچیز» توصیف کرد. او تاکید کرد که با توجه به «دقت موشک های پرتاب شده، تردیدی نیست که آن ها مناطق خالی از نفرات پایگاه را هدف گرفته اند.» در همین حال، به گفته مقامات آمریکایی، سامانه هشدار دهنده پایگاه نیز به موقع نسبت به پرتاب موشک ها هشدار داده است.
این چنین به گفته ناظران حیات سیاسی ایران، تهدید به «انتقام سخت» با «واکنش نرم و احتیاط» فراوان به اجرا گذاشته شد.
این در حال است که خبرگزاری های نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از منابع ناشناخته به کشته شدن ٨٠ نظامی آمریکائی اشاره داشتند، سردار امیرعلی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه، گفت «در این عملیات حتما ده ها نفر کشته و زخمی شده اند و با هواپیمای سی-١٣٠ حمل شده اند.» او با این حال گفت «ما در این عملیات دنبال کشتن کسی نبودیم.» او گفت «ما ١٣ فروند موشک به سمت پایگاه های آمریکا شلیک کردیم.» سپاه پاسداران در اطلاعیه خود، مدعی پرتاب «ده ها موشک» شده بود، اما پس از آن گفته شد که ١۵ موشک بسوی پایگاه های محل استقرار سربازان آمریکایی پرتاب شده است. مایک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرد که از پانزده موشک پرتاب شده، ده فروند در پایگاه «عین الأسد» فرود آمده، یک موشک به پایگاه واقع در نزدیکی کرکوک افتاده و ٤ موشک نیز «از رسیدن به هدف بازمانده است.»
در چنین روندی، رییس جمهوری آمریکا هر چند در سخنان چهارشنبه شب خود برقراری مجازات های تازه ای را علیه ایران اعلام داشت، اما درب گفت و گو را نیز گشود و گفت «آمریکا آماده صلح با همه کسانی است که خواستار آن هستند.» او از آن فراتر رفت و اعلام کرد که «ما باید با ایران به توافقی برسیم که به این کشور اجازه دهد با استفاده از امکاناتِ فراوانِ بهره برداری نشده خود، به پیشرفت و رونق دست یابد.»
سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد با ارسال نامه ای به شورای امنیت اعلام کرد که این کشور آماده است «بدون هیچ پیش شرطی، گفت و گو با ایران را برای جلوگیری از تهدیدات تازه علیه صلح و امنیت بین المللی آغاز نماید.»
همه این اخبار و گزارشات و اظهارنظرها، حاکی از آنند که احتمالا مذاکرات و توافقات پشت پرده ای بین مقامات حکومت اسلامی و حکومت آمریکاا در جریان است!
قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، در حمله هوایی آمریکا در عراق کشته شد و تکه های جنازه او بعد از عراق، مشهد، اهواز، تهران و قم، امروز در کرمان گردانده شد.
رییس سازمان اورژانس ایران از کشته شدن ۵۶ نفر در اثر ازدحام در مراسم تشییع قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، در شهر کرمان خبر داد.
به گفته پیرحسین کولیوند، ۳۵ مرد و ۲۱ زن در این حادثه جان خود را از دست داده اند. کولیوند تعداد مصدومان را ۲۱۳ نفر اعلام کرد.
عباس آمیان، مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمان، گفته که بیش تر کشته شدگان این حادثه مرد هستند و افراد «کم سال و بزرگ سال» در میان جان باختگان هستند.
کسی به درستی اطلاع ندارد که عامل این واقعه چی بود. اما روزنامه همشهری ایران نوشته است:
«اصلی ترین عامل رخ دادن حادثه تلخ جان باختن تعدادی از عزاداران در مراسم تشییع سردار شهید قاسم سلیمانی، نصب داربست ها از سوی مسئولان برگزاری مراسم اعلام شده است؛ نکته ای که از چند ساعت قبل از برگزاری مراسم هم هشدارهایی نسبت به آن اعلام می شد. برای مثال، علی قنبرلو، عکاس خبرگزاری مهر که برای حضور در مراسم به کرمان رفته بود، در توییتی از خطر این داربست ها و احتمال کشته شدن تعدادی از عزاداران نوشته بود. او بعد از وقوع حادثه به خبرنگار بخش حادثه روزنامه همشهری گفته بود: «با دیدن داربست هایی که در خیابان و نزدیکی محل تدفین قرار داشت، به مسئولان هشدار دادم اما هیچ کس توجهی نکرد. من هم برای این که حرفم را زده باشم، این هشدار را در استوری صفحه اینستاگرامم منتشر کردم. در بلوار اصلی که به گلزار شهدا می رسید، سر کوچه ها داربست نصب کرده بودند که جمعیت را کنترل کنند. علاوه بر آن، در محل دفن هم داربست هایی نصب شده بود که به هیچ وجه ایمن و مناسب نبود. من وقتی این وضع را دیدم، گفتم فردا دست کم ٥٠، ٦٠ نفر از جمعیت کشته میشوند که متاسفانه این پیشبینی درست از آب درآمد.» (منبع: روزنامه همشهری، پنج شنبه ١٩ دی ١٣٩٨)
همین خبر رسانه های وابسته به حکومت اسلامی، نشان می دهد که مرگ انسان ها برای حکومت اسلامی و نهادهای آن کم ترین اهمیتی ندارد.
مسئله دوم، مربوطه سقوط هواپیمایی اوکراینی در حومه تهران است. خامنه ای و فرماندهان سپاه و غیره آمریکا را تهدید می کردند که انتقام سختی خواهند گرفت. انتقام این بود که چندین موشک به بیانان های اطراف پایگاه های آمریکا فرستادند و تازه این مسئله قبلا به دولت عراق اطلاع داده بودند. ترامپ و دولت عراق گفته اند که در اثر این موشک باران حکومت اسلامی، هیچ آسیبی به پایگاه های آمریکایی در عراق نرسیده و هیچ کس نیز کشته نشده است. اما اکنون گفته می شود لحظایت پس از شلیک این موشک ها، هواپیما مسافربری اوکراینی با ضدهوایی حکومت اسلامی ساقطه شده است.
به همین دلیل، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری، خبرنگاران را تهدید کرده و گفته است: هشدار؛ تلاش برای بیدار کردن وجدان است تا هم چنان ایرانی بمانید و در جنگ رسانهای از مردم کشورتان و حقیقت دفاع کنید.
«حسام الدین آشنا»، پنج شنبه شب در توییت های جداگانه خطاب به خبرنگاران فارسی زبان خارجی نوشت: « اشتباه نکنید؛ هشدار هرگز تهدید نیست؛ تلاش برای بیدار کردن وجدان است تا هم چنان ایرانی بمانید و در این جنگ رسانه ای از مردم کشورتان و حقیقت دفاع کنید.»
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری تاکید کرد «خانواده ها را رنجیده تر نکنید. در ضد حمله روانی ایران ستیزان بعد از سیلی ابتدایی مشارکت نکنید.»
آشنا در توییت نخست خود با اشاره به خبرهای رسانه های خارجی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی در تهران نوشت: «هشدار! به کارگزاران ایرانی تبار رسانه های فارسی زبان هشدار داده می شود از مشارکت در جنگ روانی مربوط به هواپیمای اوکراینی و همکاری با ایران ستیزان خودداری کنند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز توییت حسام الدین آشنا، مشاور رییس جمهور ایران، را «تهدید» روزنامه نگاران رسانه های فارسی زبان خارج از کشور دانست و آن را محکوم کرد.
این نهاد مدافع حقوق روزنامه نگاران نوشت: «معاون ویژه وزارت اطلاعات در زمان جنایات ایران ستیزانه موسوم به «قتل های زنجیره ای» در توییتر به خبرنگاران «هشدار» داده است.»
«قتل های زنجیره ای» به کشتار روشنفکران و مخالفان حکومت اسلامی در دهه هفتاد اشاره دارد که در نهایت وزارت اطلاعات حکومت اسلامی ایران مسئولیت آن را بر عهده گرفت. حسام الدین آشنا نیز سابقه معاونت در این وزارتخانه را در آن دوران دارد.
تصاویر برخی از جان باختگان
هواپیمای مسافری اوکراین یک بوئینگ ۷۳۷ بود و سه سال عمر داشت. این بوئینگ با ۱۷۶ سرنشین بامداد چهارشنبه ۱۸ دیماه دقایقی بعد از پرواز از فرودگاه امام خمینی به مقصد کییف سقوط کرد. محل سقوط شهر جدید پرند در جنوب غرب تهران است.
یک فروند بوئینگ ۷۳۷ شرکت هواپیمایی اوکراین اندکی پس از برخاستن از فرودگاه امام خمینی تهران نزدیک شهرک پرند سقوط کرد. این هواپیما حدود ساعت شش و بیست دقیقه بامداد اندکی پس از ترک فرودگاه به مقصد کییف، سقوط کرد. تمام مسافران و خدمه آن کشته شده اند.
هواپیمای شرکت اوکراینی ۱۶۷ مسافر و ۹ خدمه پروازی داشت. مقصوداسعد سامانی، دبیر انجمن شرکت های هواپیمایی در گفت و گو با خبرگزاری میزان، گفته حدود ١۴۷ نفر از مسافران ایرانی بودند. رییس سازمان اورژانس کشور ساعتی دیرتر تعداد کشته شدگان ایرانی این حادثه را ۱۴۷ نفر اعلام کرد.
تلویزیون دولتی، مصاحبه کولیوند را پخش کرده که گفته است که این هواپیما ١٧٩ سرنشین داشته که ١۴٧ تن ایرانی و ٣٢ نفر دارای تابعیت غیر ایرانی بودهاند. خبرگزاری دانشجویان ایران «ایسنا»، در گزارشی فهرستی اسامی جان باختگان این سانحه را منتشر کرده است. براساس این فهرست، شهروندان غیر ایرانی که در این سانحه جان خود را از دست دادهاند تابعیت کشورهای مختلفی را داشتند.
خبرگزاری فارس نیز فهرست اسامی کشته شدگان این سانحه را منتشر کرده است. براساس این فهرست، ١۴٧ تن از مسافران ایرانی، ١٢ تن شهروند افغانستان، ۴ نفر شهروند سوئد، ٢ نفر شهروند اوکراین و ٢ نفر شهروند کانادا بودند. این پرواز ٩ خدمه داشت. ٧٠ نفر از قربانیان مرد، ٨١ نفر زن، ۱۵ نفر کودک و یک نفر نوزاد گزارش شده است.
منصور درجاتی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران می گوید بر پایه برآوردهای اولیه نقص فنی علت سقوط هواپیما بوده و علت دقیق این نقص پس از بررسی کارشناسان مشخص خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا پرواز شماره ۷۵۲- PS این هواپیما در صبح روز چهارشنبه، با یک ساعت تاخیر از مقصد تهران انجام شد و لحظاتی پس از برخاستن از فرودگاه در حدود ساعت ۶ بامداد به وقت محلی سقوط کرد. سازمان هواپیمایی کشوری ایران محل سقوط را صباشهر از توابع استان تهران گزارش کرده است.
نوراله طاهری، فرماندار شهریار می گوید لاشه هواپیما در محوطه ای به وسعت یک کیلومتر مربع پخش شده و رییس مرکز اورژانس تهران گفته با توجه به وضعیت سقوط هواپیما اجساد سرنشینان آن «تقریبا متلاشی شده» و شناسایی قربانیان بسیار دشوار است.
علی ربیعی، سخنگوی دولت اسلامی ایران، در بیانیه ای ضمن تغییر موضع قبلی دولت در باره عدم همکاری با بوئینگ و اعلام آمادگی برای همکاری با طرف های مختلف، مجدداَ احتمال حمله موشکی به هواپیما را قاطعانه رد کرد.
آیت الله علی خامنه ای سردسته جناتی کاران حکومت اسلامی، لکنت زبان گرفته و تا به حال در باره فاجعه سقوط هواپیما سکوت کرده است. حسن روحانی نیز صرفا در تماس با سران خارجی به این مسئله پرداخته است. سران کشوهای دیگر از جمله اوکراین، آمریکا، کانادا، بریتانیا و افغانستان ضمن اظهار هم دردی با قربانیان، به چگونگی سقوط این هواپیما واکنش نشان دادهاند.
یک نماینده مجلس اسلامی ایران هم مقامات کشور را به تناقض گویی درباره «جعبه سیاه» هواپیمای ساقط شده متهم کرده است.
اوکراین حمله موشکی یا اقدام تروریستی در وقوع این سانحه را متحمل می داند. هیاتی از اوکراین صبح پنج شنبه نهم ژانویه - ۱۹ دی ماه برای تحقیق درباره علت سقوط هواپیما وارد تهران شده است.
بعداز ظهر پنج شنبه ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین، در بیانیه ای خواهان دسترسی به گزارش های جدید درباره سقوط هواپیما شده است. او گفته: «کشور ما به دنبال کشف حقیقت است. برای همین ما در حال گفتگو با شرکای بین المللی خود هستیم. اگر شما هر نوع مدرک و شواهدی دارید که به ما در تحقیقات مان کمک می کند لطفا برایمان بفرستید.»
دستگاه اطلاعاتی آمریکا می گویند بوئینگ مسافری اوکراین براثر اصابت دو موشک سقوط کرده است.
دو شبکه آمریکایی سی.بی.اس، نیوزویک و خبرگزاری رویترز در خبری کوتاه به نقل از چند مقام آمریکایی که هویت شان مشخص نیست، نوشته اند: «هواپیمای اوکراینی با موشک ساقط شده است.»
ظاهرا این دو موشک اشتباها به هواپیمای اوکراینی اصابت کرده است.
کارشناسان اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) این احتمال را قوی می دانند که هواپیمای اوکراینی پرواز ۷۵۲- PS به اشتباه و به طور تصادفی از سوی پدافند هوایی ایران هدف قرار گرفته است.
علاوه بر کارشناسان اطلاعاتی پنتاگون، دستگاه های اطلاعاتی عراق نیز تایید می کنند که بوئینگ مسافری اوکراین با موشک های پدافند هوایی ایران که سیستم روسی است، هدف قرار گرفته است.
منابع پنتاگون به عنوان شاهد به ثبت ۳ نور مادون قرمز از سوی ماهواره ها اشاره می کنند که دو تای مربوط به شلیک دو موشک و سومی مربوط یک انفجار بوده است.
تصاویر خدمه و کادر پرواز هواپیمای اوکراین
شامگاه پنج شنبه به وقت اروپای مرکزی جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز در یک کنفرانس خبری اعلام کرد هواپیمای اوکراینی که بامداد چهارشنبه در ایران سقوط کرد، توسط یک موشک زمین به هوای ایران سرنگون شده است.
جاستین ترودو گفت: «ما اطلاعاتی از منابع متعدد داریم از کشورهای مختلف و سازمان اطلاعاتی خودمان که هواپیما در اثر شلیک یک موشک زمین به هوای ایرانی سقوط کرده است. ممکن است اقدام به این شلیک اشتباه بوده باشد ولی اطلاعات جدید به ما میگوید که نیاز به تحقیقات جدید و وسیع در این زمینه داریم.»
اظهارت غیرحرفه ای مسئولان حکومت اسلامی در مورد سقوط بوئینگ اوکراینی نیز به شبهه ها در مورد علت فاجعه افزوده است. آن ها با عجله ادعا کردند که نقص فنی در موتور هواپیما موجب سقوط آن شده است. بعد هم ادعا کردند که بخشی از جعبه سیاه هواپیما از بین رفته است. مقام های حکومت اسلامی ایران، هم چنین گفته اند که جعبه سیاه هواپیما در اختیار شرکت سازنده هواپیما قرار نمی دهند.
حسن رضائی فر رییس کمیسیون بررسی سانحه سازمان هواپیمایی به خبرگزاری فارس گفت: «ما از آمریکا به عنوان کشور طراح بوئینگ بابت حضور در کمیسیون بررسی سانحه دعوت کرده ایم، اما هنوز درخواست حضور به ما نداده اند، نماینده به ما معرفی کرده اند اما نگفته اند که قطعا حضور می یابند.»
آسوشیتدپرس از قول پیمان پسیان، از مسئولان سابق «انجمن میراث فرهنگی ادمونتون» نوشته که ۲۷ نفر از اعضای این جامعه در پرواز یاد شده جان باخته اند. او از جمله به پدرام موسوی و مژگان دانشمند، زوج استاد دانشگاه آلبرتا اشاره کرده که همراه دو دخترشان در هواپیما بودند. پیمان پسیان گفته فعلا نمی توان چیزی در باره علت سقوط گفت و تنها باید به یاد آورد که «یک درصد ایرانیان مقیم آلبرتا کشته شده اند و این دهشتناک است.»
دولت بریتانیا در پشتیبانی از درخواست دولت اوکراین، خواهان «تحقیق کامل و شفاف» درباره علت سقوط هواپیمای مسافربری اوکراینی شده است.
بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، در گفت و گویی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین، حمایت بریتانیا را از تحقیقات کامل برای روشن شدن علل سرنگونی هواپیما اعلام کرده است.
نشریه نیوزویک روز پنج شنبه ۱۹ دی در گزارشی نوشت که «یک مقام وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، یک مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا، و یک مقام اطلاعاتی عراقی» به این نشریه گفته اند که آن ها معتقدند هواپیمای مسافربری اوکراینی که بیرون شهر تهران سقوط کرد، هدف یک موشک ضدهوایی قرار گرفته است.
به گزارش نیوزویک، این سه گفته اند که ایران با یک موشک تور-ام۱ ساخت روسیه این هواپیما را لحظاتی پس از برخاست از فرودگاه امام خمینی، زده است.
مقام پنتاگون و مقام ارشد اطلاعاتی آمریکا به نیوزویک گفته اند که ارزیابی پنتاگون این است که ایران به اشتباه این هواپیمای مسافربری را زده است و سیستم پدافند هوایی ایران پس از حمله موشکی سپاه به پایگاه های آمریکا، هم چنان فعال بوده است.
ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا از اظهار نظر در این باره به نیوزویک خودداری کرده است.
در همین حال، رویترز به نقل از سخنگوی نخست وزیر بریتانیا نیز نوشته که او در پاسخ به گزارش ها در مورد سقوط هواپیمای اوکراینی در ایران گفته است که: «من در این باره گمانه زنی نمی کنم. اما گزارش هایی که تاکنون دیده ایم بسیار نگران کننده است.»
پرواز ۷۵۲ هواپیمایی بین المللی اوکراین، از فرودگاه امام خمینی تهران به پایخت اوکراین می رفت که ساعاتی پس از حمله موشکی سپاه، در حوالی شهر جدید پرند استان تهران با ۱۷۶ سرنشین سقوط کرد و همه سرنشینان آن که عمدتا شهروند ایرانی بودند، کشته شدند.
پیش تر در شبکه های اجتماعی، دو عکس از آن چه ادعا شده قطعه ای از یک موشک تور-ام۱ در ایران و در نزدیکی محل سقوط هواپیما را نشان می دهد، منشتر شده بود.
استین ترودو، نخست وزیر کانادا می گوید چندین منبع معتبر می گویند هواپیمای اوکراینی با شلیک موشک توسط ایران سرنگون شده است.
ترودو عصر چهارشنبه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: خبر شوک آور است. اطلاعاتی از چند منبع از جمله متحدانمان داریم که موشک ایرانی هواپیما را هدف قرار داده است.
او افزود: هدف قرار دادن هواپیما با موشک از سوی ایران ممکن است غیرعمد بوده باشد. اما باید تحقیقات کامل و معتبر صورت بگیرد.
نخست وزیر کانادا، افزود: «حالا بیش از هر زمان دیگری مهم است که ببینیم چرا این اتفاق افتاد؛ خانواده قربانیان پرواز خواهان پاسخ هستند، من خواهان پاسخ هستم. تا زمانی که عدالت برقرار نشود، ما آرام نخواهیم نشست.»
همین چند هفته پیش بود که سپاه پاسدارن، بسیج، مامورین وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، ارتش و...، ١٥٠٠ معترض ایرانی را در شهرهای مختلف کشور و با فرمان مستقیم رهبر و رییس جمهور کشتند و هزاران نفر را نیز زخمی و حدود ده هزار نفر را دتسگیر کردند. مردم در اعتراض به افزایش سه برابری قیمت بنزین توسط دولت، به خیابان ها آمده بودند. قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و نفر اول نظامی کشور و همه کاره رهبر مسئولیت مستقیم در این کشتار داشت. در واقع دستان خامنه ای رهبر، قاسم سلیمانی همه کاره رهبر و روحانی رییس جمهوری به خون صدها هزار مردم ایران و کشورهای منطقه آلوده است.
اعتراضات دی ماه ۱۳۹۶ جریان پیدا کرد و پیش زمینه های اعتراض بزرگ آبان ماه را فراهم کرد. اکنون خیزش آبان ماه به یک خیزش عظیم تری منجر خواهد شد. بنابراین، پرونده اعتراضات چهار دهه اخیر و اعمال جنایت کارانه حکومت اسلامی در مقابل خواست ها و مطلبات بر حق و عادلانه معترضین، هم چنان باز است. حکومت اسلامی بیش از این نمی تواند از پاسخ گویی به خواسته های مردم فرار کند و صرفا متکی به سرکوب و کشتار باشد.
حقیقتا در این چهار دهه «مرگ کسب و کار» سران و مقامات و نهادهای حکومت اسلامی بوده است.
«مرگ کسب و کار من است» داستانی است از جنایت و مرگ و تباهی. داستانِ غرق شدن در دام جنایت و توجیه آن با الفاظ زیبا. این داستان شما را با خود از جنگ جهانی اول همراه می کند، به دوران افسردگی بزرگ می برد، از آن جا به حزب نازی و سپس در جنگ جهانی دوم مستقیما به اردوگاه آشویتس منتقل می شوید و لحظه به لحظه با ساخت و کارکرد این اردوگاه آشنا می شوید. این که چگونه و چرا ساخته شد، با چه مشکلات و معضلاتی همراه بود و چگونه همواره توسط رییس اردوگاه در حال ارتقا بود.
این کتاب در واقع زندگی نامه «رودلف هوس» فرمانده اردوگاه آشویتس است که «روبر مرل» آن را در قالب یک رمان بسیار جذاب در آورده است و زنده یاد احمد شاملو آن را ترجمه کرده است.
پدر رودلف، بسیار مذهبی بود و او را نذر کلیسا کرده بود اما رودلف همیشه در قلب خود عمویش را که یک افسر بود می ستود. آرزوی او این بود که مانند عموی خود فردی نظامی شود اما آن را غیرممکن می دید تا زمانی که واقعه ای کوچک مسیر زندگی او را تغییر داد.
او در سن ١٦ سالگی با فرار از خانه به ارتش ملحق شد و با وجود سن کمش به کمک اطاعت محض و انضباط زیاد مدارج ترقی را طی کرد. به همین ترتیب، او قسمت اعظم زندگیش را در جنگ صرف کرد. (جنگ جهانی اول) او پس از مدتی اتمام جنگ، به حزب نازی پیوست. او ماموریت های مختلفی را به عهده گرفت، و به دلیل قتل معلمی به دستور حزب چند سال از عمر خویش را در زندان سپری کرد. پس از آزادی او هم چنان به فعالیت های خود برای حزب ادامه داد. او را برای کار در مزرعه ای گماردند. او توانست با آباد کردن مزرعه در زمان کوتاه قدرت تشکیلات دهی بالای خود را نشان دهد. تا زمانی که او را به ریاست اردوگاه آشویتز منصوب کردند و …
در حقیقت این کتاب زندگی نامه یک جلاد مدرن است، و چارچوب زمانی آن وقایع تاریخی مسلمی است که در نیمه اول قرن حاضر بر اروپا گذشته است.
اگر بخواهیم به معنای واقعی به نمونه های قاسم سلیمانی در تاریخ اشاره کنیم نمونه اش همین رودلف هوس است و هم چنان که هیتلر رهبر رودلف بود خامنه ای هم مانند هیتلر رهبر سلیمانی است! حکومت اسلامی تا روزی که در قدرت است امکان ندارد که آب خوش از گلوی مردم ایران پایین برود.
بی تردید سرکوب از طریق تشدید سانسور و سرکوب و خفقان، تاثیر موقت دارد. از طرفی زخم های غیر قابل ترمیمی بر پیگر به جا می گذارد و با توجه به کوتاه تر شدن فاصله اعتراضات، سیاست وحشیانه ای است که نتیجه معکوس خواهد داد. گرچه نمی توان برای وقوع مجدد اعتراضات تاریخی مشخصی تعیین کرد، اما می توان به صورت قاطع تاکید کرد که اعتراضات در جریان است و تمام نخواهد شد، مگر این که حاکمیت موجود به کلی تغییر کند.
حکومت اسلامی ایران، به بحران های داخلی و منطقه ای و جهانی متعدی دست به گریبان است از این رو، این حکومت هر حرکتی و تکانی می خورد بیش تر در باتلاق بحران هایش فرو می رود. دور نیست که مردم آزاده ایران این حکومت جانی را نیز همانند حکومت پهلوی سرنگون خواهند کرد و برای همیشه به حاکمیت ها جنایت کارانه شاه و شیخ در ایران، خاتمه خواهند داد!
جمعه بیستم دی ١٣٩٨ - دهم ژانویه ٢٠٢٠
*ویدئوی سخنان کوتاه قاسم سلیمانی در دفاع از نظام اسلامی و ولایت فقیه:
https://youtu.be/JD-04Fo23Zo
*ویدئوی لحظه اصابت موشک به هواپیمای اوکراینی:
https://youtu.be/B4imMXlnyI8