چهل سال خون گریستیم بسه دیگه می ایستیم!

بهرام رحمانی
November 20, 2019

    bahram.rehmani@gmail.com

 

روز جمعه ٢٤ آبان ١٣٩٨ - ١٥ نوامبر ٢٠١٩، پس از اعلام افزایش قیمت بنزین توسطه دولت اسلامی ایران، مردم بیش از صد شهر ایران، به خیابان ها ریختند و به این مسئله اعتراض کردند.

اما «بازنشستگان متحد ایران» با صدور قطعنامه ای اعلام کرده اند: «گسترده تر شدن فقر و فلاکت در جامعه، بنیان های زندگی بازنشستگان را هم چون سایر اقشار زحمت کش به سوی فروپاشی کشانده است.

تبعیض و نابرابری های اقتصادی و اجتماعی فاصله میان اکثریت زحمت کش جامعه با ثروتمندان و صاحبان قدرت را به شکل عریانی نشان می دهد. این تضادها و تفاوت ها موجب گردیده است که بازنشستگان نیز از این مناسبات رنج برده و به اشکال مختلف، نارضایتی خود را اعلام نموده و به بیان خواست های خود بپردازند.» (ضمیمه شماره ١)

به گفته انوشیروان محسنی‌ بندپی، استاندار تهران در اعتراضات مردمی به افزایش قیمت بنزین در ایران از ۳۱ استان، ۲۲ استان کشور درگیر بودند. در چهارمین روز اعتراضات شهر شیراز خبرساز بود. معترضان کنترل بخشی از محله ‌های این کلانشهر ایران را به دست گرفتند. با تاریکی هوا، ابتدا تهران ‌پارس در شرق تهران شلوغ شد، سپس خبر رسید که گروهی از لباس شخصی‌ ها، بسیجی‌ ها و پاسداران به دانشجویان معترض دانشگاه تهران حمله کردند.

سپاه پاسداران حکومت اسلامی، دوشنبه ۲۷ آبان در چهارمین روز اعتراضات سراسری در بیش از یکصد شهر ایران اعلام کرد که با «ادامه هرگونه ناامنی و اقدامات مخل آسایش و آرامش مردم» قاطعانه برخورد می ‌کند.

ارتش حکومت اسلامی ایران نیز با صدور بیانیه‌ای، اعتراض‌ های چند روز گذشته ایران «فتنه جدید» توصیف کرده و نوشته است «دشمنان زخم ‌خورده»، «افراد مزدور یا فریب ‌خورده» و «رسانه‌ های شیطانی» قصد مقابله با جمهوری اسلامی را دارند. ارتش ایران در این بیانیه گفته است که در برابر چنین حوادثی «با تمام قدرت ایستاده است.»

فرماندهان ارتش حکومت اسلامی ایران، هم چنین امروز خبر از برگزاری یک رزمایش زمینی در منطقه شمال غرب داده‌ اند. بر اساس گزارش برخی رسانه‌ های داخلی این رزمایش از عصر دوشنبه ۲۷ آبان شروع شده است.

در روزهای اخیر برخی استان‌های شمال غرب و غرب ایران مانند آذربایجان شرقی، کرمانشاه، کردستان و زنجان شاهد تجمعات اعتراضی بود که منجر به درگیری بین معترضان و نیروهای انتظامی و امنیتی شد.

‌‌آن چه که مقامات حکومت اسلالمی و ایسنا از آن به عنوان خسازت زدن به «اموال عمومی» اسم می برند، اکثرا بانک ها، دفاتر مذهبی وابسته به خامنه ای و امام جمعه ها و هم چنین مراکز دولتی و محل های استقرار نیروهای سرکوبگر حکومتی هستند که در جریان اعتراضات اخیر به گرانی بنزین، توسط مردم خشمگین به آتش کشیده شده اند.

 

 

نیروهای امنیتی برای سرکوب شدیدتر معترضین شیراز، حتی از طریق هلیکوپتر به مردم تیراندازی کردند.

منابع مختلف، از جمله رسانه های رسمی حکومت اسلامی از اعتراض و تظاهرات گسترده در سراسر ایران خبر داده‌ اند. دست کم هزار نفر بازداشت، گروهی کشته و بسیاری زخمی‌ شده ‌اند که شمار دقیق آن ها به ویژه به دلیل مسدود کردن شبکه های اجتماعی توسط حکومت اسلامی، روشن نیست. در طول پنج روز گذشته، با وجود قطع اینترنت بسیاری از معترضین و شاهدان عینی تلاش کردند اخبار اعتراضات را به رسانه‌ های خارج از کشور می ‌رسانند.

مقام‌های رسمی تاکنون مرگ هفت نفر از ماموران امنیتی یا اداری حکومت شامل سه نفر بسیجی، دو افسر پلیس، یک کارمند شهرداری و یک کارمند جهاد دانشگاهی را تایید کرده ‌اند.

هم زمان سازمان عفو بین ‌الملل اعلام کرده است در جریان اعتراض‌های چند روز اخیر در ایران، حداقل ۱۰۶ نفر در ۲۱ شهر ایران کشته شده ‌اند.

این سازمان در بیانیه خود نوشته که باور دارد تعداد کشته ‌شدگان بیشتر از رقمی است که اعلام کرده است. پیش از این در برخی گزارش‌ های غیررسمی تعداد کشته ‌شدگان ۲۰۰ نفر اعلام شده بود.

بر اساس گزارش ‌ها در استان فارس ۱۰ نفر و در استان اصفهان شش نفر از معترضان کشته شده ‌اند.

مقامات محلی در شهرهای مختلف از کشته شدن یک نفر در سیرجان، یک نفر در شهریار، یک نفر در اسلامشهر، دو نفر در بومهن و یک نفر در ملارد خبر داده ‌اند.

برخی از فعالان سیاسی سیرجان خبر داده‌اند که یک نفر دیگر نیز در این شهر کشته شده است.

خوزستان یکی از استان‌ هایی بود که اولین اعتراضات در آن شکل گرفت و فیلم ‌های منتشر شده از برخی شهرهای این استان حکایت از درگیری شدید بین مردم و نیروهای امنیتی داشته است.

کریم دحیمی، فعال حقوق بشر، در این زمینه به رادیو فردا گفت که بر اساس اطلاعاتی که تا روز سه شنبه دریافت کرده، ۲۸ نفر در ماهشهر، ۱۰ نفر در بهبهان، شش نفر در خرمشهر، دو نفر در اهواز و چهار نفر در کوت عبدالله باوی کشته شده‌ اند.

به گفته دحیمی، در درگیری ‌های روز دوشنبه در ماهشهر حداقل ۲۰ نفر کشته شده ‌اند. او اسامی ۱۳ نفر از این افراد را در اختیار رادیو فردا گذاشته است. در روزهای گذشته نیز هشت نفر در این شهر کشته شده بودند.

هم چنین بر اساس گزارش‌ ها، درگیری‌ ها در شهرهای اطراف تهران از جمله ملارد، بهارستان و اسلامشهر شدید بوده است.

شدت این درگیری ‌ها به اندازه‌ای بوده که خبرگزاری ایسنا شامگاه دوشنبه خبر داد یک فرمانده گردان و دو بسیجی در این مناطق کشته شده ‌اند.

ایسنا به نقل از سپاه سیدالشهدا استان تهران مدعی شده که مرتضی ابراهیمی، فرمانده گردان امام حسین، و مصطفی رضایی، بسیجی، در شهرستان ملارد کشته شده‌ اند.

بر اساس این گزارش، مجید شیخی نیز در شهرستان بهارستان کشته شده است.

این خبرگزاری اشاره ‌ای به تعداد معترضان کشته شده در این درگیری ‌ها نکرده است.

با این حال، بر اساس آمار پنج نفر در شهرهای استان تهران کشته شده ‌اند.

نهادهای رسمی نیز از کشته شدن یک سرگرد نیروی انتظامی به نام ایرج جواهری در کرمانشاه خبر داده ‌اند.

در همین حال، شبکه حقوق بشر کردستان از کشته شدن ۱۶ نفر در درگیری ‌های کرمانشاه خبر داده است. سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» نیز تعداد افراد کشته شده در این شهر را ۱۶ نفر اعلام کرده است.

شبکه حقوق بشر کردستان از کشته شدن هشت نفر در جوانرود، یک نفر در سنندج و هفت نفر در مریوان خبر داده است.

روز شنبه و قبل از قطع کامل اینترنت در ایران چندین فیلم از منابع مختلف درباره شلیک گلوله مستقیم ماموران امنیتی در جاده ساوه به یک نفر منتشر شد. فیلمی نیز از شلیک گلوله به یک نفر در منطقه زینبیه اصفهان منتشر شده است.

با وجود این آمارها، مقامات حکومت اسلامی، هم چنان درباره تعداد کل کشته ‌شدگان سکوت کرده ‌اند.

تنها خبرگزاری فارس، اعلام کرد که «تلفات جانی» در این اعتراضات نسبت به اعتراضات دی‌ماه بیش تر بوده است. در اعتراضات دی‌ ماه بر اساس آمار رسمی حداقل ۲۵ نفر کشته شدند.

 

هم چنین گزارش شده که سپیده قلیان، خبرنگار جوان حامی کارگران شرکت هفت تپه، که به تازگی با وثیقه به طور موقت آزاد شده بود بار دیگر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. تصاویر ویدئویی منتشرشده در شبکه ‌های اجتماعی نشان می‌ دهد که او در تجمعی مردمی در خوزستان در حالی که برگه ‌ای را به دست دارد شعار می ‌دهد: «نه تهدید، نه زندان دیگر اثر ندارد.» روی این برگه نوشته شده است: «بنزین را ۳۰۰ درصد گران کردید، دستمزدها را هم زیاد کردید؟»

 

حمیده زرآبادی‌، نماینده مجلس شورای اسلامی خواستار رفع محدودیت دسترسی به اینترنت شد. به گفته زرآبادی اختلال در شبکه جهانی اینترنت خود «نارضایتی جدیدی» در میان شهروندان ایجاد کرده است. زرآبادی تاکید کرد: «حتی قطعی اینترنت در مناطقی که هیچ مشکلی وجود ندارد هم وجود دارد.»

مسئولان امنیتی برای مهار اعتراض ها در ایران، ارتباطات اینترنتی را کند یا به ‌طور کلی قطع کرده‌ اند. به گفته زرآبادی، قطع اینترنت وضعیت خبررسانی را دچار مشکل کرده است و بر «التهاب» در جامعه افزوده است. قطع اینترنت در کسب و کار در ایران نیز اخلال به‌ وجود آورده است.

 

سازمان عفو بین الملل روز دوشنبه اعلام کرد که گزارش هایی مبنی بر کشته شدن ده ها نفر در ناآرامی های ایران دریافت کرده است. این نهاد مدافع حقوق بشر گفته است که از دریافت این گزارش ها که با مسدود شدن اینترنت در ایران همراه بوده «وحشت زده» شده است. عفو بین الملل اعلام کرده است که در مورد گزارش های دریافتی از ایران تحقیق خواهد کرد.

این سازمان مدافع حقوق بشر، اعلام کرده است که بنا به گزارش های دریافتی صدها نفر در اعتراضات ایران زخمی شده اند. عفو بین الملل افزوده است که بنا به گزارش های دریافتی بیش از هزار نفر از روز جمعه در ایران بازداشت شده اند.

 

هم چنین سخنگوی سازمان ملل  اعلام کرد که آنتونیو گوترش دبیرکل با نگرانی روند سرکوب اعتراضات در ایران را دنبال می ‌کند. استفان دوجاریک بر حق راه پیمایی آزادانه مردم تاکید کرد.

نشست حبری روزانه استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل درباره منع گسترش سلاح‌ های هسته‌ ای در خاورمیانه بود. اما یکی از خبرنگاران با طرح پرسشی بحث را به اعتراضات سراسری در ایران و سرکوب بی‌ سابقه معترضان کشاند. دوجاریک در پاسخ گفت:

«ما یک چارچوب حقوق بشری داریم که بین آزادی راهپیمایی مردم و احترام به حقوق دیگران از جمله تمایل مردم برای ادامه زندگی، تعادل برقرار کرده است. اما موضوع اصلی این است که مردم حق راه پیمایی آزادانه دارند.»

 

بدین ترتیب، اعتراض های بر حق و عادلانه مردم ایران هم چون گذشته، با خشونت دولتی مواجه شد؛ با فرمان مستقیم علی خامنه ای رهبر حکومت اسلامی، کلیه نیروهای سرکوبگر پلیس، بسیح، سپاه، نیروهای امنیتی و لباس شخصی ها، مستقیما به مردم معترض تیراندازی کردند. در چنین روندی، تظاهرات کنندگان خشمگین تر شدند و به پاسگاه های پلیس و اماکن دولتی یورش بردند و با سر دادن شعارهایی علیه حکومت اسلامی هم چون «خامنه ای، روحانی، حیا کن ممکلت را رها کن»، تصاویر خامنه ای و خمینی به آتش کشیدند.

نیروهای سرکوبگر حکومتی، حتی با هلیکوپتر به سمت مردم تیراندازی کرده اند. اما با این وجود، اعتراض مردم لحظه به لحظه در حال گسترش است و خیابان های بسیاری از شهرهای ایران به تسخیر مردم درآمده اند.

 

بهروز بنیادی نماینده مجلس شورای اسلامی ایران در گفت و گو با ایلنا، خبرگزاری کار ایران، با اشاره به اعتراض های جاری اجتماعی به افزایش بهای بنزین در كشور، چنین اقرار کرده است كه سران قوا و كل حاكمیت در تصمیم گیری های خود دچار سردرگمی هستند و حقیقت را نیز در مورد تصمیم های خود به مردم نمی گویند.

عضو فراكسیون «امید» مجلس شورای اسلامی گفته است كه عدم صراحت و شفافیت در تصمیم گیری ها از دلایل مهم اعتراض های جاری است كه به گفته او، كل حكمرانان را زیر سئوال برده اند.

بهروز بنیادی اعتراضات جاری را واكنش قابل فهم به «عدم صداقت حكمرانان نظام اسلامی» خوانده و افزوده است كه مقامات به مردم حقیقت را نمی گویند زیرا بر اساس محاسبات یارانه هر یك از شصت میلیون ایرانی نیازمند از محل افزایش بهای بنزین باید بین ١٠٠ تا ١٥٠ هزار تومان باشد نه ٥٠ هزار تومان و دولت كه مدعی است ریالی از این پول صرف امور دیگر نخواهد شد باید بگوید با دو سوم این پول پس از پرداخت یارانه ها چه می خواهد بكند.

بهروزی بنیادی گفته است: «این نشان می‌دهد که مجموعه حکمرانی دچار سردرگمی است و یک تحلیل درست از شرایط (کشور) ندارد و برنامه ‌ریزی دقیقی را انجام نمی ‌دهد و مکررا با تصمیماتی منجر به نارضایتی و افزایش فشار به مردم می ‌شود و این یک واقعیت است.»

بهروز بنیادی تصریح نموده كه در موضوع افزایش بهای بنزین كه با تائید رهبر جمهوری اسلامی صورت پذیرفته یكی از سران قوا گفته است كه با این تصمیم موافق نبوده و سخنگوی مجلس نیز افزوده است كه در این تصمیم گیری نقشی نداشته است. مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز كوچك ترین نقش خود را در گرفتن این تصمیم تكذیب كرده و مهم تر از همه خود رهبر حكومت اسلامی ایران، علی خامنه ای، گفته است كه از افزایش بهای بنزین از آن رو حمایت كرده که تصمیم سران سه قوه بوده است والا خود او شناخت كارشناسانه ای از موضوع ندارد، هر چند هیچ كدام از تصمیم های سران سه قوه بدون تایید رهبر جمهوری اسلامی دارای اعتبار نیست.

بهروز بنیادی در جای دیگری از سخنانش افزوده است كه رویدادهای جاری كشور نشان می دهند كه تحریم ها كاغذ پاره نیستند و مجلس نیز جایگاه و مقامی در تصمیم گیری های نظام ندارد.

 

در چنین شرایطی، غیر از این که دولت های روسیه و ترکیه و سوئد، علنا از حکومت اسلامی دفاع می کنند اما سایر دولت ها جهان سرمایه داری تیز نگران تحولات ایران هستند. برای مثال، آلمان و آمریکا اعلام کرده اند که می خواهند شبکه خبررسانی را برای معترضان ایران مهیا کنند اما هنوز هیچ کاری انجام نداده اند.

در شرایط حساس کنونی جامعه ما، ضرورت دارد که مردم به مبارزه مستقل و قدرتمند خود متکی باشند و اجازه ندهند هیچ دولتی از مبارزه بر حق و عادلانه و جان فشانی هایشان در راستای رقابت های خود با حکومت اسلامی سوء استفاده سیاسی کنند. هر چند که پیشاپیش سران مرتجع و دروغگوی حکومت اسلامی از رهبر تا رییس جمهورشان، از وزیر اطلاعات تا سپاه پاسداران شان، همگی ریاکارانه اعتراضات مردم را به «توطئه دشمن» نسبت می دهند.

به علاوه در تظاهرات ها نباید اجازه داد تا شعارهایی هم چون «رضا شاه روحت شاد» و یا وابستگی به جریاتات فرصت طلب، سر داده شود. اگر یادمان باشد شعار «رضا شاه روحت شاد» در دی ماه ٩٦ نیز در یکی دو شهر سر دادح شده بود حتی روزنامه جمهوری اسلامی (ضمیمه ٢)، طی مقاله ای به وزارت اطلاعات شان انتقاد کرده بود که چرا و به چه دلیلی این شعار را به درون تظاهرات ها انداختید؟ آیا مردم با شنیدن نام رضا شاه می ترسند و به خانه هایشان می روند؟ بنابراین، چنین شعارهای برای جنبش مستقل مردمی ایران و در پیشاپیش همه جنش کارگری، جنبش زنان، جنبش دانشجویی، جنبش محیط زیست و هم چنین جنبش خلق های تحت ستم و آزادی خواه و برابری طلب و عدالت جوی سراسر ایران، بسیار مضر هستند. باید از سر دادن شعارهای تفرقه انگیر «ملی و مذهبی» پرهیز شود و به کلی شعارهای معترضین را علیه کلیت حکومت اسلامی متمرکز کرد به ویژه، همواره خبرهای تفرقه انگیر و منحرف کننده ای از دهان سران و مقامات حق باز و دزد و آدم کش حکومت اسلامی و رسانه های وابسته به آن ها شنیده می شود.

برای مثال، ربیعی این عنصر اطلاعاتی با سابقه حکومت اسلامی که اکنون سخنگویی دولت ریاکار شیخ حسن روحانی را به عهده دارد درباره تظاهر کنندگان این چنین دروغ شاخداری ساخته است:

«... گزارشاتی داریم که به طور مکرر از سلاح گرم و سرد استفاده کردند و تعدادی از ماموران امنیتی و انتظامی را مورد حمله قرار داده، آنان را گروگان گرفتند یا کشتند.» او در ادامه اعاهای دروغش افزود: «قطعا حساب معترضین که ما چیزی جز خدمت به آنان نداریم و برای آنان آمده ایم و حساب آنان که نگران معیشت و زندگی خودشان هستند، با کسانی که با سلاحی که وقتی مطالعه شده گلوله این سلاح ها از گلوله های متعارف مورد استفاده دولتی نیست و سلاح هایی که از جاهای مختلف تهیه شده و دست به تیراندازی زدند، جدا است.»

به نظر می رسد ربیعی که سیاست های سخنگوی حکومت هیتلر، «گوبلز» را خوب حفظ کرده است که گفته: دروغ هر چه بزرگ تر باشد باورش از سوی مردم بیش تر است؛ در ادامه گفت «این قبیل رفتارها را با سیاست های تروریست های قدیمی کشور مقایسه کرد:، کرد: «در حوادث روزهای اخیر مردم گزارش داده اند که عده ای با ماسک یا پوشاندن صورت خود و به صورت حرفه ای، خشونت بالایی به خرج می دهند. همین جا اعلام می کنم نظام جمهوری اسلامی ایران و دولت ایران اعتراض را حق همه مردم می داند، اما معترض با اغتشاشگر متفاوت است.»

ربیعی و سایر مرتجعین آدمش حکومت اسلامی از طریق رسانه های سراسر که در اختیار مطلق خود دارند و شبکه های اجتماعی را نیز بسته اند یک طرفه و مدوام این دروغ های خود را تکرا می کنند و از جمله مدعی اند معترضین به اموال عمومی مردم آسیب رسانده اند. در حالی که روز جمعه، مردم جان به لب رسیده با افزایش قیمت بنزین به خیابان ها آمدند، همواره با تهدیدهای خامنه ای، روحانی، سپاه و عناصر ریز و درشت حکومت مواجه شدند. هنگامی نیروهای سرکوبگر مستقیما به روی مردمی تیراندازی کردند و سینه هایشان را شکافتند که تنها سلاح شان اعتراض و سر دادن شعار بود. در چنین حمله وحشیانه از زمین و از هوا با هلیکوپتر مردم چاره ای جز حمله به پاسگاه های ادم کشان و بانک ها و مراکز دولتی نداشتند. بنابراین، پرواضع است که عکس العملل و خشم مردم در مقابل فرمان های آدم کشی خامنه ای و روحانی و آدم کشی نیروهای حکومتی، یک اقدام انسانی و سیاسی است.

یا حمید بعیدی ‌نژاد، سفیر حکومت اسلامی در لندن مدعی شد که افزایش قیمت بنزین در شرایط تحریم ‌ها «نشان ‌دهنده پیوند قوی میان حکومت و مردم است.» به گفته بعیدی ‌نژاد، این موضوع در کشورهای غربی نادیده گرفته می ‌شود. 

اما بعیدی ‌نژاد به اعتراض‌ های گسترده‌ای که در بیش از ۱۰۰ شهر ایران جریان دارد، اشاره‌ ای نکرد.

خامنه ای سردسته آدم کشان حکومت اسلامی، بدون اشاره به تعداد افراد کشته شده توسط مامورینش، اعلام کرد که در این اعتراضات «تعدادی جان باختند و مراکزی تخریب شد.»

لازم به ذکر است که در ویدیوهایی که از اعتراضات منتشر شده، مشاهده می ‌شود که نیروهای امنیتی ملبس به لباس مخصوص و کلاه ‌های ماسک دار اقدام به شکستن شیشه خودروها می‌ کنند. در شبکه‌ های اجتماعی، تخریب و به آتش کشیده شدن اماکن به این نیروها نسبت داده شده است.

 

لطف الله دژکام، امام جمعه شیراز به مسئولان شورای تامین استان فارس هشدار داد و ادعا کرد در صورت عدم مدیریت ناآرامی‌ های پس از افزایش قیمت بنزین خود شخصا به همراه اعضای نیروی مقاومت بسیج وارد میدان خواهد شد.

به گزارش ایسنا، نماینده رهبر در استان فارس که روز دوشنبه در جمع روحانیون و بسیجیان استان سخن می‌ گفت با اشاره به ادامه تحرکات معترضان که وی از آن ها به عنوان «عده قلیل اغتشاشگران» یاد کرد این افراد را شیرازی و از اهالی استان فارس ندانست و بهترین راه برای «پیش برد سامانمند مسائل امنیتی» را استفاده از ظرفیت بسیج توصیف کرد.

امام جمعه شیراز در ادامه با تاکید بر آمادگی نیروی بسیج گفت: «ما انقلاب، دیانت، اسلامیت خود را حفظ خواهیم کرد، رضاخان با تمام قلدری ‌اش نتوانست عمامه از سر آخوند بردارد، شما چه جایگاهی دارید که می‌ گویید آخوند باید برود؛ هر آخوندی دزدی کند من و افراد انقلابی اولین دشمن او هستیم، بسیج و عاشقان نظام اسلامی هم دشمن او هستند؛ اما این‌که تابلوی بسیج را پایین می کشند، غلط می‌ کنند، نمی ‌نشینیم که هرکس هر کار دلش خواست بکند.»

 

محمد، یکی از شهروندان شیرازی با ارسال پیامی برای دویچه ‌وله  از وضعیت محله خود نوشته است:

«سلام من از شیراز پیغام میدم، نمی دونم چه جوری تونستم وصل بشم

اوضاع شهر کاملا امنیتی است به خاطر بارندگی مردم امروز خیلی در سطح شهر نبودند اکثر مغازه ها تعطیل هستند.

تمام مناطقی که  دیروز، دیشب درگیری بود، امروز نیروهای امنیتی آن جا بودند. 

چند تا از محله ها مثل شهرک گلستان وشهرک بِزن مردم درگیر شدند با نیروهای لباس شخصی.

پمپ بنزین‌ها تعطیل هستند چند تایی که باز هستند صف فروش زیاده و پلیس نیروهای امنیتی حضور دارند.

در تمام خیابون ‌هایی که اعتراضات بود تمام بانک ‌ها و امکان دولتی شهرداری آسیب دیدند، می شه گفت هشتاد درصد تخریب شدند.»

 

 

سایت فرارو روز دوشنبه خبر داده که در جریان اعتراضات به افزایش قیمت بنزین در شهرستان کازرون، به حوزه علمیه این شهر حمله شده و بخش‌ هایی از آن به آتش کشیده شده است.

در همین رابطه مدیریت حوزه استان فارس بیانیه‌ ای صادر کرده و در آن  «از مسئولان امنیتی و انتظامی خواست که با فرصت طلبان و حرمت شکنان به مقدسات برخورد جدی تری داشته باشند.»

سایت فرارو عکس ‌هایی نیز از بخش‌ های آتش گرفته این مدرسه علمیه منتشر کرده است.

دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد نیز هدف قرار گرفته است. روز دوشنبه خبرگزاری های دولتی نوشتند چند مهاجم به دفتر امام جمعه یزد دستگیر شده اند. دفتر آیت ‌الله محمدرضا ناصری یزدی، نماینده ولی فقیه در یزد مورد حمله قرار گرفته بود.

از مکان های وابسته به حوزه و ائمه جمعه شهرستان ها که با حمله معترضین واقع شده اند عبارتند از:

دفتر امام جمعه شهر قدس در غرب شهر تهران

دفتر امام جمعه بندر امام خوزستان

مدرسه علمیه امام مهدی در شهر اهواز

مدرسه علمیه زنان کوثر در فردیس کرج

حوزه علمیه زینبیه اصفهان

مدرسه علمیه صالحیه مکتب الصادق کازرون

مدرسه علمیه خاتم الانبیاء شیراز

بسیاری از معترضان در روزهای گذشته شعارهایی چون «توپ تانک فشفشه، آخوند باید گم بشه» سر دادند.

یک فیلم نشان می ‌دهد دفتر امام جمعه شهرک صدرا در نزدیکی شیراز به آتش کشیده شده است.

 

با تاریک شدن هوا، گروهی از بسیجیان، همراه با لباس شخصی ‌ها به تجمع دانشجویان معترض دانشگاه تهران در خیابان ۱۶ آذر حمله کردند.

دانشجویان با انتشار اطلاعیه ‌هایی از مردم درخواست کمک کرده ‌اند. آن‌ ها هشدار داده ‌اند که مبادا حادثه کوی دانشگاه در تیر ۷۸ یک بار دیگر تکرار شود.

روز گذشته نیز دانشجویان دانشگاه تهران در همبستگی با اعتراضات مردمی تجمعاتی را برپا کرده بودند. سعید حبیبا، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، دوشنبه ۲۷ آبان در گفت ‌و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) از دانشجویان گروهی از دانشجویان خبر داد و گفت: «حراست و مسئولان دانشگاه در حال پیگیری وضعیت دانشجویان دستگیر شده هستند.»

هم چنین گزارش شده که شامگاه دوشنبه، مردم در میدان صادقیه تهران هم تجمع کردند. عده ‌ای شعارهایی علیه خامنه‌ای سر داده بودند. بر اساس شنیده‌ها، نیروهای لباس شخصی با معترضان درگیر شدند.

 

 

استانداری البرز  تمامی مدارس در این استان را در روز دوشنبه تعطیل اعلام کرده است. استانداری خوزستان نیز مدارس را در تمامی مقاطع در روز دوشنبه تعطیل و دلیل آن را نیز «آلودگی هوا؟!» اعلام کرده است. 

 

معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار اصفهان از تعطیلی متروی این شهر به دلیل «نبود امنیت» خبر داده است. به گزارش ایرنا، علیرضا صلواتی گفت، قطار شهری اصفهان بعد از «تامین امنیت» در ایستگاه‌های شمال شهر آماده راه‌ اندازی است. 

صلواتی از خسارت دیدن پنج ایستگاه شهری اصفهان در روزهای شنبه و یک شنبه خبر داد. 

 

دانشجویان دانشگاه تهران، با شعار «پول نفت گم شده، خرج بسیجی شده» به معترضان پیوستند.

معترضان در شیراز با شعار مرگ بر اصل ولایت فقیه اعتراضات خود را ادامه دادند.

هم چنین در شهریار روز شنبه ۲۵ آبان ماه معترضان انگشتر نمادین خمینی را آتش زدند.

در رشت نیز مردم با شعار «واویلادیگه پول نداریم» به گرانی‌ ها اعتراض کردند و در کرج مردم در دومین روز اعتراضات شعار «رهبر بی کفایت، نمی ‌خوایم نمی ‌خوایم»؛ شعار مردم معترض در کرج.

معیشت، زندگی؛ حق مسلم ماست از جمله شعارهای مردم در یزد در این اعتراضات بود و معترضان در سرپل ذهاب کرمانشاه شعار مرگ بر گرانی سر دادند.

شعارها اما در یاسوج از سوی مردم در روز شنبه ۲۵ آبان ماه «دیکتاتور حیا کن، مملکتو رها کن - سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن» بوده است.

در تهران نیز مردم «شعار مرگ بر خامنه ‌ای» سر دادند. شعار معترضان در میدان صادقیه تهران هم «توپ، تانک فشفشه، آخود باید گم بشه» بود.

فیلم هایی از تجمعات اعتراضی در شهرهای تبریز، آبادان، اراک، اردبیل، ارومیه، اصفهان، اهواز، ایلام، بندرعباس، بوشهر ، بهبهان، بهمئی (در استان کهگیلویه و بویراحمد)، پاسارگاد، پلدختر، پرند رباط کریم، تبریز، تهران، خرم‌آباد، خرمشهر، دورود، دزفول، دماوند، رشت، رودهن، ساری، ساوه، سرپل ذهاب، سنندج، سیرجان، شاهرود، شوشتر، شهرکرد، شهریار، شیراز، فسا، قائمشهر، قزوین، قلعه حسن‌خان، (شهرقدس) در غرب شهر تهران، قم، کرج، کرمانشاه، کهنوج، گچساران، گرگان، گرمسار، ماهشهر، مریوان، مهدی‌شهر (سنگسر) در سمنان، مشهد، ملک شهر، نجف آباد، نیشابور، ورامین، یاسوج، یزد و... منتشر شده است.

اعتراضات روز شنبه ۲۵ آبان نشان می‌ دهد که بر اثر تیراندازی ماموران دست کم هفت نفر در شهرهای شیراز، بهارستان، کرج، شهریار، بهبهان، مریوان، و سیرجان کشته شده اند.

 

معترضان در شریف آباد شیراز ضمن بستن خیابان‌ ها و آتش زدن لاستیک ها، برخی اماکن دولتی را به آتش کشیده بودند.

آیت ‌الله لطف ‌الله دژکام،  نماینده ولی فقیه در استان فارس دوشنبه ۲۸ آبان، ادعا کرد چنان چه شورای تامین استان نمی ‌تواند اعترضات مردمی یا به تعبیر او «اغتشاشات را جمع کند»، «فردا شخصا و به همراه بسیج به میدان خواهد آمد.» دژکام از مخالفت گسترده مردم شیراز با معممان خبر داد:

«رضا خان با تمام قلدری ‌اش نتوانست عمامه از سر آخوند بردارد، شما چه جایگاهی دارید که می‌گویید آخوند باید برود. هر آخوندی دزدی کند، من و افراد انقلابی اولین دشمن او هستند اما نمی نشینیم که هر کس هر کار خواست بکنند.»

شامگاه دوشنبه معترضان حوزه علمیه کازرون را به آتش کشیدند. خبرهایی هم از حمله به حوزه علمیه زینبیه اصفهان منتشر شده است. دژکام در ادامه سخنانش تلویحا از اختلاف با شورای تامین استان پرده برداشت:

«کسانی که قرآن را در مدرسه کازرون سوزانده ‌اند، کسی که مسجد را آتش می زند و غارت می ‌کند، یعنی هیچ کس را و قرآن و اسلام را قبول ندارد. انتظار ما از شورای تامین استان برخورد با این عوامل است. بحث ما در مورد بنزین نیست، بحث این ست که مسجد را آتش می ‌زنند.»

علاوه بر شیراز، کرمانشاه هم هم چنان ناآرام است. بیش ترین درگیری ‌ها بین معترضان و نیروهای امنیتی، بسیجی ‌ها و لباس شخصی ‌ها دراین شهر در محله‌ های دولت‌آباد، سیده فاطمه، شیرین، رشیدی و جعفرآباد اتفاق افتاد. نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک مستقیم کرده ‌اند.

به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، تعداد کشته ‌شدگان اعتراضات در این شهر تنها در بیمارستان امام رضای کرمانشاه به ۱۶ نفر رسید. به گزارش یک شاهد عینی، این افراد با شلیک مستقیم گلوله به سر کشته شده ‌اند. حدود ۱۰۰ نفر از معترضان که در درگیری با ماموران مجروح شده ‌اند در بیمارستان امام رضا تحت درمان قرار گرفته ‌اند. شامگاه یک شنبه ۲۶ تا ۲۷ آبان بیش ترین درگیری ‌ها بین معترضان و نیروهای امنیتی، بسیجی ‌ها و لباس شخصی ‌ها در کرمانشاه در محله‌ های دولت‌آباد، سیده فاطمه، شیرین، رشیدی و جعفرآباد اتفاق افتاد. نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک مستقیم کرده‌اند، شمار دقیق جان باختگان به دلیل بازپس ندادن جنازه‌ ها مشخص نیست.

 

 

بر اساس گزارش‌ هایی در کرج، عده ‌ای از بسیحیان برای متفرق کردن مردم شروع به تیراندازی به سوی معترضان کردند. در همان حال؛ فرمانده بسیج همکاری بسیج با ناجا در سرکوب معترضان را تایید کرد.

از تعداد مجروحان یا کشته شدگان احتمالی در حمله بسیجیان به معترضان کرج اطلاعی در دست نیست.

بر اساس گزارش‌هایی که شهروندان منتشر کرده ‌اند شامگاه گذشته هم در ۴۵ متری کرج هم ماموران امنیتی و بسیجی‌ ها به سمت مردم شلیک کرده بودند اما معترضان در مقابل آن ها ایستادند.

سردار غلامرضا سلیمانی رییس سازمان بسیج، صبح دوشنبه ۲۷ آبان در سخنانی که به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس بسیج ایراد کرد گفت:

«بسیج پشتیبان همه دستگاه ‌های نظام است اگر نیروی انتظامی هم در این موضوع (سرکوب معترضان) نیاز به کمک داشته، بسیج در حد توان به ناجا کمک کرده است. اگر جایی لازم بوده است بنابر مصوبه شورای تامین استان‌ ها بسیج وارد عمل شود با اقتدار وارد عمل شده و در آینده هم همین طور خواهد بود.»

 

به گزارش رسانه‌های ایرانی، استاندار تهران، خبر کشته شدن یک افسر سپاه پاسداران در اعتراض های ملارد را تائید کرد.

بر اساس این گزارش در ادامه نوشت نیروی انتظامی شهر ماهشهر تاکید کرده در جریان درگیری ها یک نیروی انتظامی کشته و دوتن زخمی شدند.

 

در جریان درگیری ها در اهواز، ٢٠ تظاهر کننده و ٦ تن از عناصر بسیج کشته شدند. پیش تر خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران خبر از کشته شدن یک عضو سپاه و دو عضو بسیج در درگیری های غرب تهران داده بود.

منابع العربیه و الحدث نیز از کشته شدن تظاهر کنندگان و عناصرامنیتی در درگیری شهر فلاحیه خبر دادند. درخبری مشابه از شهر شیراز زد و خوردهایی میان عناصر بسیجی و تظاهر کنندگان رخ داده است.

کلیپ هایی به اشتراک گذاشته شده اند که نشان می دهند نیروهای امنیتی تظاهرات شبانه در اهواز را در محاصره گرفته و معترضان شعار «ما با هم هستیم ، نمی ترسیم» را سر می دهند.

 

برگزاری تمامی مسابقات ورزشی در ایران، تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شده است. خبرها حاکی از دستور محرمانه وزارت ورزش و جوانان به همه فدراسیون ‌های ورزشی برای لغو برگزاری مسابقات در همه شهرها دارد.

دوشنبه ۲۷ آبان خبرگزاری تسنیم (وابسته به سپاه پاسداران) به نقل از فدراسیون بسکتبال، خبر از لغو دو بازی از هفته پنجم لیگ برتر بسکتبال به میزبانی قزوین و اصفهان داد. هم چنین خبرگزاری تسنیم بر طبق اعلام فدارسیون والیبال، خبر از لغو مسابقات هفته ششم لیگ ‌برتر والیبال و موکول شدن آن ها به زمان دیگری داده بود.

یک‌شنبه ۲۶ آبان خبرگزاری مهر نیز به نقل از فدارسیون فوتسال ایران، از لغو شدن چهار مسابقه از لیگ برتر فوتسال در شهرهای ساری، کرمانشاه، بهبهان و اصفهان و برگزاری جلسه برای لغو سه مسابقه دیگر خبر داد. شهرهایی که مسابقات فوتسال در آن ها لغو شده، از جمله شهرهایی هستند که در روزهای گذشته شاهد اعتراضات گسترده مردمی بودند. فدارسیون ‌های والیبال و فوتسال به دلایل لغو این مسابقات هیچ اشاره‌ای نکرده ‌اند. لغو مسابقات ورزشی در ایران هنگام اعتراضات مردمی قبلا هم سابقه داشته و در زمان خیزش مردمی در دی‌ماه ۹۶ نیز بسیاری از مسابقات ورزشی داخلی لغو شدند.

 

در خارج از ایران، نهادهای دموکراتیک، سازمان و احزاب سیاسی در حمایت از مبارزات مردم ایرا بر علیه حکومت اسلامی، در کشورهای مختلف تجمعات اعتراضی برگزار کرده اند.

 

در پایان می توان تاکید کرد که شیخ حسن روحانی که چند هفته پیش ادعا کرده بود وضع کشور و مردم خوب است اکنون عربده می کشند که دولت ورشکسته و بی ‌پول است پس باید دست در جیب مردم محروم جامعه بکند و از این طریق بودجه ماشین جنگی حکومت را تامین کند. مردم نه فقط از دولت حسن روحانی، بلکه از کل حکومت اسلامی نفرت دارند.

همگان می دانند که یک مشت دزد و غارتگر و آدم کش بر ایران حاکمیت می کنند. برای مثال، گفته می شود دانیال ‌زاده از طریق حسین فریدون برادر رییس جمهوری ایران و یک از مشاورانش، بسیاری از مدیران بانک ‌ها را با همراه کند؛ فقط ٣١ میلیارد توام رشوه به حسین فریدون داده اند.

ماه گذشته دادگاه تجدیدنظر، ظاهرا حسین فریدون را به اتهام اخذ رشوه به ٥ سال حبس قطعی محکوم کرد و همچنین وی به پرداخت جزای نقدی و رد مال به مبلغ ٣١ میلیارد تومان نیز محکوم شده است.  او ٢٤ مهر ماه در دادسرای مجری حکم حاضر شد و به زندان اوین رفت. 

پس از دستگیری رسول دانیال ‌زاده ابربدهکار بانکی برخی از نمایندگان مجلس و مقامات از بررسی مجدد پرونده حسین فریدون خبر داده و تأکید کرده بودند به دلیل این که باید تکلیف چک ‌های داده شده و رشوه‌ های اخذ شده مشخص شود باید مجدد پرونده برادر رییس جمهور بررسی شود.

واقعیت این است که حکومت اسلامی در یک بن بست اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی قرار گرفته است. این وضعیت قابل ادامه نیست و با هر محاسبه ‌ای روزی به پایان خواهد رسید.

در هر صورت شرایط فعلی را می ‌توان با اعتراضات و تظاهرات در سال ۵۶ ایران مقایسه کرد و تا اعتراض ‌ها و تظاهرات ‌های تابستان سال ۵۷ هنوز فاصله داریم. اما مجموعه این تظاهرات و مجموعه تحولاتی که در حال حاضر دارد رخ می ‌دهد منطقا سرنگونی کلیت حکومت اسلامی را به یک گفتمان فراگیر و اجتماعی  در ایران و خارج از مرزهای آن تبدیل کرده است.

تا این جا حکومت اسلامی ایران، به شدت تکان خورده است و خودش را در لبه پرتگاه به گورستان تاریخ می بیند و از سوی دیگر، مردم نیز بیش از پیش به قدرت و همبستگی خود باور بیش تری پیدا کرده اند و با اعتماد به نفس بیش تری به مبارزه رهایی بخش خود ادامه می دهند!

سه شنبه بیست و هشتم آبان ١٣٩٨ –  نوزدهم نوامبر ٢٠١٩

 

ضمیمه ١:

قطع نامه مشترک گروه‌های مستقل بازنشستگان در ۱۹ آبان

گسترده تر شدن فقر و فلاکت در جامعه، بنیان های زندگی بازنشستگان را هم چون سایر اقشار زحمت کش به سوی فروپاشی کشانده است.

تبعیض و نابرابری های اقتصادی و اجتماعی فاصله میان اکثریت زحمت کش جامعه با ثروتمندان و صاحبان قدرت را به شکل عریانی نشان می دهد. این تضادها و تفاوت ها موجب گردیده است که بازنشستگان نیز از این مناسبات رنج برده و به اشکال مختلف، نارضایتی خود را اعلام نموده و به بیان خواست های خود بپردازند.

ناتوانی در تامین هزینه های زندگی و پایین بودن سطح حقوق و مستمری و وجود تبعیض های گوناگون، نیروهای بازنشسته را به صف معترضان جامعه کشانده است. برآیند این اعتراضات، ازجمله تجمع های متعددی می باشد که بازنشستگان برای رساندن صدای خود در مقابل نهادهای مختلف رسمی برپا می دارند. تجمع های خیابانی نشان دهندۀ عملی اجتماعی است که بر پیگیری و تلاش بالفعل آن ها برای تغییر اوضاع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دلالت دارد.

بازنشستگان برای نتیجه بخش بودن و تاثیری گذاری بیش تر این تجمعات، باید تلاش کنند تشکل های فراگیر و مستقل خود را ایجاد نمایند و با تدوین خواست های خود بر پایه یک منشور مشترک، همبستگی و اشکال اعتراضات خود را نیز ارتقاء داده، به سمت ایجاد وحدت و تشکل فراگیر که اساسا ابزار مبارزه برای خواست های اقتصادی، اجتماعی و رفاهی خود می باشند، پیش بروند.

ما بازنشستگان برای تحقق خواسته های به حق و قانونی ذیل تلاش می کنیم

۱. افزایش مزد متناسب با سطح هزینه های زندگی خانوار ۴ نفره با احتساب نرخ تورم و برون رفت از خط فقر، برابر با ۸ میلیون تومان برای سال ۹۸

۲. اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۸۶

۳. شفاف سازی وضعیت صندوق های بازنشستگی و بازگرداندن اموال غارت شده به صندوق ها و حق کنترل و نظارت نمایندگان منتخب بازنشستگان بر صندوق ها

۴. تامین آسایش و رفاه اجتماعی، درمان رایگان و بیمه کارآمد و جامع به جای بیمه تکمیلی و پرهزینه

۵. لغو سیاست های خصوصی سازی در تمام زمینه ها

۶. آموزش رایگان در تمام سطوح آموزشی و ایجاد تسهیلات لازم برای ادامه تحصیل تمام بازماندگان از تحصیل و منع کار کودکان

۷. ایجاد تشکل مستقل، آزادی بیان، تجمع، اعتصاب فارغ از شرایط امنیتی

۸. صندوق بازنشستگی ملزم به اجرای رای دیوان محاسبات در مورد تخطی آن صندوق نسبت به افزایش حقوق و صدور حکم های حقوقی خلاف قانون در دهه ۸۰ و ۹۰ است که باید این احکام اصلاح شوند.

۹. آزادی بی قید و شرط و بدون سپردن وثیقه معلمان، کارگران، دانشجویان، زنان، هنرمندان، نویسندگان و... .

«بازنشستگان متحد ایران»

۱۹ آبان ١٣٩٨

 

ضمیمه ٢:

*روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: در شرایطی که افکار عمومی سخت به جام‌ جهانی فوتبال مشغول است، حادثه روز گذشته در مقابل مجلس تکمیل ‌کننده حلقه سیاست ‌های مخالفین دولت برای سقوط آن است.

 یک برنامه از پیش طراحی شده که با ایجاد آشفته ‌بازار هرج و مرج، سکه سه میلیون تومانی و دلار افسارگسیخته، گرانی و اعتراضات و بزرگ نمایی مشکلات از طریق رسانه‌ های همگانی، همه و همه یک هدف را تعقیب می ‌کنند: تبلیغ بی ‌کفایتی دولت و فشار‌های مستقیم و غیرمستقیم برای کناره ‌گیری زود هنگام دولت.

این جماعت آن قدر بی ‌پروا شده ‌اند که عده ‌ای را با شعارهای بی ‌سابقه رضا شاه روحت شاد و مرگ بر مفت ‌خور، روانه مجلس می ‌کنند و آن ها نیز با مشایعت پلیس آزادانه مانور می ‌دهند. این جماعت دقیقا همان دسته و گروهی هستند که در نماز جمعه تهران و راه پیمایی ‌ها حضور دارند و پایان تکبیرشان مرگ بر غارتگر بیت ‌المال است. همه آن ها را به ‌خوبی می ‌شناسند و ظاهرا ماموریت جدیدشان ریشه‌ کنی دولت با سوء استفاده از شرایط حاد اقتصادی است. در این جا تذکر دو نکته ضروری است:

اول این که اگر طراحان این سیاست گمان کرده ‌اند برنامه‌ شان موجب سلطه مجدد انحصارطلبان خواهد شد، سخت در اشتباه هستند زیرا اگر این دولت اسیر چنین دام ‌هایی شود، مردم به همه چیز پشت پا خواهند زد و این جماعت که همواره با رای منفی ملت مواجه شده ‌اند، باید به فکر نوع دیگری از حکومت باشند.

دوم وظیفه متولیان اصلی نظام و سایر قوا حمایت از دولت برای حل مشکلات است و قطعا برخلاف قانون اساسی و رای مردم است اگر سیاست سکوت و صبر و انتظار را در پیش بگیرند چون آتشی که برافروخته می ‌شود اول دامن خودشان را می ‌گیرد. چنین حرکتی دقیقا در راستای سیاست ترامپ و دشمنان است، شک نکنند.

در آخر این آقای روحانی است که برای پاسداری از اعتماد ملی با تمام قدرت به این عرصه که دارد تبدیل به یک جنگ آشکار می‌گردد شده و از همه قدرت و اختیاراتش استفاده نماید و بفهمد با حادثه روز گذشته اطراف مجلس، دیگر حجت بر مخالفان کینه ‌توز تمام است. (منبع: روزنامه جمهوری اسلامی، ٥ تیر  ماه ١٣٩٧)


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com