آنچه باید آموخت! درباره خشم و عصیان توده های مردم در عراق در ٩ پرده

نسان نودينيان
November 27, 2019

پرده اول؛ عراق و بحران خاورمیانه

عراق بیش از دو دهه است در  آتش و بمب و جنگ گرفتار شده، که خود نیز در متن پرتحول دنیای پس از جنگ سرد و تلاش آمریکا برای تعریف موقعیت و نقش خود بعنوان یک ابر قدرت  در دنیا به مردم تحمیل شد. قربانیان نمایش ابر قدرتی آمریکا بیشمارند، آنها در عراق هزاران انسان شریفی بودند که جنگی ناخواسته زندگی و کرامت انسایشان را به نابودی کشاند!. جنگی خونبار در شرایطی به مردم عراق تحمیل شد  که هنوز از  مشقات و محرومیتهای ناشی از یک جنگ هشت ساله (ایران و عراق)  رها نشده بودند.

 

پرده دم؛ سرنگونی صدام 

با سرنگونی یکی از جنایتکارترین دیکتاتور دنیا صدام حسین، آنچه بر مردم عراق تحمیل شد، شیرازه جامعه عراق  از هم پاشیده شد!. تروریسم جریانات اسلامی از یک سو و ماشین نظامی آمریكا از سوی دیگر، امنیت و آسایش را از مردم سلب و وضعیت تیره و تاری بر جامعه حاكم شد!. باندهای تروریست اسلامی و نیروهای اشغالگر نظامی عملا زندگی مردم عراق را به گروگان گرفتند!.  قانون اساسی و نظام  مذهبی ــ قومی مبتنی بر بند و بست آمریکا و متحدینش با جریانات اسلامی و قوم پرست تحت نام "دمکراسی"  به مردم تحمیل شد!. در طی این پروسه بیش از سه دهه  ناامنی، فقر و فلاكت و فقدان امكانات اولیه اجتماعی مردم را عاصی كرده است!.

 

پره سوم؛  داعش در عراق

داعش بر متن رقابت بین جمهوری اسلامی- رژیم اسد- دولت مالکی- حزب الله از یکسو و ترکیه- عربستان سعودی- قطر- نیروهای سلفی از سوی دیگر شکل گرفت و بجلو رانده شد. داعش با حملات خونین و سربریدن انسانها و قتل عام مردم،  اسیر کردن زنان جوان و کنیز کردن و فروش آنها به عنوان غنایم جنگی،  سال ٢٠١٤ را برای مردم عراق سالی خونین و پرمخاطره رقم زد.  تصرف و استقرار خلافت اسلامی توسط  داعش در موصل دامنه تروریسم اسلامی و تحمیل شرایط خونبار و سهمگین را بر مردم عراق سنگین تر و پُر هزینه کرد. 

 

پرده چهارم؛ شکاف طبقاتی و چپاول  درآمدها و تولید نفت

اگر در عراق از دو دهه گذشته بر مردم زندگی خونبار و فلاکتباری تحمیل شده، شکاف طبقاتی عمیقی بر میلیونها نفر از  کارگران  و کارکنان تحمیل شده. بر تعداد تهیدستان و بیکاران افزوده شده، شانس موقعیت شغلی برای جوانان کم و کمتر شده،  در عوض حاکمان خودگمارده سیستم قومی ـ مذهبی از بالاترین درجه از رفاه و درآمدهای میلیاردی برخوردارهستند. تولید نفت بر اساس آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا  و دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی ملل متحد در سال ٢٠١٩، در عراق با تولید روزانه بیش از  ٤٤٥١٥١٦ بشکه در روز در رتبه چهارم تولید نفت قرار دارد (ایران با تولید ٣٩٩٠٩٥٦ در رتبه پنچم است). در آمدهای میلیاردی کلان که در چنگ مشتی از دزدهای حرفه ای و سیستم "دمکراسی" قومی ـ مذهبی چپاول میشود. 

 

پرده پنچم؛ ٢٠٠٣ 

با فروپاشی الیگارشی طایفه ای ــ فاشیسم بعث و صدام حسین در سال ٢٠٠٣  عراق تبدیل به مملکت مانور سلاحهای کشنده و انتحاری شد. هزاران نفر در انفجار های خیابانی و جنگ قدرت فرقه های قومی و مذهبی کشته شدند. جمهوری اسلامی  که در انزوای بین المللی و منطقه ای قرار داشت، با میداندار شدن نیروهای سناریوی سیاه جان گرفت، بمیدان آمد و بعنوان عنصر اصلی سناریوی سیاه پا به مداخله های نظامی ــ اقتصادی در عراق و سوریه گذاشت. و عملا میدان برای تروریسم اسلامی آماده و باز شد. در مناطق مختلف شمال و جنوب عراق  در بغداد در کنار نیروهای حاکم، برای تحکیم و قدر قدرتی نظام و سیستم قومی ــ مذهبی  قرار گرفت، دولت و سیستم را حمایت و میلیونها دلار برای خفظ این نظام سرتاپا  تروریستی و ظالمانه هزینه داد. با ایجاد و سازماندهی حشد شعبی متشکل از فرماندهان عراقی عضو سپاه قدس و از حزب اللهی ها عملا شاخه های نظامی و حیطه نظامی خودش را تحکیم کرد.  با میدانداری در عراق، در کردستان عراق در همکاری فعال  با اتحادیه میهنی ده ها نفر از مخالفین سیاسی ایرانی که درعراق و کردستان عراق زندگی میکردند را ترور و عملن بعنوان بازوی  سیاسی ـ نظامی و حمایت کننده اتحادیه میهنی کردستان و احزاب حاکم در اقلیم کردستان موقعیتش را  تحکیم و در تکثیر انواع و اقسام نیروهای اسلامی و ارتجاع مذهبی با هزینه  میلیونها دلاری حضور پیدا کرده است. مردم عراق نتایج حضور این نیروی سیاه و حافظ ارتجاع و پیام آور تروریسم را خطری جدی برای خود و کرامت انسانیشان میدانند. به این دلیل در اعتراضات 25 اکتبر گذشته خشم چند ساله آنها از اسلام سیاسی و جمهوری اسلامی فواران و خواهان پاکسازی  و بیرون راندن جمهوری اسلامی شده اند.  عکسهای خمینی ــ خامنه ای و قاسم سلیمانی را لگدمال کردند. 

 

پرده ششم؛  شکست در مضحکه "انتخابات" ٢٠١٨

فاصله سیاسی توده مردم از سیستم قومی ـ مذهبی در ٢٠١٨ در عمیقترین شرایط قرار گرفت.  "انتخابات" ٢٠١٨، چهارمین انتخابات پس از سقوط رژیم بعث؛ دومین انتخابات پس از خروج آمریکا از عراق (٢٠١١) و اولین انتخابات پس از داعش بود. تعداد واجدان شرایط رأی دادن ٢٤ میلیون (و ٣٥٢ هزار و ٢٥٣) نفر بود. در این مضحکه انتخاباتی  فقط ٩ میلیون شرکت کردند. استارت  اعتراضات توده ای مردم در عراق با شرکت نکردن  آنها و شکست این مضحکه، زده شد. 

 

پرده هفتم؛ میدان تحریر؛ 

میدان تحریر به محل حاکمیت انقلابی مردم (دولت انقلابی) تبدیل شده؛ از بازار مناقصه،  مالیات و تابلوی نرخ اجناس و جلب مشتری، نماز جمعه و ... خبری نیست. 25 اکتبر میدان تحریر به مرکز سازماندهی هزاران مبارز انقلابی تبدیل شده است. جنب و جوش انقلابی مردم، زنان، و مردان جوان با کاریکاتورهایشان و نقاشی های نقدگرایانه و بنرهای مضمونی در محکومیت نظام حاکم، با سرودهای انقلابی و پُرشور این میدان و اطراف میدان را احاطه کرده است. برج عظیم (رستوران ترک) که صدها نفر از انقلابیون با پلاکاردهایشان در آن مستقر شده اند، تمام قد از میدان تحریر حفاظت میکند و به دنیای بیرون از خودش از "میدیای اجتماعی" پیام استواری، شور انقلابی، اعتراض و مبارزه و دست رد زدن به دمکراسی موزائیکی قومی و مذهبی را میفرستد. میدان تحریر شعار محور و عمل محور است. شعار محور "نه" بزرگ به کل سیستم و نظام است، عمل محور میخواهد کاخ سبز محل اسکان جانوران مفتخور سیستم و دولت را تصرف کند. میدان تحریر قلب اعتراضات مردم در بیش از ٧ استان و ده ها شهر از جمله بصره، نصر، کربلا و نجف است.  میدان تحریر پیام آور قهر، قیام و عصیان میلیونها نفر از تهیدستان و ناراضیان به حاکمیت جمهوری اسلامی است. چشمها به این میدان دوخته شده، در این میدان همه چیز برای ادامه مبارزه مجانی است. در میدان تحریر ده ها چادر مستقر شده که محلی برای استراحت و بازیابی قدرت و توان جسمی است. مبارزین انقلابی در چادرها استراحت میکنند، و از آنچه در محل از قبیل نوشیدنی و مواد خوراکی و امکانات پزشکی و دارویی است بشکل مجانی استفاده میکنند و بشکل جمعی در تمیز و پاکیزه نگهداشتن میدان تحریر کار میکنند. از وجود سردار و سرباز خبری نیست. هزاران نفر ساکن میدان تحریر با روحیه انقلابی، صمیمانه و رزمجویانه شهروندان یکسان و متساوی الحقوق در این رزم و مبارزه انقلابی هستند. آرایشگاه رایگان است. برقراری امنیت و مواظبت از ساکنین میدان مجانی است، از حضور شرکت مسلح روسی و امریکایی و سپاه قدس و حزب الله لبنان خبری نیست. این جوانان و مردم مبارز هستند که با جان و دل امنیت  میدان تحریر را حفظ کرده اند. 

 

پرده هشتم؛ اعتراض ادامه دارد!

در ٣ نوامبر در بغداد مردم معترض در اتومبیل‌هایشان را در تقاطع‌های کلیدی پارک کردند و خیابان‎های اصلی آن را بستند. مردم معترض در اقداماتی تعرضی  خیابان‌ها و جاده‌های بغداد و چند شهر دیگر عراق را مسدود کرده‌اند. اعتراض‌های مشابهی هم در شهر کوت در جنوب شرقی بغداد انجام شده  است. دانش‌آموزان و دانشجویان همچنان در اعتصاب هستند و در جنوب عراق بسیاری از دفاتر دولتی و مدارس در شهرهای بزرگ و کوچک تعطیلند. معلمان به اعتصاب عمومی پیوسته اند. دانش آموزان در شهرها  و در همبستگی با مبارزین  دست به تظاهرات میزنند. در ٢٤نوامبر اعتراضات در بغداد، در شهر ناصریه و در جنوب عراق اعتراضات وارد فاز جدید خیابانی شده است که متاسفانه دو نفر کشته شده اند. تظاهرات از صبح ٢٥نوامبر در کربلا و بندر ام‌قصر نزدیک بصره ادامه دارد.  درگیری شدید خیابانی با نیروهای نظامی ادامه دارد متاسفانه چهار نفر جان باختنه اند.

 

پرده نهم؛ داستان سر و دم اژدها(حمهوری اسلامی)!

یک روز بعد از خشم و عصیان توده ای  علیه گرانی و فقر در ایران یکی از شرکت کنندگان در میدان تحریر در همبستگی با اعتراضات در ایران گفت؛ «در ایران در ٢٨ استان و بیش از ١٠٠ شهر سر اژدها کوبیده شد و در عراق  دم اژدها (جمهوری اسلامی) کوبیده میشود». 

ایران و عراق در تب عصیان و قیام برای زیرو رو کردن سیستم و نظم سرمایه حاکم قرار دارد. میلیونها نفر از کارگران، زنان و جوانان حاضر نیستند شرایط فلاکتبار  کنونی را بپذیرند. اعتراض به فساد، دزدی و سرکوب هر روز وارد فاز جدید میشود، سازماندهی توده ای مردم، سازماندهی شوراهای اعتراضی و مبارزاتی مردم و شوراهای همبستگی محلات و شهرها در شرایط کنونی محوریترین فعالیتهایی است که باید در دستور کار مردم و جامعه و فعالین اجتماعی و سیاسی قرار بگیرد. 

 

٥ آذر ١٣٩٨

٢٦ نوامبر ٢٠١٩  

 

ایسکرا ۱۰۱۶

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com