جهان شرمسار مردم روژاوا!

بهرام رحمانی
October 14, 2019

bahram.rehmani@gmail.com

 

اکنون روژآوا از سه طرف تحت فشار قرار دارند. یک طرف مربوط به ارتش ترکیه و از سوی دیگر حملات تروریستی و غافلگیرانه گروه حکومت اسلامی (داعش)، ارتش آزاد سوریه، جبهه النصره، احرار الشام و... است که از حمایت همه جانبه ارتش و دولت ترکیه برخوردارند.

شش روز جنگ خونین و وحشیانه ارتش ترکیه و گروه های تروریستی همراهش در شهرهای مرزی روژا، سبب شده است که به گفته سازمان ملل ١٣٠ هزار نفر از مردم شهرهای مرزی روژآوا آواره شده اند؛ بیش از ٨٠٠ نفر از تروریست های داعش فرار کرده اند؛ ارتش ملی سوریه که مورد حمایت ترکیه است ٩ نفر را اعدام صحرایی کرده است و...

تازه ترین گزارش ها از مناطق تحت تهاجم ترکیه در شمال سوریه، حاکی است که در آخرین حملات هوایی انجام شده توسط آنکارا کاروانی از خبرنگاران و غیرنظامیان مورد هدف قرار گرفته است.

بر اساس گزارش هایی که به تایید خبرگزاری های بین المللی نیز رسیده در جریان این حمله که منطقه راس ‌العین صورت گرفته دست کم ۱۴ نفر کشته شده اند. رسانه های فرانسوی با پوشش این واقعه یادآور شده اند که تعدادی از خبرنگاران فرانسوی نیز در میان اعضای این کاروان بوده اند. گفته می شود که این کاروان در زمان حمله تجت اسکورت و حمایت خوردوهای نیروهای مدافع خلق روژآوا بوده است.

منابع پزشکی در منطقه ای که این حمله در آن صورت گرفته با تایید کشته شدن چهارده فرد عضو کاروان خبرنگاران و غیرنظامیان در راس العین از مجروح شدن نزدیک به یک صد تن دیگر خبر داده اند.

 

در مقابل این همه وحشی گری ارتش ترکیه، سکوت و بی عملی دولت ها و نهادهای سرمایه داری جهانی، تنها گزینه و تاکتیک کنونی در مقابل نیروهای دموکراتیک روژاوا برای جلوگیری از نسل کشی، توافق با حکومت سوریه و روسیه بوده است.

نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) و دولت بشار اسد توافق کردند که نیروهای ارتش سوریه و شبه‌نظامیان طرفدار دولت برای جلوگیری از پیشروی ارتش ترکیه وارد شهرهای کوبانی و منبج در شمال شرقی سوریه شوند.

 

 

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، توافق میان نیروهای سوریه دموکراتیک و دولت سوریه یک شنبه ۱۳ اکتبر- ۲۱ مهر نهایی شد.

دستگاه اداری خودگردان شمال و شرق سوریه (روژاوا) در بیانیه‌ ای اعلام کرد ارتش سوریه در طول مرز با ترکیه مستفر خواهد شد.

بدران ژیا کُرد، یکی از مقام ‌های ارشد کردستان سوریه، به خبرگزاری رویترز گفت که کردها اکنون با حکومت مرکزی به یک «توافق نظامی اولیه» رسیده ‌اند که به مستقر شدن نیروهای دولتی دمشق در امتداد مرزهای شمالی محدود می ‌شود و مذاکرات سیاسی بین دو طرف قرار است بعدا انجام شود.

آخرین خبرها از حرکت نظامیان ارتش سوریه به سمت مناطق شمالی از ورود واحدهایی از ارتش سوریه به شهر تل تمر حکایت دارد. نظامیان سوریه که بر اساس توافقی با نیروهای دموکراتیک سوریه برای مقابله با تهاجم نظامی ترکیه به سوی مناطق شمال شرقی این کشور حرکت کرده اند به گزارش رسانه های محلی وارد شهر تل تمر شده اند. تل تمر در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق راس ‌العین و در تلاقی بزرگراه استراتژیک  M۴ واقع شده که شرق و غرب سوریه را به هم متصل می کند. این در حالی ست که نیروهای ترکیه روز یک شنبه از تصرف بخش هایی از این بزرگراه خبر داده بودند.

وی تاکید کرده است: «این توافق اولیه، یک توافق نظامی است، در باره جنبه سیاسی آن گفتگو نشده که در مراحل بعدی مطرح می ‌شود.»

اداره خودگردان شمال و شرق سوریه، اعلام کرده است که به منظور تامین امروز مرزها از سوی حکومت سوریه توافقی با آنان شکل گرفته است.  در بیانیه رسمی اداره خودگران آمده است: «برای تأمین امنیت مرزها از سوی حکومت سوریه و حمایت از نیروهای سوریه دمکراتیک در برابر حمله ارتش اشغالگر ترک توافقی شکل گرفته است. در چهارچوب این پیمان اجازه استقرار نیروهای حکومت سوریه در مناطق مرزی سوریه - ترکیه داده شده است.»

در این بیانیه اداره خودگردان آمده است:

«اداره خودگردان شمال و شرق سوریه با نیروهای نظامی خویش - نیروهای سوریه دمکراتیک - که متشکل از تمام جوانان جوامع سوریه می ‌باشد در مناطق خودگردان از شهر کوبانی در سال ٢٠١۴ علیه ترور جنگنده است. این جنگ رهایی ‌بخش علیه سازمان تروریست داعش در شمال و شرق سوریه ادامه یافت و شهر منبج در غرب فرات، سپس گریسپی، طبقا و تا پایتخت آن رقا و سپس دیرالزور را آزاد کرد. مبارزه علیه سازمان تبه کار (داعش) پس از ۵ سال از آغاز جنگ در تاریخ ٢٣ مارس ٢٠١٩ - ٣ فروردین ١٣٩٨ در آخرین سنگرگاه وی واقع در شرق دیرالزور پیروزی خویش را اعلام کرد. مناطق جغرافیایی که یک سوم خاک سوریه می‌ باشد با خون ١١ هزار جان باخته و جراحت ٢۴ هزار مبارز نیروهای سوریه دمکراتیک فراهم شده است.

​​​​​​​این هزینه ‌ای سنگین برای ما بود تا خلق‌ های سوریه را آزاد نماییم و همه جوامع را از ظلم و وحشت این سازمان تروریست نجات دهیم و از یک پارچگی خاک سوریه دفاع کنیم. پروژه سیاسی ما در شمال و شرق سوریه خواستار تجزیه سوریه نبوده است، اما پیاپی خواهان دیالوگ و چاره‌ یابی بحران سوریه به شیوه صلح ‌آمیز بوده ‌ایم و هنوز هم خواهان مذاکره هستیم. ما هیچ یک از دولت‌ های همسایه و حتی دولت ترک را تهدید نکرده ‌ایم. اما آن (حکومت ترکیه) ما را به ترور متهم کرده و اکنون هم به ما تهمت می‌ زند. حکومت ترکیه از آغاز بحران سوریه نقش بدی در ترویج ترور بازی کرد، امروز به خاک سوریه که نیروهای سوریه دمکراتیک با خون جوانان این سرزمین آن را آزاد کرده‌اند نمود.

​​​​​​​در طول ۵ روز گذشته، وحشیانه ‌ترین جرم‌ ها علیه غیرنظامیان انجام شد. نیروهای سوریه دمکراتیک با جسارت و قهرمانی در برابر حملات ایستادگی کرد و تعداد زیادی جان باخته و مجروح برای دفاع از حاکمیت سوریه داده است. اما دولت ترکیه به حملات خویش ادامه می‌ دهد. برای توقف این حملات با حکومت سوریه به توافق رسیدیم که از مرزهای کشور و حاکمیت سوریه دفاع کند. ارتش سوریه وارد خواهد شد و در طول خط مرزی سوریه با ترکیه مستقر می سود تا به نیروهای سوریه دمکراتیک در شکست تجاوزگران کمک کند و مناطقی که ارتش ترک و تبه کارانش وارد آن شده اند را آزاد نماید. این توافق فرصت رهایی تمامی سرزمین‌ ها و شهرهایی دیگر سوریه از جمله عفرین و دیگر شهرهایی که از سوی ارتش غاصب ترکیه اشغال شده ‌اند را فراهم می‌ کند.

​​​​​​​بر این مبنا، جای گیری «نیروهای حکومت سوریه» را به اطلاع تمام شهروندان خویش از همه جوامع شمال و شرق سوریه به ویژه شهرهای مرزی می ‌رسانیم. جای گیری با هماهنگی و توافق اداره خودگردان شمال و شرق سوریه اجرا می‌ گردد.» (منبع: خبرگزاری فرات، یک شنبه ١٣ اکتبر ٢٠١٩)

 

با این وجود «ایلنور چویک»، یکی از مشاوران ارشد رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه به بی‌بی‌سی گفت چنین توافقی صورت نگرفته و ارتش سوریه هم در مرز با ترکیه حضور ندارد. او ادعا کرد: «اگر آن ها جایی در منطقه باشند جنوب مرز ترکیه و بیرون منطقه امن ما خواهد بود. ما داریم یک منطقه امن در داخل سوریه ایجاد می ‌کنیم، به عمق سی کیلومتر و در طول مرز ترکیه. بنابراین آن چه ما الان می‌ بینیم این است که آن ها می‌ خواهند با تروریست ‌های کرد یعنی یگان‌ های مدافع خلق و حزب اتحاد دموکراتیک سوریه به توافق برسند، اما در حال حاضر همه این ها شایعه است. ما تحرک نیرو نمی‌ بینیم. آن ها در مرز نیستند. ما در مرز هستیم.»

در حالی که برخی رسانه های محلی اعلام کردند که نیروهای ارتش سوریه روز دوشنبه در شهر الطبقه و اطراف فرودگاه نطامی این شهر که در استان رقه واقع شده، مستقر شده اند. از سوی دیگر، برخی منابع به نقل از یک مسئول نیروهای دمکراتیک سوریه اعلام کردند که بر اساس توافق صورت گرفته میان نیروهای دموکراتیک، حکومت سوریه و روسیه قرار است کنترل مرزها در اختیار نیروهای دولتی سوریه قرار گیرد.

 

از سویی، به گزارش خبرگزاری روسیه «اسپوتنیک» به نقل از فاکس نیوز، مارکس اسپر وزیر دفاع آمریکا، اذعان کرد که نیروهای نظامی آمریکا بین ارتش سوریه که از سمت جنوب به سمت شمال برای پاسخ به حملات ترکیه در حرکت است و ارتش ترکیه که از سمت شمال سوریه به سمت جنوب در حال پیشروی است به دام افتاده و گیر کرده است.

 

در چنین شرایطی، رجب طیب اردوغان رییس جمهوری داعشی ترکیه، لشکرکشی شان به روژآوا را این چنین توجبه کرده است: «کشورش می‌خواهد راهروی صلحی با عمق ۳۰ کیلومتر و ۴۸۰ کیلومتر در سوریه بر پا کند تا جامعه بین ‌المللی بتواند دو میلیون سوری را آن‌ جا اسکان دهد.» این حرف به معنای اشغال و تغییر بافت جمعیتی با پاک سازی مردم کرد این منطقه است و به معنای واقعی سرنگونی کنفدرالیسم دموکراتیک «روژاوا»!

از سوی دیگر، پناهنده ستیزی و اخراج آن ها سال ها که به مشغله سیاسی و دایمی گروه های نژادپرست و راست اروپا تبدیل شده است. ترکیه از یورش به رژاوا دو هدف مشخص دارد: اول، بیرون کردن پناهنده‌ های سوری که  در چند سال گذشته تعدادشان در ترکیه به بیش از سه میلیون نفر رسیده و مورد اعتراض و خارجی‌ ستیزیِ احزاب و دولت نژادپرست ترکیه قرار گرفته‌ اند. پناهنده‌ ستیزی موضوعی است که اردوغان و سایر احزاب کشور (چه هم‌سو با دولت و چه اپوزیسیون به غیر از حزب دموکراتیک خلق ها) در آن با یکدیگر رقابت می ‌کند. دوم، نابود کردن موجودیتی مثل «رژاوا» که الگویی سیاسی نه تنها برای کردهای ترکیه، بلکه برای مردم کرد منطقه و نیروهای چپ رادیکال و انقلابی در کل منطقه است. بدیلِ بدون دولت‌ سوسیالیستی، آنارشیستی، فمینیستی، محیط زیستی آن، دقیقا نقطه مقابل الگوی ملی - مذهبی اردوغان و هم پیمانش چون حزب حرکت ملی نژادپرست است.

دولت و ارتش ترکیه قبلا در سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۸ چند بار وارد مناطق تحت مدیریت رژاوا شده و نتیجه آن سرکوب تمامی اقدامات مترقی رژاوا و اقدامات کردستیز بوده است. در اوایل ۲۰۱۸ بود که ترکیه در همراهی با نیروهای ترویستی هم چون «ارتش ملی سوریه» و سایر گروه های مذهبی ترویستی که مورد حمایت خودش هستند کانتون عفرین در استان حلب را به اشغال نظامی خود درآوردند. نتیجه اوله آن، آواره شدن صدها هزار نفر بود. اردوغان اعلام کرد که اکثریت عفرین عرب هستند. خیلی زود معلوم شد نیروهایی که تحت پرچم «ارتش ملی سوریه» به عفرین آمده بودند نیروهای اسلامی افراطی و ترویستی هستند که از اولین اقدامات شان مصادره املاک و زمین‌ های مردم کرد و تجاوز به زنان بود.

رژآوا اما در هفت سال گذشته به ویژه در سه سال اخیر، در صف مقدم مبارزه با گروه تروریستی داعش بوده است. همین حدود شش ماه پیش بود که از حکومت آمریکا تا حکومت اسلامی، پایان داعش را اعلام کردند، اما هیچ نیرویی مثل نیروهای «دموکراتیک سوریه» مقابل داعش نجنگیده و قربانی نداده ‌اند. در حالی که در کارزار ضد داعش آمریکا، تنها شش سرباز و دو شهروند غیرنظامی این کشور کشته شده ‌‌اند، اما رژاوایی‌ ها حداقل یازده هزار جان باخته دارند.

برت مک‌گورک که فرستاده ویژه رییس‌جمهور به ائتلاف جهانی ضد داعش بود در واکنش به سیاست ها ترامپ، گفت: «بیانیه امشب کاخ سفید در مورد سوریه که در پی صحبت ترامپ و اردوغان می ‌آید خبر از فقدان کامل درک از تحولات روی زمین می‌دهد.» او گفت آمریکا دارد اسرای داعش را عملا تحویل ترکیه می ‌دهد.

 

 

در هر صورت تهاجم وحشیانه ارتش ترکیه و گروه های تبه کار و وحشی مورد حمایت دولت ترکیه به روژآوا، فرار داعشی ها، اعدام هایی صحرایی و ترور برای همه ساکنان روژآوا، آن چنان هولناک است که نیروهای دموکراتیک سوریه برای جلوگیری از نسل کشی و اشغال و ویرانی، راهی جز این که با حکومت مرکزی سوریه و روسیه مذاکره کنند نداشتند. به خصوص کنفدرالیسم دموکراتیک روژآوا در این هشت سال جنگ داخلی سوریه، بارها و بارها اعلام کرده است که به مبارزه خود در چهارچوب سوریه ادامه می دهند و قصد جدایی از سوریه را ندارند. در چنین وضعیتی، این وظیفه حکومت مرکزی است که از مرزهای کشور دفاع کند بنابراین، توافق شده است که ارتش سوریه در مرزهای روژاوا و ترکیه مستقر شوند تا جلو آدم کشی و ویران گری ارتش فاشیست و اشغال گر ترکیه و گروه های تروریستی حامی دولت ترکیه گرفته شود.

اردوغان می ‌گوید تهدید آمریکا برای اعمال تحریم های اقتصادی، باعث توقف حمله به شمال شرق سوریه نخواهد شد. او هرگونه میانجی گری برای توقف حمله این کشور به ترکیه را رد کرد.

اردوغان در یک نشست با رسانه ها در استانبول تاکید کرد که ترکیه حاضر نیست با «تروریست ها» بر سر یک میز بنشیند.

به گزارش رسانه‌های کرد، حملات هوایی و آتش‌باری ترکیه در شمال شرقی سوریه تاکنون باعث آواره شدن ١٩٠ هزار نفر شده در حالی که سازمان ملل این رقم را حدود صد هزار می‌داند.

ویدئوی یک مادر کرد سوری انعکاس گسترده‌ای داشته است. او که بچه بیمارش را در آغوش داشت به گزارشگری گفت از بمباران کوبانی گریخته و بچه ‌اش در حال مرگ است چون شیر ندارد و از شوهرش که برای جنگ با نیروهای ترکیه رفته هم خبری ندارد.

به گفته دیدبان حقوق بشر سوریه که مقرش در بریتانیا است، تلفات کردهای سوریه در نبرد با ارتش ترکیه به ۱۰۴ تن رسیده اما رویترز به ۴۵ کشته و ١۵٠ زخمی اشاره می ‌کند.

 

سال گذشته نیز ارتش ترکیه و گروه های تبه کار همراهش به عفرین حمله کردند. نیروهای مدافع خلق و سوریه دموکراتیک حدود 58 روز در مقابل تهاجم زمینی آن با تمام قدرت مقاومت کردند. اما هنگامی که هواپیماهای جنگی ترکیه به پرواز درآمدند و بیمارستان ها و مدارس و مناطق مسکونی را بمباران کردند مردم به ناچار برای حفظ جان خود و فرزندان شان از خانه های خود فرار می کردند و توسط نیروهای مدافع خلق روژآوا، در اردوگاه های نسبتا امنی اسکان داده شدند. در این یک سال، هیچ حکومت و نهاد جهانی سعی نکرده است به این اشغال گری دولت و ارتش ترکیه اعتراض جدی کند. در نتیجه در مقابل سکوت جامعه جهانی، ارتش ترکیه و گروه های تروریستی همراهش این کانتون را تخریب نمودند، غارت کردند؛ زنان و دختران را مورد تجاوز قرار دادند، اعدام های صحرایی برپا کردند. این وضعیت دل خراش هم اکنون نیز در این کانتون روژآوا ادامه دارد.

این توافق میان نیروهای دموکرایتک سوریه و حکومت سوریه و روسیه هنگامی صورت گرفت و که شش روز تمام حکومت های جهان و اتحادیه اروپا، ناتو، اتحادیه عرب و سازمان ملل هیچ اقدام عملی انجام ندادند و تنها اردوغان بررمنش و داعشی به «خویشتن داری» دعوت کردند. از این رو، نیروهای دموکراتیک سوریه با احساس مسئولیت در قبال مردم روژآوا، در عین حالی که با حان و دل در مقابل توپ و تانک و هواپیماهای ارتش ترکیه و مقاومت می کنند اما نیروی و امکانات نظامی آن ها برای جلوگیری از اشغال و نسل کشی بزرگ ترین ارتش ناتو، و اعدام های صحرایی ارتش آزاد سوریه، احرار الشام، جبهه النصره و داعش که مورد حکایت دولت و ارتش ترکیه هستند کافی نبوده بنابراین باید تاکتیکی را اتخاذ می کردند که بین مرگ و زندگی، زندگی را انتخاب کنند. تنها تاکتیک موجود برای نجات حدود پنج میلیون انسان نه یک سازمان و حزب!

 

مسئولان کردستان سوریه می ‌گویند که روز یک ‌شنبه، ۲۱ مهر، ۷۸۵ نفر از افراد مرتبط با داعش موفق شده‌ اند از اردوگاه عین عیسی در شمال سوریه فرار کنند.

به نوشته خبرگزاری رویترز، مسئولان نیروهای دموکراتیک سوریه، در بیانیه‌ ای نوشتند که جنگجویان مورد حمایت ترکیه به این اردوگاه حمله کردند و پس از آن «عناصر داعش»‌ موفق به باز کردن دروازه‌ ها شده و بسیارشان گریختند.

ساعاتی پیش از این دیده بان حقوق بشر سوریه نیز از فرار جمعی از داعشی‌ ها که بیش ترشان زن و فرزندان داعشی هستند از اردوگاه عین عیسی که توسط نیروهای کُرد در شمال سوریه محافظت می‌ شود خبر داده بود.

مسئولان کردستان سوریه پیش از این گفته بودند که در پی گلوله‌ باران این اردوگاه توسط نیروهای ترکیه و شورشیان سوری همراه آن ها شماری از اسیران داعشی این کمپ موفق به فرار شدند.

مسئولان کردستان سوریه روز یک‌ شنبه نیز اعلام کردند که به تعداد کافی نیروی محافظ برای حراست از این اردوگاه ۱۲ هزار نفره را ندارند و خطر گریختن همه این افراد وجود دارد. محافظان کرد اردوگاه هم ‌اکنون برای نبرد با پیشروی ترکیه در منطقه اعزام شده ‌اند.

ترکیه اعلام کرده که قصد دارد با پیشروی در خاک سوریه منطقه حائل ۳۰ کیلومتری در منطقه کردنشین آن کشور ایجاد کرده و دو میلیون نفر از پناهندگان سوری را که بیش ترشان عرب هستند از ترکیه به این منطقه منتقل کند.

سازمان ملل متحد روز یک ‌شنبه اعلام کرد که حمله ترکیه به شمال سوریه تاکنون باعث آوارگی ۱۳۰ هزار نفر از مردم محل شده ‌است. ینس لارکه، سخنگوی آژانس کمک ‌های انسان‌ دوستانه سازمان ملل به خبرگزاری فرانسه گفت که با ادامه این حمله انتظار می‌ رود که تعداد آوارگان سه برابر شود و افزود که سازمان ملل برای سناریوی آوارگی ۴۰۰ هزار نفر در شمال سوریه در حال آماده شدن است. او افزود که این افراد «نیازمند منم و محافظت خواهند بود.»

این در حالی است که سازمان ملل نسبت به امنیت کارکنان خود و دیگر سازمان‌ های بین ‌المللی در شمال سوریه نیز نگرانی دارد و می ‌گوید که تعداد آن ها در این منطقه از حد عادی ۳۸۴ نفر اکنون به ۲۰۰ نفر کاهش پیدا کرده ‌است.

آخرین خبرهای حاکی است که از زمان شروع حمله ترکیه تا کنون ۱۰۴ نفر از «نیروهای دموکراتیک سوریه» در نبرد با ارتش ترکیه جان باخته ‌اند.

در شمال شرق سوریه، «نیروهای دموکراتیک سوریه» که از کردها و عرب‌ های منطقه تشکیل شده و کردها رهبری آن را برعهده دارند ۶۰ هزار نیروی جنگی در اختیار دارد و ناحیه وسیعی بین مرزهای ترکیه و عراق و رودخانه فرات را کنترل می ‌کند.

حمله ترکیه به شمال سوریه هم ‌اینک وارد ششمین روز خود شده و امروز از شهر راس‌العین درگیری ‌های شدیدی گزارش می ‌شود. هم چنین خبر می‌ رسد که ارتش ترکیه و نیروهای سوری مورد حمایت آن ها بخش ‌های زیادی از شهر سُلوک را به تصرف خود درآورده‌ اند. سلوک در ۱۰ کیلومتری جنوب مرز ترکیه و سوریه و در جنوب شرق تل ابیض واقع شده است.

 

روزنامه نیویورک‌تایمز در تابستان گزارش داد که داعش هنوز در جای ‌جای عراق و سوریه حدود ۱۸ هزار جنگجو دارد که یا به عنوان تیم‌ های خفته یا به عنوان گروه‌ هایی که مشغول آدم‌ ربایی و کمین‌ گذاری هستند حضور دارند.

در گزارش ها، تعداد داعشی ‌های زندانی در شمال سوریه بین تا ۱۲ هزار نفر ذکر شده ‌است. تقریبا دو هزار نفر از این زندانیان در دسته «جنگجویان تروریست خارجی» از شمال آفریقا، اروپا و آمریکا قرار می‌ گیرند. کم تر از یک هزار نفر از آن ها اروپایی هستند.

گفته می ‌شود اسرای داعشی در شمال سوریه حدود ۵۸ هزار نفر نیز همسر و فرزند دارند که در اردوگاه ‌ها به ‌سر می ‌برند.

کردهای سوریه هم‌اکنون بر بخش اعظم شمال شرق سوریه تسلط دارند و پایتخت سابق خلافت داعش یعنی رقه نیز در دست آنان است.

تحلیل گران هشدار می‌ دهند که ورود ترکیه به شمال سوریه و انجام عملیات نظامی علیه کردها می ‌تواند تمامی این وضعیت را به هم بزند.

کردها مجبور خواهند شد از تعداد نیروهای محافظ اردوگاه‌ های اسرای داعش کاسته و آن ها را راهی جبهه نبرد با ترکیه کنند چنان ‌که گفته می‌ شود این روند در روزهای اخیر آغاز شده است.

این وضعیت یک نگرانی امنیتی به‌ وجود آورده و تحلیلگران می‌گویند خطر فرار جمعی داعشی ‌ها از این اردوگاه‌ ها و تشکل دوباره آن ها بالا است.

«نیروهای دموکراتیک سوریه»، با انتشار بیانیه ‌ای اعلام کرد که حمله ترکیه به شمال سوریه «بر قابلیت ما در نبرد با داعش تاثیر منفی خواهد گذاشت و صلح و ثباتی را که در سال‌های اخیر در منطقه به‌وجود آورده‌ایم برهم خواهد زد.»

طی چند ماه گذشته، باقی‌ مانده نیروهای داعش به اردوگاه بزرگ چادری الهول در شمال شرقی سوریه حمله کردند، و هیچ برنامه ‌ای برای مقابله با آن ها وجود ندارد.

مقامات اطلاعاتی آمریکا می ‌گویند اردوگاه الهول، که توسط کردهای سوریه با کم ترین کمک اداره می‌ شود، در حال تبدیل شدن به کانون ایدئولوژی داعش است.

طی سال ‌های گذشته افراد داعش موفق شده ‌اند بارها از مرز سوریه و ترکیه گذشته و امورات مالی داعش را از طریق ترکیه تا اروپا ادامه داده و جنگجویان خود را نیز از این مسیر به دیگر نقاط جهان برسانند. تجربه نشان داده که ترکیه بیش تر بر مقابله با کردها متمرکز بوده است تا مهار کردن داعش.

مبارزه با این افراد و نگه داری از هزاران اسیر داعشی در اردوگاه‌ های مختلف یکی از چالش ‌های کردهای سوریه است.

چالش دوم و بزرگ‌ تر همان حمله وحشیانه ارتش ترکیه است.

بنا بر گزارش‌ ها، «یگان‌ های مدافع خلق» (YPG) و شاخه زنان آن به نام «یگان ‌های تدافعی زنان (YPJ) از ماه سپتامبر تلاشی مضاعف به خرج داده و در سراسر منطقه خود، در امتداد جاده ‌های اصلی، در مزارع و در شهرها و روستاها سرگرم حفر تونل ‌های دفاعی بوده ‌اند.

ترکیه با سوریه مرزی ۸۲۲ کیلومتری دارد و از قرائن چنین برمی‌ آید که عملیات احتمالی نظامی آنکارا علیه کردهای سوریه بیش تر در محدوده بین راس ‌العین و تل ابیض متمرکز باشد؛ محدوده ‌ای حدود ۱۰۰ کیلومتری.

ترکیه خواستار ایجاد یک منطقه موسوم به «منطقه امن» به عرض ۳۲ کیلومتر در شمال شرق سوریه است تا بتواند بافت جمعیتی را این را با استقرار پناهندگان سوری مقیم ترکیه و هم گروه های جنگ طلب سوری که دولت ترکیه از آن ها حمایت می کند به نفع سیاست های جنگ طبانه و نژادپرست خود تغییر دهد.

 

شبه نظامیان سوری مورد حمایت آنکارا با همراهی نیروهای ارتش ترکیه روز شنبه ۲۰ مهرماه در شهر مرزی راس العین در شمال شرقی سوریه پیشروی کرده اند. اما گزارش های ضد و نقیضی در خصوص میزان پیشروی این نیروها منتشر شده است.

نیویورک تایمز هم گزارش داده است که دست کم دو زندانی کرد توسط نیروهای شبه نظامی عرب سوری مورد حمایت ترکیه تیرباران شده اند.

 

 

طبق این گزارش تصاویر ویدئویی منتشر شده در شبکه ‌های اجتماعی نشان می ‌دهد، این دو مرد در حالی که دستان شان از پشت بسته بود از فاصله نزدیک توسط مردان مسلح تیرباران شده ‌اند. در این ویدئو مردان مسلح به هنگام تیراندازی فریاد می زدند:«الله اکبر.» (لینک این ویدیو در زیر همین مطلب آمده است)

هم چنین بر اساس گزارش نیویورک ‌تایمز، سرباز کرد اسیر در این تصویر کمی بعد اعدام می‌ شود؛ عکس از ویدئویی از توئیتر شبه ‌نظامیان تحت حمایت آنکارا (احرار الشرقیه)

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، درگیری بین نیروهای تحت حمایت ترکیه و نیروهای سوریه دموکراتیک (ق س د) به رهبری کردها یک شنبه ۱۳ اکتبر - ۲۱ مهر در حوالی رأس العین (سری‌کانی) و تل ابیض ادامه یافت.

دیدبان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، هم می گوید، نیروهای شبه نظامی عرب مورد حمایت ترکیه (ارتش ملی سوریه) دست کم ۹ غیر نظامی را تیرباران کرده‌اند.

این گزارش می افزاید، خانم هروین خلف، دبیرکل حزب آینده سوریه از جمله این افراد بوده که در مسیر و جاده بین شهری توسط شبه نظامیان مورد حمایت ترکیه کشته شده است.

خودروی هروین خلف به هنگام بازگشت از یک نشست در حسکه، در شمال شرقی سوریه، از سوی نیروهای شبه نظامی عرب مورد حمله قرار گرفت. در این حمله حسین عمر، هماهنگ کننده حزب آینده سوریه در اروپا و راننده آن ها نیز کشته شده اند.

 

 

نیروهای دموکراتیک سوریه طی بیانیه ای در واکنش اعلام کرده است: «این مدرک آشکاری ست که دولت ترکیه سیاست جنایت کارانه خود علیه مردم عادی غیرمسلح را ادامه می دهد.»

در ماه مارس گذشته، نیروهای جهادی داعش آخرین کیلومتر مربع باقی مانده از سرزمین موسوم به خلافت اسلامی را در نبرد برای باغوز در سوریه از دست دادند.

ولی هزاران نفر از این نیروها هنوز زنده هستند و همه آن ها در زندان به سر نمی ‌برند. گروه داعش، قسم خورده که با توسل به آن چه آن را یک «جنگ فرسایشی» می‌ خواند به جنگ ادامه دهد و امیدوار است با یک رشته حملاتی که پنهانی برنامه ریزی شده، مانند بمباران‌ های ترکیه و ورود ارتش ترکیه به روژآوا، دشمنانش را به زانو درآورد.

مقامات کرد سوری می گویند تا به حال حداقل ۱۹۰ هزار نفر از خانه های خود فرار کرده اند؛ بنا بر گزارش ها، حدود ۵۰ نفر در دو سوی مرز کشته شده اند.

 

لینک را کپی کنید

https://www.bbc.com/persian/world-50025797

چگونه میتوانید این مطلب را به دیگران برسانید

این لینک‌ها خارج از بی‌بی‌سی است و در یک پنجره جدید باز می‌شود

پنجره همرسانی را ببندید

 

تاکنون ترکیه ٣۶ روستای کردنشین را تصرف کرده اما هنوز نتوانسته به شهرهای مهم مثل تل ابیض وارد شود.

تل ابیض که جمعیت مخلوط کرد و عرب دارد، در زمان جنگ با داعش نیز یکی از نقاط راهبردی به شمار می ‌آمد. این شهر کوچک که گذرگاه مرزی میان سوریه و ترکیه است، در سال ٢٠١۴ به دست داعش افتاد و در نتیجه اکثر کردها ناچار به ترک شهر شدند. اما در سال بعد، نیروهای کرد متعلق به «یگان‌های مدافع خلق» توانستند داعش را بیرون برانند. اینک، ترکیه تلاش می ‌کند که این شهر  و به طور کلی یک نوار مرزی به عرض ٣٢ کیلومتر را از جمعیت کرد خالی کند.

 

از سوی دیگر نیروهای سوریه دموکراتیک(قسد)‌ از کشته شدن ۷۵ سرباز ترکیه و انهدام هفت تانک در رأس العین خبر دادند. ۱۹ سرباز ترکیه نیز در حملات زخمی شدند.

پیش از این وزارت دفاع ترکیه از کنترل کامل بر شهر راس العین در حومه شمالی حسکه خبر داده بود اما کردها این خبر را تکذیب کردند.

 

رسانه‌ های ترکیه گزارش داده ‌اند نظامیان این کشور یک روز پس از تصرف شهر مرزی راس ‌العین در شمال سوریه، شهر تل ‌ابیض را نیز به کنترل خود درآورده ‌اند؛ هم زمان اردوغان گفته است تهدیدهای اقتصادی و تسلیحاتی این کشور را از ادامه عملیات نظامی ‌اش باز نخواهد داشت.

خبرگزاری رسمی آناتولی، روز یک شنبه ۲۱ مهر، گزارش دادند که شهر تل ‌ابیض به کنترل نیروهای ترکیه و متحدان سوری ‌اش درآمده است.

وزارت دفاع ترکیه نیز اعلام کرد نیروهایش کنترل بزرگراه کلیدی M4 را در شمال سوریه در دست گرفته ‌اند.

تل ‌ابیض، پس از راس ‌العین، دومین شهر مرزی در شمال سوریه است که در عملیات نظامی ترکیه به اشغال نیروهای این کشور در می ‌آید.

با این حال دیدبان حقوق بشر سوریه روز یکشنبه گفت حملات هوایی علیه راس ‌العین و روستاهای اطرافش هم چنان ادامه دارد و به کشته شدن شماری دیگر از شبه‌نظامیان کرد و هم چنین شهروندان غیرنظامی منجر شد.

رجب طیب اردوغان، بار دیگر تاکید کرده است تهدید کشورها نمی‌تواند آنکار را از ادامه عملیات نظامی در شمال سوریه باز دارد.

اردوغان روز یک شنبه ۲۱ مهر در نشستی خبری گفت: بعد از این که عملیات را آغاز کردیم تهدید شده ‌ایم که مثلا «تحریم اقتصادی می ‌شویم یا با محدودیت خرید سلاح روبه ‌رو می‌ شویم. کسانی که گمان می‌ کنند می‌ توانند ترکیه را با این تهدیدها برگردانند سخت در اشتباهند.»

اردوغان، هم چنین گفت برنامه کشورش، کنترل نواری به عمق ۳۰ کیلومتر در خاک سوریه، از کوبانی تا حسکه است.

او با اشاره به این که تاکنون «منطقه‌ ای به وسعت ۱۰۹ کیلومتر مربع تحت کنترل در آمده است»، مدعی شد که در جریان این عملیات، تاکنون ۴۴۰ تن از شبه‌ نظامیان کرد کشته شده ‌اند؛ او گفت دو سرباز ارتش ترکیه و ۱۶ تن از شبه‌ نظامیان کرد متحد ترکیه نیز در این عملیات کشته شده ‌اند.

رجب طیب اردوغان، روز یک شنبه اعلام کرد که نیروهای این کشور شهر مرزی راس العین را به تصرف خود در آورده و شهر تل ابیض را نیز تحت محاصره دارند.

او تصریح کرد تحریم‌های تسلیحاتی اروپا تاثیری بر عملیات ترکیه ندارد و نیروهای کشورش، برای مقابله با شبه‌نظامیان کرد تا عمق ۳۰ تا ۳۵ کیلومتری خاک سوریه پیش خواهند رفت.

در همین حال، سی‌ان‌ان خبر داد که نیروهای تحت حمایت ترکیه موفق شده ‌اند محور مواصلاتی شرق به غرب کردستان سوریه را تصرف کنند و مسیر منتهی به شهر کوبانی را به کنترل خود درآورند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع محلی اعلام کرد نیروهای ترکیه و متحدان سوری آن ها بخش‌ های عمده شهر سلوک در شمال سوریه را تصرف کرده‌ اند.

دیده ‌بان حقوق بشر سوریه ورود نیروهای ترک را به شهر سلوک، واقع در ۱۰ کیلومتری درون خاک سوریه،‌ تایید کرد. این در حالی است که سازمان ملل روز شنبه اعلام کرد بیش از ۱۳۰ هزار تن در اثر حمله ترکیه به شهرهای تل‌ ابیض و راس ‌العین آواره شده‌اند.

 

مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا در گفتگویی که بخشی از آن روز یک شنبه ۲۱ مهر از شبکه سی‌بی‌اس پخش شد، گفت این کشور آماده است تا حدود هزار نفر از نیروهای خود را که در شمال سوریه حضور دارند، از این منطقه بیرون آورد.

مارک اسپر در گفتگوی تلویزیونی تأکید کرد: «در ۲۴ ساعت گذشته ما خبردار شدیم که ترک‌ ها ظاهرا حمله خود را بیش تر از آن چه در نظر داشتند به سمت جنوب و غرب گسترش داده‌اند.»

او افزود: «ما در ۲۴ ساعت گذشته هم چنین متوجه شدیم پس از آن که سوریه و روسیه تصمیم گرفتند ضد حمله ‌ای را علیه ترکیه در شمال ترتیب بدهند، ارتش دموکراتیک سوریه نیز به نوعی خواستار مذاکره شده است.»

این خبر چند روز پس از آن اعلام می ‌شود که دونالد ترامپ، با یک چرخش سیاسی ناگهانی، از پایان مأموریت نیروهای ارتش این کشور در شمال سوریه خبر داد و بخشی از سربازان این کشور را که در کنار نیروهای کرد با داعش می‌جنگیدند، از منطقه خارج کرد.

پس از آن درها برای یورش ارتش ترکیه به سوریه باز شد و تنها یک روز پس از سخنان ترامپ، ارتش ترکیه به کمک نیروهای شورشی هوادار دولت آنکارا در روز چهارشنبه ۱۷ مهر از زمین و هوا به یگان های مدافع خلق روژآوا و مردم این منطقه در شمال شرقی سوریه حمله کرد.

 

 

در این حال، بعد از هلند و آلمان، فرانسه نیز اعلام کرد که صدور اسلحه به ترکیه را بلافاصله متوقف می ‌کند.

وزیر خزانه داری آمریکا پیش از این اعلام کرد که پرزیدنت ترامپ در پاسخ به حمله ارتش ترکیه به سوریه، دستور تنظیم «تحریم‌ های چشم گیر» علیه آنکارا را صادر خواهد کرد، اما در حال حاضر چنین تحریم ‌هایی اعمال نخواهد شد.

هم چنین دولت فرانسه شامگاه شنبه ۲۰ مهر اعلام کرد در واکنش به حمله ترکیه به مناطق کردنشین سوریه، به سه کشور اروپایی فنلاند، نروژ و آلمان می‌ پیوندد و صادرات سلاح و تجهیزات نظامی خود را به ترکیه تعلیق می ‌کند.

مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه، در واکنش به تصمیم اروپاییان مبنی بر عدم فروش اسلحه به ترکیه گفته است که این عملیات نظامی برای آنکارا «حیاتی» است و به هر قیمت ادامه خواهد یافت.

روز شنبه صدها هزار نفر از مردم آزاده جهان در کشورهای اروپایی و آمریکایی، کردستان عراق، کردستان ترکیه، کردستان ایران، تهران ...، علیه «نسل کشی» ترکیه تجمعات اعتراضی برگزار کردند.

معترضان اردوغان را «تروریست» و «رهبر واقعی داعش» و ارتش ترکیه را «اشغال گر» خواندند؛ برخی نیز پلاکاردهایی حمل می کردند که روی آن دونالد ترامپ یک «قاتل زنجیره ای» توصیف شده بود.

روز شنبه گروه‌ های بزرگی از مردم کرد در تهران و شهرهای غرب ایران در اعتراض به اقدام ترکیه تظاهرات کرده اند. معترضان در بوکان، تهران، پاوه، دیواندره، سقز، سنندج و مهاباد تجمع کردند و علیه رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه، شعار دادند.

در حالی که بسیاری از دولت ‌های اروپایی و نهادهای بین المللی درباره وقوع یک نسل ‌کشی و کشتار کردها در جریان این حمله هشدار داده ‌اند اما هنوز هیچ اقدام جدی بازدارنده انجام نداده اند.

«نیروهای دموکراتیک سوریه» در دوره مدیریت خود بر این نواحی موفق به ایجاد نظم و ثباتی نسبی شده است. شیوه خودگردانی آن نیز سکولار و شورایی است و از سیاست سوسیالیستی الهام گرفته است. «نیروهای دموکراتیک سوریه» در قوانینی که وضع کرده‌ اند بر حفظ حقوق زنان، و از جمله جلوگیری از ازدواج زیر سن و منع چندهمسری تاکید داشته ‌اند. توجه ویژه به حقوق و نیازهای کودکان، بیماران و بازنشستگان در اولویت قرار گرفته است. زبان های مادری و مذاهب آزاد است. اقتصاد نیز تا حدودی به صورت کوپراتیو اداره می شود و درآمدهای اقتصادی، عمدتا به نیازهای مردم و رفاه عمومی و دفاع عمومی اختصاص داده شده است. با این وجود کمبودها و اشکالات زیاد است. یکی از ویژه گی های مهم این منطقه نسبت به سایر نقاط سوریه، امن بودن و دموکراتیک بودن آن بوده است در حالی که این منطقه کاملا در محاصره قرار دارد.

 

اردوغان روز یک شنبه ادعا کرد که نیروهایش تاکنون ۱۰۹ کیلومتر مربع از جمله ۲۱ روستا را گرفته اند. او به خبرنگاران گفت که شهر کلیدی راس العین به اشغال ترکیه در آمده هرچند نیروهای دمکراتیک سوریه گفتند که نیروهای ترکیه را به حومه شهر عقب رانده اند.

اردوغان گفت که نیروهای ترکیه هم چنین شهر تل ابیض در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از راس العین را محاصره کرده اند.

گروه دیده بان حقوق بشر سوریه گفته که ارتش ترکیه تقریبا کنترل کامل تل ابیض را به دست گرفته است.

راس العین و تل ابیض هر دو اهداف کلیدی در تهاجم ترکیه به نیروهای دمکراتیک سوریه هستند.

ترکیه هم چنین اعلام کرد که گروه های سوری مورد حمایت آن یک جاده مهم به نام «ام ۴» در حدود ۳۰ تا ۳۵ کیلومتری از مرز را گرفته اند.

نیروهای دمکراتیک سوریه گفتند که آمار کشته های جنگجویان کرد ۵۶ نفر است اما ترکیه این آمار را ۴۴۰ نفر اعلام می کند.

ترکیه می گوید چهار سرباز ترک و ۱۶ جنگجوی هوادار ترکیه هم در سوریه کشته شده اند.

 

شش روز است ارتش فاشیست و متجاوز ترکیه به همراهی گروه های ترویستی سوری همراهش، از زمین و هوا حمله کرده اند در حالی که همه دولت ها و نهادهای سرمایه داری جهانی هم چون سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه عرب، شورای امنیت سازمان ملل و...، برای جلوگیری از این جنایت و نسل کشی بزرگ ترنی ارتش ناتو، کم ترین اقدام عملی و حدی انجام نداده اند سبب شده اند که رجب طیب اردوغان رییس جمهور فاشیست و داعشی ترکیه، هم چنان بر طبل جنگ بکوبد و حتی اظهارنظرهای سیاست مداران جهانی را به مسخره بگیرد. آیا اردوغان این قدرت را از کجا آورده است که این چنین نعره می زند و فرمان نسل کشی صادر می کند! پس کجاست آن ادعای دفاع از حقوق بشر دولت های غربی؟!

به نظر من، جواب به این سئوالات بسیار ساده است. یعنی دلیلش این است که آن سیستم سیاسی، یعنی کنفدرالیسم دموکراتیک بدون «دولت - ملت» که هفت سال است در روژاوا در جنگ داخلی ویران گر سوریه و خاورمیانه سیاه یک روزنه امیدی برای همه آزادی خواهان، برابری طلبان و عدالت دوستان و همه گرایشات رادیکال و انقلابی و تحول خواه کمونیست، آنارشیست، سندیکالیست، فمینیست، محیط زیست جهان به ارمغان آورده است و هیولای داعش را شکست داده است اکنون باید این سیستم از بین برود. چرا که در این مدل سیاسی جدید، نگرش سیاسی رایج «دولت - ملت» نه تنها برای سیستم سرمایه داری جهانی، بلکه حتی نیروهای به اصطلاح چپ و مدعی «کمونیسم» را که هم «دولت - ملت» گرا هستند را به هم زده و مدل جدیدی از مدیریت جهان را اعلام کرده است. چنین مدل سیاسی نه در حرف و نظر، بلکه در میدان عمل نیز کارآرایی خود را در این هفت سال، به خوبی در همه عرصه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، دیپلماسی و دفاع عمومی نشان داده است.

هنگامی به عمق و ابعاد این سیاست پی می بریم که بدانیم این سیاست در یک حزب و یک سازمان تحقق نیافته، بلکه در یک منطقه جعرافیایی معینی که چهار میلیون مردم آن از هر طرف در محاصره و در معرض تهاجم جنگ طلبان و تروریسم دولتی و غیردولتی قرار دارد با همه تنوعات ملی، مذهبی، زبانی و فرهنگی محقق شده است. اما بر خی سازمان و احزاب به اصطلاح چپ و مدعی «کمونیسم» که کم ترین انتقاد و مخالفت را در درون تشکیلات خود تحمل نمی کنند و همواره دپچار فروپاشی و انشعاب و انشقاق هستند و به راحتی ییلاق و قشلاق می کنند در این هفت سال، همواره برای مردم روژآوا و پیکارگران آن نسخه های پوچ و بی معنی پیچیده اند و بی عملی خود را در حمایت از جنبش ها و خیزش های مردمی نشان داده اند. این قضیه انسان را به یاد آن ضرب المثلی می اندازد که گفته می شود خارج از گود نشسته اید و مدام فریاد می زنید: لنگه اش کن! نیروهایی که به فاصله مریخ از زمین، از سیاست های کارل مارکس، این بنیان گذار سوسیالیسم علمی دور و بیگانه هستند! یا این که سیاست های خود را در قالب ملغه ای از شبه نظریات مارکس - انگلس - لنین - استالین - مائو - انور خوجه و غیره به جامعه تحویل می دهند. در حالی که سوسیالیسم، علم رهایی بشر است اما این بخش از افراد و سازمان ها و احزاب به اصطلاح کمونیستی، دیدگاهی مذهب گونه به سوسیالیسم دارند و از آن، یک ایدئولوژی خشک و زمخت ساخته اند.

نیروهایی که صرفا ضدامپریالیسم هستند و از نظر آن ها هنوز آمریکا امپریالیسم است و اتحادیه اروپا، اتحادیه اعراب، چین، روسیه، ترکیه، حکومت اسلامی و...، امپریالیست نیستند. در حالی که دهه هاست که سرمایه داری جهانی شده است به طوری که حتی ناسیونالیست ها نیز جرات ندارند از «اقتصاد ملی» سخن به میان آورند. به علاوه ضدامپریالیست بودن هیچ ربطی به موضع طبقاتی طبقه کارگر و نیروهای تحت ستم و استثمار شده ندارد و می تواند مرتجعین ترین نیروها مانند حکومت اسلامی نیز خود را ضدامپریالیست بداند.

نهایتا حتی اگر هم روژآوا شکست بخورد باز هم دستاوردهای آن برای نیروهای انقلاب برابری طلب و آزادی خواه، بسیار ارزنده اند و باید به آن همانند کمون پاریس و سایر انقلابات مردمی جهان نگریست. به عبارت دیگر، شکست روژآوا شکست نظریه سیاسی کنفدرالیسم دموکراتیک با روابط و مناسبات شورایی و رد نظریه «ملت - دولت» نیست!

دوشنبه بیست و دوم مهر ١٣٩٨ - چهاردهم اکتبر ٢٠١٩

 

ضمایم:

*اعدام وحشیانه یک غیرنظامی کرد به دست تروریست‌ های ارتش آزاد سوریه :

21 مهر 1398

http://fa.abna.cc/74J1

سازمان حقوق بشر سوریه می گوید شبه نظامیان متحد ترکیه دست کم ۹ غیرنظامی کرد را در نواحی مختلف جنوب تل ابیض به ضرب گلوله کشته اند.

دیده بان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است می ‌گوید اعدام‌ های سریع در همان روز در جنوب تل ابیض صورت گرفته و خانم خلف هم جزء کشته ‌شدگان بوده است.

ویدیوهایی که شبکه های اجتماعی منتشر شده نشان می دهد که شبه نظامیان طرفدار ترکیه (معروف به ارتش ملی سوریه) دو اسیر کرد خود را در کنار جاده ای در نزدیکی شهر تل ابیض به گلوله می بندند.

https://fa.abna24.com/news/اخبار-آسیای-غربی-و-خاورمیانه/اعدام-وحشیانه-یک-غیرنظامی-کُرد-به-دست-

تروریست%E2%80%8Cهای-ارتش-آ_759250.html

 

* جمعی از انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور در بیانیه‌ای مشترک به حمله اردوغان به کردستان سوریه اعتراض کردند.

در این بیانیه آمده است: حمله نظامی دولت اردوغان به مردم ستمدیده‌ی کردستان سوریه تاکنون ده‌ها کشته و ده‌ها هزار آواره بجای گذاشته است. دولت امپریالیست امریکا به رهبری ترامپ جنایتکار در توافقی کثیف، افسار دولت اردوغان را برای حمله به کردستان سوریه رها کرد. در طول تاریخ ننگین دولت‌های آمریکا و امپریالیسم جهانی که براساس تعرض به دیگر کشورها تحت نام حمایت از دموکراسی و حقوق بشر بوده نشان داده‌اند که ریاکاری و دروغگویی‌های ترامپ بخشی از شخصیت سیاسی آن کشور است. دولت‌های اروپایی، روسیه، چین و غیره هم به جز غرولند و تظاهر به مخالفت با جنگ هیچ کاری نکرده و نمی‌کنند. تنها وجدان و انسانیت کارگران و زحمتکشان دنیای متمدن است در این روزهای سیاهی که به بخشی از انسانهای جامعه بشری تحمیل شده است، بیدار است و قلدری دولت ترکیه را تجاوز به آزادی و حرمت و کرامت خود می‌داند.  

در ادامه این بیانیه آمده است: کدام انسان، کدام وجدان بشری، کدام قانون دنیای متمدن به دولت اردوغان اجازه داده افسار گسیخته و بی‌محابا انسان‌هایی را که در خانه خود نشسته و زندگی می‌کنند، مورد تجاوز قرار دهد. خانه‌هایشان را بر سرشان خراب کند. مردم را آواره‌ی کوه و بیابان‌ها سازد. امنیت و سلامت و جان و مال زنان و مردان و سالمندان و کودکان را آماج بمب و گلوله قرار دهد؟ این چه دنیای وحشی و فاقد اصول انسانی است که جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی را به دولت ترکیه و اردوغان فاشیست، اجازه می‌دهد؟

طبقه کارگر ایران و کارگران کردستان در این روزهای سیاه و تحمیل جنگ و کشتار دسته‌جمعی توسط دولت ترکیه، خود را در کنار زحمتکشان و زنان و مردان و کودکان کردستان سوریه می‌‌بیند. ما کارگران هر گونه تجاوز به حقوق انسان و به خطر انداختن امنیت و آزادی مردم  را در هرکجای دنیا باشد، تجاوز به حقوق خود می‌دانیم. ما جنگ و جنایت آشکار و قلدرانه‌ی دولت ترکیه علیه مردم زحمتکش کردستان سوریه را تجاوز به حقوق انسانی خود می‌دانیم و آن را به شدت محکوم می‌کنیم. این جنگ کثیف باید فوری قطع شود. ارتش متجاوز ترکیه باید فورا شهر و شهرک و روستاهای کردستان سوریه را ترک کرده و به اشغال زورگویانه و ضدانسانی و به خطر انداختن جان و مال و زندگی مردم خاتمه دهد. اردوغان و جنایتکاران جنگ تحمیلی به مردم کردستان سوریه، باید به عنوان جنایت علیه بشریت و نسل‌کشی محاکمه شوند.    

در خاتمه این بیانیه آمده است: ما طبقه کارگر و زحمتکشان در سراسر جهان و بویژه در ایران را دعوت می‌کنیم که صدایشان را علیه جنایت جنگی دولت اردوغان و نسل کشی در کردستان سوریه بلند کنند و برای قطع فوری این جنگ خانمانسوز و خاتمه دادن به اشغال نظامی و ویران کردن خانه‌های مردم و کشتار و آواره کردن ده‌ها هزار انسان بی‌دفاع و بی‌پناه توسط ارتش ترکیه، تلاش کنند. دنیای کارگران دنیای صلح و آزادی و برابری و حفظ حرمت و کرامت انسان است. متجاوزان به این حقوق و اصول انسانی در پیشگاه تاریخ سرافکنده و نهایتا محکوم به زوال هستند.

انجمن‌های زیر این بیانیه را امضا کرده‌اند:

۱- کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی استان کردستان

۲- انجمن صنفی کارگران ساختمانی مریوان و سرواباد

۳-انجمن صنفی کارگران ساختمانی سقز

۴-انجمن صنفی کارگران ساختمانی بانه

۵-انجمن صنفی کارگران ساختمانی سنندج

۶-انجمن صنفی کارگران ساختمانی دیواندره

۷-انجمن صنفی کارگران ساختمانی کامیاران

۷-انجمن صنفی کارگران ساختمانی قروه

۹-انجمن صنفی برقکاران ساختمانی کرمانشاه

۱۰-انجمن صنفی کارگران ساختمانی سبزوار

۱۱-انجمن صنفی کارگران ساختمانی بوکان

۱۲-کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی استان البرز

۱۳-انجمن صنفی کارگران ساختمانی روانسر

۱۴-انجمن صنفی کارگران ساختمانی پاوه

۱۵-انجمن صنفی کارگران ساختمانی ثلاث باباجانی

۱۶-انجمن صنفی کارگران ساختمانی دهگلان

۱۷-انجمن صنفی کارگران ساختمانی ایلام

۱۸-انجمن صنفی کارگران ساختمانی سیروان وچراول

۱۹-انجمن صنفی کارگران ساختمانی کاشمر

۲۰-کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی سمنان

۲۱-انجمن صنفی کارگران ساختمانی اسالم

۲۲-انجمن صنفی کارگران ساختمانی بردسکن

۲۳-موسسه فرهنگی هنری کانی سور بانه

۲۴-کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی خراسان جنوبی

۲۵-انجمن صنفی کارگران ساختمانی گرمانج زبان شیروان

۲۶-انجمن صنفی کارگران ساختمانی خراسان رضوی تایباد

۲۷- انجمن کاڕگری رانندگان شهرستان دهگلان

۲۸-کانون انجمن‌های صنفی رانندگان ناوگان حمل و نقل جاده ای بخش مسافر کشور

۲۹-جامعه دفاع از کودکان کار و خیابان استان کردستان

۳۰-انجمن صنفی کارگران ساختمانی البرز استان قزوین

۳۱-انجمن صنفی کارگران ساختمانی دالاهو

۳۲-انجمن صنفی کارگران ساختمانی شیروان

۳۳- انجمن کارگران ارماتوربند ساختمانی شهریار

۳۴-انجمن صنفی کارگری نقاشان ساختمانی اصفهان

۳۵-انجمن صنفی کارگران ساختمانی آبادان

۳۶-انجمن صنفی کارگران ساختمانی جوانرود

۳۷-انجمن صنفی کارگران ساختمانی خوی

۳۸-انجمن صنفی کارکنان داروخانه‌های کرمانشاه

۳۹-انجمن صنفی کارگری ارماتوربندی شهریار

۴۰-انجمن صنفی حمل ونقل مسافری شهرستان هرسین

۴۱-انجمن صنفی کارگران ساختمانی چناران ودرگز

۴۲-انجمن صنفی کارگری لوله کشان، برقکارن و نقاشان مشهد

۴۳- انجمن صنفی کارگران ساختمان گرمسار

۴۴-انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان پیرانشهر و حوحه

۴۵-کانون انجمن‌های کارگران ساختمانی خراسان

(منبع: خبرگزاری کار ایران ایلنا، دوشنبه ٢٢ مهر ١٣٩٨ - ١٤ اکتبر ٢٠١٩)

 

لینک ها:

* امنیت و ثبات نسبی «روژآوا»، خاری در چشم حکومت‌ها به‌ویژه حکومت فاشیستی ترکیه!؛ در سایت های آزادی بیان، اتحاد کارگری، گزارشگران، لجور، روزنه، حزب کمونیست ایران و...

http://www.azadi-b.com/G/2019/10/post_720.html

 

https://etehad-k.com/1398/07/امنیت-و-ثبات-نسبی-روژآوا،-خاری-در-چشم/

 

http://www.gozareshgar.com/10.html?&tx_ttnews[tt_news]=38959&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=f65e32617c628b2a9cf35aa910de8da3

 

* بهرام رحمانی: همکاری نهان و آشکار دولت های سرمایه داری جهان با دولت و ارتش فاشیست ترکیه در حمله به روژآوا!:

http://www.lajvar.se/1398/07/20/85916

 

*تلویزیون میهن: ترامپ و اردوغان دست در دست هم در لشکر کشی به کردها ی شمال سوریه با نگاه بهرام رحمانی:

https://www.youtube.com/watch?v=ux9HKp0rBlU

 

* گفتگوی رادیو پیام کانادا با بهرام رحمانی و کاوه آهنگری در مورد حمله نظامی ارتش ترکیه به مناطق کردنشین شمال سوریه؛ دلایل حمله؛ عواقب آن و وظایف ما:

https://radiopayam.ca/کشتار-مردم-سوریه-توسط-دولت-ترکیه/


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com