حکومت اسلامی ایران جنایت میکند حکومت سوئد حمایت میکند!
بهرام رحمانی
August 23, 2019حکومت اسلامی ایران جنایت میکند حکومت سوئد حمایت میکند!
bahram.rehmani@gmail.com
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه حکومت اسلامی ایران، این نماینده حکومت تبهکار، مافیایی، غارتگر، اعدام، سنگسار و... در روزهای 20 و 21 اوت 2019 در استکهلم بود. در حالی که این نماینده حکومت دیکتاتور و ترور با روسای دولت به اصطلاح حامی حقوق بشر سوئد سر بر سفره خونینی نشستند و احتمالا با شادی و سرور و تعظیم و چاپلوسی قراردادهایی در زمینه فروش سلاح، دستگاههای سمعی و بصری و شنود پلیسی و جاسوسی، ابزارهای شکنجه و غیره سوئد به حکومت اسلامی را امضاء کردند. اما پلیس وحشی خود را در خیابانهای پایتخت سوئد به جان اپوزیسیون حکومت اسلامی انداختد. هنگامی که پلیس فردی از معترضین را دستگیر میکرد جمعی از تظاهرکنندگان پلیسها را محاصره میکردند تا رفیق دستگیر شدهشان آزاد نکنند عقبنشینی نکنند. بهعبارت دیگر، این بار برخورد پلیس سوئد با معترضین ایرانی با برخوردهای قبلی بسیار متفاوت بود و رفتارشان بسیار خصمانه و بهشدت تهاجمی بود. اما با این وجود ماشین ظریف با گوجه فرنگی و...، همچنین یکی از ماشینهای دیپلماتیک مورد حمله قرار گرفتند.
واحدهای مختلف پلیس سوئد، یعنی پلیس مخفی(سپو)، پلیس معمولی، پلیس ضدشورش و گارد ویژه را با اسلحه و باتوم برقی، سگ و اسب به اپوزیسیون سرنگونیطلب ایرانی در استکهلم بهشدت و خصمانه حمله کردند. در این حملات وحشیانه پلیس سوئد، تعدادی دستگیر و تعدادی آسیب دیدند. در حالی که مقامات دولت سوئد به گرمی از ظریف جنایتکار و نماینده حکومت رعب و وحشت و ترور، استقبال کردند.
محمد جواد ظریف به همراه یک هیات بزرگ به استکهلم سفر کرده بود. بهگفته مقامات پلیس، بیش از 100 افسر پلیس جهت تامین امنیت سفر ظریف به کار گمارده شده بودند.
در چنین حرکتهایی گرایشات فاشیستی و نژادپرستی درون پلیس سوئد، فرصت مناسبی بهدست میآورند تا خشونت خود را به نیروهای خارجیتبار نشان دهند. نمونه دو پلیس که در عکس زیر، یعنی یک با لباس شخصی و دیگری که جلیقه زرد به تن دارد. برخورد این دو پلیس با معترضین بسیار خشن و وحشیانه بود.
اما مسئله اعتراض به ظریف و میزبان آن به مهمترین خبر رسانههای سوئد و جهان تبدیل شد و در نتیجه غیر از اعتراض افکار عمومی، اعتراضهای برخی نمایندگان احزاب چپ و حتی حزب حاکم سوسیال دموکرات را نیز در پی داشت.
همچنین پلیس حدود 20 نفری از ما و حدود ده نفری هم از مجاهدین را با چند متر دورتر از ما، به محاصره انداختند و نخست ما را بر زمین نشاندند و سپس همه ما را سوار اتوبوس کردند و پنج نفر پنج نفر در حاشیه شهر استکهلم در بیابانها و دور از مترو پیاده کرد تا صف تظاهرکنندگان را تضعیف کنند اما در این راه نیز موفق نشدند. با این وجود، اعتراض اپوزیسیون سرنگونی طلب ایران، یک رسوایی بزرگی را برای دولت سوئد به بار آورد. دیپلماسی تزویر و ریا؛ دیپلماسی دلالی برای شرکتهای و...!
در این دو روز کلیه مکانهایی که ظریف رفت و آمد میکرد دیواری از پلیس پلیس کشیده میشد. مردیم که قصا عبور از این محلات را داشتند پس از کنترل پلیس و این که جزو معترضین نیستند اجازه مییافتند به راه خود ادامه دهند. تمامی خیابانهای منتهی به پارلمان سوئد، ساختمان وزارت خارجه و گراند هتل محل اقامت ظریف را بسته بودند و رفت و آمدها را بهشدت کنترل میکردند. استکهلم در این فصل پر از توریست است. دهها هزار تن از شهروندان استکهلم و توریستها در خیابانهای اطراف تجمع کرده بودند و با بهت و حیرت شاهد حملات وحشیانه پلیس با سگ و اسب و باتوم به تظاهرکنندگان ایرانی و مقاومت بینظیر و تحسینبرانگیز آنها بودند.
همچنین همزمان با سخنرانی ظریف در انستیتو تحقیقاتی و مطالعاتی استکهلم(سیپری) جمعی از ایرانیان در مقابل این موسسه و جمعی نیز در مقابل پارلمان سوئد تجمع کردند. در اینجا پلیس سوئد با حمله به معترضان که عمدتا چپ بودند حدود 20 تن از ما و حدود 10 تن از مجاهدین را بازداشت کرد. ما را سوار اتوبوس کردند و در بیابانهای اطراف شهر رها کردند. من با سه رفیق دیگر که از جمله یکی از رفقای زن با عصا راه میرفت در میان جنگلی پیاده کردند که پس از یک ساعت پیادهروی به مترو رسیدیم.
به گزارش رسانهها، در کنفرانس مطبوعاتی وزیر خارجه سوئد که بدون حضور ظریف برگزار شد، خبرنگاران به طرح سئوالاتی درباره اعتراض ایرانیان که اصلا چرا چنین فردی در سوئد پذیرفته شده پرداختند.
وزیر خارجه سوئد که در مقابل این اعتراضات و سئوالات پاسخی نداشت، گفت: این سوئد نبوده که از ظریف دعوت کرده باشد، گفت: خودش آمده و ما در این زمینه هیچ وزیری(از رژیم ایران) را دعوت نکردیم، بلکه او (ظریف) خودش آمده. او از ما پرسید آیا برای یک مسافرت به کشورهای نوردیک میتواند بیاید؟
در پی دیدار وزیر امور خارجه سوئد و ایران، مارگوت والستروم در جمع خبرنگاران از فضای دیدار با جواد ظریف و سخنان رد و بدل شده سخن گفت.
در پس زمینه شعارهایی که سازمانهای معترض به حضور وزیر امور خارجه حکومت اسلامی ایران در سوئد سر میدادند، پرچم سوئد، اتحادیه اروپا و حکومت اسلامی در کنار هم و در برابر وزارت امور خارجه سوئد در باد تکان میخورد. در اطرف ساختمان وزارت امور خارجه تدابیر شدید امنیتی بر قرار بود و پلیس به خودروها و افراد اجازه عبور نمیداد. در حالی که مقام های عالی تربه دولت سوئد با لبخند و تعظیم از ظریف آدمکش و جنایتکار استقبال میکردند پلیسشان در خیابانها با اسب و سگ و باتوم به انسانهایی حمله میکردند که با هدف سرنگونی کلیت حکومت اسلامی و برپایی یک جامعه آزاد و برابر و انسانی و عادلانه مبارزه میکنند دست به اعتراض زده بودند.
ظریف وزیر خارجه حکومت اسلامی، در مدت دو روز حضورش در استکهلم، با «مارگوت والستروم» وزیر خارجه، «آن لینده» وزیر تجارت، «نورلین» رییس مجلس و «استفان لوون» نخست وزیر سوئد ملاقات کرد و با جمعی از تجار سوئدی و دیپلماتهای این کشور و از جمله «کارل بیلدت» نخست وزیر اسبق سوئد دیدار کرد و در موسسه «سیپری»، سخنرانی کرد.
درون ساختمان این وزارتخانه، مارگوت والستروم آماده گفتگو با خبرنگاران است. در ابتدا او درباره محتوای سخنانش با وزیر امور خارجه ایران توضیح داد.
او گفت که درباره ساز و کار مالی اروپا با ایران سخن گفته است و از تحریمهای آمریکا علیه ایران و بهویژه دشواریهای دسترسی ایران به دارو و غذا به دلیل تحریمها ابراز ناخرسندی کرده است. از سوی دیگر، گفت که در رابطه با نقض حقوق اقلیتهای جنسی، زنان و فعالان حقوق بشر با وزیر امور خارجه ایران سخن گفته است و همینطور درباره سرنوشت پژوهشگر ایرانی- سوئدی محکوم به اعدام در ایران ابراز نگرانی کرده است و خواستار آزادی او شده است.
توجیه او در پاسخ به انتقاد برخی از ایرانیان ساکن سوئد در رابطه با این دیدار گفت: «ما با ایران روابط سیاسی داریم. معتقدیم که باید از سیاست خارجی برای گفتگوی مستقیم استفاده کرد حتی با رهبران و کشورهایی که از ارزشهای ما پیروی نمیکنند. ما معتقدیم که تنها نباید درباره آنها حرف زد بلکه باید با آنها هم گفتگو داشت.»
او در ادامه تجوجیهات و ادعاهایش ادعا کرد: ما از این فرصتها استفاده میکنیم که نظراتمان و همینطور زمانی که لازم باشد، انتقادات تندمان را هم به طرف مقابل برسانیم.
او ادامه داد: ایران در منطقه خاورمیانه نقش مهمی ایفا میکند. این کشور در مساله یمن نقش تعیین کنندهای دارد. همچنین میتواند نقشی سازنده و یا مخرب در رابطه با همسایگانش داشته باشد. همه اینها مسائلی است که در دیدار امروز ما در رابطه با آنها گفتگو انجام گرفته است. مطمئن باشید که ما درباره نقض حقوق بشر گفتگو داشتهایم و نه تنها این بار، بلکه همیشه در این رابطه کار میکنیم و گزارشی نیز تهیه کردهایم.
بهگزارش خبرگزاریها، وزیر امور خارجه حکومت اسلامی ایران، روز چهارشنبه 30 مداد 1398 – 21 اوت 2019، در سخنرانی خود در «موسسه بینالمللی تحقیقات صلح استکهلم «انستیتوی بینالمللی پژوهش صلح استکهلم(سیپری)، گفت: پیشبینی ناپذیر بودن متقابل، به آشوب منتهی خواهد شد. رییس جمهور ترامپ نمیتواند انتظار داشته باشد که پیشبینی ناپذیر باشد، و در عین حال از دیگران توقع داشته باشد که قابل پیشبینی باشند.
احتمال اینکه دونالد ترامپ برای 4 سال دیگر رییس جمهور آمریکا شود بسیار بالاست. بهگزارش اسپوتنیک، خبرگزاری روسیه، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه حکومت اسلامی در دیداری در سوئد در این خصوص شرح داد.
ظریف گفت: «احتمال پیروزی جدید ترامپ بسیار بالاست، با توجه به اینکه سیاست اقتصادی او سودی در چشمانداز درازمدت برای آمریکا بههمراه نداشته است. در عین حال شانس اینکه ترامپ 4 سال دیگر دنیا را آزار دهد بسیار بالاست.»
ظریف، همچنین در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، اعلام کرد: «جمهوری اسلامی علاقهای به مذاکره با آمریکا ندارد، چرا که برای این منظور باید دلایلی وجود داشته باشد.»
یان الیاسون، رییس انستیتو بینالمللی صلح استکهلم(سیپری)، محمدجواد ظریف را در بدو ورود به این موسسه، همچون یک فامیل و یا یک دوس تقدیمی در آغوش گرفت که فیلم آن از بخش خبری ساعت 21 سوئد پخش شد.وی از سیاستمداران کهنهکار سوسیال دموکرات سوئد است. گقته می شود انستیتو بینالمللی صلح استکهلم(سیپری)، مدتهاست که با حکومت اسلامی ایران، رابطه گرم و نزدیکی دارد بهطوری که همه مقامات عالیرتبه حکومت اسلامی ایران، هنگامی که به استکهلم سفر میکنند حتما در برنامهشان است از این موسسه بازدید کنند.
از ظریف همچنین در رابطه وضعیت کشتی «استنا ایمپرو» که متعلق به شرکت سوئدی است و در خلیج فارس از سوی ایران توقیف شده پرسیده شد. او مدعی شد که ایران از تعلق این کشتی به سوئد بیخبر بوده است. اما پاسخ روشنی درباره زمان رهایی کشتی نداد. او گفت: «... این کشتی قانونشکنی کرده است و پروسه قانونی آن باید طی شود. اما مشتاق این هستیم که این مسئله که ما تقصیری در آن نداریم، به زودی حل شود.»
ظریف در سوئد تاکید کرد که ایران قصد خروج از برجام را ندارد، بلکه تنها تعهداتش را آن هم در چارچوب این توافق کاهش داده است.
او گفت که اروپا یازده تعهد از جمله در زمینه خرید نفت ایران، سرمایهگذاری در ایران و انجام تبادلات مالی و بانکی داده که به آنها عمل نکرده است.
ظریف گفت راهاندازی اینستکس، کانال مالی اروپا با ایران برای کماثر کردن تحریمهای آمریکا، پانزده ماه طول کشیده و هنوز این کانال انتظار ایران را برآورده نکرده است.
تحریمهای آمریکا بهگونهای است که شرکتها و موسسات غیرآمریکایی را هم که با ایران مبادله کنند مجازات و از حضور و فعالیت در ایالات متحده محروم میکند.
ظریف که خود از سوی آمریکا تحریم شده، در سخنان خود در موسسه سیپری به اروپاییها هشدار داد که اگر در برابر خواستههای دونالد ترامپ مقاومت نکنند، او ممکن است به زودی از آنها انتظارات بیشتری مانند قطع رابطه با چین داشته باشد.
ظریف گفت رفتار دولت دونالد ترامپ غافلگیرکننده است و او نمیتواند انتظار داشته باشد رفتار طرف مقابل پیشبینیپذیر باشد. او گفت غافلگیری متقابل به هرج و مرج منجر میشود.
وزیر امور خارجه حکومت اسلامی ایران در این جلسه، وعده داد که حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی - سوئدی زندانی در ایران به تعویق بیفتد: «تلاش میکنیم که بر اساس مسائل انساندوستانه حکم اعدام جلالی را به تعویق بیفتد.»
واقعا خندهدار است که نماینده دهها هزار اعدام و سنگسار، زنستیز، کودکآزار و آزادیستیز، دزد و چپاولگر، از مسائل انساندوستانه دم میزند.
احمدرضا جلالی دوشنبه هفتم مرداد 98 به سلولی انفرادی در مکان نامعلومی منتقل شده بود که پس از انتشار این خبر و بهگفته سازمان عفو بینالملل، اعتراضهای گسترده به این موضوع از جمله از سوی این سازمان، روز چهارشنبه 16 مرداد به زندان اوین بازگردانده شد. انتقال جلالی به مکانی نامعلوم بدون اطلاع قبلی با توجه به حکم اعدامش باعث شدت یافتن نگرانیها درباره وضعیت او شده بود. احمدرضا جلالی در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام «محاربه از طریق جاسوسی برای اسرائیل» به اعدام محکوم و این حکم در دیوان عالی کشور تایید شده است. او که از سال 1388 ساکن سوئد بوده و اکنون شهروند این کشور است، در حوزه مدیریت بحران پژوهش و فعالیت میکرد و در دانشگاه کارولیسنکا در نزدیکی استکهلم مشغول به کار بود.
وزیر خارجه حکومت ایران، پیشتر گفته بود که شش ماه پیش به آمریکاییها گفتیم آماده تبادل زندانیان آمریکایی در ایران با ایرانیانی که بهخاطر قوانین تحریم در آمریکا یا به خواست آمریکا در کشورهایی دیگر حبس شدند، هستیم. هیچ پاسخی نیامد.
بهگفته برخی منابع خبری حکومت ایران با استفاده از بازداشت دو تابعیتیها در ایران از آنان بهعنوان یک نوع گروگانگیری در مقابل گرفتن امتیاز خود از کشورهای اروپایی و آمریکا استفاده میکند .
ظریف پیشتر گفته بود: بیایید تبادل زندانی کنیم. من آماده این کار هستم و اختیار کافی برای انجام آن را دارم. در واکنشها به این سخنان ظریف، آمده که برای مبادله زندانی اختیار کافی دارد را اعترافی خیرهکننده نسبت به این موضوع دانسته و گفتهاند که این زندانیان بهعنوان گروگان سیاسی تحت بازداشت هستند.
حکومت اسلامی، کشور ایران را به یک زندان بزرگ برای شهروندان آن تبدیل کرده و در این زندان بزرگ نیز صدها زندگی مخفی و علنی مخوف وجود دارد. اکنون زندانهای مخفی و علنی حکومت اسلامی ایران، مملو از زندانیان سیاسی و عقیدتی زن و مرد و پسر و جوان است که بهطور سیستماتیک در زیر شکنجههای جانکاه قرار دارند.
با وجود رسوایی اعترافات اجباری؛ ظریف در سوئد «احمدرضا جلالی» را بهخاطر «اعترافاتش» مجرم دانست.
همسر احمدرضا جلالی، میگوید: وزیر امور خارجه سوئد در باره وضعیت همسرش سئوالاتی را با ظریف مطرح کرد و خواستار شفافسازی در این زمینه شد.
وی به صدای آمریکا گفت که ظریف در گفتوگو با وزیر امور خارجه سوئد ادعا کرده که احمدرضا جلالی در ترور دانشمندان هستهای دست داشته و اطلاعات آنها را در اختیار اسرائیل قرار داده است.
در حالی که تنها چند هفته از افشاگریهای مازیار ابراهیمی، از متهمان پیشین ترور دانشمندان هستهای در ایران، مبنی بر ساختگی بودن همه اعترافاتی که تحت شکنجه از او و دیگران گرفته شده بود، میگذرد و پسلرزههای این سخنان در محافل داخلی و خارجی ادامه دارد، ظریف بار دیگر احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی- سوئدی، را بهدست داشتن در ترور دانشمندان هستهای متهم کرد و تنها وعده داد که تلاش خواهد کرد تا اجرای حکم اعدام او را «به تاخیر» اندازد.
بهگفته خانم مهراننیا، ادعاهای مطرح شده از سوی ظریف حقیقت ندارد و همچون گذشته که قربانیان دیگر در رابطه با ترور دانشمندان هستهای در گذشته مجرم شناخته شدهاند این بار نیز این اتهام گریبان احمدرضا را گرفته است.
در حالی ظریف از سیاستهای انساندوستانهشان دم میزند که 13 دانشجو در ایران، به 70 سال حبس تعزیری محکوم شدند.
اعظم خضری جوادی یکی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران از سوی دادگاه انقلاب به هفت سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شد.
نسرین خضری جوادی، یکی از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر، از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب بابت اتهام «اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم عمومی» مجموعا به هفت سال زندان و 74 ضربه شلاغ محکوم شده است.
محمد تقی فلاحی، دبیرکل کانون صنفی معلمان تهران به 8 ماه حبس تعزیری و 10 ضربه شلاق محکوم شد. گفتنی است اجرای این حکم بهمدت سه سال تعلیق شده است. فلاحی 12 اردیبهشت ماه امسال همزمان با روز معلم و در جریان تجمع اعتراضی فرهنگیان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
محاکمه هشت نفر از کارگران نیشکر هفتتپه در دادگاه شوش انجام شد. تعداد چهار نفراز این کارگران چند ماه قبل در ارتباط با همین پرونده مدت یک هفته در زندان دزفول بازداشت بودند که همگی با قرار وثیقه، بهطور موقت آزاد شدند.
درهمین رابطه در چند روز گذشته تعداد هشت نفر دیگر از کارگران نیشکر هفتتپه، در دادگاه! به احکام ناعادلانه و غیر انسانی، هشت ماه حکم تعلیقی و تحمل 30 ضربه شلاق محکوم شده بودند.
لازم به یادآوری است که در جلسه امروز 4 نفر از کارگران هفتتپه، خانم فرزانه زیلابی بهعنوان وکیل کارگران هفتتپه در دادگاه حضور داشته است.
جلسات دادرسی بر پرونده 17 تن از فعالان کارگری بازداشت شده در جریان تجمعات اعتراضی کارگران نیشکر هفتتپه در زمستان سال گذشته توسط شعبه 102 دادگاه کیفری 2 شهرستان شوش بهطور روزانه در حال برگزاری میباشد و تاکنون 7 تن از فعالان کارگری از بابت اتهاماتی همچون «اخلال در نظم عمومی» و یا «نشر اکاذیب» به تحمل 8 ماه حبس تعزیری و 30 ضربه شلاق محکوم شدهاند.
سازمان عفو بینالملل با صدور بیانیه ای اجرای حکم شلاق پیمان میرزازاده، زندانی سیاسی در زندان ارومیه را محکوم کرده و خواهان آزادی بیقید و شرط وی شده است. فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات شمال آفریقا و خاورمیانه در عفو بینالملل میگوید: «شلاق زدن پیمان میرزازاده ماهیت غیرانسانی نظام قضایی ایران را برجسته میکند که وحشیگری را نهادینه و تبدیل به قانون کرده است.» روز یکشنبه 6 مردادماه، پیمان میرزازاده، پس از اجرای حکم 100 ضربه شلاق دست به اعتصاب غذا زد.
بهگزارش خبرگزاری هرانا، سازمان عفو بینالملل، با انتشار بیانیهای خواستار آزادی بیقید و شرط پیمان میرزازاده، زندانی سیاسی زندان ارومیه شده است. این زندانی روز یکشنبه 100 ضربه شلاق خورد و از همان روز در اعتراض به این رفتار دست به اعتصاب غذا زد.
نیروهای امر به معروف استان مازندارن حوالی ساعت یک بامداد روز جمعه 25 مرداد با هجوم به یک تالار عروسی 10 تن از شهروندان شرکتکننده در جشن عروسی را بازداشت کردند. تالار برگزارکننده مراسم نیز پلمپ شد.
بنا به گزارش ماهانه «هرانا»، اخبار نقض حقوق بشر در مرداد ماه 98 با بیش از 35 مورد اعدام، بازداشت و محکومیت فعالان مدنی، بازداشت فعالین آزادی زبانهای مادری و اقلیتهای مذهبی و تبعیض علیه آنان، نقض گسترده حقوق زندانیان، نقض پایدار آزادی بیان، بازداشت و محاکمه فعالین کارگری و صنفی، نقض حقوق حیوانات و موارد دیگری که در استانهای مختلف رخ داد، همراه بود.
در این ماه فرنگیس مظلوم مادر سهیل عربی، افشین برزگر، زهرا اکبرینژاد، رها احمدی، نوشین جعفری، معین حاجیزاده، نرگس منصوری، وحید قدیری، کامیل احمدی، حسن عباسی، محمد ابوالحسنی، رضا شرفخانی، عباس وادحدیان شاهرودی، شهلا جهانبین، زهره بهبودی، عسل محمدی، جواد لعل محمدی، هاشم خواستار، محمدحسین سپهری، حوریه فرجزاده، محمد نوریزاد، فاطمه سپهری، عبدالرسول مرتضوی، پوران ناظمی، غلامحسین بروجردی، مرتضی قاسمی، هاشم ریجایی و 4 تن دیگر بازداشت شدند.
همچنین نیما صفار به 8 ماه حبس، محمدرضا آغاجری به 26 ماه حبس، روزبه مشکین خط به 11 سال حبس، مسعود کاظمی به 4 سال و نیم حبس، مرداس طاهری یک سال حبس تعلیقی، حامد آیینه وند به 6 سال حبس، فرهاد میثمی به 6 سال حبس، فرهاد شیخی به 4 ماه حبس، سینا درویش عمران به 8 سال حبس، نادره فتورهچی به یک سال حبس تعلیقی، صادق زیبا کلام به یک سال حبس، علی مظفری به 30 ماه حبس، نجات بهرامی به یک سال حبس، مهدی مقدری به یک سال حبس، ارس امیری به 10 سال حبس، نسرین جوادی به 7 سال حبس، کمال جعفری یزدی به 13 سال حبس، محمدصابر ملک رئیسی و شیرتحمد شیرانی هر کدام به یک سال حبس، امیرسالار داودی به 30 سال حبس و ناهدی خداکرمی به پرداخت جزای نقدی در دادگاه های بدوی و تجدید نظر محکوم شدند.
همینطور پروین نخستین، محمود صادقی، نیما ویژه، شاهین صمدپور، فرزانه زیلایی، سه حامی فعالان کارگری، فرهاد شیخی، محمد نوریزاد، عاطفه رنگریز، حسن سعیدی، صبا کردافشاری و مادرش، مرضیه امیری، رسول طالب مقدم و عباس واحدیان شاهرودی به دادگاه احضار، تفهمیم اتهام و محاکمه شدند.
از دیگر مهمترین اخبار در این زمینه میتوان به ممانعت نیروهای امنیتی از برگزاری مراسم نوزدهمین سالگرد درگذشت احمد شاملو و بازداشت جهت تحمل حبس بهزاد ممی و لیلا حسنزاده اشاره کرد.
یاسمن آریائی، منیژه عربشاهی و مژگان کشاورز فعالان مدنی و از مخالفان حجاب اجباری، توسط دادگاه انقلاب تهران مجموعا به 55 سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند. از این میزان با استناد به ماده 134 قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی 10 سال حبس از بابت اتهام «تشویق و فراهم نمودن موجبات فساد و فحشا» در خصوص هر یک از متهمان قابل اجرا خواهد بود.
همچنین اسرین درکاله فعال حقوق زنان، 70 زن دوچرخه سوار در میدان ولی عصر تهران و 6 دختر جوان به دلیل تلاش برای ورود زنان به ورزشگاههای ایران بازداشت شدند.
در این ماه شاپور احسانیراد و حسین کریمی بازداشت و علیرضا کفایی معلم بازنشسته و رییس انجمن اسلامی معلمان شهرستان گچساران به پرداخت 20 میلیون ریال، اصغر امیرزادگانی فعال صنفی معلمان به 18 ماه حبس تعلیقی و محمدتقی فلاحی به 8 ماه حبس تعزیری و 10 ضربه شلاق محکوم شدند.
سپیده کاشانی، هومن جوکار، نیلوفر بیانی، امیرحسین خالقی و طاهر قدیریان 5 تن از فعالان محیط زیستی بازداشتی به در زندان اوین در اعتراض به «ادامه بازداشت موقت و غیر قانونی» در این ماه دست به اعتصاب غذا زدند.
پیشتر نیز اسماعیل بخشی نماینده جوان و جسور و محبوب کارگران هفتتپه و سپیده قلیان خبرنگار جوان حامی این کارگران و علی نجاتی عضو سندیکای کارگران هفتتپه محاکمه شده بودند.
اینها تنها نمونه هایی از بگیر و ببندهای قوه قضاییه و وزارت اطلاعات حکومت اسلامی هستند که در مرداد ماه به وقوع پیوستهاند. همین نمونهها هم نشاندهنده این واقعیت غیرقابل انکار است که ظریف خودش جنایتکار و دروغگو و نماینده حکومت جهل و جنایت و ترور اسلامی است!
ظریف شامگاه روز دوشنبه 19 اوت، در سفارتشان برنامه دیداری با شماری از سرمایهداران و چاپلوسان و عوامل حکومت برگزار کرد.
بهگزارش خبرگزاری فارس، خبرگزاری وابسته سپاه پاسداران، گزارش داده است که وزیر امور خارجه ایران شامگاه دوشنبه 28 مرداد با جمعی از ایرانیان مقیم سوئد دیدار و با آنها درباره موضوعات مختلف از جمله فشار تحریمها، مسائل منطقه، اینستکس و نقش ایرانیان خارج از کشور صحبت کرد.
ظریف نماینده حکومت دزد و مافیایی و غارتگر است. برای مثال یکی از نمایندگان مجلس به نام بهرام پارسایی، موضوع فساد میلیاردی و گسترده در میان خودروسازان ایرانی پیش کشیده است. او گفته است که شرکت ایرانخودرو در دهه 70 و در حالی که پیشنهاد یک ایرانی برای طراحی خودرو ملی بهصورت رایگان را دریافت کرده بود، به قیمت امروز 3 هزار و پانصد میلیارد تومان برای طراحی سمند دریافت کرده است.
بهگزارش ایران کارگر، پارسایی اعلام کرده که مبلغ واقعی اختصاصیافته به این طرح بیشتر بوده است و رقم فعلی آن چیزی است که خود ایرانخودرو اعلام کرده است.
فساد میلیاردی در ایران و در صنعت خودروسازی موضوع جدیدی نیست. در دهه 70 که بزرگترین اختلاس تاریخ کشور 123 میلیارد بود، برای طراحی سمند، 120 میلیارد تومان با ارز 400 تومانی، معادل 3500 میلیارد تومان امروز، پرداخت شد.
پارسایی در مورد هزینه غیرمنطقی برای اضافه کردن صندوق به ماشین فرانسوی 206 گفته است: «طبق اسناد فقط بابت طراحی صندوق پژو 206، 250 میلیون دلار هزینه شده که با ارز امروز قیمت آن به 3 هزار میلیارد تومان میرسد. این در حالی است که با این میزان پول میشد یک خط کامل تولید خودروی جدید را طراحی کرد.»
به گفته او، علاوه بر مبلغی که در دهه 70 برای طراحی سمند هزینه شده بود در 3 مرحله دیگر نیز بین سالهای 84 تا 93 در مجموع 111 میلیارد تومان هزینه شده است.
چند روز پیش نیز دو نماینده مجلس شورای اسلامی، به دلیل فساد بازداشت شدهاند. فسادی که تمام نمایندگان مجلس، مجلس خبرگان رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای امنیت کلی، روسای سه قوه با مدیران و وزرایشان، مدیران رده بالای حکومت در سراسر ایران، امام جمعهها و از بیت رهبری تا نیروهای انتظامی، بسیج، سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و به ویژه وزارت خارجه که ظریف در راس آن قرار دارد همه و همه به فساد و دزدی و جنایت سیتماتیک و نهادینه شده در حکومت اسلامی آلودهاند.
سابقه تاریخی روابط گرم و همکاریهای همهجانبه دیپلماتیک دولت سوئد با حکومت اسلامی، به دروه جنگ هشت ساله ایران و عراق برمیگردد. اولاف پالمه نخست وزیر وقت سوئد، ظاهرا برای میانجیگری و برقراری صلح به کشورهای ایران و عراق مسافرت میکرد اما در خفا به هر دو حکومت جنگ طلب و متجاوز اسلحه میفروخت از جمله توپهای 70. اولاف پالمه ترور شد و حان باخت و یکی از شایعات درباره ترور او، این است که او قربانی قاچاق اسلحه شد. هنوز هم روشن نیست پالمه چرا و توسط چه کسی ترور شد.
حدود 33 سال از قتل اولاف پالمه، نخستوزیر سوئد میگذرد و هنوز هم مسئولان این پرونده در تاریکی گام برمیدارند. هنوز هم در عمل اطلاعات روشنی در مورد بزرگترین و مهمترین ترور دهه 1980 موجود نیست.
حدود سه سال پیش بود که پلیس و دادگستری سوئد از خبرنگاران برای شرکت در یک کنفرانس خبری و مطبوعاتی که در استکهلم برگزار میشد، دعوت بهعمل آوردند. در آن کنفرانس از سوی مسئولان این پرونده اعلام شد که نزدیک به 8000 سرنخ به دست آمده هم نتوانست آنها را به حل این معما برساند و این پرونده همچنان باز است و چه بسا هرگز راهحلی برای این معما یافت نشود. مسئولان پرونده اما بار دیگر تصویری احتمالی از عامل اصلی این قتل را به خبرنگاران نشان دادند؛ تصویری که البته بر اساس گفتههای شاهدان عینی تهیه شده است.
هنگامی که در دوره ریاست جمهوری پاسدار احمدینژاد ایران توسط اتحادیه اروپا و آمریکا به دلیل فعالیتهای اتمیاش مورد تحریم اقتصادی قرار گرفته بود این دولت سوئد بود که زیر پای منوچهر متکی وزیر خارجه دولت احمدینژاد فرش قرمز پهن کرد و یا در سال 2016 نیز ظریف به سوئد آمده بود. این دیپلماسی دولت سوئد به شدت چندشآور نیست و صد البته بهضرر مردم ایران! این دیپلماسی نفرتانگیز و شرمآور است. آنهم زمانی که حکومت اسلامی سرکوبهای جنبش های اجتماعی ایران و دستگیری و زندان و شکنجه و اعدام را بهطور بیسابقهای افزایش داده است. پس کو دفاع دولت سوئد از حقوق بشر!
این نوع دیپلماسی و دعوتهای سوئد، عملا نمک پاشیده به زخم های مردم ایران بهویژه مادران و پدران و فرزندان داغدیده، زنان، کارگران، دانشجویان، محیط زیستیها، بازنشستگان، هنرمندان، نویسندگان، بهائیان، دراویش و مردم تحت ستم مناطق مختلف ایران است.
دولت سوئد بهخوبی میداند که حکومت اسلامی عامل اصلی راهانداختن جنگهای موسوم به «جنگهای نیابتی» در منطقه است. سپاه پاسداران و سازمان اطلاعات این حکومت، گروههای تروریستی بهخصوص اسلامی را آموزش میدهند و مسلح میکنند و بهجان مردم منطقه میاندازند. گروه اسلامی «داعش»، یک انگشت کوچک حکومت اسلامی ایران به حساب نمیآید و اساسا الگوی این گروههای تروریستی اسلامی، بیش از همه حکومت اسلامی ایران است. حتی اگر روزی پلیس مخفی سوئد(سپو)، آرشیو خود را علنی کند جامعه با انبوهی از گزارشات متعدد و قطور فعالیتهای تروریستی در سوئد روبهرو خواهد شد. شاید خمینی بنیانگذار حکومت جهل و جنایت و ترور و کشتار اسلامی، تنها شخصی باشد که به تروریسم دولتی رسمیت و علنیت داد.
وزیر امور خارجه حکومت آدمکش حکومت اسلامی، در طی دو روز دیدارش از سوئد به هر جا رفت با شعارهایی علیه حکومت و خودش مانند «ظریف آدمکش است، آدمکش را بیرون بیندازید»، «حکومت اسلامی ایران آدمکشی میکند نخست وزیر سوئد حمایت میکند»، «سرنگون باد حکومت آپارتاید»، «سرنگون حکومت اسلامی ایران»، «سفارتخانه حکومت اسلامی در سوئد مرکز ترور است این مرکز ترور را ببندید»، «کارگر زندانی زنداین سیاسی آزاد باید گردد» و...، روبهرو شد. روز سهشنبه 20 اوت در استکهلم و در مقابل پارلمان سوئد و وزارت امور خارجه و گراند هتل این کشور، صدای معترضین چنان بلند بود که خبر این اعتراضات در صدر اخبار رسانههای داخلی و بینالمللی قرار گرفت.
چهارشنبه صبح روز دوم 21 اوت، ظریف به محض این که پایش را از گراند هتل بیرون گذاشت با اعتراض معترضین روبهرو شد. در ادامه اعتراضات در این روز در مقابل پارلمان سوئد و در مقابل ساختمان مرکز بینالمللی پژوهش صلح در استکهلم ادامه یافت و کاروان ماشینهای همراه ظریف را با تخم مرغ مورد هدف قرار گرفتند. پلیس با ضرب و شتم سعی کرد جلو معترضین را بگیرد و نزدیک به چهل نفر را به شکل بازداشتی سوار بر اتوبوس از محل دور کرد.
در رابطه با قراردادهای انعقادی احتمالی بین بین ظریف با دولت سوئد، موضوعی به رسانهها درز نکرده است. احتمالا کارخانه اسلحهسازی سوئد، کارخانه ماشینسازی، دستگاههای شنود جاسوسی و پلیسی، ابزارهای شکنجه و غیره از جمله شرکتهایی هستند که احتمال دارد با حکومت اسلامی ایران معمله کرده باشند.
سوئد دویست سال است که جنگ را در داخل مرزهای خود تجربه نکرده است. در حالی که در قرن 16، سوئد در تمامی جنگهای اروپا، حضوری فعال داشت. آخرین جنگ در سوئد باز میگردد به 200 سال پیش. در روز 14 اوت 1814 قراردادی میان سوئد و نروژ امضاء شد که به قرارداد صلح «موس» معروف شد. از این روز تاکنون، سوئد هرگز جنگی را در داخل خاک خود تجربه نکرده است.
اما ارتش سوئد در بسیاری از جنگها در مناطق مختلف دنیا حضوری فعال دارد. صنایع نظامی سوئد هم برای کشور بسیار سودآور بوده و اسلحههای سوئدی در دنیا به فروش میرسند و یکی از صادرات بزرگ کشور هستند. سوئد با وجود این که از قرن هفدهم وارد هیچ جنگی نشده است، اما جنگندهها و توپخانههای پیشرفتهای میسازد.
ماریا گیلیام از جنبش صلح کلیسا میگوید که البته میتوان گفت که 200 سال است در داخل مرزهای خود جنگی نداشتهایم که این امربسیار مثبتیست. اما ما یکی از بزرگترین صادرکنندگان سلاح جنگی در دنیا هستیم وتا چند ماه پیشهم سربازان ما در جنگ افغانستان شرکت داشتند که این امر بهنظر مامشکلی بزرگ است.
با این گفتهها و نگاهی بهتاریخ میتوان گفت که کشور سوئد در زمینه سیاسی یکی از صلحطلبترین کشورهای دنیاست اما همزمان از بروز جنگ در مناطق دیگر، استفاده اقتصادی بسیاری برده است و از این رو، غیرمستقیم در این جنگها حضور و منافع دارد.
خبرگزاری رسمی روسیه «اسپوتنیک»، 5/09/1397، نوشت: با وجود تصمیم کشورهای همسایه سوئد برای متوقف کردن صادرات سلاح به عربستان سعودی، استکهلم همچنان به صادرات سلاح به این پادشاهی ادامه میدهد.
با وجود تصمیم برخی کشورهای اروپایی برای تعلیق صادرات سلاح به عربستان، سوئد قصدی برای انجام این کار ندارد.
بهنوشته اسپوتنیک، در چند هفته گذشته نروژ، آلمان، دانمارک و فنلاند اعلام کردند صادرات سلاح به عربستان سعودی رامتوقف میکنند و از همتایان اروپایی خود خواستند همین رویه را در پیش گیرند. هر چند این کشورها حمله نظامی عربستان سعودی را به یمن و بحران انسانی در این کشور رایکی از علتهای اتخاذ این تصمیم اعلام کردهاند، دانمارک همچنین به قتل خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی، اشاره کرده است.
هرچند همه همسایگان اسکاندیناویایی سوئد، به انضمام آلمان، صادرات سلاح را به عربستان سعودی متوقف کرده اند، استکهلم همچنان تصمیم دارد همکاری نظامی خود را با این ابرقدرت منطقهای ادامه دهد و گفته است این همکاری در مقیاسی محدود است.
با وجود افزایش انتقادها از سوی حزب سبز و حزب چپ، سوئد تصمیم دارد تجهیزات نظامی را که عربستان سعودی قبلا خریداری کرده است، به این کشور تحویل دهد.
مارگوت والستروم، وزیر خارجه سوئد، که به داشتن رویکردی انتقادی علیه ریاض معروف است و آن را یک دیکتاتوری قرون وسطایی میداند، تلاش کرد اهمیت صادرات سلاح سوئد را به عربستان سعودی کم اهمیت جلوه دهد. البته او درباره رعایت نشدن حقوق بشر در این کشور خاورمیانه(غرب آسیا) ابرازنگرانی کرد.
از 2015، حزب سبز سوئد برای توقف کامل قراردادهای نظامی با عربستان سعودی تلاش کرده است. البته این حزب بخشی از دولت ائتلافی موقت در سوئد است و از این رو قصد نداشت در این زمینه فشاربیشتری به دولت بیاورد، مگر این که احزاب بیشتری(از مخالفان دولت) بر این امرپافشاری و از آن حمایت کنند.
سازمان اطلاعرسانی بینالمللی اوپن دموکراسی، اعلام کرد بر خلاف جنایتهای اثبات شده و مستندی که حکومت سعودی بههمراه شرکای خود در یمن مرتکب میشوند،سوئد به فروش تسلیحات به عربستان سعودی و امارات ادامه میدهد.
بهگفته این سازمان، سوئد یکی از سی کشور جهان است که بیشترین صادرات تسلیحاتی را داشتهاند و سعودیها و اماراتیها از مهمترین مشتریهای این کشورهستند.
با این حال افشاگریهای اخیر نشان داده که حتی کشور سوئد که همواره در غرب بهویژه در اروپا از به اصطلاح حامیان اصلی حقوق بشر قلمداد میشود نیز در زمره فروشندگان سلاح به عربستان و امارات است. این مسئله نشاندهنده فاصله بسیار زیاد شعارهای حقوق بشری دولتهای غریی با عملکرد واقعی آنها است.
سازمان اوپن دموکراسی، در گزارش خود با اشاره به سلاحهای سوئدی در اختیار نیروهای سعودی و اماراتی در یمن تصریح کرده که سوئد هیچ تحقیقی در خصوص شیوهای که از این سلاحها استفاده میشود انجام نمیدهد و همین امر باعث میشود که سوئد بهنوعی شریک در جنایات جنگی محسوب شود.
پایگاه اینترنتی گلوبال پست در گزارشی به قلم آلیسون جکسون تحت عنوان «کشورهای صلح دوست سوئد و سوئیس در میان بزرگترین صادرکنندگان سلاح در جهان هستند»، نوشت: بر اساس اطلاعات موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم و بانک جهانی، کشورهای سوئد و سوئیس که در جهان به صلحدوستی شهره هستند در میان 20 صادرکننده بزرگ اسلحه در جهان قرار دارند.
این دو کشور از دیرباز مواضع بیطرفی در مناقشات بینالمللی داشته ومشتریان آنها در سال 2013 میلادی، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، پاکستان وچین بودند. این تجهیزات از گلولههای ضد هوایی گرفته تا سلاحهای دریایی و هوایی را شامل میشود.
«سیمون ویزمن» کارشناس تسلیحاتی موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، گفته است: «سوئدیها خود را پایبند اخلاق و مدافع حقوق بشر میدانند اما واقعیت آن چیزی است که اتفاق میافتد.»
وی افزود: «آنها به عربستان سعودی سامانههای رادار یاب و موشکهای ضد تانک و سایر تسلیحات نظامی میفروشند.»
«استفان دایتیکر» دبیر کل گروه صلحطلب سوئیس بدون ارتش گفته که: «وقتی سوئیس چنین سلاحهایی صادر میکند، هیچ تضمینی وجود ندارد که این سلاحها و مهمات در موارد نقض حقوق بشر به کار گرفته نشوند.»
بر اساس اعلام موسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، ارزش کل تجهیزاتنظامی که سوئد و سوئیس سال 2013، صادر کردند کمتر از روسیه، آمریکا و چین سه صادرکننده بزرگ اسلحه در جهان بود اما این دو کشور همچنان در میان 20 صادر کننده بزرگ اسلحه در جهان هستند.
خمپاره اندازهای ساخت کشور سوئد در جنگ داخلی برمه مورد استفاده قرار میگیرند. روزنامه سونسکاداگ بلادت مینویسد که آخرین بار در ماه اکتبر بود که نیروهای دولتی با استفاده از جدیدترین مدل خمپاره انداز سوئدی بهنام کارل گوستاو، نیروهای شورشی برمه را در زیر آتش قرار دادند. این روزنامه مینویسد که ارتش برمه، این سلاحهارا از کشور سومی خریداری کرده است. شرکت نظامی ساب، سازنده این قطعات میگوید که بهصورت جدی این مسئله را پیگیری خواهد کرد. کشور برمه سالهاست که تحت تحریمهای نظامی از طرف اتحادیه اروپاست و شرایط جنگ داخلی این کشور و وضعیت نامناسب حقوق بشر، خرید مستقیم سلاح از سوئد را ناممکن کرده است.(رادیو پژواک، رادیو فارسی زبان دولتی سوئد، سهشنبه 11 دسامبر 2012)
شرکت سوئدی «ساب» پیشنهاد مدرنیزه کردن نیروی هوایی هند و تولید مشترک نسل پنجم جنگندههای «گریپن» را به این کشور داده است.
بهگفته مقامات دفاعی هند، ساب بزرگترین شرکت سوئدی تولیدکننده هواپیمای جنگنده به هند پیشنهاد ساخت مشترک این جنگنده مدرن بههمراه انتقال تکنولوژی آن را داده است.
شرکت سوئدی سابکه در سال 2011 در مزایده هند برای تولید این نوع جنگنده در مقابل شرکت فرانسویداسالت مغلوب شد. اما شرکت ساب علاقهمند است علاوه بر تولید مشترک این جنگنده مدرن به همکاری برای توسعه توانمندیهای هوایی هند بهمدت 100 سال و همکاری در تولید نسل بعدی جنگندههای ساخت هند «تجاس» نیز کمک کند.
«الف نیلسن»، رییس شرکت ساب گفته است: پیشنهاد انتقال تکنولوژی به هند جدی است، زیرا این شرکت به هند پیشنهاد ساخت کامل این جنگنده را ارائه کرده است.
«جان ویدرسترم» رییس بخش هند شرکت ساب اعلام کرد که این کشور آماده است، این جنگنده را به کشورهایی که در لیست سیاه هند قرار دارند، نفروشد.
سوئد از جمله کشورهایی است که تلاشهای زیادی را برای ساخت تجهیزات نظامی انجام داده که از جمله آن جنگنده «گریپن» است.
این جنگنده، هواپیمایی با وزن حدود 6 تن، هواپیمایی بسیار سبک و قادر است که در ارتفاعات با سرعت مافوق صوت پرواز کند و مجهز به انواع سامانهها و سلاحهای مدرن است.
«گریپن» در حقیقت نام موجود افسانهای است که نصف تنه آن شیر و نصف دیگر عقاب است که موضوعی معمولی در مورد نامگذاری هواپیماهاست، چون بسیاری ازشرکتهای سازنده اغراق بسیاری در لقبدهی هواپیماهای ساخت خودشان انجام میدهند.
هند در سیاست جدید خود نمیخواهد بهیک نوع جنگنده وابسته باشد. این کشور در سیاست جدید دفاعی خود قصد دارد با تولید تجهیزات نظامی در داخل کشور ازهزینه واردات دفاعی خود بکاهد.
هند یکی از بزرگترین کشورهای واردکننده تجهیزات نظامی در جهان است.
همچنین ایالات متحده آمریکا عراق را به 2000 موشک پیشرفته ضد زرهپوشاز مدلAT-4 مجهز کرده است. این موشکها ساخت شرکت سوئدی ساب هستند که در جهان به ساخت خودرو شهرت دارد.
روزنامه سوئدی زبان «داگنس نیهتر» در شماره روز پنجشنبه 4 ژوئن 2015 خود، نوشته بود که این اسلحه سوئدی میتواند پیشروی خودروهای زرهی که داعش آنها رابمبگذاری و علیه اهداف عراقی روانه میکند، متوقف کند. این روزنامه در عین حال یادآور شده است که مجهز کردن عراق به این موشکها نقض توافق منعقد میان استکهلم وواشنگتن است که ایالات متحده را از فروش این تسلیحات به طرف سوم بدون موافقت سوئدمنع میکند.
این روزنامه تاکید کرده است که اقدام آمریکا، نقض توافق با سوئد است؛ مسئلهای که اداره بازرسی محصولات استراتژیک را بر آن داشت تا از سفارت آمریکا در استکهلم توضح بخواهد. «داگنس نیهتر» از مدیر این اداره نقل کرده که گفته است: «ما تاکنون هیچ پاسخ رسمی از سوی طرف آمریکایی دریافت نکردهایم.»
این روزنامه توضیح داده است که موشکهایAT-4 میتواند تاکتیک جدید گروه تروریستی داعش را که برپایه حملات انتحاری با استفاده از خودروهای زرهی بمبگذاری شده استوار است، متوقف کند. اکنون 2000 قطعه از این اسلحه در دست ارتش عراق است.
پیش از این سخنگوی وزارت دفاع آمریکا به روزنامه The Hill گفته بود که ایالات متحده تحویل تجهیزات نظامی از جمله موشکهای ضد زرهپوشها را به عراق تسریع خوهد کرد.
روزنامه «داگنس نیهتر» افزوده است که داعش اخیرا به استراتژی جدیدی پناه برده که مقابله با مهاجمان انتحاری را دشوار کرده است. برپایه این استراتژی،مهاجمان انتحاری سوار بر خودروهای زرهی آمریکایی بمبگذاری شده یا کامیونهای زرهی حامل چند تن مواد منفجره میشوند که مواضع ارتش عراق را به وسیله آنها منهدم میکنند.داعش در دو هفته گذشته(ژوئن 2015) بیش از 30 خودروی زرهی بمبگذاری شده را علیه واحدهای ارتش عراقی و شبهنظامیان متحدش در رمادی به کار برده است.
این گزارش خاطرنشان کرده است که هیچکس شمار خودروهای زرهی که داعش در اختیار دارد، نمیداند. حیدر العبادی نخست وزیر عراق گفته است که داعش تنها در موصل، 2300 خودروی زرهی به غنمیت برده است.
بهنظر میرسد موشکهایAT-4 ضد تانک، تنها راهحل باقی مانده برای مقابله با خودروهای زرهی بمبگذاری شده توسط داعش در عراق باشد. به گونهای که الیسا اسمیت سخنگوی وزارت دفاع آمریکاگفت که واشنگتن وعده مجهز کردن نیروهای عراقی به موشکهای ضد تانک برای جلوگیری از حملات انتحاری داعش را داده است.
شایان ذکر است که موشکهایAT-4 برای منهدم کردن خودروهای زرهی، بسیار موثر عمل میکنند به گونهای که به کارگیری آنها بسیار آسان است. نیروهای عراقی با آموزش نظامی اندک میتوانند ازآنها استفاده کنند.
شرکت سوئدی ساب که به ساخت خودرو، کامیون و هواپیما مشهور است، این موشکها را برای ارتشهای جهان از جمله آمریکا و اروپا میسازد.
RBS70 نوعی سامانه موشکی زمین به هوا،کوتاه برد و قابل حمل است که در سوئد ساخته شده و میتواند در تمامی شرایط جوی به فعالیت نظامی خود ادامه دهد. این سامانه با موشکهایRB 70 کار میکند که تاکنون توسط سیستمهای موشکی سوئدی دیگری نیز استفاده شده است. هدف از تولید RBS 70، تامین نوعی سیستم دفاع موشکی مقرون بهصرفه و با کاربری راحت برای مجموعه نظامی سوئد بود که قدرت عملیاتی مناسبی هم داشته باشد.
نخستین سری از سامانه موشکی RBS 70 در اواخر سال 1973 بهمنظور انجام تستهای آزمایشی تحویل داده شد. آزمایشهای کاربری نیز به سالهای 1974 الی 1975 باز میگردد. بدین ترتیب در یک برنامه ارزیابی شامل سه فاز مختلف، ارتش سوئد بیش از 100 موشک ازسامانه مذکور را شلیک کرد. در سال 1975، این برنامه به اتمام رسید و در ماه ژوئن همان سال اولین سفارشات برای تولید موشکهای RB 70 و همچنین سامانه موشکی نام برده به ثبت رسید. در نهایتRBS 70 در سال 1977 بهعنوان نخستین سیستم دفاع موشکی هدایت لیزری در دنیا، خدمت نظامی خود را آغاز کرد و هم اکنون دربیش از 18 کشور جهان و مناطق آب و هوایی متفاوت همچون استرالیا، آرژانتین، برزیل، امارات متحده عربی، ایران، ایرلند، نروژ، پاکستان، سوئد و جمهوری چک مورد استفاده گسترده است.
به این ترتیب، دولت سوئد بر خلاف ادعاهایش، آنچنان هم طرفدار صلح و حقوق بشر نیست و در عمل نیز نشان داده است که بر خلاف قوانین خودشان، همچنان با حکومتهای دیکتاتوری و تروریستی و جنگطلب چون عربستان سعودی و ایران رابطه بسیار نزدیکی دارد و از سوی دیگر، این ادعا را دارد که برای برقراری صلح بین یمن و عربستان تلاش میکند. جنگی که در یکسو حوثیها با حمایت حکومت اسلامی ایران و در سوی دیگر عربستان، مردم یمن را کشتار میکنند و این کشور را به ویرانه تبدیل کردهاند.
دیدار طریف از سوئد، پس لرزههایی نیز داشته است. برای مثال، حنیف بالی نماینده ایرانی تبار پارلمان سوئد از حزب محافظهکار «مودرات» به دلیل انتقادی که در توییتی از کارل بیلت وزیر خارجه سابق و هم حزبی خود کرد، از عضویت در کمیسیون بازارکار کنار گذاشته شد.
حنیف بالی امروز در توییتی در پیوند با سیاست خارجی سوئد با ایران نوشت که: سوئد دکترین کارل بیلت را دنبال میکند و در تلاش عادی سازی روابط با حکومت اسلامی ایران است. آیا مناسب است که دکترین مردی پیروی شود که تاکنون در هیچ یک از رویداد سیاسی خارجی موفق نبوده.
این اظهار نظر حنیف بالی با واکنش تند رهبری حزب مودرات مواجه شده است و اولف کریسترشون، رهبر این حزب گفته است که چنین رفتاری غیر قابل قبول است. پس از ظهر پنجشنبه گروه پارلمانی حزب مودراتها به یک نشست تلفنی در ارتباط با اظهارات حنیف بالی دعوت شدند. به این ترتیب حنیف بالی به یک گفتوگوی بسیار جدی با توبیاس بلستروم، رهبر گروه پارلمانی مودراتها و گونار سترومر، دبیر این حزب دعوت شد.
پیش از اعلام برکناری حنیف بالی از عضویت کمیسیون بازارکار پارلمان، او به بخش خبر رادیوی سوئد گفته بود که با رسانهها در این مورد صحبت نمیکند و به باور او لحن خوب داشته اما انتقاد جدی مطرح کرده است.
پس از واکنش تند حزب مودرات به اظهارنظر حنیف بالی از سخنانش اظهار پشیمانی کرد و از کارل بیلت عذرخواهی کرد.
توییتر حنیف بالی، بارها در توییتهایی بر علیه پناهجویان و نوجوانان تنهای پناهجو نوشته است و در این مورد سیاستهای به غایت راستی دارد. او تا پایان دوره کنونی پارلمانی، سمت نمایندگی خود را حفظ خواهد کرد.
کارل بیلدت با ظریف دیدار داشته اما از مضمون گفتوگوهای آنها چیزی به بیرون درز نکرده است.
وزیر خارجه حکومت جهل و جنایت و اعدام و ترور اسلامی، روز پنجشنبه 22 آگوست به دعوت وزارت خارجه نروژ به اسلو رفت. او با وزیر خارجه نروژ، نخست وزیر، وزیر صنعت و رییس پارلمان نروژ ملاقات کرد.
بهگزارش خبرگزاری رویترز، ظریف روز پنجشنبه در موسسه امور بینالملل در اسلو، پایتخت نروژ، در موضوع «خطر جنگ و آینده خلیج فارس» گفت که «پیشنهادهایی روی میز است و ما بر روی این پیشنهادها کار میکنیم.»
در گزارشها به جزئیات پیشنهادهای مورد نظر ظریف اشاره نشده، اما رییس جمهور فرانسه طرحی را با نام «انجماد در مقابل انجماد» مطرح کرده که بر اساس آن ایران از اقدامات خود درباره افزایش غنیسازی دست بکشد و آمریکا نیز معافیتهای نفتی ایران را به صورت موقت دوباره احیا کند.
مقامات دولت اشارهای به جزئیات گام سوم احتمالی ایران در این زمینه نکردهاند اما در یک هفته اخیر شماری از مقامهای حکومت اسلامی، از جمله محمدابراهیم رضایی، رییس کمیته هستهای مجلس، گفتهاند یکی از اقدامات این مرحله، راهاندازی سانتریفیوژهای «آیآر 8» و «آیآر 6» خواهد بود.
محمد جواد ظریف عصر پنجشنبه 22 اوت پس از سفر به سه کشور فنلاند، سوئد و نروژ، اسلو را به مقصد پاریس ترک کرد و ساعتی پیش وارد فرانسه شد.
روز جمعه 23 اوت، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه حکومت اسلامی، بعد گفتگو با همتای فرانسوی خود، با مکرون دیدار خواهد کرد. رییس جمهور فرانسه قصد دارد در آستانه اجلاس رهبران گروه 7، پاسخ جمهوری اسلامی را به پیشنهادهایی که تا به حال برای حفظ توافق هسته ای داده است بداند.
مکرون از چند ماه پیش و همزمان با آغاز عقبنشینی زمانبندی شده حکومت اسلامی ایران از تعهداتش در قالب توافق هستهای تلاشی همهجانبهای برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا آغاز کرده است.
مکرون بعد از دیدار با ظریف، این فرصت را دارد آنچه را که از زبان وزیر خارجه حکومت اسلامی شنیده است با دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا و سایر اعضای گروه هفت در میان بگذارد. رییس جمهور آمریکا و رهبران شش قدرت اقتصادی دیگر جهان امروز جمعه 23 اوت برای شرکت در اجلاس رهبران گروه 7 وارد فرانسه خواهند شد.
نهایتا مسلم است که حکومت اسلامی در بنبست و بحران شدید قرار گرفته از جمله دولت سوئد نیز «سخاوتمندانه» به یاری این حکومت شتافته است در حالی که اکثریت مردم ایران عزم و اراده کردهاند این حکومت جانی را سرنگون کنند و یک جامعه آزاد، برابر، انسانی، عادلانه و مرفه بسازند. بنابراین هیچ قدرتی نمیتواند حکومت اسلامی را از خطر سرنگونی برهاند. بیتردید مردم ایران، این گستاخی منفعتطلبانه و بازاری و غیرانسانی دولت سوئد و دولتهای دیگر را هرگز فراموش نخواهند کرد و به موقع جواب مناسب آن را خواهند داد!
جمعه یکم شهریور 1398 – بیست و سوم اوت 2019