تجاوز «برادران قاچاقچی» حکومت اسلامی به جان و مال سیلزدگان!
بهرام رحمانی
April 09, 2019
bahram.rehmani@gmail.com
مردم ایران در این روزهای سخت و دردناک و هولناک، عملا بار دیگر با چشمهای حیرتزده خود دیدند که حکومت اسلامی در چنین شرایط مصیبتباری نیز به وظایف خود بهعنوان حکومت عمل نمیکند. اساسا عملکردها و سیاستهای این حکومت، عامل اصلی تخریب محیط زیست و ویرانگری سیل است. سیل هولناک است و یک بلای طبیعی محسوب میشود اما در ایران، ویرانگری وسیع سیل، صرفا یک بلای طبیعی نیست و نتیجه چهل سال سیاستهای ویرانگرایانه حکومت اسلامی است که بیرحمانه و ظالمانه با هدف غارتگری و ثروتاندوزی، تمام زیرساختهای طبیعی جامعه از کوهها و دشتها و جنگلها گرفته تا تالابها و دریاچهها و روستاها و شهرهای ایران را در معرض انواع و اقسام خطرات عدیدهای قرار داده و آگاهانه و عامدانه چشم و گوش خود را نه تنها بر هشدارهای مداوم کارشاسان بسته، بلکه فعالان محیط زیست را تهدید و زندانی کرده و حتی یک کارشناس محیط زیست را در زندان در زیر شکنجه کشته است. حکومت اسلامی و کلیه نهادها و سران و مقامات آن، هم قاتل انسان و هم طبیعت هستند. بنابراین، بیخود نیست که سران و مقامات حکومت اسلامی، ویرانگری سیل و بیعملی خود را ریاکانه «امتحان الهی» مینامند. کدام الهی! کدام امتحان!
حقیقتا حرکتها و اقدامات نمایشگونه و ریاکارانه سران و مقامات حکومت اسلامی و همچنین مانور فرماندهان سپاه در مناطق سیلزده و در برابر مردم خشمگین که همه چیز خود را از دست دادهاند بسیار چندشآور و جانیانه است. به عبارت دیگر، آنها با این حرکتهای خود، بر زخم مردم آسیبدیده نمک میپاشند.
فیلمی در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشانگر اعتراض و شعارهای تند مردم به هنگام دیدار محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، از شهرستان پلدختر است.
محسن رضایی که برای گرفتن سلفی به شهر سیلزده پلدختر رفته بود با خشم و نفرت سیل زدگان مواجه شد. یکی از شهروندان سیلزده با زبان لُری به او میگوید: ...دنبال چه میگردید اینجا؟ بروید بیشرفها ... بروید حیوان... سلفی بگیر بگذار سر قبر مادرت بیشرف و ...
بر اساس ویدئویی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده یک شهروند سیلزده خوزستانی به استاندار خوزستان از مشکلات خود میگوید و اعتراض میکند که «چرا به سوریه میرسید به ما کمک نمیکنید.»
غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، بیشرمانه و وقیحانه در جواب به او میگوید: «حرف بیربط نزن! آدم مخالف نظام، بیتربیت برو گم شو، تا ندادم و...»
قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، پس از دیدار از مناطق سیلزده خوزستان گفت: «مناطقی که از خوزستان دیدم تحت تاثیر همت مردم قرار گرفتم زیرا بهرغم اینکه دولت اصرار زیادی به تخلیه دارد، اما با ایستادگی و امکانات ابتدایی در حال مقابله هستند.»
این اظهارات او در حالی بیان میشود که در پی بروز سیل در 13 استان ایران دستکم 70 نفر جان باختهاند و مسئولان برای کاهش تلفات در خوزستان دستور تخلیه فوری مناطقی را دادهاند که در مسیر سیلی هستند که به سمت پاییندست خوزستان بهراه افتاده است.
مسئولان در روزهای اخیر بارها گفتهاند که با وجود تکرار هشدارها برای تخلیه و خطر جانی باقی ماندن در این مناطق، هنوز بسیاری از شهروندان در روستاهای خود باقی ماندهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، قاسم سلیمانی در بازدید خود از خوزستان گفته است: «بهنظر من جوانانی که سنشان به زمان جنگ نمیرسد؛ اینجا مکانی است که جهاد زمان دفاع مقدس را درک کنند.»
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه اسلامی ایران، با شکایت از اینکه دولت آمریکا حسابهای هلال احمر ایران را بسته است گفت: «دولت آمریکا مسئول نتایج مخرب سیلهای اخیر ایران است.»
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی تایید کرد تعدادی از چادرهای امدادی هلال احمر که باید به صورت رایگان در اختیار سیلزدگان قرار میگرفت توسط به گفته او «سودجویان» به فروش رسیدهاست.
بهگزارش خبرگزاری حکومتی ایسنا به نقل از سپاه نیوز، «در پی نزولات آسمانی و بارشهای فراوان که منجر بهوقوع سیل و ایجاد مشکلات و خسارات فراوانی برای هموطنانمان گردید و نیز احتمالاتی مبنی بر تداوم بارشها و سیلاب در مناطق غرب و جنوب غرب کشور، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیامی صادر کرد.»
قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه در پیامی با اعلام حضور فرماندهان و پیشکسوتان دفاع مقدس در ادامه کمکرسانی به سیلزدگان از استقرار موکبهای خدمترسانی اربعین بهمدت یک ماه در مناطق در معرض سیل خوزستان و لرستان خبر داد.
خبرگزاری تسنیم؛ رسانه وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی مدعی شده وقوع سیلابها ناشی از دستکاری و تحریک اقلیمی توسط دشمنان است.
***
بارندگی و سیل در بسیاری از استانهای ایران ادامه دارد و ویرانرگیهای بزرگی به وجود آورده است. بارش بیسابقه در دو هفته اخیر، بسیاری از مناطق استان گلستان را به زیر آب برده و تلفات و خسارتهای زیادی را به بار آورده است. فرماندار آققلا، از شهرهای استان گلستان، سوم فروردینماه خبر داده بود که ۷۰ درصد این شهر زیر آب رفته و 21 روستای اطراف آن در محاصره آب قرار گرفتهاند.
تندباد، برق برخی روستاهای چهارمحال بختیاری را قطع کرد و طغیان رودخانههای این استان 17 پل فرعی و اصلی را به زیر آب برد. روستایی در کهگیلویه و بویراحمد کاملا زیر آب رفت. رود بشار یاسوج بهشکلی بیسابقه طغیان کرد. حدود 100 منزل مسکونی در الیگودرز تخریب شدند. همچنین بسیاری از روستاهای الیگودرز در محاصره آب قرار گرفتند و راه ارتباطی 290 روستای این منطقه قطع شد.
سیل خسارتهای زیادی نیز به جادهها و پلهای اصفهان زده است. مسئولان محلی از احتمال وقوع سیلاب مقطعی در این شهر خبر میدهند. حاشیه زایندهرود نیز روز گذشته از جمعیت تخلیه شد. خبرهایی هم از احتمال سرازیر شدن سیلاب به سمت خوزستان منتشر شده است. استاندار خوزستان دستور تخلیه روستاهایی را صادر کرد که در معرض تهدید سیل هستند. رودخانه دز در شهرستان دزفول طغیان کرد و خسارتهای زیادی به زیرساختهای گردشگری این شهر وارد کرد.
دو پل در لرستان به طول کامل تخریب شدند و گزارشهایی از «وضعیت بحرانی» این استان منتشر شد. نسبت به وقوع سیل در کرمانشاه هشدار داده شد. استان ایلام با خسارتهای سنگینی مواجه شد و خیابانهای سنندج هم با آبگرفتگی شدید معابر دست به گریبان بودند.
صدها روستا در استانهای خوزستان، لرستان، ایلام، کرمانشاه، قزوین و دیگر استانهای در معرض وقوع سیل زیر آب رفته و تخلیه شدهاند. راههای ارتباطی صدها روستا و دهها شهر هم بهطور کامل قطع شده است.
اینها تنها گوشه بسیار کوچکی از خسارتهای ناشی از سیل اخیر در بیش از 20 استان ایران هستند. میزان این خسارتها هنوز کاملا مشخص نشده است.
در چنین شرایطی، بحران و ویرانگری سیل در ده هفته اخیر، مناقشه و مسابقهای را میان دولت و سپاه ترتیب داده است. سخنگوی سپاه پاسداران از آمادهباش کلیه یگانهای مهندسی و امدادی سپاه و قرارگاه خاتم الانبیا در سراسر کشور خبر داده است و همزمان اسحاق جهانگیری عازم کرمانشاه شد تا در جلسه ستاد مدیریت بحران این استان که خطر وقوع سیلاب در بسیاری از مناطق آن پیشبینی شده، شرکت کند.
در اولین روزهای فروردین، سپاه پاسداران درمنطقه آق قلا حضور پیدا کرد و شامگاه چهارم فروردین بخشی از مسیر خط آهن گرگان- اینچهبرون در شمال شهر آققلا را در سه نقطه منفجر کرد. علت انفجار،«رهاسازی آب انباشتشده در منطقه» اعلام شد و محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران، از این انفجارها بهعنوان «انفجار امید» یاد کرد. روز هفتم فروردین، گردان مهندسی و تخریب سپاه با دستور مستقیم محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه، بخشی از جاده «چارقلی- گمیشان» را منفجر کرد. این دو انفجار بهعنوان راه حل خروج آب از این منطقه مورد تحسین و تقدیر رسانههای وابسته به سپاه پاسداران قرار گرفت. اما دو روز پیش حسن روحانی از این اقدام انتقاد کرد و آن را بی فایده دانست: «برای خالی کردن آب جمع شده حتی مسیر جادهها و نیز راه آهن را هم شکافتند، اما اتفاق خاصی نیفتاد و تنها از یک طرف به طرف دیگر منتقل شد.»
انتقاد تلویحی روحانی از این اقدام سپاه البته با واکنش تلویحی فرمانده سپاه پاسداران روبهرو شد. محمدعلی جعفری همزمان با بازدید از مناطق سیلزده گفت: «امیدواریم با این کارهایی که انجام میشود و انفجارهایی که صورت میگیرد دیگر به ما تهمت اینکه آب را از این طرف به آن طرف انتقال میدهیم، نزنند؛ چون اینجا نقطهای است که آب باید خارج شود.»
حسن شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان نیز در پاسخ به صحبتهای حسن روحانی درباره انفجار سپاه نوشت: «کاش آقای رییس جمهور به اظهارات مردم آسیب دیده که در گفتوگو با خبرنگاران مطرح شده و از شبکههای صدا و سیما پخش میشود، نیم نگاهی میانداختند و قدردانی آنان از سپاه، بسیج، هلال احمر، اورژانس، نیروهای جهادی و مراکز دولتی حاضر در صحنه را ملاحظه میکردند و به جای انتقاد سئوال برانگیزشان که بلافاصله با استقبال رسانههای بیگانه روبرو شد، به سپاه و همه نیروهای حاضر در صحنه یک خسته نباشید میگفتند؛ ولو یک خسته نباشید خشک وخالی.» او از بازدید دیرهنگام روحانی از مناطق سیل زده هم انتقاد کرده است: «کاش آقای روحانی بلافاصله بعد از انتشار خبر سیل ویرانگر در استانهای گلستان و مازندران از سفر ظاهرا تفریحی خود در جزیره قشم چشمپوشی میکردند و برای همدردی با مردم مصیبتدیده عازم استانهای سیلزده میشدند که متاسفانه چنین نکردند.»
عدم حضور رییس جمهوری در مناطق سیلزده در اولین روزهای فروردین ماه مورد انتقاد بسیاری از کاربران شبکههای مجازی هم قرار گرفته بود.
در حالی که بسیاری از کارشناسان محیط زیست موضوع سیلابهای اخیر ایران را مورد بحث قرار میدهند و موضوعاتی مانند جنگل تراشی و پرکردن مسیلها به عنوان دلایل وقوع سیلاب در برخی استانها عنوان شده است خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران وقوع سیلابها را ناشی از دستکاری و تحریک اقلیمی توسط دشمنان دانست و نوشت: «دلایل مهمی وجود دارد که سیلباریهای اخیر میتواند ناشی از یک دستکاری اقلیمی خارجی باشد.»
پیشترغلامرضا جلالی؛ مسئول سازمان پدافندغیرعامل در سومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل در بخش کشاورزی، تغییرات اقلیمی را مشکوک به دخالت خارجیها دانسته بود: «تغییرات اقلیمی کشور ما مشکوک به دخالت خارجیهاست بهطوریکه مراکز علمی مطالعه کرده و سرنخهایی پیدا کرده که تیمهای مشترکی از ترکیه و اسراییل بر روی حوزه ما کارکرده که ابرها را غیرقابل باروری کرده یا برف دزدی می کنند.» او عنوان کرده بود این گزاره از سوی نهادهای علمی کشور تایید شده است. موضوعی که از سوی احد وظیفه مدیر کل پیشبینی سازمان هواشناسی رد شد. احد وظیفه همانوقت گفت: «براساس اطلاعات هواشناسی امکان این که کشوری برف یا ابری را بدزد، وجود ندارد.» با این حال خبرگزاری تسنیم بار دیگر به این موضوع اشاره کرده و از مسئولان کشور خواسته این پدیده را بررسی کنند.
امام جمعه موقت سنندج، سیل اخیر در کشور را یک آزمایش الهی دانست و گفت: «خداوند در قرآن میفرماید هر نوع امتحانی در مسیر انسان مسلمان قرار دارد و لذا باید سعی کنیم با صبر از این امتحانات سربلند بیرون بیاییم.»
بهگزارش خبرگزاری فارس از سنندج، 16 فروردین 98، ماموستا معروف خالدی در خطبههای نماز جمعه این هفته سنندج که در مسجد جامع این شهر اقامه شد، با تبریک عید مبعث، اظهار کرد: «حادثه سیل موجب نگرانی و غم برای همه ملت ایران شد که آسیبهای جانی و مالی را به عدهای از هموطنانمان وارد کرد.»
امام جمعه موقت سنندج، اذعان داشت: «امروز روز امتحان توانمندها و اهل سخاوت است، امروز مسلمانان مورد امتحان قرار میگیرند چرا که بیتفاوتی نشانه مسلمانیت نیست، بلکه مسلمانان با این افراد ابراز همدردی میکنند.»
او تصریح کرد: «همانطور که ملت مسلمان ایران در تمامی برههها در گذشته از امتحانات سربلند بیرون آمدهاند در این امتحان الهی هم سربلند بیرون آمدند.»
او اضافه کرد: «برخی از مسئولان نامسلمان اروپایی مانع از ارسال کمکهای مردمی به مردم سیلزده کشورمان شدند که باید بدانند خداوند تاوان این عمل را از آنها میگیرد.»
او با بیان اینکه همه اینها امتحان الهی است و در قرآن به آن اشاره شده است، گفت: خداوند در قرآن میفرماید هر نوع امتحانی در مسیر انسان مسلمان قرار دارد و باید سعی کنیم با صبر از این امتحانات سربلند بیرون بیاییم.»
خالدی تاکید کرد: «کسانی که در برابر مصیبتهای الهی سر تعظیم پایین آورده و به همنوعان خود در بحرانها کمک میکنند مورد رحمت و بخشش خدا قرار میگیرند... استقامت در میدان عمل است و زمانی که مسلمانی میگوید من مسلمان و به خدا و پیامبرش اعتقاد دارم باید در میدان عمل نیز در زمان بروز مشکلات صبر و استقامت را پیشه کنند.»
برخی از شرور طبیعی با اراده الهی مبنی بر ضرورت امتحان از آدمیان پدید میآید. چنانکه قرآن تصریح میکند که خداوند مردم را با گرسنگی، نقص در جان و مال میآزماید.
به گزارش خبرنگار مهر، 14 فروردین 98، حجت الاسلام علی نصیری، رییس موسسه معارف وحی و خرد بهمناسبت وقوع سیل در برخی مناطق ایران و تشدید شبهه شرور و عدل الهی یادداشتی با عنوان شرور طبیعی و رابطه آن با عدل الهی نوشته است که در ادامه از نظر شما میگذرد؛
شرور طبیعی به سه دسته تقسیم میشوند: شرور طبیعی ناشی از کوتاهی انسان، شرور طبیعی قابل مهار توسط انسان و شرور طبیعی محض.
نظیر تابش اشعه زیانآور خورشید در اثر نازک شدن لایه اُزن. نازک شدن لایه ازن در پی انتشار گازهای گل خانهای و احیاناً زبالههای هستهای حاصل میشود یا برخی از سیلها که در پی قطع درختان جنگل پدید میآید. چنانکه درباره سیل چند سال قبل نکا چنین تحلیلی ارائه شد.
یعنی شروری که انسان در مهار و کنترل آن میتواند دخالت کند. نظیر ساختوسازهای محکم و بر اساس نظاممهندسی که در برابر شدت امواج زلزله مقاومت پدید میآورد.
بر همین اساس در زلزله بم با کمتر از 7 ریشتر سی هزار نفر کشته میشوند، اما در زلزله کالیفرنیا یا زلزله ژاپن با هشت درجه در مقیاس ریشتر کمتر از هفده نفر میمیرند.
در خوزستان با ساختن سد کرخه از سیل هرساله دردهها شهر جلوگیری میشود، اما در پاکستان چنین سیلی بیست میلیون نفر را آواره میسازد.
یعنی شروری که انسان در آنها هیچ دخالتی ندارد نظیر سونامی اندونزی که بیش از دویست هزار کشته برجای گذاشت یا زلزلههای بس شدید که بهرغم استحکام بناها کشتههای زیادی میگیرد.
درباره شرور طبیعی و چگونگی رابطه آنها با عدل الهی اولاً باید توجه داشت که در شرور از دو نوع اول، یعنی شروری طبیعی که انسان در پدید آمدن آنها دخالت دارد یا در پی کوتاهی او در درست زیستن پدید میآید، خداوند هیچ دخالتی ندارد تا پاسخگو باشد.
باری، اگر ما با دست خود گازهای محافظ اشعه زیانآور خورشید را از بین ببریم یا ساختمانهای خود سست بسازیم و زیان ببینیم تقصیر متوجه ما است نه خداوند و درواقع این نوع به شر انسانی بازمیگردد نه شر تکوینی.
البته ممکن است کسی بپرسد که چرا خداوند مانع تعدی انسان به طبیعت نمیشود؟ پاسخ آن نظیر پاسخ به شرور انسانی است که میگوئیم خداوند بنا ندارد در حوزه کارهای انسانی دخالت کند. بنابراین، تنها در شرور طبیعی از نوع سوم که انسان در پدید آمدن یا توسعه آن هیچ دخالتی ندارد، بحث از رابطه این شرور با عدالت الهی معنا دارد و باید به آن پاسخ داده شود.
... در تمام شروری که در متن طبیعت اتفاق میافتد هماره خداوند خسارتهای واردشده به انسانها را خود بر عهده میگیرد و این از لطف و مهر الهی است. بهعبارت روشنتر اگر جمعی در اثر نازک شدن لایه ازن و تابش اشعه زیانآور خورشید جان دهند یا در اثر قطع درختان جنگل و آمدن سیل بیخانمان شده بمیرند یا در پی زلزلههای شدید، آتشفشان، صاعقه و امثال آن جان دهند، زخمی شوند یا هر نوع زیان جسمی، مادی و معنوی ببینند، خداوند تدارک و جبران آن را دنیا و آخرت بر عهده میگیرد.
بر همین اساس است که در روایات آمده کسانی که در اثر شیوع بیماریهای فراگیر نظیر طاعون بمیرند یا در پی فروریختن خانه و دیوار جان دهند، پاداش شهید دارند و در چنین مواردی است که در برخی از روایات آمده که اگر انسانها میدانستند در پی حوادث تلخ چه پاداشی برای آنان در نظر گرفته است، آرزو میکردند که بدن آنان را با قیچی بارها ببرند، البته چنین پاداشی مشروط به ایمان است. بنابراین در تمام موارد شرور طبیعی چه در آنجا که انسان آن را پدید آورده و چه آنجا که از روی امتحان آدمیان این بلاهای طبیعی رخ میدهد یا اراده الهی مبتنی بر نظام احسن آنها ضروری ساخته تدارک خسارتها از سوی خداوند تضمینشده است. دراینبین تنها یک مورد استثنا میشود و آن، آن دسته از شرور و بلاهای طبیعی است که خداوند در پی گناهان آدمیان پیشبینی کرده است که در چنین مواردی تضمین خسارات و پاداش معنا نخواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری اهلبیت(ع) ـ ابنا، 3 فروردین 1398، در پی حادثه سیل ویرانگر در استانهای گلستان و مازندران، آیتالله خامنهای در پیامی با ابراز تأسف عمیق از خسارات وارده، بر کمکهای مردمی و ورود دستگاههای عمومی به امداد مردم آسیب دیده تاکید کردند. او در آخر پیام چند سطری خود افزود: «خداوند متعال به مردم عزیز ما بهویژه کسانی که در معرض این امتحانات دشوار قرار دارند صبر دهد و با لطف خود سختیها را جبران فرماید.»
در چنین شرایطی، سانسور و سرکوب، زندان و شکنجه، اعدام و ترور، ستم و استثمار و ممنوعیتهای سیاسی و منفعتطلبانه حکومت، حتی در این روزهای دردناک نیز با تمام شدت ادامه دارد.
برای مثال، عصر امروز پنجشنبه 15 فروردین ماه 1398، یک شهروند اهل روستای جلیزی دشت آزادگان که در پی تیراندازی نیروهای سپاه پاسداران به سمت اهالی این روستا زخمی شده بود در بیمارستان فوت کرد.
جمعی از اهالی روستای جلیزی، صبح چهارشنبه 14 فروردین، در پی هدایت مسیر سیلاب بهسمت روستای جلیزی نسبت به این اقدام اعتراض کردند. این اعتراض تیراندازی نیروهای سپاه پاسدارن به سمت مردم را بهدنبال داشت و در پی آن شماری از اهالی این روستا زخمی شدند. عبود جلیزی یکی از مجروحان این حادثه بود که عصر روز پیجشنبه بهدلیل شدت جراحات وارده در بیمارستان آپادانای شهر اهواز جان خود را از دست داد.
عبود جلیزی پدر شش فرزند بوده است. همچنین تنها منبع درآمد این خانواده زمین کشاورزی آنها بود که بهدنبال انفجار سیلبند دشت آزادگان توسط نیروهای نظامی حاضر در منطقه زیر آب رفته است.
نیروهای سپاه مدعی شدند هدایت سیلاب به روستا و زمینهای کشاورزی بهمنظور در امان ماندن شهر سوسنگرد از خطر سیل صورت گرفته است.
گزارشهای مختلفی از اعتراضات مردم مناطق سیلزده ایران منتشر شده است. رسانههای ایران از «خشم مردم پلدختر» خبر دادهاند. وزیر کشور و فرمانده پلیس ایران «اخلالگران در نظم و امنیت» را تهدید به «برخورد قاطع» کردهاند.
با این وجود عبدالله گنجی سردبیر روزنامه جوان وابسته به سپاه پاسداران، بیشرمانه سیل اخیر را «نجاتدهنده تمدن ایران» دانسته و نوشته است:
«بدون تردید بارندگیهای امسال که بعد از 20 سال محقق شد تمدن ایران را از نابودی نجات داد، زیرا ادامه وضع موجود به خلا جمعیتی در بخشهایی از کشور از یکسو و تمرکز آن در بخشهای دیگر از سوی دیگر منجر میشد و حوزه شرقی و مرکزی ایران به کلی از سکنه خالی میشد. ایرانیان یا به دو رشتهکوه اصلی کشور پناه میبردند یا جلای وطن میکردند، اما بارندگیهای اخیر بسیاری از مشکلات و حتی تهدیدات دشمنان را ناکام گذاشت. اولین آورده بارندگیهای امسال رونق تولید خصوصاً در بخش کشاورزی خواهد بود و به تبع آن بخشی از گرانیهای موجود با تولید و فروش بیشتر جبران خواهد شد...
تولیدات کشاورزی ایران در سال 98 و صادرات انبوه آن میتواند بخش قابل توجهی از درآمد ارزی کشور را حل نماید. صادرات محصولات منحصربهفردی همچون زعفران، پسته و صیفیجات در سال 98 قطعا چندین برابر سالهای پیش خواهد بود و اینجاست که میتوان گفت: بارندگیها و نزولات آسمانی به مثابه جنود الهی به کمک ملت ایران آمده است تا بخشی از مقاومت و ایستادگی ملت را هموار سازد.»(هجدهم فروردين ۱۳۹۸ برابر با هفتم آوريل ۲۰۱۹)
وظیفه اصلی سپاه پاسداران از یکطرف سرکوب اعتراضهای کارگران و مردم، ترور مخالفین حکومت در داخل و خارج کشور، سازماندهی و تسلیح گروههای اسلامی تروریستی در منطقه و دخلات در جنگهای موسیم به جنگهای «نیابتی»، کمک به حزبالله لبنان، حکومت بشار اسد در جنگ داخلی هفت ساله این کشور و جنگ داخلی یمن و کمک به حماس و... است.
بهعلاوه سپاه بزرگترین پروژهها و منابع اقتصادی جامعه ایران را از صنایع نفت و گاز گرفته تا ساخت ساز در کنترل خود دارد.
گفته میشود سپاه پاسداران از زلزله کرمانشاه بیش از 300 میلیارد تومان سود برده است؛ پولی که زیر نام «اعتبار دولت برای کمک به زلزلهزدگان» به جیبهای گشاد خود ریختهاند. نزدیک به دوسال پس از زلزله، زلزلهزدگان در کانتکسها و چادرها بهسر میبرند و در سیل اخیر نیز آسیب دیدهاند.
سازمان «حفاظت اطلاعات سپاه»، یک سازمان متمرکز مستقل است. ریيس این سازمان با پیشنهاد فرمانده کل سپاه و با تایید و حکم رهبر حکومت اسلامی تعیین و منصوب میشود. عزل ریيس سازمان حفاظت اطلاعات سپاه نیز مستلزم تایید رهبری است. عزل و نصب سایر افراد فعال در این سازمان توسط ریيس سازمان حفاظت اطلاعات سپاه انجام میشود ولی مستلزم تایید نماینده رهبری در سپاه است.
سازمان حفاظت سپاه مسئولیت حفاظت از اماکن حیاتی و حساس، اماکن و اجلاسهایی که با حضور سران قوای سهگانه حکومت اسلامی و رهبر آن برگزار میشود، حفاظت از عناصر حکومتی استانها، حفاظت از شخصیتهای بلندپایه نظام، حفاظت از میهمانان عالیرتبه اجلاسهای ملی و بینالمللی، تامین امنیت پرواز فرودگاهها از طریق استقرار گارد امنیت در پروازهای غیرنظامی و تامین امنیت پروازها از طریق بازرسی مسافرین و پایانهها را بر عهده دارد. در حال حاضر سردار علی نصیری، مسیولیت این نهاد را بر عهده دارد. در زیرمجموعه این سازمان، سه سازمان حفاظت «انصارالمهدی» و سازمان «حفاظت هواپیمایی» فعالیت میکنند.
سپاه «حفاظت انصارالمهدی» وظیفه حفاظت از عناصر سیاسی، اجرایی و نظامی عالیرتبه به جز رهبر حکومت اسلامی، در داخل ایران و حین سفر به کشورهای خارجی و همچنین حفاظت از اماکن حساس و حیاتی را بر عهده دارد.
سپاه حفاظت هواپیمایی از 5 دی 1363 با فرمان آیتالله روحالله خمینی، مبنی بر استقرار سپاه در فرودگاهها تشکیل شد و مسئول تامین امنیت پروازها و مقابله با اقدامات خرابکارانه و هواپیما ربایی است. سرتیپ دوم «صفرعلی موسوی»، از سال 93 تاکنون فرماندهی حفاظت هواپیمایی را بر عهده دارد.
«سپاه ولی امر» نسخه توسعه یافته تشکیلات حفاظت از رهبر حکومتاسلامی است که در دهه اول انقلاب بیشتر در دفتر آیتالله روحالله خمینی مستقر بود و «سراج الدین موسوی»، عضو دفتر رهبر سابق انقلاب اسلامی، مسئولیت آن را بر عهده داشت ولی از سال 1367 با تشکیل سپاه ولی امر، این مسئولیت بهصورت سازمانی پیگیری شد.
سپاه ولی امر در ابتدا شامل چهار یگان اصلی بود که مسئولیت حفاظت شخصیتها و حفاظت فرودگاهها را نیز بر عهده داشت ولی در سالهای بعد، دو سپاه حفاظت هواپیمایی شخصیتها(انصارالمهدی) بهصورت مستقل به فعالیت خود ادامه دادند و وظیفه انحصاری این سپاه، محافظت از جان رهبر حکومت اسلامی تعیین شد. اعضای این سپاه 12هزار نفر برآورده شده است.
«فرماندهی پدافند سایبری» سپاه که در سال 1393 تاسیس شده است یک سازمان امنیتی در حوزه مجازی است. «نظارت و بررسی جرائم سازمان یافته تروریستی، جاسوسی و اقتصادی و اجتماعی در فضای مجازی»، «مقابله با تخریب نظام فرهنگی و اجتماعی جامعه»، «رصد هتک حرمت و توهین و ارزشهای انقلابی»، «ارتقای امنیت کاربران فضای مجازی» و «تولید محتوا» از مهمترین دستورکارهای این فرماندهی است. در زیرمجموعه فرماندهی پدافند سایبری، «مرکز بررسی جرایم سازمان یافته سایبری سپاه» و «سایت گرداب» فعال هستند.
مرکز بررسی جرائم سازمان یافته سپاه سال 1386 تاسیس شد و به ارتش سایبری هم مشهور شده بود. این مرکز، مدیریت پروژههای متعددی چون «مضلین» که شناسایی و تعطیلی سایتهای پورنوگرافی را در دستور کار داشت و پروژههای «فتنه عمیقِ»، «دارکوب» و «مرصاد» که به رصد سایتهای سیاسی و فرهنگی منتقد و مخالف نظام میپرداخت را بر عهده داشت. در نتیجه فعالیتها و گزارشهای این مرکز، دهها نفر از فعالان فضای مجازی و مدیران سایتها بازداشت شدند. فرماندهی پدافند سایبری سپاه همچنین پروژههای متعددی را در قالب همکاری یا پیمانکاری با «قرارگاه سایبری خیبر» – که یک قرارگاه سایبری متشکل از نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات، سپاه و وزارت دفاع است-، دانشگاه امام حسین سپاه و شرکت های مرصاد و نصر – که در حوزه هک فعال هستند- انجام داده است.
قرارگاه خاتمالانبیاء سپاه پاسداران، چرا باید در همه مناقصهها و صنایع بزرگ و کوچک باید دخالت داشته باشد؟ کجای دنیا نظامیان وارد دلالی و سرمایهگذاری میشوند که در ایران شدهاند؟ آیا واقعا در ایران در جایی باقی مانده است که امکان سود و سرمایه وجود داشته باشد این قرارگاه در آنها دخالتی نداشته باشد؟ از صنایع نفت، ماشینسازی، جادهسازی، سدسازی، پلسازی، ساختمانسازی تا توپ و تانک و موشکسازی، سازماندهی تروریسم، حضور فعال در جنگهای نیابتی به ویژه در سوریه، لبنان، یمن و... سپاه ارگان اطلاعات و زندانهای ویزه خود را دارد؛ سپاه صاحب بانک است و در سرمایهگذاریهای خارج کشور حضور دارد؟ سپاه مخالفین حکومت را از داخل ایران گرفته تا کشورهای مختلف جهان تهدید و ترور میکند. سپاه در قاچاق اسلحه، قاچاق موادر مخدر، سازماندهی فحشا و... پروند سنیگین دارد و... نهایتا «برادران قاچاقچی و آدمکش» در همه جا حضور اقتصادی و پلیسی دارند.
حجتالاسلام علی سعیدی، نماینده آیتالله خامنه ای در سپاه، 3 تیرماه 1391، در مراسم انتخاب کتاب سال سپاه در واکنش به انتقادهایی از فعالیتهای اقتصادی قرارگاه خاتمالانبیاء سپاه گفته است: «سپاه وارد پروژههای اقتصادی میشود که بخش خصوصی امکان رقابت با آن را ندارد و کمتر وارد این عرصه میشود.»
قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه از سال 1391، با دستور فرمانده کل سپاه از وارد شدن به پروژههای زیر 100 میلیارد تومان خودداری میکند ولی با اتکا به رانت اطلاعاتی قدرتمند و سیستم لجستیک ملی خویش، در قراردادهای کلان به یک بازیگر بیرقیب تبدیل شده است. قراردادهای میلیارد دلاری قرارگاه خاتم الانبیاء از سال 84 که معمولا در فضای غیررقابتی با ترک تشریفات و بهصورت ویژه منعقد شدهاند، همواره با این توجیه همراه بودهاند که بخش خصوصی ایران در این پروژهها، توان ورود و رقابت و تامین منابع مالی و لجستیک را نداشته است و...
قرارگاه خاتمالانبیا که سابقه تاسیس آن به سال 1368 باز می گردد، با مالکیت حداقل 812 شرکت، 650 هزار نفر نیروی شاغل مستقیم و غیرمستقیم، اجرای 10 هزار پروژه و همکاری مستقیم با 5000 پیمانکار داخلی، بخش عظیم اقتصاد و مدیریت جامعه را در دست دارد.
در شرایطی که کشور در جریان سیل روزهای ابتدایی سال کشور نیازمند همراهی و حضور پررنگ همه قوا و مسئولان کشور بود اما از رهبری حکومت اسلامی و سه قوه گرفته تا نمایندگان چندان خبری نیود. آنچه بود بیشتر مانور سپاه و تهدید مردم و حتی تیراندازی به مردم معترض و مکشتن دستکم یک شهروند.
بهگزارش خبر آنلاین؛ نمایندگان که با بروز کوچکترین و شاید در مواردی بیاهمیتترین موضوع در کشور درخواست برگزاری جلسات فوقالعاده یا نشست غیرعلنی(فارغ از نتیجهبخش بودن یا نبودن آن) را مطرح میکنند اما در جریان سیل اخیر که به جز یک الی دو استان همه کشور با آن بهصورت مستقیم درگیر بودند به اذعان مردم کمترین سهم را در همراهی با سیلزدگان داشتند.
این غیبت در حالی به محل انتقاد مردم و رسانهها تبدیل شده است اما نمایندگان مدهی هستند که فعالیتشان در جریان سیل اخیر، نه تنها کمرنگ نبوده بلکه با جدیت پیگیر مسائل مربوط به سیلزدگان بودهاند. البته آنها، همیشه برای کمکاریها و حتی جنایات خود، توجیهات شرعی و غیرشرعی بیشماری میآورند.
برای مثال سعیدی: حضور نمایندگان در مناطق سیل خیز ممکن بود دست و پا گیر باشد، تمرکزمان بر ارسال کمکها بود.
فاطمه سعیدی نماینده تهران در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه نباید فعالیت نمایندگان را فقط محدود بهحضور فیزیکی دانست به خبر آنلاین گفته است: «اینکه نمایندگان در تعطیلات کجا بودند در جریان نیستم ولی واقعیت این است که حادثه قابل پیشبینی نبود.
او با بیان اینکه ما بهعنوان نمایندگان مردم تمام تلاشمان را برای کمک به آسیبدیدگان بهویژه در بخش زنان، دختران و مادران به کار گرفتهایم، ادامه داد: فاجعه تا اندازهای گسترده است که رفتن و حضور نمایندگان ممکن است بیشتر دست و پا گیر باشد، بنابراین ما اقدامات خود را بر ارسال کمکها متمرکز کردیم ضمن اینکه با آغاز به کار مجلس تمهیداتی را خواهیم اندیشید تا با کمک دولت مشکلات سیلزدگان را هر چه سریعتر به حداقل ممکن کاهش دهیم.
احمدی لاشکی: وقتی مجلس جلسه نداشته باشد نماینده خیلی کاربردی ندارد.
قاسم احمدی لاشکی نماینده نوشهر و چالوس در مجلس به تعطیلی خانه ملت در تعطیلات نوروز و در جریان سیل اخیر اشاره کرد و به خبر آنلاین گفت: «باید نمایندگان را با حضور مجلس تعریف کرد بنابراین وقتی مجلس جلساتی نداشته باشد نماینده خیلی کاربردی ندارد زیرا نماینده باید از طریق مجلس کارها را پیگیری کند.»
او ادامه داد: «البته نمایندگان حوزههایی که درگیر سیل بودند شب و روز نداشتند بنابراین اینکه بگوییم حضور نداشتند بیانصافی است حتی در مواردی از استانداران بیشتر پای کار بودند. شخص بنده اگرچه در حوزه انتخابیهام درگیر سیل نبودم اما بارها با استاندار و نمایندگان استانهایی که درگیر آسیب شدند تماس گرفتم.
این نماینده مجلس دهم، با بیان اینکه در زمان وقوع بحران باید دستگاههای اجرایی وارد عمل شوند، افزود: «ببیند مجلس نمیتواند تصمیم احساسی بگیرد، هم اکنون فعالیتهای مرتبط با امداد و نجات انجام شده و حال نوبت آن است که ما در مجلس تصمیمات عقلایی برای سیل زدگان بگیریم.»
احمدی با بیان اینکه اگر مجلس در این شرایط یک جلسه فوقالعاده مجلس برگزار میکرد بهتر بود، گفت: «اما همانطور که عرض کردم اگر این جلسه برگزار نشد در جلسات شورای بحران استانها آقای لاریجانی و نمایندگان استانهای درگیر حضور داشتند.»
عماد افروغ: «مسئولان دروغ میگویند، مردم متوجه دروغها هستند.»
به گزارش «رویداد 24»، 18 فروردین 1398، عماد افروغ مدرس دانشگاه و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، شکاف درآمدی در ایران را باعث «اعتمادسوزی» در جامعه دانسته و گفته است که «دولتها رافع نیاز مردم نیستند و مردم اعتماد خود را از دست میدهند.» او اعتمادسازی را مشروط به اعتبار، «قول صادق صاحب منصبان سیاسی» و «عمل مطابق با نیازهای واقعی مردم» آنها عنوان کرده و گفته «اعتماد جایی تعریف میشود که به اصطلاح آنهایی که حکمران هستند از اعتبار کافی برخوردار باشند و اعتبار نیز بدین معناست که دروغ نگویند و اعمال و رفتارشان مطابق با نیازهای واقعی مردم باشد.»
افروغ اما بلافاصله گفته که «متاسفانه ما با دروغ نیز روبهرو بودهایم. بدین ترتیب که دروغ گفته شده توجیه شرعی هم میشود که مصیبت را مضاعف میکند.» افروغ، همچین گفته که دولتمردان در ایران «دروغ میگویند و مردم هم متوجه این دروغها هستند.»
معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی، تایید کرد تعدادی از چادرهای امدادی هلال احمر که باید بهصورت رایگان در اختیار سیلزدگان قرار میگرفت توسط به گفته او «سودجویان» به فروش رسیده است.
به گزارش ایرنا، یکشنبه 18 فروردین 1398، جواد جاویدنیا، با تایید این که آگهیهایی مبنی بر فروش تعدادی از چادرهای امدادی هلال احمر در فضای مجازی وجود داشته، افزود: «بسیاری از این مشکلات و تخلفات در گذشته نیز وجود داشته ولی امروز طرح آن در فضای مجازی باعث ایجاد شفافیت و مانع سوءاستفاده سودجویان میشود.»
طی روزهای گذشته، تعدادی آگهی مبنی بر فروش چادرهای هلال احمر به قیمتهای مختلف در چند سایت اینترنتی از جمله سایت «دیوار» منتشر شد. این در حالی است که جمله «غیرقابل فروش» بر روی این چادرها نوشته شده است.
در پی توقف انتشار این آگهیها، جمعیت هلال احمر اعلام کرد که چادرهای امدادی و اقلام امدادی و زیستی هلال احمر بهصورت رایگان در بین خانوادههای آسیبدیده توزیع میشود و غیرقابل فروش هستند.
در پی بیش از دو هفته از گذشت بارشهای شدید و وقوع سیل در ایران که تلفات جانی و خسارتهای مالی بسیاری بر جای گذاشته، گزارشهای مختلفی از اعتراض مردم مناطق سیلزده، از جمله در مواجهه با مقامهای سیاسی - نظامی دولتی، منتشر شده است. برخی از این گزارشها را رسانههای رسمی داخلی مخابره کردهاند، اما بسیاری از خبرها و تصاویری از این اعتراضات، بهخصوص در شبکههای اجتماعی، منتشر شدهاند.
از جمله خبرگزاری ایلنا روز پنجشنبه 15 فروردین - چهارم آوریل، از «خشم مردم پلدختر» در مواجهه با استاندار لرستان و نماینده این شهرستان در مجلس خبر داد و نوشت: «در پی ضعف در امدادرسانی و بیتوجهی مسئولان به وضعیت سیلزدگان لرستان، مردم شهرستان پلدختر واکنش تندی نسبت به استاندار لرستان و نماینده این شهرستان داشتند.»
این خبرگزاری با استناد به «یک منبع آگاه» نوشت که مردم «خشمگین و ناراضی» شهرستان پلدختر در لرستان در اعتراض به «شرایط بحرانی ناشی از سیل و عدم رسیدگی به مشکلاتشان و همچنین ضعف مسئولان در امدادرسانی» در «واکنش تندی» نسبت به این دو مقام «بهشدت از وضعیت موجود و بیتوجهیها گلایه کردند.»
این «منبع آگاه» ضمن تاکید بر «بهحق» بدون اعتراضات مردم به شرایط رسیدگی به وضعیت سیلزدگان، گفته است که این اعتراضات «بسیار تند» بوده و معترضان «مسبب شرایط بهوجود آمده» را مسئولان استان لرستان میدانند.
فرماندار پلدختر در این میان، شرایط مردم این شهرستان را «سخت» توصیف کرده و از نیاز فوری به کمکرسانی خبر داده است. او همچنین کمکهای ارسالی را با توجه به حجم و میزان خسارات وارده به پلدختر «ناکافی» دانسته است.
طبق آخرین آمار سازمان اورژانس ایران، در جریان سیل اخیر در استان لرستان 14 نفر جان خود را از دست دادهاند، یک نفر مفقود شده و 256 نفر مصدوم شدهاند. همچنین علاوه بر خسارتهای جدی به زیرساختهای این استان، به گزارش ایرنا، «20 هزار نفر» نیز آواره شده و «بسیاری خانه و زندگیشان را بهطور کامل از دست دادهاند.»
همزمان «باشگاه خبرنگاران جوان» منتسب به صدا و سیمای حکومت اسلامی، از «حمله مسلحانه افراد ناشناس» به احمد خادم سیدالشهدا، فرمانده قرارگاه کربلای سپاه پاسداران واقع در جنوب غرب ایران خبر داد. بهگزارش این خبرگزاری، زمانی که این فرمانده سپاه در حال بازدید از «مناطق مستعد سیلگرفتگی» در روستای صحفه بود «افراد ناشناس وی را هدف شلیک گلوله قرار دادند که با هوشیاری و اقدام سریع سردار از منطقه خارج و به نقطه امن انتقال داده شد.»
این خبر اما توسط احمد خادم سیدالشهدا تکذیب شد. این سردار سپاه به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «امروز برای بررسی وضعیت سیلاب در منطقه نیزارهای نیشکر امیرکبیر رفته بودیم که کشاورزان سیلاب زده منطقه اعتراضاتی داشتند.» او افزود که سوءقصدی در کار نبوده و تنها «برخی از جوانان منطقه» که سیلاب وارد مزارعشان شده و خساراتی را متحمل شدهاند «مقداری عصبی و احساساتی شده بودند و به ما اعتراض کردند ولی ما بدون توجه به عصبانیت آنها به ماموریت خود که همانا نجات جان مردم است ادامه خواهیم داد.»
اشاره این فرمانده سپاه به شکستن سیلبندها در مناطقی است که گفته میشود با اعتراض افرادی مواجه شده که نمیخواهند مزارع و زمینهای کشاورزی خود را از دست بدهند.
این فرمانده ارشد سپاه در مورد یکی دیگر از دلایل اعتراض مردم گفت: «هر چند رییس جمهوری قول داده است که تمامی خسارات کشاورزان را بعد از ارزیابی پرداخت خواهند کرد ولی کشاورزان که عدم پرداخت خساراتشان در سیل 95 را تجربه کردهاند از عمل نشدن به وعده دولت نگرانند.»
حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی حکومت اسلامی نیز ضمن هشدار به «اخلالگران نظم و امنیت»، وظیفه اصلی نیروی انتظامی را «استقرار نظم و امنیت در مناطق سیلزده و گسترده کردن چتر امنیتی در این مناطق» عنوان کرد. اشتری تاکید کرد: «پلیس با اخلالگران نظم و امنیت در مناطق سیلزده قاطعانه برخورد میکند.»
رسانههای حکومتی با عنوان «خشم مردم پلدختر در مواجهه با استاندار لرستان و نماینده مجلس» نوشتند: مردم خشمگین و ناراضی شهرستان پلدختر به دلیل شرایط بحرانی ناشی از سیل و عدم رسیدگی به مشکلاتشان و همچنین ضعف مسئولان در امدادرسانی، واکنش تندی در مواجهه با این دو مسئول استان داشتند و بهشدت از وضعیت موجود و بیتوجهیها گلایه کردند. آنها مسئولان استان را مسبب شرایط بهوجود آمده می دانند.
پاسدار ایوب سلیمانی، جانشین نیروی انتظامی با نگرانی از خشم سیلزدگان در پلدختر و معمولان لرستان گفت: عمدهترین کار ما در پلدختر و معمولان، موضوع امنیت است. ما با اعزام نیرو از استانهای اطراف، چندین گردان نیرو آوردیم و با پیشبینی گشتهای ثابت و سیار، برگزاری ایست و بازرسی و پیشبینی مکانهای استقراری برای نیروهایمان، امنیت محلهها را بهصورت قطعی تامین کردیم.
روز جمعه 16 فروردین 98، اهالی روستای سید عباس(عبدالخان پایین)، با حضور در بزرگراه اهواز شوش نسبت به نحوه امدادرسانی به این روستا دست به تجمع اعتراضی زدند.
مردم سیل زده این روستا میگویند: متاسفانه هنوز اقدامی برای مقابله با سیل در این روستا نشده است.
فرماندار این شهرستان نیز گفته است: دستور تخلیه روستای عبدالخان پایین(سیدعباس) با توجه به احتمال آبگرفتگی صادر شده است.
اما این اصلا برای اهالی کافی نیست و هنوز مشخص نیست که آنها برای تخلیه در چه زمانی و به کجا باید نقل مکان کنند.
آنها همچنین هیچ امکاناتی برای منتقل کردن خود و خانواده خود ندارند و از جانب حکومت نیز پشتیبانی نمیشوند.
دادستان حکومت در ایلام، در مورد شرایط بحرانی سیلزدگان بخش ماژین گفت: شرایط، رو به بحرانی شدن، پیش میرود و هیچ راه ارتباطی برای کمکرسانی به مردم، به نحو مطلوب ارزیابی نمیشود و اصلا شرایط مطلوب نیست و دسترسی مردم به مواد غذایی و بهداشتی و امکانات اولیه زندگی و حاملهای انرژی بسیار سخت است.
رحمانی فضلی، در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران حکومت، به فوران خشم مردم سیلزده هشدار داد و به گوشهای از پیامدهای سیلاب مخرب اعتراف کرد.
او گفت: «مسائل امنیتی را که جناب آقایپور فلاح اینجا مطرح کردند و تنشهای اجتماعی خیلی جدی بگیریم یعنی ما بدانیم که هم تحریک میشوند از بیرون هم فضاهای هیجانی درست میکنند و هم زمینههای اجتماعی تحریکپذیری به هر حال بهخاطر ناراحتیها و سختیها هست ما باید تلاش کنیم ضمن آرامسازی ضمن اقناع سازی ضمن تسریع در حل مشکلات مردم بستر و زمینههای تنش اجتماعی را واقعا نگذاریم ایجاد بشه.
ما از الان حداقل تا یکسال نیاز داریم زمان که اینها را به یک حالت ثبات در بیاوریم از نظر فیزیکی هر چهقدر ما فضای رسانهای را شلوغ کنیم اختلافات را زیاد کنیم مشکلات را بزرگ و عمده بکنیم و مردم را ناامید کنیم مشکلات روحی را ما زیاد کردیم هم تخریب تو روستاهای ما زیاد است چون خانهها خشت و گلی بوده هم عدم تسریع در ساخت فضاهای تخریبی روستاها موجب مهاجرت میشه این را بدانیم یعنی ما الآن یک آسیبی در شهرها بهعنوان حاشیه نشینی و مسائل مربوط به اون را داریم الآن اگر اینها تسریع نشه وقتی بیایند و مستقر بشوند در حاشیه شهر دوباره برگشت شون خیلی مشکل خواهد بود...»
ابراهیم رئیسی، رییس قضاییه، از سازمان بارزسی خواست با حضور فوری در مناطق سیلزده، ابعاد و زوایای گوناگون حادثه را مورد نظارت جدی و دقیق قرار دهند.
...
تشکلها کارگری، فرهنگی و مردمی، با وجود محدودیتها، تهدیدها و ممنوعیتهای دولتی و بستن شماره حسابهای بانکی ویژه کمک به سیلزدگان، همچنان به کمکهای مردمی و بیعملی و بیلیلقتی حکومت تاکید می کنند.
برای مثال، سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، در بیانیهای که در روز یکشنبه 18 فروردین ماه منتشر کرد، از کارگران کارخانههای مختلف خوزستان خواست با توجه به قصور دولت و نهادهای حکومتی در انجام وظایف خود، به کمک سیل زدهگان خوزستان بیایند.
کارگران و مردم زحمتکش؛
سیل ویرانگر همراه با عدم امکانات مناسب و لازم، شرایط بسیار دردناکی را برای سیلزدهگان رقم زده است. موج جدید سیل، همچنان جان و مال میلیونها کارگر و زحمتکش را تهدید میکند.
با وجود تلفات جانی و مالی فراوان و بسیار نگرانکننده، مردم فلکزده، کارگران و زحمتکشان، هیج امیدی به دریافت کمکهای واقعی و مورد نیاز، از طرف دولت و نهادهای وابسته را ندارند.
این عدم اعتماد، نه بر اثر حدس و گمان و بدبینی، بلکه بر اساس تمامی شواهد قابل درک میباشد و احدی نمیتواند منکر آن بشود.
با توجه به این شرایط، لازم است که کارگران هفت تپه، کاغذ پارس هفتتپه، حریر پارس هفت تپه، کشت و صنعت میان آب هفت تپه، شرکت شیر پگاه خوزستان در شوش و... دیگر مراکز کارگری و همچنین دیگر کارگران و زحمتکشان، همچنان که تاکنون سیل زده گان را مورد حمایت همهجانبه قرار دادهاند، همچنان به حمایتهای بیدریغ خود ادامه دهند.
هر چند که کارگران و خانوادههای کارگری خود با فقر و نداری دست و پنجه نرم میکنند، اما واقعیت این است که ما کارگران و مردم زحمتکش دادرسی نداریم. پس باید با اتکاه به خانواده بزرگ کارگری در بعد سراسری، کمک حال خود باشیم و با همت و فداکاری بیشتر از گذشته هر آنچه را که در توان داریم در اختیار سیل زدهگان بگذاریم.
سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، دست تمام کسانی که در این راه پیش قدم بوده و کمک حال سیل زدهگان بوده و هستند را به گرمی میفشارد و به سهم خود از شما عزیزان کمال تشکر را داریم.
به امید آنکه سیل خروشان همدردی و همیاری و در کنار هم بودن، سر آغازی باشد برای همبستگی بیشتر و رسیدن به بهار آرزوهایمان!(سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه، 18 فروردین 1398)
***
همزمان نیروهای سرکوبگر حکومت برای کنترل اوضاع بسیج شدهاند. پاسدار سلامی جانشین سپاه پاسداران اعلام «آتش به اختیار» کرده و فرماندهان یگان نیروهای ویژه و پلیس استان گلستان نیز اعلام کرد، گشتهای ما بهصورت پیاده و خودرویی و با استفاده از قایق در همه مناطق حضور دارند.
پاسداران جهل و جنایت حکومت اسلامی، به روی مردم سیلزده و علیه کشاورزان سوسنگرد و دشت آزادگان، جليزى و شاکريه لشکرکشی کردهاند و دست کم یک نفر را کشتهاند.
مردم خوزستان، بهخوبی میدانند که بسیج و تجمع و آمادهباش سپاه پاسداران در خوزستان، بهویژه نیروی قدس به فرماندهی قاسم سیلمانی، نه کمک به سیلزدگان، بلکه سرکوب معترضان و بر قراری امنیت چاههای نفت و مراکز نظامی و امنیتی است.
نیروی قدس سپاه اساسا وظایف برون مرزی حکومت از جمله شرکت در جنگ داخلی سوریه و سایر جنگهای «نیابتی» منطقه و تقویت و تسلیح گروههای تروریستی اسلامی و تهدید و ترور مخالفین حکومت در خارج کشور و قاچاق اسلحه و موارد مخدر و... است. اکنون سئوال این است که این سپاه در خوزستان چه کاری و چه طرحهایی و سناریوهای سیاهی برای مردم خوزستان دارد؟!
در حالی که دهههاست، انواع و اقسام کارشناسان درباره وقوع انواع و اقسام بحرانها هشدار میدهند، اما این هشدارها نه تنها در هیچ سطحی بر حاکمیت کارگر نیست، بلکه فعالین محیط زیست توسط اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر و زندانی و شکنجه میشوند بدون این که خانواده آنها، حتی از محل نگهداری عزیزان خود خبری داشته باشند و نه از حق دفاع و وکیل برخوردارند. فراتر از اینها، کارشناس محیط زیست را در زندان در زیر شکنجه میکشند و اعلام میکنند خودکشی کرده است. فعالین محیط زیست را در مریوان میکشند و میسوزانند و میگویند در آتشسوزی فوت کردهاند.
هنگامی که سران ریز و درشت این حکومت، همواره به مردم دروغ میگویند؛ حکومتی که چهل سال است جنگ نابرابری بر جامعه ایران و همچنین طبیعت ایران اعلام کرده است چه اعتمادی باید داشته باشند؟
حکومتی که زیرساختهای جامعه را از کوهها، جنگلها، تلابها، دریاچهها گرفته تا شهرها بهشدت تخریب کرده و هدفی جز غارت اموال عمومی و ثروتهای جامعه ندارد کمترین حقانیتی ندارد!
همین نمونهها، کافیست که حتی هر ناظر بیرونی بیطرف را نیز به این نتیجه برساند که حکومت اسلامی ایران و سپاه و مامورین انتظامی و نظامی و اطلاعاتی آن، حتی به مردم سیلزده در دورترین نقاط ایران نیز رحم نمیکنند، نشاندهنده بربریت و وحشیگری این حکومت است. حکومتی که سرنگونی آن، حتی در زمان وقوع بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله نیز نباید کمرنگ شود! چرا که تنها با سرنگونی این کلیت حکومت توسط جنبشهای سیاسی - اجتماعی و مردم جان به لب رسیده میتواند مرهمی بر دردها و رنجهای مادی و معنوی مردم ایران باشد و آشتی بین انسان و طبیعت در ایران، بر قرار گردد!
دوشنبه نوزدهم فروردین 1398- هشتم آوریل 2019